Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-29, 18:04   #2521
vioris
Zakorzenienie

Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Ja Cię zrozumiałam i też mi się wydaje, że tak nie może być
gdzieś czytałam artykuł gdzie to wszystko jest opisane.

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

znalazłam:

http://www.czytelniamedyczna.pl/463,anatomia-prawidlowa-i-ultrasonograficzna-jajnika-w-tym-obraz-zmian-zachodzacych.html
O fajne Przeczytam zaraz. Najpierw skończę oglądać życie przed życiem Piękny film
Stary 2013-08-29, 18:13   #2522
Luzia
Zakorzenienie

Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5

Cytat:
Mam dokładnie to samo Mi się jeszcze ciągle odbija, ale staram się o tym nie myśleć, bo to za wcześnie na to wszystko ... to nie możliwe
Mnie nikt nie pobije dzisiaj mnie dopadła zgaga, boli mnie dół brzucha, hm, w zasadzie to nie tyle co boli, co ćmi, w sklepie nie mogłam się do wózka schylić jestem zmęczona i senna. I mam mega wnerwa na dodatek.

A to 3 dpo.

Aleeeeeeeeeee Tż też się źle czuje, wiec to jakiś wirus : hahaha: bo on w ciąży nie jest

Tak myślę, że lato się kończy, może to jakieś przesilenie

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 18:16   #2523
Pacynka
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 20

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
być może są tak małe, że się wchłoną ja miałam kiedyś torbiel na jajniku, ale była spora i wzięłam 2 opakowania tabletek anty i się po nich wchłonęło

tylko pamiętaj, że wiesiołek bierze się tylko do owulacji

już działa więc wpisuj mój jak zobaczył, że serduszko mamy kilka dni przed "zielonymi dniami" to zrobił wielkie oczy i coś czuję, że następny raz idzie z gumeczką hahaha

ale bym sobie na wesele poszła ja w weekend na żużel, a jutro ostatni dzień pracy przed urlopem

hehe ok już zapraszam

ps. doładowałam ovuf na 3 miesiące - jak pięknie i kolorowo się zrobiło
Już Cię tam dopadłam i zaproszenie wysłałam, he he

A z tym wiesiołkiem to też tak wiem że do owulacji, ale na ovu widziałam że jedna dziewczyna brała dłużej i też tam o to spytałam.
Chyba, że ja już ślepnę i coś mi się chrzani. W ogóle to w pracy jeszcze jestem i zamiast coś robić to piszę. No ale dziś jakoś nic mi się nie chce. To co musiałam koniecznie zrobić to już zrobiłam i przekąskę mam teraz: serek wiejski, rzodkiewki, łosoś wędzony i przyprawy (zioła prowansalskie i tymianek)- ot taka dziwna sałatka

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Może macie jakiś skuteczny sposób na pozbycie się nałogu jedzenia słodyczy. Mi to jakoś nie wychodzi z tym ich niejedzeniem a powinnam się opanować w końcu. Uwielbiam słodycze od zawsze, szczególnie mleczna czekoladę.
Pacynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 18:31   #2524
manieczka1
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staracz

Cytat:
Napisane przez Pacynka Pokaż wiadomość
Może macie jakiś skuteczny sposób na pozbycie się nałogu jedzenia słodyczy. Mi to jakoś nie wychodzi z tym ich niejedzeniem a powinnam się opanować w końcu. Uwielbiam słodycze od zawsze, szczególnie mleczna czekoladę.
ja od 1 sierpnia nie jem słodyczy po prostu nie jem wiem, że pewnie będę miała dni kiedy się złamię, ale póki nie mam nie wiadomo jakiej ochoty to nie jem. Jak miałam jakiś kryzys to jadłam owoc lub marchewkę

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013

Edytowane przez manieczka1
Czas edycji: 2013-08-29 o 18:33
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 18:35   #2525
Lea_ny
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 20

Cytat:
Napisane przez Pacynka Pokaż wiadomość

Kurcze, przepraszam bo źle Ci podałam ten nick. Na ovu mam patka80 a nie pati. Chyba muszę zacząć lecytynę brać na pamięć albo wszędzie jeden nick stosować...
Zaprosiłam Cię
Stary 2013-08-29, 18:39   #2526
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! S

Cytat:
ja od 1 sierpnia nie jem słodyczy po prostu nie jem wiem, że pewnie będę miała dni kiedy się złamię, ale póki nie mam nie wiadomo jakiej ochoty to nie jem. Jak miałam jakiś kryzys to jadłam owoc lub marchewkę

Ja też już nie jem... bo mi tak w biodra poszło coś ostatnio, że masakra...
Miałam taki problem z kupnem sukienki, że szok... jak wszędzie pasuje to w biodrach za wąska... ehh.

Trzeba się powstrzymywać i już
Stary 2013-08-29, 18:48   #2527
Pacynka
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! S

Cytat:

Oj też bym tak chciała...

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Zaprosiłam Cię
Dziękuję
Stary 2013-08-29, 18:52   #2528
Lea_ny
Zakorzenienie

A ja chciałam się pochwalić, że niedawno wróciłam z biegania - to już 3 raz w ciągu tygodnia! Jestem z siebie dumna!

Poza tym powiem Wam, ze nie tylko dobrze to zrobi [mam nadzieję] na moją kondycję, ale też pomaga mi się wyluzować - las działa na mnie jakoś tak odprężająco Zawsze uwielbiałam mieszkać w Warszawie (i dalej uwielbiam), ale ostatnio zauważyłam, że coraz bardziej doceniam chwile kiedy mogę oderwać się od bloków
Stary 2013-08-29, 18:58   #2529
Pacynka
Rozeznanie

Cytat:
A ja chciałam się pochwalić, że niedawno wróciłam z biegania - to już 3 raz w ciągu tygodnia! Jestem z siebie dumna!

Poza tym powiem Wam, ze nie tylko dobrze to zrobi [mam nadzieję] na moją kondycję, ale też pomaga mi się wyluzować - las działa na mnie jakoś tak odprężająco Zawsze uwielbiałam mieszkać w Warszawie (i dalej uwielbiam), ale ostatnio zauważyłam, że coraz bardziej doceniam chwile kiedy mogę oderwać się od bloków
O to Ty z Warszawy tak jak ja
Kiedyś też biegałam, ale dzisiaj mam inny tryb pracy i ciężko o regularności jakiekolwiek.
Stary 2013-08-29, 19:10   #2530
gosius91
Zakorzenienie

Nie nadrabiam całego dnia.

Zapytam poprostu - ktos testuje w sobote ? ( Jednak nie bede jutro testowac, zdecydowalismy z mezem - ze poczekamy do soboty, bo po I ostatnio tez szybko testowałam jak spozniała mi sie @, a po II maz bedzie w domu, zawsze to razniej.. )

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 19:17   #2531
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:

Super! Zazdroszczę mobilizacji! Ja uwielbiam spacerować po wsi rodzinnej mojego męża, to jest po prostu raj na ziemi Ale rzadko udaje mi się tam wyrwać samej, bo przeważnie zagadam się ze szwagierkami... Łono natury uwielbiam Chociaż ciągle zastanawiam się, gdzie wolałabym mieszkać - miasto czy wieś I jakoś nie mogę się zdecydować...

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Nie nadrabiam całego dnia.

Zapytam poprostu - ktos testuje w sobote ? ( Jednak nie bede jutro testowac, zdecydowalismy z mezem - ze poczekamy do soboty, bo po I ostatnio tez szybko testowałam jak spozniała mi sie @, a po II maz bedzie w domu, zawsze to razniej.. )
Chyba Kindziulindzia Ja jednak czekam do poniedziałku chociaż

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 19:22   #2532
zubi89
Zakorzenienie

Kindzia chyba jednak pisała o niedzieli

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 19:26   #2533
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:
A czemu niby nie moglas mieć wtedy owu, skoro prawidłowa faza lutealna może trwać wlasnie do 16 dni? Ja mam taką długą i jak miałam cykl 25 czy 26 dni, to miałam owu ok.10 dc

Dopiero teraz Was nadrobilam, bo rano wizazowa aplikacja nie chciała mi działać

Nie wiem poprostu stwierdzil,ze bylabym jedna z nielicznych majac owulacje w 11dc...powiedzial,ze jeszcze mu sie taka nie trafila

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Takie głupie pytanie mam: Ty z nim w języku lengłydż rozmawiasz? I tak bez problemu wszystko rozumiesz z tych kobiecych spraw?
no lenglydz..juz 8 lat mieszkam na Cyprze, a moj luby malz jest urodzony i wychowany przez 28 lat swego pieknego zycia w Londynie z pochodzenia cypryjczyk wiec juz mi w krew weszlo, i powiem Wam ze czasami slow mi po polsku brakuje a moge je zastapic ingliszem bezsensu...

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Hmmm nie bardzo to rozumiem. Z tego co mi wiadomo, to jak wzrośnie temperatura to jest pewność, że owulacja BYŁA czyli jajeczko się uwoloniło. A z tego co mówi ten gin to wychodzi na to, że hormon LH wzrasta i powoduje to wzrost temperatury, ale wcale nie oznacza owulacji

No właśnie tak niby jest, ale z tego co powiedział gin brydzi wychodzi na to, że na podwyższenie tempki nie ma wpływu fakt owulacji tylko podniesienie się poziomu hormonu LH. Dla mnie to bez sensu.... A może ja coś źle rozumiem z tego co napisała brydzia ?
Dokladnie tak jak piszesz. W kazdym badz razie on mowil ,ze nie mozliwe zebym ta owulacje miala i ze sladow zadnych owulki nie widzi no i ze juz nie bede miala w tym cyklu. Zalamka...

Cytat:
A ja tak czy owak nie rozumiem na jakiej podstawie lekarz stwierdził, że nie mogła mieć owulacji w 11-12 dniu, skoro 16-dniowa faza lutealna jest jak najbardziej w normie?
tez tego nie rozumiem

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
W sumie nie wiem, Brydzia w zeszłym cyklu miała owu też tak szybko... No i w sumie przecież pęcherzyk już mógł pęknąć jak była na wizycie i wtedy też go nie widać?

Nic nie rozumiem
Co miesiac praktycznie mam w tym samym dniu cyklu...ja nie wiem juz jestem zakrecona na to wychodzi ze o kant tylka to cale sprawdzanie testami owu...jajniki mnie dalej naparzaja ciezko az mi sie chodzi, moze mam jakas infekcje w moczu? jak nie przestanie do jutro ide do normalnego lekarza bo funkcjonowac sie nie da no i jeszcze gazy mam od rana

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url]

30.07.204 - dieta Montignac I faza

Edytowane przez brydziajones
Czas edycji: 2013-08-29 o 19:28
brydziajones jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 19:29   #2534
debraM
Wtajemniczenie

W tym artykule co podałam link nie ma nic o temperaturach, ale czytając można się połapać. Estrogeny - temp. niższa, Progesteron - temp wyższa.

Edytowane przez debraM
Czas edycji: 2013-08-29 o 19:38
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 19:32   #2535
Leine
Zakorzenienie

Ahh jak ja kocham zakupki!
Kupiłam dwie bluzki, stanik z materiału tylko z fiszbinką bo mnie zaczęły wkurzać usztywniane i wodę toaletową, jestem happy!

Juliette, skubana
dziękuję za ramię, już mi przeszło, obyło się bez smarków

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
tyle, że ja nie wiem co oznacza wysoko , dowiem się po dłuższej obserwacji, a dopiero co zaczęłam dlatego pytam i dlatego z ciekawości zmierzyłam tempkę więc luuuz proszę
Wysoko to będzie jak ciężko będzie Ci ją znaleźć, odszukać, dotknąć

Brydzia mnie jajniki bolały bo miałam pełno małych pęcherzyków może masz to samo
Leine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 19:34   #2536
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Leine Pokaż wiadomość

Brydzia mnie jajniki bolały bo miałam pełno małych pęcherzyków może masz to samo
i mozliwe zeby on tego nie widzial?

eh nie wiem co to jest ale boli niesamowicie

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Stary 2013-08-29, 19:35   #2537
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
W tym artykule co podałam link ni ma nic o temperaturach, ale czytając można się połapać. Estrogeny - temp. niższa, Progesteron - temp wyższa.
to akurat oczywiste w pierwszej fazie estrogeny a po owulacji progesteron co by ewentualną ciąże podtrzymać.
Stary 2013-08-29, 19:37   #2538
Leine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brydziajones Pokaż wiadomość
i mozliwe zeby on tego nie widzial?

eh nie wiem co to jest ale boli niesamowicie
no może to cystą nazwał, nie wiem. Ogółem rzecz biorąc- czujesz dyskomfort w pochwie? Jesz dużo słodyczy? Bo ja wtedy rzuciłam i bóle jajnika i w pochwie ustąpiły raz dwa
Stary 2013-08-29, 19:39   #2539
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Ahh jak ja kocham zakupki!
Kupiłam dwie bluzki, stanik z materiału tylko z fiszbinką bo mnie zaczęły wkurzać usztywniane i wodę toaletową, jestem happy!

Juliette, skubana
dziękuję za ramię, już mi przeszło, obyło się bez smarków

Wysoko to będzie jak ciężko będzie Ci ją znaleźć, odszukać, dotknąć

haha
Ja już od dawna używam takich miękkich biustonoszy i bardzo sobie chwalę tylko mam zawsze problem z tym, żeby dostać mój rozmiar... mieszkam w małym mieście więc nie jest to łatwe niestety i nad tym ubolewam...

Jakoś mi gorąco od środka... normalnie pućki mi się palą...

Edytowane przez God Of War 20
Czas edycji: 2013-08-29 o 19:41
God Of War 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 19:41   #2540
vioris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Mnie nikt nie pobije dzisiaj mnie dopadła zgaga, boli mnie dół brzucha, hm, w zasadzie to nie tyle co boli, co ćmi, w sklepie nie mogłam się do wózka schylić jestem zmęczona i senna. I mam mega wnerwa na dodatek.

A to 3 dpo.

Aleeeeeeeeeee Tż też się źle czuje, wiec to jakiś wirus : hahaha: bo on w ciąży nie jest

Tak myślę, że lato się kończy, może to jakieś przesilenie
No przestań, ja też tak mam! Jajnik mnie kłuje prawy. Czasem nawet mocno. A cycuchy Tak mnie nie bolały chyba nigdy
Cały dzień je czuję. Bolą strasznie po bokach. Nie nakręcam się i to na pewno objawy przed @!!
Stary 2013-08-29, 19:51   #2541
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
haha
Ja już od dawna używam takich miękkich biustonoszy i bardzo sobie chwalę tylko mam zawsze problem z tym, żeby dostać mój rozmiar... mieszkam w małym mieście więc nie jest to łatwe niestety i nad tym ubolewam...
Też miałam zawsze problemy z kupnem stanika, bo żadne sieciówki nie produkują mojego rozmiaru Ile ja się nalatałam żeby do ślubu kupić sobie pasujący stanik
Stary 2013-08-29, 20:05   #2542
brydziajones
Zadomowienie

Cytat:
no może to cystą nazwał, nie wiem. Ogółem rzecz biorąc- czujesz dyskomfort w pochwie? Jesz dużo słodyczy? Bo ja wtedy rzuciłam i bóle jajnika i w pochwie ustąpiły raz dwa
czuje dyskomfort i bol Nie raczej slodyczy to nie duzo..

Wiesz ,ze tez mi ta mysl przeszla przez glowe...bo jak teraz czytalam ten artykul to one akurat byly w tym miejscu co pecherzyki na obrazku

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

a ja znalazlam cos takiego...

http://forum.28dni.pl/discussion/205...a-jajnikowego/

i jak tu sie nie stresowac???

Ide sie napic wina!

Malzenstwo- 8.06.2013

27.12.13- IUI

2014- totalny spontan

Stary 2013-08-29, 20:08   #2543
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Też miałam zawsze problemy z kupnem stanika, bo żadne sieciówki nie produkują mojego rozmiaru Ile ja się nalatałam żeby do ślubu kupić sobie pasujący stanik
No ja do ślubu to samo... masakra jakaś... teraz zresztą też. Ostatnio chciałam kupić taki cielisty ale nie da rady. A jak się pójdzie gdzieś do sklepu i powie, że potrzebuje biustonosza to panie z takim uśmiechem odpowiadają: jaki rozmiar? 75b-c?
a co to kurde jakaś plaga z tym rozmiarem jest... większość osób które taki kupują popełniają błąd... w ogóle dużo polek jest nieuświadomionych o swoim prawdziwym rozmiarze...
Stary 2013-08-29, 20:10   #2544
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Odp: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5

masakra dziewczyny :-/
od 3 dni chodze non stop zmeczona i moglabym tylko spac ehh nie wiem czy to odstawienie tabletek na mnie tak dziala czy ta pogoda,ale czuje sie conajmniej dziwnie

Moje największe szczęście <3
Zalamana_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 20:14   #2545
Juliette25
Zakorzenienie

Wróciliśmy.
Najpierw pyszny obiad, deser, potem pojechaliśmy na przejażdżkę i było super Tego nam było potrzeba, wspólne wyjście dokądkolwiek

Okej, cofnąć się muszę o kilka stron, żeby Was nadrobić.
Stary 2013-08-29, 20:14   #2546
Leine
Zakorzenienie

Ja mam 80B, w ciąży 85B miałam, ale jak schudłam to zmniejszyły się troszku
Stary 2013-08-29, 20:16   #2547
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez God Of War 20 Pokaż wiadomość
No ja do ślubu to samo... masakra jakaś... teraz zresztą też. Ostatnio chciałam kupić taki cielisty ale nie da rady. A jak się pójdzie gdzieś do sklepu i powie, że potrzebuje biustonosza to panie z takim uśmiechem odpowiadają: jaki rozmiar? 75b-c?
a co to kurde jakaś plaga z tym rozmiarem jest... większość osób które taki kupują popełniają błąd... w ogóle dużo polek jest nieuświadomionych o swoim prawdziwym rozmiarze...
Dokładnie, ja też pół życia takie staniki nosiłam... a niedawno okazało się, że mam 70E albo F

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 20:17   #2548
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, cz

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
Wróciliśmy.
Najpierw pyszny obiad, deser, potem pojechaliśmy na przejażdżkę i było super Tego nam było potrzeba, wspólne wyjście dokądkolwiek

Okej, cofnąć się muszę o kilka stron, żeby Was nadrobić.
czyli dzien na plus i tak trzymac

Stary 2013-08-29, 20:26   #2549
Juliette25
Zakorzenienie

Cytat:
Juliette, skubana[/B] dziękuję za ramię, już mi przeszło, obyło się bez smarków
Cieszę się, że mogłam pomóc

Cytat:
Napisane przez Zalamana_girl Pokaż wiadomość
czyli dzien na plus i tak trzymac

Taaaakkkk... teraz błogie lenistwo przed kompem i niebawem do spanka

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Ja mam 80B, w ciąży 85B miałam, ale jak schudłam to zmniejszyły się troszku
Mi się już powiększyły o cały rozmiar Mam duże bąble
Stary 2013-08-29, 20:32   #2550
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, cz

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość
Cieszę się, że mogłam pomóc

Taaaakkkk... teraz błogie lenistwo przed kompem i niebawem do spanka
ja tak jak pisalam wyzej non stop zmeczona i tylko spanie mi sie marzy,a dlaczego nie wiem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości