|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: XIX część wątku będzie nosić nazwę: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? |
|
0 | 0% |
| Jedna z drugą poszły rodzić, ta zaś w ciąży jeszcze chodzi |
|
2 | 3,51% |
| Już zaczęły się porody, zaraz będzie młoda, młody |
|
1 | 1,75% |
| Wrześnióweczki już gotowe, zaraz będą dzidzie nowe |
|
13 | 22,81% |
| Wrzesień jeszcze w słońcu chodzi, nasze dziecię już się rodzi |
|
5 | 8,77% |
| Porodówka z uśmiechem wita, dzidzię wygania wrześniowa kobita |
|
0 | 0% |
| Idźcie rodzić już dziewczyny, bo tą ciążę przenosimy |
|
1 | 1,75% |
| Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku, ale czas na świat maluszku |
|
25 | 43,86% |
| Szykujcie torby dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny |
|
9 | 15,79% |
| Moja dzidzia śliczna, mała już by świat zobaczyć chciała |
|
1 | 1,75% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
aaa, i wczoraj nam już pepek odpadł |
|
|
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013
Cytat:
a jak sie czujesz? jak energia? lepiej niz na koncowce ciazy? bo jak mysle ze mialabym taka slonicowata sie.zajmowac dzieckiem to niezle Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- dzieki dziewczyny za rady zaraz zazyje ta druga nospe ok 19powinien byc tz wiec jak cos to pojedziemy na ip jedyna lipa jest taka ze znow spedze tam pol nocy bo od 19 jest mega przestoj wyrostek to raczej nie jest bo ewidentnie to bol od drog rodnych Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4564 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
siedzę sama...
tż musiał w pracy dłużej zostać, może o 21 będzie w domu, Jakub poszedł do kolegi... a ja obżeram się ptysiowymi paluszkami i piję inkę z mlekiem... tak mi się jakiegoś mega słodkiego zaklejacza chce że szok... dobrze że daleko do sklepu, bo inaczej bym zgrzeszyła... |
|
|
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo z położeniem jesteśmy w tej samej sytuacji, a raczej nasze dzieci. Czy jak małe Ci się wypina, to masz wrażenie jakby Ci głowę w pępek wbijało ?? A z boku robi się taki podłużny kształt ( w sumie kijankę to chyba przypomina
|
|
#4566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a praktycznie w ciąży słodyczy nie mam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wagi, to dzięki Tobie zobaczyłam światełko w tunelu ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
![]() namówię TŻ na spacer do Lidla
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam skurczy tylko bóle, ale przechodzą po nospie. Przy problemach nerkowych bolało mnie tam gdzie prawy jajnik. Jedno pewne-dzwoń do gina, a jak nie przestanie boleć to może jednak Ip? Natala fajnie,że Hania taka spokojna
|
|
#4569 |
|
Wtajemniczenie
|
mi głowę młody wybija z lewej strony bardziej pod samymi żebrami, a kształt brzuch przybiera taki podłużny jakby się mała dupinka wypinała...
|
|
|
|
#4570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybciutko pępuszek odpadł
|
|
|
|
|
#4571 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Chyba się spóźniłam z pytaniem. Dzięki za info,w ogóle na tym ktg to faktycznie przyjaźnie tam. Położna też bardzo sympatyczna, ludzkie podejście takie, sama zagdywała. Co do pępuszka to fajnie, że tak szybko. A czym pielegnowałaś? Aaaa... i mnie na wizycie kwalifikacyjnej mówił, że niby wywołują poród po 6 dniu. Także nie nadąrzysz za nimi. Ale przypuszczam, że w praktyce czekają te 2tyg jak sie nic nie dzieje.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-08-29 o 18:20 |
|
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Zanim zadrobię to najpierw gratuluję Passion
emocje i mnie się udzieliły, bo ona do tp miała parę dni po mnie. Cały dzień o niej myślałam Wiadomo już coś więcej? jak się czują dziewczyny? maleństwo urodziła. Mam nadzieje, że zdrowa i że szybko przybierze na wadze
|
|
|
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw gratulacje serdeczne dla passion a później będę nadrabiać.
|
|
|
|
|
#4574 | ||||
|
Zakorzenienie
|
cyce dobrze, ale mleko sciagam i w butli daje.
Cytat:
samo sie nie zrobi malzon bedzie dzisiaj kolo 22. a babcia Blance powiedziala ze Amelka sie jutro urodzi ale reakcji szczegolnej na to nie bylo heh. najbardziej moje dziecko mnie rozwalilo jak moja mama powiedziala jej ze jest jej smutno bo B. jutro wyjezdza i zostanie sama, a Blanka na to " ale dziadek twoj kolega przyjedzie zima i bedzie z toba siedzial" Cytat:
kuzwa to z ta polozna bedzie jazda kto mi teraz szwy sciagnie mloda do innego pediatry chce zglosic a to dopiero po niedzieli bo akt urodzenia jutro malz jedzie zalatwic.Cytat:
nam sie troszke slimaczy dziad.Cytat:
![]() ja sie czuje zarabiscie, energi mam za troje poki co i cos cudownego z tym ze moge wszystko robic i nic mi nie uciska ![]() cholera tylko wie ile mi po porodzie kg zeszlo, nie wiem gdzie tz wage wsadzil, a do tego od kad do domu wrocilam to mnie czysci
|
||||
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka ale kochana Blancia
![]() A do czego ty masz 14 dni maj dir?
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-08-29 o 17:38 |
|
|
|
#4576 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
Tassia: ja bioore 3 razy dziennie nospe, ale nie max tylko zwykla to zdaje mi sie ze mozesz wziac jeszcze jedna tabletke.
Ja wczoraj tez odczuwalam masakryczny bol w lewym jajniki, az mi sie lzy w oczach krecily. Z tym ze ja ewidentnie czulam ze maly glowa mi tam myrda, jak pochodzilam i przewrocilam sie na drugi bok pomalu zaczelo przechodzic, bo zszedl z moich jajnikow ... w kazdym razie jakby nie przechodzilo jedz koniecznie chociazby po tej 19 z tz na ip a o czyms takim jak euwax czy enverit nigdy w zyciu nie slyszalam zaraz musze wlaczyc lapka i sie wglebic w temat...co do masci do pupki to musze kupic ten linomag (zielony tak?) I zanotowalam kolejnosc patrzac przez pryzmat odparzen: linomag -> bephanten -> sudocrem ![]() Ciesze sie ze nie tylko ja mam taki apetyt, widocznie dzieciaczki potrzebuja teraz duzo wiecej kcal ciekawe czy przy kp tez ma sie takie parcie na zarcie Tak dzisiaj leze i analizuje... Nie wiem czy u mnie przy cc kaza klasc sie w pizamie, pewnie nie.. tylko albo na golasa albo w ich wdzianku, ale znajac oszczednosc naszego szpitala nie dadza nic i bede swiecic wszystkim :/ Noi jak jest sie po cc i nie bede sie mogla podniesc, jak se podpache zaloze... I jak bede karmic cycem na lezaco, nie bede mogla sie podniesc to jak pomoge malemu zeby mu sie odbilo... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.
bajka klaski dla blanki
dla takich tekstow warto miec dziecko madzia na pierwszej stronie matal umiescila moj post o szczepionkach jak chcesz to ci wiecej napisze bo mnie zajelo pare dni przekopanie sie po wszystkich informacjach jakie sa , a chcialam znalezc w miare rzetelne a nie jakies propagandowe pytalam tez poloznej i dwoch ginow i ewidentnie lepiej szczepic engerixem tyle ze trzeba za to zaplacic ale to nie jakis duzy koszt a co do karmienia to polozna pokazywala nam na sr dwie pozycje na lezaco, w szpitalu beda ci podawac dzidzie na lezaco na cycka i beda ci zabierac zeby sie odbilo a z podpaskami tez nie wiem jak jest ale damy rade ja tez cc i posrana jestem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- a poloza cie we wdzianku tym z sali operacyjnej i dopiero jak beda odcewnikowywac i pionizowac to pozwola sie przebrac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013
O mamo, muszę usiąść, położyć się, cokolwiek. Nie wyrabiam
|
|
#4579 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013
Cytat:
![]() Szczerze to naprawde nie wiedzialam ze mozna wykupic jakies inne szczepionki, zaraz poczytam jesli mowisz ze jest to na pierwszej stronie, one sa jakies bezpieczniejsze czy coo ![]() Jesli sie komus przyda to wrzucam zestaw cwiczen coby wrocic do formy po cc, znalezione w notatkach ze studiow: 1-3 doba 1) Pozycja wyjściowa - leżenie tyłem, kończyny dolne wyprostowane. Zgięcie i wyprosi palców stóp (dynamicznie) 20 x 2) P. W.-jak wyżej. Zgięcie i wyprost stóp (dynamicznie) 20 x 3) P.W.-j.w. Krążenia stóp. 20 x 4) P.W. -j.w. Uginanie na przemian kończyn dolnych w st. kolanowych 10 x 5) P.W. -j.w. Energiczne zaciskanie pięści. 20 x 6) P.W. -j.w. Obszerne krążenia w nadgarstkach. 20 x 7) P.W. -j.w. Naprzemienne zginanie i prostowanie kończyn górnych w stawach łokciowych. 10 x 8) P.W. - tężenie tyłem, kończyny dolne ugięte. Ćwiczenia oddechowe torem piersiowym. Wdech nosem - klatka piersiowa się unosi, długi wydech ustami. 5 x co godzinę. W trakcie ćwiczenia jedną ręką asekurujemy ranę pooperacyjną. 9) P.W. - leżenie tyłem, kończyny dolne ugięte, ramiona wzdłuż tułowia. Wciskanie pięt w materac z jednoczesnym napięciem pośladków (rys.1). 10 x 10) Ćwiczenia poprawiające laktację: P.W. - leżenie tyłem, kończyny dolne ugięte, dłonie złączone przed klatką piersiową. Napieranie dłoni na dłoń (rys.2). 20 x 3-4 doba Kontynuacja wszystkich ćwiczeń z 1 -3 doby, dodatkowo: 1) P.W.-leżenie tyłem, kończyny dolne proste. Wciągnięcie pochwy i odbytu z napięciem pośladków. Rozluźnić (nie wstrzymywać oddechu). Powyższe ćwiczenie powtarzamy w póz. klęku podpartego i w póz. stojącej. Zaczynamy od 5 powt. dziennie, zwiększamy ilość, aż do 4 serii x 30 powt. po 2 mieś. 2) Przerywanie strumienia moczu. 3) P.W. - leżenie tyłem, kończyny dolne ugięte. Przechylanie złączonych kończyn dolnych w lewą i w prawą stronę (rys.3). 10 x 4) P.W. -j.w. Wyprost jednej kończyny dolnej w st. kolanowym, uda na równym poziomie, palce skierowane na siebie (rys.4). Wytrzymać 2 sek. Zmiana. 10 x 5) P.W. -j.w. Uniesienie miednicy, wytrzymać 2 sek. (rys.5). Powrót 10 x 6) P.W. - leżenie tyłem, kończyny dolne proste. Przesunąć lewą kończynę dolną po materacu w bok. Powrót. To samo kończyna dolna prawa. 10 x 7) P.W. - leżenie tyłem, kończyny dolne ugięte. Rozłączyć kolana, złączyć (rys.6). 10 x 5-6 doba Ćwiczenia jak w powyższych dobach, dodatkowo: 1) P.W.-leżenie tyłem, kończyny dolne ugięte, ramiona wzdłuż tułowia. Uniesienie głowy z wydechem, broda przy mostku (rys.7). Wytrzymać 2 sek. Powrót. 10 x 2) P.W. - leżenie tyłem, kończyny dolne ugięte, wdech nosem - brzuch się unosi, wydech ustami - przedłużony. Ćwiczenia wykonywać do końca 1 miesiąca. Po pierwszym miesiącu, dodatkowo: 1) P. W.-j.w., ręce na karku. Uniesienie barków i głowy z wydechem (rys.8). Powrót. 5 x 2) P.W. -j.w. Uniesienie lewego barku i głowy z wydechem (rys.9). Powrót. 5 x To samo bark prawy. 3) P.W. -j.w., ramiona wzdłuż tułowia. Przyciąganie obu kończyn dolnych do tułowia. 10 x 4) P.W. -j.w. Rowerek 30 sek. 5) P.W. - klęk podparty. Koci grzbiet (rys.10). Wdech - zaokrąglenie pleców, broda do mostka. Wydech - uniesienie głowy, wyprost pleców. 5 x 6) P.W. - stojąc przy krześle. Wspięcie na palcach, napięcie pośladków, wciągnięcie brzucha. Wytrzymać 3 sek. Rozluźnić. 10 x 7) P.W. - leżenie tyłem, kończyny dolne proste, ramiona wzdłuż tułowia. Nożyce pionowe i poziome. Kończyny dolne uniesione powyżej kąta 45 stopni (rys.11). 15 sek. 8) P.W. - leżenie bokiem, kończyny dolne ugięte. Uniesienie kończyn dolnych (rys.12). Wytrzymać 2 sek. Opuścić. 10 x. Zmiana strony 9) P.W. - leżenie tyłem, kończyny dolne ugięte, zwinięty ręcznik między kolanami. Ścisnąć ręcznik, wytrzymać 3 sek. Rozluźnić. 20 x oczywiscie jesli cos boli, to nic ponad siłe
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
Co się dzieje?
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam siły
![]() Wczoraj już byłam tak wykończona, że zataczałam się po ścianach. Noc kiepska, jak Eda nie wył, to brzuch mnie bolał i nie mogłam spać. A dziś trochę posprzątałam i byłam z Edą na spacerze i umieram ![]() Jadę do rodziców na noc, chociaż wieczorem może się położę
|
|
#4583 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja już po wizycie, mała zrobiła przewrotkę i leży głową do dołu... Chyba zaczynam panikować, bo psychicznie się nastawiłam do CC
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a widzisz;p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
porozmawiaj moze z rodzicami ze juz nie dajesz rady, moze będą mogli jakoś pomóc? zostańcie moze u nich przez kilka dni
|
|
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
madzia pokazywala chyba dwie na wznak i jedna na boku
ale.za cholere nie pamietam bez sensu bylo to chodzenie na sr Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ---------- kurrrrcze nie przechodzi tz juz jedzie mial byc o 20ale pozyczyl auto i jedzie do mnie ale mysle ze ip jest bez sensu bo z malym.ok bo sie wierci a ciaza za dwa dni donoszona wiec kaza mi wrocic do domu i czekac bo coz innego? chyba ze za duza optymistka ze mna i moze sie cos zlego dziac? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4588 |
|
Zakorzenienie
|
tassia a moze weź ciepłą kąpiel?
|
|
|
|
#4589 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba łapię doła i zaczynam panikować
Ja nie dam rady Jestem mięczakiem Boję się
|
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

zwłaszcza tych samozwańczych 

[/RIGHT]

a jak już Hania zaśnie to ciągle mam dylematy - odpocząć i zdrzemnąć się po 3 h przerwie w nocy w spaniu? posprzątać? zająć się Marysią? trudne to trochę

szybciutko pępuszek odpadł

09.09.2013