Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-29, 18:13   #3121
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
tak czytam że dostałaś @ i się zastanawiam z jakiej paki dostałaś okres

też się zapisałam na warsztaty bezpiecznego malucha ale nic nie dostałam
To samo zrozumiałam
Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
I byłam w Realu i jeśli chodzi o te proszki Dziudziuś to albo ja cos źle zrozumiałam albo nie znalazłam promocji, owszem płyn/ balsam do prania kosztuje 9.99 to jeśli chodzi o kwestie proszku to za 1.3 kg czy 1.5 płaci się 14.99. Z tym że na opakowaniach pisze że płyn/ balsam jest na 18 prań a proszek tylko na 13.

Dzidzia
dobrze że badanie wyszło ok

Gratuluję kolejnych tygodni i miesięcy
Ja kupiłam balsamy

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
i miałam jeszcze pisać :

uważam że gondolę warto mieć zwłaszcza dla takiego maluszka.- wg mnie rzecz konieczna.

aaa i pytałam męza jak zmieniac pieluche
M- normalnie starą wyciągasz, chusteczkami myjesz pupe, zasypujesz i podkłądasz nową pieluche i zapinasz. A czasem zanim zasypiesz to posmarowac jakąś oliwką albo czymś.

i w ogóle mój mąż ma nawet co nieco pojęcia o paru sprwach dzieciowych.. aż jestem w szoku skąd on to wie
Widzisz mądry chłop

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Mój też mówił o zasypywaniu pudrem. I jak mu mówiłam, że my pudru mieć nie będziemy, to zapytał "jak to? To można bez pudru?"
Skąd oni ten puder biorą?
No właśnie skąd ?Chyba z jakiś starych,dawniejszych przekonań
Sypną pudrem i spokój

Z ciekawości muszę mojego zapytać co na temat zmieniania pieluchy sądzi

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 18:16   #3122
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Aż zerknęłam z ciekawości, ale tak sporo przed terminem malutka. Z tego co tam widziałam to dziewczyna miała termin dopiero bodajże na 10 październik. Dużo zdrówka dla nich

Ale te maluchy się spieszą

Cytat:
tam to chyba wszystkie przedterminowe, nie?

a w ogóle dzwonil monter, czy moze przyjść jutro
A będziesz mieć od razu po uruchomieniu net czy jakaś aktywacja jest potrzebna?
Doczytałam że już masz.

Cytat:
mój miał wczoraj, ale jakoś tak chyba z 30 minut go trzymała

a ja dzisiaj zrobiłam reszte prasowania i stiwerdziłam że mój maluszek ma 1 śpiochy i chyba z 5 par spodenek, 13 bodziaków, 6 kaftaników na r. 56 .
Zastanawiam sie czy kupić spiochy, czy nie? bo ma jeszcze taką bluzę grubszą, bo na 62 to on ma sporo takich rzeczy, bodziaków, pajaców, siochów i dresików, itd..

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

aaa, to straciłam, hm.. w sumie to jedna paczka tylko, wiec spoko, przyda sie.. a tak w ogóle to w ile paczek mniejwiecej taki maluch się jeszcze łapie? tzn. na 3 miesiace, dwa? ile średnio takich paczek schodzi? ;>
Też kupiłam jedne Dady na próbę.I pewnie newborn z Pampersa dokupię

A potem już 1 lub 2 te od 4 kg chyba jakoś tak.Jeszcze nie rozeznałam sprawy do końca,poluję na promocję.Zresztą nie wiem jaki maluch duży się urodzi.

Teraz jest promocja na te białe pampersy w Naturze 43 czy 44 zł kosztują.Nie wiem czy to się opłaca

A doczytałam w Doz wychodzi taniej

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Tak po za tym nie pochwaliłam się najważniejszym wydarzeniem w dniu dzisiejszym. Przyszła do mnie koleżanka, która jest przedstawicielem farmaceutycznym. Już kiedyś dostałam od niej Oilatum, a dziś przyniosła mi całą pakę gratisowych prezencików, które przez jakiś czas zbierała dla mnie. Takim sposobem mam mnóstwo próbek: emolientów różnego typu, maści na brodawki, jakiejś maści ziajka z tlenkiem cynku, 7 sudokremików małych, butelkę z aventu, 60 pampersiaków (policzyłam je, wiem jestem nienormalna ), jakieś olejki na ciemieniuchę, dla mnie maści na rozstępy, płyny do higieny intymniej, całą torbę płynów levela, też takich jakby próbek i kocyk z loveli, ale nie wiem do czego, bo jest długi, a wąski. Ona też nie wie Może do wózka. Aaa i chusteczek nawilżanych 10 opakowań takich po 20 sztuk Niby nie jestto może wartę wiele, ale radochę miałam jak dziecko. Oczywiście wszystko posegregowałam, pochowałam w pudełeczka i podpisałam
Zazdraszczam,uwielbiam takie gadżeciki

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
ja nie kupiłam żadnych dlatego je zamówię

a miałam zapytać czy któraś posiada lub będzie posiadać kocyk bawełniany, bo nie wiem czy kupować i czy się taki cienki przyda?
Dziewczyny kupowały takie milusie ,Ktosiula i Dzastin chyba

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Lusesita 10 tetr to bardzo malo wg mnie. Tu pod cyca (a przy laktacji potrafi lecieć ciurkiem-ja np musiałam mec pod druga piersia pidczas karmienia bo inaczej potok po brzuchu.), tu do odbicia. Jak Ci rzygnie albo pluje to do prania.tam pupe wytrzesz, tam znow koło buzi jako przytulak. Albo pod buzie na kocyku/lozku. I zostaje Ci tyle ze średnio co 2 dni optymistycznie pierzesz.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Lilith one maja od spodu cerate, wiec kladlam na przewijak, do wozka w razie wpadki pod pupe, na podtoz do przewijania pupy itp

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Ale dziś przeginam hahaha. Gonie nemoska :P

Oj przeginasz
Jak coś nie zapamiętam to będę Cię męczyć tym razem ja

Chyba raczej Lineczkę

Luesita
za 100

Anoula
Ale fajny Ci ten płaszczyk mama upolowała

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Inaczej zwane pampuchami (mają zresztą chyba z tysiąc nazw )
https://www.google.pl/search?q=pampu...w=1920&bih=910
coś takiego
Ja też słyszałam pyzy

Ale rzucacie ilościami!!!! Cenne info dzisiaj

Jem Buławki znowu słodkie,muszę ograniczyć

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-29, 18:16   #3123
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
paniusia
Ja też nie lubię prasowania i sprzątania, ale jak trzeba to trzeba...nikt za mnie tego nie zrobi a w syfie nie będę siedziała Tym bardziej jak siedzę w domu, to chcę miec wszystko porobione....
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Rozkapryszona ta Twoja szwagierka
no ona jest straszna, a jest tępa jak nie wiem co czasami jak zacznie te swojej wywody walić to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 18:23   #3124
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uwielbiam pryncypalki a juz ze 3 dni za mna chodIly"
Przyszli i podlaczyli ale co za goscie... moj maz pyta jaki przesyl danycha na kablu a oni - normalny... nie no po pier dolony ... i gadaj z nimi. Syf
zostawili i 38 min spoxznienie
Super, że w końcu podłączyli

Cytat:
Wróciłam z REala

Kupiłam Huggies natural care chusteczki 6 pak za 21,99 i Tammi oraz realowskie (polecane przez śrokę) Będę testować.
Oprócz tego balsam Dzidziuś do białego i koloru oraz płyn do płukania
(ale cudnie pachnie)
Przyszła mia paczka z ręczniczkami,pokaże Wam jakie słodkie.
Teraz i ja się mogę pochwalić że wyprawka powoli do przodu ruszyła.

I sukienki też kurier przywiózł

Tyle prywaty Lecę nadrabiać
udane zakupy

No właśnie co z tymi witaminami, bo ja kupiłam k+d i już zgłupiałam

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
kurde, tak się chwaliłam że mam już prktycznie wszystko, a tu ciągle coś, witaminy, pampki, kocyk ... za niedługo sie okaze że zostałam z brakiem połowy rzeczy

A 10tego mamy tyle wydatków.. a nastawiłam sie na tą premię. Jak nie dostanę to jesteśmy w czarnej dupie.

Obżarłam sie winogronem-pękam.
Zawsze coś jeszcze trzeba

żebyś dostała premię

Ja wczoraj w Lidlu kupiłam taki pyszniutki i słodziutki za 99centów i diż pojechałam dokupić

Cytat:
Serce Ci się "tłucze" ?
Leżakuj leżakuj
No tak po prostu czuję jak bije... nie umiem leżeć

Lecę robić pomidorową
Stary 2013-08-29, 18:31   #3125
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Nemosek i byłaś w UP?
cos mi się kojarzy że mówiłaś że nie możesz nigdzie tej Ziajki natłuszczającej znaleźć, poszukaj w Ziko Apteka na Placu Sobieskiego, tam widziałam
Byłam,okazało się że nie miałam po co.Mogłam wczoraj powiedzieć jak babeczka dzwoniła że jestem w ciąży,ale jakoś mnie tak zaskoczyła ża zapomniałam.

Ale przynajmniej poczyniłam zakupy przy okazji.

Dzięki właśnie dzisiaj kupiłam u mnie w aptece
Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Ja Ziajke natluszczajaca i do brodawek w aptece kupuje. Jak nie ma na stanie to mi zamawiają i albo jest jeszcze tego samego dnia albo na następny

Pytałam w dwóch i braki w hurtowniach są bo tak to z zamówieniem nie ma problemu.

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
Mi starczyła jedna paczka bo już w szpitalu w 2 dobie przerzuciłam się na podpaski bella bo jednak są wygodniejsze a krwawienie nie było zbyt obfite raczej normalne jak przy miesiączce takiej bardziej obfitej. Jak wróciłam do domu to już bardzo skąpe było krwawienie. Kurcze mi te podkłady ogromne jakoś nie przypadły do gustu, raczej są okropne. a i jeszcze u mnie sprawdziły się za drugim razem chusteczki nawilżane go higieny intymnej, jak szłam siku to sobie tam podcierałam nimi.
Po pierwszym porodzie byłam tak poszlachtana że siku tylko robiłam pod prysznicem bo na wc nie dałam rady, tak się załatwiałam jeszcze tydzień po przyjściu ze szpitala
No właśnie położna coś wspominała że to tygodnia to może być takie obfitsze krwawienie jak podczas miesiączki, a potem do 3 tygodni powinno już zniknąć i robić się bardziej brązowawe, a później to sam śluz.
Mi się wydawało zawsze że leci ciurkiem na początku

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
a dziewczyny oprocz tej ziajki do brodawek to co polecacie? bo ja miałam kiedys Maltan ( czy jakos tak) i w sumie nie wiem czy go teraz kupic czy jak?
No i dobry?Bo myślałam nad nim

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
myślę ze nie ma sensu bo cię potem pediatra opitolić może za to. nie można samemu nic bez konsultacji podawać z tego ci mi mola lekarka gadała. U nas po ok 2 tyg po narodzinach się jedzie do przychodni tam pediatra bada noworodka i wszystko ci pogada co i jak. Zresztom jak przyjdzie położna po porodzie to ci wszystko wyjaśni.
Też na razie nie kupuję,poczekam co lekarz powie.

Cytat:
Ja miałam zalecone wit k do skonczenia 3 miesiaca życia dziecka przy karmieniu naturalnym.
Witamine d a potem tran podawalam do nadejscia pierwszych porzadnie slonecznych dni wiosna. A potem znów od jesieni.

Czyli witaminę K od początku się podaje tak nieważne czy mm czy kp,ona zapobiega krzywicy?

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
kurde, tak się chwaliłam że mam już prktycznie wszystko, a tu ciągle coś, witaminy, pampki, kocyk ... za niedługo sie okaze że zostałam z brakiem połowy rzeczy

A 10tego mamy tyle wydatków.. a nastawiłam sie na tą premię. Jak nie dostanę to jesteśmy w czarnej dupie.

Obżarłam sie winogronem-pękam.
Dostaniesz

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:

No tak po prostu czuję jak bije... nie umiem leżeć

Lecę robić pomidorową
Ja mam tak z nerwów,ale pisałaś że się nie stresujesz

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-29, 18:32   #3126
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie położna coś wspominała że to tygodnia to może być takie obfitsze krwawienie jak podczas miesiączki, a potem do 3 tygodni powinno już zniknąć i robić się bardziej brązowawe, a później to sam śluz.
Mi się wydawało zawsze że leci ciurkiem na początku
też mi się tak wydawało
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-29, 18:34   #3127
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
też mi się tak wydawało
Podobno jak się wstanie po raz pierwszy z łóżka to jest wodospad

Prawda to dziewczyny napiszcie ?

Dobra,lecę na kawkę do siostry

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-29, 18:35   #3128
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
w sumie tak...bo juz w szpitalu potrzebowałam wiem że on ma jakis srodek lekko znieczulający i zawsze po karmieniu sie smarowałam
To dobrze, bo myślałam, że jakaś nie bardzo ta maść, skoro nigdzie wcześniej nie rzuciła mi się ta nazwa w oczy. Zużyje to co mam w takim razie, a później dokupię.

Posegregowałam ciuszki Jaśkowe Nawet obfotografowałam, ale nie mogę znaleźć na kompie ikonki bluetooth'a i nie mam jak przesłać Informatyk ze mnie żaden, więc pozostaje poczekać na męża.
W każdym razie wysłałam do niego mms'a i napisałam, że będzie musiał opróżnić swoją szafę, bo się biedny Janko nie pomieści
Tyle tego jest i wszystko takie cudne. Mam prawie 30 lat, a cieszę się jak małe dziecko
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 18:44   #3129
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

No ze mnie jak wstałam pierwszy raz, jeszcze nie w pełni czysta od znieczulenia to tak się wylało, że prawie straciłam przytomność :/. Ale cc. Potem było spoko. Na 4 dzień już miałam nocne podpachy.

A co do witamin. U nas były bodaj od 3ciej doby wit k a d od rozpoczęcia drugiego tygodnia plus minus kilka dni bo dokładnie nie pamiętam. Zalecenia dostałam na wypisie.

Jeśli karmisz mm to trzeba sprawdzić na opakowaniu ilość witaminy, ilość wypijanego mleka i dzienne zapotrzebowanie. Przeliczyć po prostu. Ileś tam dziecko musiałoby wypić żeby nie podawać. Nie wiem ile.nie pamiętam.

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Aj, wrócę do domu to sprawdzę dokładnie wypisy i zalecenia w książeczce.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 18:58   #3130
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja myślę, żeby zamówić dwa takie http://allegro.pl/avent-ortodontyczn...496249422.html, ale kompletnie się na tym nie znam i nie wiem czy są odpowiednie dla takiego maluszka.
Ja mam te smoczki- sztuk 2, od 0-6miesięcy

Cytat:
Dziewczyny kupowały takie milusie ,Ktosiula i Dzastin chyba
Ja mam zamiar kupić dopiero,ale już go mam w ulubionych, to jest taki większy.Ktosiula go kupiła i podobno jest rewelacyjny, mięciutki itd.

http://allegro.pl/duzy-kocyk-bawelna...389459185.html

Co do pieluszek tetrowych to ja mam na razie 10 sztuk i 1 flanelową, zamierzam jeszcze dokupić 5 szt tetrowych i 1-2 flanelowe. Na start mam nadzieje,że starczy

Pampersy na początek mam zamiar kupić NewBorny małą paczkę do szpitala, i 1-2 Premiuma do domu,bo tak jak piszecie.. kto przyjdzie w odwiedziny to za pewne z paczką pieluch..

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-08-29 o 19:00
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 19:04   #3131
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Dziękuję że pytasz, głowa lepiej, czuje że puszcza. Jestem już przynajmniej w stanie funkcjonować Więc zajmuje się papierkową robotą którą miałam ogarnąć od rana. Chociaż tak baaaardzo mi się nic nie chce.

A tak w ogóle od kilku dni tak strasznie mnie swędzi brzucho, smaruje się dwa, trzy razy, ale niestety obawiam się że to swędzenie to zwiastun wrogów rozstępów
fajnie że lepiej, a jak ten brzuch będzie tak ciągle, to nie zapomnij wspomnieć ginowi na wizycie

Cytat:
też bym chciała mieć taką koleżankę

ja mam porobiony zapas do prania 3 kg proszku, płyn do prania i 2 płyny do płukania

moja bratowa używała dla małego najpier Pampersów, potem Huggisów a potem się przerzuciła na Dady i nie było problemu więc myślę że też dużo zależy od dziecka

http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p60681-K_i...ff_36_szt6_szt zobaczcie w DOZie jest zestaw wit K i D, opłąca się kupić?

oczywiście w miejsce czach trzeba wstawić d oz.pl bez spacji
mi już kilka dni temu Dzidzia wytłumaczyła łopatologicznie o przeliczaniu w razie MM lub dokarmiania, także bankowo nie warto kupować na zapas zestawu D+K, bo potem różne dawki moga być potrzebne, jak na zapas to oddzielnie lepiej brać

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 19:08   #3132
ryba91
Zakorzenienie

Kurcze znow mnie biegaczka zlapala... i to jaka... ;(

To ja po porodzie bd caly czas lezec haha

Domii to sie dzis odzywala?
Stary 2013-08-29, 19:13   #3133
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
K
Domii to sie dzis odzywala?
nie, ale mi się coś kojarzy że pisała że coś tam będzie robić.. chyba :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-29, 19:15   #3134
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

W książeczce i wypisie mam wit d od pierwszych dób życia i witamina k od 8 doby. Przy karmieniu naturalnym.

. Witaj Kochanie

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-08-29 o 19:17
Stary 2013-08-29, 19:19   #3135
ktosiula
Wtajemniczenie

Ale tu dzisiaj masa informacji Czytam i czytam a berbeć faluje brzuchem

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Kurcze jakoś dziwnie się czuje, głowa mnie boli, mam wrażenie że mi ją zalewa jakaś gorąca fala, mam takie uczucie jakby mnie ktoś otumanił, mierzyłam ciśnienie ale jest ok 115/75.
Nagle zrobiło mi sie gorąco, ręce mi się pocą kurcze pierwszy raz się tak źle czuje
Lepiej Ci trochę?

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
i musze do SR zadzwonić,ale sama nie wiem...czy chce mi się chodzic
A płatną masz? Jak nie to się nie zastanawiaj w ogóle! Zawsze się czegoś dowiesz, no i możesz o coś dopytać jak Cię sprawa nurtuje. Ja bym poszła na Twoim miejscu (na swoim też chodzę ;P)

Cytat:
A wiecie, że mnie te Wasze sówki wręcz przerażają ?

Mam to samo, chyba przesyt sówek, słyszę za uchem takie "huuuuu huuuuu", a żadnej sówki osobiście nie posiadam

Cytat:

a co mnie najbardziej rozwaliło... siedzi w domu na zwolnieniu od początku ciąży i ona zawiozła ciuszki małej do prania, bo ona prasowac i prać nie będzie i nawet proszku nie kupuła tylko kupowała teściowa

a na dodatek ostatnio marudziła że na wszytsko musi czekać aż jej dadzą bo brali wszytsko używane i się złościła że tyle na to musi czekać
Ale Ci się bratówka trafiła

Cytat:
http://www.d oz.pl/apteka/p54010-Pampers_Premium_Care_Newb orn_78_szt teraz jest na nie promocja tu
hmmm już sama nie wiem w które zainwestować czy w zwykłe czy w te.
między "d" a "o" spacje trzeba usunąć w linku
Ja mam 2 paczki tych pieluch Premium Care po 78 sztuk pakowanych w rozmiarze 1. Płaciłam 38 zł w mega promocji. Więcej nie kupuję, zobaczymy w praniu. Te powinny starczyć na 2-3 tygodnie, później już pewnie i tak 2 trzeba będzie kupić.

Cytat:
Tak po za tym nie pochwaliłam się najważniejszym wydarzeniem w dniu dzisiejszym. Przyszła do mnie koleżanka, która jest przedstawicielem farmaceutycznym. Już kiedyś dostałam od niej Oilatum, a dziś przyniosła mi całą pakę gratisowych prezencików, które przez jakiś czas zbierała dla mnie. Takim sposobem mam mnóstwo próbek: emolientów różnego typu, maści na brodawki, jakiejś maści ziajka z tlenkiem cynku, 7 sudokremików małych, butelkę z aventu, 60 pampersiaków (policzyłam je, wiem jestem nienormalna ), jakieś olejki na ciemieniuchę, dla mnie maści na rozstępy, płyny do higieny intymniej, całą torbę płynów levela, też takich jakby próbek i kocyk z loveli, ale nie wiem do czego, bo jest długi, a wąski. Ona też nie wie Może do wózka. Aaa i chusteczek nawilżanych 10 opakowań takich po 20 sztuk Niby nie jestto może wartę wiele, ale radochę miałam jak dziecko. Oczywiście wszystko posegregowałam, pochowałam w pudełeczka i podpisałam
Suuuuuper! Napewno Ci się przydadzą te rzeczy, no i miło ze strony koleżanki, że tak o Ciebie zadbała

Cytat:
chyba tak :P

mam 5 flanelowych i 20 tetrowych
Ja tak samo, myślę, że mi wystarczy.

Cytat:
Ja myślę, żeby zamówić dwa takie http://allegro.pl/avent-ortodontyczn...496249422.html, ale kompletnie się na tym nie znam i nie wiem czy są odpowiednie dla takiego maluszka.
Mam jeden z tych smoczków, drugi z Canpola dostałam gratis przy zakupie sukienki na HappuMum :P Są identycznie wyprofilowane.Więcej nie kupuję.

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar kupić dopiero,ale już go mam w ulubionych, to jest taki większy.Ktosiula go kupiła i podobno jest rewelacyjny, mięciutki itd.

Potwierdzam - mam go i jest bardzo fajny. Cieplutki, grubszy od polarowych. Zobaczymy jaki po praniu będzie. Mam w planach go używać w gondoli złożony na pół, żeby dzieciaczka opatulić.

A wczoraj kupiłam taki kocyczek, nie mogłam się oprzeć: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20240711/

Finalnie mam 3 kocyki: jeden bawełniany 150x100, drugi polarowy 90x90 i trzeci z mikrofibry 90x110. Do tego dwa rożki, które też można użyć jako kołderkę do przykrycia, czy do podłożenia no i kołdrę do łożeczka pewnie długo nie będę używać. I to jest kocykowe finito.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 19:22   #3136
ryba91
Zakorzenienie

Dzidzia mnie zastanawia skad u Ciebie taki nick

Piszesz ze od pierwszych dob czyli do szpitala trEba wziac...?
Stary 2013-08-29, 19:25   #3137
Antibia86
Rozeznanie

Ja Wam powiem sczerze ale ja o wit K to nie slyszałam....przynajmniej jak Piotrka rodziłam to nigdy mu nie podawałam i raczej Malemu podawać nie będe chyba że to bedzie zalecenie lekarza...no bo ja nie wiem po co takiemu Maluszkowi tzw wit na krew? ałatwo ją przedawkować i zaszkodzic Maluszkowi. Jeśli chodzi o wit D to mi lekarz mówi że jesli dziecko rodzi się w okresie zimowym to tak podaje sie profilaktycznie ale jesli w okresie letnim to jesli nie ma wskazan lekarskich ( np krzywica) to wystarcza spacery po słonku. i ja zostaję przy tej wersji bo żadne sztuczne witaminy nie są super. Wit D kupie po konsultacji z lekarzem przy wypisie.

wpiszczie sobie nawet w wikipedie wit k

Edytowane przez Antibia86
Czas edycji: 2013-08-29 o 19:28
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 19:25   #3138
Lilith890502
Zakorzenienie

dziewczyny czy do szpitala trzeba kupić podkłady do przewijania

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 19:37   #3139
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ale Ci się bratówka trafiła
całe szczęście że to nie bratowa tylko powiedzmy że szwagierka, bo żona szwagra :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-29, 19:38   #3140
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

dzis do mnie przyszedl ten kocyk,bo zamawialam...i potwierdzam,jest super.Mieciutki,porzadnie wykonany,no i wyglada chyba nawet lepiej niz na zdjeciu...zamowialm tez ten szary w paseczki (niebiesko zielone). Zamawialm dokladnie z tego sklepu,ktory podalas w linku-wszystko bezproblemu-zamawialam najtansza forma przesylki.

dzis jeszcze z wyprawkowych lowow zaopatrzylam sie w bepanthen 100g za 30zl (to chyba dobra cena),znalazlam tez apteke z tymi wszystkimi gadzetami poporodowymi (zamierzam kupic seni lady normal,majtki jednorazowe,podklady na lozko) tez w cenach jak na allegro,a bez przesylki,wiec juz chyba moich allegrowych zakupow nadszedl kres.moze jeszcze przewijak przez allgro zamowie,pomysle.

a co do przewijakow,kupujecie te frotowe pokrycia?troche wtedy mija sie z celem wybieranie niewiadomo jakich wzorkow czy maluchy bedziecie przewijac bezposrednio na tym przewijaku?

musze sie jeszcze pochwalic,ze mam mame co manualnie-plastycznie jest mocno "ogarnieta" i obiecany mam taki organizer do lozeczka zawieszany,zeby miec pod reka pieluszki i inne przybory pierwszej potrzeby.narazie obmierzylysmy jakie to ma byc i babcia bierze sie do robotyraz,ze sprawi jej to przyjemnosc,dla mnie pozytek,no i ja lubie takie handmade'y jak juz bedzie skonczone pochwale sie fotka.

pozdrawiam brzuchatki i pewnie juz dzis tylko bede podgladac,bo jakos nie mam dzis weny
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 19:42   #3141
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
nie kupowałam ale nie wiem czy dokupić czy nie

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
dzis jeszcze z wyprawkowych lowow zaopatrzylam sie w bepanthen 100g za 30zl (to chyba dobra cena),znalazlam tez apteke z tymi wszystkimi gadzetami poporodowymi (zamierzam kupic seni lady normal,majtki jednorazowe,podklady na lozko) tez w cenach jak na allegro,a bez przesylki,wiec juz chyba moich allegrowych zakupow nadszedl kres.moze jeszcze przewijak przez allgro zamowie,pomysle.

a co do przewijakow,kupujecie te frotowe pokrycia?troche wtedy mija sie z celem wybieranie niewiadomo jakich wzorkow czy maluchy bedziecie przewijac bezposrednio na tym przewijaku?
wydaje mi się że to normalna cena za Bephanten bo w takiej cenie jest w Rossmannie

kupiłam 2 sztuki pokrowców na przewijak, z tym ze ja wzoru nie przewijaka nie wybierałam tylko dostałam :P

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-29, 19:44   #3142
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam,okazało się że nie miałam po co.Mogłam wczoraj powiedzieć jak babeczka dzwoniła że jestem w ciąży,ale jakoś mnie tak zaskoczyła ża zapomniałam.

Ale przynajmniej poczyniłam zakupy przy okazji.

Dzięki właśnie dzisiaj kupiłam u mnie w aptece

Ja mam tak z nerwów,ale pisałaś że się nie stresujesz
Czyli jednak wyprawa się opłaciła

Siedzę na kanapie i wizażuję - to mnie nie stresuje

Cytat:
Kurcze znow mnie biegaczka zlapala... i to jaka... ;(
współczuję

Jadę po małża i do tesco na zakupki
Stary 2013-08-29, 19:57   #3143
ryba91
Zakorzenienie

Cycki mi plona
Stary 2013-08-29, 19:59   #3144
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Dzidzia mnie zastanawia skad u Ciebie taki nick

Piszesz ze od pierwszych dob czyli do szpitala trEba wziac...?
u nas było tak, że pierwszą dawkę wit dziecko dostało w szpitalu i od 8 doby mieliśmy zacząć podawać. tak też mówiła położna jak przyszła do domu

Cytat:
ja przewijałam na takich na których leżałam...

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 20:07   #3145
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
ja przewijałam na takich na których leżałam...
A ile sztuk miałaś?

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 20:10   #3146
niunia32
Zakorzenienie

znalazła się paczka płytek
mąż sięgnął schowaną nasze pół paczki i przegląda znowu płytki. otworzył opakowanie i mówi, o nasza płytka. o druga... o cała paczka.
2 były... musieli gdzieś z góry ściągnąć, bo przeszukaliśmy przedwczoraj wszystkie wystawione kuchenne płytki

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
A ile sztuk miałaś?
2 paczki tych podkładów..

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 20:11   #3147
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Antibia ale to jest z zalecenia lekarza. Jedno mam na wypisie noworodkowyn a w książeczce zdrowia jeszcze wbita pieczatke.
Rodzilam 3 lata temu.

Ja w szpitalu też przewijalam na tych podkladach co lezalam.
Miałam ze soba jedna paka z babydream, bo niewprawiony rodzic przy przewijaniu robi różne śmieszne rzeczy

Ktosiula gdzie tak tanio te pieluchy? Tez chce!

. Witaj Kochanie

Stary 2013-08-29, 20:12   #3148
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Płaszczyk bardzo mi się podoba. Też muszę za czymś pochodzić po mieście, bo się obudzę z ręką w nocniku i będę śmigać w Tż-towych kurtkach
Też jest to jakiś pomysł mój TŻ to raczej minimalista jeśli o ciuchy chodzi, więc nie miałabym nawet za bardzo co mu zabrać ma kurtkę na co dzień i elegancki płaszcz

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Super płaszczyk!
Muszę połazić po lumpach i dla siebie coś znaleźć.
ja to tylko dzięki mamie bo ja nie umiem szukać jak nosiłam rozmiar 34 to mnie wkurzało że nie mogę nic w swoim rozmiarze znaleźć i szybko rezygnowałam.

Cytat:
Podoba mi się
Cytat:

Anoula
Ale fajny Ci ten płaszczyk mama upolowała
mama jest pod tym względem nieoceniona, dzisiaj przyniosła białe body z długim rękawkiem i coś ala śpioszki, ale bez stópek i wynalazła w jakimś komisie dziecięcym kombinezonik fioletowy za 30 zł, jutro muszę iść zobaczyć czy dalej jest i jaki rozmiar, bo za 30 zł chyba się opłaca?

Cytat:
Cycki mi plona
coś Cię dzisiaj nie oszczędza, współczuję
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 20:20   #3149
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Rybciu ja powiem szczerze ze pojęcia nie miałam o witaminacg rodzac Alise. Dopiero przy wypisie sie dowiedziałam.
I bez popadania w skrajnosci.jak Dzień czy dwa dziecko nie dostanie to świat się nie wali.

A nick... mama kiedyś wołała na mnie Dziamdzia. Potem poznałam wspaniałego człowieka, z ktorym kilka lat bardzo blisko zylam mimo ze na odległość, telefonicznie. Boże jak ja go kochałam, taka inna miłością. Trochę partnerska, ale ogólnie była niepowtarzalna. Wyjątkowa. I on to przeinaczyl.
W większości portali miałam nick od imienia. Im byłam starsza, tym moich imienniczek więcej, wiec trudności z wykorzystaniem starego dobrego nicku więcej. No i jestem.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-08-29, 20:24   #3150
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Antibia ale to jest z zalecenia lekarza. Jedno mam na wypisie noworodkowyn a w książeczce zdrowia jeszcze wbita pieczatke.
Rodzilam 3 lata temu.

Ja w szpitalu też przewijalam na tych podkladach co lezalam.
Miałam ze soba jedna paka z babydream, bo niewprawiony rodzic przy przewijaniu robi różne śmieszne rzeczy

Ktosiula gdzie tak tanio te pieluchy? Tez chce!

Była kiedyś promocja w Carrefure, ale to jakiś czas temu było. Ta cena na doz też jest dobra 40 zł, jak masz gdzieś niedaleko i możesz odebrać osoboście to kupuj, bo inaczej to chyba przesyłka dochodzi....

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości