|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sypną pudrem i spokój ![]() Z ciekawości muszę mojego zapytać co na temat zmieniania pieluchy sądzi
|
||||
|
|
|
#3122 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() Ale te maluchy się spieszą ![]() Cytat:
Doczytałam że już masz. Cytat:
A potem już 1 lub 2 te od 4 kg chyba jakoś tak.Jeszcze nie rozeznałam sprawy do końca,poluję na promocję.Zresztą nie wiem jaki maluch duży się urodzi. Teraz jest promocja na te białe pampersy w Naturze 43 czy 44 zł kosztują.Nie wiem czy to się opłaca ![]() A doczytałam w Doz wychodzi taniej Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oj przeginasz Jak coś nie zapamiętam to będę Cię męczyć tym razem ja ![]() Chyba raczej Lineczkę ![]() Luesita za 100 Anoula Ale fajny Ci ten płaszczyk mama upolowała ![]() Cytat:
![]() Ale rzucacie ilościami!!!! Cenne info dzisiaj Jem Buławki znowu słodkie,muszę ograniczyć
|
|||||||
|
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3124 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
udane zakupyNo właśnie co z tymi witaminami, bo ja kupiłam k+d i już zgłupiałam ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Cytat:
![]() żebyś dostała premięJa wczoraj w Lidlu kupiłam taki pyszniutki i słodziutki za 99centów i diż pojechałam dokupić ![]() No tak po prostu czuję jak bije... nie umiem leżeć Lecę robić pomidorową
|
|||
|
|
|
#3125 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przynajmniej poczyniłam zakupy przy okazji. ![]() Dzięki właśnie dzisiaj kupiłam u mnie w aptece ![]() Cytat:
Cytat:
Mi się wydawało zawsze że leci ciurkiem na początku Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno jak się wstanie po raz pierwszy z łóżka to jest wodospad
![]() Prawda to dziewczyny napiszcie ?Dobra,lecę na kawkę do siostry
|
|
|
|
#3128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Posegregowałam ciuszki Jaśkowe Informatyk ze mnie żaden, więc pozostaje poczekać na męża.W każdym razie wysłałam do niego mms'a i napisałam, że będzie musiał opróżnić swoją szafę, bo się biedny Janko nie pomieści Tyle tego jest i wszystko takie cudne. Mam prawie 30 lat, a cieszę się jak małe dziecko ![]()
|
|
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
No ze mnie jak wstałam pierwszy raz, jeszcze nie w pełni czysta od znieczulenia to tak się wylało, że prawie straciłam przytomność :/. Ale cc. Potem było spoko. Na 4 dzień już miałam nocne podpachy.
A co do witamin. U nas były bodaj od 3ciej doby wit k a d od rozpoczęcia drugiego tygodnia plus minus kilka dni bo dokładnie nie pamiętam. Zalecenia dostałam na wypisie. Jeśli karmisz mm to trzeba sprawdzić na opakowaniu ilość witaminy, ilość wypijanego mleka i dzienne zapotrzebowanie. Przeliczyć po prostu. Ileś tam dziecko musiałoby wypić żeby nie podawać. Nie wiem ile.nie pamiętam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Aj, wrócę do domu to sprawdzę dokładnie wypisy i zalecenia w książeczce. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam zamiar kupić dopiero,ale już go mam w ulubionych, to jest taki większy.Ktosiula go kupiła i podobno jest rewelacyjny, mięciutki itd. http://allegro.pl/duzy-kocyk-bawelna...389459185.html Co do pieluszek tetrowych to ja mam na razie 10 sztuk i 1 flanelową, zamierzam jeszcze dokupić 5 szt tetrowych i 1-2 flanelowe. Na start mam nadzieje,że starczy ![]() Pampersy na początek mam zamiar kupić NewBorny małą paczkę do szpitala, i 1-2 Premiuma do domu,bo tak jak piszecie.. kto przyjdzie w odwiedziny to za pewne z paczką pieluch.. ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-08-29 o 19:00 |
|
|
|
|
#3131 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze znow mnie biegaczka zlapala... i to jaka... ;(
To ja po porodzie bd caly czas lezec hahaDomii to sie dzis odzywala?
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
nie, ale mi się coś kojarzy że pisała że coś tam będzie robić.. chyba :P
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
W książeczce i wypisie mam wit d od pierwszych dób życia i witamina k od 8 doby. Przy karmieniu naturalnym.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-08-29 o 19:17 |
|
|
|
#3135 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ale tu dzisiaj masa informacji
Czytam i czytam a berbeć faluje brzuchem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tak samo, myślę, że mi wystarczy. Cytat:
Cytat:
A wczoraj kupiłam taki kocyczek, nie mogłam się oprzeć: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20240711/ Finalnie mam 3 kocyki: jeden bawełniany 150x100, drugi polarowy 90x90 i trzeci z mikrofibry 90x110. Do tego dwa rożki, które też można użyć jako kołderkę do przykrycia, czy do podłożenia no i kołdrę do łożeczka pewnie długo nie będę używać. I to jest kocykowe finito.
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
Dzidzia mnie zastanawia skad u Ciebie taki nick
Piszesz ze od pierwszych dob czyli do szpitala trEba wziac...?
|
#3137 |
|
Rozeznanie
|
Ja Wam powiem sczerze ale ja o wit K to nie slyszałam....przynajmniej jak Piotrka rodziłam to nigdy mu nie podawałam i raczej Malemu podawać nie będe chyba że to bedzie zalecenie lekarza...no bo ja nie wiem po co takiemu Maluszkowi tzw wit na krew? ałatwo ją przedawkować i zaszkodzic Maluszkowi. Jeśli chodzi o wit D to mi lekarz mówi że jesli dziecko rodzi się w okresie zimowym to tak podaje sie profilaktycznie ale jesli w okresie letnim to jesli nie ma wskazan lekarskich ( np krzywica) to wystarcza spacery po słonku. i ja zostaję przy tej wersji bo żadne sztuczne witaminy nie są super. Wit D kupie po konsultacji z lekarzem przy wypisie.
wpiszczie sobie nawet w wikipedie wit k Edytowane przez Antibia86 Czas edycji: 2013-08-29 o 19:28 |
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy do szpitala trzeba kupić podkłady do przewijania
|
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
całe szczęście że to nie bratowa tylko powiedzmy że szwagierka, bo żona szwagra :P
|
|
|
#3140 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dzis jeszcze z wyprawkowych lowow zaopatrzylam sie w bepanthen 100g za 30zl (to chyba dobra cena),znalazlam tez apteke z tymi wszystkimi gadzetami poporodowymi (zamierzam kupic seni lady normal,majtki jednorazowe,podklady na lozko) tez w cenach jak na allegro,a bez przesylki,wiec juz chyba moich allegrowych zakupow nadszedl kres.moze jeszcze przewijak przez allgro zamowie,pomysle. a co do przewijakow,kupujecie te frotowe pokrycia?troche wtedy mija sie z celem wybieranie niewiadomo jakich wzorkow czy maluchy bedziecie przewijac bezposrednio na tym przewijaku?musze sie jeszcze pochwalic,ze mam mame co manualnie-plastycznie jest mocno "ogarnieta" i obiecany mam taki organizer do lozeczka zawieszany,zeby miec pod reka pieluszki i inne przybory pierwszej potrzeby.narazie obmierzylysmy jakie to ma byc i babcia bierze sie do roboty raz,ze sprawi jej to przyjemnosc,dla mnie pozytek,no i ja lubie takie handmade'y jak juz bedzie skonczone pochwale sie fotka.pozdrawiam brzuchatki i pewnie juz dzis tylko bede podgladac,bo jakos nie mam dzis weny |
|
|
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
nie kupowałam ale nie wiem czy dokupić czy nie
---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
kupiłam 2 sztuki pokrowców na przewijak, z tym ze ja wzoru nie przewijaka nie wybierałam tylko dostałam :P
|
|
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siedzę na kanapie i wizażuję - to mnie nie stresuje ![]() Jadę po małża i do tesco na zakupki
|
|
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
Cycki mi plona
|
#3144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja przewijałam na takich na których leżałam... |
|
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
![]() mąż sięgnął schowaną nasze pół paczki i przegląda znowu płytki. otworzył opakowanie i mówi, o nasza płytka. o druga... o cała paczka. 2 były... musieli gdzieś z góry ściągnąć, bo przeszukaliśmy przedwczoraj wszystkie wystawione kuchenne płytki ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- 2 paczki tych podkładów.. |
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
Antibia ale to jest z zalecenia lekarza. Jedno mam na wypisie noworodkowyn a w książeczce zdrowia jeszcze wbita pieczatke.
Rodzilam 3 lata temu. Ja w szpitalu też przewijalam na tych podkladach co lezalam. Miałam ze soba jedna paka z babydream, bo niewprawiony rodzic przy przewijaniu robi różne śmieszne rzeczy Ktosiula gdzie tak tanio te pieluchy? Tez chce! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój TŻ to raczej minimalista jeśli o ciuchy chodzi, więc nie miałabym nawet za bardzo co mu zabrać ma kurtkę na co dzień i elegancki płaszcz ![]() ja to tylko dzięki mamie bo ja nie umiem szukać jak nosiłam rozmiar 34 to mnie wkurzało że nie mogę nic w swoim rozmiarze znaleźć i szybko rezygnowałam.mama jest pod tym względem nieoceniona, dzisiaj przyniosła białe body z długim rękawkiem i coś ala śpioszki, ale bez stópek i wynalazła w jakimś komisie dziecięcym kombinezonik fioletowy za 30 zł, jutro muszę iść zobaczyć czy dalej jest i jaki rozmiar, bo za 30 zł chyba się opłaca? coś Cię dzisiaj nie oszczędza, współczuję |
|
|
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
Rybciu ja powiem szczerze ze pojęcia nie miałam o witaminacg rodzac Alise. Dopiero przy wypisie sie dowiedziałam.
I bez popadania w skrajnosci.jak Dzień czy dwa dziecko nie dostanie to świat się nie wali. A nick... mama kiedyś wołała na mnie Dziamdzia. Potem poznałam wspaniałego człowieka, z ktorym kilka lat bardzo blisko zylam mimo ze na odległość, telefonicznie. Boże jak ja go kochałam, taka inna miłością. Trochę partnerska, ale ogólnie była niepowtarzalna. Wyjątkowa. I on to przeinaczyl. W większości portali miałam nick od imienia. Im byłam starsza, tym moich imienniczek więcej, wiec trudności z wykorzystaniem starego dobrego nicku więcej. No i jestem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

znowu słodkie,muszę ograniczyć

żebyś dostała premię
?

wiem że on ma jakis srodek lekko znieczulający i zawsze po karmieniu sie smarowałam