|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
ja was przebiję, o córkę staraliśmy się rok, o synka prawie 2
|
|
#2432 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() Zaczynam czuć presję grupy ![]() Cytat:
![]() Prywatny, prywatny Cytat:
![]() ja mam takie dziadostwo https://www.google.pl/search?q=krzes...90%3B467%3B654 Ja bym jednak wolała żłobek niż teściową ![]() Żesz fak. Czyli nie oszczędziłam ![]() Ja celowałam w maj. Tak celowałam, że w grudzień ucelowałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2433 |
|
Wtajemniczenie
|
No i d.upa. Właśnie sprawdziłam na tych całych dziennikach elektronicznych, że nie zmieniła mi planu i w piątki kończę o tej 16.50
Idę jeszcze jutro do szkoły po potwierdzenie i pozałatwiać parę innych rzeczy :/ K.urwa mać ![]() A Ty Majka jak tam? Dobrze pamiętam, że dzisiaj miałaś rady?---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- A czy przypadkiem dzięki temu, że nie macie ślubu z tżtem nie byłoby Ci łatwiej załatwić państwowy żłobek? Samotna matka, itp. Coś mi się obiło kiedyś o uszy, że tak jest. I że co poniektórzy cwańsi rozwodzili się, żeby żłobek właśnie załatwić
|
#2434 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2435 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamus
Cytat:
system mam na myśli
|
|
#2436 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamus
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2437 |
|
Zakorzenienie
|
hejo! jezdem miałam miałam a weź brak słów, straciłam cały zapał no i odzwyczaiłam się od siedzenia na doopie 5 h rad to dla mnie koszmar ![]() przeleciałam Was tylko szybciutko i widzę że jakaś rozpusta się tu szerzy bzykać się nagle wszystkie kcą i dziatwę produkować
|
|
|
|
#2438 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wyguglałam ten niekapek, chyba jest spoko ale wątpie ,żeby Adas wykumał o co chodzi. Ja próbowałam mu dać przez slomkę picie to umiał ciągnąć, z niekapka niet Cytat:
![]() o żesz...to Ty to naprawde masz kozę..gdzieżeś to wynalazła ja pewnie też tak powiem po tygodniu... no całe 9,99 przepłaciłaś ![]() Cytat:
![]() do przedszkola są liczone punkty i jak jestes samotnie wychowującą matką to masz większe szanse... |
|||
|
|
|
#2439 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie gwarantuję, że Twoja będzie chciała z niego pić jak zresztą w przypadku każdego niekapka. To niestety loteria ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No! A potem my będziemy uczyć tą całą dziatwę! Chociaż wszystkie dzieciaczki naszych forumowych koleżanek na pewno będą ułożone, grzeczne i nie będą sprawiać nauczycielom żadnych problemów
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-
Cytat:
Kurka jasna chcica szalona mnie ogarnela ![]() Dobrze, ze Tz poszedl mecz ogladac do pubu ![]() Wypije pare piwek to nawet palcem go nie tkne ![]() Ostatnio mala mniej je w nocy, zaczelam odczuwac moje jajniki, chyba zaczynaja pracowac i moze przylezie pierwsza @ Chociaz nie tesknie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2442 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kto mi później wykarmi tą dzieciarnię ![]() Cytat:
widzę że poczucie humoru Cię nie opuszcza ![]() Cytat:
![]() ja też je czuję
|
|||
|
|
|
#2443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa.
Cytat:
![]() ![]() Moj oglada w domu ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest nieł
Mój naczynia właśnie zmywa
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest
mam nawet dwoch kolegow ![]() Ale szczerze mowiac gdzies sa schowani gleboko na pawlaczu, moze kiedys ich odnajde No i malutka obok mnie spi, to jakos tak by bylo glupio ![]() Moze wpasc i pomyc tez moje naczynia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2446 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2447 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ewka nie śpi
![]() Nie zanosi się na to, że Ewka w najbliższym czasie uśnie ![]() Generalnie jest wesoło, śmichy chichy i podśpiewujki A spała dzisiaj raz, dosłownie raz przed południem. Więc ją położyliśmy tuż po 19 spać, bo już była zmęczona. Pospała godzinę i takie o efekty ![]() Cytat:
![]() Wziąwszy pod uwagę fakt, że nie planuję oddawać Ewki do żłobka to mam to w dupie Poza tym ja jestem niejako bezrobotna, bezrobotne chyba mają czas wychowywać dzieci same ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No weź... tyle to legginsy przy przecenie kosztują ![]() Cytat:
![]() Będą małe judziątka będą małe judziątka będą małe judziątka ![]() :brzyda l:Dobra, bez jaj. Idę walczyć z Ewką ![]() Do jutra. |
||||
|
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie obraźcie się dziewczyny nauczycielki boska ps. o tej porze to nawet ja spałam
|
|
|
#2452 |
|
Wtajemniczenie
|
a jak ładnie Ewcia siedzi!
moją jeszcze się boję samą zostawić, bo jak sięga coś bardziej z boku to się przewraca albo jak łapskami macha za mocno a siada już sama czy jeszcze nie?
|
#2453 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co prawda w szkole pracowalam pol roku tylko ale realia zznam - fakt masz malo godzin bo 18 zamoast 40 ( a nie jest teraz 20?) ale przygotowanie ciekawych lekcji zajmuje co najmniej 10 dodatkowych... Oczywiscie mozna to olac i leciec na sucho z podrecznika... Ale bym sama z nudow na wlasnej lekcji umarla... A kasa? Na poczatku jako stazysta z mgr bylo te kilka lat temu 1400? Teraz moze nieco wiecej, szalony 1600? A potem skacze lekko do gory co jakis czas i moooze za x lat bedzie 2 z hakiem? Po 5 latach trudnych studiow (filologia na uniwersytecie) to ja mam wieksze oczekiwania.... To nie jest fajna kasa, nawet nie wiem co bym z tym 1400 miala zrobic, jak za glupie wynajecie mieszkania placilam 1000. A teraz to juz wcale... Moja kolezanka jako sekretarka ma 3 tysie. No blagam, z czym do ludzi, wstyd zeby nauczyciel mial taka pensje. Sorry, musialam bez urazy
|
|
|
|
|
#2454 | |
|
Wtajemniczenie
|
wstawać!
siedziały do nocy a teraz gniją w wyrach![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
|
|
#2455 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie odzywam sie bo dygam o moj rachunek zq tel za sierpien... Transmisja danych w roamingu sie ceni, bedzie mnie wiecej od pon jak wroce do domu, poza tym nienawidze pisac z tel a lapa nie wzielam
|
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko nie śpi już ze mną tylko w łóżeczku
Ba..nawet sama w nim zasypia. Chyba gorzej to przeżyłam niz ona W nocy wstaje TZ więc jest dobrze.
|
#2457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Do północy Ewuszka sobie grzecznie siedziała na macie i się bawiła, rodzice sobie dłubali każde swoją robotę, w międzyczasie dziecko sieknęło 2 kupy
Zmęczenie nas jednak zmogło, to znaczy mnie i tżta, bo Ewka to by się chętnie jeszcze pobawiła pogasiliśmy światła, zacyckowałam ją i poszliśmy spać. Od 7 nie śpimy, bo i po co, przecież organizm dziecka regeneruje się szybko Dzięki bogu teraz ją zmogło i drzemie. Ja nie wiem no co za dziecko ![]() Cytat:
I pełzanie trochę zaczyna wreszcie ogarniać. Ale na razie level leniwca - w obrębie maty ![]() Cytat:
![]() Mi ostatnio sen z powiek spędza odcyckowywanie, na razie w teorii, bo mam problemy decyzyjne. I tak sobie czasami myślę, że ja głupia takie mam problemy a może to rach pach pójdzie i ja się będę bardziej przejmować niż ona
|
||
|
|
|
#2458 |
|
Zadomowienie
|
wstałam juz dawno...
Adaś ma drzemkę a ja się ogarniam bo wybieram się do kuzynki na łono natury, tak więc nie będzie mnie w ciągu dnia... si ju wieczorkiem papa---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- nie mam co zjesc z rana, mam pustą lodówkę... więc gotuję kukurydzę na sniadanie
|
|
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w mojej okolicy ciężko o pracę, a jak dostaniesz taka za 1000zł nie zawsze pracujesz 8h, czasami 10 lub dłużej to taka praca nauczyciela jest super wypaśna zarejestrowałam się jako bezrobotna, wzięłam kase i uni i otworzyłam swoja działalność kokosów tez nie ma, ale starcza na normalne życie, utrzymanie rodziny wspólnie z tż, itp. On z kolei w sezonie letnim zarobi więcej(na umowie ma najniższą) ale w sezonie zimowym, dostanie z papierka to cos około tysiaka, 3 stówy wyda na dojazd, a z reszta to nie wiadomo co zrobić
|
|
|
#2460 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() kto gnije? ja juz drugie sniadanie w postaci paczka wszamalam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobry w ogole ![]() TZ wzial dzis kacowe i pojedziemy do parku na plac zabaw, a potem do pepco bo sie mi tam zaslonki spodobaly ![]() zaraz bedzie kurier z fotelikiem mam nadzieje ze skoncza sie ryki w samochodzie dzieki niemu
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.

ślub 2.06.2007
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

Idę jeszcze jutro do szkoły po potwierdzenie i pozałatwiać parę innych rzeczy :/ K.urwa mać
miałam miałam