|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
No i robimy wesele dla obywateli wielu roznych Panstw, bede chciala to w jakis fajny sposob uwzglednic. Nie wiem tylko jeszcze jak, pomysl mialam taki, zeby puscic jakies hity z poszczegolnych regionow.
Zastanawiam sie czy jest mozliwosc w kosciele skladania przysiegi w dwoch jezykach?[/QUOTE] tez sie zastanawiam nad ty my mamy naprzyklad taki pomysl mojego tz kuzynka spiewa w roznych koncertach i chcemy ja poprosic czy mogla by nam kilka piosenek w trakcie naszego wesela mysle ze fajnie to moze wygladac
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Ja też będę wychodziła z domu osobno, a TŻ osobno
![]() Teraz wynajmujemy mieszkanie i mieszkamy razem, ale przed ślubem będziemy w swoich rodzinnych domach. Ani dom mój, ani TŻ, nie wyglądają najlepiej (mama mówi na nasz dom "ruina" ), ale cóż, tam się wychowywaliśmy, i wierzę, że fotograf i kamerzysta uchwycą coś ładnego w naszych domkach ![]() Któraś z Was pisała o tym, żeby ostatnią noc spędzać osobno (spowiedź przedślubna). Niestety, normalna spowiedź zobowiązuje nas do tego, żeby nie tyle co noce spędzać osobno, ale i oddzielnie mieszkać. Wkurza mnie to strasznie, ale samo mieszkanie razem może skutkować brakiem rozgrzeszenia, a co za tym idzie - niedopuszczeniem do ślubu ![]() Sama jestem "blisko" Kościoła, ale nie ze wszystkim się zgadzam. I to akurat jest dla mnie strasznym debilizmem.
|
#3603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do przysiegi to moze byc w dwoch jezykach. Zalezy od ksiedza. Jak u nas bedzie to ja nie wiem. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3604 |
|
Zadomowienie
|
mi na przykład te http://www.kacperolejnik.com/2012/01/21/kasia-i-manny/
i chociaż to polski fotograf to ma zachodni sznyt jak ja to mówię :P
|
#3605 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
takze mozna to nazwac "skomplikowana" sytuacja.---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2013-08-29 o 19:06 |
||
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
a ja mam katar, kaszel i jutro wolne.
![]() caly dzień mam zamiar leniuchowac i zrobic na obiad pstragi ;D co do wychodzenia, ja bede wychodzic z mojego mieszkania, TZ od siebie z domu. tylko ze fotograf bedzie tylko u mnie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3607 |
|
Zadomowienie
|
laski mam problem...
nie chce dwóch wierszyków na zaproszeniu o kase i o wino, tylko chce te dwie kwestie zmieścic w jednym... nie chce tez takiej chamskiej rymowanki tylko tak bardziej klasycznie.... i posklejałam, pokombinowałam i wyszło ni takie coś.... Kochani Goście, Młoda Para podpowiada i zarazem pięknie prosi, by zamiast prezentów w kopertę włożyć grosik. Prosimy także kwiatów nam nie kupować, lecz w zamian butelką wina nas obdarować. Mi się bardzo podoba, a Tż nie... co sądzicie?
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
swiat katarzyny ja dokladnie takie cos chcialam, a moj TZ - NIE
wyjdz za mnie kobieto! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurczę, pominęłam na Amelii zaproszenia, które by nam pasowały! Konkretnie te: http://www.amelia-wedding.pl/korani Albo niebieskie z różowym kwiatem (te pierwsze) - pasowałyby do sali (niebieski) i do moich dodatków (różowy), a to idealne połączenie, bo tego szukaliśmy! Ale kuszą tez niebieskie z żółtym kwiatem, bo idealnie by pasowały do sali (żółto-niebieska). Jedynie co, to nie może być biała czcionka, bo jest słabo widoczna. Uff, ja poprasowałam. Część rzeczy mam mokrą, może do rana wyschnie ![]() jedziemy zaraz po dziewczynę brata, bo wróciła z UK, a potem pakujemy się i jutro nad ranem wyjeżdżamy |
|
|
|
|
#3610 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mysle, ze jezeli zdecydujemy sie na prezentacje z zdjeciami w ramach podziekowan to bedzie lecialo kilka szwedzkich piosenek ktore znacza cos dla mnie i mamy.. nie wiem jak zrecznie wplesc te inne... Ale jeszcze sie wymysliCytat:
Ja np. wiem, ze przysiege bedzie mi trudniej mowic po polsku bo ten jezyk jest mi bardziej obcy... mimo, ze obydwoma mowie plynnie... Porozmawiamy z ksiedzem, i zobaczymy. Ja musze tez sprawdzic czy mi konkordowy slub uznaja bo nie chce brac slubu w Szwecji jeszcze raz... Wlasnie zamowilam komplet druczkow i bede wypelniac, trzeba to zrobic przed slubem niestety
|
|
#3611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zawsze!
|
|
#3612 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Własnie obejrzelismy z TZtem meeeega dobry film INFILTRACJA polecam na wieczór z TZtem trzyma w napieciu do samego konca! ![]() jutro jedziemy do złotnika z naszym złomem
|
||
|
|
|
#3613 | |||
|
Zakorzenienie
|
Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
Sent from my iPad using Tapatalk - now Free ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
![]() My do ksiedza bedziemy mogli pojsc dopiero pod koniec wrzesnia wiec zobaczymy jak to bedzie u nas. Dam na pewno znac. Sent from my iPad using Tapatalk - now Free ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
Akurat foto kacper olejnik nie jest w moim stylu ale robil slub pmki ktora miala pronovias barime i ktos ja chcial ogladac. Chyba say hello. Piekne zdjecia to ja wam moge pokazac dopiero ![]() Co do przygotowan to ja bede w hotelu s tz chyba u swojej siostry. Od nas z mieszkania jest daleko na sale wiec dlatego tak wyszlo. Sent from my iPad using Tapatalk - now Free ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- My dla polskich gosci bedziemy mieli jeden smieszny wierszyk: Goście nasi ukochani my już w domu wszystko mamy chcecie coś nam podarować dajcie śwince się radować Dla tutejszych bedzie zwyczajowo numer konta. Sent from my iPad using Tapatalk - now Free |
|||
|
|
|
#3614 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym brała z różowym kwiatem, kompromis między fuksją a dekoracją sali ![]() A ja właśnie siedzę i słucham nagrań naszego zespołu... nie mogę się doczekać wesela! Przypominam, jak już się raz przy ich muzyce bawiliśmy... Jak dla mnie oni są genialni Chcę już
|
|
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Swiat katarzyny - dla ciebie http://pinterest.com/pin/13862711325592607/
http://pinterest.com/search/pins/?q=...ng&rs=ac&len=9 Sent from my iPad using Tapatalk - now Free Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2013-08-29 o 21:06 |
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc, dziewczyny
Nie nadazam za Wami W sobote i niedziele mamy 2 sluby, wiec sobie popatrze jak Anglicy sie bawia ![]() Patrzcie jaka cudowna suknie znalazlam... Juz dzownie do wlascicielki.... http://tablica.pl/oferta/suknia-slub...tml#5cde8c8229
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#3617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hej ![]() Ja mam znajomych z różnych krajów i planuję podziękować gościom za przybycie na weselu w ich językach. Czyli po polsku, angielsku, niemiecku, hiszpańsku, grecku i shona Zobaczymy czy uda mi się nauczyć czegokolwiek po grecku ![]() EDIT: Nie napisałam o przysiędze. Pytaliśmy o to brata zakonnego w kancelarii parafii, w której bierzemy ślub i przysięga może być po polsku lub jedna strona mówi po polsku, a druga w ojczystym języku.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-08-29 o 22:44 |
|
|
|
|
#3619 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3620 |
|
Raczkowanie
|
Trzeba iść na kompromis
![]() My też mamy dwa wierszyki ale na osobnym dodatku do zaproszenia i moim zdaniem dobrze to wygląda. No chyba, że chcesz umieścić wierszyk na zaproszeniu to sytuacja inna, bo masz ograniczone miejsce. |
|
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście nie mówię że to mistrzostwo fotografii tylko że te zdjęcia były taki z pomysłem, tak ładnie i miło się je oglądało bo jak patrzę na wytwory fotografów z mojej okolicy najbliższej to jakbym jadła piasek..Co do przysięgi to bym chciała żebyśmy mówili z pamięci ale boję się że zapomnę
|
|
|
|
|
#3622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wymowa tez straszna!Dziewczyyyynyyy, w Lublinie będą suknie La Sposa, Pronovias i Aterlier Diagonal
|
|
|
|
|
#3623 |
|
Raczkowanie
|
Dokłanie miałam tak samo, dlatego potwierdzam zamawiać koniecznie próbki! Nie brać w ciemno! Na żywo może się okazać, że jakość nie ta a druk straszny, dlatego warto kupić próbki.
|
|
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja dopiero w bialym będę w październiku
|
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() przebrnęłam przez wszystkie dzisiejsze strony, nacytowałam i co?? wcięło mi wszystko ![]() napiszę tylko tyle, że pożegnałam moją pierwotna wizja-marzenie o princessce na rzecz..w miare prostej, czy też 'pół rybce' dopasowanej w talii i biodrach i wiecie co? zawsze była dla mnie tylko princesska i klapki na oczach! a teraz widzę i czuję, że dużo lepiej mi w tych, co dziś mierzyłam ![]() niestety nie mogłam cyknąć fotek ![]() top 4 dzisiejszego dnia to: 1.sincerity http://white-bride.pl/wp-content/upl...al-3722-lb.jpg 2. agnes http://najna.pl/wp-content/uploads/2...gnes_11310.jpg 3. tamara (bez kokardy) http://mn-bridal.com.pl/wp-content/g...e/tamara-b.jpg 4. justin alexander http://najna.pl/wp-content/uploads/2...der_8596_1.jpg plecy były cudowne ale też najdroższa
|
#3626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja nie lubię gorsetów, więc pewnie dlatego też ![]() czasem wizje właśnie nie mają się do rzeczywistości, dobrze, że poprzymierzałaś
|
|
|
#3627 |
|
Rozeznanie
|
madzia przesliczne sukienki ♡♡♡ ja jade za 2 tygodnie na przymiarke wszystkicg dostepnych rodzai i wybiore najbardziej pasujace dla mnie
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za opinie, chyba weźmiemy te niebieskie z różowym, bo to idealny kompromis, jakiego szukaliśmy!
Prawie spakowani, idziemy spać, żeby wstać o 4, dopakować się i ruszyć w Polskę! nie spamujcie za dużo |
|
|
|
#3629 |
|
Rozeznanie
|
dotka zycze milego weekendu! i dobrej zabawy
![]() czy moge moze gdzies dostac turkusowe frezje podoba mi sie strasznie bukiet z frezji tylko jest dla mnie za mdly http://www.google.ie/search?q=frezje...go8qVmWBZjM%3A
Edytowane przez martucha0205 Czas edycji: 2013-08-29 o 23:55 |
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
Sa tu jakies malinowe PMki? http://pinterest.com/pin/72972456435776915/
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.

), ale cóż, tam się wychowywaliśmy, i wierzę, że fotograf i kamerzysta uchwycą coś ładnego w naszych domkach