|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Buuuu a ja nie moge zdjec obejrzec na telefonie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Nie dodało mi kilku zdjęć
Musicie się nagimnastykować troszkę bo mi ich nie przekręciło tak jak należy
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-08-30 o 09:17 |
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Dzidzia Dzwoniłam do Kauflandu
U mnie w mieście jest promocja na te premium care 1 i 2 |
|
|
|
#3214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kawaler do wzięcia mega dobry ![]() Ej a co myślicie o tym termometrze z Rossmana? Nie mam jeszcze i zastanawiam się czy brać czy nie :/
|
|
#3215 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
mabra 3 str nadrobilam a tu tyle nowych wiadomosci
![]() kochane ja mam w sumie po mojej lence uzo ciuszkow wiec poukladalam wszystkie te o 0-3m i dokupilam pare spiochow brakuje mi moze pare kaftanikow ale to juz nie mysle....bardziej mysle o kocykach takich duuuzych bo moja z lata i nie mam za bardzo wlasnie takich ☠☠☠☠☠☠☠ jak spiworki czy cosik...mam w sumie po lence ale nie uzywalam jakis spiworek z 1 czy 2 licze na to ze dostane cosik od bratowej bo rok temu urodzila core ale wiecie jak to jest z bratowymi musze z nia chyba zagadac i o konkretna cene zapytac.... moja lena ma lozeczko wiec zastanawiam sie czy jest sens kupowac drugie czy np ,malej kupic kolyske ta mala przenosna do 3 m by spala a pozniej planuje odrazu kupic pietrowe w ktorej juz lena bedzie spac a mala w leny lozeczku...mam nadzieje ze to wypali wszystko i ogolnie chce jakas uzywana kolyske popatrzec bo na 3 m nie potrzeba mi pokazow tym bardziej ze zima i bedziemy w domku... wiecie zaczyna sie to wszystko,wyprawki itd ale fajnie ze juz tak bardziej na luzie do tego podchodze bo z lena to mialam stresa podwojnego nie wiedzialam co i jak ..
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam lepić te pierogi
Wpadnę tutaj do Was jeszcze w międzyczasie ale mimo tego życzę miłego dnia |
|
|
|
#3217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale po ciązy czasem zostają szersze biodra nie? Taszanta
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3219 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam z przeziębieniem
Cytat:
Ja używałam przy Lili i będe używac przy synku Lilka używala do niedawna tych samych co jak była niemowlakiem One mają 3-stopniowy system regulacji.Cytat:
![]() weronisiek a jak rodziłas poprzednio???Ja miałam cc i teraz też i sobie chwalę,pojadę w umówionym terminie i synek się urodzi.Jedynym problemem jest to,ze 2 cesarkę przechodzi się z reguły znacznie gorzej. nemosek super ciuszki
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
||
|
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#3221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wagą sie nie przejmuj, przyjdzie czas sie odchudzac Cytat:
Witam ale miałam ciężką noc.. najpeirw skurcze w stopie, potem sny że mój wujek sie powiesił a mój dziadek dostał zawału ;(Potem jak zadzwonił mężowi budzik to go wyłączyłam i nie obudziłam męża, a on biedny zaspał.. mam nadzieję że nic mu szef nie powie.. kurcze każdemu sie zdarza,prawda?? i jeszcze ani nie zjadł nic, ani nawet herbaty sie nie napił ;( portfel też zostawił,wiec nawet nic sobie nie kupi ;( ale ze mnie żona.. Promocja w Kauflandzie b. fajna. musze pomyśleć.. czemu kurcze zawsze są jak ja jestem PRZED wypłatą?
|
|
#3222 |
|
Wtajemniczenie
|
a tak wyglada szafa malej lucji...ciuchy przewaznie po lence i troche tych co dokupilam
w oczekiwaniu na corenke Edytowane przez malinka123108 Czas edycji: 2013-08-30 o 09:26 |
|
|
|
#3223 |
|
Rozeznanie
|
szalejecie dziewczyny z tymi ciuszkami !!!
![]() Domi przeslij troszke tych pierogow,bo naszla mnie ochota,a nigdy nie robilam...pozatym nie mam dzis nic na obiad,pomyslu tez jakos brak,ze o wenie tworczej nie wspomne a z czym robisz-jakims ekspresowym kurierem,moze dojda na obiad
|
|
|
|
#3224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No niezły zbiór ![]() Te podkłady do przewijania z Biedry to są na stanie,czy kupowałaś z doskoku? U mnie ich nie widziałam
Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-08-30 o 09:31 |
|
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
A jaki to? Bezdotykowy?
|
|
|
|
#3226 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Akurat tego trudno się pozbyć, więc dlatego się mówi, że to miednica się rozszerza ;pCytat:
Moja przyjaciółka jak mi pokazywała to właśnie i takie malutkie te pieluchy mogły być i takie na duże dziecko Mega oszczędne to jest chyba tylko na pierwszy wydatek to trochę sporo, nie?malinka - ile ciuszków!! ![]() ![]() Mega! ![]() nemosek - http://www.rossnet.pl/Produkt/Medel-...y-1-szt,325274
Edytowane przez lubieolowki Czas edycji: 2013-08-30 o 09:28 |
||
|
|
|
#3227 |
|
Wtajemniczenie
|
aaby ale Ninuś rośnie
Wagą się nie przejmuj,w ciązy trzeba przytyć!Dla zdrowia maluszka i mamy![]() domi super wyprawka A mi sie dzisiaj niby mój synek śnił.Było po porodzie,ale mi go od razu nie pokazali,po jakimś czasie pielęgniarka przyjechała z jakimś chłopcem,na oko z kilka dobrych miesięcy miał,taki dorosły wyraz twarzy i włosy jak len Oskarżyłam ich,że to nie mój syn i kazał mojego pokazać
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013.
I tak samo smiesznie wygladalo
|
|
|
#3229 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
poukładaj sobie po swojemu
|
|
#3230 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() nemosek, ale cuda powklejałaś! I dużo tego - masz osobną szafę dla dzidziola? Co do tych opasek na głowę, to właśnie o coś takiego mi chodzi co powklejałaś. Tylko do tego jakieś kwiatki. Chyba muszę się przejść do jakiejś dobrej pasmanterii po prostu i popatrzeć, czym mnie mogą poratować ![]() weronisiek, to leż i odpoczywaj. Wiem, że to nie jest najfajniejsza sytuacja, ale cóż zrobić. Oby dziecię jak najdłużej siedziało w brzuchu. Beatka, a ten pokój do wymalowania to jaki to pokój? Sypialnia czy dzienny? Ja bym Ci zaproponowała kolor kremowy - na 3 ścianach i na jednej taki mocny fiolet. Tak jak tutaj: http://beckers.pl/inspiracje/salon.html-5. Ja mam ten fiolet właśnie z białym w sypialni, a teraz moja siostra zrobiła sobie podobnie tylko zamiast białego właśnie taki kremowy. Albo np szary+ pomarańcz/czerwień http://beckers.pl/inspiracje/pokoj-dzieciecy.html-1 tylko wtedy też najlepiej 3 ściany taki delikatny szary i jedna ściana mocna intensywna barwa Trele, ja bym się nie zgodziła na żadne kłucie witaminą K. Maluszek wystarczająco kłucia ma i bez tego. aaby, a z tym ogniskiem to co to może oznaczać po urodzeniu jeśli nie zniknie? To jakaś wada, którą trzeba leczyć, operować czy jak? I dobrze, że na wizycie wszystko w porządku z córą. Pewnie się jeszcze obróci lusesita, fajny taki śpiworek. Ja dostałam właśnie od siostry po jej dzieciach i strasznie się z niego cieszę. Ułatwi mi to życie. Moja siostra też ostatnio się pytała co ja od niej chcę (a dostałam od niej chyba 3/4 wyprawki) - powiedziałam, że już tyle dostałam, że nic mi nie musi kupować. Ale się uparłam, więc powiedziałam, że może kupić jakiś cieplejszy kocyk. Też się przyda. A znowu brat męża z żoną też się pytali - to od nich sobie zażyczymy pościel (jeden zestaw+ jedna zmiana poszewek+prześcieradła). dzidzia, to może całkiem inne imię wymyślicie niż te, które do tej pory były brane pod uwagę? My też się nie możemy zdecydować i dogadać, ale mam nadzieję, że jakoś dojdziemy do porozumienia. Co do opasek - ja chcę je głównie do sesji zdjęciowej, więc drobne elementy nie będą przeszkadzać. Jak córa będzie ciekawsza świata i wszystko będzie wsadzać do buzi to nie będę jej takich rzeczy zakładać Dobra, nadrobiłam, idę zrobić sobie śniadanie.
|
#3231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamawiałam z Allegro |
|
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Mozliwe bo teraz poleguje i oczy mi sie przymykaja wiec pewnie usne
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3233 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie znajomi kupili kilka,a mam w sumie z kilkanaście i ok.20 wkładów.Nawet teraz czasem Lili sam otulacz zakładam po domu,bo czasem zapomina wołać(ma 2 latka i 5 miesięcy prawie),całe lato ładnie wołała a teraz amnezja jej się zdarza
|
|
|
|
|
#3234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Maomami,Paula Jak dzisiaj Wasze samopoczucie?
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
domii- śliczne rzeczy! no to róbte porządki ale uważaj na siebie nemosek- super te ręczniki Cora- powiedz cos o tych wielorazowych pieluchach.. bo ja słyszałam tylko o tym z programu DD- eco mama .
|
|
#3236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
Tylko żeby się zmieściły
|
|||
|
|
|
#3237 |
|
Wtajemniczenie
|
nemosku bierze się normalnie w pralce,ja miałam specjalne zamykane pudełko na brudne pieluchy,można pokropić olejkiem lawendowym,żeby za bardzo nie śmierdziało,bo wiadomo,ze codziennie pralki nie włączasz.
Ja mam tego rodzaju: http://allegro.pl/pieluszki-wieloraz...480640972.html http://allegro.pl/pieluszki-pieluchy...506355826.html Puść linka do tych ręczniczków
|
|
|
|
#3238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile ciuszków zazdroszczę!!
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Lineczka co ma pepek do pepowiny? Przecież pepowina dziecka idzie od lozyska a nie Twojego pepka
Lubieolowki to ciekawe co by polozna powiedziala na to ze mnostwu kobiet rozchodzi sie spojenie lonowe, czasem niebezpiecznie i kosci miednicy zmieniaja polozenie żeby dziecko weszło w kanal rodny (czesto nie wracają, co widac po rozmiarach ubrań po ciąży). Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś tylko słyszałam na ten temat w DDT jak Reni Jusis sie wypowiadałaNie wiem czy nie byłabym na to za leniwa ![]() Proszę http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=27031053 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

U mnie w mieście jest promocja na te premium care 1 i 2 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)