Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-30, 09:15   #3211
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
I jeszcze kilka
Buuuu a ja nie moge zdjec obejrzec na telefonie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:16   #3212
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Nie dodało mi kilku zdjęć

Musicie się nagimnastykować troszkę bo mi ich nie przekręciło tak jak należy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-08-28 16.16.38.jpg (159,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-08-28 15.57.02.jpg (139,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-08-28 16.13.49.jpg (166,0 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-08-28 16.05.41.jpg (158,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-08-28 15.55.37.jpg (130,6 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-08-30 o 09:17
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:16   #3213
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Dzidzia Dzwoniłam do Kauflandu U mnie w mieście jest promocja na te premium care 1 i 2

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:19   #3214
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Tak poza tym po ostatnim układaniu Jaśkowych rzeczy miałam się nimi pochwalić Oczywiście to tylko część

Jeśli któreś są nieprzekręcone to przepraszam ale coś mi się same zdjęcia przekręcają na laptopie
Kurczę, super wyprawka! Kawaler do wzięcia mega dobry

Ej a co myślicie o tym termometrze z Rossmana? Nie mam jeszcze i zastanawiam się czy brać czy nie :/

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:19   #3215
malinka123108
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

mabra 3 str nadrobilam a tu tyle nowych wiadomosci

kochane ja mam w sumie po mojej lence uzo ciuszkow wiec poukladalam wszystkie te o 0-3m i dokupilam pare spiochow brakuje mi moze pare kaftanikow ale to juz nie mysle....bardziej mysle o kocykach takich duuuzych bo moja z lata i nie mam za bardzo wlasnie takich ☠☠☠☠☠☠☠ jak spiworki czy cosik...mam w sumie po lence ale nie uzywalam jakis spiworek z 1 czy 2 licze na to ze dostane cosik od bratowej bo rok temu urodzila core ale wiecie jak to jest z bratowymi musze z nia chyba zagadac i o konkretna cene zapytac....

moja lena ma lozeczko wiec zastanawiam sie czy jest sens kupowac drugie czy np ,malej kupic kolyske ta mala przenosna do 3 m by spala a pozniej planuje odrazu kupic pietrowe w ktorej juz lena bedzie spac a mala w leny lozeczku...mam nadzieje ze to wypali wszystko i ogolnie chce jakas uzywana kolyske popatrzec bo na 3 m nie potrzeba mi pokazow tym bardziej ze zima i bedziemy w domku...

wiecie zaczyna sie to wszystko,wyprawki itd ale fajnie ze juz tak bardziej na luzie do tego podchodze bo z lena to mialam stresa podwojnego nie wiedzialam co i jak ..
Stary 2013-08-30, 09:19   #3216
domii29
Zakorzenienie

Uciekam lepić te pierogi im wcześniej zaczniemy tym wcześniej skończymy i będę się mogła zająć porządkami

Wpadnę tutaj do Was jeszcze w międzyczasie ale mimo tego życzę miłego dnia
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:22   #3217
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
witam kochane..wpadam z kawka sie przywitac ,moja mala z babcia smiga juz na polkua ja was postanowilam troszenke nadrobic ale ogolnie wszystkiego nie jestem w stanie) ciesze sie ze juz wrzesien idzie i wgl te tasiemce sie zaczna w tv,oj bedzie co ogladac
No fajnie,będzie do czego oko przylepić

Cytat:
Napisane przez lubieolowki Pokaż wiadomość
Leż w takim razie z tymi gazetami i książkami i odpoczywaj Na pewno nie zaszkodzi

Wagą chyba faktycznie nie ma co się przejmować - mi 4kg (jednak 4, a nie 5 jak myślałam xD) przybyło w niecały miesiąc :/:/ Mama TŻta w którejś ciąży przytyła 30 kg, a zgubiła wszystko po porodzie w 3 miesiące ;p

Nie może. Żadne kości ani ogonowa ani miednicy się nie rozchodzą w żaden sposób. Rozciągają się tylko mięśnie. Na SR babka nam tłumaczyła dość dobitnie, że przeświadczenie, że kości miednicy się rozsuwają żeby zrobić więcej miejsca dla dziecka to mega bzdura

W ogóle ilość ciuszków mnie powaliła A to ponoć mój Kubuś ma dużo ubranek ;p
Kurczę takie teraz mam w podświadomości ciśnienie, że powinnam kończyć przygotowywanie wyprawki, bo to już za sekundę 7 miesiąc leci, ale jakoś tak nie mogę się zebrać do zbierania kosmetyków i rzeczy dla siebie do szpitala :/
Ogólnie jakoś mi tak humor spadł wczoraj i trzyma :/
O widzisz to tylko potocznie się tak przyjęło że mówi się o rozchodzących kościach. A to mięśnie,tkanki też pewnie.
Ale po ciązy czasem zostają szersze biodra nie?

Taszanta

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-30, 09:22   #3218
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Ej a co myślicie o tym termometrze z Rossmana? Nie mam jeszcze i zastanawiam się czy brać czy nie :/
Szczerze mowiac nie mam pojecia ale ja kupowalam na allegro za 50 zl i nawet mierzy temperature bo Tz mierzyl sobie no i wyszla goraczka wiec chyba nie jest taki zly

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-30, 09:22   #3219
coralady
Wtajemniczenie

Witam z przeziębieniem

Cytat:
moja przyjaciółka używa wielorazowych i jest zachwycona. co prawda jak na raz to zakup całkiem spory, ale ponoć się opłaca. Ona używała i używa przy dwójce dzieciaków - Luśka teraz ma 2 lata i trochę i cały czas biega w tych, które kupowane były jak się urodziła, bo one są regulowane i na niemowlaczki i na większe dzieci

Ja używałam przy Lili i będe używac przy synkuNa wyjścia jednorazowych Dad z Biedronki,bo są super i cena dobra Z racji tego,ze nie chce mi się całego majdanu nosićLilka używala do niedawna tych samych co jak była niemowlakiemOne mają 3-stopniowy system regulacji.

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Co do krwawienia po porodzie to u mnie (po cc) nie było jakieś obfite, spodziewałam się gorszego, a było jak miesiączka. Ja zużyłam 2 opakowania podkładów, ale to tak trochę na siłę je używałam, bo po prostu miałam i chciałam zużyć, a wystarczyłyby podpaski maxi. Ale to indywidualna sprawa.
Ja tez jakoś szczególnie obficie nie krwawiłam,jakieś 2 dni miałam podkłady a potem zwykłe podpaski.Ale po cc połóg jest ponoć zdecydowanie mniej problematyczny

weronisiek
a jak rodziłas poprzednio???Ja miałam cc i teraz też i sobie chwalę,pojadę w umówionym terminie i synek się urodzi.Jedynym problemem jest to,ze 2 cesarkę przechodzi się z reguły znacznie gorzej.

nemosek super ciuszki Gdzie zamawiałaś ręczniczki???
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:23   #3220
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
A ja zapraszam na knedle moja mama w koncu bedzie robila

W ogole to Nela dzisiaj sie chyba pepowina bawila bo jak patrzylam na brzuch to moj pepek wygladal tak jakby chciala go wciagnac do srodka

Jak to śmiesznie zabrzmiało

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-30, 09:24   #3221
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Heloł heloł!

My po wizycie
Mała ma się dobrze, serduszko bije, waga wg usg 1746g Duża dziewczynka nam się zapowiada, ale niska, bo kość udowa zaniża wiek. No ale nie ma po kim być wysoka
Niestety wciąż ułożenie pośladkowe. Gin mówi, że powinna się obrócić do następnej wizyty (34w0d). Pytałam o ręczne obracanie dziecka - mówił, że już się tego nie praktykuje Że kiedyś u wieloródek owszem, ale teraz nie. Także Nina, obracaj się
Niestety zdołowałam się wagą... Przez 3 tygodnie przytyłam równo 3kg. I to akurat te 3 tygodnie, kiedy siedzę na L4. Nie mam stresów w pracy, przekąski pod ręką, to są tego efekty Muszę zacząć się pilnować, bo za chwilę nie będę w stanie wstać z kanapy.
Nawet gin powiedział, że od początku ciąży jest ok (+9kg), ale 3kg na 3tygodnie to "ciut przydużo"...
Doła złapałam i jest mi źle

Z dobrych wieści: odebrałam zamówienie w aptece (sexi siateczkowe gacie już czekają ), kupiliśmy przy okazji te Pampers Premium Care 2 (także na razie będę miała 1 paczkę New Baby 1 i te Premium Care. Dokupimy jeszcze jedną paczkę dwójek i na początek starczy...
Kupiłam też w Realu 6 paczek chusteczek Huggies i płyn do płukania Dzidziuś (prawdę mówiąc nie rajcuje mnie jego zapach; nie wąchałam Loveli żeby się nie denerwować, bo jeszcze bym żałowała, że tego Dzidziusia zamówiłam Mam nadzieję, że na ciuszkach będzie to trochę lepszy zapach ). I kupiłam też koszyczek (http://www.leroy merlin.pl/garderoba-i-wnetrze/pojemniki-pokrowce/pudla-koszyki-pojemniki/koszyk-rattan-style-curver,p157111,l822.html) , bo dla Niny mamy tylko parę półek w szafie, nie mam żadnej komody, więc żeby te drobiazgi typu nożyczki, kosmetyki itp. zorganizować

Sobie kupiłam też ten Linomag z cynkiem - mam nadzieję, że nie zaszkodzi Małej, ale mam pośladki w tak makabrycznym stanie, że czymś to dziadostwo posmarować muszę Od zawsze mam problemy, zawsze miałam wysypane, ale teraz nie dość, że mam kupę blizn po krostkach, to jeszcze mam mnóstwo takich żywoczerwonych, ropnych krostek Do dermo i tak nie mam po co iść, bo mi nic mocnego nie przepisze ze względu na ciąże. Wyszłam więc z założenia, że skoro Linomag można od 1 dnia życia, to może nic mi się do organizmu nie przedostanie
Jeszcze trochę, i nie będę miała co stringów nosić, tak te pośladki tragicznie wyglądają

Mąż już w łóżku, ja też powoli padam...
Mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie lepsza od wczorajsze
Jutro chcę posprzątać mieszkanie i koniecznie muszę pozmywać, bo już nie mamy na czymś jeść

Dobrej nocy dziewczynki!

Ale Ninka już dużaaaaa
wagą sie nie przejmuj, przyjdzie czas sie odchudzac

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Trele myślę ze u Ciebie to prędzej 2 jeśli chodzi o pieluchy. Ale to zależy kiedy urodzisz.

Rybko ja mam te babydrem 2 paczki, ale w dotyku sa raczej pieluchami na "po domu".

Kotek myślę, że można jakieś elastyczne taśmy z metra kupić, zszyć i zaprasować. Kwiaty gotowe albo na yt zobaczyć jak sie je robi. A te mniejsze to pewnie koronki. Tylko z drobnymi elementami ostrożnie.

Ze 2h dyskutowalismy nad imieniem. Porozumienia brak.

Teraz mi niedobrze w choinkę wiec Dobranoc.

dojdziecie i Wy do porozumienia

Witam ale miałam ciężką noc.. najpeirw skurcze w stopie, potem sny że mój wujek sie powiesił a mój dziadek dostał zawału ;(
Potem jak zadzwonił mężowi budzik to go wyłączyłam i nie obudziłam męża, a on biedny zaspał.. mam nadzieję że nic mu szef nie powie.. kurcze każdemu sie zdarza,prawda?? i jeszcze ani nie zjadł nic, ani nawet herbaty sie nie napił ;( portfel też zostawił,wiec nawet nic sobie nie kupi ;( ale ze mnie żona..

Promocja w Kauflandzie b. fajna. musze pomyśleć.. czemu kurcze zawsze są jak ja jestem PRZED wypłatą? no nic, trzeba będzie jakoś to ogarnąć..
Stary 2013-08-30, 09:24   #3222
malinka123108
Wtajemniczenie

a tak wyglada szafa malej lucji...ciuchy przewaznie po lence i troche tych co dokupilam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1936.jpg (64,2 KB, 47 załadowań)

Edytowane przez malinka123108
Czas edycji: 2013-08-30 o 09:26
malinka123108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:24   #3223
peppermint patty
Rozeznanie

szalejecie dziewczyny z tymi ciuszkami !!!

Domi przeslij troszke tych pierogow,bo naszla mnie ochota,a nigdy nie robilam...pozatym nie mam dzis nic na obiad,pomyslu tez jakos brak,ze o wenie tworczej nie wspomne a z czym robisz-jakims ekspresowym kurierem,moze dojda na obiad
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:26   #3224
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dodało mi kilku zdjęć

Musicie się nagimnastykować troszkę bo mi ich nie przekręciło tak jak należy

No niezły zbiór

Te podkłady do przewijania z Biedry to są na stanie,czy kupowałaś z doskoku?
U mnie ich nie widziałam

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Edytowane przez nemosek
Czas edycji: 2013-08-30 o 09:31
Stary 2013-08-30, 09:26   #3225
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, super wyprawka! Kawaler do wzięcia mega dobry

A jaki to? Bezdotykowy?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-30, 09:26   #3226
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
No fajnie,będzie do czego oko przylepić

O widzisz to tylko potocznie się tak przyjęło że mówi się o rozchodzących kościach. A to mięśnie,tkanki też pewnie.
Ale po ciązy czasem zostają szersze biodra nie?

Taszanta
Szersze biodra zostają, jak się nie zgubi tkanki tłuszczowej co się na biodrach odkłada Akurat tego trudno się pozbyć, więc dlatego się mówi, że to miednica się rozszerza ;p

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam z przeziębieniem

Ja używałam przy Lili i będe używac przy synkuNa wyjścia jednorazowych Dad z Biedronki,bo są super i cena dobra Z racji tego,ze nie chce mi się całego majdanu nosićLilka używala do niedawna tych samych co jak była niemowlakiemOne mają 3-stopniowy system regulacji.

Ja tez jakoś szczególnie obficie nie krwawiłam,jakieś 2 dni miałam podkłady a potem zwykłe podpaski.Ale po cc połóg jest ponoć zdecydowanie mniej problematyczny

weronisiek
a jak rodziłas poprzednio???Ja miałam cc i teraz też i sobie chwalę,pojadę w umówionym terminie i synek się urodzi.Jedynym problemem jest to,ze 2 cesarkę przechodzi się z reguły znacznie gorzej.

Dokładnie o takich pieluchach mówiłam Moja przyjaciółka jak mi pokazywała to właśnie i takie malutkie te pieluchy mogły być i takie na duże dziecko Mega oszczędne to jest chyba tylko na pierwszy wydatek to trochę sporo, nie?

malinka - ile ciuszków!! Mega!

nemosek - http://www.rossnet.pl/Produkt/Medel-...y-1-szt,325274

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

Edytowane przez lubieolowki
Czas edycji: 2013-08-30 o 09:28
lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:27   #3227
coralady
Wtajemniczenie

aaby ale Ninuś rośnieWagą się nie przejmuj,w ciązy trzeba przytyć!Dla zdrowia maluszka i mamy

domi super wyprawka

A mi sie dzisiaj niby mój synek śnił.Było po porodzie,ale mi go od razu nie pokazali,po jakimś czasie pielęgniarka przyjechała z jakimś chłopcem,na oko z kilka dobrych miesięcy miał,taki dorosły wyraz twarzy i włosy jak len Oskarżyłam ich,że to nie mój syn i kazał mojego pokazać

Fiodor Dostojewski
Stary 2013-08-30, 09:27   #3228
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Jak to śmiesznie zabrzmiało
I tak samo smiesznie wygladalo

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-30, 09:27   #3229
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Witam sie i ja!

Gratuluje wszystkich wizyt, zakupoe itd

Nie cytuje bo korzystam z internetu w telefonie bo cos nam sie spsula siec w domu..

Srednia noc mialam, nie dosc ze TZ wczoraj sie przeziebil to dodatkowo mial goraczke to jeszcze moje koty stwierdzily ze pochrupia sobie karme wie sie obudzilam a potem jescze na dokladke 2 razy syrena wyla bo jakis pozar byl :/

Oj noc faktycznie średnia, może odeśpisz coś w dzień??

Cytat:
Sprzątam z mamą po domach u tych "bogatszych" ludzi

Wagą się nie przejmuj, końcówka ciąży to czas kiedy przybiera się na wadze najwięcej. Najważniejsze że z małą wszystko w porządku

Dzień dobry
Ja już wyprawiłam męża do pracy a za chwilę zabieram się za robienie pierogów ruskich z teściową Powiedziałam jej że mi się pierogów chce i pierogi będę mieć . A później zostaję sama w domu Zapraszam wszystkie na imprezę . A tak serio - cieszy mnie to bo zaplanowałam sobie porządki w szafach u nas na górze i teściówka nie będzie nade mną stać tylko zrobię wszystko po swojemu
No to życzę spokojnych porządków poukładaj sobie po swojemu

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:27   #3230
Kociak85
Zadomowienie

Dzień dobry
nemosek, ale cuda powklejałaś! I dużo tego - masz osobną szafę dla dzidziola? Co do tych opasek na głowę, to właśnie o coś takiego mi chodzi co powklejałaś. Tylko do tego jakieś kwiatki. Chyba muszę się przejść do jakiejś dobrej pasmanterii po prostu i popatrzeć, czym mnie mogą poratować

weronisiek, to leż i odpoczywaj. Wiem, że to nie jest najfajniejsza sytuacja, ale cóż zrobić. Oby dziecię jak najdłużej siedziało w brzuchu.

Beatka, a ten pokój do wymalowania to jaki to pokój? Sypialnia czy dzienny? Ja bym Ci zaproponowała kolor kremowy - na 3 ścianach i na jednej taki mocny fiolet. Tak jak tutaj: http://beckers.pl/inspiracje/salon.html-5. Ja mam ten fiolet właśnie z białym w sypialni, a teraz moja siostra zrobiła sobie podobnie tylko zamiast białego właśnie taki kremowy. Albo np szary+ pomarańcz/czerwień http://beckers.pl/inspiracje/pokoj-dzieciecy.html-1 tylko wtedy też najlepiej 3 ściany taki delikatny szary i jedna ściana mocna intensywna barwa

Trele, ja bym się nie zgodziła na żadne kłucie witaminą K. Maluszek wystarczająco kłucia ma i bez tego.

aaby, a z tym ogniskiem to co to może oznaczać po urodzeniu jeśli nie zniknie? To jakaś wada, którą trzeba leczyć, operować czy jak? I dobrze, że na wizycie wszystko w porządku z córą. Pewnie się jeszcze obróci

lusesita, fajny taki śpiworek. Ja dostałam właśnie od siostry po jej dzieciach i strasznie się z niego cieszę. Ułatwi mi to życie. Moja siostra też ostatnio się pytała co ja od niej chcę (a dostałam od niej chyba 3/4 wyprawki) - powiedziałam, że już tyle dostałam, że nic mi nie musi kupować. Ale się uparłam, więc powiedziałam, że może kupić jakiś cieplejszy kocyk. Też się przyda. A znowu brat męża z żoną też się pytali - to od nich sobie zażyczymy pościel (jeden zestaw+ jedna zmiana poszewek+prześcieradła).

dzidzia, to może całkiem inne imię wymyślicie niż te, które do tej pory były brane pod uwagę? My też się nie możemy zdecydować i dogadać, ale mam nadzieję, że jakoś dojdziemy do porozumienia. Co do opasek - ja chcę je głównie do sesji zdjęciowej, więc drobne elementy nie będą przeszkadzać. Jak córa będzie ciekawsza świata i wszystko będzie wsadzać do buzi to nie będę jej takich rzeczy zakładać

Dobra, nadrobiłam, idę zrobić sobie śniadanie.
Stary 2013-08-30, 09:28   #3231
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Witam z przeziębieniem

weronisiek

Powiedz coś więcej o tych wielorazówkach.Normalnie się je pierze w pralce.Ile sztuk na początek miałaś.Ciekawi mnie to

Zamawiałam z Allegro

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-30, 09:30   #3232
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Oj noc faktycznie średnia, może odeśpisz coś w dzień??
:
Mozliwe bo teraz poleguje i oczy mi sie przymykaja wiec pewnie usne

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-30, 09:31   #3233
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie o takich pieluchach mówiłam Moja przyjaciółka jak mi pokazywała to właśnie i takie malutkie te pieluchy mogły być i takie na duże dziecko Mega oszczędne to jest chyba tylko na pierwszy wydatek to trochę sporo, nie?
Tak,na pierwszy wydatek to całkiem sporo wychodzi.Można sobie zażyczyć w ramach prezentu dla dzidziusiaMnie znajomi kupili kilka,a mam w sumie z kilkanaście i ok.20 wkładów.Nawet teraz czasem Lili sam otulacz zakładam po domu,bo czasem zapomina wołać(ma 2 latka i 5 miesięcy prawie),całe lato ładnie wołała a teraz amnezja jej się zdarza

Fiodor Dostojewski
Stary 2013-08-30, 09:31   #3234
nemosek
Zakorzenienie

Maomami,Paula Jak dzisiaj Wasze samopoczucie?

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Ale Ninka już dużaaaaa
wagą sie nie przejmuj, przyjdzie czas sie odchudzac

dojdziecie i Wy do porozumienia

Witam ale miałam ciężką noc.. najpeirw skurcze w stopie, potem sny że mój wujek sie powiesił a mój dziadek dostał zawału ;(
Potem jak zadzwonił mężowi budzik to go wyłączyłam i nie obudziłam męża, a on biedny zaspał.. mam nadzieję że nic mu szef nie powie.. kurcze każdemu sie zdarza,prawda?? i jeszcze ani nie zjadł nic, ani nawet herbaty sie nie napił ;( portfel też zostawił,wiec nawet nic sobie nie kupi ;( ale ze mnie żona..

Promocja w Kauflandzie b. fajna. musze pomyśleć.. czemu kurcze zawsze są jak ja jestem PRZED wypłatą? no nic, trzeba będzie jakoś to ogarnąć..
Znowu koszmary

Cytat:
a tak wyglada szafa malej lucji...ciuchy przewaznie po lence i troche tych co dokupilam
Pokaźna kolekcja

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-30, 09:33   #3235
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
mabra 3 str nadrobilam a tu tyle nowych wiadomosci

kochane ja mam w sumie po mojej lence uzo ciuszkow wiec poukladalam wszystkie te o 0-3m i dokupilam pare spiochow brakuje mi moze pare kaftanikow ale to juz nie mysle....bardziej mysle o kocykach takich duuuzych bo moja z lata i nie mam za bardzo wlasnie takich ☠☠☠☠☠☠☠ jak spiworki czy cosik...mam w sumie po lence ale nie uzywalam jakis spiworek z 1 czy 2 licze na to ze dostane cosik od bratowej bo rok temu urodzila core ale wiecie jak to jest z bratowymi musze z nia chyba zagadac i o konkretna cene zapytac....

moja lena ma lozeczko wiec zastanawiam sie czy jest sens kupowac drugie czy np ,malej kupic kolyske ta mala przenosna do 3 m by spala a pozniej planuje odrazu kupic pietrowe w ktorej juz lena bedzie spac a mala w leny lozeczku...mam nadzieje ze to wypali wszystko i ogolnie chce jakas uzywana kolyske popatrzec bo na 3 m nie potrzeba mi pokazow tym bardziej ze zima i bedziemy w domku...

wiecie zaczyna sie to wszystko,wyprawki itd ale fajnie ze juz tak bardziej na luzie do tego podchodze bo z lena to mialam stresa podwojnego nie wiedzialam co i jak ..
ja niby mam sporo rzeczy, ciągel wydaje mi sie ze cos brakuje, a stresa mam niesamowitego. że czegoś ważego nie bede miałą, albo cos takiego

domii- śliczne rzeczy! no to róbte porządki ale uważaj na siebie

nemosek- super te ręczniki

Cora- powiedz cos o tych wielorazowych pieluchach.. bo ja słyszałam tylko o tym z programu DD- eco mama .
Stary 2013-08-30, 09:36   #3236
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
aaby ale Ninuś rośnieWagą się nie przejmuj,w ciązy trzeba przytyć!Dla zdrowia maluszka i mamy

domi super wyprawka

A mi sie dzisiaj niby mój synek śnił.Było po porodzie,ale mi go od razu nie pokazali,po jakimś czasie pielęgniarka przyjechała z jakimś chłopcem,na oko z kilka dobrych miesięcy miał,taki dorosły wyraz twarzy i włosy jak len Oskarżyłam ich,że to nie mój syn i kazał mojego pokazać

Cytat:
Szersze biodra zostają, jak się nie zgubi tkanki tłuszczowej co się na biodrach odkłada Akurat tego trudno się pozbyć, więc dlatego się mówi, że to miednica się rozszerza ;p

malinka - ile ciuszków!! Mega!

nemosek - http://www.rossnet.pl/Produkt/Medel-...y-1-szt,325274
Nie wiedziałam ......

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
nemosek, ale cuda powklejałaś! I dużo tego - masz osobną szafę dla dzidziola? Co do tych opasek na głowę, to właśnie o coś takiego mi chodzi co powklejałaś. Tylko do tego jakieś kwiatki. Chyba muszę się przejść do jakiejś dobrej pasmanterii po prostu i popatrzeć, czym mnie mogą poratować

weronisiek, to leż i odpoczywaj. Wiem, że to nie jest najfajniejsza sytuacja, ale cóż zrobić. Oby dziecię jak najdłużej siedziało w brzuchu.

Beatka, a ten pokój do wymalowania to jaki to pokój? Sypialnia czy dzienny? Ja bym Ci zaproponowała kolor kremowy - na 3 ścianach i na jednej taki mocny fiolet. Tak jak tutaj: http://beckers.pl/inspiracje/salon.html-5. Ja mam ten fiolet właśnie z białym w sypialni, a teraz moja siostra zrobiła sobie podobnie tylko zamiast białego właśnie taki kremowy. Albo np szary+ pomarańcz/czerwień http://beckers.pl/inspiracje/pokoj-dzieciecy.html-1 tylko wtedy też najlepiej 3 ściany taki delikatny szary i jedna ściana mocna intensywna barwa

Trele, ja bym się nie zgodziła na żadne kłucie witaminą K. Maluszek wystarczająco kłucia ma i bez tego.

aaby, a z tym ogniskiem to co to może oznaczać po urodzeniu jeśli nie zniknie? To jakaś wada, którą trzeba leczyć, operować czy jak? I dobrze, że na wizycie wszystko w porządku z córą. Pewnie się jeszcze obróci

lusesita, fajny taki śpiworek. Ja dostałam właśnie od siostry po jej dzieciach i strasznie się z niego cieszę. Ułatwi mi to życie. Moja siostra też ostatnio się pytała co ja od niej chcę (a dostałam od niej chyba 3/4 wyprawki) - powiedziałam, że już tyle dostałam, że nic mi nie musi kupować. Ale się uparłam, więc powiedziałam, że może kupić jakiś cieplejszy kocyk. Też się przyda. A znowu brat męża z żoną też się pytali - to od nich sobie zażyczymy pościel (jeden zestaw+ jedna zmiana poszewek+prześcieradła).

dzidzia, to może całkiem inne imię wymyślicie niż te, które do tej pory były brane pod uwagę? My też się nie możemy zdecydować i dogadać, ale mam nadzieję, że jakoś dojdziemy do porozumienia. Co do opasek - ja chcę je głównie do sesji zdjęciowej, więc drobne elementy nie będą przeszkadzać. Jak córa będzie ciekawsza świata i wszystko będzie wsadzać do buzi to nie będę jej takich rzeczy zakładać

Dobra, nadrobiłam, idę zrobić sobie śniadanie.
Nie mam szafy,będą schowane w komodzie
Tylko żeby się zmieściły

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-08-30, 09:36   #3237
coralady
Wtajemniczenie

nemosku bierze się normalnie w pralce,ja miałam specjalne zamykane pudełko na brudne pieluchy,można pokropić olejkiem lawendowym,żeby za bardzo nie śmierdziało,bo wiadomo,ze codziennie pralki nie włączasz.

Ja mam tego rodzaju: http://allegro.pl/pieluszki-wieloraz...480640972.html

http://allegro.pl/pieluszki-pieluchy...506355826.html

Puść linka do tych ręczniczków

Fiodor Dostojewski
Stary 2013-08-30, 09:36   #3238
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

ile ciuszków zazdroszczę!!
Stary 2013-08-30, 09:38   #3239
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Lineczka co ma pepek do pepowiny? Przecież pepowina dziecka idzie od lozyska a nie Twojego pepka

Lubieolowki to ciekawe co by polozna powiedziala na to ze mnostwu kobiet rozchodzi sie spojenie lonowe, czasem niebezpiecznie i kosci miednicy zmieniaja polozenie żeby dziecko weszło w kanal rodny (czesto nie wracają, co widac po rozmiarach ubrań po ciąży).

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:41   #3240
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
nemosku bierze się normalnie w pralce,ja miałam specjalne zamykane pudełko na brudne pieluchy,można pokropić olejkiem lawendowym,żeby za bardzo nie śmierdziało,bo wiadomo,ze codziennie pralki nie włączasz.

Ja mam tego rodzaju: http://allegro.pl/pieluszki-wieloraz...480640972.html

http://allegro.pl/pieluszki-pieluchy...506355826.html

Puść linka do tych ręczniczków
A wkłady wyrzuca? Zielona jestem Coś tylko słyszałam na ten temat w DDT jak Reni Jusis sie wypowiadała
Nie wiem czy nie byłabym na to za leniwa

Proszę
http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=27031053

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości