Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-30, 11:15   #3301
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Przez cały Ten tydzień, od 8do15 zajmuje sie bratanica.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaa. ok. to już wiem

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
lubieolowki teoretycznie możesz to zrobić,ja nawet w snach nie mam takiej mozliwości.Po pierwsze pracuje nadal więc musze d.upke ruszyć z rana,a jak nie muszę wstać do pracy to mnie Lili obudzi Obecnie zaraz po obudzeniu siada na hulajnoge i robi rajd po mieszkaniu

kyte wszystko jest do przezycia,najważniejsze pozytywne nastawienie!Dziecko jest Cudem i dobrem najwyższym,warto dla niego przejść tą droge w bólach.Wiesz ja na Lilę czekałam 3 lata...nie wiedząć czy kiedykolwiek będe mamą.Dużo przeszłam,żeby ją mieć.Synek się"przytrafił' i dzięki Bogu!!!Absolutnie wszystko zniosę dla moich dzieci!!!

Ale jak można myślec inaczej mając taką cudowną córeczkę,synek też będzie przecudowny!!

Moje Woogie Boogie Przed sobotnim festiwalem muzycznym,próba tańca do piosenki"Woogie Boogie,ahoj"!
ale słodka

babku- ja też mm ten materac i wydaje sie ok. Babka w sklepie owiedziała ze 90% osób go bierze a potem lateksowe. no ale na to nas nie było stać a mamy też nie chciałam naciągać, myslę ze ten wystarczy
Stary 2013-08-30, 11:15   #3302
kyte
Wtajemniczenie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
lubieolowki teoretycznie możesz to zrobić,ja nawet w snach nie mam takiej mozliwości.Po pierwsze pracuje nadal więc musze d.upke ruszyć z rana,a jak nie muszę wstać do pracy to mnie Lili obudzi Obecnie zaraz po obudzeniu siada na hulajnoge i robi rajd po mieszkaniu

kyte wszystko jest do przezycia,najważniejsze pozytywne nastawienie!Dziecko jest Cudem i dobrem najwyższym,warto dla niego przejść tą droge w bólach.Wiesz ja na Lilę czekałam 3 lata...nie wiedząć czy kiedykolwiek będe mamą.Dużo przeszłam,żeby ją mieć.Synek się"przytrafił' i dzięki Bogu!!!Absolutnie wszystko zniosę dla moich dzieci!!!

Ale jak można myślec inaczej mając taką cudowną córeczkę,synek też będzie przecudowny!!

Moje Woogie Boogie Przed sobotnim festiwalem muzycznym,próba tańca do piosenki"Woogie Boogie,ahoj"!
Uwielbiam czytać takie posty A córa jest przepiękna!!I też znam te piosenke heheh
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 11:17   #3303
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Dziewczyny jednak zostaję w domu i stwierdziłam, że podopisuję do listy wpyrawkowej rzeczy, których jeszcze tam nie ma.
Podzieli się któraś linkiem do piżamki (jak najtanszej) do karmienia??

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 11:27   #3304
coralady
Wtajemniczenie

ryba,kyte dziękuje

kyte i choć macierzyństwo nie jest drogą usłaną różami,to najpiękniejszą z dróg jaką szłam...Na samą myśl,ze mogłoby Lili nie być dostaje gęsiej skórki i ogarnia mnie panika i strach...Tyle radości co ona nam daje to nic nie jest w stanie jej przebić Serce mi rośnie,bo pojaiw się synek do kompletuKocham go już niezmiernie!Zastanawiam się jak będzie wygladał,jakim będzie dzieckiem,chłopcem,człowi ekiem.

Najcudowniejszym jest patrzeć na dzieci i obserwowac jak się zmieniają,dorastają,kszta łtuje się ich charakter...Ale ja to taka Matka Polka jestem,która w dodatku miała dzieci nigdy nie mieć,więc moze inaczej na to wszystko patrzeć i doceniam to,ze dane mi było mamą zostać

I już mi sie gardło ściska i wyć sie chce ze wzruszenia...Ach te hormony
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2013-08-30 o 11:29
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 11:30   #3305
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Mam bazylię i pietruszke w doniczkach. Pietrucha rosnie piknie! Bazylia zdechła A stoją obok siebie, teoretycznie potrzebują tego samego, podlewam podobną ilością wody... what is going on?
moze jakieś robaki ją zjadły?

Cytat:
ale ż ona jest przesłodka
Cytat:
Babku, ja mam materacyk gryka-pianka-kokos i mnie się podoba TZ nawet na nim siedział i twierdzi, że wygodny Myślę, ze nie ma co wydawać kasy na droższy
my kupiliśmy taki za 69 zł no z rabatem wyszło 61 zł taki od razu ze zdejmowanym pokrowcem i zobaczyłam skłąd i jest tak: 100% bawełny, 100% naturalnej łuski gryczanej, pianka puretanowa, mata kokosowa łączona naturalnym lateksem tez jest fajny, i taki twardawy jest ale też na niego teraz siadłam i jest całkiem wygodny
Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Dziewczyny jednak zostaję w domu i stwierdziłam, że podopisuję do listy wpyrawkowej rzeczy, których jeszcze tam nie ma.
Podzieli się któraś linkiem do piżamki (jak najtanszej) do karmienia??
http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...427501290.html ja kupiłam taką
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 11:54   #3306
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
moze jakieś robaki ją zjadły?

ale ż ona jest przesłodka

my kupiliśmy taki za 69 zł no z rabatem wyszło 61 zł taki od razu ze zdejmowanym pokrowcem i zobaczyłam skłąd i jest tak: 100% bawełny, 100% naturalnej łuski gryczanej, pianka puretanowa, mata kokosowa łączona naturalnym lateksem tez jest fajny, i taki twardawy jest ale też na niego teraz siadłam i jest całkiem wygodny

http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...427501290.html ja kupiłam taką
Mam ten sam. Ten zdejmowany pokrowiec do mnie przemówił zwłaszcza jak szukaliśmy to takiego, coby właśnie pokrowiec można było wyprać, w razie jakichś wodno-kupczasto-sikająco-ulewających komplikacji
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 11:57   #3307
malinka123108
Wtajemniczenie

dziewczyny a gdy chce kupic kolyske i zeby mi tak do 3 m sluzyla to jaka polecacie
Stary 2013-08-30, 11:57   #3308
Anoula
Zakorzenienie

Paluchy mi spuchły nie jestem w stanie założyć pierścionka zaręczynowego na środkowy palec gdzie nosiłam po ślubie
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 11:57   #3309
Lilith890502
Zakorzenienie

witam się i ja

napadłam rossmanna kupiłam ten kocyk akrylowy, pieluchy, kosmetyki dla malucha, w końcu się wzięłam za poważne kompletowanie wyprawki

ktoś pisał o chusteczkach huggies, u mnie w rossie są 3-packi po 12,69 obecnie

zrobiłam zamówienie na doz i zamawiam dziś łóżeczko

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 11:59   #3310
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
ryba,kyte dziękuje

kyte i choć macierzyństwo nie jest drogą usłaną różami,to najpiękniejszą z dróg jaką szłam...Na samą myśl,ze mogłoby Lili nie być dostaje gęsiej skórki i ogarnia mnie panika i strach...Tyle radości co ona nam daje to nic nie jest w stanie jej przebić Serce mi rośnie,bo pojaiw się synek do kompletuKocham go już niezmiernie!Zastanawiam się jak będzie wygladał,jakim będzie dzieckiem,chłopcem,człowi ekiem.

Najcudowniejszym jest patrzeć na dzieci i obserwowac jak się zmieniają,dorastają,kszta łtuje się ich charakter...Ale ja to taka Matka Polka jestem,która w dodatku miała dzieci nigdy nie mieć,więc moze inaczej na to wszystko patrzeć i doceniam to,ze dane mi było mamą zostać

i sie wzruszyłam

a w ogóle to poplakalam sie na reklamie Ikei
http://www.youtube.com/watch?v=pKLfqDuz6SQ

ta dziewczynka jest taka słodka, maslane oczka ciekawe jak bedzie moja niunia
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 12:02   #3311
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Mam ten sam. Ten zdejmowany pokrowiec do mnie przemówił zwłaszcza jak szukaliśmy to takiego, coby właśnie pokrowiec można było wyprać, w razie jakichś wodno-kupczasto-sikająco-ulewających komplikacji
nam poleciła dziewczyna w sklepie
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
witam się i ja

napadłam rossmanna kupiłam ten kocyk akrylowy, pieluchy, kosmetyki dla malucha, w końcu się wzięłam za poważne kompletowanie wyprawki

ktoś pisał o chusteczkach huggies, u mnie w rossie są 3-packi po 12,69 obecnie

zrobiłam zamówienie na doz i zamawiam dziś łóżeczko
uuuoo poszalałaś z tymi zakupami

chciałam uprzątnąć schody na dworzu z tego pyłu i kawałek drewna po starych drzwiach i się upociłam i umęczyłam jak dzika świnia chyba poczekam aż słońce się całkiem przekręci
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-30, 12:13   #3312
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Paluchy mi spuchły nie jestem w stanie założyć pierścionka zaręczynowego na środkowy palec gdzie nosiłam po ślubie
nie martw sie, ja od 4 do 8 miesiaca nie nosiłam obraczki bo palce 2x takie jak normalnie. dopiero 2 tygodnie temu włożyłam obrączkę

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
nam poleciła dziewczyna w sklepie

chciałam uprzątnąć schody na dworzu z tego pyłu i kawałek drewna po starych drzwiach i się upociłam i umęczyłam jak dzika świnia chyba poczekam aż słońce się całkiem przekręci
to macie słońce?? u mnie zimno ;(
Stary 2013-08-30, 12:14   #3313
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

jak się nic nie miało oprócz ubranek to w końcu trzeba kupować, bo nigdy nie wiadomo co mnie czeka a już widzę jakby Tż kompletował wyprawkę

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 12:14   #3314
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się. Ja już od kilku miesięcy nie zakładam obrączki i pierścionka zaręczynowego ...

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 12:16   #3315
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
to macie słońce?? u mnie zimno ;(
nooo i całkiem ciepło jest
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
jak się nic nie miało oprócz ubranek to w końcu trzeba kupować, bo nigdy nie wiadomo co mnie czeka a już widzę jakby Tż kompletował wyprawkę
no racja

ja obrączki już zdjąć nie mogę

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-30, 12:19   #3316
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Czytam powoli.
Nemosku aj lof ju. W moim kaufie co prawda były tylko 2 ale kupiłam . A 1 odbiore w aptece. Juz czekają. Ale sie ciesze jak glupia! A to tylko pieluchy .

A paczuszka to już ostatni raz zjeżdża?

Nasturcja obys zdziwila soe tak jak ja jak facetowi potrafi obudzić sie fenomenalny instynkt. A mój też programista. Ojcem jest na 6+.
I po cieciu też był wspanialy.
Teraz jedyna lipa jaka widzę to to ze w tym szpitalu nie będzie przy mnie przy operacji. Ale będzie z Maluchem od razu po .

Kociak a wiesz ze te majciochy wielorazowe sa fajne na okres odpieluchowania?

Rybko przodujace rodzi sie przed dzieckiem. Na przedniej ścianie to wg mnie nie to samo.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 12:20   #3317
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Daj znać jak po wizycie jutro

A co masz robić,poleń się trochę

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Ciężki orzech do zgryzienia powiadasz...no ale w końcu jakoś musicie się dogadać

He he mam/miałam go w obserwowanych

---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

Czas spać
Dobrej nocki
to jednak się nie zdecydowalas?

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
nemosek, ale cuda powklejałaś! I dużo tego - masz osobną szafę dla dzidziola? Co do tych opasek na głowę, to właśnie o coś takiego mi chodzi co powklejałaś. Tylko do tego jakieś kwiatki. Chyba muszę się przejść do jakiejś dobrej pasmanterii po prostu i popatrzeć, czym mnie mogą poratować

weronisiek, to leż i odpoczywaj. Wiem, że to nie jest najfajniejsza sytuacja, ale cóż zrobić. Oby dziecię jak najdłużej siedziało w brzuchu.

Beatka, a ten pokój do wymalowania to jaki to pokój? Sypialnia czy dzienny? Ja bym Ci zaproponowała kolor kremowy - na 3 ścianach i na jednej taki mocny fiolet. Tak jak tutaj: http://beckers.pl/inspiracje/salon.html-5. Ja mam ten fiolet właśnie z białym w sypialni, a teraz moja siostra zrobiła sobie podobnie tylko zamiast białego właśnie taki kremowy. Albo np szary+ pomarańcz/czerwień http://beckers.pl/inspiracje/pokoj-dzieciecy.html-1 tylko wtedy też najlepiej 3 ściany taki delikatny szary i jedna ściana mocna intensywna barwa

Trele, ja bym się nie zgodziła na żadne kłucie witaminą K. Maluszek wystarczająco kłucia ma i bez tego.

aaby, a z tym ogniskiem to co to może oznaczać po urodzeniu jeśli nie zniknie? To jakaś wada, którą trzeba leczyć, operować czy jak? I dobrze, że na wizycie wszystko w porządku z córą. Pewnie się jeszcze obróci

lusesita, fajny taki śpiworek. Ja dostałam właśnie od siostry po jej dzieciach i strasznie się z niego cieszę. Ułatwi mi to życie. Moja siostra też ostatnio się pytała co ja od niej chcę (a dostałam od niej chyba 3/4 wyprawki) - powiedziałam, że już tyle dostałam, że nic mi nie musi kupować. Ale się uparłam, więc powiedziałam, że może kupić jakiś cieplejszy kocyk. Też się przyda. A znowu brat męża z żoną też się pytali - to od nich sobie zażyczymy pościel (jeden zestaw+ jedna zmiana poszewek+prześcieradła).

dzidzia, to może całkiem inne imię wymyślicie niż te, które do tej pory były brane pod uwagę? My też się nie możemy zdecydować i dogadać, ale mam nadzieję, że jakoś dojdziemy do porozumienia. Co do opasek - ja chcę je głównie do sesji zdjęciowej, więc drobne elementy nie będą przeszkadzać. Jak córa będzie ciekawsza świata i wszystko będzie wsadzać do buzi to nie będę jej takich rzeczy zakładać

Dobra, nadrobiłam, idę zrobić sobie śniadanie.
no wlasnie pewnie sami byśmy go nie kupili
ja tak samo, wlasciwie wszystkie ciuszki mam od siostry po jej synku, a ona jeszcze wciąż mi dokupuje i jest to dla mnie już krepujace.
ale ona uważa,ze skoro może to kupuje. i lepiej jak jej powiem co niż ma kupic cos niepotrzebnego

ide dziś do rodzicow na obiad - sledzie

i będę dzwonic do SR
Stary 2013-08-30, 12:24   #3318
domii29
Zakorzenienie

Wink Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
szalejecie dziewczyny z tymi ciuszkami !!!

Domi przeslij troszke tych pierogow,bo naszla mnie ochota,a nigdy nie robilam...pozatym nie mam dzis nic na obiad,pomyslu tez jakos brak,ze o wenie tworczej nie wspomne a z czym robisz-jakims ekspresowym kurierem,moze dojda na obiad
przesyłam pierogi, mam nadzieję że będą Ci smakować

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

No niezły zbiór

Te podkłady do przewijania z Biedry to są na stanie,czy kupowałaś z doskoku?
U mnie ich nie widziałam
U mnie w biedronce od dłuższego czasu w jednym miejscu są wystawione szampony, balsamy, chusteczki nawilżone, wkładki laktacyjne, pampersy, podkłady i kremy dla niemowlaczków więc w końcu nie wytrzymałam i sięgnęłam po podkłady

Cytat:
no widzisz a co bediesz dobrego piekła? ;>

Kurcze wiecie co zoribłam ... gotowałam mleko na płatki i robiłam też herbate żurawinową sobie. I mleko wlałam do herbaty a wode do płatek. Mieszam herbate i nawet sie nie kapłam. Dopiero jak w kiblu wylądowałam to sie zastanawiałam co z nią jest nie tak, i teraz patrze a ja wlałam odwrotnie. co za mózg........... hahahahaha

Ja wczoraj na zgagę wypiłam na raz kubek kakao i przepiłam pepsi na szczęście nic mi nie było

Cytat:

Cytat:
ryba,kyte dziękuje

No i się wzruszyłam. Jak cudownie czyta się coś takiego... Ja choć dziecka jeszcze nie mam to nie wyobrażam sobie że Jaśka mogłoby nie być, na samą myśl o tym że miałoby go nie być robi mi się gęsia skórka tak jak Tobie... Kocham go nad życie i nie mogę się go już doczekać

Zadzwonił do mnie mój tatuśko i krzyczy mi do telefonu "odebrałem Ci to gówno" pytam się go o co mu chodzi a ten się śmiać zaczął i mówi że mi mandat po raz kolejny wysłali bo tamtego mi się nie chciało z poczty odbierać

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-08-30 o 12:26
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 12:27   #3319
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Czytam powoli.
Nemosku aj lof ju. W moim kaufie co prawda były tylko 2 ale kupiłam . A 1 odbiore w aptece. Juz czekają. Ale sie ciesze jak glupia! A to tylko pieluchy .

A paczuszka to już ostatni raz zjeżdża?

Nasturcja obys zdziwila soe tak jak ja jak facetowi potrafi obudzić sie fenomenalny instynkt. A mój też programista. Ojcem jest na 6+.
I po cieciu też był wspanialy.
Teraz jedyna lipa jaka widzę to to ze w tym szpitalu nie będzie przy mnie przy operacji. Ale będzie z Maluchem od razu po .

Kociak a wiesz ze te majciochy wielorazowe sa fajne na okres odpieluchowania?

Rybko przodujace rodzi sie przed dzieckiem. Na przedniej ścianie to wg mnie nie to samo.

no własnie dlatego pytałam, czy to to samo. bo ja nie mam zielonego pojęcia

aaale se pogadałam z mamuśką. Kurde, nawet nie wiecie jak fajnie miec telefon i internet.. jakiś kontakt ze światem jeszcze tv mi brakuje. Na szczęście mam IPLA, bo antene kupie 10tego - chyba ze już funduszy braknie.

Lecę po męża- zastanawiam sie czy celowo tak wczesnie wraca z pracy bo już internet jest czy tak mnie Kocha i tęskni
a potem jakiś obiad trzeba myśleć...
Stary 2013-08-30, 12:29   #3320
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Zadzwonił do mnie mój tatuśko i krzyczy mi do telefonu "odebrałem Ci to gówno" pytam się go o co mu chodzi a ten się śmiać zaczął i mówi że mi mandat po raz kolejny wysłali bo tamtego mi się nie chciało z poczty odbierać
no to teraz płać maleńka

coś bym zjadła ale nie wiem co, czy tosty czy bułkę z serem zółtym, wędliną, pomidorkiem i sosem czosnkowym

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-30, 12:31   #3321
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Witam po dłuższej nieobecności
Nie mam teraz zupełnie czasu, remont się kończy, przeprowadzka za tydzień, więc mnóstwo u Nas roboty
Leci Nam 32 tydzień, już nie mogę się doczekać końca!!
Wszystko jest w porządku, poza tym, że ciągle jest mi strasznie słabo, tak że praktycznie całe dnie spędzam w łóżku i próbuję złapać oddech. Lepiej mi jak się ruszam, ale jak jak siedzę lub stoję - od razu padam.

Mam nadzieję, że u Was wszystko ok
Buziaki mamuśki!!
Stary 2013-08-30, 12:31   #3322
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Lecę po męża- zastanawiam sie czy celowo tak wczesnie wraca z pracy bo już internet jest czy tak mnie Kocha i tęskni
ale Ci dobrze że mąż już wraca z pracy, mój dopiero po 17 będzie

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-30, 12:31   #3323
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
no to teraz płać maleńka

coś bym zjadła ale nie wiem co, czy tosty czy bułkę z serem zółtym, wędliną, pomidorkiem i sosem czosnkowym
Coś czuję że jak tylko dostanę ten mandat w swoje ręce to gdzieś "całkiem niechcący" mi się zawieruszy Myślę że jak 100zł nie zapłace to do więzienia mnie nie wsadzą
Stary 2013-08-30, 12:31   #3324
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Peknie mi skora na brzuchu od góry cos czuje. Piecze mnie od kilku dni jak brzuch sie stawia .beda nowe prazki. No trudno.

Jutro idziemy na 18 rodzina do kuzyna Ł. No tak sie raduje na ta okoliczność, że huh.

I dziś coś mnie brzuchol boli.
Boże jak dobrze ze w razie gdyby robak sie teraz urodzil to mam chociaż pieluchy

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 12:32   #3325
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Witam po dłuższej nieobecności
Nie mam teraz zupełnie czasu, remont się kończy, przeprowadzka za tydzień, więc mnóstwo u Nas roboty
Leci Nam 32 tydzień, już nie mogę się doczekać końca!!
Wszystko jest w porządku, poza tym, że ciągle jest mi strasznie słabo, tak że praktycznie całe dnie spędzam w łóżku i próbuję złapać oddech. Lepiej mi jak się ruszam, ale jak jak siedzę lub stoję - od razu padam.

Mam nadzieję, że u Was wszystko ok
Buziaki mamuśki!!
no się w końcu odezwałaś! odpoczywaj jak Ci tak lepiej! i zaglądaj do nas częściej

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-30, 12:32   #3326
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
no własnie dlatego pytałam, czy to to samo. bo ja nie mam zielonego pojęcia

aaale se pogadałam z mamuśką. Kurde, nawet nie wiecie jak fajnie miec telefon i internet.. jakiś kontakt ze światem jeszcze tv mi brakuje. Na szczęście mam IPLA, bo antene kupie 10tego - chyba ze już funduszy braknie.

Co ten Twój mąż tak szybko z pracy wraca ? Zazdroszczę ! Mój dopiero po 17 będzie - jak dobrze pójdzie
Stary 2013-08-30, 12:34   #3327
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Coś czuję że jak tylko dostanę ten mandat w swoje ręce to gdzieś "całkiem niechcący" mi się zawieruszy Myślę że jak 100zł nie zapłace to do więzienia mnie nie wsadzą
mój TŻ 3,5 roku temu dostał 500 zł mandatu i do tej pory nie zapłacił co roku zabieraja mu urząd skarbowy z podatku jak złoży PIT tylko przychodzi pismo od komornika że zabrali i tyle

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Boże jak dobrze ze w razie gdyby robak sie teraz urodzil to mam chociaż pieluchy

nospę łyknij i maluch się jeszcze nie urodzi zobaczysz

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-30, 12:35   #3328
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Peknie mi skora na brzuchu od góry cos czuje. Piecze mnie od kilku dni jak brzuch sie stawia .beda nowe prazki. No trudno.

Jutro idziemy na 18 rodzina do kuzyna Ł. No tak sie raduje na ta okoliczność, że huh.

Eee to jak pieluchy masz to śmiało już możesz rodzić
Nie noo a tak serio, Dzidzia połóż się i odpoczywaj jak Cię brzuch boli

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
mój TŻ 3,5 roku temu dostał 500 zł mandatu i do tej pory nie zapłacił co roku zabieraja mu urząd skarbowy z podatku jak złoży PIT tylko przychodzi pismo od komornika że zabrali i tyle

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

nospę łyknij i maluch się jeszcze nie urodzi zobaczysz
Ja się śmiałam że najwyżej becikowego troszkę mniej dostanę ale ojciec mi wytłumaczył że nie ze wszystkiego mogą mi te 100zł ściągnąć
Stary 2013-08-30, 12:36   #3329
nasturcja7667
Zadomowienie

Co myślicie o tych chusteczkach? http://all egro.pl/chusteczki-pampers-baby-fresh-384-szt-tanio-i3497315759.html

między "all" a"egro" trzeba spację usunąć, bo mi czachowało inaczej
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 12:37   #3330
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Ja się śmiałam że najwyżej becikowego troszkę mniej dostanę ale ojciec mi wytłumaczył że nie ze wszystkiego mogą mi te 100zł ściągnąć
ee spokojnie :P jak się rozliczasz to jest szansa że zabiorą z podatku :P

Nela 5/11/13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości