|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
My wybieraliśmy kombinezonik i TŻ chciał "niebieski wpadający w fiolet", a mi się podobał "zielony". Jak przyszło co do czego to żadnego nie wzięliśmy, bo oba były nieładne ;p Jak sobie obczaiłam te kolory to mi się w sumie wszystkie podobają, które mówisz Trzymam kciuki za wizytę i żeby dzieciaczek pokazał buźkę!! ![]()
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
![]() uwielbiam marchewkę z groszkim i jeszcze z tą zasmażką ![]() a co do mieszkania, to czemu nie? ;> ja tam mieszam czasem wszystko co mam w lodówce i zjadam np. jak zapiekankę ( pomidor, cukinia, parówka,ser, pieczary papryka itd. ) i smaczne jest :P albo same warzywa -pasujace do siebie -i do tego jogurt naturalny albo kefir, albo uwielbiam pomdory z cebulką i śmietaną szkoda ze nie mam pomidorów
|
|
#3273 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Ja dzisiaj na obiad robię chilli con carne.
A tak z ciekawości posprawdzałam te pieluszki, co dostałam i wyszło na to, że wartość tego całego zestawu, który dostałam to 164 zł ( w tym są dwie pieluszki, otulacz i dwa wkłady). Kurde, dobrze, że temat poruszyłyście, to sobie o nich przypomniałam
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
dobrze ze wszystko mam wiec ide sobie zrobic ![]() Moge sie z Toba podzielic ![]() Mi tez by sie nie chcialo bawic w wielorazowe pieluszki :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3275 |
|
Zadomowienie
|
Nie było mnie od wczorajszego popołudnia i 10 stron nadrabiania! Ogolnie podczytałam, ale nie cytuję, wybaczcie.
Dzidzia Twoje rady są absolutnie bezcenne! Byłam wczoraj u neurologa i mnie kolejny raz uświadomił, ze nie mam szans na poród SN. Powiedział mi, ze gdybym miała pewność, ze dostanę zzo i neurologa przy porodzie to ok, on zgodę da. No, ale już widzę jak przychodząc do szpitala mówię: "Poproszę anestezjologa, zzo i neurologa. Na wynos na porodówkę" Popijam kawkę i szamam sobie ciasteczka nie wiem co w nich jest, ale są boskie. Wciąż czeka mnie prasowanie Tym razem pościele ![]() A jutro.... Babyshower!!
|
|
|
|
#3276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na sylwestra mieliśmy cały garniec... pycha... chyba muszę męża poprosić, niech też coś czasem ugotuje no to ładnie Cytat:
a marchewka z groszkiem oczywiście z zasmażką mniam |
||
|
|
|
#3277 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Doczytałam że żurawinę też To dobrze zrobię sobieCytat:
|
||
|
|
|
#3278 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A masz jakiś sparwdzony przepis? Zapodaj |
|
|
|
|
#3280 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
dobra ide do kuchni, bo dzieciaki beda chcialy isc na plac zabaw... a mi sie nie chce
|
|
|
|
#3282 |
|
Zadomowienie
|
Sprawdzony nie
Robię dzisiaj pierwszy raz ![]() http://dariaanna.blogspot.com/2013/0...con-carne.html Ale tego chyba nie można zepsuć?
|
#3283 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się nie nastawiam na hardcore I tak wiem,ze będzie bolało,czy sn czy cc Tyle,ze w innej kolejności![]() Plusem cc jest to,ze bedzie bolało,ale będe miała już dzidziusia przy sobie i będe wiedziała że zdrowy ![]() Ja pierdziele ryba,jak to juz poważnie brzmi Gratulacjone!!!Cytat:
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
||
|
|
|
#3284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
nie martw się, ja tez jakaś nienajedzona jestem dzisiaj
![]() Rybka, zapomniałam pogratulować 34 tygodnia, już tak mało Ci zostało :P odzyskałam swój normalny internet nigdy nie jadłam chili con carne
|
|
|
#3286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie nie wiem ,robimy ostateczny rajd i wtedy pewnie zamówię z netu w korzystnej cenie.Pochwalę się jak wybiorę ![]() Mogę dać Ci trochę swojskich pomidorków,malinówki,zwyk łe,podłużne,malutkie żółte,koktajlówki. Teściowa mnie ostatnio obdarowała ![]() Z tego co się orientuję przodujące to nie to samo co na przedniej ścianie.Nie masz się czym martwić. Przodujące jest niebezpieczne,trzeba obserwować bo to powikłanie. Cytat:
Pewnie Cię jeszcze maż zadziwi ![]() Miłego dzionka Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-08-30 o 10:45 |
||
|
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo chilli con carne też uwielbiam ee no to jak srzedasz to mozesz cos kupic wartościowy prezent :P
|
|
#3288 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj nie mam kompletnie pomysłu na obiad. I w ogóle nic mi się nie chce. Mam ochotę zakopać się w łóżku i nie wychodzić dopóki mąż nie wróci (koło 17 :/)
|
|
#3289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam dzisiaj na obiad wczorajszy rosół plus ziemniaki ugotuję do kapusty, którą mama ugotowała
![]() wiecie, już mam dosyć tego kurzu,bo nawet z gołymi stopami pochodzić nie mogę :P
|
|
|
#3291 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam bazylię i pietruszke w doniczkach. Pietrucha rosnie piknie! Bazylia zdechła A stoją obok siebie, teoretycznie potrzebują tego samego, podlewam podobną ilością wody... what is going on?
|
|
|
|
|
#3293 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam nadzieję, że teraz przynajmniej z racji tego, że wiem co mnie czeka- będzie nieco lepiej. Ale ten szarpiący ból rany... ech..Właśnie też tak słyszałam, że 2 cesarka gorsza- i w szpitalu widziałam kobitkę po 2 cc i była w bardzo złym stanie. U mnie największy problem to powikłania po zzo. Nie wiem czy i tym razem nie będzie mi rozsadzało głowy.. Bo całkowitej narkozy się boję. Ja po cc krwawiłam tylko tydzień. Cytat:
)więc kości się rozchodzą ewidentnie.
|
||
|
|
|
#3294 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A Z FAJNEGO PRZEPISUJ KORZYSTASZ Cytat:
ale w sumie sie ciesze, bo nie moge doczekać sie tych małych rączek, nozek itd.. oby tylko rodzić w pt po 16tej![]() to musisz spróbować bo warto. Jak nie chcesz roić to widziałam kiedys gotowe w marketach, co prawda nie jest to to samo ale zbliżone nemosek- z chęcią przyjmę malinowe pomidorki i koktajlowe uwieeeelbiam. cóż- warto zaznaczyć ze po pomidorach mam wysypkę a pomidory uwielbiam, ketchup tak samo, pomidorówkę i inne rzeczy z pomidorów.. nie mogłabym nie jeść, no nie mogłąbym. szkoda ze wysypka akurat na twarzy. no ale jakoś sobie trzeba radzić. mejkap i jazda
|
|
#3295 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To niezła ta komoda musi być. Przecież Ty masz ilości hurtowe ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Oczywiście nie zrobię sobie cc na życzenie, ale tak jakoś myślę, że gdyby mi powiedzieli, że muszę je mieć, to odetchnęła bym z ulgą ![]() malinka, domi cudne wyprawki ciuszkowe. Wcześniej pewnie bym się stresowała, że już tyle macie, ale odkąd sama tyle mam, to oglądam z wielką przyjemnością wszystkie wasze ciuszki ![]() Tak po za tym witam z rana. Nocka znów była dla mnie łaskawa. Odkąd biorę magnez codziennie, już nie męczą mnie tak te skurcze. Siusiu oczywiście było 3 razy, ale bez problemu później zasypiałam. Zaraz zbieramy się na basen, po drodze do hurtowni z art dziecięcymi, a później do teściówki, bo już dawno nie byliśmy. Niech zobaczy jak synowa pięknie tyje ![]() W tej hurtowni zamierzam po raz ostatni przekonać się, że na necie można to wszystko kupić o wiele taniej i dokonać ostatecznych decyzji. Swoją drogą znalazłam łóżeczko na allegro wystawione przez nich, ciekawe czy taką samą cenę podają na miejscu? Czy może będę musiała wrócić do domu, zamówić i pojechać odebrać ![]() A wczoraj po zastanowieniu zrezygnowałam z zakupu zestawu z łóżkiem. Któraś z was pisała, że taniej i to co chciała wyszło jak kupiła osobno. Wychodzi na to, że mnie też bardziej opłaca kupić się oddzielnie. Jeszcze zanim podejmę decyzję napiszcie może jakie macie materacyki? Z tego co pamiętam większość ma gryka, pianka, kokos, ale może tak mi się tylko wydaje, a wy macie jakieś wypasione? Kupie taki średniaczek i będę wam później zazdrościć
|
|||
|
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3298 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obecnie zaraz po obudzeniu siada na hulajnoge i robi rajd po mieszkaniu![]() kyte wszystko jest do przezycia,najważniejsze pozytywne nastawienie!Dziecko jest Cudem i dobrem najwyższym,warto dla niego przejść tą droge w bólach.Wiesz ja na Lilę czekałam 3 lata...nie wiedząć czy kiedykolwiek będe mamą.Dużo przeszłam,żeby ją mieć.Synek się"przytrafił' i dzięki Bogu!!!Absolutnie wszystko zniosę dla moich dzieci!!! Ale jak można myślec inaczej mając taką cudowną córeczkę,synek też będzie przecudowny!! Moje Woogie Boogie
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#3300 |
|
Zadomowienie
|
Babku, ja mam materacyk gryka-pianka-kokos i mnie się podoba
TZ nawet na nim siedział i twierdzi, że wygodny Myślę, ze nie ma co wydawać kasy na droższy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

nasz pierwszy typ wozka
nie mozemy sie dogadac co do koloru :P

i jeszcze z tą zasmażką
( w tym są dwie pieluszki, otulacz i dwa wkłady). Kurde, dobrze, że temat poruszyłyście, to sobie o nich przypomniałam
dobrze ze wszystko mam wiec ide sobie zrobic

Tyle,ze w innej kolejności
za wizytę
A stoją obok siebie, teoretycznie potrzebują tego samego, podlewam podobną ilością wody... what is going on?
ech..