|
|
#4021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 6
Cytat:
![]() To teraz was zabiję moją opowieścią! Byliśmy na jednym z weselem bodajże 6 lat temu. Za mąż wychodziła młoda dziewczyna miała może 23 lata, jej facet był starszy, ale to nie o to chodzi. Ona na co dzień super laseczka, fajnie ubrana bla bla. Po tym jak ją Pan młody wziął na ręce przed kościołem ujawniła nam UWAGA! BABCINE PODKOLANÓWKI w kolorze JASNO BRĄZOWYM!!! było ciepło więc nie musiała ich w ogóle zakładać. To samo wesele, ta sama Pani młoda po oczepinach około godziny 1 zmieniła swoją sukienkę ślubną na krótką, a o godzinie 2 może 3 tańczyła kładąc się po podłodze Heh, w sumie bawiliśmy się dobrze, ale ona nie zrobiła zbyt dobrego wrażenia
|
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Plus w moim odczuciu to dość chamskie w stosunku do gości .
|
|
|
#4023 | |||
|
Zakorzenienie
|
trzeba wyskoczyć do sklepu po coś na ząb![]() Cytat:
Cytat:
cudne czasy. A Lic i mgr. taki ciekawy dodatek ogarniesz wszystko na spokojnie, zobaczyszCytat:
a w planach mamy skończyć nie wcześniej niż 5 Ale wszystko przed uroczystością w biegu robimy, co do minutki. ja też bym chciała na taką godzinkę - na spokojnie można ogarnąć makijaż, fryza, samochód, stroje - o esu jak dużo tego ![]() Trzymać kciuki miałam dziś zrobić sobie tylko fryzurkę na jutrzejsze wesele, ale jak to kobieta zadzwoniłam i jeszcze będzie nowy kolorek i cięcie
|
|
|
#4024 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
CAŁY 2015 rok jest nasz. Zrobiliśmy przegląd rodziny i u mojego TŻ nic się nie zapowiada (żadnych komunii, żadnych ślubów), a u mnie to ja miałam rozpocząć ślubowanie w rodzinie (jest nas 7 dzieciaków, że tak powiem, najstarsze ma 27 lat, ale jemu się do związku nie spieszy, dalej 2 razy po 26 (kuzyn miał brać ślub w tym roku, ale się rozeszli, kuzynka rzuciła faceta jakoś teraz), potem 25 (kuzynka ślubuje w 2014 roku), potem ja (teraz mam 22 lata - i już zaklepałam 2015 rok), potem moja siostra (19 lat) i mój chrześniak (9 lat), ale kuzynka wleciała rok wcześniej. Powiedziałam, że wszyscy mają zostawić 2015 rok w spokoju, bo pozabijam.
|
||
|
|
|
#4025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam wyłączności do całego 2015
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No niech nic nie kombinują i zbierają na kopertę
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak uważam akurat. na 3 weselach młodzi wychodzili i było to dziwne, że ich nie było.. nawet się nikt bawić nie chciał. A jak młodzi cały czas byli to zabawa jakby zupełnie inna
|
|
#4028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przerażacie mnie czasem ![]() Nie czekałabym rok dłużej bo ktoś bierze ślub Może tydzień wcześniej z powodów logistyczno- urlopowych to lipa, ale miesiąc przed lub po to co za problem?
|
|
|
|
|
#4029 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hm, no ok ok, powiało grozą z tym 2015 rokiem :P. Ja tam bym się specjalnie nie przejmowała, kto ma u mnie z gości być to i tak będzie, i inne wesela w Rodzinie by mi nie przeszkodziły. Aczkolwiek... nie spodziewam się i tak żadnych wesel, bo większość w wieku "ślubnym" już ma ten dzień za sobą, mój brat najwyrazniej się nie spieszy, a kolejne osoby (kuzynostwo) to jeszcze dosc mlode (najstarsza 19 lat), wiec tez bym sie nie spodziewala niczego .
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
Heh.. :P JA bym się jedynie wkurzyła gdyby nawet miesiąc przed czy po wyskoczyła siostra TŻta :P ale kuzynki i reszta czemu nie
A co do wychodzenia hm.. no głupio zostawiać gości.. jednak PM zawsze żegnają się z każdym i wgl.. i to jest mega fajne ![]() A co do sesji podczas wesela :P mówiłam wam że na ostatnim weselu jakim byłam było straaaaaaaasznie dużo osób na sali, koło 200.. już nie pamiętam dokładnie.. no i był drużba który każdemu przyśpiewywał po kolei, nie którym po kilka razy.. i tak oto młodzi wykorzystali wtedy czas na sesje- nawet nikt nie zauważył że ich nie ma bo czas i tak zleciał
|
|
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje wesele ma być wyjątkowe, ja mam być na nim wyjątkowa i nie ręczę za siebie jak mi to ktoś zepsuje...
|
|
|
|
|
#4033 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakiś argument bo kompletnie nic nie mogę wymyślić?---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja np. od dobrych 2-3 lat śmiałam się, że jak byśmy planowali wesele, to w 2015, bo chce mieć 11 lipca. No chyba, że się zdecydujemy o wiele wcześniej, albo o wiele później, no to wiadomo nie będziemy czekać do kolejnej soboty 11 lipca kilka lat . I mówię serio, dawno już sobie upatrzyłam, że jeśli zaręczymy się tak, że w niedalekiej przyszłości 11 lipca wpadnie w sobotę (w domyśle 2015 rok), to to będzie nasza data. I szczerze? małoby mnie obchodziło, jakby w między czasie ktoś inny sobie wybrał 2015 rok na swoją datę.
|
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko mam nadzieje, że między naszymi ślubami będzie min miesiąc różnicy.
|
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo nie pójdę na takie wesele |
|
|
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja sie przy tym uśmiałam.. bo kto mógł z nich wiedzieć :P Ta... ja się modlę żeby komunia mi na początku maja wypadła, żebym nie musiała sobie nią kolejny miesiąc głowy zawracać heh |
|
|
|
|
#4039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Motywów i kolorów jest tyle a tyle, i zawsze istnieje szansa, że ktoś przed czy po będzie miał bardzo zbliżone. A i tak wiadomo, że nie przygotowuje się takich rzeczy w tydzień przed Weselem, a na spory czas przed Weselem. A jeśli ktoś myśli inaczej, no to gratuluję bystrego umysłu, z tym że takimi osobami raczej bym się nie przejmowała . Przecież nie jesteśmy w stanie "zarezerwować" sobie wszystkiego na wyłączność... :P
|
|
|
#4040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale np. nie wyobrażam sobie sytuacji gdzie Panna Młoda ma suknię podobną do mojej 2 miesiące przed moim ślubem, ja nie wiem co ja bym zrobiła...to chyba mój największy koszmar. Ostatnio mi się takie coś śniło :/ ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
ja wiem jak to brzmi, ale mam to gdzieś. Staram się jak mogę, żeby było idealnie i nie chcę tego popsuć ![]() ale jak ktoś chce po nas to proszę bardzo, chętnie się pobawię na weselu ale przed baaaardzo nie chce, oj baaardzo! |
||
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
ex więc życzę żeby się wam powiodło ! a raczej nie będziecie miec chyba tego typu problemów bo jednak majowe i kwietniowe śluby nie są aż tak popularne, a wy macie pierwszą datę czerwcową
poza tym.. Twoja wizja jest naprawdę wyjątkowa więc pewnie nawet jeśli to by się nie powtórzyła raczej PM wybierają tradycyjne, długie suknie :P
|
|
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A z suknią- przecież jakby tak się popatrzył, to wiele sukni jest do siebie podobnych. Owszem, różnią się, ale jak ktoś nie zwraca na to dokładnie uwagi (a goście nie interesują się tym nie wiadomo jak bardzo), to i tak można stwierdzić, że PM miały podobne suknie. Moja kuzynka, bratowa i Siostra miały "podobne" suknie- głównie góra, bo bez ramiączek itd. (typowe suknie), dół luźniejszy, gładki. Tak w skrócie, ale jakby się dokładniej przyjrzeć, to kuzynka miała dekolt serduszko, dół nieco marszczony, dość mocno świetlisto/ satynowy. Bratowa miała prostą górę, z marszczeniem, i jakimś zawijasem, dół prosty. Siostra miała prostą górę, w pasie srebrną jakby broszkę, prosty dół i kieszenie. Więc każda szczegółami była inna, ale dla kogoś kogo szczegóły nie bardzo przejmuja- każda była praktycznie taka sama. A też wiadomo, że sukni nie wybiera się ot tak, na tydzień przed weselem. No i tak- sluszna uwaga Joasi, akurat nabardziej popularne są długie suknie. Krótsze dopiero teraz chyba bardziej wchodzą w modę?
![]() Edytowane przez magda_mjt Czas edycji: 2013-08-30 o 12:22 |
|
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie u mnie z suknią to są takie skrajności...bo z jednej strony no raczej mała szansa na taką bo właśnie długie są popularne ale jeśli się akurat zdarzy no to jak w mordę strzelił każdy to zauważy bo właśnie ta suknia się jednak rzuca w oczy jako "trochę inna ślubna"
|
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle, beezee gdzieś Ty? nie udawaj, że nauka tak Cię wciągnęła?! Plus czekam na nowy wątek, żeby zaktualizować swoje rzeczy załatwione z pierwszej strony . A że tutaj już się wątek prawie kończy, to teraz mi się nie chce tego robić . A właściwie to tak odkładam to mniej więcej od połowy tego wątku, bo po co teraz robić, jak za "parę" postów będzie trzeba pisać od nowa..
![]() Edytowane przez magda_mjt Czas edycji: 2013-08-30 o 12:42 |
|
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam dokładnie to samo czekam aż ten się skończy chociaż Grzesiek do mnie ostatnio "ej widziałeś że na tym łazażu macie coś w stylu wizytówek na pierwszej stronie.. może byś zaktualizowała że mamy zespół i kamere" hahaha xD rozwalił mnie tym :P ex będzie dobrze!!!
|
|
|
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Mój to by się wściekł za to, że piszę na wizazu.
|
|
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak pisałam parę stron temu - moja kuzynka na 2016 zaplanowała sobie ślub, ale kwiecień to za wcześnie wg niej więc ja będę pierwsza
![]() Suknię planuję z rękawami co też jest w tej chwili mało popularne więc wątpię żeby się powtórzyło... Może będę chciała fioletowe buty, ale nie wiem tego jeszcze
|
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
to on nie wie?
i czemu by się miał wściekać?
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() prawie spakowana walizka się ledwie domknie
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

raz tylko byłam na weselu kiedy wyszli z 5 min przed resztą 

. Plus w moim odczuciu to dość chamskie w stosunku do gości 
trzeba wyskoczyć do sklepu po coś na ząb
ogarniesz wszystko na spokojnie, zobaczysz

. A z suknią- przecież jakby tak się popatrzył, to wiele sukni jest do siebie podobnych. Owszem, różnią się, ale jak ktoś nie zwraca na to dokładnie uwagi (a goście nie interesują się tym nie wiadomo jak bardzo), to i tak można stwierdzić, że PM miały podobne suknie. Moja kuzynka, bratowa i Siostra miały "podobne" suknie- głównie góra, bo bez ramiączek itd. (typowe suknie), dół luźniejszy, gładki. Tak w skrócie, ale jakby się dokładniej przyjrzeć, to kuzynka miała dekolt serduszko, dół nieco marszczony, dość mocno świetlisto/ satynowy. Bratowa miała prostą górę, z marszczeniem, i jakimś zawijasem, dół prosty. Siostra miała prostą górę, w pasie srebrną jakby broszkę, prosty dół i kieszenie. Więc każda szczegółami była inna, ale dla kogoś kogo szczegóły nie bardzo przejmuja- każda była praktycznie taka sama. A też wiadomo, że sukni nie wybiera się ot tak, na tydzień przed weselem. No i tak- sluszna uwaga Joasi, akurat nabardziej popularne są długie suknie. Krótsze dopiero teraz chyba bardziej wchodzą w modę?

walizka się ledwie domknie