|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
![]() dziewczyny ode mnie tez gratulacje i ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3212 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale powiem wam, że żaden kosmetyk nie pomoże jeżeli się ma tendencję do rozstępów, celulitu. Tak jak pisałam ja używałam naprawdę niedrogiej emulsji, ot tak na brzuch i nie mam rozstępów. Moja siostra urodziła troje dzieci i nie używała nic i tez nie ma, podobnie jak moja mama. Chyba dobre geny ![]() A mam koleżanki, którym po ciąży niestety rozstały brzydkie ślady niezależnie od marki i ceny produktów których używały, jak również znajome, które nie rodziły, a wystarczy, że trochę przytyją i pojawiają im się rozstępy. Więc niewiele chyba mamy na to wpływu... ale zawsze przyjemnie pomyśleć, że się o siebie dba ![]() a w kwestii dbania o siebie to moje dłonie wyglądają beznadziejnie, odpryśnięty lakier (na szczęście nie kolorowy) którego nie mogę zmyć, bo nie ścierpię zapachu zmywacza ![]() a bo doczytałam teQiba może zainteresuje cię horoskop moonvit? trzeba się zarejestrować i na adres mailowy przyjdzie ci wróżba księżycowa, jakiej płci dziecko będziesz miała ![]() kalendarz chiński mi się sprawdził z pierwszym dzieckiem, moonvit też, ale to taka zabawa ![]() ![]() do toalety niemal wstaję co noc, podobnie jak któraś z dziewczyn pisała - na śpiąco niemal się nie budząc, więc te ciążowe siuśkowe wędrówki niespecjalnie mi przeszkadzają... zresztą od 6 lat wstaję w nocy nakrywać synka, bo jakoś dotąd nie oswoił umiejętności naciągania na siebie kołdry jak się rozkryje, tylko śpi skulony z zimna w kulkę ![]() Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-08-30 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3213 | ||||
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Masz na imię Ela ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja smaruję się jakimś kremem na rozstępy z ziaji, ale raz dziennie. NIENAWIDZĘ się smarować. Nigdy się niczym nie smarowałam, bo mam tłustą cerę. W zimę tylko ręce bo sie suszą i nogi wokół kostek, a tak to nic. Ani po goleniu, ani w ogóle nie mam suchej skóry, dlatego głęboko wierzę, że taka cera pomoże mi nie mieć rozstępów, ale raz dziennie zapobiegawczo się smaruję. Cytat:
![]()
![]() |
#3214 |
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie
![]() Nadzwyczajna, nieustannie trzymam kciuki ![]() ![]() na biust Loving Tummy Rub z Gaia Creams na brzuch, uda Dr. Hauschka Blackthorn body oil na przemian z Sanoflore Delicate area massage oil fo mum. W ciazy i poza nia uzywam tylko kosmetykow naturalnych bez chemicznych swinst.
#3215 |
Zadomowienie
|
Ja ten Bio-Oil używam na rozstepy które już mam i bliznę po laparoskopii. Widzę efekty rozstepy zmalały , a blizna rozjaśniła się i już aż tak nie straszy
![]() ![]() Co do cycków bardzo szybko mi urosły z rozmiaru B na C mój tż jest mega dumny z nich. Ja też nie narzekam są niczego sobie ![]() ![]() Edytowane przez kate1623 Czas edycji: 2013-08-30 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3216 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3217 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A piersi mi w ogole nie urosly, teraz tez nie rosna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() z tym celulitem niestety nie pomoge
![]() ![]() |
![]() |
#3218 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Wiem, że to tylko zabawa, ale gdzieś tam po głowie chodzi mi myśl że fajnie jakby się spełniło ![]() Zobaczymy z tą wróżbą - jak potwierdzi to co chiński to może większe prawdopodobieństwo będzie ![]() Cytat:
![]() Ja też nienawidzę się smarować - i pewnie niedługo przestanę, bo ja zawsze tak mam że nie wytrzymuję z niczym do końca ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3219 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny widzę, że jest na temat piersi. Więc nie stresujcie się, że zaczęły Wam rosnąć i stanęły. Jeszcze urosną. Mi w pierwszej ciąży też urosły nieco, ale to co było po porodzie to normalnie jakaś masakra. W moim przypadku musiałam liście z kapusty nakładać, serio. Miałam tak ogromne i twarde że rady nie mogliśmy im dać z TZ. No ale udało się je okiełznąć. Mleka wystarczyłoby dla trojaczków
![]() Ja staram się pić dużo wody, bo też wyczytałam że to podstawa aby się rozstępy za bardzo nie pojawiały n brzuszku. I od czasu do czasu smarowanie emolium a potem jak brzuszek będzie bardziej naprężony to się zobaczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3220 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Najbardziej mnie wkurza jak potem moje nogi kleją się do wszystkiego na czym usiądę. No ale cóż, trzeba się oliwić ![]() Chociaż moja mama nie ma ani jednego rozstępu po dwóch ciążach. Liczę na to samo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3221 |
Raczkowanie
|
Tak mam na imię Ela i cieszę się że jestem już 3 dziewczyną na tym forum o tym imieniu (i w dodatku wszystkie jesteśmy w podobnym wieku)
![]() ![]() P.S. Mój synek kiedy chce się podlizać lub mnie rozśmieszyć mówi do mnie specjalnie "ELŹUNIAAAA" i to mnie tak rozbraja że nie umiem się w tym momencie nie uśmiechnąć i nie przytulić małego urwiska do siebie ![]() ![]() ![]() Teraz to już naprawdę wychodzę ![]()
#3222 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3223 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mówię, że dwa rozmiary mi urosły, bo miałam takie większe A, a teraz mam mniejsze D. Staniki C za małe, a D tak luzem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3224 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3225 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzeba wtedy szukać po różnych fasonach, żeby coś pasowało. Najgorsze, że ja nie wiem jaki rozmiar teraz kupować i mierzę w ciemno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3226 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny-gratuluje udanych wizyt i ciesze sie,ze sa same dobre wiesci...
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wlasnie przezywam cos takiego,ze chce jak najszybciej zajsc w ciaze-chce miec jak najszybciej mojego dzidziusia spowrotem ale chyba to nie jest teraz najlepsze wyjscie...To chyba nie bedzie to samo...To juz nie bedzie ten dzidzius ![]() Nie chce Wam zasmucac watku dziewczyny-to nie o smutkach watek...Moze znajde na wizazu watek mam aniolkowych ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3227 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam staniki za 20zł z targu i mam też takie co kosztowały ponad 100 zł i szczerze nie widzę różnicy ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do piersi:mnie bolaly na poczatku ciazy a potem coraz mniej,choc nadal byly wielkie..Teraz pare dni po zabiegu nagle staly sie bardzo (jak nigdy ) wrazliwe na dotyk,sa twarde jak kamien i mam wrazenie jakby mialy mi peknac...Przyznam,ze troche mnie to martwi,bo przeciez hormon ciazowy w moim organizmie sie zmniejsza,wiec chyba piersi nie powinny stac sie tak bolesnei twarde ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wizyte mam dzis ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3230 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3231 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, coś dawno Justine nie było. I innych kilku dziewczyn, które się na początku udzielały. Chyba, że jakieś wakacje, a ja nie pamiętam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3232 | ||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Tylko teraz nie wiem jaki rozmiar - a wiadomo jak to z przymierzaniem w takich miejscach ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie mam problem z rozmiarem. Nie mam pojęcia jaki teraz mam ![]() Poza tym wydaje mi się że rozmiarówka bielizny markowej i rynkowej znacznie się różni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3234 |
Zadomowienie
|
Myślę że jak się nam wątek skończy to warto by w następnym przestudiować kto jest a kto nie
![]() ![]() Właśnie wróciłam z centrum handlowego chciałam wypatrzeć jakieś jeansy ciążowe w h&m i jak już wyszłam ze sklepu tak mi się słabo zrobiło i mroczki przed oczami, że masakra musiałam usiąść bo jeszcze chwila i bym padła na podłogę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3235 |
Wtajemniczenie
|
No tak, bardzo dużo nas na I stronie, ale zdecydowanie tyle kobitek nie pisze...
Napadłam dziś na grejpfruta, mandarynki i banana, a zaraz potem na chałwę i czekoladę ![]() aha, własnie skończyłam czytać od jednego zasiadu "Sądy i osądy" Katarzyny Leżeńskiej. Styl pisania autorki fajny, życiowe sytuacje, naprawdę polecam ![]() Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-08-30 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#3236 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mi piersi też urosły i jestem zachwycona ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Dzisiaj o 16.45 mam usg genetyczne, wiec prosze o kciuki ![]()
![]() |
#3238 |
Moderator
|
Ja również zauważyłam, że wielu nicków nie kojarzę... Chyba będziemy musiały na koniec jakoś się "po odhaczać" (tak to się pisze?
![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- No pewnie że kciuki będą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3239 |
Raczkowanie
|
dziewczyny macie tutaj str. Elektroniczny bra-fitter - poznaj swój prawidłowy rozmiar biustonosza!
może wam się przyda przy doborze stanika ![]() trzymam kciuki za wizytę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3240 | ||
Zadomowienie
|
Witajcie,
właśnie tak się ostatnio zastanawiałam kiedy trzeba zacząć się smarować. Chociaż uważam że jak ktoś ma skłonność do rozstępów to i tak ich nie uniknie. Ja mam już parę sztuk na udach, po moich skokach wagi. Także podejrzewam że teraz będzie cieżko. Dosyć często staram się smarować neutrogenom, bo to jedyny balsam który nie wysusza mi skóry, ale to chyba za mało. Cytat:
Ja nie mam w ogóle apetytu... Na mięso nie mogę patrzeć, w ogóle nic mi się nie chce ![]() Cytat:
mariolasl ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.