Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-30, 09:19   #3211
asienka213
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

dziewczyny ode mnie tez gratulacje i za wizyty, poznanie plci Ehh zazdroszcze i cierpliwie czekam na swoja kolej

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Jeszcze Wam zapomniałam napisać, że mama kupiła mi wczoraj w szmateksie super dzinsy ciążowe, z H&Mu, nie zniszczone wcale, za 7 zł Jedynie gumę trzeba wymienić... I one mają taki niski pas, nie na cały brzuszek. Dziewczyny z doświadczeniem, czy takie też są wygodne?
ja takich szukalam, a niestety nie znalazlam i mam z 1 ciazy 4 pary a wszystkie z tym szerokim pasem

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Teeeż.... budzi mnie ten pęcherz ze 3 razy w nocy. Na szczęście idę do wc prawie z zamkniętymi oczami i od razu po powrocie do łóżka usypiam.
mąż nie mógł uwierzyć, ze tak biegam do łazienki dopóki nie wrócił i nie zobaczył na własne oczy
o mamo, ja nigdy nie musialam wstawac w nocy do toalety a teraz musze 1 raz i wkurzam sie, bo nie zawsze umiem jeszcze zasnac A co dopiero jakbym miala 3 razy wstawac

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Dziewczyny ktore znaja juz plec - zgadza Wam sie z chinskim kalendarzem plci? Bo zem ciekawa
mi z 1 dzieckiem sie nie sprawdzilo

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:20   #3212
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja Babydreama z Rossmanna używam, ale tylko raz dziennie, a nie tak jak tam piszą 2-3 razy Trochę z lenistwa, a trochę jest z tą oliwką problem, bo brudzi. Wszystkie piżamy mam już naolejowane
Ja w pierwszej ciąży używałam baby dream ale nie w oliwce, tylko takiej emulsji
Ale powiem wam, że żaden kosmetyk nie pomoże jeżeli się ma tendencję do rozstępów, celulitu. Tak jak pisałam ja używałam naprawdę niedrogiej emulsji, ot tak na brzuch i nie mam rozstępów. Moja siostra urodziła troje dzieci i nie używała nic i tez nie ma, podobnie jak moja mama. Chyba dobre geny
A mam koleżanki, którym po ciąży niestety rozstały brzydkie ślady niezależnie od marki i ceny produktów których używały, jak również znajome, które nie rodziły, a wystarczy, że trochę przytyją i pojawiają im się rozstępy. Więc niewiele chyba mamy na to wpływu... ale zawsze przyjemnie pomyśleć, że się o siebie dba

a w kwestii dbania o siebie to moje dłonie wyglądają beznadziejnie, odpryśnięty lakier (na szczęście nie kolorowy) którego nie mogę zmyć, bo nie ścierpię zapachu zmywacza a wczoraj poperfumowałam się za uszami (idiotka) i przez cały dzień mdliło mnie od własnego zapachu. Jedyne co mi nie przeszkadza to mgiełka zapachowa avonu granat i mango, cała reszta łącznie z chemią gospodarczą to smrody szatana

a bo doczytałam
teQiba może zainteresuje cię horoskop moonvit? trzeba się zarejestrować i na adres mailowy przyjdzie ci wróżba księżycowa, jakiej płci dziecko będziesz miała
kalendarz chiński mi się sprawdził z pierwszym dzieckiem, moonvit też, ale to taka zabawa za to co do drugiego dziecka chiński wywróżył mi córkę, a wróżba księżycowa drugiego syna

do toalety niemal wstaję co noc, podobnie jak któraś z dziewczyn pisała - na śpiąco niemal się nie budząc, więc te ciążowe siuśkowe wędrówki niespecjalnie mi przeszkadzają... zresztą od 6 lat wstaję w nocy nakrywać synka, bo jakoś dotąd nie oswoił umiejętności naciągania na siebie kołdry jak się rozkryje, tylko śpi skulony z zimna w kulkę

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-08-30 o 09:27
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:25   #3213
Ela87
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Cześć, ja już nie śpię. Nadal lekko krwawię ale zdecydowanie mniej i raczej starą krwią. Może to rzeczywiście łożysko. Nie wiem komu wierzyć.
Wczoraj strasznie bolał mnie kręgosłup od tego lezenia i pielegniarka się zlitowala i dała mi paracetamol. Usunęłam ok 21 bo byłam padnięta.
Jestem spokojniejsza o życie mojej kruszynki. Mam nadzieję, że doczekamy do szczesliwego rozwiązania. Byleby krwawienie minęło.
TZ powiedział ze pogada sobie z brzuszkiem na osobnosci i wszystko powie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wszystko powoli się układa

Cytat:
Napisane przez elzuniusia Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Czy mogę się przyłączyć?

Termin porodu mam na 8.03.2014 Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze. Dobiega mi 13 tydzień do końca więc ryzyko jest coraz mniejsze. Za tydzień moja 3 już wizyta i mam nadzieje że wszystko będzie OK.
Witaj serdecznie Rozgość się
Masz na imię Ela ??

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Hejka
Powiem Wam, ze nie ma nic lepszego z rana jak nasz wątek Wstaje rano, pan sraka juz czeka, pozniej mdły hrabia i to zmuszanie sie by tylko cos przełknąć...oj nie ma lekko, ale i tak dziekuje Bogu, ze dzis 6t4 wg USG i obylo sie bez wymiotow do tej pory..
Alee za to jak sie ciesze! Wkoncu rosnie mi biustmiec cale zycie rozmiar A a teraz takie sie krąglutkie robia itp, fajnie jest je miec jakvwariatka je ciagle ogladam heh i pokazuje Tż
Co Wy uzywacie z kosmetykow na brzuszek i piersi?

Dziekuje mmhym za cieple slowa i gratuluje tak wspanialej wizyty!! zazdroszcze!!
OOOO cycki ja jestem w niebo wzięta! Miałam A a teraz D Już nie rosną, ale taki rozmiar mi pasuje Chociaż wczoraj szłam w takiej bluzce z lekkim dekoltem i czułam się wyuzdanie aż zapięłam bluzę po szyję
Ja smaruję się jakimś kremem na rozstępy z ziaji, ale raz dziennie. NIENAWIDZĘ się smarować. Nigdy się niczym nie smarowałam, bo mam tłustą cerę. W zimę tylko ręce bo sie suszą i nogi wokół kostek, a tak to nic. Ani po goleniu, ani w ogóle nie mam suchej skóry, dlatego głęboko wierzę, że taka cera pomoże mi nie mieć rozstępów, ale raz dziennie zapobiegawczo się smaruję.

Cytat:
Właśnie był obchòd. Powiedzieli ze w poniedziałek bedzie kolejne USG i ze mam krwiaczka przy szyjce przy tej kosmowce nisko polozonej.
Ale chociaz w koncu wiem dlaczego.

No i zmienie lekarza. Moja mama juz dawno mnie namawiala bo jak mowilana jej cos nie pasuje.
Nie wiem jeszcze do kogo pojde ale cos musze postanowic.
Poszukaj na necie, albo wśród koleżanek. Ja poszłam tam, gdzie połowa mojej rodziny i babek z pracy, ale oczywiście i tak sprawdziłam na necie opinie. Niektóre opinie są trochę przesadzone czasami

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:31   #3214
mariolasl
Zakorzenienie

Witam nowe mamusie

Nadzwyczajna, nieustannie trzymam kciuki , trzymaj sie i mysl pozytywnie

Cytat:
na biust Loving Tummy Rub z Gaia Creams
na brzuch, uda Dr. Hauschka Blackthorn body oil na przemian z Sanoflore Delicate area massage oil fo mum.
W ciazy i poza nia uzywam tylko kosmetykow naturalnych bez chemicznych swinst.
Stary 2013-08-30, 09:31   #3215
kate1623
Zadomowienie

Ja ten Bio-Oil używam na rozstepy które już mam i bliznę po laparoskopii. Widzę efekty rozstepy zmalały , a blizna rozjaśniła się i już aż tak nie straszy . Ja dlatego się chwytam wszystkiego bo u nas rozstępy są rodzinne. Wole czegoś spróbować niż później płakać że wyglądam jak tygrys .

Co do cycków bardzo szybko mi urosły z rozmiaru B na C mój tż jest mega dumny z nich. Ja też nie narzekam są niczego sobie . Dbam o nie śpiąc w sportowym staniku i smarując bo też mam stracha żeby nie oklapły

Maja

Czytam

Edytowane przez kate1623
Czas edycji: 2013-08-30 o 09:34
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:32   #3216
marima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

a w kwestii dbania o siebie to moje dłonie wyglądają beznadziejnie, odpryśnięty lakier (na szczęście nie kolorowy) którego nie mogę zmyć, bo nie ścierpię zapachu zmywacza a wczoraj poperfumowałam się za uszami (idiotka) i przez cały dzień mdliło mnie od własnego zapachu. Jedyne co mi nie przeszkadza to mgiełka zapachowa avonu granat i mango, cała reszta łącznie z chemią gospodarczą to smrody szatana
oj też się troszkę zapuściłam i to w każdym zakresie dbania o siebie, więc ma nadzieję że wkraczając zaraz w II trymestr będe miała więcej siły na zabiegi kosmetyczne a nie spać od 19-tej do rana, więc tylko mam siłę na szybki prysznic
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:39   #3217
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
BTW ciekawe czy na naszym wątku będą jakieś bliźniaki na listopadowo - grudniowym są , a na styczniowo - lutowym aż 2 parki!!! Skoro taka tendencja wzrostowa, to wychodzi ze na naszym powinny być 3
hehe no ciekawe

Cytat:
Cześć, ja już nie śpię. Nadal lekko krwawię ale zdecydowanie mniej i raczej starą krwią. Może to rzeczywiście łożysko. Nie wiem komu wierzyć.
Wczoraj strasznie bolał mnie kręgosłup od tego lezenia i pielegniarka się zlitowala i dała mi paracetamol. Usunęłam ok 21 bo byłam padnięta.
Jestem spokojniejsza o życie mojej kruszynki. Mam nadzieję, że doczekamy do szczesliwego rozwiązania. Byleby krwawienie minęło.
TZ powiedział ze pogada sobie z brzuszkiem na osobnosci i wszystko powie.
dobrze przeczytac, ze jestes w troche lepszym stanie psychicznym

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Czy mogę się przyłączyć?

Termin porodu mam na 8.03.2014 Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze. Dobiega mi 13 tydzień do końca więc ryzyko jest coraz mniejsze. Za tydzień moja 3 już wizyta i mam nadzieje że wszystko będzie OK.
witaj

Cytat:
Hejka
Powiem Wam, ze nie ma nic lepszego z rana jak nasz wątek Wstaje rano, pan sraka juz czeka, pozniej mdły hrabia i to zmuszanie sie by tylko cos przełknąć...oj nie ma lekko, ale i tak dziekuje Bogu, ze dzis 6t4 wg USG i obylo sie bez wymiotow do tej pory..
Alee za to jak sie ciesze! Wkoncu rosnie mi biustmiec cale zycie rozmiar A a teraz takie sie krąglutkie robia itp, fajnie jest je miec jakvwariatka je ciagle ogladam heh i pokazuje Tż
Ja uzywam teraz oliwki z penatena, ale w de nie ma az takiego wyboru Ale samruje sie regularnie rano i wieczorem codziennie, w 1 ciazy uzywalam oliwki z Johnsona, tez regularnie i nie mam ani jednego rozstepa na calym ciele Jak bede w Pl to znowu ja sobie zakupie ale wychodze z zalozenia, ze co ma sie pojawic to i tak sie pojawi No ale oczywiscie trzeba troche bardziej o siebie zadbac

A piersi mi w ogole nie urosly, teraz tez nie rosna co za niepsrwiedliwosc

Cytat:
C
Ja Babydreama z Rossmanna używam, ale tylko raz dziennie, a nie tak jak tam piszą 2-3 razy Trochę z lenistwa, a trochę jest z tą oliwką problem, bo brudzi. Wszystkie piżamy mam już naolejowane
dlatego ja uzywam ,,starszych'' pizam, ze po porodzie je zaraz wywale i mi nie szkoda, ze sie zniszcza

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj zaczynam 17tyg i brzuszek rośnie, ale masakra uda też (i ten okrpony cellulit ) ma któraś jakieś dobre ćwiczenia na to
juz 17 tydzien
z tym celulitem niestety nie pomoge

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-30, 09:42   #3218
teQiba
Moderator

Cytat:
teQiba może zainteresuje cię horoskop moonvit? trzeba się zarejestrować i na adres mailowy przyjdzie ci wróżba księżycowa, jakiej płci dziecko będziesz miała
kalendarz chiński mi się sprawdził z pierwszym dzieckiem, moonvit też, ale to taka zabawa za to co do drugiego dziecka chiński wywróżył mi córkę, a wróżba księżycowa drugiego syna
A pewnie że mnie zainteresuje - dzięki
Wiem, że to tylko zabawa, ale gdzieś tam po głowie chodzi mi myśl że fajnie jakby się spełniło
Zobaczymy z tą wróżbą - jak potwierdzi to co chiński to może większe prawdopodobieństwo będzie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
OOOO cycki ja jestem w niebo wzięta! Miałam A a teraz D Już nie rosną, ale taki rozmiar mi pasuje Chociaż wczoraj szłam w takiej bluzce z lekkim dekoltem i czułam się wyuzdanie aż zapięłam bluzę po szyję
Ja smaruję się jakimś kremem na rozstępy z ziaji, ale raz dziennie. NIENAWIDZĘ się smarować. Nigdy się niczym nie smarowałam, bo mam tłustą cerę. W zimę tylko ręce bo sie suszą i nogi wokół kostek, a tak to nic. Ani po goleniu, ani w ogóle nie mam suchej skóry, dlatego głęboko wierzę, że taka cera pomoże mi nie mieć rozstępów, ale raz dziennie zapobiegawczo się smaruję.
Z A do D? Wow
Ja też nienawidzę się smarować - i pewnie niedługo przestanę, bo ja zawsze tak mam że nie wytrzymuję z niczym do końca
Stary 2013-08-30, 09:43   #3219
uparta8210
Raczkowanie

hej dziewczyny widzę, że jest na temat piersi. Więc nie stresujcie się, że zaczęły Wam rosnąć i stanęły. Jeszcze urosną. Mi w pierwszej ciąży też urosły nieco, ale to co było po porodzie to normalnie jakaś masakra. W moim przypadku musiałam liście z kapusty nakładać, serio. Miałam tak ogromne i twarde że rady nie mogliśmy im dać z TZ. No ale udało się je okiełznąć. Mleka wystarczyłoby dla trojaczków

Ja staram się pić dużo wody, bo też wyczytałam że to podstawa aby się rozstępy za bardzo nie pojawiały n brzuszku. I od czasu do czasu smarowanie emolium a potem jak brzuszek będzie bardziej naprężony to się zobaczy
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:44   #3220
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Czy mogę się przyłączyć?

Witam

Cytat:
Hejka
Mój biust też urósł . Ale nie jakoś powalająco Z rozmiaru C na D, na szczęście nie boli i jest mięciutki

Cytat:

Używam tej samej oliwki. Zawsze po kąpieli. Smaruje nią całe ciało. A co tam
Najbardziej mnie wkurza jak potem moje nogi kleją się do wszystkiego na czym usiądę.
No ale cóż, trzeba się oliwić
Chociaż moja mama nie ma ani jednego rozstępu po dwóch ciążach. Liczę na to samo
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 09:47   #3221
elzuniusia
Raczkowanie

Cytat:
Witaj serdecznie Rozgość się
Masz na imię Ela ??
Tak mam na imię Ela i cieszę się że jestem już 3 dziewczyną na tym forum o tym imieniu (i w dodatku wszystkie jesteśmy w podobnym wieku) Nie często mi się zdarza spotkać kogoś o tym imieniu, bo nie jest zbyt popularne, a przynajmniej nigdy nie było kiedy chodziłam do szkoły. A teraz jeszcze wszystkie mamy podobne terminy, ciekawie, ciekawie...

P.S. Mój synek kiedy chce się podlizać lub mnie rozśmieszyć mówi do mnie specjalnie "ELŹUNIAAAA" i to mnie tak rozbraja że nie umiem się w tym momencie nie uśmiechnąć i nie przytulić małego urwiska do siebie Dzieci są takie szczere i kochane tyle radości potrafią dać Mój synek to w ogóle śmieszek jest. Ciekawe jak to będzie z dwójką

Teraz to już naprawdę wychodzę 3majcie się i do wieczora. papa

elzuniusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-30, 09:59   #3222
Pralinka_90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

grudzien jest dobry (tak mówią ) ma dobry sprzet i 3d prywanie troche kosztuje ale masz co wizyte usg

ja chodze do szuscika cała poprzednia ciaze mi prowadził cichy człowiek i trzeba z niego wszystko wyciagać ale bezproblemowy ... bardzo dobrze sie czułam przy porodzie miałam bardzo dobra opieke i chyba to spowodowane było tym ze on mnie własnie prowadził .. powinnam lezec na trakcie porodowym a byłam spokojnie na patologi nie musiałam słuchac jak kobity sie drą podczas porodu polozna super w sumie jak przyjechałam w srode do szpitala w czwartek po 13 juz ami byla na swiecie oxy i podawali po 11 ( zadnych oznak porodu oprócz saczacych sie wód) rodziłam naturalnie bez znieczulenia pielegniarki były tak miłe ze nawet obiad mi zostawiły i podgrzały wiec zaraz po porodzie kiedy kiszki mi marsza graly dostałam na sali porodowej goracy obiad
A do Szuścika chodzisz na nfz czy prywatnie(ile bierze?) ja teraz chodzę do Szmita, ale średnio zadowolona jestem... W poniedziałek idę dopiero na pierwsze badania krwi i w dodatku tylko mam zleconą morfologie, mocz, gr krwi i na kiłe. Wydaje mi się, że zdecydowanie zapóźno i za mało badań... Usg nie robi na każdej wizycie (na nfz przysługują u niego tylko 3 na całą ciąże)... Chce go zmienić

http://fajnamama.pl/suwaczki/n54kcbg.png
Pralinka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 10:03   #3223
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
A pewnie że mnie zainteresuje - dzięki
Wiem, że to tylko zabawa, ale gdzieś tam po głowie chodzi mi myśl że fajnie jakby się spełniło
Zobaczymy z tą wróżbą - jak potwierdzi to co chiński to może większe prawdopodobieństwo będzie

Z A do D? Wow
Ja też nienawidzę się smarować - i pewnie niedługo przestanę, bo ja zawsze tak mam że nie wytrzymuję z niczym do końca
Mi z chińskiego wychodzi chłopak, a coś mi się wydaje, że będzie dziewczyna.
Ja mówię, że dwa rozmiary mi urosły, bo miałam takie większe A, a teraz mam mniejsze D. Staniki C za małe, a D tak luzem

Cytat:
Tak mam na imię Ela i cieszę się że jestem już 3 dziewczyną na tym forum o tym imieniu (i w dodatku wszystkie jesteśmy w podobnym wieku) Nie często mi się zdarza spotkać kogoś o tym imieniu, bo nie jest zbyt popularne, a przynajmniej nigdy nie było kiedy chodziłam do szkoły. A teraz jeszcze wszystkie mamy podobne terminy, ciekawie, ciekawie...

P.S. Mój synek kiedy chce się podlizać lub mnie rozśmieszyć mówi do mnie specjalnie "ELŹUNIAAAA" i to mnie tak rozbraja że nie umiem się w tym momencie nie uśmiechnąć i nie przytulić małego urwiska do siebie Dzieci są takie szczere i kochane tyle radości potrafią dać Mój synek to w ogóle śmieszek jest. Ciekawe jak to będzie z dwójką

Teraz to już naprawdę wychodzę 3majcie się i do wieczora. papa
Też jestem mile zaskoczona. Nigdy nie poznałam rówieśniczki o takim imieniu. Tylko starsze babcie Myślałam, że tylko ja mam takie staromodne imię Teraz już mi nie przeszkadza, ale jak byłam mała, to byłam zła, że mam na imię jak wszystkie stare sąsiadki

Stary 2013-08-30, 10:09   #3224
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

Czy mogę się przyłączyć?

hej

Cytat:
Ja mam oliwkę bejbidrimowską i balsam z palmersa na rozstępy

Cytat:
Właśnie był obchòd. Powiedzieli ze w poniedziałek bedzie kolejne USG i ze mam krwiaczka przy szyjce przy tej kosmowce nisko polozonej.
Ale chociaz w koncu wiem dlaczego.

No i zmienie lekarza. Moja mama juz dawno mnie namawiala bo jak mowilana jej cos nie pasuje.
Nie wiem jeszcze do kogo pojde ale cos musze postanowic.
No przynajmniej sytuacja się rozjaśnia Zdrówka

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj zaczynam 17tyg i brzuszek rośnie, ale masakra uda też (i ten okrpony cellulit ) ma któraś jakieś dobre ćwiczenia na to
Ja właśnie mam zamiar wybrać się w poniedziałek do biblioteki po jakąś książkę z ćwiczeniami
Stary 2013-08-30, 10:57   #3225
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Mi z chińskiego wychodzi chłopak, a coś mi się wydaje, że będzie dziewczyna.
Ja mówię, że dwa rozmiary mi urosły, bo miałam takie większe A, a teraz mam mniejsze D. Staniki C za małe, a D tak luzem
Nienawidzę tego
Trzeba wtedy szukać po różnych fasonach, żeby coś pasowało.
Najgorsze, że ja nie wiem jaki rozmiar teraz kupować i mierzę w ciemno
Stary 2013-08-30, 10:58   #3226
trihomonas
Zadomowienie

Witam dziewczyny-gratuluje udanych wizyt i ciesze sie,ze sa same dobre wiesci...
Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Ułoży się... oczywiście musisz się pogodzić z tym że sie tak stało... Wypłacz się, wyżal a potem zajmij się czymś co pomoże aż tyle nie myśleć... Ja po 2 tygodniach depresji i płaczu rzuciłam się w wir pracy tyrałam po 16h żeby tylko nie mieć 3minut na rozmyślanie... Boli i będzie bolało ale z czasem będzie Ci lżej o tym myśleć teraz to świeża rana... Wiele z nas tak cierpiało i popatrz teraz uśmiechnięte ciężarówki które spowrotem mają swoje pociechy pod sercem tylko że w następnej ciąży. Będzie dobrze
Cytat:
Kochana pisz ile chcesz
Na prawde strasznie Ci wspolczuje Moze sprobuj z tym psychologiem, mysle ze pomoze Ci jakos poukladac mysli...
Cytat:
Nic nie przepraszaj! Pisz tak często, jak masz ochotę. Myślę, że jeśli odczuwasz taką potrzebę i możliwość, to nawet się nie zastanawiaj i spotkaj się z psychologiem - na pewno pomoże. Często o Tobie myślę, z całego serca mam nadzieję, że będzie coraz lepiej.
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Trihomonas, bardzo mi przykro
Pisac mozesz ile chcesz
Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
niestety doskonale Cię rozumiem kochana, wiem co przeżywasz, sama jeszcze niedawno nie mogłam pogodzić się ze stratą i nawet słyszeć nie chciałam o kolejnej ciąży. Potrzeba czasu...... Teraz masz prawo płakać, pewnie niebawem smutek przejdzie w złość i to są normalne etapy żałoby przez którą każda z nas Aniołkowych Mam przechodzi moja historia jest bardzo podobna do Twojej, ciąża obumarła w 11t4d o czym dowiedziałam się w 13t i choć wtedy zawalił się mój świat i życie przestało mieć sens, teraz z perspektywy czasu myślę, że tak miało być, że lepiej że tak się stało niż gdyby moje dziecko urodziło się bardzo chore. Dobrze że masz przy sobie ludzi którzy Cię wspierają w tych trudnych chwilach, to teraz najważniejsze. Wspieram Cię myślami kochana, pisz kiedy tylko będziesz potrzebować.
Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Kochanie pisz i żal się ile chcesz Bardzo Ci współczuję może warto skorzystać z pomocy psychologa
Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
Ja też doskonale Cię rozumiem, strata tak kochanego już dzidziusia jest nie do opisania... Ja stracilam mojego Aniolka tez w 11td i jeszcze na dodatek bylam sama z TZ w Niemczech... Moim pierwszym odruchem było starać się od razu o kolejne, ale powiem Ci ze szybko zamieniło się to w poczucie, że moje dziecko nie żyje, i innym go nie zastąpię.. dlatego zdecydowałam poczekać, aż będę gotowa. Trwało to prawie 2 lata, ale w między czasie wiele w swoim życiu pozmienialam i poukladalam.. Dlugo zapalałam w internecie wirtualny znicz dla Aniołka.. Do tej pory mam na pamiątkę test ciążowy i opaskę na rękę ze szpitala gdzie byłam na zabiegu.. Mojego Aniołka nigdy nie zapomnę i zawsze chcę o nim pamiętać. Teraz dzięki Bogu rośnie we mnie Kropeczka i cały czas żyję w nadziei, że żyje ale strach pozostanie juz do konca.. tak tragedie zmieniaja nasze życie...
życzę Ci mnóstwa sił! i proszę, zapal i ode mnie świeczkę za Twojego Ukochanego Aniołka.... http://www.gratefulness.org/candles/candles.cfm?l=pol
Dziekuje Ci Zapalilam znicz
Wlasnie przezywam cos takiego,ze chce jak najszybciej zajsc w ciaze-chce miec jak najszybciej mojego dzidziusia spowrotem ale chyba to nie jest teraz najlepsze wyjscie...To chyba nie bedzie to samo...To juz nie bedzie ten dzidzius
Nie chce Wam zasmucac watku dziewczyny-to nie o smutkach watek...Moze znajde na wizazu watek mam aniolkowych
trihomonas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 11:07   #3227
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Nienawidzę tego
Trzeba wtedy szukać po różnych fasonach, żeby coś pasowało.
Najgorsze, że ja nie wiem jaki rozmiar teraz kupować i mierzę w ciemno
Ja mam ten problem, że moje piersi rozchodzą się na boki, a miski zawsze są z przodu. Jak podsadzę piersi to miseczki D są spoko, ale chwilę pochodzę i ode idą w swoją stronę
Mam staniki za 20zł z targu i mam też takie co kosztowały ponad 100 zł i szczerze nie widzę różnicy dlatego nie inwestuję już w te markowe.

Cytat:
Napisane przez trihomonas Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny-gratuluje udanych wizyt i ciesze sie,ze sa same dobre wiesci...

Wlasnie przezywam cos takiego,ze chce jak najszybciej zajsc w ciaze-chce miec jak najszybciej mojego dzidziusia spowrotem ale chyba to nie jest teraz najlepsze wyjscie...To chyba nie bedzie to samo...To juz nie bedzie ten dzidzius
Nie chce Wam zasmucac watku dziewczyny-to nie o smutkach watek...Moze znajde na wizazu watek mam aniolkowych
Nowa ciąża nie zastąpi Ci dziecka, które straciłaś, to fakt. Ale chcesz mieć dziecko więc możesz się zdecydować. Moja znajoma od razu zaczęła się starać o nową dzidzię, bo lekarz jej powiedział, że tak najlepiej, bo wszystko jest "tam" czyste. Też biła się z myślami, ale zaryzykowała i na dobre jej to wyszło. Nie zapomniała nigdy o aniołku, ale głowę zaprzatała jej nowa ciąza i lepiej jej się zyło Teraz ma córę i nie ma czasu myśleć o złych chwilach.

Stary 2013-08-30, 11:25   #3228
trihomonas
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam ten problem, że moje piersi rozchodzą się na boki, a miski zawsze są z przodu. Jak podsadzę piersi to miseczki D są spoko, ale chwilę pochodzę i ode idą w swoją stronę
Mam staniki za 20zł z targu i mam też takie co kosztowały ponad 100 zł i szczerze nie widzę różnicy dlatego nie inwestuję już w te markowe.

Nowa ciąża nie zastąpi Ci dziecka, które straciłaś, to fakt. Ale chcesz mieć dziecko więc możesz się zdecydować. Moja znajoma od razu zaczęła się starać o nową dzidzię, bo lekarz jej powiedział, że tak najlepiej, bo wszystko jest "tam" czyste. Też biła się z myślami, ale zaryzykowała i na dobre jej to wyszło. Nie zapomniała nigdy o aniołku, ale głowę zaprzatała jej nowa ciąza i lepiej jej się zyło Teraz ma córę i nie ma czasu myśleć o złych chwilach.
Dziekuje..Ja mam kontrol za miesiac dopiero,wiec musze przeczekac...Chyba zdecyduje sie pojsc do lekarza,bo nie chce popasc w depresje a juz w ciazy czulam,ze mnie dopada...
Co do piersi:mnie bolaly na poczatku ciazy a potem coraz mniej,choc nadal byly wielkie..Teraz pare dni po zabiegu nagle staly sie bardzo (jak nigdy ) wrazliwe na dotyk,sa twarde jak kamien i mam wrazenie jakby mialy mi peknac...Przyznam,ze troche mnie to martwi,bo przeciez hormon ciazowy w moim organizmie sie zmniejsza,wiec chyba piersi nie powinny stac sie tak bolesnei twarde Czy mamy aniolkowe moglyby mi cos napisac na ten temat Czy mialy tak samo,czy lepiej,zeby udala sie do lekarza
trihomonas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 11:28   #3229
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pralinka_90 Pokaż wiadomość
A do Szuścika chodzisz na nfz czy prywatnie(ile bierze?) ja teraz chodzę do Szmita, ale średnio zadowolona jestem... W poniedziałek idę dopiero na pierwsze badania krwi i w dodatku tylko mam zleconą morfologie, mocz, gr krwi i na kiłe. Wydaje mi się, że zdecydowanie zapóźno i za mało badań... Usg nie robi na każdej wizycie (na nfz przysługują u niego tylko 3 na całą ciąże)... Chce go zmienić
tak prywatnie chodze on nie ma nfz , płace 100 za wizyte na kazdej mnie wazy bada cisnienie siedzisz na samolocie i robi oba usg mialam teraz badania tokso krew mocz wr gr krwi juz miałam wiec tylko przeciwciała i glukoze we krwi ... mozesz do szmita zaczac chodzic prywatnie a badania bedzie ci zlecał na nfz wiem ze duzo dziewczyn tak robi ...

wizyte mam dzis boje sie okropnie krew jest ok ale w moczu mam pojedyncze leukocyty 0-5 i pojedyncze nablonki plaskie, niby w normie ale z moim samopoczuciem klapa ....

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 12:42   #3230
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że rozmowa z psychologiem chociaż odrobinę by ci pomogła

Cytat:

wizyte mam dzis boje sie okropnie krew jest ok ale w moczu mam pojedyncze leukocyty 0-5 i pojedyncze nablonki plaskie, niby w normie ale z moim samopoczuciem klapa ....
Będzie dobrze
Stary 2013-08-30, 13:00   #3231
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Moje piersi też rozchodzą się na boki, a biorąc pod uwagę, że są małe to już w ogóle sajgon... Nie znosiłam ich jak byłam młodsza, teraz już mi wiszą ( w przenośni )

Cytat:
Trzymam kciuki za wizytę Nastrój tylko tymi wynikami spowodowany czy coś się dzieje innego?

Dziewczyny, coś dawno Justine nie było. I innych kilku dziewczyn, które się na początku udzielały. Chyba, że jakieś wakacje, a ja nie pamiętam

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 13:40   #3232
teQiba
Moderator

Cytat:
Też kupuję na targu za 20 zł
Tylko teraz nie wiem jaki rozmiar - a wiadomo jak to z przymierzaniem w takich miejscach

Cytat:
Dziekuje..Ja mam kontrol za miesiac dopiero,wiec musze przeczekac...Chyba zdecyduje sie pojsc do lekarza,bo nie chce popasc w depresje a juz w ciazy czulam,ze mnie dopada...
Co do piersi:mnie bolaly na poczatku ciazy a potem coraz mniej,choc nadal byly wielkie..Teraz pare dni po zabiegu nagle staly sie bardzo (jak nigdy ) wrazliwe na dotyk,sa twarde jak kamien i mam wrazenie jakby mialy mi peknac...Przyznam,ze troche mnie to martwi,bo przeciez hormon ciazowy w moim organizmie sie zmniejsza,wiec chyba piersi nie powinny stac sie tak bolesnei twarde Czy mamy aniolkowe moglyby mi cos napisac na ten temat Czy mialy tak samo,czy lepiej,zeby udala sie do lekarza
Niestety ja nie wiem co się później z piersiami dzieje, więc z własnego doświadczenia nie pomogę - ale myślę że jeżeli coś Cię niepokoi to nie wahaj się i pójdź do lekarza Mimo wszystko warto żeby Cię zbadał

Cytat:

Cytat:
teraz już mi wiszą ( w przenośni )

Cytat:
Dziewczyny, coś dawno Justine nie było. I innych kilku dziewczyn, które się na początku udzielały. Chyba, że jakieś wakacje, a ja nie pamiętam
Też to właśnie zauważyłam...
Stary 2013-08-30, 13:54   #3233
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Też kupuję na targu za 20 zł
Tylko teraz nie wiem jaki rozmiar - a wiadomo jak to z przymierzaniem w takich miejscach
Ja na czas ciąży też zrezygnowałam z markowej bielizny na rzecz rynkowej Szkoda kasy na stanisława, w którym pochodzę kilka tygodni
Właśnie mam problem z rozmiarem. Nie mam pojęcia jaki teraz mam
Poza tym wydaje mi się że rozmiarówka bielizny markowej i rynkowej znacznie się różni
Stary 2013-08-30, 14:06   #3234
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Też to właśnie zauważyłam...
Myślę że jak się nam wątek skończy to warto by w następnym przestudiować kto jest a kto nie . Niby nie jestem sama z lutego, ale jakoś żadna z dzieczyn się nie udziela

Właśnie wróciłam z centrum handlowego chciałam wypatrzeć jakieś jeansy ciążowe w h&m i jak już wyszłam ze sklepu tak mi się słabo zrobiło i mroczki przed oczami, że masakra musiałam usiąść bo jeszcze chwila i bym padła na podłogę .Pozatym nic nie kupiłam bo tam dosłownie nocuje

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 14:22   #3235
bebe97
Wtajemniczenie

No tak, bardzo dużo nas na I stronie, ale zdecydowanie tyle kobitek nie pisze...

Napadłam dziś na grejpfruta, mandarynki i banana, a zaraz potem na chałwę i czekoladę a teraz chodzi mi po głowie sałata z rukolą... czy to już pora na ciążowe zachciewajki?

aha, własnie skończyłam czytać od jednego zasiadu "Sądy i osądy" Katarzyny Leżeńskiej. Styl pisania autorki fajny, życiowe sytuacje, naprawdę polecam

Edytowane przez bebe97
Czas edycji: 2013-08-30 o 14:25
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 14:31   #3236
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni888 Pokaż wiadomość
To i ja bardzo prosze o dopisanie Monika 26 , OM 29.05, TP wg usg 09.03 [2 ciąża , mama przeuroczej 4,5 letniej Majeczki] to az niemozliwe ale dzis na usg lekarz pokazał nam siusiaka i pogratulowal syna !!!
gratuluje ja byłam dzisiaj i mi lekarz powiedział że jeszcze nie widać
Cytat:
Hejka
a ja właśnie nie jestem w stanie stosować żadnych kosmetyków ujędrniających bo mi niedobrze nawet dostałam od cioci i sama wąchałam czy dobry ale jak zaczęłam smarować to a najlepsze jest to że przed ciążą to kremy obowiązkowo na twarz, pod oczęta do biustu i na ciałko a teraz... skóra sucha jak wiórko

mi piersi też urosły i jestem zachwycona staniki pożyczam od kuzynki bo ona ma takie ładne niezniszczone a akurat pasują więc nie muszę się martwić o zakupy
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 14:34   #3237
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli chodzi o piersi, to nos dobrze dopasowany biustonosz, taki, ktory dobrze by je trzymal razem i na miejscu, mozesz wziac nurofen jak cie bola i masz uczucie ciezkosci, za kilka dni powinno minac. Czesto tak sie dzieje.

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Dzisiaj o 16.45 mam usg genetyczne, wiec prosze o kciuki
Stary 2013-08-30, 14:37   #3238
teQiba
Moderator

Ja również zauważyłam, że wielu nicków nie kojarzę... Chyba będziemy musiały na koniec jakoś się "po odhaczać" (tak to się pisze? ) dla porządku...

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dzisiaj o 16.45 mam usg genetyczne, wiec prosze o kciuki
No pewnie że kciuki będą
Stary 2013-08-30, 14:42   #3239
uparta8210
Raczkowanie

dziewczyny macie tutaj str. Elektroniczny bra-fitter - poznaj swój prawidłowy rozmiar biustonosza!
może wam się przyda przy doborze stanika

trzymam kciuki za wizytę
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 14:42   #3240
(t)asia
Zadomowienie

Witajcie,
właśnie tak się ostatnio zastanawiałam kiedy trzeba zacząć się smarować. Chociaż uważam że jak ktoś ma skłonność do rozstępów to i tak ich nie uniknie. Ja mam już parę sztuk na udach, po moich skokach wagi. Także podejrzewam że teraz będzie cieżko. Dosyć często staram się smarować neutrogenom, bo to jedyny balsam który nie wysusza mi skóry, ale to chyba za mało.
Cytat:
No tak, bardzo dużo nas na I stronie, ale zdecydowanie tyle kobitek nie pisze...

Napadłam dziś na grejpfruta, mandarynki i banana, a zaraz potem na chałwę i czekoladę a teraz chodzi mi po głowie sałata z rukolą... czy to już pora na ciążowe zachciewajki?

aha, własnie skończyłam czytać od jednego zasiadu "Sądy i osądy" Katarzyny Leżeńskiej. Styl pisania autorki fajny, życiowe sytuacje, naprawdę polecam
Skoro polecasz to może przeczytam. Mąż już na mnie krzyczy za te książki w sypialni...A ja kupie, przeczytam i oddaje dalej =)

Ja nie mam w ogóle apetytu... Na mięso nie mogę patrzeć, w ogóle nic mi się nie chce

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja na czas ciąży też zrezygnowałam z markowej bielizny na rzecz rynkowej Szkoda kasy na stanisława, w którym pochodzę kilka tygodni
Właśnie mam problem z rozmiarem. Nie mam pojęcia jaki teraz mam
Poza tym wydaje mi się że rozmiarówka bielizny markowej i rynkowej znacznie się różni
Ja chyba też będę musiała przerzucić się na rynkową. Do tej pory nosiłam 70e. Miałam jeden 70f i teraz tylko ten w miarę pasuje. Mąż jest zadowolony, ale ja średnio.

mariolasl
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości