Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-28, 21:27   #3091
amelka2006
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
Zapomniałam o najwazniejszym !
własnie wróciłam z wizyty
Dzidzia rośnie,wszystko jest ok ma już 10 cm - z usg 15tydz3dzien
Chciałysmy zajrzec miedzy nozki,najpierw ginka mowi ooo chyba chłopczyk po czym jak dluzej sie przyjrzała mówi..........hmmmm chyba jednak nie- to chyba dziewczynka ......... .......a na koniec,wie Pani co,ja juz nic nie mówie
na kolejnej wizycie będzie juz lepiej widać
NO i nadal nie wiem,chociaż czuje ze będe miała drugą córe ;-)
Wazne ze dzidzia zdrowa ,przyszły wyniki z krwi po prenatalnych i tez wszystko w porzadku
Brawo!!! Gratulacje!!!! Oby jak najwięcej takich wieści było

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez estera85 Pokaż wiadomość
Baja 86 mój wynik to 6,23 uLU/ml. A norma w moim laboratorium to od 0,30 do 5,00.
Duzo poza norma czy panikuje?
Bo nie wiem dla jednego to moze byc duzo na duzo a dla innych minimalnie poza normą.
Ale tak strasznie się martwie o moja dzidzię. Jestem kłebkiem nerwów dziś przez te wyniki.
A wizyte mam dopiero 20.09.
Moje wizyty sa co 5 tygodni czy to normalne, wy wszyskie macie z tego co czytam co ok 3 tygodnie. Tylko ja tak długo musze czekać.
Dziewczyny co z tymi wynikami, co sadzicie?
Pozdrawiam
Nie jest tak źle. Ja miałam powyżej 12 i po leczeniu spadło. Ale leczenie jest konieczne i to jak najszybciej.
amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 21:48   #3092
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
A nie TSH?
Ja od wielu lat cierpię na niedoczynność tarczycy.
Powiedz mi co ile trzeba kontrolować TSH? Bo ja również się leczę a do endo nie ma terminów na ten rok i jedynie na łaskę gina jestem zdana jutro właśnie będę szła prosić o skierowanie na badanie
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 21:49   #3093
Lewek
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Baja 86 mój wynik to 6,23 uLU/ml. A norma w moim laboratorium to od 0,30 do 5,00.
Bo nie wiem dla jednego to moze byc duzo na duzo a dla innych minimalnie poza normą.
Ale tak strasznie się martwie o moja dzidzię. Jestem kłebkiem nerwów dziś przez te wyniki.
Moje wizyty sa co 5 tygodni czy to normalne, wy wszyskie macie z tego co czytam co ok 3 tygodnie. Tylko ja tak długo musze czekać.
Pozdrawiam
Ja przeważnie wizyty mam co miesiąc, teraz za niecałe 3 tygodnie bo doktorek wyjeżdża.

Cytat:
Chciałysmy zajrzec miedzy nozki,najpierw ginka mowi ooo chyba chłopczyk po czym jak dluzej sie przyjrzała mówi..........hmmmm chyba jednak nie- to chyba dziewczynka ......... .......a na koniec,wie Pani co,ja juz nic nie mówie
Wazne ze dzidzia zdrowa ,przyszły wyniki z krwi po prenatalnych i tez wszystko w porzadku

Ale super! No i jaka duża już!

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Asia, Lewek, Enia świetne wiadomości niechby już były u nas same takie dobre wieści

Lewek twoje Małe dwa razy większe od mojego (pół cm) a tylko 5 dni się różnią "wiekiem"

takie kijanki szybko rosną

Cytat:
Napisane przez Kryszynka9008 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny bylqm.wczoraj u gina.wyniki bardzo dobre.zrobil mi cytologie,badal podwozie i mowi "chce pani poczuc dziecko" ja yyyy.. myslalam ze tam od dolu A on podniosl mi jakby macice brzuch mi wypchnelo i faktycznie pod dlonia czulam ,zalozyl mi karte ciazy,tp mam na 18marca. Ja tez mam wrazenie ze czuj pierwsze kopniaki a raczej fikolki i jak w mwcicy ssie przewraca,u mnie ciaza dosc wysoko,na wysokosci pepka. Jak narazie konfliktu nie ma combs ujemny, 10 wrzesnia mam usg. Jak narazie same dobre wiesci
Super wieści!

wysłane z fona
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 21:57   #3094
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Pozdrawiam
Wg mojego ginekologa to dużo za dużo. Niby norma do 5 ale podobno ciężarne i w ogóle młode kobiety mają normę do 2,5 a w niektórych przypadkach nawet jeszcze niżej (ale już nie pamiętam czemu). Na Twoim miejscu postarałabym się dostać prywatnie do endokrynologa jak najszybciej.

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-28, 22:09   #3095
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

Mona moja następna wizyta 19 września g.11Proszę dopisz jeszcze, że będzie chłopiec, bo płec już znamy
Tez mnie czasem coś ciągnie i kuje
ooo już znacie płeć, gratuluję chłopca

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Moje Maleństwo ma 22 mm ,termin porodu 31.03 Serce bije jak dzwon!!
gratuluję cudownych wiadomości
Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Mona możesz mnie dopisać od listy: Lewek (36l) OM 09.07, tp 16.04 (2 dziecko)
Cytat:
Aaa i mnie prosze dopisac. Kryszynka lat 25,2dziecko, om 11.06,tp 18.03
Dziewczyny poproszę Was jeszcze o podanie swoich imion, jeśli to nie tajemnica oczywiście

Cytat:
kolejne wspaniałe nowiny! brawo dziewczyny oby tylko takie wieści były na naszym wątku

Cytat:
Hej dziewczyny bylqm.wczoraj u gina.wyniki bardzo dobre.zrobil mi cytologie,badal podwozie i mowi "chce pani poczuc dziecko" ja yyyy.. myslalam ze tam od dolu A on podniosl mi jakby macice brzuch mi wypchnelo i faktycznie pod dlonia czulam ,zalozyl mi karte ciazy,tp mam na 18marca. Ja tez mam wrazenie ze czuj pierwsze kopniaki a raczej fikolki i jak w mwcicy ssie przewraca,u mnie ciaza dosc wysoko,na wysokosci pepka. Jak narazie konfliktu nie ma combs ujemny, 10 wrzesnia mam usg. Jak narazie same dobre wiesci
brawo za wizytę!
Stary 2013-08-28, 22:33   #3096
teQiba
Moderator

Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Estera ja ostatnia wizyte mialam 30.07 a teraz ide 3.09 wiec to tez 5 tygodni wychodzi...
Stary 2013-08-28, 22:39   #3097
mona1
Zadomowienie

koziemleko jak tam Twoje sprawy? Rozmawiałaś z tym lekarzem, zakwalifikował Was na tą diagnostykę?
Stary 2013-08-28, 23:08   #3098
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez trihomonas Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny-przyszlam sie pozegnac ...Ciezko mi o tym pisac-to byl 12 tydzien Gdybym chociaz dostala po prostu okres-moze byloby inaczej ale ten zabieg...Plakalam do momentu az zadziala narkoza..Nie bede wiecej pisac o szczegolach...Dopiero co zaczelam sie przyzwyczajac do ciazy a tu taki cios Nie wiem jak poinformuje rodzicow... Zycze Wam i malenstwom duzo zdrowia...
mona prosze o przeniesienie mnie do mam anilokow
Bardzo Co współczuje, przeżyłam to samo w zeszłym roku a teraz za 4mc będę tulić moją kropkę głowa do góry jeszcze wszystko się ułoży

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Dziewczynki
Wstałam sobie zjadłam śniadanie i wybieram się do biblioteki bo marzy mi się poczytać, a wszystko w domu już przerobiłam parę razy ( taka moja natura połykam książki ). Moje pytanie więc brzmi czy któraś poleca jakąś książkę? (czytam przygodę, kryminał, romanse ).

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Odczekaj najgorsze mdłości zjedz migdała czy coś co wiesz że Ci pomoże. No i później spróbuj coś przełknąć chociaż trochę. Ja stosowałam zasadę i do tej pory się trzymam mało, ale częściej
Polecam serie o sukubie pierwsza cześć "Melancholia sukuba" Richelle Mead, dosyć ciekawa taka "inna" ;-) jak wszystkie jej książki.

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
a ja myslałam ze to tylko moja rodzina narwana dostałam 2 reklamówy pełne ubran ale mam i sukienki i spodnie do tego 3 kompelty kombinezonów wcisnełam to do szafy i czeka na kocncówke ciazy ...

troche sie poczułam głupio biorac te ubranka dla mnie za wczesnie ale oni nie mieli tego gdzie trzymać ...

czy wy tez macie takie odczucie ze za wczesnie ... w pierwszej ciazy tez tak miałam i kupowałam wszystko dopiero 4 ms przed rozwiazaniem
Ani się nie obejrzysz jak ten czas szybko minie ja też tak mówiłam że tyle czasu jeszcze a właśnie do mnie dotarło że zostały mi 4 miesiące

Cytat:
Napisane przez Niutka25 Pokaż wiadomość
Zapytam was o opinię- w końcu kto pyta nie błądzi w lipcu mojej koleżanki kotka urodziła 5 młodych. Z racji, że mamy dom a nasza córeczka uwielbia wszystkie napotkane na drodze "Miały"-czyli kotki stwierdziłam z mężem, że zarezerwuję sobie jedną małą, czarną, włochatą kulkę w sierpniu okazało się, że jestem w ciąży-kotki mają być oddane pod koniec września. Lekarz twierdzi, że ciąża nie jest przeszkodą abym zaadoptowała małe stworzenie, tylko mam unikać kontaktu z kuwetą- co jest do zrobienia Co o tym sądzicie? Tylko proszę, nie krzyczcie na mnie, wszystko jest jeszcze do odkręcenia a póki co biję się z myślami Liczę na wasze opinie
Mam 2 kociaki które przygarnęłam będąc już w ciąży, jedno z nich miało raptem 4dni jak znalazłam je w pudelku po butach na dworcu pkp... Karmiłam strzykawką przygotowywałam papki wstawałam co 2 h i nie żałuje teraz mam wspaniała malutką koteczkę

Cytat:
Dziewczyny pracujące jako nauczyciel............... .musze wam sie pozalic szczególnie mocno,gdyz własnie sie zorientowałam ze będe musiala wybierac po urodzeniu dziecka czy ide na sam macierzynski ,wracam do pracy i koncze w 9 miesięcy awans na mianowanego,czy idę na dodatkowy rodzicielski i wszystko co robiłam do awnasu przez 2 lata będzie nie wazne bo po powrocie bede go musiala zaczac od początku!
Co to z głupi przepis,ludzie jaka jestem zła !
wychodzi na to ze rodzicielski nie jest dla nauczycieli ktorzy robią awans bo przerwa w pracy nie moze wynosic dluzej jak rok czasu jeju ja sie załamie jak będe musiała zdecydować :-( buuuuuu

Jak zdrówko pozwoli to myślę z miesiąc ,dwa................pracu je z dziecmi wiec chce aby choróbska jesienne mnie ominęły,chyba ze będą infekcje wczesniej to i ja smykne wczesniej na L4.

Ja zdecydowałam ze na razie będe pracowała,córka sie fajnie zaklimatyzowała w innym przedszkolu wiec jakos damy rade,tak jak pisalam wczesniej dopoki dzieci nie zaczna prykac i kichac bede pracowała

przykro mi...............tymbardz iej ze sama poroniłam w 11 tygodniu i wiem jak sie czujesz ,sciskam

Ja mówiac dyrce o ciazy tez uslyszalam ze ok,ma mnie kto zastapic w razie w abym szła na zwolnienie............... ...ale dobrze sie czuje wiec moze pociągnę.

zgadzam się tez się tak fochuje

witamy

mam to samo !
popołudniami i wieczorem wysadza mnie okropnie !
Tylko o tyle dobrze ze w tej ciąży brzuszek ma całkiem inny kształt,tzw wysoka ciąża takze jeansy normalnie zapinam a brzuchol jest okrągły dopiero wyżej
Ja mam za to bardzo bardzo nisko brzuch nawet w ciążowych spodniach "pas" pod brzuszkiem mnie uwiera... o zgrozo nie mam w co się ubierać bo wszystko mnie uwiera nawet majtki mam maksymalnie nisko ;/

Cytat:
Wiesz co, tez miałam owulacje 29/30 lipca, wiem na pewno, bo stosowałam testy, a 7 sierpnia rano test ciążowy był negatywny.
Dlatego pojechałam zrobić betę i po południu odebrałam wynik - 13 z kawałkiem czyli ciąża
potem zrobiłam jeszcze dwa testy - 10 sierpnia druga kreska ledwo widoczna, bladoróżowa i dopiero 12 sierpnia na teście pokazały się dwie porządne krechy, a w poniedziałek 26.08. na usg widziałam całe 0,52 cm szczęścia i posłuchałam serca

A tak w ogóle witaj

Dołączam do fanek herbaty roiboos - zapijam się z cynamonem i pomarańczą na potęgę od dawna, ale ostatnio wyczytałam, że nie powinny jej pić w nadmiarze osoby z nadciśnieniem bo zawiera lukrecję, a ja się leczę na nadciśnienie, więc musiałam zbastować trochę

Mama dzisiaj do mnie przyjechała i jak mnie zobaczyła powiedziała: "ale ty wyglądasz! zobaczysz będzie córa!" - chodzi jej pewnie o to, że zbrzydłam, a wg jakichś ichnich przesądów córka zabiera matce urodę
ja już nie mogę z nimi, moi rodzice tak bardzo chcą mieć wnuczkę, że nawet rodzonej córce powiedzą, że zbrzydła, oby się to tylko sprawdziło

co prawda wczoraj koleżanka też zwróciła uwagę na mój wygląd ale bardziej taktownie, nie chciała mi pewnie robić przykrości więc napomknęła, że chyba schudłam, bo tak na twarzy się zmieniłam

wręcz przeciwnie, przybrałam trochę, bo czuję, że spodnie są ciaśniejsze w pasie, może woda się zbiera, albo tłuszczem już obrastam... podobno w II ciązy szybciej brzuch wypycha, ale żeby w II miesiącu to wielka przesada

50 twarzy Greya mnie jeszcze bawiło, ale kolejne części to wg mnie totalna porażka
ale też nie przełknęłam całej trylogii Millenium, o ile I była b. fajna , tak na III części się zacięłam

jak pójdę na roczny urlop macierzyński to skończy mi się w kwietniu, potem wykorzystam miesiąc z okładem wypoczynkowego i akurat na wakacje będę musiała wrócić do roboty, a nauczycielki fik i cale lato z dzieckiem... nie zazdroszczę Ci Enia rozterek z urlopem macierzyńskim, ale zawodu na pewno
Ja to ciągle słyszę że będzie córa ale faktycznie wyglądam paskudnie

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Najfajniejsze są stare schroniskowe koty

Obiłam się kiedyś o schronisko ale z różnych względów musiałam to zostawić i szukając jakiegoś zastępczego zajęcia padło na koty. Jednak psy to moja największa miłość i chciałabym prowadzić dt dla nich. Może kiedyś, jak dzieciaki podrosną, bo to jednak wyższa szkoła jazdy niż z kotami
Miałam dużo kociaków na dt na psy nie miałam warunków teraz niby mam dom z ogródkiem i dużym podwórkiem ale i wstrętną teściową z okropnym nastawieniem do zwierząt ale kiedyś pomyśle o tym aby znowu brać "gadzinę" na dt. Na razie mam swoje 3 psy i 2koty

Zgaga mnie wykończy już kilka dni się z nią męczę bo nie jestem zwolenniczką leków w ciąży ale jutro muszę "coś" kupić bo przez to mi poranne mdłości wróciły i spać po nocach nie mogę... Wogóle od jakiegoś czasu poranki są dla mnie okropne ze 3godziny dochodzę do siebie po przebudzeniu bo boli mnie głowa, kręci mi się świat przed oczami, słabo mi, mam mdłości... wykańcza mnie to powoli
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 06:38   #3099
nadzwyczajna
Rozeznanie

Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Dziewczyny ja znowu w szpitalu. W nocy dostalam krwawienia i karetka mnie zabrala. Tym razem inny szpital. Nie moglam zasnac do rana z tych emocji.
Zbadali mnie w nocy. Dziecko zyje, serce slyszalam pierwszy raz. Pokazal mi raczki i nozki. Jak sie wiercilo.
Krwawienie podobno przez nisko polozone lozysko.
Nadal krwawie. Tu mi dali tylko luteine. Jak zobaczył ile mam lekow powiedział do pielegniarki-tam tak daja? Przeciez to za duzo.
Nie wiem co myslec, jestem juz zmeczona tym wszystkim.
Dopada mnie depresja.
Nie wiem co bedzie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 06:53   #3100
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja znowu w szpitalu. W nocy dostalam krwawienia i karetka mnie zabrala. Tym razem inny szpital. Nie moglam zasnac do rana z tych emocji.
Zbadali mnie w nocy. Dziecko zyje, serce slyszalam pierwszy raz. Pokazal mi raczki i nozki. Jak sie wiercilo.
Nadal krwawie. Tu mi dali tylko luteine. Jak zobaczył ile mam lekow powiedział do pielegniarki-tam tak daja? Przeciez to za duzo.
Dopada mnie depresja.
Nie wiem co bedzie.

Ty to masz "szczęście"
A już widziałam, że się uśmiechasz tutaj na forum...
Dzidzia zdrowa Wiesz już dlaczego krwawisz Wszystko jest na dobrej drodze Może w tym szpitalu w końcu postawią Cię na nogi Może masz tak słabe naczynia krwionośne, że będą plamić i krwawić, ale ciąża będzie zdrowa Nie jedna kobieta tak miała
Współczuję Ci naprawdę, niezłego stracha musiałaś znowu się znowu najeść... :/
Ale jak dzidzia się urodzi to dasz upust emocjom i wszystkie nerwy jej wypomnisz Ale teraz wygadaj się do brzucha, może uleci z Ciebie ta depresja...

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 06:59   #3101
nadzwyczajna
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ty to masz "szczęście"
A już widziałam, że się uśmiechasz tutaj na forum...
Dzidzia zdrowa Wiesz już dlaczego krwawisz Wszystko jest na dobrej drodze Może w tym szpitalu w końcu postawią Cię na nogi Może masz tak słabe naczynia krwionośne, że będą plamić i krwawić, ale ciąża będzie zdrowa Nie jedna kobieta tak miała
Współczuję Ci naprawdę, niezłego stracha musiałaś znowu się znowu najeść... :/
Ale jak dzidzia się urodzi to dasz upust emocjom i wszystkie nerwy jej wypomnisz Ale teraz wygadaj się do brzucha, może uleci z Ciebie ta depresja...
Jestem tym wszystkim bardzo zmeczona. Tym strachem, szpitalami, krwawieniem, gadaniem mojej lekarki ze sama jestem sobie winna. Chyba jednak bede musiala ja zmienic. Juz jej nie ufam.
Tak jakbym sie poddala, niech sie dzieje co chce, ja juz nie mam sil.

Stary 2013-08-29, 07:17   #3102
amelka2006
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Jestem tym wszystkim bardzo zmeczona. Tym strachem, szpitalami, krwawieniem, gadaniem mojej lekarki ze sama jestem sobie winna. Chyba jednak bede musiala ja zmienic. Juz jej nie ufam.

Nie możesz się poddawać. Twoje dziecko Cie potrzebuje. Ono kocha swoją mamusię i liczy na Ciebie. Walcz o siebie i o nie

Stary 2013-08-29, 07:18   #3103
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:

Aha. Ona nie ma sił Ludziom czasami naprawdę brakuję empatii.
Wierzę Ci, że jesteś zmęczona. Sama ciągle się zamartwiam, a co dopiero Ty...
Pozostało Ci tylko leżeć i czekać na rozwiązanie kilka miesięcy zleci szybko i będzie po kłopocie Oczywiście przyjdą nowe kłopoty typu: kolka, kupa, gorączka, ale będzie już inaczej. Trzymam kciuki. Bądź silna

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 07:26   #3104
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Dopada mnie depresja.
Nie wiem co bedzie.

ja tez w szpitalu leze od wtorku:/....podobno to od krwiaka lub kosmowki sami kurde nie wiedza...
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 07:32   #3105
nadzwyczajna
Rozeznanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Nie możesz się poddawać. Twoje dziecko Cie potrzebuje. Ono kocha swoją mamusię i liczy na Ciebie. Walcz o siebie i o nie

Ja kocham moje malenstwo. Widzialam jak sie rusza i pierwszy raz slyszalam serduszko. Ale przyznam szczerze ze to mnie przerasta. Ja zawsze sie wszystkim przejmuje. Tym ze mama cala noc nie spala, ze TZ nie pojedzie do pracy i tez nie spal, ze w pracy beze mnie sobie nie radza.
Ciezko mi jest. Nie chce narzekac. Ja zawsze bylam twarda baba co nie placze i sie nie boi, silna. Teraz jestem slaba i nie lubie tego.

Cytat:
Pozostało Ci tylko leżeć i czekać na rozwiązanie kilka miesięcy zleci szybko i będzie po kłopocie Oczywiście przyjdą nowe kłopoty typu: kolka, kupa, gorączka, ale będzie już inaczej. Trzymam kciuki. Bądź silna
No właśnie. To juz sie nie skończy. Boje sie ze przez ta trudna ciążę będę miec problemy po porodzie, typu-depresja.
Ale za daleko by o tym myslec. Teraz wazna jest moja kruszynka zebysmy dotrwaly do marca.

Stary 2013-08-29, 07:46   #3106
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Ja właśnie myślałam że erotyk nie może być aż taki nudny, ale centralnie nudziło mnie to ciągłe ruchanie
Ja po jakimś czasie omijałam już opisy łóżkowe, ale i tak nie dało się czytać

Cytat:
Oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
koziemleko jak tam Twoje sprawy? Rozmawiałaś z tym lekarzem, zakwalifikował Was na tą diagnostykę?
Miło, że pytasz
W przyszłym tygodniu mam powtórzyć wyniki tokso (oczywiście prywatnie ) i zgłosić się z tymi wynikami. Wtedy dopiero ten lekarzyna zdecyduje czy się kwalifikuje
Jeszcze tyle czekania

Cytat:
Dopada mnie depresja.
Nie wiem co bedzie.

Biedna ty.
Myśl pozytywnie, serduszko bije na pewno wszystko będzie dobrze.
Odpoczywaj
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 07:49   #3107
amelka2006
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Ja kocham moje malenstwo. Widzialam jak sie rusza i pierwszy raz slyszalam serduszko. Ale przyznam szczerze ze to mnie przerasta. Ja zawsze sie wszystkim przejmuje. Tym ze mama cala noc nie spala, ze TZ nie pojedzie do pracy i tez nie spal, ze w pracy beze mnie sobie nie radza.
Ciezko mi jest. Nie chce narzekac. Ja zawsze bylam twarda baba co nie placze i sie nie boi, silna. Teraz jestem slaba i nie lubie tego.

No właśnie. To juz sie nie skończy. Boje sie ze przez ta trudna ciążę będę miec problemy po porodzie, typu-depresja.
Ale za daleko by o tym myslec. Teraz wazna jest moja kruszynka zebysmy dotrwaly do marca.

Zobaczysz, wszystko się ułoży. Rodzina da sobie radę. Nie martw się teraz nimi. Oni są silni i są z Tobą. To najważniejsze. To nie jest tak, że brak mi empatii. Sama straciłam dziecko! I wiem jak to jest poddawać się z niemocy. Z braku widoków na to, że będzie dobrze. I wiem, jak bardzo potem obwinialam samą siebie. Chcę by Wam się udało. Żebyś nigdy nie musiała czuć się tak, jak ja wtedy. I życzę Ci z całego serca, żeby wszystko się ustabilizowało. Żebyś mogła się cieszyć z tego, że jesteś w ciąży. Żebyście już byli zdrowi i szcześliwi.

Stary 2013-08-29, 07:59   #3108
lolitka888
Rozeznanie

Nadzwyczajna nie poddawaj sie!! W szpitalu mysle, ze jestes pod dobra opieka, choc napewno strachu co nie miara..Twoje dzieciatko bedzie wspaniale juz po samych tych przygodach w ciazy, zobaczysz W koncu musi byc rownowaga..Mnie sie az łezka zakrecila jak przeczytalam Twoje wiadomosci...eh w ogole chyba sama mam dola..jestem zmeczona..jeszcze wczoraj bylam 10h w pracy i o 22:20 dotarlam do domu..mam nowa prace, okropna kierowniczke i nie moge nikomu sie przyznac, ze jestem w ciazydzis za chwile znowu na 8 h..byle wytrwac te 2 dni a pozniej juz 1/2 etatu, ale łatwo nie jest
Do tego te paskudne mdlosci rano i rozwolnienie..moja emetofobia (lęk przed wymiotami) i naprawde mi sie odechciewa..(
Powinnam sie cieszyc ze jestem w ciazy, to taki piekny stan a niepotrafiemoze jak uslysze serduszko to poczuje sie lepiej..
Musialam sie wyzalic Wam..

Edytowane przez lolitka888
Czas edycji: 2013-08-29 o 08:00
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 09:14   #3109
teQiba
Moderator

Cytat:
Dopada mnie depresja.
Nie wiem co bedzie.

Bidulku
Ale zobacz jak wielki pozytyw jest w tym całym nieszczęściu - dzidzia jest cała i zdrowa i nie zamierza się poddać Myślę, że to jest najważniejsze i choć teraz jesteś załamana i pewnie jeszcze trochę będziesz to jestem pewna, że gdy przytulisz kruszynkę to powiesz sobie, że było warto i szybko o tym co było złe zapomnisz
Stary 2013-08-29, 09:19   #3110
kate1623
Zadomowienie

Dzoeń dobry dziewczyny

Cytat:
Cytat:
Ja dziś w końcu byłam u gina i u mnie też wszystko w porządeczku, serducho bije, małe ma 1 cm Niestety nie zapytałam o karmienie piersią skleroza, powinnam iść z listą pytań, wiedziałam że tak będzie. No nic, następną wizytę mam za 3 tygodnie to zapytam, no chyba że odstawię wcześniej
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny gratuluje udanych wizyt i Waszych maleństw

Cytat:
Dopada mnie depresja.
Nie wiem co bedzie.
Będzie dobrze zobacz jakie maleństo ma siłę walki dasz radę . Pamiętaj ,że całym sercem jesteśmy z Tobą

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 09:23   #3111
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dzień dobry

Nadzwyczajna
będzie dobrze, dzidzia rośnie i tak trzymać

Dziewczyny za wszystkie wizyty. Zazdroszczę tym, co znają płec

Niedługo o mnie zapomnicie, tak często jestem

Nadal nie mam internetu na laptopie i muszę żebrać u brata jak jest komputer wolny

Mąż jedzie we wtorek to będę częściej

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 09:29   #3112
mona1
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim
nadzwyczajna, czarnamadonna1982 trzymam za was kciuki, najważniejsze że jesteście pod dobrą opieką i ze z dziećmi wszystko ok, musicie być dobrej myśli - dla Waszych maleństw

koziemleko w takim razie nadal trzymam kciuki Zeby wszystko skończyło się tylko na strachu, w co bardzo wierzę, silna z Ciebie kobietaJak będzie już coś wiadomo, informuj nas tu na forum, z niecierpliwością czekam na same dobre wiadomości od Ciebie

Trzymam też kciuki za mamusie które mają dziś wizyty. amelka, cobra czekamy na info i zdjęcia
Stary 2013-08-29, 09:38   #3113
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

No mnie to pociesza ze mimo przeciwnosci i krwawien dzidzia sie trzyma...tylko sie naczytalam na necie bzdur i teraz sie boje

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Poza tym tesknie za synkiem:/
Stary 2013-08-29, 09:42   #3114
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Niedługo o mnie zapomnicie, tak często jestem
No coś Ty?

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
tylko sie naczytalam na necie bzdur i teraz sie boje
Internet to zło - absolutnie w nim nic nie czytaj
Pamiętaj że ludzie tylko złe rzeczy piszą, żeby wylać z siebie żal...
Stary 2013-08-29, 09:44   #3115
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Dziewczyny mozecie mnie dopisac do listy czarnamadonna 1982 lat 31 2dziecko OM 2.07 tp 7.04 ...
Stary 2013-08-29, 10:15   #3116
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Dopada mnie depresja.
Nie wiem co bedzie.
Ja nie wiem co z tymi lekarzami... Najpierw nie wiedzieli czemu plamisz, później lekarka ustaliła, że to krwiak, a teraz jednak łożysko dom wariatów normalnie
Nie mam pojęcia jak groźne jest nisko położone łożysko (jeśli to jest przyczyną) ale mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze.
Dla pocieszenia historia mojej mamy Lekarze po porodzie mojego brata powiedzieli jej, że jest bezpłodna i 'była' przez kolejne 14 lat. Aż tu nagle krótko przed 40stką zaczęła mieć bardzo nieregularne miesiączki, przestraszyła się, że to jakaś wczesna menopauza, a okazało się, że jest ze mną w ciąży. Nie wiem dlaczego miała krwawienia ale utrzymywały się aż do 6 miesiąca, kilka razy była w szpitalu, brała tony leków. I zobacz jak jej się opłaciło, ma teraz taką fantastyczną mnie
Trzymam kciuki!

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 10:48   #3117
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Polecam zioła: melisę, pokrzywę, miętę.

Rooibos to czerwona herbata, dość specyficzna w smaku.
pokrzywe pije , melise lubie ale myslałam ze w ciazy nie mozna miety nie tkne :blee:

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Genetyczne trzeba robić prywatnie. U mnie to koszt 250 zł, ale ja nie robię wcale.
ja mam za darmo z racji wieku ale nie wiem czy chce , boje sie okropnie a potem jeszcze oczekiwac na wynik ... przecież niewazne co bedzie i tak bede kochac i wychowywac .. a dla mnie lepiej byc spokojnym 9 ms niz potem mysleć przy złych wynikach co dalej .... gdyby u mnie w rodzinie istniał jakiś punkt zaczepienia zeby zrobic zrobiłabym ale z obu stron jak pamiec nie myli dziadka byly tylko zgony niemowlakow z powodu zapaleń płuc ( wtedy jeszcze nieuleczalnych) wiem ze to moze błedne myslenie ale jakos tak sobie poukładałam

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Pralinka_90 Pokaż wiadomość
Też z Rybnika jesteś? Super! znasz jakiegoś gina godnego polecenia? U kogo prowadzisz ciąże ?
grudzien jest dobry (tak mówią ) ma dobry sprzet i 3d prywanie troche kosztuje ale masz co wizyte usg

ja chodze do szuscika cała poprzednia ciaze mi prowadził cichy człowiek i trzeba z niego wszystko wyciagać ale bezproblemowy ... bardzo dobrze sie czułam przy porodzie miałam bardzo dobra opieke i chyba to spowodowane było tym ze on mnie własnie prowadził .. powinnam lezec na trakcie porodowym a byłam spokojnie na patologi nie musiałam słuchac jak kobity sie drą podczas porodu polozna super w sumie jak przyjechałam w srode do szpitala w czwartek po 13 juz ami byla na swiecie oxy i podawali po 11 ( zadnych oznak porodu oprócz saczacych sie wód) rodziłam naturalnie bez znieczulenia pielegniarki były tak miłe ze nawet obiad mi zostawiły i podgrzały wiec zaraz po porodzie kiedy kiszki mi marsza graly dostałam na sali porodowej goracy obiad

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Ja dziś w końcu byłam u gina i u mnie też wszystko w porządeczku, serducho bije, małe ma 1 cm Niestety nie zapytałam o karmienie piersią skleroza, powinnam iść z listą pytań, wiedziałam że tak będzie. No nic, następną wizytę mam za 3 tygodnie to zapytam, no chyba że odstawię wcześniej
a ja myslałam ze juz tu nie ma kobiet po 35 a jednak sa uffff

brawa za wizyte

ja kiedys usłyszałam ze to nic strasznego karmic jak jest sie ciezarna , tylko jest jeden minus musisz organizmowi dostarczac 2 razy wiecej witamin szybciej mozesz miec anemie bo karmisz dwoje dzieciaków

---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Dopada mnie depresja.
Nie wiem co bedzie.

kochana nie denerwuj sie twoj stan ma wpływ na malenstwo jestes teraz w dobrych rekach , trzymaj sie cieplutko

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
swiete słowa potem dojda siniaki rozwalone głowy przedszkole i tak az do ....... hmmmm do konca zycia

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

ja odebrałam dzis wyniki krwi sa dobre przeciwciała nieobecne
wr i tokso beda w srode dopiero a mocz jutro
ja snów erotycznych nie mam a wrecz odwrotnie o podłozu kryminalnym hahhah

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 10:53   #3118
Karolcia2401
Zakorzenienie

GG do Karolcia2401

Cytat:

Cytat:
Podobno tak jest i w moim przypadku właśnie też mi wyskoczył tuż po tym jak odczytałam test A tak naprawdę to zaczęłam się objadać jak głupia

Super!

Cytat:

i jeszcze coś, wiem, że marudzę i troche mi wstyd, bo obiecałam sobie, że nie będę, że wszystkie dolegliwości zniosę dzielnie dla tego wyczekanego upragnionego dziecka, ale wam muszę pojęczeć NIEDOBRZE MI!!!!

łażę po domu taka nieposkładana, poleżę, posiedzę, pośpię, wypijam kilka kubków herbat, a za każdym razem jak coś zjem to od nowa to samo, muli, mdli i nie mogę sobie znaleźć miejsca
dlaczego nie potrafię sprowokować wymiotów? zawsze miałam z tym problem.. może jakbym puściła porządnego pawia to byłoby mi lepiej?
a mi się wszystko cofa, ślinię się jak pies a zwymiotować nie mogę
jak to mówi moja kumpela "z chama nie wyrwie"
to był ostatni raz jak tak jęczałam aj promis
idę powisieć nad sedesem, może jednak mi się poszczęści
możesz marudzić, mnie dopadają ostatnio wieczorne mdłości, chodzę po domu i truję tż tak, że już mnie samą to drażni... oby nam przeszło jak najszybciej...
Cytat:
ale olbrzymek ładnie cię lekarka zwodzi
Karolcia2401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-29, 11:28   #3119
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Aaaa i moje imie Aniela bo zapomnialam
Stary 2013-08-29, 11:44   #3120
Kryszynka9008
Raczkowanie

GG do Kryszynka9008

Cytat:
Dopada mnie depresja.
Nie wiem co bedzie.

Trzymaj sie cieplo Badz dzielna. Z czasem to minie i pamietaj,ze dziecko jest warte kazdej łzy Będzie dobrze

Czytam na bieżąco,ale nie pisze nic bo nie mam czasu.. O matko jeszcze parę dni i wrzesień!!! : Młody pójdzie do przedszkola i w końcu będę mogła na komputerze posiedzieć Bo teraz to tylko mamo,mamo,mamo!!!

Jak pisałam 10 września mam usg,zastanawiam się nad prenatalnym .. Mojego męża brat mam zespół downa. Przy pierwszym dziecku nie zdecydowałam się,pomimo że miałam skierowanie . Gin powiedział,że dla świętego spokoju daje mi skierowanie,ale decyzja należy do mnie bo przezierność karkowa była prawidłowa. Teraz temat znów wrócił,myślicie,że jest sens robić??? Mam 25 lat,więc wiek ok. Moja teściowa ma 5 dzieci z czego Pierwsze mój mąż urodził się zdrowy (urodziła go w wieku 20 lat) ,2 lata później urodziła brata mojego męża z ZD ,po 30 urodziła zdrową córke i po 40 jeszcze dwie zdrowe córki.. I gdzie jest tu logika w zależności wieku kobiety ciężarnej a ZD?? Dodam że teściowa od początku wiedziała że Syn urodzi się chory ze zwykłego Usg,a przy dziewczynach po 40 nie robiła prenatalnych bo nie chciała,za dużo było przypadków pomyłek u nas w mieście. Więc teraz jestem zielona... Robić czy nie robić???? Pomóżcie!
I Serca mam znów Dwa 18.o3.2oo14
Kryszynka9008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości