|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Tam naprawdę można super rzeczy bardzo tanio znaleźć ![]() Cytat:
Ale generalnie mogę go polecić Pościel jest naprawdę fajna i od razu z ochraniaczem pod wzór
|
|
#3392 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
I kolejna mala królewna we wrześniowym wątku
zaraz się u nas zacznie...
|
|
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak widzę ile jeszcze mam do ogarnięcia to mi słabo. Nawet nie chce myśleć ile jeszcze rzeczy mam w domu do zabrania tutaj ![]() Poza tym dziewczyny stałam się prawdziwą gospodynią i dobrze mi z tym, układam wszystko po swojemu... Dokupuje coraz więcej drobiazgów do domu, wczoraj dokupiłam spinacze, kubki, gąbki i wiele wiele innych pierdół. Dziś odkryłam że przydałyby się baterie do dzwonka bo nie działa ![]() Aaaa u tata ma mi kupić jakąś lepszą suszarkę na pranie
|
|
|
|
|
#3394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Trudno co u Ciebie? mało piszesz:0 pewnie zajętaś
![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
ale będe musiał poczekać,a miałam się pytac, w domu mieszkacie wy, tesciowa i ktoś jeszcze?
|
|
|
|
|
#3395 |
|
Zadomowienie
|
Kręgosłup mi pęknie od tego prasowania
|
|
|
|
#3396 |
|
Rozeznanie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Dziewczyny,moge Wam troche posmecic? Jak cosmto przewinac moj wpis i nie czytac....
Ale brak mi slow na dzisiejszy dzien,nic tylko bym siedziala i beczala,a wsumie rzadko zdarzaja mimsientakie rozsypki,bo bardzo sie pilnuje,zeby sie nie denerwowac,zeby maluch sie nie denerwowal w srodku,ale dzis peklam.zaczelo sie dobrze,znalazlam nawet super oferte na wozek z allegro,nie planowalismy uzywanego,ale jednak sie trafilo,w dobrej cenie i mocno sie zainteresowalam,wiec fajnie.pozniej troche przyszalalam z tymi ciuszkami w rossma i i kupilam wszystko wlasciwie,caly komplet,bo i czapeczki tam byly i chustka,tez cieszyly wydane pieniazki...no a pozniej krotki telefon do meza i taka wyszla spiecie,ze momentalnie sie wszystkiego odechcialo...wsumie zbieralo mi sie juz troche wczesniej :/ w wielkim skrocie chodzi o to,ze mam chora mame (o ktora martwie sie wlasciwie codziennie,bo choroba jest raczej postepujaca i nie wiadomo co bedzie dalej), poniewaz dobrze sie czulam to wlasciwie pomagalam ze wszystkim w pracy (firma rodzinna),a maz do tej pory brzeczal,ze jestem w ciazy,ze wiadomo,powinnam sie oszczedzac i takie tam....ale jak sie zastanowic to w domu tez jest zawsze masa roboty i jakos juz wtedy maz nie widzi ciazy tak? Z psem normalnie smigam na spacery,bo on pracuje;obiady normalnie gotuje-bo nic bysmy nie jedli,albo jakies gotowce (dieta cukrzycowa jednak zmusza do troche bardziejprzemyslnego jedzenia)...no dlugo by gadac,generalnie w☠☠☠☠ilo mnie to,ze jest super madry,daje rady,ale zeby sam od siebie dac z siebie wiecej to trudno...nie jestem typem panny lezacej i pachnacej,ale chyba dzis mi sie troche zachcialo,zeby ktos przy mnie poskakal (8msc. ciazy mam chyba prawo do checi malego rozpieszczenia...chociazb y podajac mi herbate) Strasznego mam dola,chyba sie po prostu zebralo...no i z tej zlosci inteligentnie umylam dzis okna A obiad jaki dzis zaserwowalam,fiu fiu...makaron z samym sosem-normalnie wykwintny,ale mam w dupie..cisza u nas w powietrzu Tak nie lubie klotni..jeszcze o ta mame sie martwie ciagle jakies mam czarne mysli...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3397 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() gdyby któraś chciała poprzeglądać jak wypadły fotelifi w zestawieniu fotelików z testami ADAC http://www.autofoteliki.pl/testy-adac http://opinie.wozki-dla-dzieci.com/f...we-testy-adac/ http://testy-fotelikow.pl/testyfotelikow.html?start=5
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#3398 |
|
Raczkowanie
|
Nasturcja a co to za warsztaty? ja jestem z krakowa
|
#3399 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mieszkamy my i teściowa Teściowa kazała się nam czuć tutaj tak jakby jej w ogóle nie było i robić wszystko po swojemu, godzi się na wszystko bo uwielbia zmiany więc mam wolną rękę |
|
|
|
|
#3401 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!! wracam do was.... byłam na wakacjach a tu tyle wątków mnie ominęło.... nie nadążam za wami
![]() we wtorek zaczynam 25 tc właśnie odebrałam swoje wyniki morfologii, moczu, ponownie toxo... itd. - na szczęście wszystko w normie jeszcze dzisiaj na wizytę się wybieram buziaki dla was |
|
|
|
#3402 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
czekamy na relacje z wizyty wypoczęta po wakacjach jesteś?
|
||
|
|
|
#3403 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem czy wam mówiłam ale na połówkowym okazało się, że moje maleństwo ma patyczek między nóżkami... będzie synek
co sądzicie o imieniu Ernest do nie polskiego nazwiska ?
|
|
|
|
#3404 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tygodnie i witamy na wątku po wakacjach! ![]() Cytat:
zjadłam loda kaktusa poprawiłam Twistem a tu czekają knedle na stole ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#3405 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie wcale nie mały ten patyczek![]() znam jedego Ernesta, a jak przystojnyyyyyyyyyyyy
|
|
|
|
|
#3406 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3407 |
|
Zakorzenienie
|
o Jeżu, oglądam włąśnie Sąd rodzinyy i jest o chłopcu małym co widział jak ojciec udusił jego matkę sznurem i zawiózł do lasu że niby się sama powiesiła
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-30 o 15:47 |
|
|
|
#3408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To już mała gromadka Pewnie jest raz lepiej, raz gorzej ale wesoło i raźniej jak tak więcej osób jest. U nas to jest tak że mój TŻ ma dużo starsze siostry i jak on miał około 7-8 lat to one już miały mężów i się wyprowadziły z domu. Damiana mama jednej i drugiej dołożyła kupę kasy do domu a Damianowi obiecała że ten dom w którym obecnie mieszkamy będzie należał do niego i będzie sobie mógł tutaj robić co będzie chciał i tak też jest ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
Gratuluję
|
||
|
|
|
#3409 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie te https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html
zapowiadają się nieźle
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Beatko a Twoja Mama wróciła?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3411 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- a mnie sie podoba takie łóżeczko http://allegro.pl/lozeczko-little-li...487379089.html
|
|
#3412 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i wogóle gratuluje!!! a ja umordowana jestem, musiałam dzisiaj do internisty jechac bo mi sie leki na astme pokonczyły a wczoraj na wieczór mnie podkusilo i brzoskwinie zjadłam..umylam obrałam ze skórki a i tak spuchłam..;/i jeszcze do rana zgage miałam taką że...;/ no i wogole mierze to ciśnienie co dziennie po 2 razy i na wieczor jest ok a rano niskie ciśnienie a tetno 115-117....to chyba dlatego tak żle się czuje co rano;/ |
|
|
|
|
#3413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A to źle, ja się właśnie z tego cieszę, że TZ się od początku zaangażuje W ogóle dziewczyny byłam u tego lekarza i jestem meeeega zadowolona Na wstępie założyli mi książkę ciąży- to taka karta tylko jakby obszerniejsza, potem położna zmierzyła ciśnienie i zważyła. Potem u lekarza krótkie USG, zapytałam o dokładne pomiary bo akurat by mi wypadało to USG z pomiarami w 30-32 tygodniu, a lekarz na to, że " no w Polsce pewnie mało się robi USG (hahaha, te legendy o złej opiece medycznej w Polsce- ja miałam już chyba z 10 badań) i te dokładne pomiary wszystkich organów - ale to przestarzałe i u nas się już od tego odeszło- na USG badamy tylko, czy dziecko prawidłowo rośnie " no tego nie rozumiem, bo chyba lepiej zmierzyć niż nie zmierzyć, no ale nie będę się spierać z lekarzem ![]() No w każdym razie Helenka waży już 1300 g, i wyszło że moja torbiel na jajniku jest w takim miejscu, że nie będzie możliwy poród sn, no chyba że torbiel się przemieści. Na co TZ powiedział, że to bardzo dobrze, bo ja nie chcę rodzić sn, heheh a ja nie chciałam mówić tego wprost. Za to powiedziałam, że mam zaświadczenie od okulisty że do rozważenia poród cc, bałam się że on w ogóle tego nie będzie chciał oglądać, będzie kazał tłumaczyć itp., a on spojrzał, wyczytał - zrozumiał żę napisane "cesarskie cięcie" i powiedział, że lepiej, żeby było wprost napisane żeby robić a nie że zalecenie, no ale że w takim razie wolą ryzyka nie podejmować. No i cc podobno tu się robi 2-3 tygodnie przed terminem porodu I jeszcze zwolnienie obiecał dać na końcówkę bo mam tylko do 18. 10 Tak że jestem baaaaardzo zadowolona, jedyne co mnie wkurzyło to waga w szpitalu, zawyżająca nawet nie chcę mówić ile mi wyszło- ale chyba gdzieś 1,5 -2 kg od ostatniej wizyty u lekarza tydzień temu i wagi dzisiaj na domowej wadze więc będę się tego trzymać że waga w szpitalu zepsuta
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko dzisiaj ze mną w ogóle nie chce współpracować
|
|
|
|
#3415 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uwielbiam rozpakowywać prezenty, i taką radość mi to sprawia że zawsze się rodzina na mnie patrzy i śmieje![]() Cytat:
Jeszcze troszkę i dotrwamy do końca. Ja jeszcze łóżeczka nie mam, w sumie to nic nie mam oprócz paru ciuszków, ale jeszcze czuję spokój.Zobaczysz że dasz sobie radę z dzieciaczkami , zakochasz się w nich bez pamięci.Wypracujesz sobie system i będzie łatwiejCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
hehe ja też nie wiedziałam i już miałam pytać co to jest ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3416 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja już na mieszkaniu też mam część rzeczy swoich, mama sobie pozabierała na nowe mieszkanie, ale co chwilę wychodzą jakieś rzeczy, które będzie trzeba dokupić jeszcze ![]() Współczuję, moja córka dzisiaj też nie daje spokoju, jak wysadzi jakąś pupę czy kolano (nie wiem co to) w brzuch to mam kilka cm dysproporcji między jedną a drugą stroną, aż boli takie naciąganie gwałtowne skóry. |
|||
|
|
|
#3417 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
moja mała się w końcu uspokoiła w końcu mi brzuch przestał skakać
||
|
|
|
#3418 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ernest fajne imię Cytat:
i wyszło na Twoje super![]() A waga guuuuuuuuppia i nie patrz na nią ![]() Domi fajnie że masz teściową która się nie wtrąca i daje wolną rękę. |
||
|
|
|
#3419 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nie masz innego wyjscia.Ale mi sie spac chce
|
||
|
|
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogłaszam wszem i wobec, że z wyprawki zostało mi do kupienie koszule do szpitala, klapki pod prysznic i wózek |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Pościel jest naprawdę fajna i od razu z ochraniaczem pod wzór 
zaraz się u nas zacznie...

jakies mam czarne mysli...

Teściowa kazała się nam czuć tutaj tak jakby jej w ogóle nie było i robić wszystko po swojemu, godzi się na wszystko bo uwielbia zmiany więc mam wolną rękę 

za tygodnie i witamy na wątku po wakacjach! 
nawet nie chcę mówić ile mi wyszło- ale chyba gdzieś 1,5 -2 kg od ostatniej wizyty u lekarza tydzień temu i wagi dzisiaj na domowej wadze
Uwielbiam rozpakowywać prezenty, i taką radość mi to sprawia że zawsze się rodzina na mnie patrzy i śmieje
do tego jakąś sałatkę.