|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Mam to samo
za każdym razem jak to oglądam
|
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
też kiedyś ile razy bym nie oglądała tego to ryczałam :P teraz wolę obejrzeć Sąd rodzinny czy coś bo nie płaczę przynajmniej
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3363 |
|
Zadomowienie
|
A ja strasznie nie lubię tych "Sąd...." i "Pamiętniki" itp..
Rozmyślam nad fotelikiem... Musi być bezpieczny i niedrogi. I tu się robi pod górkę ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Dostałam maila z warsztatów "Mamo to ja", ze brakuje im uczestników i proszą o moją pomoc Jak kogoś zgłoszę, i on się zapisze, to dostanę kocyk i jakąś bajką na dvd. Zatem: czy któraś chce się zapisać na warsztaty "Mamo to ja" do krakowa?
|
|
|
|
#3364 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W ogole mam wrażenie,że malutka też się obrócila już główką, bo czuję ruchy i kopniaczki nad pępkiem. Nie mogę się doczekać listopada, aż się urodzą. Chciałabym móc pójsc spać polożoną na brzuchu i móc wykapać się w gorącej wodzie Pewnie uznancie mnie za okropną, ale mam dość ruchów maluchów, drażni mnie to cieszę się, że się ruszają, ale nie sprawia mi to frajdy czy ze mną aż tak żle?Jakiś dol mnie zlapal, boję się , że nie dam sobie rady z dwoma na raz i czuję, że nie jestem psychicznie gotowa.... Nawet łóżeczek nie mamy, bo ja nie wiem jakie kupić, jakie bedą lepsze... Jakie Wy macie? kupione na necie czy w sklepach stacjonarnie? Też oglądam, przykro patrzeć na tego chłopca, tyle się wycierpiał
|
|
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Nasturcja no co ty? Super!
My wstepnie bierzemy Mimas Safety. Jest na bazie Maxi Cosi City, ma 4* w testach ADAC i jest tani. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3366 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Wizyta we wtroek rano, nie chce wyjść na panikare złaszcza że to 4 ciąża, ale w poprzednich tak mnie bolalo pod koniec trzeciego trymestru
|
#3367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do łóżeczka to ja kupiłam w necie za 149zł, 3 poziomy wysokości plus opuszczany bok [w ten sposób np w nocy nie będę musiała go podnosić na samo przewijanie, tylko sobie bok opuszczę, nie będzie mi się wbijał w brzuch przy schylaniu ] Wszyscy je oglądają jak do mnie przychodzą i zyskuje zachwyt nawet początkowo sceptycznych ![]() Dzidzia, dzięki, też właśnie o nim myślałam.
|
|
|
|
|
#3368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja nie dostałam maila z żadnych warsztatów ![]() ja trochę żałuję że do Passo nie można doczepić innego fotelika bo tak wzięłabym wózek 2w1 i dokupiła Izi Go ehh dostałam maila z lekcjami od Zapytajpolozna i jest o tym jak rozpoznać że to już się zaczęło, może na następy wątek to wrzucimy, co?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-30 o 14:14 |
|
|
|
|
#3369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3370 |
|
Zadomowienie
|
|
#3371 | |
|
Zadomowienie
|
Takie
http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...428146793.html---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A masz je zlożone? stabilne? |
|
|
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólie weekend bede miała zajęty, ale od tygodnia zaczne zbierać odpowiednie info i "tworzyc" 1str:P poszłam po męża a wróciłam z kilogramem winogron
|
|
#3374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do doła, na pewno sobie poradzisz. Ja też już marzę, żeby był ten listopad, bo czuję się już jakaś tym wszystkim zmęczona ![]() dziewczynki mam pytanie czy jak kupowałyście komplet pościeli na zmianę to z ochraniaczem czy bez? |
||
|
|
|
#3375 |
|
Zadomowienie
|
Tak, mam złożone, jest stabilne, ale trzeba mocno śruby dokręcić
[mój mąż początkowo dokręcił tak "na styk" i niby ok, ale jak dokręcił mocniej, to już w ogóle łóżeczko jak czołg stoi ] ![]() Ryba a jesteś pewna, że w weekend nie będzie potrzebny nowy wątek?
|
|
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3377 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam piątkowo
Mamy dziś 5 rocznicę ślubu ![]() Na obiad robie dzis łososia ze szpinakiem w cieście francuskim do tego jakąś sałatkę. Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42534116]Z Miśkiem wszystko dobrze - duży jest i w razie jakiegoś tfu tfu za wczesnego porodu nie powinno być źle. Ale daj Boże przetrzymać jeszcze chociaż miesiąc- toż to dopiero 7... Chociaż ciągle kołacze mi się ta fama, że jak rodzić to lepiej w 7 niż 8. Ale ja uważam, że dziecko powinno pozostać w brzuchu jak najdłużej się da. W nocy łapały mnie jakieś bolesne skurcze bardzo nisko, ale pooddychałam głęboko i zasnęłam. Dziś już brałam nospę, magnez, mam też rozkurczowe czopki, ale póki co nie chcę.. Patrzcie, tak to wszyscy u mnie gadali, że po co ja tak wszystko już szykuję, kompletuję, czyszczę wózek, szukam fotelika- a teraz nagle każdy mówi, że całe szczęście, że już wszystko gotowe... No tak.. ja już po sklepach nie poszaleję, a mojego męża sobie nie wyobrażam jak szuka i kupuje Miśkowi ubranka. Pewnie będę mogła liczyć na mamę w tej kwestii bo jednak jeszcze kilku cieplejszych ciuszków, pampersów, chusteczek nie mamy. Ok, wracam do przeglądu prasy, a Wam życzę spokojnego, miłego dnia [/QUOTE]Niech Michaś siedzi w brzusiu jak najdłużej Współczuję skurczy Dokładnie, po co zostawiac wszystko na ostatnią chwile...nigdy nie wiadomo jaka ta końcówka będzie... Cytat:
wszystko śliczneCytat:
imponująca zawartośćCytat:
coraz bliżej godzina 0 ![]() Cytat:
czy coś takiego i wtedy robią cc, no i trzeba sie oszczędzać.Cytat:
![]() Cytat:
Mała mnie chyba kopie podlewym żebrem, bo pobolewa mnie tam czasami... Zbieram się powoli Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-08-30 o 14:32 |
|||||||
|
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w razie co to jestem pod netem ;Dnajwyzej sie uzupełni ;p paulina- za rocznicę!! za wizytę ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- ej kto wie do kiedy jest ta promocja na pampersy w doz?
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-08-30 o 14:33 |
|
|
|
|
#3379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nam udało się załatwić łóżeczko w spadku Śledź też gumtree, bo tam jest pełno ogłoszeń, że ktoś odda coś dla maluszka za darmo/paczkę pieluch/czekoladę itd Moja siostra tak wyczaiła matę edukacyjną (nowa 250zł) za pieluchy z Biedry ![]() paulina - gratulacje!! oby tak dalej!
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/2el-posciel-do-loz...500594656.html
dla sówko maniaczek 2 pierwsze wzory |
|
|
|
#3381 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
piękne łóżeczko dla dziewczynki znalazłam http://www.gumtree.pl/cp-meble-dla-d...nowy-518432442
|
|
|
|
|
#3382 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff po części mam ogarnięte
aż miło popatrzeć ![]() Paulina wszystkiego dobrego z okazji rocznicy |
|
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Rybko nie wiem do kiedy ale możesz zamowic i odebrać pozniej.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3385 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulina gratuluję rocznicyyyyyyyyyyyyyy:jup i:
|
|
|
|
#3386 |
|
Zakorzenienie
|
Beatka strona internetowa (apteka) gdzie zamawiasz różne rzeczy i potem odbierasz we wskazanej przez siebie aptece z listy. Bardzo często mają atrakcyjne promocje.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
dzieki
|
|
|
|
|
#3388 |
|
Zadomowienie
|
Paulina - łosoś
Szkoda, ze jest tak niesamowicie drogi...Ej, dostałam najbardziej milusi kocyk na świecie Tzn: dostanę oficjalnie jutro, ale już dziś mi siostra podrzuciła, żeby jutro nie targać ze sobą.. Nie pozwoliła mi otworzyć, tylko dotknąć i jest |
|
|
|
#3389 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3390 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
choć te malutkie rzeczy to mnie wymęczyły
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.

za każdym razem jak to oglądam

cieszę się, że się ruszają, ale nie sprawia mi to frajdy
co do łóżeczka to ja kupiłam w necie za 149zł, 3 poziomy wysokości plus opuszczany bok [w ten sposób np w nocy nie będę musiała go podnosić na samo przewijanie, tylko sobie bok opuszczę, nie będzie mi się wbijał w brzuch przy schylaniu
] Wszyscy je oglądają jak do mnie przychodzą i zyskuje zachwyt nawet początkowo sceptycznych 

[/QUOTE]
wszystko śliczne
czy coś takiego i wtedy robią cc, no i trzeba sie oszczędzać.
za wizytę