|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
zastanawiam sie nad a kurteczka hmmm i nie wiem czy na okres przejsciowy nie bedzie za ciepla
http://allegro.pl/sliczna-przejsciow...494956340.html ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]() przeszlo nastal dzien zabralismy mu szurarke bujanie i m spi przy tv przy biegajacych dzieciach w lozeczku i to sam ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3092 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bańka na przejściówkę fakt może być za ciepła. Chyba, że na późną jesień ![]() Mamy dziewczynek, maaacie czapki zimowe? Byliśmy z TŻ w CH i nic na nią nie ma ;/ albo inaczej coś co by Nam się podobało. Kupiłam jej za to genialne okulary na za rok, czapkę smerfetkę i przepiękną tunikę w kapphal
|
|
#3093 |
|
Wtajemniczenie
|
małemu chyba idą zęby, jest strasznie marudny, wsadza wszystko do buzi i jeździ tym po dziąsłach a jak mu wypadnie to histeria jest
![]() spotkałam na spacerze moją położną środowiskową i stwierdziła że Nikodem jest otyły - bo ma 7 kg - od razu spytała czy mm karmie a ja na to że nigdy - durna baba
|
|
|
|
#3094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co za położna motylek - chcielismy byc jak najszybciej w domu... przystanek i nakarmienie nic nie dało... W płakał 10 min ,potem 15 min przerwy i 30 min wycia non stop.....;/ Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-08-30 o 13:24 |
|
|
|
|
#3095 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój od smoczka jest uzależniony. Babcia nauczyła bo też nie chciał. Ciekawe kto będzie oduczał ![]() Mam pytanie do dziewczyn które wprowadziły już co nieco do diety. Też macie taki bałagan w pieluszce przy zrobieniu kupy? Mam wrażenie że mały jakby nie do końca to trawił. Nie chcę sie wdawać w szczegóły ![]() Ja już rozszerzam dietę bo jak mu chciałam nasmarować dziąsełka żelem (starsznie swędzą go już dziąsła) to zawsze go zlizywał ze smakiem i patrzył "jeszcze ". Stwierdziłam, ze może jest już gotowy na nowe smaki. I faktycznie w mig załapał jedzenie łyżeczką, otwiera buzię i szamie za smakiem. Ale na razie za wiele to mu nie daję.Banka - mój też wczoraj się tak wyginał a dzisiaj robi przewroty na brzuch, 2 razy już mu się udało
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Przyjmiecie jeszcze jedną podczytującą mamę majową?
|
#3097 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Cytat:
o brawo super ![]() Cytat:
|
|
#3098 | |
|
Zakorzenienie
|
Która się wybiera 9 września na warsztaty "mamo to ja" w Katowicach?
![]() Cytat:
) i powiedziała:- dodać jedną dawkę infacolu (zeszłam na 1/2 raz dziennie, a mam dać 2x dziennie bo to może rozrzedza kupę) - zaopatrzyć się w czopki glicerynowe, jak puszcza mniej bączków a nie było dłużej kupy to dać bo zatwardzenie - rumianek i koper - młoda trochę 15 minut przed każdym posiłkiem (ciekawe jak to zrobię, postaram się po prostu tym przepajać) i ja po szklance dziennie - no i mam się przyjrzeć swojej diecie Jak to nie pomoże, to przyjść do niej, czyli jak problem będzie się powtarzać i może wprowadzimy sok z jabłek, albo jabłuszko przetarte, ponoć pomaga. My tu gadu-gadu a Paulinka już lezy w poprzek na macie edukcyjnej Ostatnio albo gryzie misia w pupę albo kombinuje tak nogami, że się obraca w poprzek. Reszta zabawek i szeleszczenie jej nie interesują, no chyba, że da się wsadzić do japki tak jak listek od jabłuszka
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
cześć dziewczyny witamy się z dlugasnego spaceru. odprowadziliśmy tatę do pracy i zwiedzamy okoliczne parki. pięknie tu, szkoda że nie mieszkamy w tej okolicy...
Veronic współczuję wczorajszej jazdy samochodem. może po całym dniu wrażeń Wojtus nie mógł sobie inaczej z nimi poradzić... eh mała się obudziła i.chce jeździć więc odezwę się później. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Witam
![]() Prwnie zapraszamy , napisz cos wiecej o sobie i o malej istotce ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
|
|
#3101 |
|
Raczkowanie
|
no i wczoraj nie dałam obiadku i co dziś kupki nie ma
. Dziś za to dałam kaszkę z sokiem z brzoskwini z bobowity i zjadł troszkę ale powiem wam że dobre resztę ja zjadłam A mój Emil lubi piosęki śpiewane przez te wiewióry hehe chyba muszę mu jakaś maskatka kupić wiewióre bo lubi je.
|
|
|
|
#3102 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba musze ogarnac mieszkanie w koncu bo jestem kilka dni do tyłu z tym.... |
||
|
|
|
#3103 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
|
|
|
|
|
#3104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czeeeść Cytat:
![]() No to ładnie się już kręci Zaraz zacznie Ci sę obracać we wszystkie strony Ale Wy to przecież na cycu - myślałam, że się nie da zrobić zatwardzenia gdy dziecko pije tylko z cyca?!
|
|
#3105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do smoczka - nuk małemu nie podszedł i nie chciał przyjąć smoczka, kupiliśmy jakiś mniejszy 0-2 m-ce i ten lubi (ale to tez nie zawsze). a paluszki i tak pozostają najsmaczniejsze ![]() nie, mamy tylko bilety na samolot póki co. moja siostra studiowała filologie indyjską, więc ona się w tych hindi-ślaczkach orientuje, zresztą poleciała tam na rok zaraz po chrzcie I. żeby poćwiczyć sobie język to ją odwiedzimy przy okazji ![]() Cytat:
![]() pewnie
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Coś o nas - moja córeczka urodziła się 14 maja siłami natury
W tym samym szpitalu, co Wojtuś Veronic Mierzyła 53 cm i ważyła 3170 g, przy wyjściu ze szpitala 2900 g. 8 dni później, na ważeniu u położnej, okazało się, że mała nie przybiera, a wręcz traci na wadze - ważyła 2800 g i lekarka zarządziła dokarmianie mm (do tej pory karmiłyśmy się tylko piersią). Ponieważ mieliśmy wątpliwości co do dokarmiania, skontaktowaliśmy się z naszą położną ze szkoły rodzenia i jednocześnie oddziałową z porodówki i doradcą laktacyjną. Potwierdziła, że spadek wagi jest zbyt duży, ale poradziła dokarmianie mniejszą ilością mm niż lekarka. Przy okazji okazało się, że córcia ma zaburzone ssanie, ja poranione brodawki i zapalenie piersi. Od tej pory często spotykaliśmy się z położną, pokazywała nam, jak ćwiczyć u małej ssanie, kontrolowała nam jej wagę i podpowiadała, czy ilość mm mamy zwiększać czy zmniejszać. Z czasem doszliśmy do dokarmiania tylko 60 ml dziennie, a że przyrost wagi był już wtedy super, to po dwóch miesiącach walki odstawiliśmy mm zupełnie i dziś karmimy się już tylko piersią Choć łatwo nie było, bo 4 dni po skończeniu pierwszego antybiotyku, zapalenie wróciło i dostałam silniejszy antybiotyk, a po raz trzeci zapalenie dopadło mnie, jak już przestaliśmy dokarmiać. Gorączka 40 stopni, drgawki, ledwo stałam na nogach - w życiu się tak źle nie czułam i choć wcześniej mówiłam, że po 3 zapaleniu nie będę już karmić, to kiedy córcia już nauczyła się ssania żal mi było przestać, zwłaszcza że potrafiła przybrać w tydzień ponad 200 g na samym moim mleczku W miniony wtorek na domowej wadze ważyła 5580 g ![]() Poza tym jest bardzo radosnym dzieckiem, chyba że akurat mamy jechać samochodem Nawet kilkuminutowe trasy okupione są krzykiem i bardzo smutnym wzrokiem i od pewnego czasu w takich sytuacjach dajemy małej smoczek, który muszę przytrzymywać, bo inaczej wypada Generalnie nie jest smoczkowa, nie lubi i wypluwa najszybciej, jak może, ale w samochodzie w końcu jakoś zassie. Wtedy po jakimś czasie przyśnie, na szczęście, bo mnie serce pęka, jak widzę ją tak płaczącą.Uwielbia kąpiele, mniej leżenie na brzuszku (to najlepiej wychodzi z tatusiem), w ciągu dnia śpi tylko na mnie - odłożona do łóżeczka budzi się po 5 minutach, a na noc zasypia albo przy cycu, albo na rączkach taty W nocy budzi się dość często, jak zaśnie koło 21, to potem koło północy, po 3 i koło 6. Po tej pobudce czasem jeszcze dosypiamy, a czasem trzeba się bawić i dosypiamy trochę później. Ale jest najkochańszym dzieckiem na świecie i jej uśmiechy wynagradzają wszystko Na razie tyle o mojej córci, ale się rozpisałam
Powód do śmiechu dał mi Bóg Rdz 21,6 Edytowane przez Hawwa87 Czas edycji: 2013-08-30 o 14:49 |
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Hawwa
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3108 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
wpadłam się pochwalić odebrałam dziś wyniki z egzaminu i zdałam jestem więc kosmetyczką od spraw twarzy, szyi i dekoltu
|
|
|
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
![]() Skoro Ty uznałaś, że już będziesz nadążać za dziewczynami, to ja chyba też dam radę Na poczekalni faktycznie było trudno ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
|
|
#3110 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3111 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cynamonowa spróbuj woreczki ale po obu stronach i wtedy może się pozłości, ale nie odwróci głowy na bok. Jak dasz z jednej to jak masz takiego wiercipiętka jak ja to będzie tak długo kombinować aż przesunie głowę tak, że się odwróci
![]() Cytat:
Cytat:
bo i tak się nie przyznam.Podejrzewam, że do tej pory infacol nam pomagał, a że go ograniczyłam dość szybko z 3x1/2 do 1x1/2 to mam Cytat:
![]() To teraz powiedz co mogę zrobić z przebarwieniami po ciąży na czole Wystawiłam ryjka na kwietniowe słońce na jakieś 15 minut i mam już tak mieć na stałe?
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
Justi gratulacje
![]() Ja tylko na szybko z doskoku - doszła karuzelka wyspa marzeń. Już wiem czemu jest taka popularna i tak ją polecacie! Jest świetna a na dodatek Lence tak się podoba, że już ponad 30min pod nią leży i dosłownie pieje mi z zachwytu ![]() Także jak ktoś jest jeszcze niezdecydowany to naprawdę POLECAM
|
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, wyspa marzeń jest boska
|
|
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Podeslijcie linka do tej wyspy marzeń?
Moja uspokaja się do spania pod tradycyjną, ale to nakręcanie mnie wkurza ... mogłoby być na baterie
|
#3115 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję Zuzinki i wytrwałości Czuj się jak u siebie w domku![]() Cytat:
Tatę też ma przystojnegoCytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Daj jej jeszcze czasu i wszystko wróci do normy. Pięknie CI przybrała Szacun![]() Cytat:
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bartek ogląda ją nawet godzinę a zasypia przy samej muzyczce
|
|
|
|
|
#3117 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Of kors, że Ciebie pamiętamy ![]() Cytat:
Co do rozmiaru pampów, my już jakiś czas temu zmieniliśmy na 3, bo 2 Mały przeskakiwał. Też były na Niego przyduże, ale zapinałam je mocno w pasie ("na zakładkę") i jakoś się sprawdziły. Teraz już Kuba do nich normalnie dorósł ![]() Cytat:
Super! Gratulacje!!! Cytat:
---- Chciałam z Wami popisać, ale właśnie Mały woła o cyca, więc spadam. Miłego popołudnia!
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-08-30 o 16:13 |
||||||||
|
|
|
#3118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam dziś w domu marudę roku, marudzi tak aż rece opadają teraz płacze bo nie trafia pluszakiem do buzi - oszalał
|
|
|
|
|
#3119 | ||||
|
Zadomowienie
|
Diabli, w sumie to niczego nie potrzebujemy bo jestem zakupocholiczką i mam zapasy do 2 lat
![]() Cytat:
pfff, otyły, co za określenie dla niemowlaka Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zaraz idę na spacer do lasu zbierać szyszki
|
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć Ty to masz fajną buźkę akurat
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

fajnie! ale tak jak banka pisze... jej M tez potrzebowal szumu i bujania, zeby zasnac, a nagle mu przeszlo. bez odzwyczajania. bo to nie o przyzwyczajenie chodzi ale raczej o to, ze tak sie maluchy poczuly bezpieczne i poki tego poczucia im trzeba, to trza dawac...
ja dlatego boje sie dalszych wyjazdow z mlodym 

moja mama już zaoferowała że jak coś to zajmie się młodym, no ale jeszcze nie wiem czy skorzystam z jej pomocy..
". Stwierdziłam, ze może jest już gotowy na nowe smaki. I faktycznie w mig załapał jedzenie łyżeczką, otwiera buzię i szamie za smakiem. Ale na razie za wiele to mu nie daję.

) i powiedziała:

bo i tak się nie przyznam.
Wystawiłam ryjka na kwietniowe słońce na jakieś 15 minut i mam już tak mieć na stałe? 

Kupiłam bez sensu pampers sleep and play bo wydawały się mniejsze (3), i sa mniejsze ale po pierwsze nie mają elastycznych boczków jak dada i premium care, mnije chłoną a po kilku uzyciach ten kwiatkowy zapach zaczyna mnie drażnic. Więc stwierdzam ze ani to do sleep (bo słabo wchłania) ani play (bo jak Zu wierzga nózkami to wylewa sie górą albo bokiem...)