|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Goba-kukurydza na śniadanie? Jak to robisz?
Happy, Majka- to już zaczynacie niedługo Hejka piątkowo
|
|
|
|
#2462 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
![]() ![]() ja tam postanowiłam jeszcze z tym poczekać ze względu na to, że mała bardzo jest przywiązana do cycuszka, więc dlaczego miałabym jej to odbierać. Z czasem zapewne będzie chciała coraz mniej cyca. A jak będzie rozumniejsza to będzie można jakoś wytłumaczyć, że mleczko pijemy już z kubeczka. Taka prawda, że ta pierś to jest pierwsza i najważniejsza rzecz dla takiego maluszka. Od narodzin przy niej czuła się najbezpieczniejsza. To nie tylko narzędzie do karmienia, ale także najprostsza na świecie metoda na uspokojenie i ukojenie maluszka i na razie mam zamiar z niej korzystać Ufff ale się rozpisałam, ale do takich doszłam wniosków jak myślałam o odstawieniu. A jak będę chciała się za to zabrać to jeszcze się poradzę znajomych psychologów dziecięcych, żeby było jak najłagodniej ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
![]() nasza też ostatnio marudzi w samochodzie. Chyba, że jest senna to zaśnie. Dlatego jedziemy raczej wtedy jak już jest trochę zmęczona, ale nie za bardzo ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- macie jakieś propozycje na fajne zabawki dla maluchów takich jak nasze?
|
|
#2464 | ||||
|
Zakorzenienie
|
oj Musso Musso
chyba wymyśliłaś sobie te koleżanki nauczycielki 1. karta nauczyciela zeszła na psy, można rzec że już prawie jej nie ma 2. wycieczki zapraszam Kochana, 3 dni i 3 noce, 24 h/dobę w pracy pilnując 60-cio osobowej bandy rozochoconych nastolatków ZA DARMO!!!!3. mam niby goły etat czyli 20 h (2 za darmochę), w praktyce praca od 7.30 do 13/14/15/16 codziennie + min 3 h pracy w domu (codziennie, w weekendy też) 4. podstawowa pensja ) weź się za to utrzymaj ![]() 5. wakacje? ferie? mój mąż (też pedagog) w tym roku miał 7 tyg wakacji = 35 dni, chyba ciut mniej niż na kodeks pracy, no i w z góry narzuconym terminie!!! 6. zapraszam na studia, skończ, idź pracować do szkoły, pogadamy wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ![]() Cytat:
a tak przy okazji wymiar czasu pracy nauczyciela to 40 h w tygodniu, w tym 20 h zajęć dydaktycznych no i w dzisiejszych czasach nie jesteś w stanie lecieć na sucho z podręcznika, znudzone dzieciaki zaraz polecą na skargę do dyrekcji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2466 |
|
Zadomowienie
|
gotuję kolbę w osolonej wodzie i jem
z braku laku i to dobre, jak to Judka powiedzila dobra kukurydza nie jest zła![]() myslalam ,ze mam chociaz jajka w lodówce a tu jedno male od liliputki ![]() dobra ja juz teraz na stówe lecę ..pa laseczki.. |
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Matyldo
![]() ![]() klask i: możecie z moim Matim pobić razem
|
|
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
już pisałam, że żałuję, że nie wybrałam takich studiów, nauczycielki nie są zmyślone i tak uważam że nauczyciele maja za dobrze
![]() zmykam na spacerek
|
|
#2470 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ciągle, zawsze, wszędzie się słyszy, że na rękę to ktoś ma więcej ale na umowie minimalną. Nosz ku.r.wa no ![]() To z kodeksu pracy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ewka drzemała chyba ze 2 godziny teraz, właśnie się przebudziła także matka idzie oporządzać. W międzyczasie obfociłam najnowszą wypocinkę, w załączeniu |
||||
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
Dzika- fajne kolczyki
a gdzie można obejrzeć wszystkie Twoje wypocinki?
|
|
|
|
#2472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąż zarabia kokosy, Ty masz własną firmę = też zarabiasz kokosy, dzieci nie musisz oddawać do przedszkola/żłobka/niani bo pracujesz w domu więc nie masz żadnych wydatków, żyć nie umierać ![]() Cytat:
a ile jest po ok 10 latach na kodeks?wow!!! śliczne |
||
|
|
|
#2473 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() na tym się nie znam ale kiedyś też myślałam o własnej działalności tylko, że mój tż też ma i 2 takie zusy płacić tym złodziejom to już by była przesada ![]() Cytat:
![]() fajne, takie indiańskie
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dorzuciłam nowe fotki do albumu
|
|
#2475 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciągle walczę z tżtem o ładniejszą ![]() Cytat:
A mój bro jako "naukowiec" ma 36 ![]() Cytat:
Starszak też faktycznie szczupak. Ale żeby niedożywione czy coś to bym nie powiedziała ![]() Lecimy z Ewkiem na łindoł szopping, si ja lejter! |
|||
|
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
aaa zapomniałam napisać, że czuję się jakbym była w ciąży
Cytat:
ale zawsze mogłoby być lepiej
|
|
|
#2477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O ile w ogóle znalazłabyś pracę, bo ja po 5 latach ciężkich studiów magisterskich, 1,5 roku podyplomowych i 4 latach doświadczenia w zawodzie, pracy znaleźć nie mogę. Moi rodzice mieli podobne do Twojego zdanie o nauczycielach, póki ja nie zaczęłam pracować w szkole. Mieszkałam jeszcze z nimi, a oni dziwili się, że siedzę do wieczora i przygotowuje lekcje, albo sprawdzam wypracowania ![]() Dobrze gada, dać jej wódki ![]() no to brawo dla niej ![]() Wow, super |
|
|
|
|
#2478 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2481 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładne ta wypocinka ![]() Cytat:
![]() ale mysle, ze to nie ciaza... Cytat:
Cytat:
![]() ale sa do siebie podobni a moje szkraby niet ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- przyszedl fotelik super jest chociaz i tak bardziej sie krówka mi podoba, ale musza miec inne ![]() lece robic malemu stymulacje |
||||
|
|
|
#2482 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2 latek na nie z nocnikiem to norma, taki czas, wiekszosc rzeczy jest na NIE ![]() ![]() ![]() btw ktos rowiesnikow musial nauczyc, wole zeby moja mala byla ta dajaca stymul do nauki Tu sie zgadzam ![]() Cytat:
moja Klucha ma stopy jak pilkarz skarpetki roczne sa za male, no i jest kluchaale piszecie , jeszcze mam dwie strony do nadrobienia, ale teraz bede w tyle bo czas mnie goniA tez wybralam fotelik do 18 kg ze wzgledu na odchylanie do spania, moja mala jezdzi tylko w tej pozycji niezaleznie czy spi Zapomnialam Klucha sie nauczyla robic papa. Jeszce nie mowi no czasem jej sie zdazy pa , ale pokazuje juupiii
I'm looking for a husband... ![]() Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje, szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje Edytowane przez dzinek Czas edycji: 2013-08-30 o 12:32 |
|||
|
|
|
#2483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama kupiłam 6-12 i mam nadzieję, że może jeszcze chwilę w nich pochodzi ![]() brawo za 'papa' - moja jeszcze tego nie kuma.. ostatni weekend i dla mnie - od poniedziałku znów tyra
|
|
#2484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Połaziłyśmy po sklepach i lesie i biję się z myślami czy jednak nie uderzyć po południu do mothercare na wyprzedaż
Ponadto zajrzałam do piotra i pawła w poszukiwaniu kaszki holle (nie ma) oraz do wszelkich możliwych sklepów z rzeczami dla dzieci na risercz niekapka 360 (od 26zł do 43zł) - wybieram allegro I tu moje pytanie Solaaaaaa jaką pojemność byś polecała jako znawca niekapków ![]() A ponadto zajrzałam do c&a, bo przecież -20% i kupiłam młodej dwie bluzki (Goba )Cytat:
![]() Cytat:
Głupio to zabrzmiało ![]() Ewka ma nową ulubioną zabawkę. Mamy takie coś http://www.smyk.com/smiki-dzungla-pl...y-dla-dzieci-p i ona permanentnie żre ten pałąk do nakładania obręczy Swoją drogę zabawkę babcia wyhaczyła na ciuchach za parę groszy ![]() I jeszcze zabiorę słowo w temacie pracy. Wg mnie to bez znaczenia czy chodzi o pracę nauczyciela z pozycji nauczyciela czy nie nauczyciela. Takie same analogiczne rozbieżności są w każdym innym zawodzie. Dla przykładu ja będąc kadrową (nienawidzę tego słowa, bo mi się z głęboką komuną kojarzy jakoś no ale wiadomo o co cho) w budżetówce (800 pracowników) zajmowałam się TYLKO i WYŁĄCZNIE wpinaniem wniosków urlopowych i sprawdzaniem list obecności czy są dobrze wypełnione za 2200pln. Wytrzymałam 3 miesiące próbnego a większość i tak na zwolnieniu Za to w biurze rachunkowym (1700 pracowników z kilku firm) robiąc calusieńkie kadry (akta, dokumenty, raporty itp. w tym dla niektórych po angielsku plus dla niektórych płace) za 2500pln. Niby robota ta sama a jakby inna
|
||
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
to ja tak samo
mój w tym czasie masaż mi robił ![]() przebiłam was ![]() ja tam już pisałam - was nauczycielki podziwiam co do pracy i płacy - to ja może nie powiem ile zarabiałam za sprzątanie, prowadzenie całej księgowości, sprzedaży (od fakturowania po pakowanie kartonów), kontakty z klientami ![]() byliśmy u okulisty i jest ok trochę nam poryczał przy kroplach, pierwsza część badania spoko ale kolejna już wył na całego ![]() później chwilę po sklepach - spożytkowałam ostatnie urodzinowe pieniążki na 2 bluzki ![]() teraz mamy chwilowo kłopot bo Jan marudzi straszliwie ![]() a do tatusia się śmieje ![]() myślicie że za to iż to ja mu krople wlewałam i ja trzymałam by się nie ruszał u okulisty
|
|
|
|
#2486 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam koleżankę od wychowania wczesnoszkolnego i ona również nie była zbyt przepracowana. Ale jestem ostatnia jeśli chodzi o stwierdzenie, że nauczyciele nic nie robią, bo uważam, że to jak w każdej pracy - jedni się starają, a inni robią tak żeby się nie narobić. Niestety staż się skończył i nie zostałam tam, bo nie było takiej opcji. A jeśli chodzi o pracę po godzinach to jak pracowałam już w innym zawodzie to często było tak że musiałam robić coś w domu za co nikt mi nie płacił, a w pracy byłam standardowo 8 h ![]() Podsumowując: I love you moje nauczycielki ![]() To co napisałam wyżej to moja subiektywna ocena Trzymam kciuki, żebyście miały grzecznych uczniów w tym roku.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- To brawo dla Matyldy
|
||
|
|
|
#2487 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Byłam dzisiaj w szkole i jest jeszcze gorzej niż miało być Ja nie wiem co to się porobiło :/ Ale nawet nie chce mi się już o tym pisać. Szczególnie jak dla niektórych i tak mam za dobrze ![]() U nas było podobnie dzisiaj Tylko godzina wcześniejsza Ale usypialiśmy się ponad godzinę ![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny wyraziły "ładniej" wszystko, co chciałam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mi również córa nie wygląda na niedożywioną Piękne dzieciaki Cytat:
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
Sanetka - malutka jes przefajna i jacy podobni z bratem!
Dzikus - kolce w deche. Azteckie ![]() Nauczycielki - happy - kciuki, żeby ci coś jednak pozmieniali w rozkładzie judka - dla MatiTa'i - super że mały ma zdrowe oczęta A u mnie młyn w chałupie. Niby powinnam mieć więcej czasu, bo przecież mąż w domu, i pomaga, i w ogóle, a tu Jutro jedziemy na to wesele. Jeździłam dziś po mieście za koszulą dla męża, jutro od rana fryzjer aahhh...A z życia towarzyskiego- wczoraj byłam na grilu ze znajomymi w pracy i było nawet fajnie Natomiast dziś odwiedzałam koleżankę, która urodziła miesiąc temu Biankę - jaka to myszka malutka takie zwierzątko, spiąco-ssąco-nieporadne. Boszze niedawno Ulak taki był. A teraz darła japę, w sensie nie płakała, tylko tak pokrzykiwała - bo umie pierdziała jak drwal, zjadała koleżance laptopa, sępiła od każdego jedzenie, no masakra.. Muszę jej zrobić pogadankę jak sie zachowują damy![]() aa i dostałam przepis na wypaśny dżem z cukinii i pomarańczy ![]() bede robić
|
#2490 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

Zmęczenie nas jednak zmogło, to znaczy mnie i tżta, bo Ewka to by się chętnie jeszcze pobawiła
pogasiliśmy światła, zacyckowałam ją i poszliśmy spać. Od 7 nie śpimy, bo i po co, przecież organizm dziecka regeneruje się szybko 
Ufff ale się rozpisałam, ale do takich doszłam wniosków jak myślałam o odstawieniu. A jak będę chciała się za to zabrać to jeszcze się poradzę znajomych psychologów dziecięcych, żeby było jak najłagodniej 

zapraszam Kochana, 3 dni i 3 noce, 24 h/dobę w pracy pilnując 60-cio osobowej bandy rozochoconych nastolatków
Klaudia 16.10.2009

)

Ja nie wiem co to się porobiło :/ Ale nawet nie chce mi się już o tym pisać. Szczególnie jak dla niektórych i tak mam za dobrze