Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-30, 18:18   #3451
Messsuah
Raczkowanie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Już po wizycie.... wszystko dobrze mały rośnie prawidłowo, szyjka zamknieta tak jak trzeba, wyniki gin przejrzał jeszcze raz i jest ok

jeszcze nawet nie zaczęłam kompletować wyprawki
Messsuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 18:18   #3452
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
też tak ostatnio czułam i się zastanawiałam co ona tam wyczynia

dziewczyny, spodobał mi się ten czekoladowy wózek i już całkiem nie wiem
Kupcie coś wreszcie, bo nie zdążycie i Małą będziecie musieli w taczkach wozić..
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 18:20   #3453
89Beatka
Wtajemniczenie

Mam wymalowane pazury u stóp i zimno mi, a nie mogę przecież założyć skarpetek nie dogodzi mi poprostu.

Iskra
jak lekarze mówią że pojedyncze się nie liczą to chyba ok, także głowa do góry

Paulina ciśnienie ciśnieniem ale jak nie masz innych objawów, zatrucia ciążowego to jest dobrze, w domu ciśnienie jest w miare normalne, a u lekarza to faktycznie białe fartuchy na ciebie działają jak płachta na byka czy czerwony na indyka( aaaaaaaaaaaaale ciekawe czy to prawda jest)
Także nie przejmowac sie, nie martwić o tyle ile sie da i wykorzystywać męża do niecnych celów
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 18:20   #3454
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Ehh pożarłam się dzisiaj z mężem. Nie mam już siły na niego Ciągle go nie ma. Po pracy siedzi w garażu albo gdzieś lata i załatwia części do motoru (to jego nowe hobby) i znosi mi to do domu, upycha po szafkach Mam wrażenie, że nic po za tym go nie interesuje. Zero zainteresowania dzieckiem i chęcią kupna czegokolwiek. Mówię mu, że w końcu skończy się tak że się nie wyrobimy z tym wszystkim i będzie musiał sam kupować. Podsumował "no to trudno" Wami mężowie też wykazują takie zainteresowanie?
Wytłumacz mężowi na spokojnie że potrzebujesz zainteresowania z jego strony i że rzeczywiście zostało tak niewiele czasu do skompletowania wyprawki... Facetom niestety wszystko trzeba po kilkanaście razy tłumaczyć żeby dotarło

Ktosiula śliczny brzusio

Cytat:
Napisane przez iskra75 Pokaż wiadomość
no i dupa byłam dziś na echu serca Synusia i niestety ogniska są nadal widoczne... dwa pojedyncze :/ pani stwierdziła że pojedyncze ich nie interesują i się nimi nie przejmują i mnie radzi to samo... a już się cieszyłam bo mój gin na poniedziałkowym usg nic nie wypatrzył choć też i bardzo się na tym nie skupiał.. niby mówią żeby się nie martwić bo nie ma czym, no ale.. Pani dr mówiła że martwić się trzeba jak są mnogie ogniska.. pojedyncze krzywdy nie robią... więc najpierw po wyjściu poryczałam się jak dziecko.. ale potem poszłam na kawę do koleżanki i wyluzowałam.. skoro mówią że nic się z tym dalej nie wydarzy i że skoro są to niech sobie są to nic innego mi nie zostaje jak temu wierzyć. Może jeszcze zdążą zniknąć do porodu... zobaczymy..
Skoro lekarze mówią że nie ma się czym stresować to się nie martw

Powinnam się zbierać na spacer z koleżanką a tak strasznie mi się nie chce... Głupio mi odwoływać więc muszę się zmobilizować i się ogarnąć chociaż z grubsza, wyjdę na pół godziny i w razie czego mogę jej powiedzieć że się źle czuje czy coś . Jeszcze mój TŻ stwierdził że może dzisiaj wieczorem przyjdą do niego kumple na wódkę ślubną - ale od razu dodał że spędzi z nimi miły wieczór z dala od "naszej sypialni"
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 18:21   #3455
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
O kurcze dzisiaj znowu było bezpłatne USG w Chorzowie a ja się dopiero teraz dowiedziałam....szkoda
ooo szkoda, że przepadło

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Paulina, a mówiłam, żebyś sobie lekarza nago wyobraziła
Grunt, że jest dobrze. A ciśnienie, cóż.. może faktycznie ma aparat zepsuty
Haha jakoś mi nie wyszło
Chociaż nie jest stary to i tak wolałabym nie wyobrażać go sobie na golasa
Siedziałam 20 min w poczekalni i ogólne byłam spokojna, dlatego tak się zdziwiłam...
Skoro twierdzim, że samo podwyższone ciśnienie to nic groźnego - tego sie będe trzymać i nie srtresować.
Nawet mąż już twierdzi, że sie nakręcam z tym ciśnieniem i może ma trochę racji, bo jak widze aparat to od razu mam nerwa

Cytat:
Napisane przez Espere Pokaż wiadomość
U mnie jest podobnie. Mąż wraca z pracy późno wieczorem i nie ma już ochoty na żadne pomaganie. Nie mogę go nawet siłą zaciągnąć na zakupy, by kupić żywnościówkę i przywieść to autem (niestety nie mam prawa jazdy i cierpię straszliwie z tego powodu) A jak w domu nie ma czegoś do jedzenia to już pretensje, uwagi i kręcenie nosem. Obiad - oczywiście musi być dwudaniowy. Gdy nie ma zupy to wielkie zdziwko i znów kręcenie nosem. No ale żeby przywieść wszystkie produkty to już ciężko. Podobnie wygląda u nas sprzątanie. Gdy jest bałagan to "co ty robisz całymi dniami, przecież siedzisz w domu?!". No więc przychodzi do nas pani co 2 tygodnie i robi mi generalne porządki, które moglibyśmy zrobić razem np. w sobotę, ale oczywiście pan mąż nie będzie sprzątał w weekend bo weekend jest od tego by odpoczywać. I setki pytań dodatkowych: byłaś na spacerze? a dlaczego nie pojechałaś do parku? a dlaczego nie na plac zabaw? a uczyłaś małego? a dlaczego nie? I zdziwiony, gdy nie mam humoru wieczorem, to pewnie wina hormonów a nie tego, że mam za dużo do zrobienia i żadnego wsparcia.
To tyle mojego smęcenia
Nieładnie, ze strony meża tak wymagać a nic od siebie nie dawać
Co to dopiero będzie przy drugim maluchu?

Cytat:
no i dupa byłam dziś na echu serca Synusia i niestety ogniska są nadal widoczne... dwa pojedyncze :/ pani stwierdziła że pojedyncze ich nie interesują i się nimi nie przejmują i mnie radzi to samo... a już się cieszyłam bo mój gin na poniedziałkowym usg nic nie wypatrzył choć też i bardzo się na tym nie skupiał.. niby mówią żeby się nie martwić bo nie ma czym, no ale.. Pani dr mówiła że martwić się trzeba jak są mnogie ogniska.. pojedyncze krzywdy nie robią... więc najpierw po wyjściu poryczałam się jak dziecko.. ale potem poszłam na kawę do koleżanki i wyluzowałam.. skoro mówią że nic się z tym dalej nie wydarzy i że skoro są to niech sobie są to nic innego mi nie zostaje jak temu wierzyć. Może jeszcze zdążą zniknąć do porodu... zobaczymy..
skoro każą się nie przejmować to relax, zamartwianie się nic nie da
Oby ogniska zniknęły

Lecę przygotowywac łosia
Stary 2013-08-30, 18:21   #3456
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Już po wizycie.... wszystko dobrze mały rośnie prawidłowo, szyjka zamknieta tak jak trzeba, wyniki gin przejrzał jeszcze raz i jest ok

jaki duży jest? płeć niezmieniona wiec dobrze jest
to teraz będziesz miała czas się nią zająć
Stary 2013-08-30, 18:21   #3457
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

za wizytę
Cytat:
Kupcie coś wreszcie, bo nie zdążycie i Małą będziecie musieli w taczkach wozić..
nie no jutro już coś wybierzemy
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 18:24   #3458
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:
Cześć

Ehh pożarłam się dzisiaj z mężem. Nie mam już siły na niego Ciągle go nie ma. Po pracy siedzi w garażu albo gdzieś lata i załatwia części do motoru (to jego nowe hobby) i znosi mi to do domu, upycha po szafkach Mam wrażenie, że nic po za tym go nie interesuje. Zero zainteresowania dzieckiem i chęcią kupna czegokolwiek. Mówię mu, że w końcu skończy się tak że się nie wyrobimy z tym wszystkim i będzie musiał sam kupować. Podsumował "no to trudno" Wami mężowie też wykazują takie zainteresowanie?
U nas w sumie podobnie, z tym, że mój mąż niby się nie interesuje za bardzo, ale teraz, gdy okazało się, że ja musze leżeć żeby dotrwac do terminu to już mu się Michaś snił, już sobie mysli o przewijaniu. Zapytałam tez kto kupi jeszcze kilka potrzebnych rzeczy- odpowiedział, że on wszystko sam załatwi... oby. Ale na co dzień też wykazuje niewielkie zainteresowanie szykowaniem się na przyjście na świat syna
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 18:25   #3459
Kociak85
Zadomowienie

nasturcja, pytałaś o sałatkę. Ja znam bardzo prostą ale najlepiej jak się ją podaje jeszcze na ciepło. Brokuły z fetą i sosem czosnkowym. Koniec składników prosta szybka i smaczna.

Cytat:

Dostałam maila z warsztatów "Mamo to ja", ze brakuje im uczestników i proszą o moją pomoc Jak kogoś zgłoszę, i on się zapisze, to dostanę kocyk i jakąś bajką na dvd.
Też dostałam i tak się zastanawiam czy ta osoba musi koniecznie być na tych warsztatach. Bo mam jedną koleżankę, co by mi się zapisała, ale iść jej się nie chce.

Basia, ja łóżeczko kupowałam na necie. Łóżeczko firmy Klupś. Zapłaciłam 250 zł, ale to jest łóżko z szufladą, a one zawsze są trochę droższe.

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
dziewczynki mam pytanie czy jak kupowałyście komplet pościeli na zmianę to z ochraniaczem czy bez?
Ja będę kupować bez. Same poszewki.

peppermint, możesz smęcić. Każda z nas czasami tak ma. Zapędź męża do roboty. Powiedz, że jak taki mądry to niech Cię w domu odciąży z robotą. A ciche dni się czasem przydają.

Miki, ja generalnie z racji tego, że mam więcej czasu to sama się wyprawką zajmuję, a mężowi przekazuję tylko najważniejsze informacje. Ale jakieś zainteresowanie to on tam wykazuje. A może zleć mu jakieś konkretne zadanie do wykonania, np. że ma poszukać i wybrać fotelik a Ty tylko zatwierdzisz wybór. Albo coś podobnego, żeby go zaangażować. Może jak raz poczyta, że to wszystko nie jest takie proste, że się wchodzi do sklepu i kupuje to zrozumie.

ktosiula, fajne porównanie brzuszka. Ja takiego nie będę mieć, bo pomimo tego, że zdjęcia robiłam regularnie to jedno w ubraniu, drugie gołego brzucha i nie ma takiego efektu.

Moje drogie, wróciłam z USG
Jestem bardzo zadowolona z wizyty. Lekarz wszystko dokładnie pomierzył, oglądałam serduszko, buźkę i...wargi sromowe
Także została potwierdzona dziewczynka. Lekarz zbadał mi też długość szyjki - ponad 5 cm więc bardzo dobrze. Z pomiarów wychodzi, że córa trochę młodsza (termin wg USG to 11.12), no albo po prostu będzie mniejsza (to raczej to, bo wiem, kiedy została poczęta i to się pokrywa z datą wyliczaną z OM). Waży 806 gr.

Wklejam Wam jedno zdjęcie buziuchny. Ładnie pozowała

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2013-10-01 o 23:52 Powód: zdjecie intymne - usg dziecka 3 d
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 18:26   #3460
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:

Ważne, że ma Ci kto Olcię przypilnować, a ty leż i się oszczędzaj na maxa. Oby do kolejnej wizty się poprawiło. A odczuwałaś jakieś skurcze lekkie czy objawy tego, że szyjka się skraca? Nie zamartwiaj się na zapas cesarką, przynajmniej teraz nie spotka Cię ona z zaskoczenia. Myślę, że będzie zupełnie inaczej niż przy poprzednim porodzie bo nie umęczysz się wcześniej, glowa do góry!

Odczuwałam twardnienie brzucha, czasami coś mnie w dole zakuło. Teraz też czuję takie ukłucia jakby igłą gdzieś w mymłonie. Ale zdarza się to rzadko. Nie przypuszczałam, że coś się może dziać. No może jedynie ten ucisk był aż za duży- tak jakby dziecko było bardzo nisko

Edytowane przez a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Czas edycji: 2013-08-30 o 18:31
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 18:26   #3461
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, spodobał mi się ten czekoladowy wózek i już całkiem nie wiem
Hahaha im bliżej wyboru tym ciężej
My mamy kolor wybrany i w sumie nie wiem na co czekam jeszcze Może później zamówimy

Cytat:

Super, że wszystko ok
No to czas zaczać kompletować wyprawkę

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Paulina ciśnienie ciśnieniem ale jak nie masz innych objawów, zatrucia ciążowego to jest dobrze, w domu ciśnienie jest w miare normalne, a u lekarza to faktycznie białe fartuchy na ciebie działają jak płachta na byka czy czerwony na indyka( aaaaaaaaaaaaale ciekawe czy to prawda jest)
Także nie przejmowac sie, nie martwić o tyle ile sie da i wykorzystywać męża do niecnych celów
Malż i tak każe się oszczedzać aż mi głupio
Pierwszy raz tak mam...
Stary 2013-08-30, 18:27   #3462
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
za wizytę

nie no jutro już coś wybierzemy
hehe ciekawe co wybierzecie
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 18:28   #3463
89Beatka
Wtajemniczenie

kociak dobrze ze wizyta udana jeszcze chwila i będzie miała kilogram także szykuj pieluchy
Stary 2013-08-30, 18:30   #3464
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
nasturcja, pytałaś o sałatkę. Ja znam bardzo prostą ale najlepiej jak się ją podaje jeszcze na ciepło. Brokuły z fetą i sosem czosnkowym. Koniec składników prosta szybka i smaczna.

Też dostałam i tak się zastanawiam czy ta osoba musi koniecznie być na tych warsztatach. Bo mam jedną koleżankę, co by mi się zapisała, ale iść jej się nie chce.

Basia, ja łóżeczko kupowałam na necie. Łóżeczko firmy Klupś. Zapłaciłam 250 zł, ale to jest łóżko z szufladą, a one zawsze są trochę droższe.

peppermint, możesz smęcić. Każda z nas czasami tak ma. Zapędź męża do roboty. Powiedz, że jak taki mądry to niech Cię w domu odciąży z robotą. A ciche dni się czasem przydają.

Miki, ja generalnie z racji tego, że mam więcej czasu to sama się wyprawką zajmuję, a mężowi przekazuję tylko najważniejsze informacje. Ale jakieś zainteresowanie to on tam wykazuje. A może zleć mu jakieś konkretne zadanie do wykonania, np. że ma poszukać i wybrać fotelik a Ty tylko zatwierdzisz wybór. Albo coś podobnego, żeby go zaangażować. Może jak raz poczyta, że to wszystko nie jest takie proste, że się wchodzi do sklepu i kupuje to zrozumie.

ktosiula, fajne porównanie brzuszka. Ja takiego nie będę mieć, bo pomimo tego, że zdjęcia robiłam regularnie to jedno w ubraniu, drugie gołego brzucha i nie ma takiego efektu.

Jestem bardzo zadowolona z wizyty. Lekarz wszystko dokładnie pomierzył, oglądałam serduszko, buźkę i...wargi sromowe
Także została potwierdzona dziewczynka. Lekarz zbadał mi też długość szyjki - ponad 5 cm więc bardzo dobrze. Z pomiarów wychodzi, że córa trochę młodsza (termin wg USG to 11.12), no albo po prostu będzie mniejsza (to raczej to, bo wiem, kiedy została poczęta i to się pokrywa z datą wyliczaną z OM). Waży 806 gr.

Jejkuuu jakie ma śliczne duże usteczka
Stary 2013-08-30, 18:30   #3465
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

Malż i tak każe się oszczedzać aż mi głupio
Pierwszy raz tak mam...
ale etż pierwszy raz jesteś w ciąży wiec oczywiste że jest inaczej
Stary 2013-08-30, 18:31   #3466
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:

super, że wszystko ok z Niunią
śliczniutka buziulka
Stary 2013-08-30, 18:33   #3467
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
My mamy kolor wybrany i w sumie nie wiem na co czekam jeszcze Może później zamówimy
ale ja x landera kolor miałam wybrany a tu mam problem
któy w końcu wybraliście?
Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
hehe ciekawe co wybierzecie
sama jestem ciekawa

Kocuak, ale Twoja mała ma nosek kartofelek
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-08-30 o 18:34
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 18:38   #3468
Espere
Raczkowanie

Cytat:
Nieładnie, ze strony meża tak wymagać a nic od siebie nie dawać
Co to dopiero będzie przy drugim maluchu?
Też się nad tym zastanawiam...
Espere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 18:53   #3469
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak mówią, żeby się nie martwić to się nie martwcie bo tylko to na Twoim zdrówku się odbije. Wszystko będzie ok, taka uroda Twojego maluszka. Wypłakałaś się już i wystarczy, teraz myśl po-zy-ty-wnie!

Cytat:

Jaka śliczna niunia! Extra zdjęcie!!! Udało Wam się A jaką masz długą szyjkę WOW, nawet nie wiedziałam że taka długa może być hehehe. Mnie jeszcze na żadnym USG nie mierzyli szyjki albo mi o tym nie mówili hmmm.. na kolejnym sama zapytam :P

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42545134]Odczuwałam twardnienie brzucha, czasami coś mnie w dole zakuło. Teraz też czuję takie ukłucia jakby igłą gdzieś w mymłonie. Ale zdarza się to rzadko. Nie przypuszczałam, że coś się może dziać. No może jedynie ten ucisk był aż za duży- tak jakby dziecko było bardzo nisko[/QUOTE]

Dzięki za odpowiedź. Mam nadzieję, że sie sprawa uspokoi i będziesz mogła jeszcze ruszyć się z łożka.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 19:17   #3470
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze,nie stresuj się na zapas...wiem,latwo się mówi!
ale może jeszcze znikna, a Twój stres przechodzi na Maleństwo...

Cytat:

Cytat:

ojej,sliczna!
i super,ze już wiecie na 100%!

kurcze,czemu ten nasz Bąbel taki uparty
waży już kilogram i nadl nic nie widać!!

zapisałam się do SR
ale...zajecia zaczynają się od pazdzienrika...prawdopodo bnie raz w tyg.a jest ich 8 wiec już zdaze urodzić do tego czasu
może chociaż na kilka pojde
Stary 2013-08-30, 19:21   #3471
iskra75
Raczkowanie

boszzze dopiero nadrobiłam dzisiejszy dzień
dziękuję za miłe słowa wsparcia... staram się nie stresować tym co usłyszałam i zrobić coś pożytecznego... najlepiej NIC
czytam i czytam i większosć czyni jakieś porządki... no i oczywiście ja też.. Mój pojechał na ryby w dzicz.. wraca w niedzielę więc OBIECAŁAM sobie, że ogarnę i zrobię miejsce w szafie na ciuchy dla Młodziaka.. No i jak się skończyło? Wypindoliłam swoje wszystkie rzeczy na stół w pokoju co by to je niby poukładać, przejrzeć.. i tak leżą drugi dzień
a tu jeszcze dzieciowa komoda do uprzątnięcia DRAAAAAAAMAT a nie chce mi się tak strasznie że na samą myśl spać mi się chce
w kuchni ssssajgon- uwielbiam jak Męża nie ma w domu.. pełna samowola i nicnieróbstwo
a i obiecałam że cyknę jakieś fotki Antosiowych lumpków.. ale trza się do tego dokopać.. masakra.. rozleniwia mnie i ogłupia ta ciąża
Stary 2013-08-30, 19:45   #3472
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Zostaje x-lander xa Antarctica

Lusesita późno tak twoja SR...ja zaczynam w przyszły poniedziałek

Iskra relaks...starego nie ma chata wolna - poczekaj aż wena przyjdzie

Lece wstawiać żarło do pieca i po małża
Stary 2013-08-30, 19:46   #3473
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
O jeeeej 7 ? To już mała gromadka Pewnie jest raz lepiej, raz gorzej ale wesoło i raźniej jak tak więcej osób jest. U nas to jest tak że mój TŻ ma dużo starsze siostry i jak on miał około 7-8 lat to one już miały mężów i się wyprowadziły z domu. Damiana mama jednej i drugiej dołożyła kupę kasy do domu a Damianowi obiecała że ten dom w którym obecnie mieszkamy będzie należał do niego i będzie sobie mógł tutaj robić co będzie chciał i tak też jest

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Ooo chłopiec Gratuluję
nas było 7 plus pies w 72 metrach. Ale było cudownie fajnie miec tyle rodzeństwa co prawda mama non stop coś musiała naprawiać albo okna wstawiać ale było wesoło :P
w niedziele zawsze graliśmy rodzinnie w jakąś planszówkę

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
aha

A to źle, ja się właśnie z tego cieszę, że TZ się od początku zaangażuje

W ogóle dziewczyny byłam u tego lekarza i jestem meeeega zadowolona .

Na wstępie założyli mi książkę ciąży- to taka karta tylko jakby obszerniejsza, potem położna zmierzyła ciśnienie i zważyła.

Potem u lekarza krótkie USG, zapytałam o dokładne pomiary bo akurat by mi wypadało to USG z pomiarami w 30-32 tygodniu, a lekarz na to, że " no w Polsce pewnie mało się robi USG (hahaha, te legendy o złej opiece medycznej w Polsce- ja miałam już chyba z 10 badań) i te dokładne pomiary wszystkich organów - ale to przestarzałe i u nas się już od tego odeszło- na USG badamy tylko, czy dziecko prawidłowo rośnie " no tego nie rozumiem, bo chyba lepiej zmierzyć niż nie zmierzyć, no ale nie będę się spierać z lekarzem

No w każdym razie Helenka waży już 1300 g, i wyszło że moja torbiel na jajniku jest w takim miejscu, że nie będzie możliwy poród sn, no chyba że torbiel się przemieści.
Na co TZ powiedział, że to bardzo dobrze, bo ja nie chcę rodzić sn, heheh a ja nie chciałam mówić tego wprost.

Za to powiedziałam, że mam zaświadczenie od okulisty że do rozważenia poród cc, bałam się że on w ogóle tego nie będzie chciał oglądać, będzie kazał tłumaczyć itp., a on spojrzał, wyczytał - zrozumiał żę napisane "cesarskie cięcie" i powiedział, że lepiej, żeby było wprost napisane żeby robić a nie że zalecenie, no ale że w takim razie wolą ryzyka nie podejmować. No i cc podobno tu się robi 2-3 tygodnie przed terminem porodu

I jeszcze zwolnienie obiecał dać na końcówkę bo mam tylko do 18. 10 i bym musiałą do Polski jechać, chociaż chyba nie za bardzo rozumiał o co mi chodzi, bo tu chyba standardowo bierze się wcześniejszy macierzyński przed porodem.

Tak że jestem baaaaardzo zadowolona, jedyne co mnie wkurzyło to waga w szpitalu, zawyżająca nawet nie chcę mówić ile mi wyszło- ale chyba gdzieś 1,5 -2 kg od ostatniej wizyty u lekarza tydzień temu i wagi dzisiaj na domowej wadze więc będę się tego trzymać że waga w szpitalu zepsuta
hmmm.. no dobrze że z Helenką ok i Waży tyle ile mój w 32 tyg ;p
to kiedy ustalacie termin cc? ;>
a wagą sie nie przejmuj, na pewno zepsuta! :P

Cytat:
Basia ja mam jak chcesz to wyslij mi PW z mailem to wysle

Dziewczyny czy Wy tez macie zawsze zimne brzuchy mimo ze Wam cieplo?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
tak. Mąż wczoraj nawet stwierdził że mały pewnie zmarzł

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bo może już pisałyście ale zastanawiam się nad kupieniem jakiegos mleka w razie czego chociaz jednej puszki....znajoma namawia mnie do karmienia na noc butelką a w dzien piersią....ona mowi że jej tak lekarz polecił że zawsze kolo 22 podaje butle i do 5 mała jej sie nie budzi a tak co godz wstawała....mówi ze nie ma wyrzutów sumienia bo to jedna butelka na dobe i Mała jest duzo spokojniejsza.....nie wiem co o tym myslec...Piotrka karmiłam Bebilonem bo musiałam ze wzgledy na moja chorobe i pobyt w szpitalu...jakie mleka się teraz kupuje?
O matko, nie wiem jakie sie kupuje. Widziałam u szwagierki Bebilon, moja siostra karmiła Nan z Nestle, ale tylko dlatego ze w szpitalu to małej podawali i jej mąż nie chciał kombinować. Ja osobiście nie bede kupowała, w tych pudełkach ze szpitala są "próbki" wiec jak cos to zużyję a potem dokupie odpowiednie a poza tym u mnie w szpitalu dają na te 2 dni pierwsze mleko jak jest potrzebne :P

Cytat:
Cześć

mu sie należy! mój tez oczątkowo sie nie interesował, dopiero teraz od sziptala sie tak fest fest przejął . choć jak mówie ze cos trzeba to on : zapisz w notatniku, po wypłacie sie kupi... nie pyta po co i dlaczego no ale..

Cytat:
Heeeejo!
Znowu się naczytałam, to już taki mój rytuał
Nasprzątałam się dzisiaj i mi strasznie plecy doskwierają, teraz sobie podłożyłam zwinięty koc pod lędźwie i jest trochę lepiej. W ogóle jakoś mi znowu serducho pika mocno, zaraz się pójdę położyć.

Nad ranem spać nie mogłam, chyba za wcześnie się wczoraj położyłam, bo zwykle o 24 idę spać a wczoraj już o 22 kimałam.
Zauwżyłam u siebie pierwsze skurcze Braxtona, wczoraj raz i dzisiaj też raz. Nie są bolesne, ale czuję takie spięcie brzucha i robi się mocno twardy.

Wrzucam moje brzuszkowe porównanie, ostatnie ze zdjęć jest z dzisiaj.

Ważne, że ma Ci kto Olcię przypilnować, a ty leż i się oszczędzaj na maxa. Oby do kolejnej wizty się poprawiło. A odczuwałaś jakieś skurcze lekkie czy objawy tego, że szyjka się skraca? Nie zamartwiaj się na zapas cesarką, przynajmniej teraz nie spotka Cię ona z zaskoczenia. Myślę, że będzie zupełnie inaczej niż przy poprzednim porodzie bo nie umęczysz się wcześniej, glowa do góry!

Jak ja lubie oglądać te śliczności Komplet z tygryskiem wymiata.
Te ręczniczki wyglądają na milusie tylko się zastanawiam czy dobrze będą chłonęły wodę bo to chyba mikrofibra jest...

Domi Ty też masz pokaźną wyprawkę! Śliczne ubranka

Jaka słodna pannica!

Jeszcze tylko 8 tyg! Jak ten czas pędzi! No i fajnie, że przeprowadzka na dniach, to musi cieszyć

Maxi cosi można, facet mi w sklepie pokazywał adaptery.

Wszystkiego naj naj z okazji rocznicy! I miłego świętowania!

za synka!
Imię mi nie podchodzi, ale to jest wybór rodziców

Fajnie, że lekarz okazal się w porządku. A w Belgii generalnie robi się często cesarki?
OoO AAAle piękny brzuch i jakie fajne porównanie !
Stary 2013-08-30, 19:48   #3474
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

sama jestem ciekawa

Kocuak, ale Twoja mała ma nosek kartofelek
My wybraliśmy europa, na żywo naprawde mi się spodobał.
Cytat:
Napisane przez Espere Pokaż wiadomość
Też się nad tym zastanawiam...
Kochana nie możesz sobie pozwolić żeby mąż tak się zachowywał. Zanim zaszłam w ciążę też rozmawiałam z moim jak on sobie wybraża to nasze życie, już z góry mu powiedziałam że niestety ale to też jego obowiązek i będzie musiał też pomagać w domu czy opiekować się dzieckiem kiedy ja wyskoczę powiedzmy na fitnes
Cytat:
boszzze dopiero nadrobiłam dzisiejszy dzień
dziękuję za miłe słowa wsparcia... staram się nie stresować tym co usłyszałam i zrobić coś pożytecznego... najlepiej NIC
czytam i czytam i większosć czyni jakieś porządki... no i oczywiście ja też.. Mój pojechał na ryby w dzicz.. wraca w niedzielę więc OBIECAŁAM sobie, że ogarnę i zrobię miejsce w szafie na ciuchy dla Młodziaka.. No i jak się skończyło? Wypindoliłam swoje wszystkie rzeczy na stół w pokoju co by to je niby poukładać, przejrzeć.. i tak leżą drugi dzień
a tu jeszcze dzieciowa komoda do uprzątnięcia DRAAAAAAAMAT a nie chce mi się tak strasznie że na samą myśl spać mi się chce
w kuchni ssssajgon- uwielbiam jak Męża nie ma w domu.. pełna samowola i nicnieróbstwo
a i obiecałam że cyknę jakieś fotki Antosiowych lumpków.. ale trza się do tego dokopać.. masakra.. rozleniwia mnie i ogłupia ta ciąża
Tak jak mówią dziewczyny skoro lekarze uspokajają to musi być dobrze I odpoczywaj teraz i leń się póki możesz, to jest nasz przywilejA co
Stary 2013-08-30, 19:50   #3475
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po wizycie...w sumie tak jak się spodziewałam niczego nowego się nie dowiedziałam... w domu specjalnie przed wyjściem zmierzyłam sobie ciśnienie i wyszło 133/84 a u niego 158/91 myślałam, że żartuje...ale tak wpisał do karty, chociaż nie pokazał mi wyniku na ciśnieniomierzu...chyba ma popsuty aparat Sprawdził siuśki i ok, nie puchnę, głowa nie boli i skoro nic sie nie dzieje to podwyższone ciśnienie jest ok Tak jak lekarka w szpitalu powiedział, że chyba mi rośnie jak mam wizytę...Po powrocie do domu ciśnienie 140/93...masakra skąd on wziął takie wysokie u siebie...chyba bym to czuła jakoś a ogólnie jestem spokojniejsza. Pytałam czy muszę leżeć a on na to , że no odpoczywać ale bez przesady...nie imprezować ani na koncerty nie chodzić
A jak pytałam o tabletki to nie są konieczne skoro innych objawów nie ma...wkółko ta sama gadka...mam się nie martwić i tyle. Zobaczymy co za tydzień w szpitalu powiedzą....

Dziękuję za życzenia rocznicowe

Nie dziwię Ci się, pewnie podwójne kopanko to nie jest przyjemne
Poradzisz sobie na pewno

U nas ogólnie ryby drogie i nie ma dużej różnicy pomiędzy łososiem a innymi

Super czekamy na foty wszystkich prezenciorów

każdego czasem dopada dołek
Mąż powinien skakać teraz koło Ciebie, a nie wyrzuty robic
Troska o mamę jest zrozumiała ale staraj się nie denerwować za dużo

Gratuluje synusia, imię to Wam się musi podobać...

Super, ze jesteś zadowolona z lekarza i wszystko ok na wizycie
No i będziesz miała wymarzone cc a wage olej...

to mało

współczuję

mój też zazwyczaj chłodny
Kochana, ja miałam 177/88 :P
ale jak dobrze to dobrze. Odpoczywaj i tyle

Cytat:
O kurcze dzisiaj znowu było bezpłatne USG w Chorzowie a ja się dopiero teraz dowiedziałam....szkoda
oj szkoda.. też bym sie wybrała jakbym wiedziała
Cytat:

też mam klupś, ale bez szuflady

No to superze z USG zadowolona, a buzinka piękna

pepper- mężowi to te ciche dni chyba sie przydadzą! Odpocznij i niech on też weźmie sie do roboty. Powiedz mu żeby pomyślał sobie jak sie czujesz w 8 miesiącu z brzuchem i zmęczeniem i ze niektóre rzeczy ciężko Ci robić. a mamą że sie przejmujesz to naturalne.. ale martwieniem sie nic nie zdzialasz. Męza trzeba doprowadzić do ładu i składu.

iskra- nie stresuj się! jak lekarze mówią ze nie trzeba się martwić to widocznie nie trzeba

Messsuah- ale wracasz do nas na stałe?

ej ze mną coś nie halo..
nie dość że zrobiłam sobie "pyszne" sniadanie, to spaliłam ziemniaki na obiad, następnych nie posoliłam i spaliłam frikandele.. znaczy sie przypiekłam za bardzo. nie moge sie w ogóle skupić :/
a dotego odebrałam wyniki krwi i są marne. w moczu ok. ale z krwi HGB jest 9,6..:/
Stary 2013-08-30, 19:52   #3476
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

ej ze mną coś nie halo..
nie dość że zrobiłam sobie "pyszne" sniadanie, to spaliłam ziemniaki na obiad, następnych nie posoliłam i spaliłam frikandele.. znaczy sie przypiekłam za bardzo. nie moge sie w ogóle skupić :/
a dotego odebrałam wyniki krwi i są marne. w moczu ok. ale z krwi HGB jest 9,6..:/
Masz dziś po prostu zakręcony dzień
a te wyniki to nie wiem nie znam się..więcej może warzyw?buraczków?
Stary 2013-08-30, 20:07   #3477
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Masz dziś po prostu zakręcony dzień
a te wyniki to nie wiem nie znam się..więcej może warzyw?buraczków?
ja wpierniczam non stop warzywa i owoce do tego żelazo i pełno innych tabsów ( magnez itd ale każdyosobno a nie wszystkie razem ;p ). nie piję kawy, ani nic co wypłukuje żelazo. a buraczki to co 3 dzień mam. albo buraczkową, albo chłodnik albo buraki z ziemniakami jako surówka. nie wiem co sie dzieje. ...

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

De- ja włąsnie obejrzałam to co wrzuciłaś o spojeniu łonowym i właśnie mnie też tak boli.. tylko że mi nie pomaga leżenie na boku i tez nie boli mnie aż do kolan, tylko ból mam w krzyżu i pachwinach dodatkowo. no i jak chodzę albo cos robie typu kucam a potem wstaje itd to mnie boli mocniej.
Stary 2013-08-30, 20:20   #3478
iskra75
Raczkowanie

a w ogóle pochwalę wam się radosną nowiną jaką przekazała mi koleżanka... Otóż Kobita ma 37 lat i rocznego synka <z in vitro>... starali się lat 10 i dupka i zdecydowali się.. szczęśliwie udało im się za 1 razem więc część kosztów im zwrócono.. a dziś oznajmiła mi że jest w ciąży.. ot tak główka się wyluzowała i odblokowała i jest dzidzia na razie to dopiero ok 8-10tc ale będę naprawdę mooocno trzymać kciuki
Stary 2013-08-30, 20:22   #3479
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Kochana, ja miałam 177/88 :P
ale jak dobrze to dobrze. Odpoczywaj i tyle

ej ze mną coś nie halo..
w ciąży tak miałaś?? I co na to lekarz powiedział?
Postaram sie więcej leżakować

zakręcona

Ojć to słabo...kiedy wizytę masz??

Mąż wyczytał, że sok z buraków dobry na obniżenie ciśnienia...jutro kupię, nie zaszkodzi popić...niby szklankę dziennie trzeba
Stary 2013-08-30, 20:23   #3480
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Jaka śliczna niunia! Extra zdjęcie!!! Udało Wam się A jaką masz długą szyjkę WOW, nawet nie wiedziałam że taka długa może być hehehe. Mnie jeszcze na żadnym USG nie mierzyli szyjki albo mi o tym nie mówili hmmm.. na kolejnym sama zapytam :P
No ja też nigdy w taki sposób szyjki nie miałam mierzonej. A tutaj mi lekarz zrobił też to USG dopochwowe i w ten sposób zmierzył - mówił, że ona zakręcona jest i jak dodał te zakręcone kawałki to wyszło ponad 5 cm.

A siostra też już zdążyła zauważyć, że młoda ma duży nosek kartofelek i duże usteczka No, ale cóż, nosa kleopatry to ani ja ani małżonek mój nie mamy więc pewnie nie ma po kim mieć małego...

A tu spokój się zrobił. Idzie weekend Ja też zmykam film z mężem oglądać.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości