Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-30, 14:45   #3241
kate1623
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Dzisiaj o 16.45 mam usg genetyczne, wiec prosze o kciuki
Kciuki mocno zaciśnięte

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 14:55   #3242
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
dziewczyny macie tutaj str. Elektroniczny bra-fitter - poznaj swój prawidłowy rozmiar biustonosza!
może wam się przyda przy doborze stanika

trzymam kciuki za wizytę
Mi wyszło Rozmiar brytyjski:32FF (70FF)
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 15:03   #3243
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trihomonas Pokaż wiadomość
No wlasnie...Wszystko bylo dobrze a tu ni z gruchy ni z pietruchy

Paula ja nie wiem,czy bedzie dobrze Ja wiem,ze dziewczyny mowia,ze najlepiej pustke potrafi wypelnic kolejna ciaza ale ja chce ta dzidzie spowrotem moge sie zle czuc,narzekac,mdlec ale co bym nie zrobila to juz i tak koniec Nie wiem,czy nie mam depresji,czy nie isc do psychologa ale co on mi pomoze-tylu ludzi mnie wspiera i placze ze mna Twarz mnie szczypie od lez ale nie potrafie przestac ryczec To jest trauma na cale zycie ...
Wybaczcie dziewczyny,ze Wam tu smuce ale tu w Holandii caly czas po holendersku rozmawiam a nie ma to jak po polsku sie wygadac
Wypłacz się, to bardzo pomaga, uwierz, że z czasem się podniesiesz. Myśl o dziecku będzie zawsze, ja dziś miałabym już 4 miesięcznego bobasa, często myślę o tym czy był to chłopiec czy dziewczynka, jak by wyglądało etc. Pamiętać o nim będę zawsze, niedługo rocznica #, dziś już trochę inaczej na to patrzę, zrozumiałam, że tak musiało być, nawet znalazłam sens swojej straty.
Jeśli chcesz umów się z psychologiem. Mnie pomogla praca- pracuję w przedszkolu tam nie ma czasu na zły humor i myslenie o prywatnych sprawach, po tygodniu od wyjścia ze szpitala byłam już w pracy, bo chciałam przestać myśleć tylko o jednym. Czas pędzi nieubłaganie, bardzo koi ból, sama się o tym przekonasz. Jak minie ten pierwszy żal sięgnij do ksiażki "Cisza pod sercem"- mi pomogła przebyć żałobę

Cytat:
Napisane przez moni888 Pokaż wiadomość
To i ja bardzo prosze o dopisanie Monika 26 , OM 29.05, TP wg usg 09.03 [2 ciąża , mama przeuroczej 4,5 letniej Majeczki] to az niemozliwe ale dzis na usg lekarz pokazał nam siusiaka i pogratulowal syna !!!
super, jest już drugi chłopiec

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

A widzisz... wiec chyba nawet tak trzeba
Tak jak mowisz, po prostu MUSI byc dobrze

Dziewczyny ktore znaja juz plec - zgadza Wam sie z chinskim kalendarzem plci? Bo zem ciekawa
nie wiem, nie sprawdzałam

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
gratuluję wszystkich pozytywnych wieści z wizyt. fajnie się Was czyta i ogląda fotki.

Nadzwyczajna - trzymaj się tam, spotkanie z psychologiem na pewno Ci nie zaszkodzi, a może pomóc.

miałyśmy dzisiaj radę pedagogiczną, a przed nią poszłam na słówko do dyry i oznajmiłam, że od 16.09. idę na zwolnienie. nie robi żadnych problemów.

poza tym przeżywam fakt, że moja córcia od poniedziałku idzie po raz pierwszy do przedszkola. martwię się, jaki będzie ten początek...
będzie dobrze rodzice zawsze to bardziej od dzieci przeżywają

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
My też w poniedziałek pierwszy raz zobaczymy jak będzie ale jesteśmy pozytywnie nastawieni
będzie dobrze pamiętaj żeby nie pokazać swojego stresu dziecku, przed salą szybki buziak i będzie dobrze, nawet jak dziecko uroni łzę czy dwie

Cytat:
Napisane przez elzuniusia Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Czy mogę się przyłączyć?

Termin porodu mam na 8.03.2014 Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze. Dobiega mi 13 tydzień do końca więc ryzyko jest coraz mniejsze. Za tydzień moja 3 już wizyta i mam nadzieje że wszystko będzie OK.
witaj

Cytat:
Dziekuje Ci Zapalilam znicz
Wlasnie przezywam cos takiego,ze chce jak najszybciej zajsc w ciaze-chce miec jak najszybciej mojego dzidziusia spowrotem ale chyba to nie jest teraz najlepsze wyjscie...To chyba nie bedzie to samo...To juz nie bedzie ten dzidzius
Nie chce Wam zasmucac watku dziewczyny-to nie o smutkach watek...Moze znajde na wizazu watek mam aniolkowych
Ja też chciałam szybko mieć kolejną ciąże, gdybym mogła to już w szpitalu zaczęłabym starania-tak wtedy myślałam. Ale gin kazał czekać pół roku, a potem jeszcze miałam problemy z tarczycą. Dziś jak na to patrzę to twierdzę, że widocznie tak musiało być, musiałam poczekać tak długo na swoje drugie szczęście. Tobie oczywiście życzę byś znalazła spokój i zaszła w najlepszym dla siebie momencie.

Cytat:
Dziekuje..Ja mam kontrol za miesiac dopiero,wiec musze przeczekac...Chyba zdecyduje sie pojsc do lekarza,bo nie chce popasc w depresje a juz w ciazy czulam,ze mnie dopada...
Co do piersi:mnie bolaly na poczatku ciazy a potem coraz mniej,choc nadal byly wielkie..Teraz pare dni po zabiegu nagle staly sie bardzo (jak nigdy ) wrazliwe na dotyk,sa twarde jak kamien i mam wrazenie jakby mialy mi peknac...Przyznam,ze troche mnie to martwi,bo przeciez hormon ciazowy w moim organizmie sie zmniejsza,wiec chyba piersi nie powinny stac sie tak bolesnei twarde Czy mamy aniolkowe moglyby mi cos napisac na ten temat Czy mialy tak samo,czy lepiej,zeby udala sie do lekarza
Mnie po zabiegu przestały boleć piersi. WyPróbuj rady Marioli, jest położną, zna się na rzeczy.

mariola trzymam kciuki za wizytę

Gratuluje udanych wczorajszych wizyt
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 15:16   #3244
trihomonas
Zadomowienie

Cytat:
Jesli chodzi o piersi, to nos dobrze dopasowany biustonosz, taki, ktory dobrze by je trzymal razem i na miejscu, mozesz wziac nurofen jak cie bola i masz uczucie ciezkosci, za kilka dni powinno minac. Czesto tak sie dzieje.

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Dziekuje Ci mariolasl Trzymam kciuki-na pewno badania wyjda bardzo dobrze

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Wypłacz się, to bardzo pomaga, uwierz, że z czasem się podniesiesz. Myśl o dziecku będzie zawsze, ja dziś miałabym już 4 miesięcznego bobasa, często myślę o tym czy był to chłopiec czy dziewczynka, jak by wyglądało etc. Pamiętać o nim będę zawsze, niedługo rocznica #, dziś już trochę inaczej na to patrzę, zrozumiałam, że tak musiało być, nawet znalazłam sens swojej straty.
Jeśli chcesz umów się z psychologiem. Mnie pomogla praca- pracuję w przedszkolu tam nie ma czasu na zły humor i myslenie o prywatnych sprawach, po tygodniu od wyjścia ze szpitala byłam już w pracy, bo chciałam przestać myśleć tylko o jednym. Czas pędzi nieubłaganie, bardzo koi ból, sama się o tym przekonasz. Jak minie ten pierwszy żal sięgnij do ksiażki "Cisza pod sercem"- mi pomogła przebyć żałobę
Ja też chciałam szybko mieć kolejną ciąże, gdybym mogła to już w szpitalu zaczęłabym starania-tak wtedy myślałam. Ale gin kazał czekać pół roku, a potem jeszcze miałam problemy z tarczycą. Dziś jak na to patrzę to twierdzę, że widocznie tak musiało być, musiałam poczekać tak długo na swoje drugie szczęście. Tobie oczywiście życzę byś znalazła spokój i zaszła w najlepszym dla siebie momencie.

Mnie po zabiegu przestały boleć piersi. WyPróbuj rady Marioli, jest położną, zna się na rzeczy.
Dziekuje baja_86 ... Moze sie jakos ulozy,moze bedzie jeszcz dobrze
trihomonas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 15:25   #3245
teQiba
Moderator

Cytat:
Moze sie jakos ulozy,moze bedzie jeszcz dobrze
MUSI być dobrze!
Stary 2013-08-30, 15:30   #3246
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje baja_86 ... Moze sie jakos ulozy,moze bedzie jeszcz dobrze
Na pewno! nawet jeśli teraz wydaje się, że nigdy już nie zaświeci słonce. Trzymam za ciebie kciuki, odezwij się czasem
Stary 2013-08-30, 15:40   #3247
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Mi wyszło Rozmiar brytyjski:32FF (70FF)
mi 70 E jestem w szoku

Napisane przez mariolasl

trzymam mocno na pewno wszystko dobrze będzie

Jak mnie sen zmorzył spałam 3 godziny nie pamiętam kiedy się tak ostatnio wyspałam

Napisane przez moni888
To i ja bardzo prosze o dopisanie Monika 26 , OM 29.05, TP wg usg 09.03 [2 ciąża , mama przeuroczej 4,5 letniej Majeczki] to az niemozliwe ale dzis na usg lekarz pokazał nam siusiaka i pogratulowal syna !!!

gratulacje

Co do kremów na rozstępy ja to się smaruje codziennie oliwką zwyła dla dzieci a raz w tygodniu oliwą z oliwek w pierwszej ciąży miałam tylko rozstępy na piersiach

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-30, 16:09   #3248
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymam mocno
Stary 2013-08-30, 16:15   #3249
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z centrum handlowego chciałam wypatrzeć jakieś jeansy ciążowe w h&m i jak już wyszłam ze sklepu tak mi się słabo zrobiło i mroczki przed oczami, że masakra musiałam usiąść bo jeszcze chwila i bym padła na podłogę .Pozatym nic nie kupiłam bo tam dosłownie nocuje
Kate, a skoro Ty jedyna jesteś tak "daleko posunięta" to pokazałabyś może brzuszek? Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam swoją prośbą, ale fajnie byłoby zobaczyć, że na naszym wątku już brzusie większe są ja na razie mam taki głupi... Znaczy mam wrażenie , że jest troszkę wystający, ale już niekoniecznie z powodu wzdęcia albo kilogramów, ale tak wygląda . Dziewczyny w mojej okolicy (12 t), też tak macie?

Cytat:
Ja już pewnie w trakcie badania, ale też mocno trzymam kciuki. Napisz, jak było

I nie wiem, czy to dlatego, że dowiedziałam się, że jestem w 12t czy co, ale jakoś częściej od wczoraj czuje jakieś kłucia i uciski w podbrzuszu, jak ostatnio pisałyście.

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 16:20   #3250
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Kate, a skoro Ty jedyna jesteś tak "daleko posunięta" to pokazałabyś może brzuszek? Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam swoją prośbą, ale fajnie byłoby zobaczyć, że na naszym wątku już brzusie większe są ja na razie mam taki głupi... Znaczy mam wrażenie , że jest troszkę wystający, ale już niekoniecznie z powodu wzdęcia albo kilogramów, ale tak wygląda . Dziewczyny w mojej okolicy (12 t), też tak macie?
Spoko z chęcia wieczorkiem wrzuce zdjęcie

Zaczełam 17tyg i już schizuje kiedy w końcu poczuje ruchy czy na pewno wszystko w porządku. Straszna ze mnie panikara

Maja

Czytam
Stary 2013-08-30, 16:34   #3251
111kicia111
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Ja sie zaduzo nie odzywam ale za to nabieżąco Was czytam. Teraz mam głowe zaprzatnietą rozpoczeciem roku szkolnego. Szkolne zakupy juz zrobione, ubranka poprane i poprasowane. Moja córcia juz się cieszy że idzie do szkoły bo strasznie sie już nudziła w domu.

Co do rozmiaru piersi to mi wogóle nie urosły. Może wydaja się troszkę bardziej pełne. Z ciekawości zmierzyłam przed chwilka i mam ten sam rozmiar co przed ciążą. Przestały mnie już całkowicie boleć.

Kurcze w ostatnie spodnie się juz mieszcze. Chyba musze Tż wyciągnąć na zakupy w weekend bo niedługo nie będę miała co ubrać. Niby przytyłam tylko albo az 2 kg ale powoli czuje sie jak słoń. Brzuszek już mi wystaje

A tak wogóle to zaczęłam dziś 15 tc.
Terminu kolejnej wizyty jeszcze nie mam ale chodze prywatnie i moge sie umawiac z tygodniowym wyprzedzeniem. W piatek ide tylko do połoznej.
Dziewczyny Wy macie robione usg na kazdej wizycie? A jesli tak to jest sens robic je na każdej wizycie. Bo u mnie wyglada to tak że jak chcę wizyte z usg to płace 120 zł a jak bez to 70 zł. Wiadomo lepiej chyba widziec dzidzię raz w miesiącu ale niestety portfel chudszy.

Mam jeszcze pytanko do dziewczyn które znaja już płec dziecka. Miałyście robione usg dopochwowe i dlatego było widac płec czy nie ma znaczenia jakie usg robi lekarz. Ja ostatnio miałam juz przez brzuch i kolejne napewno tez będa przez brzuch.

Trzymam kciuki za wizyty.
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-30, 16:34   #3252
fasola81
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Przypuszczam, że wygodniejsze niż te z "pełnym" pasem, bo taki duży pas opinał mi brzuch tak gdzieś do 8 miesiąca, w zaawansowanej ciąży się i tak ściągał ku dołowi
a ja chciałąbym legginsy, takie grube, ciepłe też z pasem, ciekawe czy takie znajdę
Bardzo duży wybór jest w H&M właśnie takich legginsów.

Wszystkie cieszycie się rosnącym biustem a ja z tym moim podwójnym D to jeszcze trochę i nie będę mogła ich oderwać od podłogi Co będzie jak dojdzie brzuch ... przecież mnie przeważy

Co do smarowania używam mustela, faktycznie drogi, ale mega wydajny.

Zazdroszczę wam, że jesteście już na tak zaawansowanym etapie, że znacie płeć ja dopiero kończę 9 tydzień. Ostatnią wizytę miałam 12.08 i już wariuję. Najchętniej już teraz chciałabym mieć usg żeby wiedzieć, że wszystko na pewno jest ok. A wizyta dopiero 06.09 ... obym doczekała Chyba jestem jedyną osobą, która cieszy się, że wymiotuje bo mam namacalny dowód, że fasolka nadal istnieje
fasola81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 16:45   #3253
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Ja sie zaduzo nie odzywam ale za to nabieżąco Was czytam. Teraz mam głowe zaprzatnietą rozpoczeciem roku szkolnego. Szkolne zakupy juz zrobione, ubranka poprane i poprasowane. Moja córcia juz się cieszy że idzie do szkoły bo strasznie sie już nudziła w domu.

Co do rozmiaru piersi to mi wogóle nie urosły. Może wydaja się troszkę bardziej pełne. Z ciekawości zmierzyłam przed chwilka i mam ten sam rozmiar co przed ciążą. Przestały mnie już całkowicie boleć.

Kurcze w ostatnie spodnie się juz mieszcze. Chyba musze Tż wyciągnąć na zakupy w weekend bo niedługo nie będę miała co ubrać. Niby przytyłam tylko albo az 2 kg ale powoli czuje sie jak słoń. Brzuszek już mi wystaje

Terminu kolejnej wizyty jeszcze nie mam ale chodze prywatnie i moge sie umawiac z tygodniowym wyprzedzeniem. W piatek ide tylko do połoznej.
Dziewczyny Wy macie robione usg na kazdej wizycie? A jesli tak to jest sens robic je na każdej wizycie. Bo u mnie wyglada to tak że jak chcę wizyte z usg to płace 120 zł a jak bez to 70 zł. Wiadomo lepiej chyba widziec dzidzię raz w miesiącu ale niestety portfel chudszy.

Mam jeszcze pytanko do dziewczyn które znaja już płec dziecka. Miałyście robione usg dopochwowe i dlatego było widac płec czy nie ma znaczenia jakie usg robi lekarz. Ja ostatnio miałam juz przez brzuch i kolejne napewno tez będa przez brzuch.

Trzymam kciuki za wizyty.
Wtedy gdy poznaliśmy płeć to było usg dopochwowe, ale przez brzuch pewnie też widać

Cytat:
Napisane przez fasola81 Pokaż wiadomość

Wszystkie cieszycie się rosnącym biustem a ja z tym moim podwójnym D to jeszcze trochę i nie będę mogła ich oderwać od podłogi Co będzie jak dojdzie brzuch ... przecież mnie przeważy

Zazdroszczę wam, że jesteście już na tak zaawansowanym etapie, że znacie płeć ja dopiero kończę 9 tydzień. Ostatnią wizytę miałam 12.08 i już wariuję. Najchętniej już teraz chciałabym mieć usg żeby wiedzieć, że wszystko na pewno jest ok. A wizyta dopiero 06.09 ... obym doczekała Chyba jestem jedyną osobą, która cieszy się, że wymiotuje bo mam namacalny dowód, że fasolka nadal istnieje
uwierz, że nie jesteś jedyna
Stary 2013-08-30, 17:08   #3254
Ela87
Zakorzenienie

Odebrałam dzisiaj wyniki na toxo i zapalenie watroby typu c.
Toxo nigdy nie miałam, a zapalenia też nie mam 108zł nie moje
Zastanawiałam się nad tą toxo, bo miewam takie dziwne akcje, że nie chce mi się myć owoców i warzyw kupuję i od razu jem nie myjąc. Już z tym walczę i nie pamiętam kiedy ostatnio nie myłam nic.

Ja płacę za każdą wizytę 130zł, ale nie ma opcji bez usg. Ja tez nie musiałabym oglądać co miesiąc dziecka, ale chciałabym co miesiąc wiedzieć, że serce bije, więc jakieś urządzenie co czyta bicie serca bym chciała mieć.

Słaby mam dzisiaj dzień. Nic mi się nie chce...

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 17:42   #3255
kate1623
Zadomowienie

Ja prywatnie płacę za wizytę 150zł z badaniem i z usg, no ale to jest niska stawka w Wawie

Proszę to Ja i mój brzuch (sorry za brudne lustro ale pies uwielbia się w nim przegladać i je obśliniać i nie mam siły codziennie je szorować )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130830_182712.jpg (103,4 KB, 81 załadowań)

Maja

Czytam
Stary 2013-08-30, 17:47   #3256
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja prywatnie płacę za wizytę 150zł z badaniem i z usg, no ale to jest niska stawka w Wawie

Proszę to Ja i mój brzuch (sorry za brudne lustro ale pies uwielbia się w nim przegladać i je obśliniać i nie mam siły codziennie je szorować )
Masz mniejszy brzuch ode mnie, a ja jestem dopiero 20 tydzień
będę słonicą

Szczupła jestes

Stary 2013-08-30, 17:50   #3257
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Masz mniejszy brzuch ode mnie, a ja jestem dopiero 20 tydzień
będę słonicą

Szczupła jestes
Ela na pewno jesteś 20tyg? Bo mi sie wydawało że młodszą masz ciążę . Dzięki za komplement ale szczupła to ja bylam

Maja

Czytam
Stary 2013-08-30, 17:56   #3258
Trisdom
Zadomowienie

Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Hej dziewczyny. Melduje sie, ze zyje. Dzis bylam ostatni dzien w pracy- w pn wizyta i zwolnienie. To dluga historia, ale opisze ja w pn po wizycie.
Sama z kolezankami z pracy chyba widzialysmy klejnoty, ale poczekam do pn.
A tyle stresu ile mialam w pracy... Szkoda gadac.

Trichomonas- sciskam mocno i tule.

Witam wszystkie niwe mamusie i ciesze sie, ze tyle z nas zna juz plec. U mnie konvoqka 14 tygodnia.
Ha- teraz bede miala dla Was wiecej czasu!!
Stary 2013-08-30, 18:04   #3259
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Kate, a skoro Ty jedyna jesteś tak "daleko posunięta" to pokazałabyś może brzuszek? Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam swoją prośbą, ale fajnie byłoby zobaczyć, że na naszym wątku już brzusie większe są ja na razie mam taki głupi... Znaczy mam wrażenie , że jest troszkę wystający, ale już niekoniecznie z powodu wzdęcia albo kilogramów, ale tak wygląda . Dziewczyny w mojej okolicy (12 t), też tak macie? .
Ja jestem w końcowce 12 tygodnia i mam duży brzuch. Musiałam sobie kupić te spodnie ciążowe w H&M bo w żadne się nie mieszcze. Na wadze tylko +2 kg, ale brzuch mi wyszedł już dawno. Może dlatego że zawsze byłam bardzo szczupła, to szybciej widać Ale teraz to każdy obcy zauważy ciąże, nie ma jak ukryć.
Częściowo brzuch jest wydęty przez wzdęcia, ale nawet rano zaraz po wstaniu jest spory...

Cytat:

Oj szkoda że nie trafiłam na nie... To są zwykłe leginsy czy specjalne z miejscem na brzuch? Na dziale ciążowym je znalazłaś czy na ogólnym?

Cytat:
No to w 12 tyg. mam podobny, a wieczorem to i większy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-30, 18:15   #3260
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem spokojniejsza jak widzę pukające serduszko

Cytat:
No ja się nie cieszę z tego samego powodu co ty przed ciążą miałam 75D, a teraz 75F muszę spać w staniku sportowym w nocy bo inaczej umieram z bólu jak śpię na boku

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Ja jestem w końcowce 12 tygodnia i mam duży brzuch. Musiałam sobie kupić te spodnie ciążowe w H&M bo w żadne się nie mieszcze. Na wadze tylko +2 kg, ale brzuch mi wyszedł już dawno. Może dlatego że zawsze byłam bardzo szczupła, to szybciej widać Ale teraz to każdy obcy zauważy ciąże, nie ma jak ukryć.
Częściowo brzuch jest wydęty przez wzdęcia, ale nawet rano zaraz po wstaniu jest spory...
No u szczupłych podobno szybciej widać
Stary 2013-08-30, 18:28   #3261
(t)asia
Zadomowienie

Cytat:

Ja się nie cieszę, ale jestem dzięki temu trochę spokojniejsza. Pamiętam jak w szpitalu pielęgniarka codziennie pytała czy przypadkiem mnie nie mdli bo to dobry znak. Wtedy nie mdliło, za to teraz nadrabia

Cytat:

Ale jesteś szczuplutka.
Ja nie pamiętam ile płaciłam, chyba 130zł.
U mnie dopiero 8 tydzień a czuje się jak balon, napuchnięta, wydęty brzuch. Nigdy nie miałam go płaskiego ale teraz to normalnie masakra. Zdaję sobie sprawę że teraz to raczej zatrzymywanie wody a nie faktyczna ciąża, ale ulubione spodnie już odłożyłam na półkę.

W ubiegłą sobotę miałam ambitny plan aby ubrać koszulę na guziki-takie zatrzaski, ale jak tylko się wyprostowałam to guziki puszczały, w biuście i brzuchu. Mąż miał nie lada ubaw

Mam jeszcze głupie pytanie. Od zawsze większość nocy śpię na brzuchu. Kiedyś chyba trzeba przestać. Ale kiedy???

Edytowane przez (t)asia
Czas edycji: 2013-08-30 o 18:29
(t)asia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 18:32   #3262
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:

Brawo za pierwszy wątkowy brzuszek! śliczny a wiadomo, jaki skarb się w nim kryje?

U mnie na wizycie też jest ful opszyn badanie z usg i niestety 120 zł. Co prawda w ciąży na wizycie byłam dopiero raz, ale przed ciążą kilkakrotnie i ta sama cena. Mam nadzieję, że dla stałych ciężarówek, które się meldują co 3 tygodnie będzie jakaś zniżka...
słuchajcie USG 4D (Voluson E8 Expert) to jest takie usg z ruchomym wyraźnym obrazem? czy z tego da się zrobić nagranie na płytę na przykład? zapomniałam go zapytać, a bardzo bym chciała oczywiście trochę później jak dzidzi podrośnie
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 19:02   #3263
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Dziewczyny w mojej okolicy (12 t), też tak macie?
Wiesz co - moj brzuch jest juz ogromny, u innych ciezarnych to chyba dopiero w 5 miesiacu sie taki robi, ale ja zawsze mialam sklonnosci do wzdec...

Cytat:
Kurcze na telefonie nie widac zdjec Jutro podejrze w pracy, bo na dzisiaj juz mam dosyc komputera

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Melduje sie, ze zyje. Dzis bylam ostatni dzien w pracy- w pn wizyta i zwolnienie. To dluga historia, ale opisze ja w pn po wizycie.

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Mam jeszcze głupie pytanie. Od zawsze większość nocy śpię na brzuchu. Kiedyś chyba trzeba przestać. Ale kiedy???
Dolaczam sie do pytania.
Stary 2013-08-30, 19:10   #3264
mmhym
Zadomowienie

Cytat:

Zaczełam 17tyg i już schizuje kiedy w końcu poczuje ruchy czy na pewno wszystko w porządku. Straszna ze mnie panikara
Możesz poczekać jeszcze i z miesiąc chyba, tak czytałam

Cytat:

Brawa za 15t.
Ja płacę różnie, zależy jak mnie rozliczy, od 110 do 130 zł. Bez USG niby 90 zł, ale jeszcze mi się nie zdarzyło, ona chyba zawsze robi, przynajmniej ciężarówkom.
Ja płci nie znam, ale wczoraj genetyczne robiła mi raz dowcipnie, raz przez brzuch, zmieniała kilka razy Zalezy chyba jak się dziecko ułoży i co akurat chce uchwycić.

Cytat:
A, to już tydzień został, śmignie, nawet nie zauważysz

Cytat:
Ślicznie wyglądasz, bardzo wdzięcznie, szczuplutka jesteś. Ja mam normalnie brzuch w takim rozmiarze...

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Sama z kolezankami z pracy chyba widzialysmy klejnoty, ale poczekam do pn.
A tyle stresu ile mialam w pracy... Szkoda gadac.

Witam wszystkie niwe mamusie i ciesze sie, ze tyle z nas zna juz plec. U mnie konvoqka 14 tygodnia.
Ha- teraz bede miala dla Was wiecej czasu!!
Hej po długim niewidzeniu
Jeśli się potwierdzi, to gratuluję siusiaka

Cytat:
U mnie dopiero 8 tydzień a czuje się jak balon, napuchnięta, wydęty brzuch. Nigdy nie miałam go płaskiego ale teraz to normalnie masakra. Zdaję sobie sprawę że teraz to raczej zatrzymywanie wody a nie faktyczna ciąża, ale ulubione spodnie już odłożyłam na półkę.

Też się cały czas czuję napuchnięta, od samego początku i wcale mi nie minęło..

A do pytania się podłączam. Ja troszkę zaczęłam się starać, ale mi po prostu tak najwygodniej i już. Muszę lekarki zapytać we wtorek.

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 19:24   #3265
mariolasl
Zakorzenienie

Dziewczyny dziekuje za kciuki.
USG genetyczne wyszlo bardzo dobrze. Jeszcze bede czekac na wyniki krwi, ale jestem spokojniejsza.

Moj Maz byl ze mna i mial lzy w oczach , a moj synek zlizywal mi ukradkiem zel z brzucha

Trihomonas, jak ci nie przejdzie za kilka dni i dalej bedzie bolalo, to mozesz isc do lekarza, zawsze moze przepisac tabletki.
Stary 2013-08-30, 19:57   #3266
Enia_
Zadomowienie

Cytat:

Ja też nie czuje jeszcze zadnego miziania...........ale spokojnie,doczekamy się

Cytat:
Dziewczyny dziekuje za kciuki.
USG genetyczne wyszlo bardzo dobrze. Jeszcze bede czekac na wyniki krwi, ale jestem spokojniejsza.

Moj Maz byl ze mna i mial lzy w oczach , a moj synek zlizywal mi ukradkiem zel z brzucha

Trihomonas, jak ci nie przejdzie za kilka dni i dalej bedzie bolalo, to mozesz isc do lekarza, zawsze moze przepisac tabletki.
wiem jaka to ulga super ze wszystko w porządku

Cytat:
Witam dziewczyny-gratuluje udanych wizyt i ciesze sie,ze sa same dobre wiesci...
Dziekuje Ci Zapalilam znicz
Wlasnie przezywam cos takiego,ze chce jak najszybciej zajsc w ciaze-chce miec jak najszybciej mojego dzidziusia spowrotem ale chyba to nie jest teraz najlepsze wyjscie...To chyba nie bedzie to samo...To juz nie bedzie ten dzidzius
Nie chce Wam zasmucac watku dziewczyny-to nie o smutkach watek...Moze znajde na wizazu watek mam aniolkowych
Kochana,wiem co czujesz
Ja z miesiąc czasu nie mogłam dojsc do siebie- najgorzej było wieczorami,wyłam do poduszki a mój Tz nie wiedział zupełnie jak mi pomóc bo i ja pomocy nie chciałam ,poprostu musiałam sie wypłakać !.............chciałam moją dzidzie
ale w koncu wziełam sie za siebie i zaczelismy sie starac po miesiącu,niestety nie udawało się,z miesiąca na miesiąc byłam bardziej załamana bo chciałam dziecko JUZ ,TERAZ, dopiero w 7 cyklu zaszłam w upragnioną ciąże
Co do tego.........ze bedziesz chciala to dziecko którego juz nie ma...........zobaczysz ze jak uda wam sie znów i bedziesz w ciąży te myśli miną ! będziesz chciała TO dziecko które bedziesz nosiła pod serduszkiem,będzie to najwazniejsze dla ciebie i coraz rzadziej beda wracały mysli ze chcesz to które straciłaś................ .u mnie tak właśnie było.
Głowa do góry,wypłacz się,wyżal ile sie da !
To pomaga..............pozni ej przyjdzie czas na wyciszenie zebranie sił i znów starania ! Powodzenia
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009

Edytowane przez Enia_
Czas edycji: 2013-08-30 o 19:59
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 19:59   #3267
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Myślę że jak się nam wątek skończy to warto by w następnym przestudiować kto jest a kto nie . Niby nie jestem sama z lutego, ale jakoś żadna z dzieczyn się nie udziela

Właśnie wróciłam z centrum handlowego chciałam wypatrzeć jakieś jeansy ciążowe w h&m i jak już wyszłam ze sklepu tak mi się słabo zrobiło i mroczki przed oczami, że masakra musiałam usiąść bo jeszcze chwila i bym padła na podłogę .Pozatym nic nie kupiłam bo tam dosłownie nocuje
Też mi się ostatnio zrobiło słabo. Na szczęście jednorazowo Mamy teraz predyspozycje ku temu.

Cytat:

Ja już pewnie w trakcie badania, ale też mocno trzymam kciuki. Napisz, jak było

I nie wiem, czy to dlatego, że dowiedziałam się, że jestem w 12t czy co, ale jakoś częściej od wczoraj czuje jakieś kłucia i uciski w podbrzuszu, jak ostatnio pisałyście.
Mój brzuch już chyba zauważają obcy ludzie. Wchodziłam dziś do klatki w ołówkowej spódnicy (jeszcze się mieszczę )
i mijałam babki co stały pod blokiem i plotkowały
Za sobą usłyszałam "ty! ona jest chyba w ciąży!"
A ja myślałam, że tylko ja widzę ten brzuch, bo o nim wiem
Chyba, że to przez tą spódnicę
A to dopiero 13t 6 d

Cytat:

Piękny Bardzo mi się podobają takie ciążowe brzuszki na takich szczupłych kobietach jak ty

Cytat:
Ja się nie cieszę, ale jestem dzięki temu trochę spokojniejsza. Pamiętam jak w szpitalu pielęgniarka codziennie pytała czy przypadkiem mnie nie mdli bo to dobry znak. Wtedy nie mdliło, za to teraz nadrabia

Ale jesteś szczuplutka.
Ja nie pamiętam ile płaciłam, chyba 130zł.

W ubiegłą sobotę miałam ambitny plan aby ubrać koszulę na guziki-takie zatrzaski, ale jak tylko się wyprostowałam to guziki puszczały, w biuście i brzuch
u. Mąż miał nie lada ubaw

Ja na brzuchu nie śpię, ale jak na nim leżę to jest mi ciągle wygodnie

Ja za to odpoczywam tylko jak siedzę i mam nogi na tym samym krześle, jak ja to wykonam z brzuchem
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 20:35   #3268
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja za to odpoczywam tylko jak siedzę i mam nogi na tym samym krześle, jak ja to wykonam z brzuchem
Moze w rozkroku?
Stary 2013-08-30, 20:37   #3269
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Ela na pewno jesteś 20tyg? Bo mi sie wydawało że młodszą masz ciążę . Dzięki za komplement ale szczupła to ja bylam
12 tydzien
ale błąd

Stary 2013-08-30, 20:39   #3270
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Wtedy kiedy przestanie Ci być wygodnie W pierwszej ciąży około 4 miesiąca położyłam się na brzuchu jak zwykle i wiedziałam, że nadszedł czas rozstania ciężko było się odzwyczaić
Teraz jestem w 14 tygodniu i mimo, że brzuch mam dość duży to nadal mnie nic nie ciśnie więc korzystam.

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości