|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie kupiłam Michałowi jajka ekologiczne (cóż, teście mają swoje kury, ale wypięli się na nas to niech se w dupę wsadzą) i dodam miśkowi do zupki jutro. Ciekawe czy zje ![]() Aaaa w poniedziałek będę miała wreszcie tablet, to nie będę tak do tyłu może, bo jak będziemy się karmić to coś podczytam. Wczoraj mięliśmy oglądać ten horror, co to Silver oglądała, ale dupcia, mały marudek zasnął o 20.30. Illusion, dziękujemy. Paputki są super, przynajmniej z nóżek nie spadają ![]() Kupiliśmy ten kubeczek lovi. Fajny
Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2013-08-30 o 20:00 |
||
|
|
|
#3393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja lubię, ale tylko z octem Laurko, Silver a na jakiej stronie można obejrzeć ten horror??? Kurde, laurko przypomniałaś mi, że cały tydzień nie dałam małej żółtka
|
|
|
|
|
#3394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaz przyoszczedzisz troche, a ja z torbami pojde
|
|
|
|
|
#3395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zdrzemnęłam się teraz z Polą jakieś pół godziny, a ona śpi dalej, tylko zaś ciekawe, czy to na noc..
Super pogoda dziś była, dwa spacery zaliczyłyśmy, a na ten drugi to już młodą w krótki rękawek ubrałam, bo takie cieplutko. Fewciu, ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]() 2. ja też, bez octu sobie nie wyobrażam. ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- E.DICKINSON - proszę się odezwać !
|
||
|
|
|
#3396 |
|
Zadomowienie
|
tyle mnie nie bylo i tylko 1 strona nadrabiania ... toz to szok normalnie ...
wlasnie uspilam mloda ... laski dalam jej 1 raz dzis pol sloiczka kaszki hipa tej na dobranoc z bananami ... szok 1 raz zobaczylam co to znaczy jak dziecku smakuje .. nie nadazylam lyzka machac ... zresxta sama ze smakiem wylizalam kubek ... jest pycha no ale z cukrem to co sie dziwic ... bede jej chyba robic kaszke i dawac, bardzo jej smakowalo. dovila. cyckiem i dziec spi ... a ja zaraz siekne serek tutii z biedry do tego bulka z dzemem i kakao .. nie to ze powinnam byc na diecie
|
|
#3397 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Jakie pustki dziś
![]() Cytat:
za nowe umiejętności Julianki . Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Po pudełka poleciałam następnego dnia po Twojej informacji o nich ![]() Właśnie u nas zabawki nie bardzo dają radę ![]() Cytat:
Dobrze, że w dziń odsypiamy
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma fot, bo wszystko z przecen
![]() generaknie 4 bluzki w pretty girl jedna w camaieu takie casualowe wszystkie, sa super j w koncu jak czlowiek bede wygladacdziewczyny pod czym wasze bable soia? my juz od jakis 4 mies pod kolderka, ale ciagle zapominalam sie zapytac hehe ill, wiem, pewnie pytakam 100x i 100x mi odpowiedzialas, ale ile masz wzrostu? ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- lece skalpel machac, juz nie dam rady pobiegac bo babla za dlugo usypialismy
|
#3399 |
|
Zakorzenienie
|
Nancy, ja mam Caretero Magnus i ono się bardzo mocno opuszcza, Oliwia czasem sobie drzemkę ucina, jak najmocniej ją opuszczę.
Co do galaretki, to u mnie się też mówi na to galaretka po prostu. Albo nóżki w galarecie. ZAWSZE z octem. ![]() Lady, Oliwka śpi w dużym, ciepłym śpiworku - bo noce już zimne u nas są teraz. |
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
Ill, bo z tym spaniem dziecka, jest tak, że jak nabywa nową umiejętność, to jest to dla niego coś nowego, "przeżywa" to, jak to było mówione - jest przestymulowane, więc gorzej śpi.
Dużo znam przypadków, gdzie dziecko właśnie jeszcze przed skończeniem pierwszego roku nagle zaczyna gorzej spać, budzić się z płaczem. Ale przechodzi. |
|
|
|
#3401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pietrek pod kocykiem ![]() Zazdroszczę zapału do ćwiczeń
|
|
#3402 |
|
Zakorzenienie
|
Lady, czasem pod kołderką, czasem pod kocykiem.
|
|
|
|
#3403 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
mogę mieć do Was pytanie?? Jak to jest z tym rocznym macierzyńskim, jeżeli przez pierwsze pół roku dostawałam 100% pensji, to w drugim półroczu mam dostawać 60%, tak? Czy 80%?? Bo chyba moj szef się pomylił ![]() wogóle jak wszystkie dzieciaczki szybko rosną i jakie już są mobilne cos moje dziecię w tyle za Waszymi, leniuch mały
|
|
|
|
#3404 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ok. Nie mam pytań![]() A właśnie, też chcę go kupić. Mała od 3 dni ma szczękościsk na picie i dałam jej trochę z kubeczka (rany jakiego stresa miałam, że się zakrztusi) i chyba spodobało jej się takie picie. Kurczę ja daję raz na 2 tyg. Szczerze to nie chce mi się specjalnie jajka gotować... Cytat:
Mój TŻ też tak lubi![]() TŻ w pracy, Niunias śpi, wszystko porobione... DZIWNIE MI
|
||
|
|
|
#3405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko ciekawe kiedy
|
|
#3406 |
|
Wtajemniczenie
|
Śpi moje szczęście więc popiszę co u nas.
Spaliśmy dzisiaj do 8 prawie ![]() U fryzjera byłam dziś i mnie ciachnęła troszkę. O razu uprzedzam pytania: nie mam zdjęcia, jutro może cyknie mi małżonek jak się uda. Przód dłuższy, tył krótszy, asymetrycznie do tego, z jednej strony dłuższe niż z drugiej. Pozostałam wierna grzywce ![]() Dziś uczyłam teściową obsługi mikrofalówki a na koniec stwierdziła że jak zapomni jakie te guziki wciskać to młodemu będzie podgrzewać obiadki w gorącej wodzie ![]() Kurde stres mnie dopada jednak przed tym powrotem do pracy
|
#3407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żulię śpi w półśpiworku-u nas też już chłodniej. A jak wasze Bąble śpią pod kocami/kołdrami??? Nie zakładają sobie na głowe, nierozkopują się? |
|
|
|
|
#3408 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- foty Lady może trzasnąć aparatem - Igorek śpi pod kocykiem - wzrostu mam 165 cm a Ty? Cytat:
![]() No właśnie...kiedy...
|
|
#3409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak się dziecko przyzwyczai
|
||
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/sandalki-mrugala-s...438952303.html sandałki te. Przyszły dzisiaj. Bardzo fajne i sztywny zapiętek jest, Dadolo jak mu na próbę założyłam to kopał nogami przed siebie jak koń
![]() A te do wózka na chłodne dni http://allegro.pl/show_item.php?item=3485496649 |
|
|
|
#3411 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale to chyba jest jakos tak, że jak jest mniej pracownikow niż 20 to płaci firma, a ZUS jej zwraca. Eh ten moj szef zawsze coś naknoci z pensją
będę musiała wyjasniaćMoje małe spi pod kołderką. Wciskam ją między materac i szczebelki, ale czasem udaje mu się wydostać
|
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
Black, lubisz dubstep??
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Się dziecię obudziło z drzemki... Zobaczymy, do której będą tańce, hulanki i swawole
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-08-30 o 20:52 |
|
|
|
#3413 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaa przypomniałam sobie że nancy miała "100 pytań do" i mi nie zacytowało:
Lecę z pamięci więc wybacz jeśli o czymś zapomniałam: - krzesełka te plastikowe chyba w większości mają regulację oparcia w 3 pozycjach więc poszukaj takie jakie Ci cenowo i kolorystycznie odpowiada i sprawdź w opisie czy ma regulację 3-stopniową oparcia. - paznokietki tylko jak śpi o się wyrywa a przy nosku jest w miarę ok, nie protestuje zbytnio - uszka myję w kąpieli mokrym wacikiem - z żółtkiem nie wiem... - kaszki to dodawać do deserku możesz mannę błyskawiczną np. bobovita ma taką bez cukru jej nie trzeba gotować, a kaszkę bezglutenową to dużo ich jest musisz zdecydować czy holle chcesz np. jaglana jest bezglutenowa, czy Bobovitę - są bananowe bez cukru. Ja wymiękłam i daję mleczne, nie ogarnęłabym tego ściągania mleka codziennie chyba... - pisiorka myję w czasie kąpieli, polewam tą dziurkę wodą, nic nie ściągam i nie grzebię.
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Pytania techniczne
![]() 1) kiedy dziecia dajemy przodem do kierunku jazdy? Faktycznie od 9 kg? 2) kupujecie szelki do nauki chodzenia? |
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
Hope, 1) to po prsotu chyba wtedy, jak się dziecia przenosi do fotelika "normalnego"
, Pola tak jeździ już2) nie kupujemy
|
|
|
|
#3416 |
|
Zakorzenienie
|
Hje, lubię.
A co? Meduzzko, a co chcesz konkretnie wiedzieć? Pytaj. Co do spania, to ja z początku przykrywałam małą kocykiem lub kołderką, ale zawsze kończyło się tak samo - rozkopana po 5 minutach, a nóżki zimne, że masakra... Więc teraz ją wkładam do śpiwora (już nasz drugi, z pierwszego wyrosła - chlip chlip) i mam pewność, że nie zmarznie mi przez całą noc. ![]() Hope, my będziemy dawać małą przodem do jazdy, jak kupimy nowy fotelik, na razie jeździ jeszcze w Maxi Cosi (do 13kg) tyłem do jazdy. Niedługo kupujemy Caretero Ibiza, ale ona jeszcze 9kg nie waży, więc fotelik i tak trochę poczeka... A co do szelków, to nie, nie kupujemy.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-08-30 o 20:56 |
|
|
|
#3417 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, widzę, że dziś coś milczałyście... cały dzień Was podczytywałam, ale nie odniosę się, wybaczcie. Tylko Pstryczkowemu Kubuniowi muszę
Humor mi się trochę poprawił, a mam nadzieję, że jak mąż wróci z garażu to mi go całkiem naprawi :P |
|
|
|
#3418 |
|
Zakorzenienie
|
My właśnie mamy fotelik 0-25 z czterostopniową regulacją i się zastanawiamy czy już go przełożyć
|
|
|
|
#3419 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na chłodne dni do wózka my mamy podobne, o takie http://allegro.pl/super-kozaczki-hm-...510134811.html a jak się nauczy chodzić skubaniec to kupię już takie kozaczki porządne na śnieg. Cytat:
U nas dziś było inaczej niż zwykle bo późno wstaliśmy i późno miał drugą drzemkę no i spodziewałam się że będzie dłużej fikał ale nie...wstaliśmy prawie o 8, pierwsza drzemka 11:30 - 13, druga drzemka 16:50 - 18:10 i o 20:20 padł.
|
|
#3420 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:33.

Za zębiszcze
Fajny ma ten wózek Misza. A u Was tak zimno jest?
U mnie upał....

..zjedlimy jajecznice..a co..też dobre...kradziona kiełbasa od teściów była smaczna

Ok. Nie mam pytań