|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
Miałam w ciąży takie wymioty że od razu się odwadniałam i do szpitala. I tak parę razy. nie wiesz co to galert ?? ![]() http://kucharzytrzech.blogspot.com/2010/03/galert.html http://kotlet.tv/galaretki-z-kurczakiem
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-08-30 o 14:19 |
|
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
Od razu widać, że weekend się zbliża bo pustki
![]() ![]() Dziecko me śpi a ja zamiast iśc razem z nią to co Dobra to teraz ja mam pytanie odnośnie jedzenia ![]() ![]() Czy na chwilę obecną tj.8 miesiąc wystarczy raz dziennie kaszka (ok. 150ml, nie zawsze wszystko zjada), obiadek (raczej mały słoiczek ) i jak mam to jakiś owoc do siateczki , a reszta to cycek ![]() :conf used:A i czasami dostaje chrupka kukurydzianego 1-2 dziennie, a czasami w ogóle
|
|
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
a ja daje na chwile obecna Amelce, duzy obiadek i maly deserek, nie daje jej kaszek, ale od października bedzie jadła.
Kurna laski, robilam ciasto i ten mini piekarnik... cholera, moja tortownica mi sie nie zmiescila, bo ja nie mam okragłej tylko taką prostokątną i nie wiem jakim cudem, ale sie nie zmiescila, musialam do t. jechać teraz musze doprowadzic sie do stanu uzywalnosci, bo jakt zt by mnie zobaczyl teraz to oj .. ;]
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nancy, no spoko, tylko jakim prawem mają mnie wypisywać, skoro jak dają jakąś ofertę, to albo jest z wykształceniem/doświadczeniem/etc. nie moim, i potem się dziwią, jak to nie dostałam? Albo zwyczajnie idę, i pracodawca nie przyjmuje. To przecież na kolanach nie będę prosić. ![]() A ten tekst, to był do mojej ciotki. Tylko tak się składa, że ona przed 2010 rokiem pracowała dość długo, a potem synka adoptowała i dltaego przerwała. A jak chciała firmę zakładać i o dotację się w pupie starała, to nie, bo coś tam. To niech se kija wepchną ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Aga, u nas jest mleko tylko w nocy i przed obiadkiem (czasem po), a tak to kaszki, obiadki, deserki. I daję jej wszystkiego po trochu, co sama jem ![]() Ale to przecież zależy od samej mamy i dziecka, siostrzenica tż dwa miesiące starsza od Poli, a w ogóle ani mm, ani kaszek nie je, tylko już robione na krowim mleku i ogólnie jedzenie już "dorosłe"
|
|
|
|
|
#3367 |
|
Zadomowienie
|
Aga moja dokladnie tak samo z tym ze nie daje jej kaszki. dostaje obiadek maly sloiczek i deserek, czasem chrupka albo te wafelki ryzowe bd jej kupilam. tak tp cycek i woda z sokiem ...
Bokeh jestem absolutna fanka fryza Haniowego ![]() wszystkie fotki dzieciaczkow cudne <3 moja miala kolejna drzemke, jestem u przyjacily nic nie musze robic i zauwazylam ze mala spi zdecydowanie dluzej jak leze kolo nien przytulam. jak sie przebudza zaszuszam. tym sposobem miala dzis 2 godzinne drzemki ... gdyby przyjaciola nie miala poj.ebanych psow co pruja mordy wiecznie to by moze dluzej spala ...
|
|
#3368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Uffff już po tej piekielnej konferencji - przeżyłam
![]() Cytat:
dla KubusiaCytat:
![]() Pozdrowienia dla mamy ![]() Piękni Wy ![]() nancy: 1- jakie polecacie krzesełko do karmienia, takie żeby można było w nim usadzać dziecko samo nie siedzące jeszcze? Niektóre dziewczyny kupiły krzesełka Babylove czy jakoś tak, bo można właśnie regulować siedzisko 2- czy Wasze dzieci lubią zabiegi kosmetyczne typu: czyszczenie noska, obcinanie paznokci? Mój od jakiegoś czasu nie pozwala na żadną ingerencje w jego wygląd, wyrywa się, głową rzuca we wszystkie strony... Różnie, ale przeważnie jakoś nam to idzie, choć z nosem gorzej - bardziej się denerwuje. Teraz paznokcie obcinam gdy nie śpi 3- jak myjecie uszka swoim bejbiątkom? Po kąpieli przecieram mokrym wacikiem. 4- Co do żółtka to czy można np takie surowe dodać do gotującej się kaszki?
|
||
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedzi
Ja miałam nie dawać kaszki, ale przez jakiś czas było tak, że musiałam coś załatwiać na mieście, więc robiłam kaszkę do butli bo nie było jak cycka dać i tak zostało. Tyle, że teraz kaszkę podaję łyżeczką
|
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Hope, jak czytam o babci Twojego tż, to utwierdzam się w dwóch przekonaniach.
1. Jak człowiek za młodu jest zły (w sensie właśnie np. niszczy rodzinę, tylko o sobie myśli), to na starość cierpi/zostaje sam. Mama z siostrą na zmianę zajmują się takim dziadkiem, który dawniej miał wszystkich w poważaniu, rządził nimi, własnymi dziećmi, żoną, nie szanował pracowników, oszukiwał, nad zwierzętami się znęcał. A teraz co? Ma chyba z 20 chorób jednocześnie, trzeba go karmić przewijać, kąpać. 2. Nasze życie zatacza koło. Rodzimy się, to j.w. - jesteśmy kąpani, karmieni, przewijani przez innych, mówi się do nas wyraźnie, powoli itp. A na starość? (Oczywiście, jeśli taka potrzeba jest) - to samo, bo jesteśmy zchorowani, i znowu pampersy, karmienie, kąpanie przez kogoś innego. Ech...
|
|
|
|
#3371 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak pomyślałam o ciąży to troszkę się przeraziłam, choć jestem prawie pewna,że nie, piszę prawie bo my tylko uważamy ![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
|
|
#3372 |
|
Zakorzenienie
|
hje ja myślę, że jest pewna różnica w mojej kuzynce a np Tobie. Mojej kuzynce się po prostu nie chce pracować, ma 30 lat i NIGDY nie pracowała, nie dlatego, że nie byłoby dla niej pracy tylko dlatego, że jest leniwa. Ona się musi wyspać, bo co drugi weekend ma zajęcia (po raz setny zaczęła studia, żadnych nie skończyła do tej pory), więc co dzień wstaje skoro świt o 10-12 w południe. Ona nawet na rozmowy nie chodzi.
misia czyżby szykowało się zbiorowe - wątkowe testowanie?
|
|
|
|
#3373 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aaaaa to tak wygląda Hanna jeśli nie kontempluje nad sensem bycia ![]() Cytat:
Za zębiszcze Fajny ma ten wózek Misza. A u Was tak zimno jest? U mnie upał....Ja myślałam, że dziś jest środa ![]() Moja kaszki niet Cytat:
Silver Oby Mama szybko wstała! Ojjj katar plus zębiory
|
|||
|
|
|
#3374 |
|
Zakorzenienie
|
Edytuję moją listę o pytanie nr 6
pytanie do mam chłopców6- jak/czy w ogóle usuwacie mastkę? |
|
|
|
#3375 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
Hje, też uważam, ze karma wraca czy jak to się tam mówi ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Silver,dużo zdrowia dla mamy
|
|
|
|
|
#3376 |
|
Zadomowienie
|
Nancy: ja daję łyżkę kaszki manny mlecznej z Nestle do nocnego mleka a rano ryżowej malinowej Bobovita do rannego mleka.
Uszy przecieram wilgotną myjką, po kąpieli suszę ręcznikiem. Młoda nie lubi obcinania pazurów, czyszczenia nosa jak tylko podchodzę z gruszką czy katarkiem to już kaszle W ogóle teraz nic nie lubi, ani zmiany pieluchy ani ubierania się...Co do żółtka-wydaje mi się, że jeśli masz pewność, że się zetnie to dlaczego nie? Mam stertę garów do mycia. Jakiś chętny Bułgar?
|
|
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do żółtka, moja mama mi mówiła, że kiedyś tak się robiło i byłam ciekawa czy któraś z Was tak robi
|
|
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
Silver-narobiłaś mi ochoty z tą galaretą (u nas tak się mówi ) i będę robić ![]() Jak się czujesz? Nancy- z tych pytań co pamiętam: krzesełka nie mam bo baba nas wyrolowała,szukam innego. Co do oczyszczania noska to ok,lubi chyba bo się śmieje paznokcie tylko przez sen,uszy normalnie myje wodą-tak jak sobie. Czasem jeszcze czyszcze wacikiem ale często zapominam. Żółtko ugotowane do obiadku. CHYBA TYLE
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytałam znowu troszkę.
Silver kuruj się kochana miętą. galarety (tak u nas się mówi) nie lubię Nancy my mamy krzesełko z trzystopniową regulacją, mała je na pół leżąco. Czyścić uszy i nosek Blanka uwielbia, paznokcie na śpiocha. Co do żółtka nie wiem. Bokehowa hania jak zwykle urocza, aaa.. i piękne zdjęcia na blogu! fantastyczny prezent dla rodziców Państwa Młodych! |
|
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3382 |
|
Zadomowienie
|
Ale jesteście... Jak człowiek ma czas to tutaj cisza...
|
|
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
W ikei my nie byli... Klopsiki przeszły mi koło nosa
..zjedlimy jajecznice..a co..też dobre...kradziona kiełbasa od teściów była smaczna![]() ![]() Pomidorek i ogorek z własnej pasieki.....mniammmm pusta lodówka..po chrzcinach wsio wyjedzone..albo pomrozone...jutro rocznicowy gril w plenerze...więc przed wyjazdem nie opłacało sie nic kupować. A na tego grila będę robić sałatkę z kurczakiem bo na chrzcinach zrobila furorę....ale mi się nie chce:banghead:
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
|
|
|
|
#3385 |
|
Lurker ;)
|
U mnie dzisiaj TZ gary myje
Zeby rozwiac watpliwosci- pewnie dlatego, ze masz dzis wychodne :P To dziecko dzisiaj przechodzi sama siebie w brojeniu. Na chwile sie odwracam a ta juz na drugim koncu pokoju- nie, nie raczkuje, nie pelza. Ona sie turla Nancy ad.1. jeszcze nie mam, ale chrzestni chca wziac z obnizanym oparciem, jest ich troche na allegro do 200 zl sie znajdzie spokojnie, ad.2. zalezy, ja sama nie obcinam bo raz ja zacielam cazkami i plakusiala a jak TZ obcina to jest ok, czyszczenie noska - zalezy od humoru. Czasami wyje jak jej psikne woda, a czasami sie cieszy zwlaszcza ja wyciagam glutki grucha,ad.3. paluchem myje zewnetrzna czesc, co 2,3 dzien czyszcze patyczkiem, ofkors nie wpycham gleboko na sile, w sumie nie ma mozliwosci bo sa te ograniczniki, ad.4. nie wiem, nie daje jeszcze zoltka, ad.5. daje taka kaszke http://www.dziecko.nestle.pl/produkt...uctid/178.aspx 1 lyzeczka dziennie do mleczka wieczorem. U nas sie mowi galareta albo galat. Nie lubie, nie jem gotowanego miesa, lubie wyraziste smaki. Wygralam szminke w konkursie rossmanna ![]()
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2013-08-30 o 17:52 |
|
|
|
#3386 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej
![]() Cytat:
Tylko ja nie taka pazerna i mi jeszcze 3,5 wystarrczy do szczęścia a jak zleci więcej to też super.Cytat:
to się nalatasz teraz ![]() Jasne....a na zdjęciu z tulą i filmiku z wstającym Fifkiem to co za chudzizna? Bo na moje oko to właśnie 36 Cytat:
Słodzizna! A huśtawka świetna
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
hej lejdis
normalnie dzisiaj prawie czika!!! ![]() wyszlismy z domu o 8.30 a wrocilismy o 16.40 ![]() pozazdroscilam illusion nowych fatalaszkow i skorzystalam z przecen, kupilam 5 bluzek za 100zl idziom kapac babla bo marudny
|
#3388 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do jedzenia to rzeczywiście ma ten Twój synuś apetyt. Igi mały słoiczek nadal a czesto nawet tego nie a rozszerzanie zaczęliśmy już 3,5 miesiąca temu. Cytat:
![]() śliczna Cytat:
a w tle pudełka z Biedry ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3389 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale Kuba nie spi tak, ze ma plasko glowke po jednej stronie. U niego wyglada to tak, ze ma glowke na skos - jedna dziurka od nosa jest wetknieta w przescieradlo, tylko jedna widac, dlatego mialam styki... Nie wiem czy wiecie o co chodzi ![]() Cytat:
![]() Oczywiscie w naszym przypadku chodzilo Ci o nadczynnosc? Wiesz, tez tak na poczatku myslalam (tez mialam swego czasu problemy z tarczyca i co nieco wiem). Ale lekarka ze szpitala zbila mnie z tropu. Jak zapisywalam Kube to powiedziala mi, ze ten nasz wynik tsh (ciut ponizej normy) uznaje sie za prawidlowy, bo jest niewielkie odstepstwo. I ze przyjecie do szpitala nastepuje z powodu nieprzybierania na wadze, a nie tarczycy. A z drugiej strony - jak robilam te badania (i jak wazylismy sie u pediatry) to Kuba wowczas jadl dopiero pol/niecaly maly sloiczek... Wiec moze jak teraz tyle je to przejde sie do pediatry i zbadamy ponownie te wage... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I tylko w 1 jest cielecina (we wtorki jedynie :/, o reszcie wole nawet nie wspominac. Niet ![]() Cytat:
![]() 2-niezbyt lubi, wyrywa sie przy czyszczeniu nosa 3-mokrym patyczkiem, ale tylko malzowine, w srodku absolutnie nie 4-a zamierzasz gotowac kaszke? 5-moze holle? ja daje bezglutenowa codziennie rano i do niej dodaje 0,5 lyzeczki glutenowej Tez chcialam robic na swoim mleku, ale sciagnie mnie przeroslo :P mam bd z niemieckiego rossmana i robie pol na pol z mm i woda (wg przepisu z opakowania) Cytat:
![]() U mnie to galareta
|
||||||||
|
|
|
#3390 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na szczęście nie z płaczem tylko na jedzenie ale jednak częściej. A był taki tydzień gdzie właśnie płakał przez sen często i myślałam że zęby kolejne ale ni ma ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42537841] ------------------- Dorka zaczyna dupkę podnosić i jeździ w przód i tył tyle, że brzuchem po podłodze bo brzucho za ciężkie jeszcze nie wpadła na to, że może się turlać i przemieszczać. Z półleżenia siada.[/QUOTE]![]() ooo ślicznie, dawno się nie pokazywalyście. Duża już Lenka. Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

dla Kubusia
Dalej ją boli. Ciągle leży. Jutro chyba z pielęgniarką będzie próbować wstawać.

..zjedlimy jajecznice..a co..też dobre...kradziona kiełbasa od teściów była smaczna