Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-30, 20:42   #3151
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
dziewczynki nie mamy ale dziś akurat szukałam czapek jesiennych na all (mamy tylko taką z daszkiem na lato a coś na uszka wiązanego by się przydało) i tam jest dużo tego w sklepach pewnie zaczną się pojawiać. tylko nie wiem jaki rozmiar na zimę, P. ma teraz 45 to nie wiem czy 46-48 czy 48-50?

jak ja kiedyś pytałam to wszystkie mnie olały pffff
wybieram się aczkolwiek nie wiem jak P. zniesie tyle godzin + dojazd, właśnie dzi s nad tym myślałam.
ja kupiłam na jesień w H&M za 15zł - bardzo fajne, polecam

i ja Cię nie olałam chyba, pisałam, że się wybieram (albo miałam w planach napisać) ale cholera też nie wiem jak to ugryźć, małż nie pojedzie z nami bo urlopu mało ma, ja bez prawka więc zostaje pociąg (bo do busa nie wpakuję wózka i nie zapnę fotelika)

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Musiałam przegapić, bo pewnie nadrabiałam pobieżnie.
Ty karmisz mm, u mnie dochodzi karmienie piersią i tutaj się zastanawiam jak to będzie.
Wiesz, jak dla mnie to mm by było bardziej kłopotliwe, mleka w piersi nie zabraknie. No ale ja nie mam problemu z karmieniem publicznie, już potrafię to robić dyskretnie

Cytat:
Napisane przez princesa85 Pokaż wiadomość
Przygarniecie jeszcze jedna mamę? - wprawdzie z drugiej połowy kwietnia ale jakoś do Was mi bliżej
cześć

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 20:43   #3152
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
to weź że sobą coś na.przebranie i już
kilka stron temu pisalysmu o tym, że nie ma chudego/tlustego pokarmu. mleko mamy jest dostosowane.do.potrzeb dziecka a to że przybierają skokowo(w jednym tygodniu w "normie", w innym wcale, a w jeszcze innym bardzo dużo) jest normalne dlatego najlepiej nie ważyć za często, żeby nie łapać stresa bo po co to cycom? .
oj dlatego zazdroszczę dziewczynom, które nie waza. ja tez najchętniej olalabym ten temat ale jak już dziecko ktorys tydzień nie przybiera to zaczyna się obsesja i nie chce sie niczego przegapić żeby mu nie zaszkodzic...i to takie bledne kolo :P

Cytat:

pobudki dzisiejsze 12, 2, 4, 5, 6 i od rodziny podłączenie pod cyca
.
fiu fiu, no to sobie nie pospalyscie

Cytat:
Napisane przez aska80 Pokaż wiadomość
W Kubusia Puchatka ma firanki w naszej sypialni podobają się bo się do nich uśmiecha
Też łykamy Actiferol 30 mg od miesiąca, muszę się wybrać na kontrolę morfologii ale nie mogę się zebrać (strasznie płakał), niemniej widać, że jest lepiej - ma super apetyt, kolorki i waga ruszyła. Kuracja ma trwać 3 miesiące.
Teraz waży 6700 i tak jak u Ciebie stanął na 5900 i nie mógł ruszyć ale on jadł naprawdę niewiele, ja myślałam, że to te upały, rehabilitantka nam podpowiedziała, żeby zrobić morfologię, ja się nie domyśliłam. Ale muszę przyznać , że miałam złote dziecko, spał i spał a teraz to rozrabia. Na wakacjach tak nam dał popalić, ze musieliśmy uciekać wcześniej do domu
o widzisz, tez jej zrobie morfologie, bo ja przecież wieksza czesc ciąży miałam anemie...mozu tu jest nasz problem. i Nelka tez spi dużo więcej niż choc chyba zaczyna z tego wyrastać hehe

DZIEKI ZA ROZPISKE! ZARAZ SOBIE POSTUDIUJE
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 20:45   #3153
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

hawwa- mieszkałam w toruniu 20 lat
ja żałuję, że tak późno do niej dotarłam....
przez to , że karmiłam Młodego z butelki przez jakiś czas, bardzo pogorszyło się jego ssanie... ssie zbyt płytko..niestety było już za późno,żeby go tego oduczyć i jest jak jest

ufff Młody zasnął....
dał mi dzisiaj w kość.... on ciągle ryczy... jak go zagaduję to jest w miarę,ale potrafi raptem tak zacząć wyć i nikt nie wie o co chodzi
czasami nawet noszenie na rękach nie pomaga
aa i kompletnie przestała go interesować karuzelka w ogóle się na nią już nie patrzy....jeszcze nie dawno ją uwielbiał .... z matą jest to samo...
na boki, na brzuch, na plecy w ogóle się nie przewraca....;/ leży jak kłoda...tylko kończynami macha..
cofnęło mi się dziecko w rozwoju

chociaż kupę dzisiaj zrobił... ale to rozweseliło go na jakieś 10minut

aa no i 2 razy króciutko się do mnie zaśmiał na głos pierwszy raz to zrobił
ehhh cholernie ciężko go rozśmieszyć...

Agnes- ja się boję sama wychodzić na spacery z W ,bo on co jakiś czas robi podobne akcje

vil- niedługo Przemcio będzie miał pełne uzębienie hihi
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 20:50   #3154
Gwizdak
Zakorzenienie

Aha! Apropos rozpiski:

Ta rozpiska jest przepisana ze starych zaleceń IMiDz, albo z zeszytu jakiejś "starej" studentki dietetyki Generalnie jest ok, natomiast teraz się już odeszło od zasad wprowadzania czegoś w konkretnym miesiącu, ponieważ nie ma to żadnego znaczenia z punktu widzenia medycznego. Czy wprowadzimy gluten w 6, czy w 8 m-cu - wszystko jedno. Byleby go wprowadzać nowe produkty pojedynczo i obserwować reakcję dziecka. A czemu to obojętne? Otóż to w jakiej kolejności i co wprowadzamy do diety dziecka jest zależne najbardziej od kultury i zwyczajów żywieniowych danego kraju/regionu. Robiono badania, by sprawdzić, czy kolejność wprowadzania posiłków ma jakiś wpływ na tempo rozwoju, czy stan zdrowia, ale nie ma To tylko kwestia zwyczajów.
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 20:53   #3155
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
Hej!

:brawo:

Dziecko karmione cycem się najada. Zdrowe, głodne dziecko nie będzie spokojnie spało, tylko będzie się darło A przybieranie na masie może mieć różne tempo. Dzieci powinny przybierać ok. 1 kg/m-c, ale jak jest np. 800g, to też nie ma tragedii. Jeśli dziecko na siatce centylowej jest proporcjonalne (podobny przedział dla masy i wzrostu), to nie ma się czym martwić
.
No to zalezy w jakim wieku. Przez pierwsze 3mies moze tak, ale pozniej to juz jednak 500gram na mies przez kolejne 3 to jest niezle.

Elusiek i Banka wielkie klaski za 4mies.i zyczymy Wam z Darusiem duzo zdrowia, radosci, malo nerwow i marudzenia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 20:54   #3156
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

aa no i bardzo dziękuję za gratulacje!

Stary 2013-08-30, 20:58   #3157
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No to zalezy w jakim wieku. Przez pierwsze 3mies moze tak, ale pozniej to juz jednak 500gram na mies przez kolejne 3 to jest niezle.
a tak, to prawda Nie doprecyzowałam, że chodzi mi o przyrosty u maluchów, bo tu same maluchy Potem naturalnie tempo spada. W końcu gdyby dzieci przybierały na wadze cały czas w tym samym tempie, co na samym początku życia, to mielibyśmy po roku kolosy w domu
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 20:59   #3158
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Witam się po koszmarnym poranku. Młoda przy jedzeniu zaczęła w końcu robić kupkę płacz, wygibasy, prężenia ... kupa strasznie gęsta, taka papka. Po zrobieniu też nie potrafiłam jej długo uspokoić, darła się strasznie. Przebrałam pieluchę i zadzwoniłam do przychodni poradzić się położnej, a ta, że to zapieczona kupa, tak nie może być i zapisała mnie do lekarki. Później młoda zrobiła jeszcze jedną normalną, znowu płacz przy przewijaniu nawet, a przewijać się uwielbia, i jeszcze taka 1/2 porcji poszła ... tutaj już był spokój przy przewijaniu. Teraz śpi, mam nadzieję wszystko wypchnęła po tym odkorkowaniu. Ciekawe co lekarka powie.
biedna Paulinka musiala się namęczyć żeby wycisnąć taka kupke. przyznaj się matka co jadlas tekst mojej tesciowej wpadla do nas dzisiaj z zaskoczenia, akurat pora kapieli i średnio mi to było na reke...oczywiście wnuczke będzie nosic, a Nelka jak marudna to wiele nie potrzeba wiec pozwolilam, niech ma i co babcia chciała ja odlozyc wrzask! a ja miałam tyyyyyle zajec poskladalam sobie pranie i tylko slyszalam jak szuka smoczka, bo nie wyrabia wiem okropna jestem w końcu stwierdziła, ze mamusia na pewno zjadla cos niedobrego i mala ma kolke. no to siup do mamusi na raczki i cisza zlote dziecko. szykowanie kapieli chyba dalo babci do zrozumienia, ze dziecko zmeczone i chcemy je polozyc, bo szybciutko zwinela się do domu...uff.

czy Paulinka ma jutro imieninki?
Stary 2013-08-30, 21:05   #3159
puchatkowa
Zakorzenienie

Veronic a może to jakiś skok u Wojtusia skoro cofnął się jakby w rozwoju? A za parę dni dopiero pokaże czego się nauczył

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
Aha! Apropos rozpiski:

Ta rozpiska jest przepisana ze starych zaleceń IMiDz, albo z zeszytu jakiejś "starej" studentki dietetyki Generalnie jest ok, natomiast teraz się już odeszło od zasad wprowadzania czegoś w konkretnym miesiącu, ponieważ nie ma to żadnego znaczenia z punktu widzenia medycznego. Czy wprowadzimy gluten w 6, czy w 8 m-cu - wszystko jedno. Byleby go wprowadzać nowe produkty pojedynczo i obserwować reakcję dziecka. A czemu to obojętne? Otóż to w jakiej kolejności i co wprowadzamy do diety dziecka jest zależne najbardziej od kultury i zwyczajów żywieniowych danego kraju/regionu. Robiono badania, by sprawdzić, czy kolejność wprowadzania posiłków ma jakiś wpływ na tempo rozwoju, czy stan zdrowia, ale nie ma To tylko kwestia zwyczajów.
Bardzo fajnie to napisałaś i dzięki za to

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
biedna Paulinka musiala się namęczyć żeby wycisnąć taka kupke. przyznaj się matka co jadlas tekst mojej tesciowej wpadla do nas dzisiaj z zaskoczenia, akurat pora kapieli i średnio mi to było na reke...oczywiście wnuczke będzie nosic, a Nelka jak marudna to wiele nie potrzeba wiec pozwolilam, niech ma i co babcia chciała ja odlozyc wrzask! a ja miałam tyyyyyle zajec poskladalam sobie pranie i tylko slyszalam jak szuka smoczka, bo nie wyrabia wiem okropna jestem w końcu stwierdziła, ze mamusia na pewno zjadla cos niedobrego i mala ma kolke. no to siup do mamusi na raczki i cisza zlote dziecko. szykowanie kapieli chyba dalo babci do zrozumienia, ze dziecko zmeczone i chcemy je polozyc, bo szybciutko zwinela się do domu...uff.
A ładnie to się tak nad teściową pastwić co? Hehe

_________
Młoda padła ufff. Żeby tylko zaraz nie obudziła się ze spinką jak to miało miejsce przez 3 poprzednie wieczory

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:14   #3160
MoTyleKsw
Zakorzenienie

chwilowo nie nadrabiam. pytanie za 100 pkt!

CZY KTÓRAŚ SKŁADAŁA SAMA bezpośrednio do ZUS o urlop macierzyński te 6 tyg i te 20 tyg? Bo u nas w zusie nie idzie się nic dowiedzieć, każą mi składac do pracodawcy tylko co z tego jak on nie wie co zrobić?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:15   #3161
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
chwilowo nie nadrabiam. pytanie za 100 pkt!

CZY KTÓRAŚ SKŁADAŁA SAMA bezpośrednio do ZUS o urlop macierzyński te 6 tyg i te 20 tyg? Bo u nas w zusie nie idzie się nic dowiedzieć, każą mi składac do pracodawcy tylko co z tego jak on nie wie co zrobić?
A pracodawca zatrudnia pow. 20 osob?

banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:18   #3162
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Motylku, te dwie ostatnie różowe są mniejsze i cieńsze

http://obrazki.elektroda.pl/8670004500_1377876462.jpg[COLOR="Silver"]
Przedostatnia

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:23   #3163
salviae
Zadomowienie

Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Motylek, ja skladalam, piszesz - prosze o udzielenie dodatkowego urlopu macierzynskiego w pelnym wymiarze od do, a bezposrednio po nim urlopu wychowawczego w pelnym wymiarze od do i oswiadczam, ze z urlopow nie bedzie korzystal drugi rodzic - imie nazwisko i pesel
Na necie znajdziesz wzory i zrob sovie kopie do potwietdzenia, trxeba zlozyc 2 tyg przed koncem macierzynskiego

I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-08-30 o 21:25
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:25   #3164
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
To ja bym chciała się czegoś więcej dowiedzieć Jaka cena, jak z gwarancją itd. Kurde mam już mętlik w głowie, a termometr muszę mieć.
dam znac, bo tez jesteśmy na etapie zakupu i myslalam o tym micro...ale pojawila się propozycja i w sumie może warto.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
z nieba mi spadasz!!! wiesz moze, z czego moj Florek moze miec takie brazowe kupska??? to jest taki soczysty, sluzowaty braz. glownie w nocy to ma...
dostaje zelazo w kropelkach, standardowo witamine D. no i musi brac aspiryne ze wzgledu na wade serca, a poza tym to tylko cyc.
a to nie będzie zasluga zelaza? bo ono zawsze zmienia kupe a ta nocna pewnie jest dluzej w jelitkach.

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
cześc mamusie....przywitam się ..troche w biegu Was poczytam..bo musze dzis ogarnąc 2 szczepienia..znaczy sie i Wiktor i Gabriel dzis na 13 mają tą przyjemnośc..w której to Ja najbardziej chyba cierpie(no i z ubożeje o 350zł)

boli mnie brzuch ze strachu przed sytuacją nieuniknioną....asss:conf used:

i jak po szczepieniu, chłopcy dali rade?

Leida - tez miałam pisać, zebys sprobowala nakładek, one maja czubek jak butla, wiec mogą pomoc. u nas dość długo były potrzebne, bo Nela nie chciała pic z jednego cyca. po jakims czasie mogłam ja oszukiwać i tylko na starcie była nakladka, a później już lapala normalnie. teraz już nie pamiętamy o nakładkach, ale to fajny wynalazek. spróbujcie
Stary 2013-08-30, 21:27   #3165
puchatkowa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Motylek, ja skladalam, piszesz - prosze o udzielenie dodatkowego urlopu macierzynskiego w pelnym wymiarze od do, a bezposrednio po nim urlopu wychowawczego w pelnym wymiarze od do i oswiadczam, ze z urlopow nie bedzie korzystal drugi rodzic - imie nazwisko i pesel
Na necie znajdziesz wzory i zrob sovie kopie do potwietdzenia, trxeba zlozyc 2 tyg przed koncem macierzynskiego

Dokładnie tak pisałam choć ten dodatkowy to zaznaczyłam, że 6tyg a bezpośrednio po nim urlopu rodzicielskiego (nie wychowawczego ) w wymiarze 26tyg.
I koniecznie ten dopisek, że drugi rodzic nie będzie korzystał

Ząbki
Stary 2013-08-30, 21:27   #3166
Ashyshqa
Zakorzenienie

Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez princesa85 Pokaż wiadomość
Przygarniecie jeszcze jedna mamę? - wprawdzie z drugiej połowy kwietnia ale jakoś do Was mi bliżej
witamy nowa mamusie czy my się czasem nie znamy?

Justi gratuluje zdanego egzaminu!

Diabli czyżby jutro było Twoje swięto? Zatem wszystkiego najlepszego już dziś (jutro moge nie pamiętać). co sie będzie działo u Diabli na imieninach?

my miałyśmy 5cio godzinny spacer z dwoma karmieniami kupionym.płaczem a teraz moje dziecko próbuje zasnąć przy piersi wymachujac przy tym wszystkimi konczynami. a mi już się znudziło uspokajanie jej więc z wami pisze sobie.

Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:30   #3167
salviae
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Dokładnie tak pisałam choć ten dodatkowy to zaznaczyłam, że 6tyg a bezpośrednio po nim urlopu rodzicielskiego (nie wychowawczego ) w wymiarze 26tyg.
Fakt pomylilam, znowu na wniosku tez musialam poprawiac :p

I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:32   #3168
ankaaa206
Wtajemniczenie

mój maruda padł o 17.30 i śpi do teraz, ma dziś dzień brudasa, tylko pampersa muszę mu zmienić jak się obudzi, u mnie tak jak u Veronic mały dał w kość, i też nic mu nie pasowało dziś, ciągle płacz, jak mu masowałam dziąsła czymkolwiek to chwile spokój a potem ryk, trochę ciszy w bujaczku było

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:32   #3169
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
A pracodawca zatrudnia pow. 20 osob?

No właśnie nie. Poniżej 10.
Cytat:

Tak własnie zrobiłam. Znalazłam sobie na necie wzory. Wypisałam. Zaniosłam do ZUS a tam kobita na mnie z japą, że to do pracodawcy i pracodawca u siebie wypełnia jakieś druczki, których one przecież nie mają i musi wysłać do ZUSu te druczki, które on wypełni, a mój pracodawca oczywiście zielony.

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-08-30, 21:32   #3170
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
o to nawet nie tak, źle jak Vil pisała

Pamiętacie jak pisałam, że T mobile skasował mnie 150 zł za internet w tel. dzisiaj przyszła odpowiedz na reklamacje, że uznają i nie muszę tego płacić mają szczęście
super. jak ja lubie ludzi, który walcza o swoje! 150zl pieczota nie chodzi

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Kopnijcie mnie w dupę... nie umiem być konsekwentna i oduczyć go zasypiania jeżdżąc próbowałam metody Karpa, ale gdy tylko podchodziłam i on tak patrzył tymi oczkami: Mama gdzie idziesz? pomóż mi zasnąć to wymiękałam...
no to kopie w tylek nie wymiękaj, bo on na pewno myśli sobie: chciałbym zasnąć bez jezdzenia, tylko jakos nie potrafie ot cala filozofia! spróbuj stopniowo, najpierw niech wozek stoi i trzymaj go za reke, później może na boczku, może z pieluszka...kombinuj, bez sensu utrudniać sobie zycie. niedługo zamiast w lozku będzie chciał żeby go bujac w wozku i wtedy będziesz miała problem.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
lecimy w marcu do indii co prawda mój mąż jeszcze nic o tym nie wie, ale dowie się w swoim czasie moja mama już zaoferowała że jak coś to zajmie się młodym, no ale jeszcze nie wiem czy skorzystam z jej pomocy..
o mamo alez zazdroszczę. my od zawsze mamy taki plan, ze zamiast weseliska wolimy konkretne niezapomniane wczasy - indie, afryka, chiny i kanada, kanada ale to z wiadomego powodu hehe (nie sa nim losie, syrop klonowy, niagara i hamburgery )
Stary 2013-08-30, 21:33   #3171
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
I to zaniosłaś do ZUSu i bez problemu wzięli?

Co za kuźwa baby pracują u mnie to szok

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-08-30, 21:36   #3172
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Veronic a może to jakiś skok u Wojtusia skoro cofnął się jakby w rozwoju? A za parę dni dopiero pokaże czego się nauczył

Bardzo fajnie to napisałaś i dzięki za to

A ładnie to się tak nad teściową pastwić co? Hehe

_________
Młoda padła ufff. Żeby tylko zaraz nie obudziła się ze spinką jak to miało miejsce przez 3 poprzednie wieczory
To trzymam kciuki zeby spala do rana

Cytat:

czy Paulinka ma jutro imieninki?
Heee tesciowa tez dobrze wybrnela heee

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Elusiek i Banka wielkie klaski za 4mies.i zyczymy Wam z Darusiem duzo zdrowia, radosci, malo nerwow i marudzenia

dziekujemy

na 4 mc zafundowal mi jazde przed kapiela a po kapielu mega jaze hhe z zanoszeniem itp. Ale spi juz od godziny oby jak najdluzej

Cytat:
Prześliczna tunika

Witaj

Sto lat dla Waszych chłopaków

No tego cz pomoże nie wiem ale nie pogniewałabym się gdyby i u nas pomogła
Powodzenia w aukcji

Happy śliczne te czapeczki Kupiłaś je gdzieś w Polsce?

dzieki

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
no carbot ale ja na to gadam pchli targ hih
A Przemek kolejne ząbki dobry jest moja teściowa co dzwoni to tez pyta o ząbki
A carboty sa super , tez sie obkupilam na nim pare lat temu hii

Stary 2013-08-30, 21:44   #3173
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Nie tyle mnie co jeżdżenia na spacerze w wózku usypia w 5 min, w mieszkaniu nie ma wózka, więc szuram leżaczkiem po podłodze
az chciałabym napisac, ze uratuje Was motolezaczek ale z drugiej strony po co znow dawac kolejny "jezdzacy bodziec". powoli stopniowo rezygnuj. zobaczysz, ze da rade.
(ale wymyslilas z tym lezaczkiem!!! )

Cytat:
Ahh jak ona ładnie chwyta w obie rączki
Stylizacja spacerowa super
dziękujemy.

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Diabli- dopatrzyłam Twoją fotkę w nowym fryzie - naprawdę super wyglądasz ! oby się dobrze układała
dzięki. układa się superowo. do niedawna mycie glowy było dla mnie dość problematyczne - dluuugie suszenie, prostowanie i pol wieczoru zabawy. dzisiaj znow wstałam, mala jeszcze spala, wiec szybki prysznic, 5 min i wlosy suche. pasta 3 min przed lustrem i już. układają się naprawdę fajnie - jak nie chce za bardzo szalec to wystarczy je zaczesać do tylu i mam prawie jak kozuchowska

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
cloche,banka- naprawdę była istna masakra:/ TŻ gnał 180km/h żeby być jak najszybciej w domu.... <<ale to była przesada>>
biedny tatuś. taka podróż musi być bardzo meczaca psychicznie, glownie dla kierowcy

a nam dzisiaj przyszedł w końcu fotelik oddajemy graco i Nelcia będzie się wozic w mc (jednak nowe auto może zdzialac cuda )
Stary 2013-08-30, 21:46   #3174
puchatkowa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
I to zaniosłaś do ZUSu i bez problemu wzięli?

Co za kuźwa baby pracują u mnie to szok
Tak wzięli, ale wiesz co chyba wiem czemu...Bo mi ustał okres zatrudnienia już i ja przeszłam pod ZUS. A tak to faktycznie u pracodawcy powinnaś to chyba załatwić

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
To trzymam kciuki zeby spala do rana
Hehe dzięki
Idę się położyć bo nie wiem ile czasu mi jeszcze będzie dane pospać a od 7 na nogach jestem przez jej brzuszek

Ząbki
Stary 2013-08-30, 21:46   #3175
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie. Poniżej 10.

Tak własnie zrobiłam. Znalazłam sobie na necie wzory. Wypisałam. Zaniosłam do ZUS a tam kobita na mnie z japą, że to do pracodawcy i pracodawca u siebie wypełnia jakieś druczki, których one przecież nie mają i musi wysłać do ZUSu te druczki, które on wypełni, a mój pracodawca oczywiście zielony.

glupia rzeczywiscie w twoim przypadku pracodawca nic do podania nie ma zadzwon tam tel. Moze polacza cie z kompetentna osoba poprosisz jej nazwisko i ewentualnie powolasz sie na nia , a tak wogole to polowa tych bab w zus-ach nie zna sie na przepisach:banghead:

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
mój maruda padł o 17.30 i śpi do teraz, ma dziś dzień brudasa, tylko pampersa muszę mu zmienić jak się obudzi, u mnie tak jak u Veronic mały dał w kość, i też nic mu nie pasowało dziś, ciągle płacz, jak mu masowałam dziąsła czymkolwiek to chwile spokój a potem ryk, trochę ciszy w bujaczku było

No to niezle spi , ciekawe do ktorej bedzie kimal
Stary 2013-08-30, 21:47   #3176
antoinettee
Zadomowienie

Witam nowe mamusie

Heja laski Moja Julka to mała discopolówa Kocha polo tv. Załączam jej i ona wymachuje kończynami i uśmiecha się do telewizora. Ustawiam ją bokiem do telewizora i ćwiczy przekręcanie główki
Spróbowałam włączyć jej eska tv to ma te techno itp gdzieś. Woli disco polo Pieje, śmieje się, gada normalnie jaja
Stary 2013-08-30, 21:49   #3177
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
tak w centrum onkologii w Gliwicach - ale raczej nie urwe się z oddzialu na wagary w cukierni a szkoda! gdyby ktoras była w okolicy zapraszam na plotki
pamiętaj żeby mi wcześniej napisać żebym się do mamy wybrała

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
i ja Cię nie olałam chyba, pisałam, że się wybieram (albo miałam w planach napisać) ale cholera też nie wiem jak to ugryźć, małż nie pojedzie z nami bo urlopu mało ma, ja bez prawka więc zostaje pociąg (bo do busa nie wpakuję wózka i nie zapnę fotelika)
z pociągami to ostatnio różnie jechałam ostatnio do Jaśkowic, to pociąg po 7, a potem po 12 kolega dojeżdża z Jaśkowic do pracy do Katowic Załęża to musiał się przesiadać w rower i autobus

Cytat:
wpadla do nas dzisiaj z zaskoczenia, akurat pora kapieli i średnio mi to było na reke...oczywiście wnuczke będzie nosic, a Nelka jak marudna to wiele nie potrzeba wiec pozwolilam, niech ma i co babcia chciała ja odlozyc wrzask! a ja miałam tyyyyyle zajec poskladalam sobie pranie i tylko slyszalam jak szuka smoczka, bo nie wyrabia wiem okropna jestem w końcu stwierdziła, ze mamusia na pewno zjadla cos niedobrego i mala ma kolke. no to siup do mamusi na raczki i cisza zlote dziecko. szykowanie kapieli chyba dalo babci do zrozumienia, ze dziecko zmeczone i chcemy je polozyc, bo szybciutko zwinela się do domu...uff.
no tak, nosić, bawić, a jak dziecko marudzi to siup do mamy i bawcie się

Cytat:
ja składałam ale ja już nie jestem zatrudniona więc nie pomogę raczej.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:53   #3178
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez leida1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie kiedy zaczełyscie uzywac pieluch 3? Używam Dady na zmiane z pampers premium w nocy (bo mimo ze smierdza jak dla mnie lepiej wchłaniają) i 2 sa juz za małe a 3 troche za duze.... Kupiłam bez sensu pampers sleep and play bo wydawały się mniejsze (3), i sa mniejsze ale po pierwsze nie mają elastycznych boczków jak dada i premium care, mnije chłoną a po kilku uzyciach ten kwiatkowy zapach zaczyna mnie drażnic. Więc stwierdzam ze ani to do sleep (bo słabo wchłania) ani play (bo jak Zu wierzga nózkami to wylewa sie górą albo bokiem...)
Czy wasze dzieciaczki tez nie lubią smoczka? Moja od razu wypluwa, własciwie nie uzywam a wszyscy wokól pytaja czemu nie dostaje...woli własne paluszki
jedynki uzywalysmy do miesiąca, dwojki do skonczonego drugiego miesiąca, a później trojki i na nich pewnie zostaniemy trochę dluzej. fakt w pasie musiałam je na początku mocno sciskac (rzepy prawie na siebie nachodzily ), pieluszka wisiała w kroku, ale zawartość ani razu nie uciekla. a w dwojkach zdarzalo nam się to dość często, wiec wolalam zalozyc trojki i nie prac non stop przescieradla (karmimy się glownie na lezaco, wiec mloda na boczku, a kupa zazwyczaj wlasnie podczas jedzenia i latwo mogla wyplynac :P)
Nelka lubi smoczek, ale już powoli zaczyna go potrzebować tylko żeby zasnąć. chciałam wychowywać ja bez, ale jak to w zyciu wyszlo inaczej
Stary 2013-08-30, 21:54   #3179
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
z pociągami to ostatnio różnie jechałam ostatnio do Jaśkowic, to pociąg po 7, a potem po 12 kolega dojeżdża z Jaśkowic do pracy do Katowic Załęża to musiał się przesiadać w rower i autobus
no ładnie... ode mnie co godzinę są mniej więcej... nie wiem... zapisana jestem, jak dotrę to będę

Stary 2013-08-30, 21:55   #3180
princesa85
Przyczajenie

Dot.: Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
witamy nowa mamusie czy my się czasem nie znamy?

my miałyśmy 5cio godzinny spacer z dwoma karmieniami kupionym.płaczem a teraz moje dziecko próbuje zasnąć przy piersi wymachujac przy tym wszystkimi konczynami. a mi już się znudziło uspokajanie jej więc z wami pisze sobie.

Znamy i to prawie cale zycie hehe
Jak mi moją trudno uspokoić po karmieniu w srodku nocy bo nie chce zasnac to wkładam do łóżeczka i mowie, ze ma teraz isc grzecznie spac- powierci sie, pojeczy ale zasnie- czasem po 1,5 godzinie a czasem troszke szybciej. Moze i u Ciebie to poskutkuje. Moja juz chyba zalapala i po kilkunastu razach nie probuje juz niczego ugrac bo wie ze nie da rady:P
princesa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości