Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-30, 16:52   #3121
Elusiek
BAN stały

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
hej!

wpadłam się pochwalić

odebrałam dziś wyniki z egzaminu i zdałam

jestem więc kosmetyczką od spraw twarzy, szyi i dekoltu

gratulacje

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

A u mnie to w ogóle jakaś komedia z tym leżeniem na brzuszku. Bo jak leży to sobie część czasu trzyma główkę, część ssie rączkę , później zaczyna się wkurzać, więc turlam go na plecy to wściekły ryk, więc spowrotem na brzuch i spokój- nagle na brzuchu jest git.
Ale najbardziej mnie bawi, że on dalej nie chwyta za bardzo nic świadomie i sam się nie przewraca, a próbuje mi pełzać. Rezultat jest taki, że po chwili jego ręce są wzdłuż ciała a on nosem na macie...dziwne to moje dziecko.

my mamy dość podobnie, ale kończy się nosem w kocyku i wsadza palce do buzi
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 16:53   #3122
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2

justi super gratulacje

hawwa-hejjj jestes z Torunia?? super,ze oddziałowa z porodówki Wam pomogła ja u niej byłam raz jak miałam kryzys w karmieniu i poczatki zapalenia piersi. bardzo mi pomogła

bossssszzz Młody ma kolejny dzien marudzenia powoli mam dosyc... głowa mi peka....
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 16:59   #3123
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
małemu chyba idą zęby, jest strasznie marudny, wsadza wszystko do buzi i jeździ tym po dziąsłach a jak mu wypadnie to histeria jest
spotkałam na spacerze moją położną środowiskową i stwierdziła że Nikodem jest otyły - bo ma 7 kg - od razu spytała czy mm karmie a ja na to że nigdy - durna baba

hmmm to ja też mam otyłe dziecko według tego wskaźnika

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Wczoraj moje dziecko pierwszy raz zasnęło samo w łóżeczku. Na początku zasną w nosidełku i po pół godziny tż przeniósł go do łóżeczka tam się obudził. Więc mądra mama chciała ululać dziecko, ale tż mi zakazał wchodzić do pokoju i dać małemu trochę spokoju przez godzinę co chwilę zaglądałam co Adi robi, trochę się bawił, trochę ssał paluchy a na koniec zasną sam bez przytulanek i lulania mam samodzielnego syna tż powiedział że jestem nadopiekuńcza bo musiał mnie siłą odciągać od podglądania go w łóżeczku

Dziś o 18.05 mijają 4 miesiące od narodzin Adiego, jak to wszystko szybko zleciało
Stary 2013-08-30, 17:01   #3124
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Wczoraj moje dziecko pierwszy raz zasnęło samo w łóżeczku. Na początku zasną w nosidełku i po pół godziny tż przeniósł go do łóżeczka tam się obudził. Więc mądra mama chciała ululać dziecko, ale tż mi zakazał wchodzić do pokoju i dać małemu trochę spokoju przez godzinę co chwilę zaglądałam co Adi robi, trochę się bawił, trochę ssał paluchy a na koniec zasną sam bez przytulanek i lulania mam samodzielnego syna tż powiedział że jestem nadopiekuńcza bo musiał mnie siłą odciągać od podglądania go w łóżeczku

Dziś o 18.05 mijają 4 miesiące od narodzin Adiego, jak to wszystko szybko zleciało
za 4 miechy i za samodzielne zasypianie

Mój też jest "otyły" wg tego wskaźnika;p
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 17:13   #3125
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:

Sto lat dla Adiego
Moj tez dzisiaj skonczyl 4 mc
Justi gratulacje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 17:14   #3126
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez leida1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie kiedy zaczełyscie uzywac pieluch 3? Używam Dady na zmiane z pampers premium w nocy (bo mimo ze smierdza jak dla mnie lepiej wchłaniają) i 2 sa juz za małe a 3 troche za duze....

Czy wasze dzieciaczki tez nie lubią smoczka? Moja od razu wypluwa, własciwie nie uzywam a wszyscy wokól pytaja czemu nie dostaje...woli własne paluszki
nie pamiętam już nawet, teraz przeszliśmy na 4
smoczka używamy tylko jak P. jest śpiący i marudny, wtedy zasysa i zasypia niemal od razu.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Mamy dziewczynek, maaacie czapki zimowe? Byliśmy z TŻ w CH i nic na nią nie ma ;/ albo inaczej coś co by Nam się podobało. Kupiłam jej za to genialne okulary na za rok, czapkę smerfetkę i przepiękną tunikę w kapphal
dziewczynki nie mamy ale dziś akurat szukałam czapek jesiennych na all (mamy tylko taką z daszkiem na lato a coś na uszka wiązanego by się przydało) i tam jest dużo tego w sklepach pewnie zaczną się pojawiać. tylko nie wiem jaki rozmiar na zimę, P. ma teraz 45 to nie wiem czy 46-48 czy 48-50?

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
spotkałam na spacerze moją położną środowiskową i stwierdziła że Nikodem jest otyły - bo ma 7 kg - od razu spytała czy mm karmie a ja na to że nigdy - durna baba
głupie babsko

Cytat:
Napisane przez aska80 Pokaż wiadomość

Mam pytanie do dziewczyn które wprowadziły już co nieco do diety.
Też macie taki bałagan w pieluszce przy zrobieniu kupy?
nie zauważyłam specjalnej różnicy. mąż stwierdził tylko że "po marchewce kupa nie śmierdzi"

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
Hej Przyjmiecie jeszcze jedną podczytującą mamę majową?
witaj

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Która się wybiera 9 września na warsztaty "mamo to ja" w Katowicach?
jak ja kiedyś pytałam to wszystkie mnie olały pffff
wybieram się aczkolwiek nie wiem jak P. zniesie tyle godzin + dojazd, właśnie dzi s nad tym myślałam.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 17:16   #3127
happy blue
Zadomowienie

cześć, ostatnio nieogarniam cytowania, za każdym razem coś mi wetnie :/
Banka, my też byliśmy w poradni rehabilitacyjnej, nie wiedziałam jak się nazywa takiego lekarza dlatego napisałam fizjoterapueta dobrze, że się wbiliście w jako taki bliski termin. dodzwoniłaś się do poradni szczepień?
miałaś przygodę z listwą i migrującym synkiem, oj
Xal- u nas też była taka kupa dwa razy, a ja to zignorowałam....
Puchatkowa- jak nie wygram aukcji fp karuzeli z projektorem, to kupuję te wyspę marzeń i niech się dzieje co chce. Wiąże z nią duże nadzieje, że nam pomoże w zasypianiu...
cześć nowe mamusie
Ash- brawo dla Sofci za wagę
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 17:19   #3128
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Diabli, w sumie to niczego nie potrzebujemy bo jestem zakupocholiczką i mam zapasy do 2 lat ale jakbyś coś spotkała to tak najmniejsze 9-12, a jak nic nie będzie to sprzedam ci to za 20 zł z wysyłką, jak chcesz, tylko w mojej wsi nie ma poczty więc z 2tyg max musiałabyś poczekać, jak bede na poczcie przy okazji

Mojemu chyba tez idą zęby, wczoraj masowałm mu dziąsełka szczotką i chyba go to podłaskotało bo później ssał i żuł wszystko co miał w zasięgu języka a jak nic nie miał to strasznie płakał i tak zawzięcie jeszcze nigdy nie ssał zabawek, a my z TZ nie mogliśmy ze śmiechu ;>
pfff, otyły, co za określenie dla niemowlaka

ale fajna bluzka

fajna kurtka, no ale może byc za ciepła, a i george ma zanizoną rozmiarówkę, tzn mój Kuba teraz nosi 6-9 i juz ma na styk

gratuluję, to następnym razem powiesz mi, czy mojej twarzy są potrzebne jakieś zabiegi bo szczerze nigdy jeszcze nie byłam u kosmetyczki i nic nie miałam robione

Zaraz idę na spacer do lasu zbierać szyszki
No wlasnie zmierzylam m. Bluze i taka sama by byla.... wiec mala

Dzisiaj piatek wiec sama jestem do nocy bleee
Stary 2013-08-30, 17:22   #3129
happy blue
Zadomowienie

Motylku, ja mam jakieś 6 czapek zimowych z metkami, jeśli chcesz zrobię zdjęcie i jak któraś Ci się spodoba to sprezentuję Maci. Takie zwykłe dziewczęce, ale nie najgorsze
Stary 2013-08-30, 17:26   #3130
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
odebrałam dziś wyniki z egzaminu i zdałam

jestem więc kosmetyczką od spraw twarzy, szyi i dekoltu
gratki

Cytat:
Podeslijcie linka do tej wyspy marzeń?
Moja uspokaja się do spania pod tradycyjną, ale to nakręcanie mnie wkurza ... mogłoby być na baterie
mnie też, Przemek swoją uwielbia ale kręci się jakieś 2 min

Cytat:

super

Przemek przeżył jazdę pociągiem wszystko zgodnie z planem, kupa była rano, więc luz dojechaliśmy do dworca, zaczął przysypiać, na peronie spał (super jest teraz dworzec w Katowicach, wszędzie windy ), w pociągu się obudził, zjadł, 20 min grzecznie oglądał świat przez okno, potem zaczął marudzić ale dało się go uspokoić smoczkiem, wodą albo noszeniem pionowo, na dworcu mama nas odebrała, i przeszliśmy się godzinkę do domu. po drodze padł na godzinę ale zostajemy do poniedziałku a nie do jutra bo mąż musi służbowo jechać gdzieś i ma dwuosobowe auto i nie ma jak nas wziąć

mama zawsze kontrolnie sprawdza Przemkowi dziąsełka i właśnie mu wymacała że całą góra po lewej stronie jest "twarda jak diabli" i że mi szły naraz 4 górne 4 i jemu też właśnie wychodzą i dolna piątka

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-08-30 o 17:41
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 17:28   #3131
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wybieram się aczkolwiek nie wiem jak P. zniesie tyle godzin + dojazd, właśnie dzi s nad tym myślałam.
Musiałam przegapić, bo pewnie nadrabiałam pobieżnie.
Ty karmisz mm, u mnie dochodzi karmienie piersią i tutaj się zastanawiam jak to będzie.
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Tak rzadko występującą, gęstą czy taką "płaczliwą"?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 17:32   #3132
happy blue
Zadomowienie

Motylku, te dwie ostatnie różowe są mniejsze i cieńsze

http://obrazki.elektroda.pl/8670004500_1377876462.jpg

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Musiałam przegapić, bo pewnie nadrabiałam pobieżnie.
Ty karmisz mm, u mnie dochodzi karmienie piersią i tutaj się zastanawiam jak to będzie.

Tak rzadko występującą, gęstą czy taką "płaczliwą"?
była po 4 dniach i użcyiu windi i na drugi dzień rano już bez pomagania teraz znowu jesteśmy 3 dzień bez kupki

Edytowane przez happy blue
Czas edycji: 2013-08-30 o 17:31
Stary 2013-08-30, 17:40   #3133
prodiament
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
prodiament jak dawno Cię u nas nie było! Pies co słychać u Juli Co kolderki to nie pomogę bo jeszcze nie kupowalam...
Julka jest tak absorbująca, że brak mi czasu nawet na pisanie - czasem was podczytuję, ale i tak nie nadążam na bieżąco Z takich głównych spraw:
- Młoda prawie wcale nie sypia w dzień
- muszę ją po każdym kp dokarmiać mm z przykazu lekarza - strasznie mało mi przybierała na wadze na samym cycu, zaledwie 400 g przez pierwszy miesiąc i 350 przez drugi więc od końca drugiego miesiąca dokarmiam po 60 ml po każdym karmieniu cycem (poza nocami, bo wtedy tylko cyc) i przez ten ostatni trzeci miesiąc przybrała cały kilogram
- mamy skierowanie na rehabilitację stópek

Cytat:
ja kupiłam taką:
http://allegro.pl/kolderka-dziecieca...460131807.html

na pewno są lepsze ale ta była rozsądna cenowo i nie wygląda na najgorszą
dzięki, muszę poszukać czegoś w rozmiarze 120x90, bo dostała taki prześliczny komplet pościeli na chrzciny, że aż grzech z niej nie skorzystać

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
wszystko zależy od tego jaka masz temp. w domu jeśli to blok, centralne itd. to kolderka inna niż do kamienicy albo chłodniejszego prywatnego domu z piecem...
w bloku, ale nie wiem jak tam z grzaniem, bo dopiero wykończyliśmy mieszkanie i pierwsza jesień i zima jeszcze przed nami - mieszkanie rogowe, na ostatnim piętrze, więc pewnie nie będzie za gorąco, a ja zresztą nie lubię mieć duszno w domu i prawie przez cały rok śpię przy otwartym, albo chociaż rozszczelnionym oknie i zakręconych na noc grzejnikach

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
chyba coraz mniej u nas maluchow z waga poniżej 6kg, co?
Julka się jeszcze łapie - 26 sierpnia skończyła 3 miesiące, a tydzień temu ważyła dopiero 4600, biedna kruszynka

Edytowane przez prodiament
Czas edycji: 2013-08-31 o 00:48
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 17:47   #3134
ankaaa206
Wtajemniczenie

.

Julka

Edytowane przez ankaaa206
Czas edycji: 2013-08-30 o 17:50
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 17:54   #3135
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:

http://obrazki.elektroda.pl/8670004500_1377876462.jpg

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

była po 4 dniach i użcyiu windi i na drugi dzień rano już bez pomagania teraz znowu jesteśmy 3 dzień bez kupki
Ta pierwsza w drugim rzędzie Nam się podoba (tzn mi, bo moje dziecko nienawidzi czapek) Dogadamy się na priv ;] ale to jutro, bo jestem z doskoku tylko lapek cały czas włączony, a ja ginę w stercie prasowania.
Cytat:
nie pamiętam już nawet, teraz przeszliśmy na 4
smoczka używamy tylko jak P. jest śpiący i marudny, wtedy zasysa i zasypia niemal od razu.

dziewczynki nie mamy ale dziś akurat szukałam czapek jesiennych na all (mamy tylko taką z daszkiem na lato a coś na uszka wiązanego by się przydało) i tam jest dużo tego w sklepach pewnie zaczną się pojawiać. tylko nie wiem jaki rozmiar na zimę, P. ma teraz 45 to nie wiem czy 46-48 czy 48-50?

głupie babsko

nie zauważyłam specjalnej różnicy. mąż stwierdził tylko że "po marchewce kupa nie śmierdzi"

witaj

W sklepach nic ciekawego, a jak ciekawe to za duże. Bo moja to ma łeb taki, że ho ho całe 40,5 cm
Na allegro też patrzyłam, ale nic mi się nie rzuuciło, a chciałam komplet nie powiem...Czapka, szalik, rękawiczki.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 17:58   #3136
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
cześć, ostatnio nieogarniam cytowania, za każdym razem coś mi wetnie :/
Banka, my też byliśmy w poradni rehabilitacyjnej, nie wiedziałam jak się nazywa takiego lekarza dlatego napisałam fizjoterapueta dobrze, że się wbiliście w jako taki bliski termin. dodzwoniłaś się do poradni szczepień?
miałaś przygodę z listwą i migrującym synkiem, oj
Puchatkowa- jak nie wygram aukcji fp karuzeli z projektorem, to kupuję te wyspę marzeń i niech się dzieje co chce. Wiąże z nią duże nadzieje, że nam pomoże w zasypianiu...
cześć nowe mamusie
Ash- brawo dla Sofci za wagę
Dokladnie i co Tobie powiedzieli?
Dodzwonilam sie i pod koniec wrzesnia mam dzwonic zeby zarejestrowali na pazdziernik szczepienie nam sie przesunie no ale trudno
Tak juz M. Nie zaostawoam ani na macie ani na lozku ....
Ide radlerka sobie otworzyc
Stary 2013-08-30, 18:03   #3137
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Aaaaaa Justii gratuluję egzaminu!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 18:14   #3138
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Ta pierwsza w drugim rzędzie Nam się podoba (tzn mi, bo moje dziecko nienawidzi czapek) Dogadamy się na priv ;] ale to jutro, bo jestem z doskoku tylko lapek cały czas włączony, a ja ginę w stercie prasowania.

W sklepach nic ciekawego, a jak ciekawe to za duże. Bo moja to ma łeb taki, że ho ho całe 40,5 cm
Na allegro też patrzyłam, ale nic mi się nie rzuuciło, a chciałam komplet nie powiem...Czapka, szalik, rękawiczki.
Ja po czpaje do hm pojde jakos wole przymierzyc moj tez ma leb jak sklep 43,5:banghead:

Stary 2013-08-30, 18:16   #3139
Hawwa87
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość

hawwa-hejjj jestes z Torunia?? super,ze oddziałowa z porodówki Wam pomogła ja u niej byłam raz jak miałam kryzys w karmieniu i poczatki zapalenia piersi. bardzo mi pomogła
Tak, właśnie stąd

Gdyby nie ona, to ja już bym pewnie piersią nie karmiła.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
za 4 miesiące

Cytat:
U nas też już kilka dni bez porządnej kupy, ale prężeń nie ma, bączków dużo i co jakiś czas kleksy, więc czekamy...

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 18:20   #3140
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Sto lat dla Adiego
Justi gratulacje

Najlepszego razem obchodzą chłopaki urodziny
Stary 2013-08-30, 18:24   #3141
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Witam
Właśnie przeszłam 2 km z małą na rękach pchając wózek Taki spacer mi mała zafundowała. Darła się i tylko na rękach była grzeczna. W ogóle już nie wychodzę z nią na spacer bez ciemnych okularów. Po prostu mi wstyd jak ona się drze a na mnie ludzie patrza jakbym dziecku krzywdę robiła

Cytat:

My tu gadu-gadu a Paulinka już lezy w poprzek na macie edukcyjnej Ostatnio albo gryzie misia w pupę albo kombinuje tak nogami, że się obraca w poprzek. Reszta zabawek i szeleszczenie jej nie interesują, no chyba, że da się wsadzić do japki tak jak listek od jabłuszka
Xal, obraca Ci się Paulina z brzucha na plecy i/lub odwrotnie? Eh moja leży tak jak ją położę, głowę skieruje w stronę TV, poboksuje zabawki, i wydrze japę jak jej się znudzi.

Cytat:
gratki

mnie też, Przemek swoją uwielbia ale kręci się jakieś 2 min

super

Przemek przeżył jazdę pociągiem wszystko zgodnie z planem, kupa była rano, więc luz dojechaliśmy do dworca, zaczął przysypiać, na peronie spał (super jest teraz dworzec w Katowicach, wszędzie windy ), w pociągu się obudził, zjadł, 20 min grzecznie oglądał świat przez okno, potem zaczął marudzić ale dało się go uspokoić smoczkiem, wodą albo noszeniem pionowo, na dworcu mama nas odebrała, i przeszliśmy się godzinkę do domu. po drodze padł na godzinę ale zostajemy do poniedziałku a nie do jutra bo mąż musi służbowo jechać gdzieś i ma dwuosobowe auto i nie ma jak nas wziąć

mama zawsze kontrolnie sprawdza Przemkowi dziąsełka i właśnie mu wymacała że całą góra po lewej stronie jest "twarda jak diabli" i że mi szły naraz 4 górne 4 i jemu też właśnie wychodzą i dolna piątka
Eh te zęby, Przemek i tak już ma duzo, i jeszcze następne idą ? Nauczony, że musi przodować na forum
Stary 2013-08-30, 18:27   #3142
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Witam
Właśnie przeszłam 2 km z małą na rękach pchając wózek Taki spacer mi mała zafundowała. Darła się i tylko na rękach była grzeczna. W ogóle już nie wychodzę z nią na spacer bez ciemnych okularów. Po prostu mi wstyd jak ona się drze a na mnie ludzie patrza jakbym dziecku krzywdę robiła

Xal, obraca Ci się Paulina z brzucha na plecy i/lub odwrotnie? Eh moja leży tak jak ją położę, głowę skieruje w stronę TV, poboksuje zabawki, i wydrze japę jak jej się znudzi.

Eh te zęby, Przemek i tak już ma duzo, i jeszcze następne idą ? Nauczony, że musi przodować na forum
Heeehee dobre

Cytat:
Najlepszego razem obchodzą chłopaki urodziny

dziekyjemy

dokladnie

Cytat:
Tak, właśnie stąd

Gdyby nie ona, to ja już bym pewnie piersią nie karmiła.

za 4 miesiące

U nas też już kilka dni bez porządnej kupy, ale prężeń nie ma, bączków dużo i co jakiś czas kleksy, więc czekamy...

Stary 2013-08-30, 19:16   #3143
princesa85
Przyczajenie

Przygarniecie jeszcze jedna mamę? - wprawdzie z drugiej połowy kwietnia ale jakoś do Was mi bliżej
princesa85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 19:21   #3144
maluska88
Raczkowanie

Brawo dla chłopakow za 4mc . A ja jutro mam wychodne bez dziecka. Jade na ciuchy hehe tu w uk jest taki pchli targ i idzie sie obłowic za grosze ostnio mi szwagierka za 8f cały wór ciuchow przyniosła i same z disney i bardzo zadbane a jutro mąż z dzieckiem a ja jade z szwagierka mam nadzieje że będzie dużo rzeczy dla chłopców.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 19:29   #3145
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Brawo dla chłopakow za 4mc . A ja jutro mam wychodne bez dziecka. Jade na ciuchy hehe tu w uk jest taki pchli targ i idzie sie obłowic za grosze ostnio mi szwagierka za 8f cały wór ciuchow przyniosła i same z disney i bardzo zadbane a jutro mąż z dzieckiem a ja jade z szwagierka mam nadzieje że będzie dużo rzeczy dla chłopców.
A czasembnie carbot
??

Cytat:
Napisane przez princesa85 Pokaż wiadomość
Przygarniecie jeszcze jedna mamę? - wprawdzie z drugiej połowy kwietnia ale jakoś do Was mi bliżej
Pewnie witamy

Stary 2013-08-30, 19:38   #3146
maluska88
Raczkowanie

no carbot ale ja na to gadam pchli targ hih
A Przemek kolejne ząbki dobry jest moja teściowa co dzwoni to tez pyta o ząbki

Edytowane przez maluska88
Czas edycji: 2013-08-30 o 19:45
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 19:44   #3147
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Witam

Dlatego chodzę na spacery blisko domu próbowałaś podnieść plecki w wózku, żeby siedziała i patrzyła na świat?

Nie odwraca się jeszcze, tzn na prawy boczek z plecków po czym wraca, nie potrafi się tak utrzymać. Z boku ląduje na brzuchu albo na plecach.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 20:10   #3148
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy dziewczynek, maaacie czapki zimowe? Byliśmy z TŻ w CH i nic na nią nie ma ;/ albo inaczej coś co by Nam się podobało. Kupiłam jej za to genialne okulary na za rok, czapkę smerfetkę i przepiękną tunikę w kapphal
Prześliczna tunika

Cytat:
Hej Przyjmiecie jeszcze jedną podczytującą mamę majową?
Witaj

Cytat:
Cytat:
Sto lat dla Waszych chłopaków

Cytat:
No tego cz pomoże nie wiem ale nie pogniewałabym się gdyby i u nas pomogła
Powodzenia w aukcji

Cytat:
http://obrazki.elektroda.pl/8670004500_1377876462.jpg[COLOR="Silver"]
Happy śliczne te czapeczki Kupiłaś je gdzieś w Polsce?

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 20:36   #3149
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Niestety ani pielucha ani woreczki z ryżem nie dają rady- obstawiam, że i cegła by nie zdała egzaminu Zrypalam sprawę bo mogłam Młodego od początku kłaść na boku i teraz nie miałabym problemu, ze śpi na plecach a ja nad ta jego głową nie mam kontroli. Boję sie, że jak podłoże mu coś żeby zablokować ruch głowy w prawa stronę to on wetknie tak czy siak w to twarz, przystawi nosek i przestanie mi oddychać...
W sumie to pal licho krzywa głowę (chociaż to też mnie martwi) ale bardziej obawiam sie jakiego przykurczu mięśni...
.
woreczek albo pielucha choć trochę ograniczają odginanie glowy, w ten sposób miesien nie jest naciagniety az tak mocno i w drugim nie powstaje kurcz. podkładaj nawet gdyby miał sobie z tego woreczka zrobić podusie. Nela tez baaardzo się upierala, a teraz już pozegnalysmy się z woreczkami poza tym masuj karczek, przewijak na 2 stron, wszystkie zabawki. bądź konsekwentna i zobaczysz, ze po jakims czasie będą efekty

i dzięki za instrukcje! napis już mam, teraz jak wcisnac w niego suwak? globus ze spinaczem nie pomaga.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Gdzie będziesz w szpitalu w GL czy u siebie w BB ?? Bo jak w GL to bym Ci podała namiar na fajną ciastkarnię-cukiernię
tak w centrum onkologii w Gliwicach - ale raczej nie urwe się z oddzialu na wagary w cukierni a szkoda! gdyby ktoras była w okolicy zapraszam na plotki

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
diabli bliscy pewnie ci mówią o tych wakacjach, żeby jakoś pomoc Ci się przygotowac... wierzę , że nawet nie chce Ci się myśleć o tych okropnych kilku dniach bez Nelci ale wierzę w Ciebie i to,że Twoje cyce przetrwają tę próbę (bo jeśli o pozytywny przebieg operacji to tu sprawa jest oczywista i innej opcji nie ma ))
.
no to nie mam wyjścia, jak Ty wierzysz to ja tez musze, hehe.

i dzięki laski za postawienie do pionu. cyce chyba tak się przejely, ze produkowaly az milo odciagnelam wczoraj wieczorem 130 z jednego, 80 z drugiego - Nelka wsunela 120 i padla. uparcie karmimy się co 3 godziny i mam nadzieje, ze we srode będzie choć trochę ciezsza!

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
nieeeeeeeeeeeeeeee!!! mam nadzieje, ze dziewczyny cie odwiodly w pore...
odwiodły i cyce chyba wziely sobie moje zwątpienie na poważnie, bo dzisiaj produkują jak należy. jeszcze niech mloda tacie udowodni, ze przybiera i znow będzie ok.

Cytat:
Ooooo dobrzeee wiedzieć, dobrze, że Cię tu mam
ja podczas zabaw przy kulaniu zauwazylam, ze jak lezy na brzuszku to caly ciezar probuje przerzucić na jedna reke. pokazałam pediatrze i stwierdził, ze będziemy obserwować, ale jeśli nie rodziłam naturalnie to przy porodzie sobie nic uszkodzić nie mogla, a dwa ruszal jej ta reka, sprawdzal czy podnosi do góry, do boku, czy zaciska piąstki, czy nia chwyta. a teraz widze, ze wygina się do przewrotu na plecy i właśnie dlatego ten ciezar probuje przenieść na jedna strone
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 20:40   #3150
Gwizdak
Zakorzenienie

Hej!
Cytat:
to weź że sobą coś na.przebranie i już
kilka stron temu pisalysmu o tym, że nie ma chudego/tlustego pokarmu. mleko mamy jest dostosowane.do.potrzeb dziecka a to że przybierają skokowo(w jednym tygodniu w "normie", w innym wcale, a w jeszcze innym bardzo dużo) jest normalne dlatego najlepiej nie ważyć za często, żeby nie łapać stresa bo po co to cycom? ;)
:brawo:

Dziecko karmione cycem się najada. Zdrowe, głodne dziecko nie będzie spokojnie spało, tylko będzie się darło A przybieranie na masie może mieć różne tempo. Dzieci powinny przybierać ok. 1 kg/m-c, ale jak jest np. 800g, to też nie ma tragedii. Jeśli dziecko na siatce centylowej jest proporcjonalne (podobny przedział dla masy i wzrostu), to nie ma się czym martwić
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Właśnie mam pod pachę elektroniczny i kłamie, a te "rtęciowe" to raczej nie dla dziecka bo moja nie chce pół minuty mierzyć a co dopiero 10 minut.
Jak moja strasza córka była młodsza w sensie miała kilka m-cy, ale nie pamiętam ile, to mnie lekarz jeden objechał za używanie termometrów dotykowych i kazał używać tego klasycznego. Usiadłam z nią, wsadziłam jej pod pachę i tak trzymałam jej tą rączkę, a mój mąż ją zabawiał. I jakoś dało radę. Faktycznie wynik wyszedł inny niż w bezdotykowym termometrze. Tym niemniej jestem matką leniwą i używam tego brauna do ucha, ze świadomością, że i on przekłamuje
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
z nieba mi spadasz!!! wiesz moze, z czego moj Florek moze miec takie brazowe kupska??? to jest taki soczysty, sluzowaty braz. glownie w nocy to ma...
dostaje zelazo w kropelkach, standardowo witamine D. no i musi brac aspiryne ze wzgledu na wade serca, a poza tym to tylko cyc. ja odstawilam mleko krowie, zastapilam je sobie kozim lub napojem owsianym z dodatkiem wapnia. ser zolty tez jem kozi. i widzialam poprawe, ale dzisiaj nad ranem znow ten braz... buraczkow nie jadlam wieki, nie wiem co to moze byc. moze i braz jest normalny na cycku tez, ale mnie martwi, ze moge przeoczyc krew w takiej kupie (bo czasem takie slady krwi w kupce mamy - moze byc od mleka, a moze tez byc od aspiryny, no i chcialam sprawdzic czy poprawa bedzie, jak zrezygnuje z mleka chociazby)... chcialabym przynajmniej miec swiadomosc: aaa, zjadlam to i tamto, to bedzie brazowa kupa.
no i chcialabym od okolo 5. miesiaca wprowadzac mlodemu jakies warzywa, zeby w miare szybko dojsc do czegos z miesem (ze wzgledu na hemoglobine - on musi miec mozliwie wysoka). do tego oczywiscie dalej cycek, bo to chyba tez zrodlo dobrze przyswajalnego zelaza... jak to po kolei rozegrac?
Zadałaś mi tak dużo pytań, że uch Te ślady krwi w kupie mogą być też spowodowane florą bakteryjną. Robiliście posiew kału na e.coli? Najczęściej wynik jest ujemny, ale strzeżonego... A co do kup - takie kupy u dziecka mogą być normalne. Jeśli nie boli go brzuszek, nie pręży się przy wypróżnianiu, nie ma zaparć. Podajesz dziecku żelazo, prawda? Poczytaj na ulotce, czy przypadkiem nie pisza o takich skutkach ubocznych, bo żelazo może dawać taki efekt. Jeśli któraś z Was przyjmowała żelazo w ciąży, to wie też co to jest czarna kupa (przepraszam za obrazowość). Preparatem, który nie daje tego typu objawów na pewno jest Actiferol (moja młodsza też na nim jedzie, też z powodu anemii). Natomiast jeśli chodzi o przyczynę dietetyczną - musiałabym się z Tobą skonsultować W sensie musiałybyśmy się umówić, ja musiałabym zrobić szczegółowy wywiad, przeanalizować co jesz i jak jesz i wtedy może byśmy do czegoś doszły wspólnymi siłami, bo tak w ciemno to niestety nie umiem Ale jakbyś chciała, to oczywiście zapraszam - jestem praktykującym dietetykiem

Cytat:
O, to może coś mi podpowiesz na te kupki Paulinki, dokładniej jedną dzisiaj, ale więcej nie chcę tego przerabiać. Co ja mam dołożyć do mojego jedzenia a na co uważać, żeby dziecko nie miało takich zatwardzeń/zapieczonej kupki?
Powiedziałam położnej, że co dzień od wtorku jadam 2 łyżki buraczków z kminkiem, bo słyszałam, że to działa, to się uśmiechnęła, że to nie działa.
jak wyżej I położna ma rację 0 nie działa
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
witaj Gwizdak[/B]
hej
Cytat:
Napisane przez leida1 Pokaż wiadomość

Faktycznie była maleńka, a najlepsze ze nikt sie nie spodziewał ze az taka mała się urodzi bo ost usg przed porodem mialam w 31 tyg ciąży i była "sredniakiem" Ale nadrabia błyskawicznie długością, jak się urodziła topiła się w ubrankach 50, obecnie używamy 62/68 (choć wiadomo - rozmiarówki różnych firm moga sporo sie różnic)
Waży niecałe 5 kg obecnie choic ostatnio zwolniła z waga...
Moja dzidzia waży teraz 4500 g Twoja też wczesniaczek? Ja moją na początku ubierałam w ubranka dla lalek, bo w tych na 50 to włąsnie pływać mogła. Teraz kupuję 56-62
Cytat:
Ale Wy to przecież na cycu - myślałam, że się nie da zrobić zatwardzenia gdy dziecko pije tylko z cyca?!
da się, da.
Cytat:
Witam
ooooj, przerabiałam to ze starszą... masakra... i pamiętam jeszcze "dobre rady" - pamiętaj, że na ręce tylko w ostateczności

Ta ostateczność następowała kilka minut po wyjściu z domu W takich okolicznościach uratować może mamę jednie.... spokój

A u mnie lekka masakra - od kilku dni nie bardzo pamiętam jak się nazywam Dziecko moje starsze dba, bym się przypadkiem nie nudziła ani chwili, a młodsze ma jakiś średni nastrój od wczoraj.....
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości