|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
my mamy dość podobnie, ale kończy się nosem w kocyku i wsadza palce do buzi |
||
|
|
|
#3122 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
justi super
![]() hawwa-hejjj bossssszzz Młody ma kolejny dzien marudzenia |
|
|
|
#3123 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
hmmm to ja też mam otyłe dziecko według tego wskaźnika ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Wczoraj moje dziecko pierwszy raz zasnęło samo w łóżeczku. Na początku zasną w nosidełku i po pół godziny tż przeniósł go do łóżeczka tam się obudził. Więc mądra mama chciała ululać dziecko, ale tż mi zakazał wchodzić do pokoju i dać małemu trochę spokoju przez godzinę co chwilę zaglądałam co Adi robi, trochę się bawił, trochę ssał paluchy a na koniec zasną sam bez przytulanek i lulania mam samodzielnego syna![]() Dziś o 18.05 mijają 4 miesiące od narodzin Adiego, jak to wszystko szybko zleciało
|
|
|
|
|
#3124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za 4 miechy i za samodzielne zasypianie![]() Mój też jest "otyły" wg tego wskaźnika;p |
|
|
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() Moj tez dzisiaj skonczyl 4 mc ![]() Justi gratulacje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3126 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() smoczka używamy tylko jak P. jest śpiący i marudny, wtedy zasysa i zasypia niemal od razu. Cytat:
w sklepach pewnie zaczną się pojawiać. tylko nie wiem jaki rozmiar na zimę, P. ma teraz 45 to nie wiem czy 46-48 czy 48-50? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() witaj jak ja kiedyś pytałam to wszystkie mnie olały pffff wybieram się aczkolwiek nie wiem jak P. zniesie tyle godzin + dojazd, właśnie dzi s nad tym myślałam. |
||||
|
|
|
#3127 |
|
Zadomowienie
|
cześć, ostatnio nieogarniam cytowania, za każdym razem coś mi wetnie :/
Banka, my też byliśmy w poradni rehabilitacyjnej, nie wiedziałam jak się nazywa takiego lekarza dlatego napisałam fizjoterapueta dobrze, że się wbiliście w jako taki bliski termin. dodzwoniłaś się do poradni szczepień? miałaś przygodę z listwą i migrującym synkiem, oj ![]() Xal- u nas też była taka kupa dwa razy, a ja to zignorowałam.... Puchatkowa- jak nie wygram aukcji fp karuzeli z projektorem, to kupuję te wyspę marzeń i niech się dzieje co chce. Wiąże z nią duże nadzieje, że nam pomoże w zasypianiu... cześć nowe mamusie ![]() Ash- brawo dla Sofci za wagę
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Dzisiaj piatek wiec sama jestem do nocy bleee Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3129 |
|
Zadomowienie
|
Motylku, ja mam jakieś 6 czapek zimowych z metkami, jeśli chcesz zrobię zdjęcie i jak któraś Ci się spodoba to sprezentuję Maci. Takie zwykłe dziewczęce, ale nie najgorsze
|
|
|
|
#3130 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przemek przeżył jazdę pociągiem wszystko zgodnie z planem, kupa była rano, więc luz dojechaliśmy do dworca, zaczął przysypiać, na peronie spał (super jest teraz dworzec w Katowicach, wszędzie windy ), w pociągu się obudził, zjadł, 20 min grzecznie oglądał świat przez okno, potem zaczął marudzić ale dało się go uspokoić smoczkiem, wodą albo noszeniem pionowo, na dworcu mama nas odebrała, i przeszliśmy się godzinkę do domu. po drodze padł na godzinę ale zostajemy do poniedziałku a nie do jutra bo mąż musi służbowo jechać gdzieś i ma dwuosobowe auto i nie ma jak nas wziąć ![]() mama zawsze kontrolnie sprawdza Przemkowi dziąsełka i właśnie mu wymacała że całą góra po lewej stronie jest "twarda jak diabli" i że mi szły naraz 4 górne 4 i jemu też właśnie wychodzą i dolna piątka
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-08-30 o 17:41 |
|||
|
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty karmisz mm, u mnie dochodzi karmienie piersią i tutaj się zastanawiam jak to będzie. Tak rzadko występującą, gęstą czy taką "płaczliwą"?
|
|
#3132 | |
|
Zadomowienie
|
Motylku, te dwie ostatnie różowe są mniejsze i cieńsze
http://obrazki.elektroda.pl/8670004500_1377876462.jpg ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
teraz znowu jesteśmy 3 dzień bez kupki
Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-08-30 o 17:31 |
|
|
|
|
#3133 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z takich głównych spraw:- Młoda prawie wcale nie sypia w dzień - muszę ją po każdym kp dokarmiać mm z przykazu lekarza - strasznie mało mi przybierała na wadze na samym cycu, zaledwie 400 g przez pierwszy miesiąc i 350 przez drugi więc od końca drugiego miesiąca dokarmiam po 60 ml po każdym karmieniu cycem (poza nocami, bo wtedy tylko cyc) i przez ten ostatni trzeci miesiąc przybrała cały kilogram ![]() - mamy skierowanie na rehabilitację stópek Cytat:
Cytat:
![]() Julka się jeszcze łapie - 26 sierpnia skończyła 3 miesiące, a tydzień temu ważyła dopiero 4600, biedna kruszynka Edytowane przez prodiament Czas edycji: 2013-08-31 o 00:48 |
|||
|
|
|
#3135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ) Dogadamy się na priv ;] ale to jutro, bo jestem z doskoku tylko lapek cały czas włączony, a ja ginę w stercie prasowania.Cytat:
Na allegro też patrzyłam, ale nic mi się nie rzuuciło, a chciałam komplet nie powiem...Czapka, szalik, rękawiczki.
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co Tobie powiedzieli?Dodzwonilam sie i pod koniec wrzesnia mam dzwonic zeby zarejestrowali na pazdziernik szczepienie nam sie przesunie no ale trudno Tak juz M. Nie zaostawoam ani na macie ani na lozku .... Ide radlerka sobie otworzyc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Aaaaaa Justii gratuluję egzaminu!!!
|
#3138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3139 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
![]() Gdyby nie ona, to ja już bym pewnie piersią nie karmiła. Cytat:
za 4 miesiące ![]() U nas też już kilka dni bez porządnej kupy, ale prężeń nie ma, bączków dużo i co jakiś czas kleksy, więc czekamy...
|
|
#3140 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3141 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Właśnie przeszłam 2 km z małą na rękach pchając wózek ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZE
Cytat:
dziekyjemy dokladnie ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3143 |
|
Przyczajenie
|
Przygarniecie jeszcze jedna mamę? - wprawdzie z drugiej połowy kwietnia ale jakoś do Was mi bliżej
|
|
|
|
#3144 |
|
Raczkowanie
|
Brawo dla chłopakow za 4mc . A ja jutro mam wychodne bez dziecka
. Jade na ciuchy hehe tu w uk jest taki pchli targ i idzie sie obłowic za grosze ostnio mi szwagierka za 8f cały wór ciuchow przyniosła i same z disney i bardzo zadbane a jutro mąż z dzieckiem a ja jade z szwagierka mam nadzieje że będzie dużo rzeczy dla chłopców.
|
|
|
|
#3145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?? ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3146 |
|
Raczkowanie
|
no carbot ale ja na to gadam pchli targ hih
A Przemek kolejne ząbki dobry jest moja teściowa co dzwoni to tez pyta o ząbki Edytowane przez maluska88 Czas edycji: 2013-08-30 o 19:45 |
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
próbowałaś podnieść plecki w wózku, żeby siedziała i patrzyła na świat?Nie odwraca się jeszcze, tzn na prawy boczek z plecków po czym wraca, nie potrafi się tak utrzymać. Z boku ląduje na brzuchu albo na plecach.
|
|
#3148 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powodzenia w aukcji ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3149 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
i dzięki za instrukcje! napis już mam, teraz jak wcisnac w niego suwak? globus ze spinaczem nie pomaga.---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
a szkoda! gdyby ktoras była w okolicy zapraszam na plotki ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
i dzięki laski za postawienie do pionu. cyce chyba tak się przejely, ze produkowaly az milo odciagnelam wczoraj wieczorem 130 z jednego, 80 z drugiego - Nelka wsunela 120 i padla. uparcie karmimy się co 3 godziny i mam nadzieje, ze we srode będzie choć trochę ciezsza! Cytat:
ja podczas zabaw przy kulaniu zauwazylam, ze jak lezy na brzuszku to caly ciezar probuje przerzucić na jedna reke. pokazałam pediatrze i stwierdził, ze będziemy obserwować, ale jeśli nie rodziłam naturalnie to przy porodzie sobie nic uszkodzić nie mogla, a dwa ruszal jej ta reka, sprawdzal czy podnosi do góry, do boku, czy zaciska piąstki, czy nia chwyta. a teraz widze, ze wygina się do przewrotu na plecy i właśnie dlatego ten ciezar probuje przenieść na jedna strone
|
||||
|
|
|
#3150 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Cytat:
Dziecko karmione cycem się najada. Zdrowe, głodne dziecko nie będzie spokojnie spało, tylko będzie się darło A przybieranie na masie może mieć różne tempo. Dzieci powinny przybierać ok. 1 kg/m-c, ale jak jest np. 800g, to też nie ma tragedii. Jeśli dziecko na siatce centylowej jest proporcjonalne (podobny przedział dla masy i wzrostu), to nie ma się czym martwić ![]() Cytat:
w sensie miała kilka m-cy, ale nie pamiętam ile, to mnie lekarz jeden objechał za używanie termometrów dotykowych i kazał używać tego klasycznego. Usiadłam z nią, wsadziłam jej pod pachę i tak trzymałam jej tą rączkę, a mój mąż ją zabawiał. I jakoś dało radę. Faktycznie wynik wyszedł inny niż w bezdotykowym termometrze. Tym niemniej jestem matką leniwą i używam tego brauna do ucha, ze świadomością, że i on przekłamuje Cytat:
Te ślady krwi w kupie mogą być też spowodowane florą bakteryjną. Robiliście posiew kału na e.coli? Najczęściej wynik jest ujemny, ale strzeżonego... A co do kup - takie kupy u dziecka mogą być normalne. Jeśli nie boli go brzuszek, nie pręży się przy wypróżnianiu, nie ma zaparć. Podajesz dziecku żelazo, prawda? Poczytaj na ulotce, czy przypadkiem nie pisza o takich skutkach ubocznych, bo żelazo może dawać taki efekt. Jeśli któraś z Was przyjmowała żelazo w ciąży, to wie też co to jest czarna kupa (przepraszam za obrazowość). Preparatem, który nie daje tego typu objawów na pewno jest Actiferol (moja młodsza też na nim jedzie, też z powodu anemii). Natomiast jeśli chodzi o przyczynę dietetyczną - musiałabym się z Tobą skonsultować W sensie musiałybyśmy się umówić, ja musiałabym zrobić szczegółowy wywiad, przeanalizować co jesz i jak jesz i wtedy może byśmy do czegoś doszły wspólnymi siłami, bo tak w ciemno to niestety nie umiem Ale jakbyś chciała, to oczywiście zapraszam - jestem praktykującym dietetykiem ![]() Cytat:
I położna ma rację 0 nie działa ![]() hej ![]() Cytat:
Twoja też wczesniaczek? Ja moją na początku ubierałam w ubranka dla lalek, bo w tych na 50 to włąsnie pływać mogła. Teraz kupuję 56-62 Cytat:
Cytat:
W takich okolicznościach uratować może mamę jednie.... spokój ![]() A u mnie lekka masakra - od kilku dni nie bardzo pamiętam jak się nazywam Dziecko moje starsze dba, bym się przypadkiem nie nudziła ani chwili, a młodsze ma jakiś średni nastrój od wczoraj.....
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

przez godzinę co chwilę zaglądałam co Adi robi, trochę się bawił, trochę ssał paluchy a na koniec zasną sam bez przytulanek i lulania
mam samodzielnego syna
i za samodzielne zasypianie

i dolna piątka