|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() i ja Cię nie olałam chyba, pisałam, że się wybieram (albo miałam w planach napisać ) ale cholera też nie wiem jak to ugryźć, małż nie pojedzie z nami bo urlopu mało ma, ja bez prawka więc zostaje pociąg (bo do busa nie wpakuję wózka i nie zapnę fotelika) Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3152 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
ale jak już dziecko ktorys tydzień nie przybiera to zaczyna się obsesja i nie chce sie niczego przegapić żeby mu nie zaszkodzic...i to takie bledne kolo :PCytat:
![]() Cytat:
DZIEKI ZA ROZPISKE!
|
|||
|
|
|
#3153 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
hawwa- mieszkałam w toruniu 20 lat
ja żałuję, że tak późno do niej dotarłam.... przez to , że karmiłam Młodego z butelki przez jakiś czas, bardzo pogorszyło się jego ssanie... ssie zbyt płytko..niestety było już za późno,żeby go tego oduczyć i jest jak jestufff Młody zasnął.... dał mi dzisiaj w kość. ![]() czasami nawet noszenie na rękach nie pomaga aa i kompletnie przestała go interesować karuzelka w ogóle się na nią już nie patrzy....jeszcze nie dawno ją uwielbiał .... z matą jest to samo...na boki, na brzuch, na plecy w ogóle się nie przewraca....;/ leży jak kłoda...tylko kończynami macha.. cofnęło mi się dziecko w rozwoju chociaż kupę dzisiaj zrobił... ale to rozweseliło go na jakieś 10minut ![]() aa no i 2 razy króciutko się do mnie zaśmiał na głos pierwszy raz to zrobiłehhh cholernie ciężko go rozśmieszyć... Agnes- ja się boję sama wychodzić na spacery z W ,bo on co jakiś czas robi podobne akcje ![]() vil- niedługo Przemcio będzie miał pełne uzębienie hihi
|
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
Aha! Apropos rozpiski:
Ta rozpiska jest przepisana ze starych zaleceń IMiDz, albo z zeszytu jakiejś "starej" studentki dietetyki Generalnie jest ok, natomiast teraz się już odeszło od zasad wprowadzania czegoś w konkretnym miesiącu, ponieważ nie ma to żadnego znaczenia z punktu widzenia medycznego. Czy wprowadzimy gluten w 6, czy w 8 m-cu - wszystko jedno. Byleby go wprowadzać nowe produkty pojedynczo i obserwować reakcję dziecka. A czemu to obojętne? Otóż to w jakiej kolejności i co wprowadzamy do diety dziecka jest zależne najbardziej od kultury i zwyczajów żywieniowych danego kraju/regionu. Robiono badania, by sprawdzić, czy kolejność wprowadzania posiłków ma jakiś wpływ na tempo rozwoju, czy stan zdrowia, ale nie ma To tylko kwestia zwyczajów.
|
#3155 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Elusiek i Banka wielkie klaski za 4mies.i zyczymy Wam z Darusiem duzo zdrowia, radosci, malo nerwow i marudzenia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie doprecyzowałam, że chodzi mi o przyrosty u maluchów, bo tu same maluchy Potem naturalnie tempo spada. W końcu gdyby dzieci przybierały na wadze cały czas w tym samym tempie, co na samym początku życia, to mielibyśmy po roku kolosy w domu
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musiala się namęczyć żeby wycisnąć taka kupke. przyznaj się matka co jadlas wpadla do nas dzisiaj z zaskoczenia, akurat pora kapieli i średnio mi to było na reke...oczywiście wnuczke będzie nosic, a Nelka jak marudna to wiele nie potrzeba i co babcia chciała ja odlozyc wrzask! a ja miałam tyyyyyle zajec poskladalam sobie pranie i tylko slyszalam jak szuka smoczka, bo nie wyrabia wiem okropna jestem w końcu stwierdziła, ze mamusia na pewno zjadla cos niedobrego i mala ma kolke. no to siup do mamusi na raczki i cisza czy Paulinka ma jutro imieninki?
|
|
|
|
|
#3159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Veronic a może to jakiś skok u Wojtusia skoro cofnął się jakby w rozwoju? A za parę dni dopiero pokaże czego się nauczył
![]() Cytat:
Cytat:
Hehe_________ Młoda padła ufff. Żeby tylko zaraz nie obudziła się ze spinką jak to miało miejsce przez 3 poprzednie wieczory
|
||
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
chwilowo nie nadrabiam. pytanie za 100 pkt!
CZY KTÓRAŚ SKŁADAŁA SAMA bezpośrednio do ZUS o urlop macierzyński te 6 tyg i te 20 tyg? Bo u nas w zusie nie idzie się nic dowiedzieć, każą mi składac do pracodawcy tylko co z tego jak on nie wie co zrobić?
|
#3161 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3163 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Motylek, ja skladalam, piszesz - prosze o udzielenie dodatkowego urlopu macierzynskiego w pelnym wymiarze od do, a bezposrednio po nim urlopu wychowawczego w pelnym wymiarze od do i oswiadczam, ze z urlopow nie bedzie korzystal drugi rodzic - imie nazwisko i pesel
Na necie znajdziesz wzory i zrob sovie kopie do potwietdzenia, trxeba zlozyc 2 tyg przed koncem macierzynskiego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-08-30 o 21:25 |
|
|
|
#3164 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a ta nocna pewnie jest dluzej w jelitkach.Cytat:
![]() Leida - tez miałam pisać, zebys sprobowala nakładek, one maja czubek jak butla, wiec mogą pomoc. u nas dość długo były potrzebne, bo Nela nie chciała pic z jednego cyca. po jakims czasie mogłam ja oszukiwać i tylko na starcie była nakladka, a później już lapala normalnie. teraz już nie pamiętamy o nakładkach, ale to fajny wynalazek. spróbujcie |
|||
|
|
|
#3165 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
) w wymiarze 26tyg.I koniecznie ten dopisek, że drugi rodzic nie będzie korzystał |
|
|
|
|
#3166 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
czy my się czasem nie znamy?![]() Justi gratuluje zdanego egzaminu! Diabli czyżby jutro było Twoje swięto? Zatem wszystkiego najlepszego już dziś (jutro moge nie pamiętać). co sie będzie działo u Diabli na imieninach? ![]() my miałyśmy 5cio godzinny spacer z dwoma karmieniami kupionym.płaczem a teraz moje dziecko próbuje zasnąć przy piersi wymachujac przy tym wszystkimi konczynami. a mi już się znudziło uspokajanie jej więc z wami pisze sobie. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3167 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
|
|
|
#3168 |
|
Wtajemniczenie
|
mój maruda padł o 17.30 i śpi do teraz, ma dziś dzień brudasa, tylko pampersa muszę mu zmienić jak się obudzi, u mnie tak jak u Veronic mały dał w kość, i też nic mu nie pasowało dziś, ciągle płacz, jak mu masowałam dziąsła czymkolwiek to chwile spokój a potem ryk, trochę ciszy w bujaczku było
|
|
|
|
#3169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie nie. Poniżej 10. Cytat:
|
|
#3170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja lubie ludzi, który walcza o swoje! 150zl pieczota nie chodzi ![]() Cytat:
nie wymiękaj, bo on na pewno myśli sobie: chciałbym zasnąć bez jezdzenia, tylko jakos nie potrafie ot cala filozofia! spróbuj stopniowo, najpierw niech wozek stoi i trzymaj go za reke, później może na boczku, może z pieluszka...kombinuj, bez sensu utrudniać sobie zycie. niedługo zamiast w lozku będzie chciał żeby go bujac w wozku i wtedy będziesz miała problem.Cytat:
ale to z wiadomego powodu hehe (nie sa nim losie, syrop klonowy, niagara i hamburgery )
|
|||
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Co za kuźwa baby pracują u mnie to szok
|
|
#3172 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziekujemy ![]() na 4 mc zafundowal mi jazde przed kapiela a po kapielu mega jaze hhe z zanoszeniem itp. Ale spi juz od godziny oby jak najdluzej Cytat:
dzieki ![]() Cytat:
|
|
#3173 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z drugiej strony po co znow dawac kolejny "jezdzacy bodziec". powoli stopniowo rezygnuj. zobaczysz, ze da rade. (ale wymyslilas z tym lezaczkiem!!! ![]() )Cytat:
Cytat:
![]() a nam dzisiaj przyszedł w końcu fotelik oddajemy graco i Nelcia będzie się wozic w mc (jednak nowe auto może zdzialac cuda )
|
|||
|
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
Hehe dzięki ![]() Idę się położyć bo nie wiem ile czasu mi jeszcze będzie dane pospać a od 7 na nogach jestem przez jej brzuszek
|
|
|
|
|
#3175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
glupia rzeczywiscie w twoim przypadku pracodawca nic do podania nie ma zadzwon tam tel. Moze polacza cie z kompetentna osoba poprosisz jej nazwisko i ewentualnie powolasz sie na nia , a tak wogole to polowa tych bab w zus-ach nie zna sie na przepisach:banghead: Cytat:
No to niezle spi , ciekawe do ktorej bedzie kimal Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3176 |
|
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie
Heja laski Moja Julka to mała discopolówa Spróbowałam włączyć jej eska tv to ma te techno itp gdzieś. Woli disco polo normalnie jaja
|
#3177 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja składałam ale ja już nie jestem zatrudniona więc nie pomogę raczej. |
|||
|
|
|
#3178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), pieluszka wisiała w kroku, ale zawartość ani razu nie uciekla. a w dwojkach zdarzalo nam się to dość często, wiec wolalam zalozyc trojki i nie prac non stop przescieradla (karmimy się glownie na lezaco, wiec mloda na boczku, a kupa zazwyczaj wlasnie podczas jedzenia i latwo mogla wyplynac :P)Nelka lubi smoczek, ale już powoli zaczyna go potrzebować tylko żeby zasnąć. chciałam wychowywać ja bez, ale jak to w zyciu wyszlo inaczej
|
|
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3180 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
heheJak mi moją trudno uspokoić po karmieniu w srodku nocy bo nie chce zasnac to wkładam do łóżeczka i mowie, ze ma teraz isc grzecznie spac- powierci sie, pojeczy ale zasnie- czasem po 1,5 godzinie a czasem troszke szybciej. Moze i u Ciebie to poskutkuje. Moja juz chyba zalapala i po kilkunastu razach nie probuje juz niczego ugrac bo wie ze nie da rady:P |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

w sklepach pewnie zaczną się pojawiać. tylko nie wiem jaki rozmiar na zimę, P. ma teraz 45 to nie wiem czy 46-48 czy 48-50? 

) ale cholera też nie wiem jak to ugryźć, małż nie pojedzie z nami bo urlopu mało ma, ja bez prawka więc zostaje pociąg (bo do busa nie wpakuję wózka i nie zapnę fotelika)

i jest jak jest

07.07.2012 

płacz, wygibasy, prężenia ... kupa strasznie gęsta, taka papka. Po zrobieniu też nie potrafiłam jej długo uspokoić, darła się strasznie. Przebrałam pieluchę i zadzwoniłam do przychodni poradzić się położnej, a ta, że to zapieczona kupa, tak nie może być i zapisała mnie do lekarki. Później młoda zrobiła jeszcze jedną normalną, znowu płacz przy przewijaniu nawet, a przewijać się uwielbia, i jeszcze taka 1/2 porcji poszła ... tutaj już był spokój przy przewijaniu. Teraz śpi, mam nadzieję wszystko wypchnęła po tym odkorkowaniu. Ciekawe co lekarka powie.

jak ja lubie ludzi, który walcza o swoje! 150zl pieczota nie chodzi
moja mama już zaoferowała że jak coś to zajmie się młodym, no ale jeszcze nie wiem czy skorzystam z jej pomocy..