Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-30, 18:29   #2611
em ma
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Już po wizycie.... wszystko dobrze mały rośnie prawidłowo, szyjka zamknieta tak jak trzeba, wyniki gin przejrzał jeszcze raz i jest ok

jeszcze nawet nie zaczęłam kompletować wyprawki
Super że wszystko ok
A z wyprawką zdążysz-ja mam tylko parę ciuszków z lupka
Stary 2013-08-30, 18:37   #2612
selena85
Wtajemniczenie

Ja również Gratuluję ślicznych brzuszków, udanych wizyt i witam nowe mamusie
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 18:43   #2613
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
To i ja się pochwalę brzuszkiem.
18 tc
Śliczny!

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
Już po wizycie.... wszystko dobrze mały rośnie prawidłowo, szyjka zamknieta tak jak trzeba, wyniki gin przejrzał jeszcze raz i jest ok
Super!
Stary 2013-08-30, 18:45   #2614
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Ale piękne macie brzuszki

Moje dziecie codziennie szaleje w brzuchy, jakby ADHD miało. Tżet jutro wraca z trasy i nie może się doczekać kiedy wreszcie poczuje
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 18:59   #2615
forester
Zadomowienie

gosia261282 jaka ta Twoja Wiki to już duża pannica a Eryczek przy niej taki mały bączek, dobrze, że teraz będzie miał towarzysza

katharsist
witaj zadomowisz się na pewno, przecież i tak wszystko sprowadza się zawsze do debat o ciąży

Muminek1991 widać, widać. Masz taką ciążową postawę

usia198 ło jejku! my jesteśmy na tym samym etapie ciąży, a ja mam już bebzon. Ja ja będę wyglądać pod koniec

krolowa_nilu i Negrid zgrabne brzuszki!

Dziś mój Małż się starzeje i szykuje deserek. Jeśli Mała lubi słodycze tak jak ja, to będę miała sambę w brzuchu.
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 19:18   #2616
katharsist
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
witaj wiesz już co będziesz miała? chłopak czy babeczka?
Niestety jeszcze nie wiem, ostatnie USG miałam robione tak tylko powierzchownie, czy tętno jest ok.
Ale myślę że przy kolejnej wizycie tj 12 września się dowiem

Dziękuję za miłe przyjęcie do grona

Widzę, że nie tylko ja mam problem z cerą w czasie ciąży... Zawsze mi dokuczały problemy skórne, ale teraz to już jest masakra kompletna...

Edytowane przez katharsist
Czas edycji: 2013-08-30 o 19:21
katharsist jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 19:19   #2617
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

To ja juz po wizycie. Wszystko ok, lekarka bardzo sie dziwila, ze nie chce zwolnienia
od ostatniej wizyty +1,5 kg
Mam zrobic usg, bo stwierdziła, ze to ktore miałam razem z echem to jednak troche za mało. Wiec idę w środę, maz przeszczesliwy, ze zobaczy małego
No i dostałam skierowanie na glukoze z obciążeniem
Stary 2013-08-30, 19:20   #2618
Buka20
Raczkowanie

Witajcie! Codziennie Was podczytuje, każdej z Was chciałabym odpisać ale niestety brak czasu nie pomaga. Dzisiaj stwierdziłam, że czas najwyższy zwolnić Cieszę się, że coraz więcej dzieciaczków się ujawnia
Na wczoraj byłam umówiona na badania prenatalne, niestety zostały przełożone na jutro. Dzisiaj znowu nie będę mogła zasnąć. Chciałabym zobaczyć mojego maluszka no i może dowiem się co mi tak buszuje w brzuchu

Brzuszki macie piękne

„Nie wyruszył od razu. Wiedział z doświadczenia, jak ważne jest umieć odkładać to, za czym się tęskni.”
Buka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 19:27   #2619
perfuzja
Zakorzenienie

A w ogóle to dzisiaj jechalam trawajami pierwszy raz od dawna i w obydwu tramwajach ktoś mi ustąpił miejsca Wiec ciąże juz ewidentnie widac
Stary 2013-08-30, 21:50   #2620
mama_5raz
Przyczajenie

Zazdroszcze, że brzuszki możecie tak fotografować....ja z moimi siniakami po codziennych zastrzykach,raczej bym wszystkich wystraszyła
Ostatnio zrobiłam tylko liste dla mojego małego Adasia (chyba zostanę przy tym imieniu ) z rzeczy potrzebnych do zakupienia.....i oniemiałam :/
jest ich od groma i ciut ciut myślę, że po usg połówkowym,może choć na śpioszki się skusze do 07.09 jeszcze troszke,ale już się nie moge doczekać jak się znów pogapię na mojego małego Groszka!!!
mama_5raz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 22:29   #2621
205a2dd8860e7938e3bbefba1a628b5baf580bcd_659dde42899af
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Qrka no nie jest!!! Byłam w luxmedzie nie raz i takich luksów brak...Lublin to chyba na prawdę Polska C...
A byłaś w nowej placówce na Koncertowej? Proszę nie obrażać pięknego miasta Lublina, który nie w jednej dziedzinie może inne miasta zawstydzić
205a2dd8860e7938e3bbefba1a628b5baf580bcd_659dde42899af jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 22:48   #2622
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Adam Aleksander bardzo ładne imię i fakt pasuję.
?... okrągły jak piłeczka, no ale z moimi oponami i tak raczej nawet w 9 miesiącu nie będzie. A wy jak myślicie? Zaczyna być widać czy tylko ja to widzę?
Ale szczerze
Ty widzisz i ja też widze. ładny brzusio
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 22:52   #2623
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

[1=205a2dd8860e7938e3bbefb a1a628b5baf580bcd_659dde4 2899af;42549946]A byłaś w nowej placówce na Koncertowej? Proszę nie obrażać pięknego miasta Lublina, który nie w jednej dziedzinie może inne miasta zawstydzić [/QUOTE]

Odpowiem Ci na to pytanie ja bylam i jestem zachwycona. Po pierwsze zero kolejek, po drugie bardzo przyjemne poczekalnie- kazdy gabinet ma taka jakby swoja. I najwazniejsze- nawet ginekolog stwierdzil, ze sprzet to istny mercedes wsrod usg bylam tam troche przeszlo miesiac temu- co najwyzej zwiekszyla sie ilosc odwiedzajacych to miejsce ale tez nie sadze, bo jeszcze spkro gabinetow i specjalistow nie jest tam obsadzonych tak, ze bylo wszystko cacy, ale zadnych spodniczek jednorazowych jednak nikt nie oferowal :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez patrycjja
Czas edycji: 2013-08-30 o 22:53
patrycjja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 23:11   #2624
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
No i się doczekałaś gratuluje pierwszych ruchów Małej!

jest ważne. Skierowanie do szpitala nie ma daty ważności (bynajmniej od strony prawnej). Jedź, powiedz im jak sytuacja wygląda, jak nie przyjmą to na IP i tam Cię skierują jeśli będzie taka potrzeba. Póki co weź może nospe i Mg, żeby załagodzić bóle.
Chyba ma termin 3 tyg, bo mi w łodzi chcieli dać na echo serca płodu, ale kazali najpierw sprawdzić wolny termin, zeby nie przepadło . I mówili 3 tyg.
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 23:33   #2625
perfuzja
Zakorzenienie

isia a jak tam Twoje badania? Miałas juz wyniki amnio?
Stary 2013-08-31, 00:01   #2626
usia198
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
Wiesz co ja mieszkam we Francji i to tez szalenstw nie ma z badaniami. Ja mialam robione tylko raz kompleksowe badania krwi i jedno usg w 12 tc. Dopiero teraz dostalam skierowanie na powtorzenie kilku testow z krwi i za 2 tygodnie usg polowkowe i tyle
Dzięki za uspokojenie
usia198 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 00:02   #2627
Sheperdess
Rozeznanie

Witam nowe mamusie.

Gratuluję ujawnionych płci i dobrych wyników. Czyli dalej chłopcy górą.
I piękne macie (mamy) brzuszki. Niby wszystkie ciążowe, a jednak każdy inny.

Widziałam, że imię Adam często się pojawia, bardzo ładne.

Dzisiaj jeździliśmy z mężem za wózkiem i załamaliśmy się. Żadnego sklepu nie znaleźliśmy. Wujek Google podpowiada, że jest kilka na krzyż. Jutro spróbujemy ponownie. Za to kupiliśmy sporo ubranek, na początek chyba mamy już większość. No chyba, że nasz Adaś będzie małym osrałkiem.
Stary 2013-08-31, 00:16   #2628
usia198
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Jak na razie mini,ale bardzo ładny!
Mi się wydaje już ogromny ale chyba faktycznie mini bo nikt jeszcze nie zauważył

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość

usia198 ło jejku! my jesteśmy na tym samym etapie ciąży, a ja mam już bebzon. Ja ja będę wyglądać pod koniec
Nie martw się ja w poprzedniej ciąży też zaczynałam powoli się rozkręcać ale od 7 m-ca zaczęłam nadrabiać więc mogę was jeszcze przegonić z gabarytami, póki co poszło mi bardzo w biust

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

A swoją drogą dziewczyny wy macie tak piękne te brzuszki że aż zaczynam zazdrościć

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość

Dzisiaj jeździliśmy z mężem za wózkiem i załamaliśmy się. Żadnego sklepu nie znaleźliśmy. Wujek Google podpowiada, że jest kilka na krzyż. Jutro spróbujemy ponownie. Za to kupiliśmy sporo ubranek, na początek chyba mamy już większość. No chyba, że nasz Adaś będzie małym osrałkiem.
Ja mam wszystko zapakowane czekające po synku dokupię tylko kilka typowo dziewczęcych ubranek na wyjście i to wszystko. Jedynie chcę kupić laktator elektryczny bo poprzedni padł ,za dużo go używałam, miałam problemy z karmieniem piersią a uparłam się że mały będzie pił moje mleko więc najpierw był trochę dokarmiany sztucznym a później kiedy już zaczął coś jeść innego był na moim ale mając 5 m-cy odrzucił pierś więc do roku jechałam na dojarce.
Stary 2013-08-31, 00:22   #2629
em ma
Zadomowienie

[1=205a2dd8860e7938e3bbefb a1a628b5baf580bcd_659dde4 2899af;42549946]A byłaś w nowej placówce na Koncertowej? Proszę nie obrażać pięknego miasta Lublina, który nie w jednej dziedzinie może inne miasta zawstydzić [/QUOTE]
Chcesz powiedzieć że gabinet ginekologiczny na koncertowej ma bidecik/oddzielną łazienkę, chusteczki do higieny intymnej, jednorazowe kapcie i takie tam? Bo gabinet do usg normalnie wygląda-tak jak w innych placówkach-chyba nawet nie jest jakiś dużo większy.
A co Lublina to możemy zawstydzić inne miasta pod kątem nieposiadania autostrad, obwodnic czy dróg ekspresowych... dobrze że coś w ogóle zaczęli budować, bo jakby na to nie patrzeć miasto wojewódzkie a nawet obwodnicy nie ma...
Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Odpowiem Ci na to pytanie ja bylam i jestem zachwycona. Po pierwsze zero kolejek, po drugie bardzo przyjemne poczekalnie- kazdy gabinet ma taka jakby swoja. I najwazniejsze- nawet ginekolog stwierdzil, ze sprzet to istny mercedes wsrod usg bylam tam troche przeszlo miesiac temu- co najwyzej zwiekszyla sie ilosc odwiedzajacych to miejsce ale tez nie sadze, bo jeszcze spkro gabinetow i specjalistow nie jest tam obsadzonych tak, ze bylo wszystko cacy, ale zadnych spodniczek jednorazowych jednak nikt nie oferowal :p
Ja też tam byłam na usg. Poczekalnie faktycznie fajna sprawa (w zone o tym nie pomyśleli), ale sam gabinet usg wygląda w sumie jak każdy inny w ich placówce-czyli jest leżanka i jest miejsce dla osoby towarzyszącej (jakość sprzętu to inna sprawa). U gina jako gina tam nie byłam, więc nie wiem jak ten gabinet wygląda.
Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Pochwal się ciuszkami

Edytowane przez em ma
Czas edycji: 2013-08-31 o 00:28
em ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 00:29   #2630
usia198
Raczkowanie

I jeszcze widziałam waszą dyskusję na temat butelek. Ja przetestowałam kilka ( Avent, TT antykolkowe, Dr Brown antykolkowa, MAM)bo synek miał straszne kolki. Wygrały butelki firmy MAM http://www.mambaby.com/pl/produkty/b...-26960-pl.html , mają zupełnie inny system odprowadzania powietrza + smoczek antykolkowy i u nas okazało się to najlepszym rozwiązaniem. Mieliśmy taki duży zestaw, nazywał się rosnę z tobą i mam wystarczył do końca. Aczkolwiek nie raz klęłam na nie gdy źle skręciłam spód i mleko kapało, ale czegoż się nie zrobi dla lepszego samopoczucia dziecka.

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Spokojnej nocy życzę
Stary 2013-08-31, 00:33   #2631
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez usia198 Pokaż wiadomość
I jeszcze widziałam waszą dyskusję na temat butelek. Ja przetestowałam kilka ( Avent, TT antykolkowe, Dr Brown antykolkowa, MAM)bo synek miał straszne kolki. Wygrały butelki firmy MAM http://www.mambaby.com/pl/produkty/b...-26960-pl.html , mają zupełnie inny system odprowadzania powietrza + smoczek antykolkowy i u nas okazało się to najlepszym rozwiązaniem. Mieliśmy taki duży zestaw, nazywał się rosnę z tobą i mam wystarczył do końca. Aczkolwiek nie raz klęłam na nie gdy źle skręciłam spód i mleko kapało, ale czegoż się nie zrobi dla lepszego samopoczucia dziecka.

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Spokojnej nocy życzę
Zupełnie nie znałam tej firmy. Dzięki za opinię.

Ja mam jakąś fazę na bezsenność
Stary 2013-08-31, 01:11   #2632
kukurydzianaa
Rozeznanie

Cytat:
Ano Cię wybrzuszyło Super brzuszek
Cytat:
Napisane przez marieee Pokaż wiadomość
kukurydzianaa - śliczny brzuś
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Faktycznie "wybrzuszyło"
Jaki on malusi,zgrabniusi. Fajnie. I ty jaka zgrabna!
Dzięki Może i nieduży, ale konkretny! Jak już się znienacka pojawił, to i Lokator zaczął z radości tańczyć

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Wczoraj właśnie mówiłam TŻowi, że fajnie by było tak raz na 1-2 tyg podpiąć sobie kroplówkę z magnezem Te 6g magnezu z kroplówki, którą miałam w szpitalu dalej mnie trzyma.
Dla porównania: magnezin 500 ma 130mg magnezu, więc trzeba się trochę nałykać.
Hmm, moja teściowa jest pielęgniarką, więc bez problemu miałabym aplikowane kroplówy - można w sumie skonsultować z lekarzem ten pomysł, bo żołądka szkoda na łykanie tabletek...

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
My mamy 26 kilo psiego cielska i tez sie zastanawiam jak bedzie... Na razie wszystkie testy z dziećmi przechodzi śpiewająco, ale zobaczymy co bedzie jak pojawi sie w domu nasze własne...
Będzie dobrze, psy to najgenialniejsze domowe zwierzaki! Jak mi tylko ten obrzydliwy kocur wykituje, od razu przygarniam psinkę jakąś, między innymi z myślą o dziecięciu

Cytat:
Ja czasem mam wrażenie, że w Lublinie to można dostać pracę tylko jako przedstawiciel handlowy lub jako pracownik call center (ach...ta słynna nazwa: "opiekun klienta" albo "specjalista ds. obsługi klienta biznesowego"). Z mojej grupy w Lublinie zostało 5 osób...żadna nie pracuje w zawodzie. Reszta rozjechała się po Polsce i świecie.
W lutym dałam się naciąć na tego "opiekuna klienta" w firmie tworzącej strony internetowe, który okazał się być zwykłym przedstawicielem handlowym. I te testy wiedzy na wejściu... - normalnie brak szacunku dla człowieka. Baaardzo ciężko będzie tu po ciąży znaleźć coś sensownego :/

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Dzoniłam odwołać wizytę u poprzedniego gina tak się stresowałam ... cały tydzień próbowałam się dodzwonić . Bałaś się , ze będzie się pytać dlaczego czy rezygnuje . A tu dzwonię mówię , że chce odwołać wizytę podaje nazwisko i już żadnych pytać ja to jestem jednak panikara
Babo głupia! To Ty korzystasz z jego usług i to on ma się starać żeby Ciebie nie zniechęcić do siebie! Zacznij traktować ludzi jako tych, którzy pełnią wobec Ciebie pewną misję, wtedy życie stanie się łatwiejsze... Nie musisz być lojalna wobec kogoś, z kim nie wiążą Cię żadne bliższe więzy - bez względu czy to lekarz, czy krawiec, czy znajoma z forum internetowego.

Cytat:
Laski- rusza się!!!! i widać jak brzuch skacze na razie delikatnie ale ewidentnie się coś kokosi w środku
dziwne uczucie
Ja też na świeżo przeżywam, nie mogę się nacieszyć, niesamowite uczucie! Przystawiłam linijkę do brzucha - cholera, te moje 13 cm od główki do pupy to kawał dzieciaka!

Cytat:
Napisane przez mama_5raz Pokaż wiadomość
Zazdroszcze, że brzuszki możecie tak fotografować....ja z moimi siniakami po codziennych zastrzykach,raczej bym wszystkich wystraszyła
E tam. Nic co ludzkie....
Na rozrzedzenie krwi te zastrzyki? Ja miałam je kiedyś, to mój brzuch wyglądał jakbym była ofiarą przemocy obozu o zaostrzonym rygorze karnym (o ile coś takiego istnieje)

Ja byłam! Jest genialnie - są spódniczki, ochraniacze, łazienka i kibelek w gabinecie, krótkie kolejki, miła atmosfera itp.
Stary 2013-08-31, 08:29   #2633
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Wooow ale tu dziś cichutko
Ja miałam dziś koszmarną noc,mały\mała się wiercił\a nie mogłam spać i teraz jestem jakaś taka niewyrażna
Ostatnio jakoś już tak pięknie nie zasypiam jak w pierwszym trymestrze....wręcz przeciwnie
Stary 2013-08-31, 08:34   #2634
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Wooow ale tu dziś cichutko
Ja miałam dziś koszmarną noc,mały\mała się wiercił\a nie mogłam spać i teraz jestem jakaś taka niewyrażna
Ostatnio jakoś już tak pięknie nie zasypiam jak w pierwszym trymestrze....wręcz przeciwnie
Ja z zasypianiem nie mam problemu, gorzej ze spaniem już, budzę się odrętwiała, dłoni czasem czuje ból w dole brzucha jak che się przewrócić, rano jest ok, ale w nocy jakoś źle leżę. KOSZMAR!

Tak się zastanawiam mam 5.09 wizytę, czy nie zapytać o to czy mi się termin nie zmienił? Szczerze wolałabym, żeby się przyspieszył ciutkę, niż później... Na moim etapie na podstawie usg już można się czegoś dowiedzieć prawda?

Edytowane przez malaMigotkAaa
Czas edycji: 2013-08-31 o 08:37
malaMigotkAaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 08:45   #2635
senira666
Zakorzenienie

Dzień dobry.
U mnie dzisiaj miły poranek obudziłam się wyspana a chyba nawet spałam za długo ale co tam
za parę godzinek mój TŻ wróci z pracy i zaczniemy wspólny weekend
A wczoraj dowiedział się że jego szef na próbę wprowadza pracę na zmiany i od przyszłego tyg. mój małż będzie miał drugie zmiany. Sama jeszcze nie wiem czy to dobrze czy źle ... pewnie wyjdzie w praniu.
Stary 2013-08-31, 08:59   #2636
magnusia
Zakorzenienie

Witam Was z rańca
Coś mnie dziś gardło boli i nosa mi zapchało- ciekawe czemu?
Małż do roboty dziś pojechała bo mają nawał pracy i nadrobić muszą więc ja siedzę w domu i właśnie piję kawę

Cytat:
A co Lublina to możemy zawstydzić inne miasta pod kątem nieposiadania autostrad, obwodnic czy dróg ekspresowych... dobrze że coś w ogóle zaczęli budować, bo jakby na to nie patrzeć miasto wojewódzkie a nawet obwodnicy nie ma...

w życiu w Lublinie nie byłam ale małż był tak w maju na kawalerskim- wyjechali sobie chłopaki na 2 dni i bardzo mu się podobało.
Mówił, że fajne miasteczko z ładną zabudową i ludzie przyjaźni

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez usia198 Pokaż wiadomość

Spokojnej nocy życzę

pierwszy raz tą firmę widzę ale podoba mi się opcja zestawu

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
U mnie dzisiaj miły poranek obudziłam się wyspana a chyba nawet spałam za długo ale co tam
za parę godzinek mój TŻ wróci z pracy i zaczniemy wspólny weekend
A wczoraj dowiedział się że jego szef na próbę wprowadza pracę na zmiany i od przyszłego tyg. mój małż będzie miał drugie zmiany. Sama jeszcze nie wiem czy to dobrze czy źle ... pewnie wyjdzie w praniu.

praca zmianowa ma swoje wady i zalety- może się okazać, że Wam bardzo będzie pasować taki system. A soboty i niedziele też będzie pracował?
Stary 2013-08-31, 09:02   #2637
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Ja z zasypianiem nie mam problemu, gorzej ze spaniem już, budzę się odrętwiała, dłoni czasem czuje ból w dole brzucha jak che się przewrócić, rano jest ok, ale w nocy jakoś źle leżę. KOSZMAR!

Tak się zastanawiam mam 5.09 wizytę, czy nie zapytać o to czy mi się termin nie zmienił? Szczerze wolałabym, żeby się przyspieszył ciutkę, niż później... Na moim etapie na podstawie usg już można się czegoś dowiedzieć prawda?
Ja z kolei słabo zasypiam, ale jak już zasne, to śpię jak kamień.
A w ogóle to dzisiaj snil mi sie moj syn. Miał ślicznie niebieskie oczy i wyglądał jak mini kopia mojego męża. I jak go zobaczyłam, to od razu wiedziałam jak ma na imię

Co do terminu: najbardziej wiarygodne sa pierwsze usg, potem każde dziecko rośnie już w swoim tempie.
Stary 2013-08-31, 09:04   #2638
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
praca zmianowa ma swoje wady i zalety- może się okazać, że Wam bardzo będzie pasować taki system. A soboty i niedziele też będzie pracował?
Niedziele zawsze ma wolne, soboty teoretycznie nie pracują a w praktyce od początku roku miał wolne może 3 ... no ale przynajmniej za soboty więcej płacą. Na szczęście tylko dwie zmiany bez nocek bo nie znoszę nocek bo potem TŻ niby jest a jakby go nie było...
Póki co system na próbę ale może faktycznie nie będzie to takie złe w sumie do południa można parę spraw pozałatwiać ... a tak jak teraz robił od 7-17 to już nie było jak.
Stary 2013-08-31, 09:11   #2639
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
A w ogóle to dzisiaj snil mi sie moj syn. Miał ślicznie niebieskie oczy i wyglądał jak mini kopia mojego męża. I jak go zobaczyłam, to od razu wiedziałam jak ma na imię
.

mi się dziś jakieś głupoty śniły- jakiś kościół i remont ambony (), jakieś rusztowanie załatwiałam, spałam w jakiejś nawie kościelnej- nie wiem skąd mi się taki głupi sen ubzdurał....

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Niedziele zawsze ma wolne, soboty teoretycznie nie pracują a w praktyce od początku roku miał wolne może 3 ... no ale przynajmniej za soboty więcej płacą. Na szczęście tylko dwie zmiany bez nocek bo nie znoszę nocek bo potem TŻ niby jest a jakby go nie było...
Póki co system na próbę ale może faktycznie nie będzie to takie złe w sumie do południa można parę spraw pozałatwiać ... a tak jak teraz robił od 7-17 to już nie było jak.
dobrze że niedziele wolne szkoda, że soboty tyra no ale za to m jaakiś odbiór godzin lub pieniążki, nie?
Praca 7-17 to masz 10h i cały dzień rozwalony( ani się nie wyśpisz, ani nic nie załatwisz) a tak na zmiany to właśnie jest szansa coś załatwić czy dzieciaka do przedszkola odprowadzić, na szczepienie pojechać itp. Mam znajomych którze oboje pracują na zmiany i mają syna 5 lat i bardzo sobie taki system chwalą- tak sobie grafik kombinują, że nie ma problemu z odebraniem dziecka z przedszkola, pojechaniem do lekarza cze coś.
Ciekawe po ile godzin te zmiany będzie miał Twój TŻ
Stary 2013-08-31, 09:16   #2640
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
Jak mi tylko ten obrzydliwy kocur wykituje, od razu przygarniam psinkę jakąś, między innymi z myślą o dziecięciu
A dlaczego tak?

Cytat:
mi się dziś jakieś głupoty śniły- jakiś kościół i remont ambony (), jakieś rusztowanie załatwiałam, spałam w jakiejś nawie kościelnej- nie wiem skąd mi się taki głupi sen ubzdurał....
Ja miałam sen dzieciowy,ale nie fajny. Śniło mi się,że wróciłam ze szpitala z synkiem. Poszłam do łazienki,a Eryk nakarmił brata pinezkami ...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości