|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() A z wyprawką zdążysz-ja mam tylko parę ciuszków z lupka
|
|
#2612 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja również Gratuluję ślicznych brzuszków, udanych wizyt i witam nowe mamusie
|
#2613 | |
|
Gang Iren
|
Śliczny!
![]() Cytat:
|
|
#2614 |
|
Konto usunięte
|
Ale piękne macie brzuszki
Moje dziecie codziennie szaleje w brzuchy, jakby ADHD miało. Tżet jutro wraca z trasy i nie może się doczekać kiedy wreszcie poczuje
|
|
|
|
#2615 |
|
Zadomowienie
|
gosia261282 jaka ta Twoja Wiki to już duża pannica
a Eryczek przy niej taki mały bączek, dobrze, że teraz będzie miał towarzysza![]() katharsist witaj ![]() Muminek1991 widać, widać. Masz taką ciążową postawę ![]() usia198 ło jejku! my jesteśmy na tym samym etapie ciąży, a ja mam już bebzon. Ja ja będę wyglądać pod koniec ![]() krolowa_nilu i Negrid zgrabne brzuszki! ![]() Dziś mój Małż się starzeje i szykuje deserek. Jeśli Mała lubi słodycze tak jak ja, to będę miała sambę w brzuchu.
|
|
|
|
#2616 |
|
Raczkowanie
|
Niestety jeszcze nie wiem, ostatnie USG miałam robione tak tylko powierzchownie, czy tętno jest ok.
Ale myślę że przy kolejnej wizycie tj 12 września się dowiem ![]() Dziękuję za miłe przyjęcie do grona ![]() Widzę, że nie tylko ja mam problem z cerą w czasie ciąży... Zawsze mi dokuczały problemy skórne, ale teraz to już jest masakra kompletna...
Edytowane przez katharsist Czas edycji: 2013-08-30 o 19:21 |
|
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
To ja juz po wizycie. Wszystko ok, lekarka bardzo sie dziwila, ze nie chce zwolnienia
od ostatniej wizyty +1,5 kg Mam zrobic usg, bo stwierdziła, ze to ktore miałam razem z echem to jednak troche za mało. Wiec idę w środę, maz przeszczesliwy, ze zobaczy małego No i dostałam skierowanie na glukoze z obciążeniem
|
#2618 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie! Codziennie Was podczytuje, każdej z Was chciałabym odpisać ale niestety brak czasu nie pomaga. Dzisiaj stwierdziłam, że czas najwyższy zwolnić
Cieszę się, że coraz więcej dzieciaczków się ujawniaNa wczoraj byłam umówiona na badania prenatalne, niestety zostały przełożone na jutro. Dzisiaj znowu nie będę mogła zasnąć. Chciałabym zobaczyć mojego maluszka no i może dowiem się co mi tak buszuje w brzuchu Brzuszki macie piękne
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle to dzisiaj jechalam trawajami pierwszy raz od dawna i w obydwu tramwajach ktoś mi ustąpił miejsca
Wiec ciąże juz ewidentnie widac
|
#2620 |
|
Przyczajenie
|
Zazdroszcze, że brzuszki możecie tak fotografować....ja z moimi siniakami po codziennych zastrzykach,raczej bym wszystkich wystraszyła
![]() Ostatnio zrobiłam tylko liste dla mojego małego Adasia (chyba zostanę przy tym imieniu ) z rzeczy potrzebnych do zakupienia.....i oniemiałam :/jest ich od groma i ciut ciut myślę, że po usg połówkowym,może choć na śpioszki się skusze do 07.09 jeszcze troszke,ale już się nie moge doczekać jak się znów pogapię na mojego małego Groszka!!! |
|
|
|
#2621 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2622 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2623 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
[1=205a2dd8860e7938e3bbefb a1a628b5baf580bcd_659dde4 2899af;42549946]A byłaś w nowej placówce na Koncertowej? Proszę nie obrażać pięknego miasta Lublina, który nie w jednej dziedzinie może inne miasta zawstydzić
Odpowiem Ci na to pytanie ja bylam i jestem zachwycona. Po pierwsze zero kolejek, po drugie bardzo przyjemne poczekalnie- kazdy gabinet ma taka jakby swoja. I najwazniejsze- nawet ginekolog stwierdzil, ze sprzet to istny mercedes wsrod usg bylam tam troche przeszlo miesiac temu- co najwyzej zwiekszyla sie ilosc odwiedzajacych to miejsce ale tez nie sadze, bo jeszcze spkro gabinetow i specjalistow nie jest tam obsadzonych tak, ze bylo wszystko cacy, ale zadnych spodniczek jednorazowych jednak nikt nie oferowal :pWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2013-08-30 o 22:53 |
|
|
|
#2624 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
isia a jak tam Twoje badania? Miałas juz wyniki amnio?
|
#2626 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2627 |
|
Rozeznanie
|
Witam nowe mamusie.
Gratuluję ujawnionych płci i dobrych wyników. Czyli dalej chłopcy górą. I piękne macie (mamy ) brzuszki. Niby wszystkie ciążowe, a jednak każdy inny.Widziałam, że imię Adam często się pojawia, bardzo ładne. Dzisiaj jeździliśmy z mężem za wózkiem i załamaliśmy się. Żadnego sklepu nie znaleźliśmy. Wujek Google podpowiada, że jest kilka na krzyż. Jutro spróbujemy ponownie.
|
|
|
|
#2628 | ||
|
Raczkowanie
|
Mi się wydaje już ogromny ale chyba faktycznie mini bo nikt jeszcze nie zauważył
![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- A swoją drogą dziewczyny wy macie tak piękne te brzuszki że aż zaczynam zazdrościć ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2629 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=205a2dd8860e7938e3bbefb a1a628b5baf580bcd_659dde4 2899af;42549946]A byłaś w nowej placówce na Koncertowej? Proszę nie obrażać pięknego miasta Lublina, który nie w jednej dziedzinie może inne miasta zawstydzić
Chcesz powiedzieć że gabinet ginekologiczny na koncertowej ma bidecik/oddzielną łazienkę, chusteczki do higieny intymnej, jednorazowe kapcie i takie tam? Bo gabinet do usg normalnie wygląda-tak jak w innych placówkach-chyba nawet nie jest jakiś dużo większy. A co Lublina to możemy zawstydzić inne miasta pod kątem nieposiadania autostrad, obwodnic czy dróg ekspresowych... dobrze że coś w ogóle zaczęli budować, bo jakby na to nie patrzeć miasto wojewódzkie a nawet obwodnicy nie ma... Cytat:
Cytat:
Edytowane przez em ma Czas edycji: 2013-08-31 o 00:28 |
||
|
|
|
#2630 |
|
Raczkowanie
|
I jeszcze widziałam waszą dyskusję na temat butelek. Ja przetestowałam kilka ( Avent, TT antykolkowe, Dr Brown antykolkowa, MAM)bo synek miał straszne kolki. Wygrały butelki firmy MAM http://www.mambaby.com/pl/produkty/b...-26960-pl.html , mają zupełnie inny system odprowadzania powietrza + smoczek antykolkowy i u nas okazało się to najlepszym rozwiązaniem. Mieliśmy taki duży zestaw, nazywał się rosnę z tobą i mam wystarczył do końca. Aczkolwiek nie raz klęłam na nie gdy źle skręciłam spód i mleko kapało, ale czegoż się nie zrobi dla lepszego samopoczucia dziecka.
---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Spokojnej nocy życzę
|
|
|
|
#2631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam jakąś fazę na bezsenność
|
|
#2632 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może i nieduży, ale konkretny! Jak już się znienacka pojawił, to i Lokator zaczął z radości tańczyć Cytat:
Cytat:
Jak mi tylko ten obrzydliwy kocur wykituje, od razu przygarniam psinkę jakąś, między innymi z myślą o dziecięciu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na rozrzedzenie krwi te zastrzyki? Ja miałam je kiedyś, to mój brzuch wyglądał jakbym była ofiarą przemocy obozu o zaostrzonym rygorze karnym (o ile coś takiego istnieje) ![]() [1=205a2dd8860e7938e3bbefb a1a628b5baf580bcd_659dde4 2899af;42549946]A byłaś w nowej placówce na Koncertowej? Proszę nie obrażać pięknego miasta Lublina, który nie w jednej dziedzinie może inne miasta zawstydzić Ja byłam! Jest genialnie - są spódniczki, ochraniacze, łazienka i kibelek w gabinecie, krótkie kolejki, miła atmosfera itp.
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
Wooow ale tu dziś cichutko
![]() Ja miałam dziś koszmarną noc,mały\mała się wiercił\a nie mogłam spać i teraz jestem jakaś taka niewyrażna ![]() Ostatnio jakoś już tak pięknie nie zasypiam jak w pierwszym trymestrze....wręcz przeciwnie
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak się zastanawiam mam 5.09 wizytę, czy nie zapytać o to czy mi się termin nie zmienił? Szczerze wolałabym, żeby się przyspieszył ciutkę, niż później... Na moim etapie na podstawie usg już można się czegoś dowiedzieć prawda?
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2013-08-31 o 08:37 |
|
|
|
|
#2635 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
U mnie dzisiaj miły poranek obudziłam się wyspana a chyba nawet spałam za długo ale co tam ![]() za parę godzinek mój TŻ wróci z pracy i zaczniemy wspólny weekend ![]() A wczoraj dowiedział się że jego szef na próbę wprowadza pracę na zmiany i od przyszłego tyg. mój małż będzie miał drugie zmiany. Sama jeszcze nie wiem czy to dobrze czy źle ... pewnie wyjdzie w praniu.
|
|
#2636 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam Was z rańca
![]() Coś mnie dziś gardło boli i nosa mi zapchało- ciekawe czemu? Małż do roboty dziś pojechała bo mają nawał pracy i nadrobić muszą więc ja siedzę w domu i właśnie piję kawę ![]() Cytat:
w życiu w Lublinie nie byłam ale małż był tak w maju na kawalerskim- wyjechali sobie chłopaki na 2 dni i bardzo mu się podobało. Mówił, że fajne miasteczko z ładną zabudową i ludzie przyjaźni ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
pierwszy raz tą firmę widzę ale podoba mi się opcja zestawu ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
praca zmianowa ma swoje wady i zalety- może się okazać, że Wam bardzo będzie pasować taki system. A soboty i niedziele też będzie pracował?
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w ogóle to dzisiaj snil mi sie moj syn. Miał ślicznie niebieskie oczy i wyglądał jak mini kopia mojego męża. I jak go zobaczyłam, to od razu wiedziałam jak ma na imię Co do terminu: najbardziej wiarygodne sa pierwsze usg, potem każde dziecko rośnie już w swoim tempie.
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale przynajmniej za soboty więcej płacą. Na szczęście tylko dwie zmiany bez nocek bo nie znoszę nocek bo potem TŻ niby jest a jakby go nie było...Póki co system na próbę ale może faktycznie nie będzie to takie złe w sumie do południa można parę spraw pozałatwiać ... a tak jak teraz robił od 7-17 to już nie było jak.
|
|
|
#2639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się dziś jakieś głupoty śniły- jakiś kościół i remont ambony ( ), jakieś rusztowanie załatwiałam, spałam w jakiejś nawie kościelnej- nie wiem skąd mi się taki głupi sen ubzdurał....---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
Praca 7-17 to masz 10h i cały dzień rozwalony( ani się nie wyśpisz, ani nic nie załatwisz) a tak na zmiany to właśnie jest szansa coś załatwić czy dzieciaka do przedszkola odprowadzić, na szczepienie pojechać itp. Mam znajomych którze oboje pracują na zmiany i mają syna 5 lat i bardzo sobie taki system chwalą- tak sobie grafik kombinują, że nie ma problemu z odebraniem dziecka z przedszkola, pojechaniem do lekarza cze coś. Ciekawe po ile godzin te zmiany będzie miał Twój TŻ
|
|
|
#2640 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Ja miałam sen dzieciowy,ale nie fajny. Śniło mi się,że wróciłam ze szpitala z synkiem. Poszłam do łazienki,a Eryk nakarmił brata pinezkami ...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.

mały rośnie prawidłowo, szyjka zamknieta tak jak trzeba, wyniki gin przejrzał jeszcze raz i jest ok 

myślę, że po usg połówkowym,może choć na śpioszki się skusze 

tak się stresowałam ... cały tydzień próbowałam się dodzwonić . Bałaś się , ze będzie się pytać dlaczego czy rezygnuje . A tu dzwonię mówię , że chce odwołać wizytę podaje nazwisko i już żadnych pytać 
no ale przynajmniej za soboty więcej płacą. Na szczęście tylko dwie zmiany bez nocek bo nie znoszę nocek bo potem TŻ niby jest a jakby go nie było...
), jakieś rusztowanie załatwiałam, spałam w jakiejś nawie kościelnej- nie wiem skąd mi się taki głupi sen ubzdurał....