Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-30, 22:36   #3451
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Poczytałam znowu troszkę.

Silver kuruj się kochana miętą. galarety (tak u nas się mówi) nie lubię

Nancy my mamy krzesełko z trzystopniową regulacją, mała je na pół leżąco. Czyścić uszy i nosek Blanka uwielbia, paznokcie na śpiocha. Co do żółtka nie wiem.

Bokehowa hania jak zwykle urocza, aaa.. i piękne zdjęcia na blogu! fantastyczny prezent dla rodziców Państwa Młodych!
dzięki było więcej zdjęc ale wkleiłam te najfajniejsze żeby za nudno nie było :P troche wymyślałam ja troche przyjaciółka. Ogólnie więcej roboty było niż myślałam
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
nie ma fot, bo wszystko z przecen

generaknie 4 bluzki w pretty girl jedna w camaieu takie casualowe wszystkie, sa super j w koncu jak czlowiek bede wygladac

dziewczyny pod czym wasze bable soia? my juz od jakis 4 mies pod kolderka, ale ciagle zapominalam sie zapytac hehe

ill, wiem, pewnie pytakam 100x i 100x mi odpowiedzialas, ale ile masz wzrostu?

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

lece skalpel machac, juz nie dam rady pobiegac bo babla za dlugo usypialismy

moja pod kołderką od kąd przestala spać w rożku/śpiworku.
Czasem sie odkopie ale nie zawsze, za to nie wyobrażam sobie jak miałą by spać w śpiworku bo ona tak się czasem kręci. A na zimę będę musiała o czymś pomyśleć, bo jak się w zimę odkopie z kołdry to kiepsko....
Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
No to tak:
- foty Lady może trzasnąć aparatem
- Igorek śpi pod kocykiem
- wzrostu mam 165 cm a Ty?

Powinnaś teraz dostawać 60%...ale to wypłaca ZUS a nie pracodawca

No właśnie...kiedy...
mi wypłaca pracodawca. Wydaje mi się że jak firma liczy powyżej 100 pracowników to wypłaca pracodawca

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/sandalki-mrugala-s...438952303.html sandałki te. Przyszły dzisiaj. Bardzo fajne i sztywny zapiętek jest, Dadolo jak mu na próbę założyłam to kopał nogami przed siebie jak koń

A te do wózka na chłodne dni http://allegro.pl/show_item.php?item=3485496649
On już ma 19r? Hani wszystkie buty lecą z nózki, ostatnio w h&m przymierzałam 16 i była lekko za duża
Cytat:
aha, buziak dla dżejkoba!!!!!! a ktos tu sie martwil .....

debrah, jak amelcia? i tz?

ja bylam w przychodni z katarkiem - zabki!!!!!!!! ida i ida pelna para, ale wyjsc jie chca

gdzie cala? i charlizz? grzedy nie pilnuja kompletnie
a widać coś na dziąsłach?

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Black, właśnie kątniki... :strach-drzwi:

Misia, Misia!

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Aśka, no to pjona!
bleeee aż mnie ciary przeszły, u mnie w łazience już widziałam dwa takie jakieś obleśne nie te takie cieńkie (ich się nie boję) tylko takie konkretniejsze. Od razu wciągłam je w odkurzacz (Fewciu )

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Hje, to one po nocach chodzą? U mnie w domu takie w dzień czasem widuję. Ale rzadko raczej. Kiedyś na plecach mi siedział, złapałam go i
. A jak zobaczyłam, co mam w ręku, to myślałam, że zawału dostanę, zaczęłam płakać i się rozbierać, a Łukasz nie wiedział, o co mi chodzi (nie widział tego pająka). Mam STRASZNĄ arachnofobię. I niestety mam też takiego pecha, że gdzie ja - tam też i pająk.

Miałam też sytuację, że wkładałam torby do samochodu, bo gdzieś jechaliśmy, TŻ trzymał Oliwę na rękach, a ja wrzucałam coś tam do środka... Nachylając się. Po chwili patrzę, osa wleciała! Znów chciałam się nachylić i ją wygonić, zanim mała wsiądzie, ale ułamek sekundy przed moim nachyleniem się do środka, z sufitu spuścił się OGROMNY krzyżak i usiadł sobie na wycieraczce, tam gdzie zazwyczaj trzymam stopy. Mało brakowało, a miałabym go na głowie. Oczywiście aż oniemiałam z paniki i zaczęłam się bez komentarza cofać do tyłu, aż wpadłam na bąble moje - Łukasz już wiedział, o co chodzi. Zajrzał do środka, skomentował to tylko tak, że "Duuuuuże bydle", zabił go i wyrzucił. Od tamtej pory mam trochę stracha przed jeżdżeniem tym samochodem. Mogę zresztą jeszcze milion takich sytuacji wymienić, mam pecha po prostu... Jak na kimś siedzi pająk w jakiejś większej grupie, to niestety zazwyczaj na mnie.
hahaha nie mogę wyobraziłam sobie tą sytuację, wiem że nie było Ci pewnie do śmiechu ale

Że też takie pająki obleśne muszą egzystować w ogóle...

Cytat:

hahahaa idealne zobrazowanie relacji kot-pies. Koty ZAWSZE potrafią się ustawić

Nie wiem co Wam napisać... jakieś takie mam nieciekawe życie ostanio
Stary 2013-08-30, 23:03   #3452
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Bokeh, co sie dzieje kochana???

Malz mi powiedzial, ze schudlam!!!!!!!!!!

Widac na dziaslach widac te zabeczki, sa 4kropeczki u gory, pediatra powiedziala, ze toto :P ale dzisiaj juz nawet tego katarku nie ma takiego, spi w lozeczku, sam, od 20

Ill, bo mi sie zawsze chude dziewczyny kojarza z wysokim wzrostem
No i poprosimy zdjecie fryzury ofkorz

Ide spac lasencje moje, do jutra

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2013-08-30 o 23:05
LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 23:08   #3453
jakajakaja5
Raczkowanie

Cytat:
Hje, to one po nocach chodzą? U mnie w domu takie w dzień czasem widuję. Ale rzadko raczej. Kiedyś na plecach mi siedział, złapałam go i trzymałam przez chwilę w ręku, głupia, myślałam, że to gałązka po winogronach. A jak zobaczyłam, co mam w ręku, to myślałam, że zawału dostanę, zaczęłam płakać i się rozbierać, a Łukasz nie wiedział, o co mi chodzi (nie widział tego pająka). Mam STRASZNĄ arachnofobię. I niestety mam też takiego pecha, że gdzie ja - tam też i pająk.

Miałam też sytuację, że wkładałam torby do samochodu, bo gdzieś jechaliśmy, TŻ trzymał Oliwę na rękach, a ja wrzucałam coś tam do środka... Nachylając się. Po chwili patrzę, osa wleciała! Znów chciałam się nachylić i ją wygonić, zanim mała wsiądzie, ale ułamek sekundy przed moim nachyleniem się do środka, z sufitu spuścił się OGROMNY krzyżak i usiadł sobie na wycieraczce, tam gdzie zazwyczaj trzymam stopy. Mało brakowało, a miałabym go na głowie. Oczywiście aż oniemiałam z paniki i zaczęłam się bez komentarza cofać do tyłu, aż wpadłam na bąble moje - Łukasz już wiedział, o co chodzi. Zajrzał do środka, skomentował to tylko tak, że "Duuuuuże bydle", zabił go i wyrzucił. Od tamtej pory mam trochę stracha przed jeżdżeniem tym samochodem. Mogę zresztą jeszcze milion takich sytuacji wymienić, mam pecha po prostu... Jak na kimś siedzi pająk w jakiejś większej grupie, to niestety zazwyczaj na mnie.
Przeczytałam od deski do deski ale że korzystam z kompa teściów skomentuję tylko Black : Bidulka jesteś to okropy widok wiem coś o tym bo z pająkami często sie witam hehehe Ja natomiast mam pecha do włosów : / Jeśli siedzi grono ludzi przy stole i je jedno danie to gwarantowane że znajdę tam włosa ja !!! Moja mama mówi że ja się doszukuję. Ale ja tak wcale nie sądzę. no mam pecha..... a po takim wlosku to cały dzień mam z głowy, normalnie gula wielkości pięści mi rośnie w gardle i już.
pozdrawiam Was Kochane

A co tam jak okupuję kompa to napisze coś jeszcze:
Silver - mama juz po operacji i teraz tylko sie liczy by jak najszybciej doszla do siebie
Hje a może twoja Pola tak ładnie śpi bo jest kasza na dobranoc?
wszystkie zdjęcia przeurocze
Co do fotelika ja będę miała spadkowy po kuzynce maxi cosi 9-25 produkowany tlko we szwecji gdzie dziecko jest tyłem do kierunku jazdy. moja kuzynka taka sama zakręcona na punkcie dziecka jak ja wiec wiem że mega bezpiezne ale w pi...zdu drogie 1000 zł.
A co do niedoedukowanych dziewcząt to jest ich masa. sama rozmawialam dziś z kumpelą co jej Oliwka jest z 12 .02 i ona totalnie ma wyrąbane co ma dziecko jeść. Nawet jej mąż zarzuca że nie interesuje sie kiedy diete rozszerzać itd...... Sama jej trochę poopowiadalam
W kwestii bungowania to u nas klasyka ale zdarzały się klatki schodowe, szybki numerek w pokoiku gospodarzy na sylwestra czy męczenie męża na trasie wroclaw - zgorzelec
Mi Krzysiulek daje obcinać paznokcie bez problemu, chyba czyszczenie uszu tez mu nie przeszkadza ale fridy to nienawidzi więc urzywam w ostateczności ....
Więcej grzechow nie pamiętam
no idę spac
papapapapapapapapapapapaa ppa
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 01:23   #3454
YellowSheep
Rozeznanie

Dziewczy które pytały o pracę: jubiler poprosił mnie o zrobienie fotek biżuterii i wystawienie na all a docelowo miałabym prowadzić jego sklep internetowy. Jak dla mnie bardzo fajna opcja, bo dużą część mogę robić spokojnie w domu.

Nawijko jesteś wielka!!!

Little czy lepiej... Przez tydzień urlopu było bardzo fajnie. Teraz też nie jest najgorzej, ale tak już jest, że żal po różnych sytuacjach zostaje. Ponadto my jak się klocimy to na śmierć i życie i jak jest dobrze to tylko czekam aż coś się zchrzani. Głupie myślenie ale co zrobić. Jakby między nami nie było, to dzieckiem niech się zajmuje chociaż też potrafi mnie wpienić jak zostawia małego na macie a sam siedzi przed kompem i jak Oli marudzi to tylko z daleka coś tam gada do niego.

Black wiem ze pewnie Tobie nie do śmiechu ale ostatnie zdanie Twojej wypowiedzi o pająkach mnie zabiło

Byłam dziś za zakupach i kupiłam dla małego przesliczne butki na chłodne dni, jutro zrobię im zdjęcie. Ogólnie to jestem przemęczona i padam na twarz, oby jutro się udało odpocząć.

Neti patrz co dorwałam w h&m
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1377904950416.jpg (86,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1377904970399.jpg (85,2 KB, 33 załadowań)
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 02:33   #3455
mitabe
Rozeznanie

Hej, wcielo mnie - mamy od 2 dni goraczke 38-39 st. Zeby ida , meczy sie biedny strasznie. Jeden juz wyszedl teraz czekamy na 4 gorne i 2 dolne 3. Ida wszystkie na raz. Ciagle dajemy my ibum plus paracetamol. W piatek bylismy u lekarza zeby wykluczyc chorobe jakas. Wczoraj nic nie jadl a slina mu kapala ciagle bo buzi nie zamykal tak go boli . Teraz temp 39 dalam ibum u czekam...
Skorzystam i moze troche poczytam ci u was.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 06:50   #3456
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

To z nowej kolekcji??? A to.pizamka...body?

Dziewczyny co to urlopu rodzicielskiego...raczej wszystkie z nas skazane były na pierwsza cześć w wysokości 100%...nie miałyśmy opcji wyboru...a druga cześć to 60% podstawy. W razie wyboru...można mieć za całość 80% ...
Urlop rodzicielski (czyli okres po macierzyńskim tj. 26 tygodni obecnie)placi pracodawca wówczas jeśli zatrudnia powyżej 20 pracowników, a jak mniej to Zus. natomiast przepisy dotyczące urlopu reguluje kodeks pracy....ale jeszcze co do ostatniego to sie upewnie bo wypadlam z obiegu rok temu i tych zmian nie "liznęłam" od drugiej strony

---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ----------

No co tu taka cisza....dobra to ide się jeszcze do moich chłopaków poprzytulac...

Yellow......jak dostane sie dzis do h&m..skoro jutro wyjeżdżamy i ni mo czasu?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 06:52   #3457
bijkora
Rozeznanie

Wiecie co,Nadia ma chyba pleśniawki. Na początku myślałam że coś z mleka jej tam w buźce zostało, a teraz patrze i w niektórych miejscach ma aż ranki. Teraz juz wiem dlaczego placze i nie chce jeść. Biedne to moje dzieciątko, jak nie szczepienie, to zęby, jak nie zeby to odparzenie.. ajj

Włosomaniaczka

Stary 2013-08-31, 07:01   #3458
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Wiecie co,Nadia ma chyba pleśniawki. Na początku myślałam że coś z mleka jej tam w buźce zostało, a teraz patrze i w niektórych miejscach ma aż ranki. Teraz juz wiem dlaczego placze i nie chce jeść. Biedne to moje dzieciątko, jak nie szczepienie, to zęby, jak nie zeby to odparzenie.. ajj
Bijkora..ucaluj malutką..biedna

Do mam które używają Holle.... chce jakieś zamówić...najlepiej 2 bezglutenowe..i 2z glutenem... Jest ich sporo-ktore polecacie? Od kogo kupowalyscie?
Aha i lepiej mleczne..czy bezmleczne?

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-08-31 o 07:03
Stary 2013-08-31, 07:29   #3459
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Blanka się dzisiaj budziła milion razy x mega placzem. Jeść nie chciała,rzucała nozkami. Ewidentnie brzuszek. Dałam jej espumisan,zasypiała na pół godziny i znowu to samo. W końcu zaparzyłam jej koperek jak za czarny noworodka,wypiła i śpi od 5. Moja biedną,nie wiedziałam już co robić. I teraz pytanie-indyk? Tylko to jadła innego niż mleko. Ale powoli przechodzimy na 2 mleko,może to to?

Neti dziękuje za przepis na sałatkę.

Bokeh uszka w górę!

Historii o pająkach nawet nie czytałam. Moja arachnofobia jest na tyle dużą że nawet słowo "pająk" wywołuje u mnie strach.

Szelek nie kupuje,Blanka teraz śpi między nami,więc Przykryta nasza kołdrą,nie ma możliwości żeby się rozkopac.

Gdzie jest cała,Charliz i Meneq? Mogłam nie doczytać,przepraszam

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Co do kaszek jeszcze. My mamy jaglana i orkiszową

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 07:44   #3460
bijkora
Rozeznanie

Fewcia moja mała tak miala jak ją moja mama nakarmiła jajecznicą.. Boże ale się z nią wtedy pokłóciłam. Już mie wkur.. to gadanie, że Nadzia to duża baba i może jeść duzo więcej rzeczy niż te co ja jej daję..

Włosomaniaczka

Stary 2013-08-31, 07:45   #3461
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Szelek nie kupuje,Blanka teraz śpi między nami,więc Przykryta nasza kołdrą,nie ma możliwości żeby się rozkopac.
My tez spimy z Kuba, a codziennie budze sie odkryta

Hej ho
Doczytalam to, co pisalyscie jak mnie nie bylo - nocami, jak karmilam dziecko moje
Odnosic się po 3 tyg raczej nie ma sensu
Rozwalila mnie walka bokeh z intruzem, historia z dzieciństwa ellmi

I wozenie Blanki Lenovy na rowerze

Kubus Wielka Stopa pstrynia

Telenowele, a jakze, ogladalam! Niejedna i nie dwie :P

Basenowy misiek Laurki slodki

Kawal z abażurem szajki kosi!!!!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 07:55   #3462
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:

Blanka się dzisiaj budziła milion razy x mega placzem. Jeść nie chciała,rzucała nozkami. Ewidentnie brzuszek. Dałam jej espumisan,zasypiała na pół godziny i znowu to samo. W końcu zaparzyłam jej koperek jak za czarny noworodka,wypiła i śpi od 5. Moja biedną,nie wiedziałam już co robić. I teraz pytanie-indyk? Tylko to jadła innego niż mleko. Ale powoli przechodzimy na 2 mleko,może to to?

Neti dziękuje za przepis na sałatkę.

Bokeh uszka w górę!

Historii o pająkach nawet nie czytałam. Moja arachnofobia jest na tyle dużą że nawet słowo "pająk" wywołuje u mnie strach.

---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ----------

Co do kaszek jeszcze. My mamy jaglana i orkiszową

Dzięki..ale te obie to bezglutenowe?
A jak zrobisz sałatkę daj znać czy dobra

Stary 2013-08-31, 07:56   #3463
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej. Daria już nie śpi od 7.00. Ale nocka była ok. Spała od 20, obudziła się o 1 a potem o 7

Idę nadrabiać.

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Dobra to teraz ja mam pytanie odnośnie jedzenia
Czy na chwilę obecną tj.8 miesiąc wystarczy raz dziennie kaszka (ok. 150ml, nie zawsze wszystko zjada), obiadek (raczej mały słoiczek ) i jak mam to jakiś owoc do siateczki , a reszta to cycek :conf used:
A i czasami dostaje chrupka kukurydzianego 1-2 dziennie, a czasami w ogóle
U nas jest tak np.
6.00 - mleczko 180 ml
9.00- kaszka 100-120 ml
12.00 -obiadek przeważnie zjada duży słoiczek ale zdarza się też że mały
potem jakiś deserek (mały słoiczek) lub owoc
około 16.00-17.00- mleczko 180ml
i po kąpieli około 20.00 -mleczko 180 ml

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Mojej kuzynce się po prostu nie chce pracować, ma 30 lat i NIGDY nie pracowała, nie dlatego, że nie byłoby dla niej pracy tylko dlatego, że jest leniwa. Ona się musi wyspać, bo co drugi weekend ma zajęcia (po raz setny zaczęła studia, żadnych nie skończyła do tej pory), więc co dzień wstaje skoro świt o 10-12 w południe. Ona nawet na rozmowy nie chodzi.

masakra

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
To dziecko dzisiaj przechodzi sama siebie w brojeniu. Na chwile sie odwracam a ta juz na drugim koncu pokoju- nie, nie raczkuje, nie pelza. Ona sie turla Zrzucila dzis na siebie suszarke z praniem jak jedlismy obiad ;/ na szczescie nic sie nie stalo. Ale jak zobaczylam te lezaca suszarke i mala pod nia to zawal. Mala w szoku, nie plakala, suszarka spadla tak ze mala byla jakby w srodku i nic jej nie dotknelo.

Wygralam szminke w konkursie rossmanna
O jezu!!! Dobrze że jej się nic nie stało

za wygraną w konkursie!! A jaką szminkę??

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Poradzcie cos:
1) Odkad zaczelismy na powaznie rozszerzac diete (czyli nie sloiczek na 3 razy, tylko hmm powiedzmy na raz) Kubuś nie robi takich duzych, normalnych kupek jak kiedys.
Jego kupa zazwyczaj (choc nie zawsze) wyglada tak: maly bobek wlasciwie przy kazdej zmianie pieluszki.
Myslalam, ze to zatwardzenie, ale przeciez nie meczy sie przy robieniu tego...
Raz na jakis czas walnie wieksza kupe, ale nie czesto.
Czy to normalne?
Daria często robi takie bobki. Nie wiem czy to normalne. Też nie męczy się przy robieniu.
I też raz na jakiś czas walnie większą qpkę.

Dziewczyny mam pytanie Czy któraś z Was kupuje lub ma takie krzesełko do karmienia??

http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...495199731.html

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-08-31 o 07:58
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 08:13   #3464
charlizz
Zadomowienie

Cytat:

Ja wczoraj byłam na bieżąco, ale wieczorem padłam jak przecinak
Cała była u pediatry i Julas ma alergię pokarmową Pozdrawia Was i jak znajdzie chwilę to się odezwie, bo Julas ma mega powera

a meneq
idę zrobić i wszamię drożdżowe ze śliwkami

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Kupiłam wczoraj na all : http://www.fisher-price.com/pl_PL/products/75839
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 08:18   #3465
ILLUSION
Wtajemniczenie

hej u nas pobudka o 7.
Zjadłam śniadanie i własnie robię kawkę a Igi się bawi. Na Eska tv właśnie leci Bednarek "cisza" a on zawsze jak jest ta piosenka to momentalnie siada na tyłku i ogląda od początku do końca . Jak tylko piosenka się kończy to juz się zajmuje zabawkami czy raczkowaniem. Śmiesznie to wygląda: Bednarek go hipnotyzuje `11111111111111``qqqqq1 11q`q`1111

P.S. Końcówkę dopisał Igi jak na chwilkę odeszłam od laptopa a piosenka się skończyła
Buziaki. Miłego dnia wszystkim życzę
Stary 2013-08-31, 08:31   #3466
YellowSheep
Rozeznanie

Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
To z nowej kolekcji??? A to.pizamka...body?

Dziewczyny co to urlopu rodzicielskiego...raczej wszystkie z nas skazane były na pierwsza cześć w wysokości 100%...nie miałyśmy opcji wyboru...a druga cześć to 60% podstawy. W razie wyboru...można mieć za całość 80% ...
Urlop rodzicielski (czyli okres po macierzyńskim tj. 26 tygodni obecnie)placi pracodawca wówczas jeśli zatrudnia powyżej 20 pracowników, a jak mniej to Zus. natomiast przepisy dotyczące urlopu reguluje kodeks pracy....ale jeszcze co do ostatniego to sie upewnie bo wypadlam z obiegu rok temu i tych zmian nie "liznęłam" od drugiej strony

---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ----------

No co tu taka cisza....dobra to ide się jeszcze do moich chłopaków poprzytulac...

Yellow......jak dostane sie dzis do h&m..skoro jutro wyjeżdżamy i ni mo czasu?
No jak to jak... Po drodze to jest komplet body+spodenki+czapka. U nas chłodno, wczoraj na dworze w tym byliśmy a te spodenki są świetne, szkoda że nie ma takich w normalnej sprzedaży.

Cytat:
Biedna ucaluj od ciotek z wizażu. dziewczyny polecały aphtin.

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej, wcielo mnie - mamy od 2 dni goraczke 38-39 st. Zeby ida , meczy sie biedny strasznie. Jeden juz wyszedl teraz czekamy na 4 gorne i 2 dolne 3. Ida wszystkie na raz. Ciagle dajemy my ibum plus paracetamol. W piatek bylismy u lekarza zeby wykluczyc chorobe jakas. Wczoraj nic nie jadl a slina mu kapala ciagle bo buzi nie zamykal tak go boli . Teraz temp 39 dalam ibum u czekam...

Ojej. Dużo zdrówka

Cytat:
Bijkora..ucaluj malutką..biedna

Do mam które używają Holle.... chce jakieś zamówić...najlepiej 2 bezglutenowe..i 2z glutenem... Jest ich sporo-ktore polecacie? Od kogo kupowalyscie?
Aha i lepiej mleczne..czy bezmleczne?
Jaglana- bezglutenowa
Orkiszowa-glutenowa

My mamy bezmleczne bo jesteśmy cały czas na comforcie wiec bałam się że mleczna może zaszkodzić. Ale w sumie kaszek jako tako nie podaje, tylko do deserku czasem.

Ze swojej strony mogę polecić kaszkę kukurydziana - kupiłam normalna w sklepie. Gotuję na wodzie i dodaję do deserku albo obiadku - bardzo fajnie działa na konsystencję kupki, wcześniej też robił bobki a jak dostaje kaszke to są normalne.

Cytat:
Fewcia moja mała tak miala jak ją moja mama nakarmiła jajecznicą.. Boże ale się z nią wtedy pokłóciłam. Już mie wkur.. to gadanie, że Nadzia to duża baba i może jeść duzo więcej rzeczy niż te co ja jej daję..
Grr... no jak to, przecież takim maluchom tylko żółtko. Te nasze mamy to się tak madrzą a tak naprawdę to wiedzę mają żadną... wszystko na zasadzie "ja tak robiłam i wszystkie moje dzieci żyją" tylko teraz snują opowieści jak to dzieci godzinami płakały. No ja się nie dziwię - przestymulowane, nie śpiące w dzień i nakarmione mlekiem z mąka i jajkiem...

Illusion ja puszczałam małemu tą piosenkę do zasypiania jak Oli był mniejszy, zresztą sama bardzo ja lubię

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2013-08-31 o 08:34
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 08:50   #3467
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Ze swojej strony mogę polecić kaszkę kukurydziana - kupiłam normalna w sklepie. Gotuję na wodzie i dodaję do deserku albo obiadku - bardzo fajnie działa na konsystencję kupki, wcześniej też robił bobki a jak dostaje kaszke to są normalne.
Oooo, fajnie, ze o tym piszesz Czaje sie wlasnie na jakas kaszke "dla doroslych"

Stary 2013-08-31, 08:53   #3468
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
No jak to jak... Po drodze to jest komplet body+spodenki+czapka. U nas chłodno, wczoraj na dworze w tym byliśmy a te spodenki są świetne, szkoda że nie ma takich w normalnej sprzedaży.

Biedna ucaluj od ciotek z wizażu. dziewczyny polecały aphtin.

Ojej. Dużo zdrówka

Jaglana- bezglutenowa
Orkiszowa-glutenowa

My mamy bezmleczne bo jesteśmy cały czas na comforcie wiec bałam się że mleczna może zaszkodzić. Ale w sumie kaszek jako tako nie podaje, tylko do deserku czasem.

Grr... no jak to, przecież takim maluchom tylko żółtko. Te nasze mamy to się tak madrzą a tak naprawdę to wiedzę mają żadną... wszystko na zasadzie "ja tak robiłam i wszystkie moje dzieci żyją" tylko teraz snują opowieści jak to dzieci godzinami płakały. No ja się nie dziwię - przestymulowane, nie śpiące w dzień i nakarmione mlekiem z mąka i jajkiem...

Illusion ja puszczałam małemu tą piosenkę do zasypiania jak Oli był mniejszy, zresztą sama bardzo ja lubię
A jaką ta kukurydziana? Ja wczoraj szukalam w tesco..wzystkie ryżowe....a bezglutenowej nie ma..

Stary 2013-08-31, 09:07   #3469
ILLUSION
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
A jaką ta kukurydziana? Ja wczoraj szukalam w tesco..wzystkie ryżowe....a bezglutenowej nie ma..

neti ale kaszki ryżowe są bezglutenowe właśnie
Stary 2013-08-31, 09:09   #3470
charlizz
Zadomowienie

Silver, ja kupuje takie krzesełko, ale jeszcze nie teraz, czekam aż Ola sama będzie siedziała dosyć pewnie, a ze i Daria, i Ola mają już 7,5 miesiąca to myślę, ze jeszcze trochę mogę poczekać i może całkiem niedługo Ola zacznie nawet sama siadać.

Stary 2013-08-31, 09:19   #3471
aska27adopcje
Zadomowienie

hejka.
za nami kolejna koszmarna noc .. jestem zombiakiem. to musza isc te zeby bo innego wytlumaczenia nie ma ... mala ladnie zasnela, spala spokojnie do jakiejs 22 a potem zavzelo sie rzucanie i pobodki ... jak za wczasu nie dalam cycka to wedrowka od razu po lozku m. o 3 postanowila ze wstajemy i buszowala z godzine w koncu padla na mnie .. o 6 sie obudzila i przed sek usnela przy cycku. od 6 jojczydlo jeczydlowate marudzila szarpie sie i mnie wlazi na mnie ... ciepla jest wiec murowanie ma temp .. oby pospala chociaz z godz, moze humor jej sie polepszy ...

Silver ja mam takie krzeslo z zestawu klups ... jest strasznie oporne i sie nie rozklada. zlozylam je i stwierdzilam ze kupie plastikowe. to dam malej moze do pokoju w fromie rozlozonej jako stolik i krzeslo ...

☠☠☠☠a laski nie zdazylam tego napisac i mala sie obudzila. moze 4 min spala. i co jeczy... mam dosc ... najchetniej wyszlabym i wyladowala sie na dworze prujac sie na cale gardlo. ale nie mam jak bo nie jestem u siebie i nie mam lozeczka zeby ja zostawic choc na sekunde ;(

Edytowane przez aska27adopcje
Czas edycji: 2013-08-31 o 09:24
aska27adopcje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 09:25   #3472
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka kochane!
nadrobilam wsjo
dziekujemy za gratki! niby fajnie ze probuje stawac ale z drugiej strony martwi mnie ten kregoslupek bo nie jes jeszcze sztywny. ale toc sam to robi, nie zmuszam go wiec chyba czuje sie na to gotowy zobaczymy co powie pani reh...
obnizylismy wczoraj juz na maxa lozeczko, teraz jak w nim spi to wyglada jakby spal na podlodze

z tego co pamietam
nawijko - super zdolniacha zCiebie, widzisz, dalas rade!
szajka - ucaluj swoja Dorke, brawa dla niej!
bijkorka - biedna nalutka, oby dziadostwo szybko ustapilo.

wybaczcie, wiecej nie pamietam za duzo stron na raz

ale:
gratki za nowe umiejetnosci, zebolki, miesiecznice
śliczne foteczki!!!!
zdrowka dla wszystkich chorowitek! niech te zebole szybko wylaza!!!
no, to chyba tyle

aaaaaa, wasze wspomnienia bungowe mnie rozwalily na lopatki, ja przy was to jakas dewota normalnie, tylko lozko, i z raz podloga ale za twardo bylo

no i Black - mam identyko, na pierdyliard osob pajak wejdzie bankowo na mnie! takze tule!

a i jeszcze nancy - pisiorka tylko polewam woda, nic z nim nie robie, uszka myje delikatnie woda podczas kapieli a potem wycieram pielucha tetrowa do sucha, paznokiety tylko i wylacznie podczas snu. zołtko daje gotowane
----------
ulozylysmy plan, w sumie to zajelo nam to 3 godz, jestesmy wielkie a pamietam jak pierwszy raz to robilismy to siedzielismy prawie tydz po kilka dobrych godz dziennie
o ile nic sie nie zmieni to bede miec codziennie na 9.50 i wychodzic o 13.30 X 3/14.30 x 1 i w piatek o 12.30

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2013-08-31 o 09:27
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 09:30   #3473
litllesweetangel
Lurker ;)

Charlizz mamy tego spiewajacego pedzelka, srednio zadowolona jestem, malej chyba sie podoba bo kolory i melodyjki. Na szczescie nie wydalam na to kasy :P

Jak juz piszemy o pajakach Ja mialam kiedy mega fobie... Gdzie byl pajak, tam mnie nie bylo przez pare godzin Z czasem przestalam sie bac malych( brzydze sie nadal). Za to dzis biore prostownice- a tam pajeczyn i pajaczek maly! I skubany zwial zanim go zabilam ;/

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 09:31   #3474
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Laurko, Silver a na jakiej stronie można obejrzeć ten horror???
Ja nie oglądałam na stronie.
Ja tak nielegalnie
Ściągnęłam sobie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Wczoraj mięliśmy oglądać ten horror, co to Silver oglądała, ale dupcia, mały marudek zasnął o 20.30.
A czemu nie obejrzeliście? Daria ostatnio zasnęła koło 20.30 i potem oglądaliśmy

Cytat:
dziewczyny pod czym wasze bable soia? my juz od jakis 4 mies pod kolderka, ale ciagle zapominalam sie zapytac hehe
Daria od tygodnia śpi pod kołderką. Ciągle pod kocykiem spała.

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
mogę mieć do Was pytanie?? Jak to jest z tym rocznym macierzyńskim, jeżeli przez pierwsze pół roku dostawałam 100% pensji, to w drugim półroczu mam dostawać 60%, tak? Czy 80%?? Bo chyba moj szef się pomylił
wogóle jak wszystkie dzieciaczki szybko rosną i jakie już są mobilne cos moje dziecię w tyle za Waszymi, leniuch mały
Widzę że dziewczyny już odpowiedziały.
Jak miałyśmy 100% to teraz będziemy dostawać 60%.

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
A jak wasze Bąble śpią pod kocami/kołdrami??? Nie zakładają sobie na głowe, nierozkopują się?
jak spała pod kocykiem to rozkopywała się. A od tyg śpi pod kołderką i jakoś nawet nie rozkopuje.

Cytat:
http://allegro.pl/sandalki-mrugala-s...438952303.html sandałki te. Przyszły dzisiaj. Bardzo fajne i sztywny zapiętek jest, Dadolo jak mu na próbę założyłam to kopał nogami przed siebie jak koń

A te do wózka na chłodne dni http://allegro.pl/show_item.php?item=3485496649
Super sandałki i butki
a pogrubione-

Cytat:
Pytania techniczne
1) kiedy dziecia dajemy przodem do kierunku jazdy? Faktycznie od 9 kg?
2) kupujecie szelki do nauki chodzenia?
Co do szelek... Ja nie kupuję ale mam od siostry używane więc spróbuję może

jeszcze dwie strony...
Stary 2013-08-31, 09:37   #3475
nafiyqa
Zakorzenienie

silver, ja mam takie krzeselko (po siostrze), ale nie wiem czy bede uzywac...

Stary 2013-08-31, 09:39   #3476
bokeh
Zakorzenienie

Neti w ogóle w hm są teraz różne sowki ją chce Hani takie buciki z sowkami kupię.

U nas noc średnia czuje sie bardzo nie wyspana...

A co do życia jakoś nie czuje sie ostatnio super. Tzn tak jakby bez fajerwerków nic interesującego sie nie dzieje, a z drugiej strony średnio mi sie coś chce.... Mam nadzieję ze to minie.
Stary 2013-08-31, 09:47   #3477
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
aa i jeszcze jestem zla bo cos nas cholera gryzie po nocach ;/ sprawdzam czy sa komary i nigdy ich nie ma a te bable sa takie mega czerwone i swedzace, co to moze byc? Synus ma cala glowke pogryziona
hmm. Nie wiem co to może być

Cytat:
Kurde coś słabo mi i niedobrze....wczoraj silver dzisiaj ja
Idę spać. Dobranoc kobitki. Do jutra.
o kurcze może to jednak jakiś wirus??
Mam nadzieję że przeszło i że nie tak jak ja...

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Silver, a jak mama teraz?
Dziękuję
Wczoraj do mamy dzwoniłam i już trochę lepiej. Nawet już próbowała powoli wstawać z pielęgniarką.

Dziś chciałam do mamy jechać ale nie mam z kim Darii zostawić. Tż w pracy...
W ogóle dziękuję za wszystkie kciuki i dobre słowa

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
pazurki obcinamy tylko w czasie snu, inaczej musialabym z palcami tak sie kreci .. z ciekawostek nigdy jej u stop jeszcze nie obcinalam ... same sie jakos wykruszaja :d ...
uszki myjemy chusteczkami do pupki i w srodku patyczkami. w szoku jestem ile mloda tego miodku produkuje ,,,
My pazurki zawsze obcinaliśmy tylko na śpiocha, a od miesiąca da się normalnie obciąć Daria grzecznie się przygląda co jej robię
Uszka myjemy wacikami.
A w środku patyczkami (ale wiadomo,nie za głęboko)

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Dziewczyny wy tu o pająkach a ja tak dziadostwa nie cierpię Mam wstręt i już.

Kiedyś miałam wrażenie że jakiś pająk wleciał mi za koszulkę. O matko! Jak ja wtedy krzyczałam mało tego... W mgnieniu oka rozebrałam się do samej bielizny i krzyczałam w panice żeby M. dokładnie sprawdził czy go nie ma Komedia reaguje jak Ty Black
Black, mala, ja reaguję na pająki dokładnie tak jak Wy. I nie tylko na pająki....na WSZYTSKIE owady!!! Ostatnio wleciała mi osa do mieszkania.... tak krzyknęłam że w momencie Daria się obudziła i płacz....
Nienawidzę robali

Czas edycji: 2013-08-31 o 09:50
Stary 2013-08-31, 10:07   #3478
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczy które pytały o pracę: jubiler poprosił mnie o zrobienie fotek biżuterii i wystawienie na all a docelowo miałabym prowadzić jego sklep internetowy. Jak dla mnie bardzo fajna opcja, bo dużą część mogę robić spokojnie w domu.

Co do pracy - super by było

A ubranko w sówki
a model

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej, wcielo mnie - mamy od 2 dni goraczke 38-39 st. Zeby ida meczy sie biedny strasznie. Jeden juz wyszedl teraz czekamy na 4 gorne i 2 dolne 3. Ida wszystkie na raz. Ciagle dajemy my ibum plus paracetamol. W piatek bylismy u lekarza zeby wykluczyc chorobe jakas. Wczoraj nic nie jadl a slina mu kapala ciagle bo buzi nie zamykal tak go boli Teraz temp 39 dalam ibum u czekam...

Cytat:
bidulka
A Nadia ma już jakieś ząbki?????

Cytat:

Cytat:
hej u nas pobudka o 7.
Zjadłam śniadanie i własnie robię kawkę a Igi się bawi. Na Eska tv właśnie leci Bednarek "cisza" a on zawsze jak jest ta piosenka to momentalnie siada na tyłku i ogląda od początku do końca . Jak tylko piosenka się kończy to juz się zajmuje zabawkami czy raczkowaniem. Śmiesznie to wygląda: Bednarek go hipnotyzuje `11111111111111``qqqqq111 q`q`1111

P.S. Końcówkę dopisał Igi jak na chwilkę odeszłam od laptopa a piosenka się skończyła

Buziaki. Miłego dnia wszystkim życzę

chciał nam też coś napisać

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Silver, ja kupuje takie krzesełko, ale jeszcze nie teraz, czekam aż Ola sama będzie siedziała dosyć pewnie, a ze i Daria, i Ola mają już 7,5 miesiąca to myślę, ze jeszcze trochę mogę poczekać i może całkiem niedługo Ola zacznie nawet sama siadać.

Ja zamówię te krzesełko na all.
Moja siostra takie ma. Teraz jej Radzio ma już 3 latka i używa tego krzesełka nie tylko do jedzenia ale też np do rysownia (kolorowanki i takie tam )

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
o ile nic sie nie zmieni to bede miec codziennie na 9.50 i wychodzic o 13.30 X 3/14.30 x 1 i w piatek o 12.30
Ale zazdroszczę
Super godziny pracy!!

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
A co do życia jakoś nie czuje sie ostatnio super. Tzn tak jakby bez fajerwerków nic interesującego sie nie dzieje, a z drugiej strony średnio mi sie coś chce.... Mam nadzieję ze to minie.

Ill poka fryz

Lady, poka bluzki

Nadrobiłam zdążyłam póki dziecie śpi a już drzemie godzinkę! ona przeważnie tak 20-30 min.
Nie wiem co dziś robić....Zaraz napiszę do kumpeli czy ma czas się spotkać.

Za to jutro czeka mnie fajny dzień....

No proszę....nadrobiłam i dziecie się obudziło... co z tego że w domu nic nie zrobione

spadam na razie bo pisze sama do siebie

Czas edycji: 2013-08-31 o 10:13
Stary 2013-08-31, 10:11   #3479
charlizz
Zadomowienie

Little, a czemu średnio zadowolona jesteś? Mam nadzieję, ze Oli się spodoba czaje się jeszcze na garnuszek na klocuszek ale to już używkę chcę upolować, nie stać mnie na same nówki z fiszera.

Ola śpi.

Bijkora, moja mama też by chętnie dawała Oli jakie rarytasy, twierdzi, ze jest za duża i się nie najada tym, co ja jej daje.

A właśnie, mam takie pytanie: co sądzicie. (Szaja?) Moja siostrzenica często wymiotuje. np zje w przedszkolu śniadanie i Albo wypija rano mleko, zanim wejdzie to przedszkola to już... oczywiście nie codziennie, no ale kilka razy jej się zdarzyło. Była u pediatry i raz powiedział, ze wirus, a potem, wymacał itd i powiedział, ze ten układ nie funkcjonuje za dobrze i dlatego tak się dzieje, kazał pić tylko wodę a nie soki no i coś tam dał. no i wszystko ze niby wirus. A ja tak sobie myślę... no bo jak wiecie jesli chodzi o żywienie niemowląt, moja siostra dawała małej takie normalne," dorosłe" zupy już mniej więcej od 7,8 miesiąca. Często te gotowane przez moja mamę czyli tłusto, słono, ze śmietaną. Nie wspomnę o słodyczach, ze pierwsze mersi zjadła jak miała jakieś pół roku,teraz dzień bez "ciuciu" się raczej nie zdarza. Czy właśnie takie żywienie za czasów niemowlęcych nie ma przypadkiem skutków w postaci tych obecnych incydentów z ?

Stary 2013-08-31, 10:29   #3480
aska27adopcje
Zadomowienie

Bijkora strasznie wspolczuje Nadusi .. buziaki dla niej ja od 6 probuje uspic malutka bez skotku ..juz jest mega histeria nosze na rekach i wymiekam. byla 30 min w nosidle tez nic .. jiz nie mam pomyslow ...

dziewczynu ona dalej wyje, nie spi, a ja razem z nia .. juz nie mam sily. jestem sama. zaraz zwariuje i mnie do psychiatryka wywioza ...

Edytowane przez aska27adopcje
Czas edycji: 2013-08-31 o 11:01
aska27adopcje jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości