|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
peppermint-ja juz wyrazniej mojemu mezowi nie moglam dac do zrozumienia, ze potrzebuje dnia by zregenerowac sily. I nic. Kiedys sie przejmowal, pomagal, zaskakiwal a teraz mam wrazenie, wszystkiego mu sie odechcialo. I mial byc cierpliwym ojcem, bo taki byl do innych dzieci, i na tym polu tez mnie rozczarowal. Jeszcze mu sie rozsypie po porodzie calkowicie to dopiero przejrzy na oczy.
essperre-tez mialam takie dni.Mam nadzieje,ze ci mina. Bo ja juz podejrzewalam u siebie depresje ciazowa. domii-twoj facet musi dorosnac, bo jeszcze chyba nie odcial sie od kawalerskiego zycia. A ja sobie zdalam sprawe, ze nie mamy co zrobic z synkiem jak sie zacznie porod...mamy znajoma, ale daleko, sasiedzi pracuja..Ja nie wiem co mamy zrobic. Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-08-31 o 10:14 |
|
|
|
#3572 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Maluje paznokcie ale robie wygibasy
|
|
|
|
#3573 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42552364]Dziewczyny powiedzcie mi: jakie i ile podkładów poporodowych na łóżko???
Ja poprzednio nie kupowałam, ale teraz ponoć w moim szpitalu jest taki nakaz, że z gołą dupą trzeba na nich leżeć ;p 60x60, 60x90??? Aaa i biustonosze do karmienia: jakie kupowałyście? Ja miałam takie zwykłe bawełniane z napami, ale teraz potrzebuję rozmiar 80E i nie mogę takiego znaleźć.[/QUOTE] U mnie w szpitalu mają, więc ja nie kupuję żadnych, a ostatnio zużyłam może ze 2. Tylko że u nas można było w majtach leżeć no i cały czas coś było między nogami (lignina itp.), więc ten podkład to tak tylko profilaktycznie. A biustonosze miałam zwykłe sportowe. Takie, żeby łatwo było zsunąć ramiączko. I bez żadnych usztywnień, bo mnie drażniły. Tylko że ja mam mały biust ![]() Cytat:
![]() Trochę zazdroszczę, bo takimi małymi cycami to się niewygodnie karmi. Ja np. na leżąco nie potrafiłam karmić, bo musiałabym się jakoś dziwnie wygiąć, żeby dziecko dosięgło
|
|
|
|
|
#3574 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Cytat:
ciekawa jestem jaki wreszcie kolor wybierzecie ![]() Współczuję ciężkiej nocki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Domi, Kociak - za tygodnieChyba czas wstawać ![]() Haha małż jedzie do Lidla po świeże pieczywko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-08-31 o 10:25 |
||||
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Z tych bardziej przyjemnych wiadomości ... wysłali mi paczki dla Jaśka i już się nie mogę ich doczekać
Myślę że koło wtorku będę te wszystkie rzeczy już mieć |
|
|
|
#3576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to ja mojego męża muszę pochwalić Zrezygnował z wielkiej imprezy swoich kolegów bo powiedział że jakby coś mi się stało i trzeba by było jechać do szpitala to nigdy by sobie tego nie wybaczył |
|
|
|
|
#3577 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Ale dobrze, że nie widzi żadnych zagrożeń ![]() Cytat:
![]() Cytat:
cały komplecik czy tylko wózki?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiesz co, my już go mamy w domu, bo tutaj jak ktoś sprzedaje coś używane to w ogole nie bierze pod uwagę wysyłania tej rzeczy ![]() a nie wklejałam zdjęć zakupu, bo wszystko rozebraliśmy na czynniki pierwsze, żeby przeprać, a to naprawdę nie takie proste i wygląda to teraz jak w hali fabrycznej, tylko za to pranie, to się na razie nie mogę zabrać [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42552364]HEJ ![]() Aaa i biustonosze do karmienia: jakie kupowałyście? Ja miałam takie zwykłe bawełniane z napami, ale teraz potrzebuję rozmiar 80E i nie mogę takiego znaleźć.[/QUOTE] Dziewczyny a czy takie biustonosze to są niezbędne, nie mogę mieć zwykłego? Aż mi się nie chce myśleć o zakupach, bo tak ciężko znaleźć fajny biustonosz no i nie wiem jaki rozmiar kupować
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Rinco w styczniu kupiłam 75hh i w misce było ciut luzu.
Duże też sa zle do karmienia bo sam ciężar powoduje ze ciekna a na leżąco wisza tak ze trzeba je trzymac żeby karmic. Mam takie foto z godziny po porodzie gdzie moja piers na leżąco jest 2 razy taka jak glowka Alisy :/ Grawitacja robi swoje Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-08-31 o 10:34 |
|
|
|
#3579 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kupuję jednak najpierw te najpotrzebniejsze rzeczy tj wózek, łóżeczko, pampersy, tetry, itp itd, przewijak to drugorzędna sprawa, bo nigdy nie wiadomo co jutro przyniesie....Cytat:
proszę mi tu odpoczywać, bo nie ma żartów ja też tak pracowałam i co? i szyjka mi się skraca, miękka jest![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3580 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek!
Ja też dzisiaj idę na weselicho I się objem za dwoje i wytańczę! Mam nadzieję, że tylko plecki nie będą bolały i że Mikołajowi nie będzie za głośno. Profilaktycznie dzisiaj nie sprzątam i nie robię nic, żeby uniknąć bólu krzyża. Tylko lekki obiad ugotuję, bo pomrzemy z głodu.Wymalowałam paznokcie to jeszcze z pół godziny siedzenia przed komputerem, żeby mi się nie popsuły. Dziewczyny też Was tak dzieciaki rano mocno kopią? Bo ja co ranek w łóżku mam mega kopańsko w każdą stronę przez kilkanaście minut. I w nocy jak się przebudzę to też kopie. I tak sobie myślę, że to jednak dziwne uczucie jest, ale jak pomyślę, że to mój mały synek to odrazu się uśmiecham ![]() Czytam Was i czytam i współczuję, że Wasi tż'ci są tacy nieodpowiedzialni/ olewczy itd... smutne to, mam nadzieję, że mimo wszystko wszyscy jak jeden mąż będą dobrymi ojcami. Moj mąż jest kochany, powinnam go chyba bardziej doceniać. Wczoraj tż zakupił dwa sześciopaki chusteczek Huggies w realu, jesteśmy uzbrojeni po zęby - żadna kupa nam niestraszna ![]() Ciekawe na ile to wystarczy.... ale cena dobra, data dobra, chusteczki polecane to kupiliśmy.No i dziękuję za miłe słowa na temat brzuszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę! Oby już młody leżał sobie bez zmiany pozycji ;PCytat:
koniecznie się pochwal! Myślę, że dojdzie bez uszczerbku na zdrowiu, możesz być spokojna.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ściągniecie kamienia w ciąży jest bezplatne i to dwukrotne, upomnij się. [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42552364] Dziewczyny powiedzcie mi: jakie i ile podkładów poporodowych na łóżko??? Ja poprzednio nie kupowałam, ale teraz ponoć w moim szpitalu jest taki nakaz, że z gołą dupą trzeba na nich leżeć ;p 60x60, 60x90??? Aaa i biustonosze do karmienia: jakie kupowałyście? Ja miałam takie zwykłe bawełniane z napami, ale teraz potrzebuję rozmiar 80E i nie mogę takiego znaleźć.[/QUOTE] Ja kupuję 10 podkładów 60x60. Jak będą potrzebne w większych ilościach to dokupię. Nad biustonoszem też się zastanawiam ale chciałabym przymierzyć. Znajoma ma 2 z triumpha i bardzo sobie chwali. Jak będę w HM to obejrze też te ich, coś w końcu trzeba będzie kupić... Cytat:
Kiedy masz wizytę u lekarza w związku z tym białkiem w moczu?Cytat:
Zachowania męża nie komentuję.
|
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam praktycznie całymi dniami takie "mega kopańsko" nie raz jak coś robię to muszę odpoczywać i się na chwilę położyć bo tak Jaśko szaleje że się nic zrobić nie da . Udanego weselicha życzymi razem z Jaśkiem Co do mojego brzucha, jeszcze całkowicie nie przeszło... Mam podobne wrażenie jakbym biegunki miała dostać ale mi się nic nie chce... Jeszcze czuję takie delikatne pobolewanie i jak nie przejdzie to udam się na pogotowie |
|
|
|
|
#3582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3583 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() oczywiście, wyślij mi maila ![]() Cytat:
![]() też uwielbiam za tygodnie!![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Domii, ustaw go do pionu bo tak być nie może nadrobiłam w końcu
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||
|
|
|
#3584 |
|
Wtajemniczenie
|
domii ja bym sie przez miesiac nie odzywala i nie pozwolila sobie na takie zachowanie...jesli sie to bedzie powtarzac czeka was albo powazna rozmowa..albo nie wiem,nie pozwol sobie teraz bo jak sie poczuje za pewnie to bedzie czesto sie to powtarzac...uwierz mi ja od zawsze pamietam ojca alkoholika i meczymy sie z nim niestety do teraz i niec przyjemnogo..trauma na cale zycie wolalabym wcale zeby go nie bylo i nie zartuje ... co do bola brzuszka to moze to skurcze taprzepowiadajace? zapytasz lekarza bedziesz spokojna
nie martw sie,a z mezem i tak pogadaj i to powaznie
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
A wgl zaczęłam dziś 28 tc, czyli 3 trymestr
Byłam na glukozie ostatnio i mam 103 po odczekaniu, to chyba dobry wynik co nie? |
|
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3587 |
|
Wtajemniczenie
|
moja mala tez kopie mega..zapewne ma duzo miejsca jeszcze ..ciekawe co bedzie w 9 m tych ruchow bedzie mniej i pewnie znajac siebie bede panikowac
zaczynam sie przyzwyczajac do tych mega kopniakow...we wtorek zaczynam 29 tydz jeszcze chwila i koniec! ale leci czas i jeszcze przy jednym dziecku..
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3589 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42552364]HEJ ![]() Dziewczyny powiedzcie mi: jakie i ile podkładów poporodowych na łóżko??? Do pępka muszę kupić Octenisept- świetnie się sprawdzał u córci i u mnie do odkażania blizny po cesarce. Aaa i biustonosze do karmienia: jakie kupowałyście? Ja miałam takie zwykłe bawełniane z napami, ale teraz potrzebuję rozmiar 80E i nie mogę takiego znaleźć.[/QUOTE] Podładów mam 1 paczkę tych na łózko 60x60 bodajże. ICH jest 5 sztuk ale dokupie jeszcze jedną paczkę, a w ew. to przy szpitalu mam apteke to ktoś mi kupi jak braknie, po co mi wiecej. Te 5 kupiłam na już w razie "W" Ze stanikiem bede miała problem jak dzidzia.Mam teraz H i nie wiem co bedzie dalej... podobno do karmienia warto kupić ozmiar wiekszy,wiec nie wiem jaki i igdzie kupić.. Cytat:
śliczny brzuszek!! ![]() Cytat:
czasem idę tamtedy do mamy no włąsnie jakie są te H@mowiesie i jakie ceny? ;> Matko święta!! ale koszmary przeżyłąm w nocy. nie dość że jak kichłam to myslałam że sie rozpadne a moja cipka sie rozerwie do końca (mam takie odczucia :P ) to jak sikałam to myslałam że mały mi wyskoczy, taki choćby jakiś kamień wielki miał mi wylecieć.. potem śniło mi sie ze Bóg mi sie objawił, ze zemdlałam a jak sie obudziłam to mnie wszystkie kości bolały jakbym conajmniej z dwupiętrowego łóżka spadła. Obudziłam sie o 3 i normalnie zasnać nie mogłam.. a jak zasnęłam to śniły m isie taie straszne pająki że ja pierdycze. łaziły wszędzie. czerwone,czarne w białe paski bleeee a mój maż w tym śnie śmiał sie ze mnie ( jeśli chodzi o pajaki to jestem panikarą na codzień) obudziłam sie zlana potem jakbym jakies 10 km przebiegła. a teraz boli mnie krzyż. :/
|
|
#3590 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tydzień i trymestr :P no do 140 jest norma wiec tak Lineczko- no może i hortex nie wiem, później pójdę na zakupki to sie dowiem ![]() Ps. tak wszyscy tą Twoją listę chcą, to może wrzucimy ją na pierwszą strone? czy raczej nie chcesz? ;>
|
|
#3592 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie otworzyłam Pampersy Premium care i ... jakie te pampersy cienkie i brzydkie
![]()
|
#3593 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam zrobić badanie moczu 3 razy, jeśli białko będzie w każdej próbie mam od razu jechać do lekarza. Zostały 2 próby. |
|
|
|
|
#3594 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo dobry ![]() Cytat:
![]() A mi się śni prawie co noc że mi zęby wypadają |
||
|
|
|
#3595 |
|
Wtajemniczenie
|
jakbym mogla dodac filmik to bym wam pokazala jak moja kopie
a tymczasem oto moja corcia Lenka
|
#3596 |
|
Wtajemniczenie
|
mya gratki 28 tyg
czyli my tez jestesmy w 3 trym a ja myslalam ze 3 trym od 30 tyg---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- kyte zeby to na chorobe podobno;/ ale mi tez sie czesto sni cos glupiego nie zwracaj uwagi ryba ale masz przezycia heheheh
|
#3597 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3598 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje <3
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niewytrzymałam i się popłakałam, piszę z moim bratem, napisałam mu o tym jak nieodpowiedzialnie zachował się mój mąż a ten do mnie "jakby się coś działo dzwoń do mnie, nawet w środku nocy" Nawet nie zdawałam sobie sprawy że mam tak cudownego brata który stoi za mną murem w każdej sytuacji |
|
|
|
|
#3600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla brata. Dobrze miec kogoś takiego !
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.

za tygodnie
Zrezygnował z wielkiej imprezy swoich kolegów bo powiedział że jakby coś mi się stało i trzeba by było jechać do szpitala to nigdy by sobie tego nie wybaczył
Sprawdził siuśki i ok, nie puchnę, głowa nie boli i skoro nic sie nie dzieje to podwyższone ciśnienie jest ok 

[COLOR="Silver"]
kla ski:
ja też tak pracowałam i co? i szyjka mi się skraca, miękka jest

a co to sweeties? Jakaś odmiana?