|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() http://www.revitacell.pl/biodermokos...ustu-i-dekoltu mam też od nich do rzęs i brwi i też jest super ![]() skończył mi się więc używam teraz bielendy bo dostałam od teściowej, a potem chyba znowu to kupię, tanie nie jest ale działa ![]() gdzieś czytałam, że ich komsetyki są bezpieczne ale tak czy siak nigdy nie smaruje brodawek
|
|
|
#3272 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
![]() ja mam jeszcze o tyle "luzu", ze 2 razy w tyg przychodzi do nas pielegniarka na 4h. ja wtedy szaleje: pranie, obiad, sprzatam co popadnie, wskakuje do wanny (oczywiscie w razie czego rzucam wszystko i wywalam cycka). i co? balagan i tak zaraz znowu, a apetyt mam taki, ze o obiedzie po zjedzeniu tez zapominam, ze byl... no i ta kapiel... z tego latania i tak sie spoce, wiec tez moge zapomniec, ze kapiel mialam... i tak w kolko
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A właśnie, co z piwem karmi na laktację? Całe "starsze" pokolenie od strony męża mi doradza karmi i bawarię, karmi nie pijam bo nie lubię, ale to też przecież alkohol No i radzą całe a nie dwa łyczki jak ja to robię sporadycznie.Co do chipsów i paluszków to się zgadzam całkowiecie chociaż to też podebranie mężowi paru sztuk.
|
|
#3274 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mam kilkazawsze minimum 6h przerw w kamrieniu
|
|
|
#3276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włochy ![]() Cytat:
nie
|
|
#3277 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() karmi...wszyscy mówią ze to jest super na laktacje itd..Ja słyszałam ..nie pamiętam gdzie ale jest to logiczne jak dla mnie że chodzi tu o tą odrobine włąśnie alkoholu który powoduje rozszerzenie się kanalików..i mleko ma lepsze ujście w efekcie czujemy jakby to było cudo w naborze mleka..eee tam ..tak naprawde to nasza wyobraźnia działa..bo się tak nastawiamy że to pomoga...a tak naprawdę alkohol powoduje rozluźnienie i to ten efekt ..bo Ja nigdy nie zauwazyłam więcej mleka po karmi....a karmie trzecie dziecko![]() ale może się myle... ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]()
|
|||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Teraz jesteśmy u teściów i jak zwykle kiepsko net mi tu chodzi.. Wiec nie wiem czy uda mi sie nadrobić Cloche - juz dawno miałam to napisać.. Super avatar i podpis
|
|
|
|
#3279 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się p świetnej nocy
mały spał uwaga od 17.30 do 8 rano z 2 przerwami na cycka, oczywiście laktator w ruch bo cyce jak kamień z guzkami, ale chyba sytuacja opanowana ![]() małemu ewidentnie idą zebole a najlepsze to wyczytałam że taki stan może nawet z miesiąc potrwać, a więc musi mieć coś w buzi i masowac dziąsła inaczej płacze strasznie, kupiłam mu już dentinox i zobaczymy czy mu ulży ![]() mam nadzieję że nie będzie dziś cyrkow robił bo idę tż pomóc w firmię i bierzemy młodego mały własnie zasnął ale widze że zaczyna się wiercić i szukać cycka więc lecę |
|
|
|
#3280 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() łooo to Tój M to olbrzym już jest he he ...no ale stosownie do wieku ![]() właśnie..ciekawa jestem co to szmery..mam nadzieje że jednak fizjologiczne.. teraz się zastanawiam gdzie my mamy kardiologa na skierowanie? hmmm... no i pewnie terminy też odległe... Cytat:
pięknie ![]() silne dziecię....
|
||
|
|
|
#3281 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Myvpol roku czekamy ale juz w pazdzierniku idziemy Cytat:
brawo za noc Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3282 |
|
Wtajemniczenie
|
a no i skończyliśmy już dzis 3 miesiące - strasznie ten czas leci
jeszcze niedawno takim okruszkiem był a dziś to kawał chłopa mam w domu ![]() mały strasznie rwie się do siadania, ale mu nie pozwalam, najbardziej w bujaczku, bo najłatwiej i ma z tego radochę że się podnosi plecami
|
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3284 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Łobuz spał od 22 do 6, zjadł, i pospał do 8.40
dziś będziemy mieć spontaniczną rehabilitację spotkałyśmy sąsiadkę mieszkającą kilka domów dalej, moja była nauczycielka a znajoma rodziny, i też komentowała przekręcanie główki Przemka (nauczycielka wf) i przypomniała nam że jej syn jest dziecięcym rehabilitantem i żeby zadzwonić do niego żeby podszedł i pokazał nam jak ćwiczyć w domu z Przemkiem - wpadnie dziś po południu ![]() Cytat:
![]() projekt czy zrobiłaś już? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale pięknie rośnie ![]() Cytat:
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-08-31 o 11:46 |
||||||
|
|
|
#3285 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
jejku ale Ci zazdroszcze... super tyle godzin błogiego spokoju![]() Ja to mówie że dopiero jak będę na emeryturze to sobie odeśpię wszystkie zarwane noce
|
||
|
|
|
#3286 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co jakiś czas przychodzą mi kupony pocztą - listonoszem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kochana to przysiądę przy następnej drzemce młodej i pooglądam co i jak. Boję się zamówić 6-9 skoro ten jest 6-9 i jest na styk ;/ Cytat:
![]() Brawoooo za wszystkie wymiary. Teraz jak napisałaś o tym, że tyle urósł to też tak miałam jak byłam mała. Będzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() moja by dostała wkur.... ![]() Cytat:
No to pięknie spał ![]() Cytat:
|
|
#3287 |
|
Wtajemniczenie
|
mam pytanie... czy Wy też odczuwacie ciągły głód??
Ja to co chwile coś bym zjadła..i tak się też dzieje...a przy kazdym wstaniu w nocy do dzieci zagryzam owsianym ciastkiem lub innym słodyczem..jak opętana jakaś...zjadłam juz 3 śniadania...i już myśle o warzywach na patelnie..
|
|
|
|
#3288 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jedna dietetyczka a druga doświadczona mama się wypowiedziały i mam argument na teściową. Jakbym lubiła to co innego ![]() Motylek jak moje dziecię nie toleruje wiekszości owoców i surowych warzyw a toleruje herbatniki i biszkopciki to dieta wygląda jak wygląda
|
|
#3289 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to fajnie ze macie takie znajomego..super ..pokaze Wam co i jak i szybciutko Przemuś uzyska całkowitą sprawnośc Ja również uwazam ze najlepsza rehabilitacja jest w rękach mamy..taty ..bez stresu i z przyjemnością.. Cytat:
|
||
|
|
|
#3290 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no i niestety przez to obżarstwo waga stoi w miejscu i ani dgrnie |
|
|
|
|
#3291 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() pospałyśmy dzisiaj z córunią do 9, a teraz ma drzemkę to wpadłam. Cytat:
kurde wyciągam swój paszport niemiecki i jade bo chyba źle wybrałam kraj ![]() Cytat:
w ogóle kocham jeść ![]() Cytat:
prawie 8 kg Cytat:
Cytat:
O nie to nie po chrześcijańsku. Zaraz mi tu proszę brać kredyt 30 tysi na weselicho, rodzinę ugościć, nakarmić ,a potem spłacać ten kredyt latami. Indie, Afryka.. w dupskach się poprzewracało ![]() Cytat:
|
|
|
#3292 |
|
Raczkowanie
|
Melduje że wróciłam z zakupów wyprawka na 9-12 gotowa . Najlepsze kobita miała już kupkę gotowa za 5f i tam body pajacyki i inne rzeczy a że body mam to mowie że wzięła bym ale body mi nie potrzebne to spuściła cenę do 3.50f i te body dała gratis. i kupiłam ciepła kurteczkę z 3f z myszka miki teraz wszystko się suszy potem wrzucę do worka próżniowego wsysam powierzę i będzie czekać.
co się tyczy bałaganu ciągle sprzątam a ciągle bałagan a rzeczy Emila są wszędzie ostanio kupiłam pudelka na jego rzeczy co mam w salonie żeby nie latać do góry po pampki to tu tez je mam i co i tak wszystko leży porozwalane . aa mąż po dwóch godzinach sam z Emilem miał dość powiedział że ostani raz teraz wie co to zajmować sie dzieckiem ponoć przez godzinę mu płakał. Edytowane przez maluska88 Czas edycji: 2013-08-31 o 12:36 |
|
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od jakiegoś czasu używam kremów na biust i uważam że to obowiązkowa pozycja tak jak krem na twarz czy pod oczy i musi być dedykowany na biust, ja jestem zadowolona ale wiesz no liftingu nie zastąpi :P
|
|
|
#3294 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3295 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a cycuś zawsze na miejscu conie, ech jakby tak Ash doszła do tego czym można cycka zastąpić..ja właśnie licytuję tego fp z miśkami, ale pewnie mnie przebiją i kupię tę wyspę marzeń, też ma jakieś światełko ponoć...a fajny jest ten projektor w miśkach? co do mleka, no to bałabym się ryzykować, jak piszą, żeby dłużej niż miesiąc nie trzymać otwartego. Cytat:
Banka, Ada , żeby to była na 100% fizjologia i już!
|
|||
|
|
|
#3296 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziś rano o Tobie myślałam i nawet byłam na MCLM ![]() ładnie przybiera i jest słodki, a jaki siłacz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za tort ![]() uśmiałam się, z pogrubionego ![]() Motylku, a z jakiej firmy masz ten kombinezon, george lubi mieć trochę zawyżoną z tego co wiem... |
||||||
|
|
|
#3297 | |
|
siedzę i myślę
|
To sobie strzeliłam w kolano mogę przyjechać i pomóc posprzątać Cytat:
![]() No niestety ciągle mam to z tyłu głowy.. ![]() my też kończymy 3 miesiąc
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-08-31 o 12:58 |
|
|
|
|
#3298 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ta, w tym roku mam resztę ciałą, w tym STOOOOPYYYY Cytat:
cześć! ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
jak zobaczyłam filmik na yt to się bardzo ucieszyłam, że jej nie kupiłam
|
||||
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo za 3 mc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3300 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---- Młody usnął w końcu! Ciekawe ile tym razem pośpi... ![]() A ja uciekam ogarniać rzeczy, bo jak się zaraz nie rozpada, to po drzemce Małego jedziemy na grilla na działkę
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:28.

ale nie ma to związku, natomiast pogrubione
No i radzą całe a nie dwa łyczki jak ja to robię sporadycznie.
chociaż to też podebranie mężowi paru sztuk.

jeszcze niedawno takim okruszkiem był a dziś to kawał chłopa mam w domu 

to nie po chrześcijańsku. Zaraz mi tu proszę brać kredyt 30 tysi na weselicho, rodzinę ugościć, nakarmić
,a potem spłacać ten kredyt latami. Indie, Afryka.. w dupskach się poprzewracało 
, żeby to była na 100% fizjologia i już!