|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5
P.S. I obiecuję, że do poniedziałku włączam pozytywne myślenie dziękuje za motywacje Leine
|
|
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5
Cytat:
|
|
|
#2973 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale ja nie gratuluje, dopóki nie będzie 100% pewności ![]() No to czekam do poniedziałku i tak na zachętę ![]() i nagle, wszystkie zmarszczki by znikły Cytat:
![]() A no jak się szybko zamknie to już po ptokach, u mnie tak było teraz dawno jej nie macałam i zapomniałam jak wygląda ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2974 | |
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, cz
Cytat:
niedługo ciężko będzie jeden dzień nadrobić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2975 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2976 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie zaczęło lekko mdlić i od czasu do czasu poczuje jajniory
oby to CLO coś pomogło bo jutro powyrywam sobie wszystkie włosy na krewecie i pogryzę kapcie No to tyle ode mnie
|
#2977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ten piękny skok
|
|
|
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze 2,5 h pracy
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoją drogą, był czas, że miałam mocniejszą krechę, ale @ przyszła ... rok temu to było i okres miałam wtedy mega mega i myślałam wtedy, że takie słabe nic nie oznaczająno co:P brzoskwinka też się chciała wystroić przed randką ![]() ale powiem Wam, że chyba będę męża molestować dzień w dzień... będzie dzidzia jak nic... a jak nie to ![]() jeszcze parę dni...ale w tym miechu od @ czuję jajory...produkuję jajeczka dla moich bliźniaków ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- na dobrą sprawę 18 września będę prawdopodobnie 10 dni po owu także może wczesniej zatestuję ??
|
|
#2980 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5
Szybko piszecie i sporo czasu trzeba na czytanie.
Za tydzień możliwa @ ale i egzamin z maty wiec pewnie przez to się przesunie i na wieś jeszcze z @ pojade odpoczywać na kilka dni bo mój w tym czasie może wziasc urlop. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
Zubi u Ciebie ma być to samo
![]() Lecę dalej w gary
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje
|
|
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
Udało mi się zalogować, ale pewnie za chwilkę mnie odłączy gosius - gratuluję - tak czułam, że to TO !!! Dbaj o siebie i maleństwo Kto tu jeszcze testował dziś? Fantastka? Nie wytrzymałaś jednak. Oby ta słaba kreseczka zamieniła się w grubą krechę ![]() vioris - kiedy powtarzasz test? Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2013-08-31 o 13:51 |
|
|
|
#2984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam taki plan w każdym razie, ale się boję że jeszcze mi nic pewnego nie wyjdzie Fan nie wytrzymała i też ma cień cienia. Ale już wyrzuciła do kosza i zakopała śmieciami
|
|
|
#2985 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Czy ona wie co mówi ???
|
||
|
|
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co ja wiem, to faza lutealna może być zmienna.Badałam szyjkę i z szyjką wszystko tak jak było, czyli raczej twarda i zamknięta, ale za to czuję wokół wszystko jakieś takie mięciutkie Wcześniej to po prostu było gładko wokół i takie napięte a teraz jakbym miała tam taką pogryzioną i wyplutą galaretkę
Edytowane przez vioris Czas edycji: 2013-08-31 o 14:27 |
|
|
|
|
#2987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówi się, że faza lutealna powinna mieć co najmniej 10-12 dni. A z tym odejmowaniem 13 dni od dnia @ to już jest śmieszne, bo przecież u każdego faza lutealna może mieć różną długość. U mnie chyba jest 13 dni, ale są dziewczyny, które mają np. 16 dni. Jeśli chodzi o zmienność długości tej fazy to niestety często jest to stała tylko w książkach, wielu kobietom się to zmienia |
|
|
|
|
#2988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ależ skąd- faza folikularna może się zmieniać= wydłużyć cykl- inny dzień owulacji, ale faza lutealna jest zawsze ta sama, tylko nie zawsze zauważymy kiedy wylatuje co nie co ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- " Faza lutealna Resztki pęcherzyka Graafa, pozostałe w jajniku po owulacji, przekształcają się pod wpływem FSH i LH w ciałko żółte. Ciałko żółte pełni funkcję gruczołu dokrewnego i wydziela estrogeny oraz znaczne ilości progesteronu[3]. Progesteron odgrywa kluczową rolę w przygotowaniu endometrium do implantacjii zarodka oraz jest niezbędny do utrzymania ciąży. Hormon ten, powoduje również wzrost temperatury ciała[19], co może być przydatne w ustalaniu aktualnie trwającej fazy cyklu. Hormony produkowane przez ciałko żółte powodują, na zasadzie ujemnego sprzężenia zwrotnego, spadek wydzielania FSH i LH przez przysadkę mózgową. Jeśli komórka jajowa nie zostanie zapłodniona, obniżanie się poziomu LH powoduje stopniowe zanikanie ciałka żółtego i obniżanie poziomu produkowanych przez nie hormonów (głównie progesteronu). Spadek stężenia progesteronu, ok. 28 dnia cyklu, wywołuje złuszczanie się niepotrzebnej już błony śluzowej, czyli menstruację. Od owulacji do menstruacji mija przeciętnie 14 dni (za normalny jest uważany czas od 10 do 16 dni). Czas trwania fazy lutealnej (w przeciwieństwie do fazy folikularnej) jest na ogół stały w różnych cyklach tej samej kobiety, nawet jeśli cykle te mają różną długość[20]. Jeśli komórka jajowa zostanie zapłodniona, powstała zygota podejmuje produkcję gonadotropiny kosmówkowej (hCG), która działając podobnie do LH, podtrzymuje życie ciałka żółtego. Poziom progesteronu w takiej sytuacji nie obniża się, a zatem nie dochodzi do krwawienia miesiączkowego i ciąża może być utrzymana. Gonadotropina kosmówkowa jest wydzielana tylko przez zarodek, w związku z tym jej obecność w organizmie kobiety jest dowodem na zajście w ciążę. Większość testów ciążowych wykrywa obecność właśnie tego hormonu[3]." http://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pyta...tealna,95.html także gin wie, co mówi oczywiście jeśli to jest osoba zdrowa, nie biorąca żadnych tabletek wywołujących @ jak duphaston, czy inne leki jak clo stymulujące owulację itp itd Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-08-31 o 14:35 |
|
|
|
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja czytałam to: Długość fazy lutealnej (Co to jest faza lutealna?) zazwyczaj jest stała lub waha się zaledwie o jeden, dwa dni. Dotyczy to również cykli nieregularnych, co oznacza że nawet jeśli długość trwania Twojego cyklu zmienia się z cyklu na cykl, czas od owulacji do kolejnej miesiączki zazwyczaj jest stały. Czyli na przykład jeśli średnia długość Twojej fazy lutealnej wynosi 13 dni, to jeśli Twój cykl w maju miał 26 dni to owulacja najprawdopodobniej wystąpiła około 13 dnia cyklu (26-13), podobnie jeśli w czerwcu Twój cykl wydłużył się i wynosił 35 dni, to można przypuszczać że owulacja była około 22 dnia cyklu (35-13). Oczywiście są to jedynie orientacyjne wartości, więc jeśli chcesz mieć pewność czy owulacja w ogóle miała miejsce i jeśli tak to kiedy, polegaj na bardziej wiarygodnych sposobach, np. mierzeniu temperatury bądź monitoringu cyklu u lekarza ginekologa.
Edytowane przez vioris Czas edycji: 2013-08-31 o 14:36 |
|
|
|
|
#2990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby miała poniżej 8 czy 9 dni to można się martwić, że coś jest nie tak- gdzieś kiedyś o tym przeczytałam Dobrze rozumiesz Ale np. wahania typu raz 10 dfl a czasem 15 to coś nie halo wtedy A ten jeden dzionek w tę czy we wtę to nie robi dla mnie różnicy ![]() Zawsze warto sobie dodać dzień, w razie co, co nie?
Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-08-31 o 14:39 |
|
|
|
|
#2991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś zarobiona- od rana zakupy, gotowanie i sprzątanie ![]() Upiekłam tartę z borówkami, zrobiłam sałatkę gyros i nadzienie do pasztecików z ciasta francuskiego. Dzisiaj znajomi przychodzą na drinken :P a ja mam dylemat, napić się czy nie. Ja jestem na nie, Tż mówi, ze przecież nic nie wiadomo... |
|
|
|
|
#2992 |
|
Zakorzenienie
|
Masz rację Leine
Ja uciekam pozałatwiać sprawy Będę później to nie piszcie za dużo bo będę całą noc nadrabiać
|
|
#2993 |
|
Zakorzenienie
|
Vioris ja teraz miałam plamienia + trochę krwi na palcu przy badaniu szyjki, ale jeszcze nie zdążyła wylecieć sama na zewnątrz, tak to bym miała 11dfl ale zaznaczyłam to jako plamienie i mam 12dfl
więc ja obliczam że moja faza lutealna trwa 11-12 dni.więc może to o to chodzi, że może mieć +/- 1/2 dni? Bo zanim to wyleci to trochę minie
Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-08-31 o 14:43 |
|
|
|
#2994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak on mógł nooooo moje gratulacje ![]() Cytat:
dasz radę wierzymy w ciebie ja też ja też minimalnie ale jest
|
|
#2995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gin miała pewnie na myśli, że 'zazwyczaj' tyle trwa (bo tak piszą w książkach) ale nie, że MUSI tyle wynosić, bo jak będzie wynosić 12 dni to, co, źle? od 10 do 16 dni jest jak najbardziej ok!Tak, jak przychodzi @ to trzeba odjąć sobie tyle dni, ile Ci wynosi fl i wychodzi dzień owulacji Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-08-31 o 14:51 |
|
|
|
|
#2996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym piła, ale nie wódkę tylko winko, piwo, albo słabego drineczka |
|
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
ja ja mam ochotę na sheridana
![]() mój tż w pracy, a ja nie mam pomysłu na obiad. Wyciągnęłam zamrożoną pierś z kurczaka i tak myślę nad risottem, ale ja nie umiem go przyrządzić
|
|
|
|
#2998 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Już myślałam, ze trafiłam do Gina , który zjadł rozumy a tak na prawdę nic nie wie W takim razie to się zgadza z moimi cyklami. Też mam mniej wiecej 13-14 dni i dzień owu sobie policzyłam Wszystko by się zgadzało
|
||||
|
|
|
#2999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurkumę chyba do wody, w której się ryż gotuje
|
|
|
|
|
#3000 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:13.

dziękuje za motywacje Leine 

oby to CLO coś pomogło bo jutro powyrywam sobie wszystkie włosy na krewecie i pogryzę kapcie 

i myślałam wtedy, że takie słabe nic nie oznaczają

Mam taki plan w każdym razie, ale się boję że jeszcze mi nic pewnego nie wyjdzie

18.08.2010 - zaręczyny