|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
II zmiana - 14-22 (8h) jakoś troche dziwnie jak dla mnie no ale to nie ja jestem szefem.
![]() |
#2642 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko ale koszmar ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
tyle dobrego, że dodatkowe pieniążki wpadają - to się zawsze przyda. Trochę dziwne te nierówne zmiany... hmm... no nic zobaczysz jak to w praktyce będzie. Ciekawa jestem jak ustawią grafik aby zgodnie z kodeksem pracy był
![]() |
#2643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym elastyczny czas pracy to rozliczenie czasu pracy roczne a nie miesięczne. trzeba by było zagłębić się w temat- ja wiem tyle co u mnie w robocie się stosuje bo są działy, które pracuję 7 dni w tyg w godz 7-21 więc system pracy siłą rzeczy musi być zmianowy ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Dziewczyny potrzebuję kupić ciążowe rajstopy. W sobotę za tydzień idę na wesele i średnio mi się chce zakładać pończochy bo już tak ciepło ni jest i dupa mi zmarznie. Takie zwykłe rajtki chyba będą piły w brzucho więc ciążowe. Tylko te ciążowe jakieś wielkie wszystkie są- na duże brzuchy. Nie wiecie czy są takie "przejściowe"? Jakieś mniejsze? Polecacie jakąś firmę? Zależy mi aby były wygodne i nie wpijały się w brzuch. patrzcie- to już przegięcie http://allegro.pl/medi-elegance-rajs...455105738.html
![]() ![]() Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2013-08-31 o 09:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Przyczajenie
|
patrzcie- to już przegięcie http://allegro.pl/medi-elegance-rajs...455105738.html[/QUOTE]
ahahahahah ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]()
![]() |
#2647 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
#2648 |
Zakorzenienie
|
gatta ma ciążowe rajstopy z tego co pamietam to cena normalna
#2649 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Zakorzenienie
|
o dzięki- takie chyba faktycznie będą najlepsze
#2651 |
Raczkowanie
|
Ale fajny pomysł!
![]() Laski, a powiedzcie mi proszę, czy nosicie teraz szpileczki i inne obcasy? Bo ja czasem takie 8cm założę na godzinę- dwie, ale wyższych jakoś nie wiem czemu się boję...
![]() |
#2652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chodzę na szpilkach cały czas choć zdarza mi się też chodzenie w trampkach, baletkach itp ![]() ![]()
![]() |
#2653 |
Rozeznanie
|
Hey Mamusie
![]() jak zwykle wyprawiłam TŻ do pracy , a sama dopijam herbatkę. Muszę jeszcze używać 3 dni wolnego. Później znowu praca ,aż mi się nie chce, jak o tym pomyślę. ![]() Pocieszające, że tylko 3 tyg. i urlop w Pl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Na gumtree są ogromne ilości używanych wózków, kombinezonów i ubranek- polecam spojrzeć. ![]()
![]() Edytowane przez mala098 Czas edycji: 2013-08-31 o 10:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2655 |
Zadomowienie
|
witam sobotnio!
To mój pierwszy weekend od 5 tyg w domu, więc w planach mamy generalne sprzątanie. Tż pierwszy raz w życiu ma dziś myć okna (o zgrozo!) ![]() Miłego dnia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2656 |
Rozeznanie
|
Czy któraś z mam używała termoforu z pestkami wiśni ?
Zastanawiam się nad kupnem bo czytałam pochlebne opinie coś takiego : http://allegro.pl/termofor-z-pestek-...443160135.html Wiecie, że nigdzie na targu nie mogę dostać pieczarek ? Nawet w biedronce nie było i chyba muszę zapuścić się dalej w miasto chociaż przy sobocie to u mnie jak za komuny taki ścisk w sklepach :/ Edytowane przez SunShineDoll Czas edycji: 2013-08-31 o 10:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszy raz coś takiego widzę
![]() |
#2658 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do rajstop ja bym proponowała biodrówki. Mają takie same ceny jak inne rajstopy. Cytat:
![]()
![]() |
#2659 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wsadza się na chwilę do mikrofalówki i pomaga przy bólach brzucha np: Fajnie ogrzewa.Sami mamy coś takiego więc szczerze polecam . Fajne też później przy bólach miesiączkowych dla nas babeczek. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2660 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ponoć kastracja nie zawsze pomaga, zwłaszcza przy dorosłym kocie, który swoje przyzwyczajenia już ma. Teście nie zgadzają się na kastrację, bo to ingerowanie w organizm i naturę ich pupila, bla bla bla. Ja naprawdę lubię tych ludzie, dobrze mi się z nimi żyje, ale kocur jest jedyną rzeczą, którą ciężko mi tu przetrawić. Mąż planuje bez zapowiedzi zabrać któregoś dnia zwierzaka na zabieg - obawiam się jednak, że to popsuje moje moje relacje z teściami (bo wiedzą, że najbardziej w domu to właśnie mi ten śmierdziel przeszkadza). Także mocno się waham co robić. Nie wyobrażam sobie zamykać pokoju z dzieckiem w środku (i nie słyszeć jak płacze), gdy będę chciała coś na dole zrobić, tylko dlatego, że przypełza ten oblech i mi gdzieś naleje. Ja w kocich siurach spać nie będę. Przecież jakby nasikał np. do łóżeczka albo na przewijak, to chyba bym go ze złości z balkonu wyrzuciła! Mam nadzieję, że niedługo zje jakąś zatrutą mysz i skończy się problem. Sama bym go podtruła, ale jak znam mnie to się nie odważę ![]() No i pies... Ja kocham psy, chcę mieć swojego, domowego ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2661 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wierzę, że byłabyś zdolna cos takiego zrobić ![]() Co takiego zwierzę winne że ma nieodpowiedzialnych właścicieli? Może kot jest po prostu na coś chory- wiele chorób np. układu moczowego, behawioralnych objawia się właśnie przez sikanie w domu. Wystarczy iść do lekarza, zrobić kotu badania i poznać przyczynę problemu. No i wykastrować oczywiście. Psy też potrafią sikać w domu, rzucać się na ludzi, być agresywne itp nikt nie da gwarancji że pies zawsze będzie grzeczny, posłuszny, ułożony itp Z każdym zwierzęciem może być "problem"- nawet z chomikiem
![]() |
#2662 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja natomiast w pełni Ciebie rozumiem i nie potępiam Twojego myślenia. To nie Twój kot tylko teściów a skoro oni nie chcą go pozbawić jajek to co Ty możesz zrobić ? Ja bardzo lubię zwierzęta jednak walczyć z nikim nie zamierzam i jeśli musiałabym mieszkac z kimś kto ma takie zwierze to pewnie nabawiłabym się nerwicy. Kiedyś pilnowałam siostry kota nie dość, że nasikał mi do nowych butów to jeszcze zrzygał się w nocy na moją poduszkę na której razem spaliśmy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2663 |
Rozeznanie
|
Kocur jest zdrowy, po prostu oznacza teren. Jak był sporo mniejszy nie sprawiał takich problemów - teraz ma ponad 2 lata i sprawa wymknęła się spod kontroli.
Ja generalnie lubię zwierzęta, ale ten to jakaś pomyłka. Sam śmierdzi tak, że ciężko wziąć go na ręce i pogłaskać. Jego jedynym atutem jest uroda - śliczny rudy pół-pers. Ale to chyba przez tą dłuższą sierść nie radzi sobie sam ze sobą, w życiu nie spotkałam tak śmierdzącego kota. Nie chcą go nawet wykąpać "bo nie był uczony od małego i niektóre koty dostają zawału" (jak już pisałam, jak był mały, to była sama rozkosz). Dobra, lecę się szykować, zaraz ślub i weselicho ![]()
![]() |
#2664 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wesołej zabawy ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
he he sama słodycz ![]() koleżanka miał kiedyś mopsa- tak sapał że się rozmawiać nie dało ![]()
![]() |
#2665 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja się wzięłam za robienie listy wyprawkowej-póki co z myślą tylko o dziecku-rzeczy do szpitala czy poporodowe dla mnie to jeszcze abstrakcja ![]()
![]() |
#2666 | |
Gang Iren
|
Cytat:
A jesteście pewni,że nie jest chory? Byliście u weta,miał badania robione? Mój poprzedni kocur sikał gdy miał infekcje pęcherza. Dostał leki,specjalną karmę i problem się skończył. No i kastracja przede wszystkim! Ja bym wzięła kota i ciachnęła skoro muszę z nim mieszkać pod jednym dachem. Kotu krzywda się nie stanie,wręcz przeciwnie. No ale to ja bym tak zrobiła. Żal zwierzaka,który nie jest niczemu winien ![]()
![]() |
#2667 |
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Byłam na wsi, nadrobię wieczorem. Teraz tylko o kotach zobaczyłam to muszę się wtrącić
![]() Kukurydziana, ja kocham koty ale nie wyobrażam sobie posiadania niewykastrowanego kocura ![]() ![]() Moim zdaniem powinniście na serio o tym z teściami pogadać. Oni się cieszą z Waszej obecności? Jeśli tak to może się uda. Idźcie najpierw do dobrego weterynarza i powiedzcie o co chodzi - niech da Wam dużo argumentów. Np kotki po sterylizacji znacznie dłużej żyją bo jest mniej nowotworów, może i u samców jest taka zależność. Poza tym u samca to prosty zabieg, nie trzeba otwierać brzucha tylko nacina się mosznę ![]() A jak śmierdzi to jak teściowie nie patrzą bierzcie kota do zwierzęcego fryxjera- wykąpie, ostrzyże na krótko i na trochę chociaż problem z głowy. I moim zdaniem duża szansa, że teściowie wtedy zauważą, że naprawdę to JEST problem. I że jest przyjemnie jak nie śmierdzi ![]() W ogóle to masz pecha bo tylko 50% persów znaczy teren ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2668 |
Raczkowanie
|
MAM to chyba firma austriacka, w polskich sklepach nie widziałam tych produktów ale na internecie są dostępne. Nasz zestaw zawierał chyba 24 butelki, i około 12 spodów i gór oraz ok 12 smoczków i uchwyty ale kupiliśmy go w UK chyba w TK maxx w ogromnej zniżce za 8Ł czyli ok 40 zł. Ale te butelki polecam tylko przy problematycznych dzieciach z kolkami, bo nie są one wygodne w obsłudze, trzeba bardzo uważnie i dokładnie skręcać elementy i dokładnie wkładać gumę w dno bo inaczej przecieka, butelki są grube więc w podgrzewaczu długo się podgrzewają. Radziłabym po nie sięgnąć w ostateczności bo będziecie mnie przeklinać.
Medela też ma ciekawą butelkę https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dziec...php?produkt=46 w której nie zmienia się smoczka bo dziecko samo reguluje szybkość przepływu (to dla tych krztuszących się) |
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Zakorzenienie
|
ciekawe jak tam Lejdi_Aga13 z tymi bólami pleców i brzucha... mam nadzieję, że wszystko OK
![]()
#2670 |
Rozeznanie
|
ZglAszam sie jestem w szpitalu mam leki na podtrzymanie jest ok mialam pobrana krew o 6 rano, na usg mala jak szalona sie krecila ma ponad 13cm i wazy 153g, mam odpoczywac w poniedzialek mam znow usg i badania to moze wyjde ale mam lezec
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.