|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
już skończone/ a?ściąg tę torbę i powiedz mi o tej karuzeli prosto w twarz a tak naprawdę, trzeba być mną, żeby wybrać taką, która się dzieciom forumowym nie spodobała i mamy wymieniają Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-08-31 o 14:05 |
|
|
|
|
#3302 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2
Cytat:
reszta ciała przede mną ![]() nie dość, że to takie nudne, pastelowe to melodyjka skojarzyła mi się z organami kościelnymi projektor to jak dla mnie jedyny jej plus
|
|
|
|
|
#3303 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z Wami dziewczyny po długiej nieobecności : )
Pozdrawiamy Was z Igusiem |
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
Happy nie wiem jaka firma nie chce mi się iść na górę
![]() ![]() A co do karuzeli. Mamy ją. Usypia młodą. Od zabawiania mamy inne rzeczy. Moje dziecko tylko śpi w łóżeczku. Projektora nie użyliśmy ani razu ![]() A jeśli chcesz coś co będzie zabawiać dziecko, albo tak by się zainteresowało (za misiami głowa Młodej też krąży) to może rzeczywiście ta tiny love.Eeee czy dzieci jedzą cukinię? Bo właśnie zamroziłam. Fasolkę, kalafiora, śliwki. A na dynię nie mam miejsca i nie wiem co z tym fantem zrobić...
|
#3305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Probuje cos dzis odposac ale moje dzoecko odwala dzis bunt senny.
Cytat:
1mies - 1200 2mies - 1440 Teraz w 3 podejrzewam ze maks jakies 800 bo w2tyg.ma 400 a pozniej pewno jeszczd mniej ale nie obraze sie jak bedzie zwyczajnie w normie a nie ponad bo kregoslup mi siada. Bo dziecko w pelni ibrane ma juz pewno 6500 a jak sie naje to i 6650. Cytat:
Ja juz sie robie podejrzana w tym temacie. Szczegolnie pp Mysi ktorej synek pol swojego zycia na brzuchy, na zdjeciach lepek trzyma wysoko ze hej a wmawiaja mu oslabione napiecoe Mialam oczywiscie wiecej pocytowane a mi wcielo...i juz nke pamietam. To pewnie z braku drzemki w ciagu dnia bo syn tez nie drzemie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przedstawia mnie- np. ostatnio u lekarza - "To mama N...." i tu moje imię Ja do swoich rodziców mówiłam po imieniu. Jakoś mi samo to przeszło ![]() Cytat:
ja mam misie właśnie, już drugie dziecko na nich jedzie i nie narzekają za bardzo Ta młodsza to je wręcz wielbi
|
|
#3307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieci chyba jedzą tak samo cukinię jak dynię?
|
|
|
|
|
#3308 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba zacznę spać z małym w dzień, położyłam się do niego, wtuliłam go i przespał 3 godziny
|
|
|
|
#3309 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie jestem fanką jaskrawości, już i tak dobrze, że w ubrankach toleruję, a nawet trochę lubię a melodyjkę sobie puszczę jak skończy się koncert Claptona
|
|
|
|
|
#3310 | |
|
Zakorzenienie
|
jak im smakuje, to jedzą, jak nie smakuje, to nie jedzą
![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
Jak to włączę to nie mija 30 sekund jak śpi
|
|
#3311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013,
Cytat:
![]() to fakt z tymi rehabilitacjami oby okazalo sie ze jest ok wszystko Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja do usypiania ściągam zabawki ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiesz, to tez nie standard. dostalismy ta pomoc tylko dlatego, ze miedzy tymi dwiema pierwszymi operacjami jest spore ryzyko, ze stanie sie najgorsze.niemniej jednak - jak chorowac, to tylko w niemczech! a co do 2. co mi tu jeszcze sie chcialo napisac... aaaa... - jeszcze karmie i cycki sa spoko. nie uzywam nic specjalnego do biustu, ot moje mieszanki naturalne - glod: ostatnio coraz wiekszy... jestem na minusie z waga, wiec sobie pozwalam, ale nie mam za bardzo kiedy, a i wybredna jestem... slodycze mnie nie ciagna... - mlodemu chyba tez ida zeby ![]() aa, Ash, wczoraj czytalam na niemieckich stronach o takim skoku zwanym faza przeklinania cyca dziecko wtedy pojmuje, ze nie jest jednoscia z mamusia, i ze cyc nalezy do mamy... i roznie sobie z ta swiadomoscia radzi. jedni wisza na cycu, inni pluja, bija i sie dra... rada jedna: przeczekac, przytulac. dac dziecku do zrozumienia, ze mimo ze nie jestescie jednoscia, to mamusia ukocha i pocaluje jak trzeba. i da cyca oczywiscie ta faza tyczy sie tylko dzieci na cycu
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
jest tam jedna gorsza - taki szum morza. Na tym to ja usypiam w 30 sekund
Ale generalnie nie narzekam na tą karuzelę - działa, usypia, porządnie wykonana. Spoko.A tak apropos nie wytrzymywania z zabawkami Jest taka zabawka "Szczeniaczek Uczniaczek" z FP. Moja starsza córa to ma, dostała na imieniny kiedyś. No fajna zabawka NIENAWIDZĘ tego szczeniaczka Jak mi zaczyna po raz setny danego dnia wyśpiewywać alfabet, to mam ochotę go poćwiartować No ale dziecko go wielbi.... ciężkie życie rodzica
o7.10.07-zakochana ![]() 18.12.10- narzeczona ![]() 05.03.11 - żona ![]() 22.08.11 - Mrówka 13.05.13 - Bulgotka Mrowisko "Zwierciadełko" Edytowane przez Gwizdak Czas edycji: 2013-08-31 o 15:10 |
|
|
|
#3315 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kurde wiecie co? Jak T. Skończył 10 tyg to dostałam coś jakby okres,takie plamienie kilku dniowe. Teraz mały w poniedziałek skończy 13 tyg a ja dziś znowu @ dostałam:-/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy panel dźwiękowy w macie i on gra 10 minut, małż ma dość po 5 minutach
|
|
|
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz nie dawno były drugie urodziny mojej córki i jak ludzie pytali o prezenty, to prosiłam, żeby to nie grało, nie śpiewało i żeby na tym się nie dało grać Zabawki+dwulatek, któremu się buzia nie zamyka, to jest sajgon
|
|
#3318 |
|
Wtajemniczenie
|
nigdy Was nie nadrobię ....
nie miałam neta....
|
#3319 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Magiusa, jak to pisała Motylek, lepiej zrobić więcej niż mniej. Mi się wydaje, że pediatrzy po prostu nie chcą czegoś zbagatelizować u naszych maleństw. Przecież zalecaj ą kontrolować, a nie stawiają diagnozy. hej! Twój syn jest troszkę podobny do synka Salviae. Edytowane przez happy blue Czas edycji: 2013-08-31 o 15:53 |
||
|
|
|
#3320 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiedy Wy macie czas tu być?
Mój ostatnio robi mały terror, bo ciągle chce być noszony! W życiu nie mam czasu na kompa...
|
#3321 |
|
Wtajemniczenie
|
Mały obejrzany przez rehabilitanta, niestety trzeba liczyć się z tym że przez pół roku raz w tyg musi ćwiczyć ze spacjalistą ale nie jest źle. tylko jeśli chodzi o koordynację ruchową jest jakieś 2-2,5 miecha do tyłu ... i możemy w ciągu 2 tyg mieć załatwione miejsce w ośrodku ulicę dalej od domu mamy, gdzie ten znajomy pracuje
jedyne co mogę robić z nim w domu to brzuszek ćwiczyć i naciskać mu na barki bo ma złe ułożenie, przez to nie radzi sobie z łepkiem na brzuszku i szyjki mu w ogóle nie widać. i nie trzymać do siedzenia, nie nosić w pionie, wszystko w poziomie bo ma niepewny łapek i źle mu się mięśnie wykształcą przez to.
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-08-31 o 16:07 |
|
|
|
#3322 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślałam kiedyś, gdzie zaginęłaś.
|
#3323 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A szyszki, moja koleżanka uczy techniki w podstawówce i na kółko zbierałyśmy ![]() Cytat:
tylko ta czarna krecha dalej jest bardzo ciemna i mam naciągnięty pępekJa dalej karmie piersią i nie jestem zadowaolona ze stanu piersi, zwisajace naleśniki A co do tekstu tesciowej to sory, ale ![]() Cytat:
Cytat:
Happy, a są takie projektory z melodyjką tylko, nie musisz karuzeli kupować , my mamy takiego żółwia, kupiłam bo można do niego wsadzić kartę pamięci i puszczać kołysanki i audiobooki jakie się nagra, projektora nie używam, ale ładne gwiazdki pokazuje http://allegro.pl/zolw-lampka-mp3-pr...513204544.html, tyle, że nie jet pastelowy i ja go kupiłam za 80 zł chyba więc jest okazja ![]() Zasadziłąm poziomki mam nadzieję, że w przyszłym roku będe miała obfite plony i natchniona przez sąsiadke zaprawiaczkę, od poniedziałku zaczynam produkcje sałatki z buraków ![]() Moje dziecko lubi się patrzeć jak skacze przed kinectem
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-08-31 o 16:14 |
||||
|
|
|
#3324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej!!!:-* nie nadrabiaj tylko pisz co u Was? Jak Jureczek???
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
śliczny Iguś, Ty też pięknie wyglądasz ![]() mama kupiła Przemkowi kaszkę: https://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/home/bobovi...ojego-dziecka/ zrobiłam mu, czekam aż mama pomoże go potrzymać bo nie mamy tu leżaczka i już mu prawie pół wyjadłam ![]() wykropkowało ... kaszka BoboVita Expert bananowa
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-08-31 o 16:36 |
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś kupowała może skarpetki dla dziecka na allegro i udało jej się kupić jakieś takie co to ich dziecko w 5 sekund nie zrzuci?
![]() Bo ja nie mogę trafić w odpowiednie i wszystkie Mała zaraz skopuje a to idzie jesień i naprawdę niedługo z gołymi stopami nie da się wyjść
|
|
|
|
#3328 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
![]() No więc u nas tak: jeden zabieg w narkozie już się odbył. Była to cystoskopia, miała ona wykryć czy mały ma zastawkę cewki tylnej, którą trzeba by naciąć. Ogólnie to badanie potrwało mega krótko, więc ucieszycłam się, bo myślałam, że nie ma tej zastawki. Niestety po chwili przyszedł lekarz z średnią miną i powiedział mi, że Jurek ma tą zastawkę, ale nie mogli jej naciąć, bo ma zwężony moczowód.. Narzędzie nie chciało przejśc, a nie byli na to przygotowani, więc próbowali go poszerzyć,ale nie szło. No i nerka jest w średnim stanie, więc trzeba będzie robić operację, odbaczyć ją i założyć tą przetokę co kiedyć Wam pisałam.... Mocz będzie odchodził przez brzuszek. Tak więc za 2 miesiące znów się kładziemy do szpitala i znów dwa razy narkoza. POszerzanie moczowodu, a dzień później nacinanie zastawki. Okropnie było nieść go na salę operacyjną, a jak oddawałam go w ręce anestezjologa to mi się ręce trzęsły, bo wiecie ta babka była w takiej masce i całym tym stroju... No ale ogólnie jest dzielny.
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC
Cytat:
|
|
#3330 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a propo h&m, miałam kupon na -20% na dzieciowe i zaszaleliśmy zostawili 320 zł no ale 80 zaoszczedziliśmy zaraz wrzucę foty:P młody został z babcią a my się wybraliśmy na pyszny obiadek do restauracji i zakupy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

jak zobaczyłam filmik na yt to się bardzo ucieszyłam, że jej nie kupiłam
Zobaczymy, na czym ta rehabilitacja będzie polegała - wróciłam dziś z wa-wy i po weekendzie będę się orientować gdzie w Suwałkach jest mozliwa taka rehabilitacja Maluszków i czy są ogromne kolejki, czy tylko wielkie 
07.07.2012
Ta młodsza to je wręcz wielbi 

kurde wyciągam swój paszport niemiecki i jade bo chyba źle wybrałam kraj 
to nie po chrześcijańsku. Zaraz mi tu proszę brać kredyt 30 tysi na weselicho, rodzinę ugościć, nakarmić
,a potem spłacać ten kredyt latami. Indie, Afryka.. w dupskach się poprzewracało
ale wiesz, to tez nie standard. dostalismy ta pomoc tylko dlatego, ze miedzy tymi dwiema pierwszymi operacjami jest spore ryzyko, ze stanie sie najgorsze.