|
|
#361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Moje Drogie jak to u Was wyglada z jedzeniem?
U mnie istna masakra.. Czuje sie jakbym w ogole nie trawiła...jakbym miala worek do ktorego caly dzien wrzucam i pozbywam sie polowy co rano z rozwolnieniem.Nie mam totalnie apetytu, musze sie zmuszac bo inaczej nadwkasota mnie zeżre od środka.. Dzisiaj na sniadanie zjadlam 2 jajka na miekko i pol rogala, pozniej duza nektaryne i jablko po czym zdychalam a teraz talerz zupy i przy ostatnich lyzkach czulam jakby nie bylo juz tam ani kawalka miejsca..teraz mnie boli z przejedzenia i tak dzien w dzien od tygodnia ((((
|
|
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#363 |
|
Rozeznanie
|
Moje Drogie jak to u Was wyglada z jedzeniem?
U mnie istna masakra.. Czuje sie jakbym w ogole nie trawiła...jakbym miala worek do ktorego caly dzien wrzucam i pozbywam sie polowy co rano z rozwolnieniem.Nie mam totalnie apetytu, musze sie zmuszac bo inaczej nadwkasota mnie zeżre od środka.. Dzisiaj na sniadanie zjadlam 2 jajka na miekko i pol rogala, pozniej duza nektaryne i jablko po czym zdychalam a teraz talerz zupy i przy ostatnich lyzkach czulam jakby nie bylo juz tam ani kawalka miejsca..teraz mnie boli z przejedzenia i tak dzien w dzien od tygodnia ((((
|
|
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tam jest podana ilość dni od zapłodnienia - a to nie jest równoznaczne z dniem owulacji
|
|
#365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ilona, śliczny filmik... świetnie to wymyślili... a od połowy filmiku płakałam jak dziecko... tak się wzruszyłam
![]() Lolitka, ja nigdy nie miałam problemów z trawieniem, nigdy też nie musiałam uważać na to ile jem (a uwielbiam jeść), bo zawsze byłam bardzo szczupła. A teraz to pochłaniam 2 razy tyle co normalnie i wciąż mi mało... tez trochę jak worek, ale taki bez dna ![]() Jak przed chwilą gotowałam ogórkową, to straciłam połowę ogórków, a teraz wcinam drugi talerz ![]() Nesu, ja akurat nie wiem, kiedy miałam owu, ale ok 2 tygodnie temu a kreseczka jest ledwo widoczna... spróbuj może za 2 dni jeszcze raz sprawdzić
|
|
|
#366 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A poza tym zaczęło się u mnie coś, czego nie doświadczyłam przez 27 lat zycia - ssie mnie w żołądku. tak z głodu burczy i to np po 2 godz od posiłku.. Całe zycie mogłam zjesc sniadanie i wytrzymac do 17 bez bolu a teraz istna masakra Pytanie mam kolejne do doswiadczonych Które herbatki ziołowe mogę pić a których nie? Wiem, że większość ziół jest zabroniona ale jakie? macie jakieś doświadczenia w tym temacie? |
||
|
|
|
#367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a wam dziewczyny zycze wszystkiego dobrego |
|
|
|
|
#368 |
|
Rozeznanie
|
Nesu
Mi w poprzedniej ciąży w dniu spodziewanej @ test pokazał wynik negatywny. Tym razem 8dni po owulacji Beta wyszła mi 3 co oznacza że ciąży brak a gdy nie dostałam @ sprawdzałam co poszło nie tak i wyczytałam że hormon ten wzrasta po 48h od zagnieżdżenia zarodka, a to następuje 6-8 dni po owulacji. Kiedy przypada Ci kolejna @? |
|
|
|
#369 |
|
Raczkowanie
|
Maria tego nie wiem tak do końca bo od czasu # miesiączkuje nieregularnie ale spodziewam sie dostać od pon. oczywiście poczekam jeszcze z testem i zrobię kolejny w pon
Edytowane przez Nesu Czas edycji: 2013-08-31 o 21:47 |
|
|
|
#370 |
|
Rozeznanie
|
Nesu
Daj sobie jeszcze trochę czasu, może w pon nie dostaniesz @. Zgadzam się z Twoim Teżetem, że ten test mógł być robiony za wcześnie. Głowa do góry jeszcze nic nie jest przesądzone |
|
|
|
#371 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje wam za podtrzymywanie mnie na duchu to bardzo pomaga
|
|
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() ja chyba też będę majową mamą .piszę chyba, bo jeden test pozytywny a drugi negatywny ale miesiączki brak. pozza tym czuję się jakbym byłą-podobnie jak na początku pierwszej no może poza tym, że wtedy nie jadłam za dużo a teraz niestety wcinam ![]() wizyta 3października także czekam. za tydzień powtórzę test
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
|
|
|
#373 |
|
Rozeznanie
|
Sylwianna
Witaj Długo będziesz czekać na tą wizytę |
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
najlepsze to, że umawiałam się w czerwcu i to był pierwszy wolny termin do tego lekarza ;p ale ma jakiś program że bad prenatalne są darmowe więc poczekam
wymianka https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post47257715 "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." |
|
|
|
#375 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Innych nie pilam, wiec nie pomoge ![]() No, to od dzis licze jakies 10-12 dni i bedzie testowanie A czy juz lista zrobiona?Aha, a to jeszcze na pozytywne zakonczenie dnia ![]() http://www.youtube.com/watch?v=6gahk7n-DvM&feature=fvwp
07.05.2011, 13.17 - Sono diventata la mamma di Adriano!!!! Moj Nino 02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!! Edytowane przez Anessa Czas edycji: 2013-08-31 o 23:16 |
|
|
|
|
#376 |
|
Zadomowienie
|
Nesu u mnie przy pierwszej ciąży w dniu spodziewanej miesiączki też test był negatywny, a 3 dni później pozytywny
jeszcze nic nie jest przesądzone![]() o ziółkach w ciąży u -> http://www.ciazowy.pl/artykul,stosow...zy,1179,1.html |
|
|
|
#377 |
|
Zadomowienie
|
Re: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Hej dziewczyny u mnie pracowity weekend ale ja i fasolka mamy sie dobrze. Mozemy pomyslec o jakiejs liscie. U mam lipiec- sierpien 2010 mialysmy planowany termin porodu i imiona dla dzieci na poczatku koncepcyjne dla dziewczynki i dla chlopca. Czekam na wasze propozycje co chcialybyscie umiescic w pierwszym poscie...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#378 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czytałam ,że w ciąży nie powinno się jeść jajek na miękko ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 28sierpnia
|
|
|
|
#380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nie wolno pić mięty?? melisy??? (lekarz mi mówił, że jak mam stres w pracy to własnie melisą mam się uspokajać!) ![]() :conf used:a liść maliny jednak wolno??
|
|
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
wszedzie pisza co innego, ale bardzo czesto sie spotykam z tym, ze melise mozna, a nawet trzeba jesli matka zestresowana. sama ja pije na noc czesto. wiec nie kumam tego artykulu. malo wiarygodny sie wydaje, szczegolnie piszac, ze liscie maliny mozna
![]() dzien dobry
|
|
|
|
#382 | ||
|
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
ale mieliśmy imprezę wczoraj z tz dosłownie wytanczyl mnie za wszystkie czasy siedzieliśmy przy drineczku i słuchaliśmy disco pola odwiedziłi nas jeszcze jego rodzice i jego siostra. tak się nudno zapowiadala ta sobota :p a wytanczylam sie jak na jakims weselu nawet teściowa zadowolona że takiej imprezy to dawno nie było ![]() śmiechu było po pachy niby w domu impreza a tak fajnie było ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
dziewczyny nasze mamy wszystko piły wszystko jadły nie było żadnych usg i dzieci zdrowe rodziły mięta napewno nie zaszkodzi ![]() poprostu nie czytajcie tego co piszą bo okaże się że nic nie będziecie mogły jeść ani pić ![]() gdyby to było szkodliwe napewno ginekolog by na wizycie informował o tym ,albo chociaż dawał jakieś książeczki albo ulotki co można jeść a czego nie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#383 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
Oczywiście wszystkie artykuły czytać z dystansem, porównywać itd ale być ostrożnym nie zaszkodzi. A ginekologom bym tak nie ufala, ze znajdą czas na informowanie mnie o ziołach które mogę a które nie, szczególnie gdy następna pacjentka przebiera już nogami w korytarzu. Jesteśmy zdane niestety na siebie i swoje zaangażowanie. ale wszystkie pomysły na mdlości bedę testować jak leci
Edytowane przez paciarotta Czas edycji: 2013-09-01 o 11:52 |
|
|
|
|
#384 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
nic dziwnego, że Cię po nim mdli ![]() pamiętam jak mama była z młodszą w ciąży i jadła śledzika z jogurtem truskawkowym (2 łyżki tego, 2 drugiego)... i też nie wiedziała, czemu ciągle gania do łazienki mnie na sam widok mdliło ![]() A ja od wczoraj wieczorem mam nowy chyba objaw... strasznie mi zimno, chociaż (jak mówił mąż) w domu było ciepło ![]() Dzisiaj też siedzę ciepło ubrana, owinięta kocem i zamarzam ![]() Co do ziółek, to też dziwi mnie, że w tym artykule pisze, że nie możemy pić melisy i mięty Akurat oprócz zwykłej herbaty, to mam w domu taką pomarańczową z meliską i ciągle ją piję... ale chyba zaraz sobie kupię rumianek, bo w sumie nie mam co pić... soki zimne, woda zimna, tylko herbata zostaje... a jak często w ciąży odwiedza się gina? Koleżanka mi wczoraj polecała taką podobno bardzo dobrą ginkę, która jest ordynatorem u nas na położniczym... tyle że do niej to tylko prywatnie się chodzi, a nie wiem, czy z mężem wydolimy finansowo... tak przez całą ciążę...
|
|
|
#385 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewuszki
Ja twz mam tak ze za duzo czytam i to jest chyba moj bład bo juz w glowie sie miesza od tylu informacji. ![]() Melisa, Mięta jak dla mnie sa malo szkodliwe chociaz wiadomo nie mozna z czyms przesadzac.U mnie brzydka pogoda nawet z domu nie chce sie wychodzic ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
Powiem ci jak bylo u mnie mi lekarz po kazdej wizycie mowil np. ze spotykamy sie za 3-4 tygodnie i jak chcialam szlam do poloznej i mowilam za ile chce przyjsc na nastepna wizyte. |
|
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja miałam ciążę z przejściami więc chodziłam od 23-go tygodnia co 2tyg czasami co tydzień:/ale chodziłam prywatnie....plus badania wszytkie na swój koszt(prenatalnych nie robiłam bo już nie miałam pieniążków) razem wizyty,badania, leki wyszły mnie 3tyś :/ ;( także teraz póki co idę na nfz porobię badania, "zapoznam"się z lekarzem(znam go tylko ze szpitalnych usg) a potem ew przepiszę się do poprzedniego żebym mogła rodzić tam gdzie chce. ale może pozostanę przy tym bo go bardzo polecają.
|
|
|
|
#387 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry, u nas też dziś zimno i wieje
ja chodziłam prywatnie i co 4 tygodnie miałam wizyte, a od 8 miesiąca co 3 tyg.
|
|
#388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)Wczoraj pod wieczór miałam mdłości..oo rety..ale przetrwałam. A wy już zaliczyłyście bliskie spotkanie z panem toaletowym? Czy lista się robi?bo fajnie byłoby wiedzieć ile nas jest i w których tygodniach jesteśmy ![]() *zrobiłam wczoraj na pamiątke zdjęcie,bo boje się że wkońcu wyblakną to się pochwale Wam,a co!
|
|
|
|
|
#389 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lolitka, ja też zatrzymałam swoje 2 kreseczki na pamiątkę
|
|
|
#390 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cześć, chciałam się przywitać jeszcze raz
Cytat:
Cytat:
jajek na rzadko, jajecznicy, tatara, szynki parmeńskiej, mleka niepasteryzowanego, sera białego, mozzarelli, krewetek, ogólnie owoców morza. Czyli wszystko to co lubię ![]() Ja się z tym nie zgadzam, moim zdaniem to wszystko można jeść tylko z umiarem, oczywiście wykluczając surowe mięso i owoce morza. Dla mnie dużo bardziej zdrowszy jest biały ser zrobiony przez moją babcię i mleko od jej krowy niż ser kupiony w markecie. Cytat:
Ja chodzę prywatnie i też mam wizyty co miesiąc, ale mam też zamiar chodzić do lekarza w szpitalu, żeby nie płacić za badania. Z reszto nawet mój lekarz wysłał mnie po skierowanie na badania do swojej koleżanki pracującej w szpitalu. Cytat:
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

((((

Bo tam jest podana ilość dni od zapłodnienia - a to nie jest równoznaczne z dniem owulacji 

a wam dziewczyny zycze wszystkiego dobrego 

nic dziwnego, że Cię po nim mdli 
Powiem ci jak bylo u mnie mi lekarz po kazdej wizycie mowil np. ze spotykamy sie za 3-4 tygodnie i jak chcialam szlam do poloznej i mowilam za ile chce przyjsc na nastepna wizyte.