Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-31, 15:15   #3511
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

fewciu meneq spedza weekend z rodzina i bedzie pewie dopiero w poniedzialek. Przy karmieniu podczytuje, zeby wiedziec, co u Was. Do milego!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 15:28   #3512
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Udaję że tego nie widziałam

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

HANIA

Bokeh, nie masz już w łóżeczku ochraniaczy na szczebelki?????

Chcesz kopa??
Masz
KOOOOOOOP! A jak nie pomoże to tam przyjadę
nigdy nie miałąm, tzn miałam na samym pozątku przez 1szy miesiąc ale potem nie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
cudna Hanna!
jak sobie wzdycha słodko!
i najlepsze
Kto zrobil apsik? JAAA
nooo własnie myślałam, że to moja matczyna wyobraźnia ale miło że też to tak odbierasz

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Do nas dzis goscie przychodza. Tzn goscie TZa, a ten dupska nie chce ruszyc zeby odkurzyc

Charlizz niby fajny ale cos mi nie gra, nie wiem co. Pare melodyjek, pare swiatelek, mala chwile sie pobawi a pozniej juz ja nudzi. Dluzej ciekawia ja grzechotki albo np butelka plastikowa. Nie wiem moze rzeczywiscie za mala na niego jeszcze jest? Zobaczymy pozniej.

Silver to jest bodajze ta szminka http://www.maybelline.com/Products/L...nsational.aspx

Bokeh a nie pytalas rodzicow co potrzebuja dla malca? Moze zadzwon zapytaj bedzie latwiej.

Meduzka bardzo fajnie napisalas o tym zywieniu dziecka. Ja do 5 roku zycia bylam normalnym dzieckiem. Jak poszlam do przedszkola to sie spaslam strasznie, powod? 2 obiady dziennie. W przedszkolu i u dziadkow. Do teraz mam zal o to do rodziny, bo moze gdyby mi wtedy nie pozwolili tyle wpierdzielac to teraz nie mialabym problemow z waga Niby cos zgubilam ale do teraz jak chce schudnac, no to rygor, albo czekolada albo kolacja np. Inaczej tyje lub stoje w miejscu.

Zrobilam dzis kurczaka w chipsach i pieczone ziemniaczki <3 pyszka. Stworzylam tez cos ala bigos. Dosc smaczne, nawet przypomina w smaku bigos
wiesz co to jest tak, że ja tam jade robić zdjęcia na jego roczek i ona chce mi zapłacić a to rodzina tż więc nie biore kasy i tak pewnie będzie próbowac coś wcisnąć więc jak jeszcze zadzwonie zapytać co chce to mnie wysmieje a mi głupio z pustymi rękami
Stary 2013-08-31, 15:57   #3513
charlizz
Zadomowienie

hehehe, cudna Hanisława <3 Kurde, Ola przy Waszych dzieciach to taki szczypior i nadal nie siedzi.

Meduzza, też mnie coś trafia, jak słyszę podejście pt. niemowlę im tłustsze tym lepiej. Jak wróciłam ze szczepienia, moja mama sprawdziła ile ja ważyłam w Oli wieku no i oczywiście więcej, no i jak skomentowała?? "eeeee ja cię lepiej zywiłam!" bo ona mi dawała "kity z kleiku" a nie takie rzadkie mleko. Ale nie dociera do niej, że po tej jej "kicie" Ola nie chce jeść i w efekcie je mniej!
Fakt, geny odgrywają dużą rolę, no ale jak dziecko w pierwszym roku zycia jest zapasione to potem ma problemy, niestety. mówiąc zapasione mam na myśli karmione zbyt wcześnie daniami , na które nie jest gotowe, cukier itd.

Szaja jakbym powiedziała siostrze, żeby do gastrologa poszła z małą to by dopiero gały wywaliła razem z moją mamą. To jest wirus i koniec, z przedszkola przyniosła. A ja się internetów naczytam i wymyślam. Tak samo jak stopy stawia do środka jak chodzi i kolana do wewnątrz jej lecą.. mój tata to w ogóle uważa, że wymyślam dziecku, ona jest mała i wszystko z czasem będzie jak należy. A ona ma przeca 2,5 roku, teraz jest czas na korekcję takich wad. No ale dałam nr siostrze do poradni wad postawy, myslicie, że zadzwoniła? "Noooo ja sobie bliżej kogoś umówię". I temat umarł, więc się nie wtrącam, w sumie to nie moja sprawa. Jakbym jeszcze teraz z gastro wyskoczyła to by mnie razem z moją mamą za niepoczytalną uznały.

Kupiłam dziś w sklepie jaglaną i kukurydzianą błyskawiczną. Była kuku o smaku waniliowym i już miałam brać, ale kurka na 100g cukier to aż 20g, więc wzięłam zwykłą bez niczego. Jaglaną ugotowałam (jak dla mnie ona wcale słodka nie jest ) dodałam do indyka z marchewką i cukinią. Ciekawe czy zje..

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Szaja, co do zabawek jeszcze.. my też mamy same grzechotkowe i właściwie z tego co mam to już nic nie jest w stanie zająć ją na dłużej, ewidentnie jej sie znudziły i czas na coś nowego. Mam taką gąsiennicę z fiszera: http://www.smyk.com/fisher-price-gas...y-dla-dzieci-p i jedynie tym się bawi, przerzuca sobie, naciska, bawi się tymi kółkami na których ta gąsiennica jeździ. kurczę, muszę jeszcze czegoś poszukać, tylko to wszystko takie drogie

Aska, bym zapomniała! Ściskam Was mocno, jeśli Cię to pocieszy - nastaną jeszcze lepsze czasy, na pewno!

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Bokeh na roczek to bym kupiła jakąś sukienkę jeśli to dziewczynka jest. Bo z zabawek to nie wiesz co dziecko ma, w sumie nie jesteś gościem to co się przejmować chyba,że Szaja nasz specu od zabawek coś Ci poradzi.
Koleżance to zawsze miałam z tym problem. ale może to, cczym kobieta nie pogardzi? jakaś perfumaaa albo biżuteria srebrna? Banalne, wiem
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 16:39   #3514
aska27adopcje
Zadomowienie

jestem ... dziewczyny co ja dzis przezylam, masakra ... takiego czegos jeszcze nie bylo z Blanka, placz non stop i brak snu przez 7 godzin, a w nocy od 3 do 6 spala 2x 30 min ... masakra taki lament i lzy jak grochy ... kupilam ibum i podalam uspokoila sie, ale i tak byly problemy z zasnieciem ... wzielam ja w koncu w nsidlo i usnela, juz ponad godzine kima bidula moja ... wiecie miala takie wylewy pod oczkami, takie wory wielkie, ciemne strasznie mi jej szkoda ... najgorzej, ze wymacalam dokladnie i zadnych zebow nie czuje
Stary 2013-08-31, 16:53   #3515
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42555364]Nawijko, jakbym mojego słyszała
[/QUOTE]
I jak sobie radzisz z takim egzemplarzem?

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam najzwyklejszą jaglaną. Nie muszę na mleku robić, bo naturalnie ma mikroelementy, a nie przetworzona i trzeba ją wzbogacać. Kukurydzianą do zagęszczania też mamy. I płatki ryżowe.
Laurko, Ty chyba jestes moja bratnia dusza, jesli chodzi o odzywianie

Powiesz mi jak przygotowujesz te jaglana?

Bylismy dzis z Kuba u mojej kolezanki Poszalal chlopina, pousmiechal sie, padl w drodze powrotnej i spi do teraz Ja glodna jak wilk, ale boje sie piekarnik wlaczyc, bo mi sie na pewno obudzi

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-08-31 o 16:54
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 17:24   #3516
charlizz
Zadomowienie

Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

Nie wiem co się dzieje z Olesławem? Wisi mi na rękach jakieś pół godz, wtulona, nie wyrywa się, nie rozgląda... nawet usiadłam w fotelu a ona ani drgnie
Temperatury nie ma ,śpiąca też nie, spala 2 h ," zjadła'' i o. Jakieś pomysły?
Dodam, ze Ola na widok łyżeczki zaciska zęby i nie ma, tylko mleko i sok. Teraz wcisnelam jej uwaga.. palcem! Jakies pół literatki obiadu. Kurde od kilku dni tak, a było'już tak, ze zjadała duży deser, duży obiadek. A teraz wszystko co łyżeczką jest be ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edit. Zamknęła oczy, chyba śpi. U mnie na rękach, a ja w fotelu. Dziwne to!

Edytowane przez charlizz
Czas edycji: 2013-08-31 o 17:26
Stary 2013-08-31, 17:29   #3517
meduzza
Zadomowienie

Black dziękuję za info o krzesełku. Myślę nad białym
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 17:46   #3518
charlizz
Zadomowienie

Nadal śpi!

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Aska.? Bardzo ale to bardzo Ci współczuję! Pisz na bieżąco co u Was !

Stary 2013-08-31, 18:09   #3519
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII

bokeh, ja dostałam od siostry cosik takiego
http://www.sadva.pl/bransoletka-simelli-1196.html (na żywo się delikatnie błyszczy, śliczna jest ) a do kompletu dokupiłam sobie taki zegarek
http://allegro.pl/zegarek-z-zawieszk...476126107.html
wygląda ślicznie (wg mnie )

wywaliłam moich małżczyzn na spacer a sama robię obiad (zakochana jestem w cukinii, mogę jeść jeść jeść i jeść w każdej konfiguracji!!!)

Aśka, może jedź z małą do lekarza??? Bidulinki

tak wpadam i wypadam czasu mi brakuje okrutnie ostatnio na wszystko

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 18:14   #3520
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Witam się wieczornie

W koncu udało mi się zajrzeć i poczytać ten pieldyriard Waszej produkcji.

tak jak charlizz pisała u nas alergia pokarmowa, albo uczulenie na lidokaine z dentinoxu. Trafiłam wczoraj na fajną i rzeczową pediatrę. Siedziałam u niej w gabinecie godzine i mogłam spokojnie o wszystko zapytać. Dowiedziałam się właśnie o dentinoxie i tym składniku, który potrafi byc mocno alergenny i działa jak znieczulenie u dentysty. Więc nasz dentinox idzie do kosza, już więcej go nie uzywam. Przy bolesnym ząbkowaniu jest bardziej za podawaniem paracetamolu, chłodzeniem gryzaków niż smarowanie tymi żelami.
Widziałam, że chyba mitabe? pisała o gorączce przy ząbkowaniu. Pediatra wczoraj mi mówiła, że taka "normalna" temp. przy ząbkowaniu to dochodzi do 38 stopni, a jeśli je przekracza to znaczy, że organizm walczy z infekcją- słyszała któraś coś takiego?
Dzisiaj gotowałam jej sama, nie daję już słoików, bo muszę wykluczyć co ją uczula
Wczoraj urzędowała do 22:15, dałam jej paracetamol i w ogóle spać nie chciała tylko łaziła po pokoju i się bawiła z uśmiechem na buzi mimo tego o 5 już była wyspana

tyle co u nas.
mam nadzieje, że juz bede w miarę na bieżąco

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

a co do krzesełek do karmienia to my mamy firmy baby maxi
http://www.fajneceny.pl/product-pol-...5-zielony.html

mamy różowo szare i jestem zadowolona, odchyla się dosyć mocno i jest wtedy tak na pół leżąco- można spokojnie butle mleka wypic

dokładnie mamy takie http://www.fajneceny.pl/product-pol-...ia-rozowe.html

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 18:40   #3521
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
silver, a jakie masy te szelki?

Wiecie co Bąbosz zrobił śpimy u t. w pokoju. No i Młody od ściany, a od głowy i nóg jest zagłówek. No i za zagłowkiem przy głowie jest stolik. Na nim laptop stoi bo jak młody zasnąć nie chciał to suszara.
Ja się rano budzę, bo słyszę walenie w klawiaturę. Patrze - dziecka nie ma!
Odwracam się a on na tym stoliku siedzi!!!! Myślałam że na zawał dupne!
o matulu!

Cytat:

Ale....jutro ma wolne. A jutro nasza pierwsza rocznica ślubu Darie zostawiamy u t. i idziemy na randewu

Cytat:
Zrobilam dzis kurczaka w chipsach i pieczone ziemniaczki <3 pyszka.

Stworzylam tez cos ala bigos. Dosc smaczne, nawet przypomina w smaku bigos
Jak się to robi

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
fewciu meneq spedza weekend z rodzina i bedzie pewie dopiero w poniedzialek. Przy karmieniu podczytuje, zeby wiedziec, co u Was. Do milego!
Miłego rodzinnego weekendu!

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
jestem ... dziewczyny co ja dzis przezylam, masakra ... takiego czegos jeszcze nie bylo z Blanka, placz non stop i brak snu przez 7 godzin, a w nocy od 3 do 6 spala 2x 30 min ... masakra taki lament i lzy jak grochy ... kupilam ibum i podalam uspokoila sie, ale i tak byly problemy z zasnieciem ... wzielam ja w koncu w nsidlo i usnela, juz ponad godzine kima bidula moja ... wiecie miala takie wylewy pod oczkami, takie wory wielkie, ciemne strasznie mi jej szkoda ... najgorzej, ze wymacalam dokladnie i zadnych zebow nie czuje
Biedne Wy, oby dała Ci odpocząć

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Nie wiem co się dzieje z Olesławem? Wisi mi na rękach jakieś pół godz, wtulona, nie wyrywa się, nie rozgląda... nawet usiadłam w fotelu a ona ani drgnie
Dodam, ze Ola na widok łyżeczki zaciska zęby i nie ma, tylko mleko i sok. Teraz wcisnelam jej uwaga.. palcem! Jakies pół literatki obiadu. Kurde od kilku dni tak, a było'już tak, ze zjadała duży deser, duży obiadek. A teraz wszystko co łyżeczką jest be ?

Ja też miałam ostatnio taki podobny surprajs Ale żadnego haczyka nie było i nocka jak zawsze Więc może po prostu Twoje dziecko na tę jedną chwilę zamieniło się w anioła

Wpadłam tylko napisać, że takie wykopki to ja mogę zawsze mieć
Jak wracaliśmy na wozie, to nieźle na mężu poskakałam

Bubusia taka grzeczna jest, złości się tylko albo jak senna, albo głodna, albo się nudzi. A tak sama się bawi, sama zasypia...

Lecem, może jutro się odezwę.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 18:51   #3522
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Zrobilam dzis kurczaka w chipsach i pieczone ziemniaczki <3 pyszka.

Cytat:
Aska, tulę mocno i współczuję

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
bokeh, ja dostałam od siostry cosik takiego
http://www.sadva.pl/bransoletka-simelli-1196.html (na żywo się delikatnie błyszczy, śliczna jest ) a do kompletu dokupiłam sobie taki zegarek
http://allegro.pl/zegarek-z-zawieszk...476126107.html
wygląda ślicznie (wg mnie )

wywaliłam moich małżczyzn na spacer a sama robię obiad (zakochana jestem w cukinii, mogę jeść jeść jeść i jeść w każdej konfiguracji!!!)

Aśka, może jedź z małą do lekarza??? Bidulinki

tak wpadam i wypadam czasu mi brakuje okrutnie ostatnio na wszystko
Lady kochana!!!!!!!! Ale mi się podoba ten zegarek!! jest dokładnie w moim styllu
I tu mam prośbę Bardzo bardzo bardzo chciałabym też taki tylko pisze że aukcja jest zakończona. Szukam na allegro ale nie umiem takiego znaleźć POMOŻESZ???

A co do cukinii ... muszę przyznać że nigdy nie jadłam. Nawet nie wiem jak smakuje MUSZĘ spróbować skoro tak zachwalasz

Jakie dania z cukinią polecasz?

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-08-31 o 19:29
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 19:15   #3523
nafiyqa
Zakorzenienie

Co do cukini - ja lubie, bardzo, ale dopiero od tegorocznych wakacji
Wczesniej zawsze wyciagalam ją z talerza, nie znajac nawet smaku.
Niedawno odwazylam sie i sprobowalam - odtad codziennie moglabym jesc
Np teraz ją wcinam (tak, obiad)

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 19:39   #3524
LadyWhisper
Zakorzenienie

silver, no ja bralam od tego sprzedawcy co linka wklejalam, ale widze, ze juz ich nie ma moze napisz do niego, czy bedzie sprzedawal pomownie? bo tylko u niego te zegarki widzialam.....

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 19:53   #3525
charlizz
Zadomowienie

Silver, proszę twój zegarek:

http://www.aliexpress.com/store/prod...252173184.html

Za 3,59 dolara wysyłka za free
Pragnę zauważyć ze sprzedawcy z all do którego Lady podała linka nie chciało się zrobić własnych zdjęć i wklei zdjęcia od chińczyków :p
Stary 2013-08-31, 19:54   #3526
blogerka
Wtajemniczenie

hej, moje wakacje dobiegają końca, i jutro wyjeżdzamy.
troszkę się obawiam podróży, ale poza tym było cudownie! nie wiem jak mogłam mieć jakiekolwiek obawy aby wyejchać z dzieckiem - moja mam zrzędziła mi w tej kwestii wcześniej. Borys spisał się cudownie, szybko odnalazł tutaj swój rytm dnia, i wystarczyło go przestrzegać, aby był dzieckiem niemalże idealnym! Czasem teściowa, albo moi rodzice tego nie rozumieli i kończyło się histerią (co mnie samą doprawadzało też do szewskiej pasji, bo wystarczyło Boryska uśpić szybko wtedy kiedy zaczynał być marudny a nie rozbawiać bo "nie chce spać").
Dodatkowo rodzice tak dużo mi pomagali - zwłaszcza mój tato, Borysa mi z rąk wyrywał!! wysytarczyło że go gdzieś przy obiedzie wziełam na ręce a tato się podrywał i mówił niemal rozkazującym tonem "daj mi go" Jestem im ogromne wdzięczna bo ostatnie 4 dni naprawdę w pełni się zrelaksowałam .. czasem łatwo aż było zapomnieć, że mam dziecko. Codziennie udawało mi się pływać z płetwami wzdłuż wybrzeża i pó,źniej opalać się na skałkach, słysząc jedynie cykady i szum fal rozbijających się o skały. Pominę incydent z jakimś dewiantem, który wystraszył mnie na tyle, że trzymałam się z dala od brzegu, kiedy nie widziałam na lądzie ludzi ;P
zatęskniłam bardzo za TZ choc przyznam ze w dzien nie mialam nawet czasu, żeby jakoś szczególnie o nim rozmyślać ;P
za to o Was zdarzało mi się często myśleć, zastanawiałam się co piszecie, albo co ja Wam muszę napisać, pochwalić się postępami lub ich brakiem u Boryska no i mam na pewno ogromne braki i muszę uzupełnić swoją wiedzę w kwestii wychowywania Boryska, więc po powrocie zaczynam znowu czytać wątek!
Buziaki dla Was wszytskich i naszych dzieciaczków.
Stary 2013-08-31, 20:10   #3527
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
silver, no ja bralam od tego sprzedawcy co linka wklejalam, ale widze, ze juz ich nie ma moze napisz do niego, czy bedzie sprzedawal pomownie? bo tylko u niego te zegarki widzialam.....
Tak zrobię

Cytat:
Silver, proszę twój zegarek:

http://www.aliexpress.com/store/prod...252173184.html

Za 3,59 dolara wysyłka za free
Pragnę zauważyć ze sprzedawcy z all do którego Lady podała linka nie chciało się zrobić własnych zdjęć i wklei zdjęcia od chińczyków :p
O dziękuję jest trochę inny z wyglądu
Zastanowię się. Nie wiem za bardzo jak z tej strony się kupuje. Zawsze tylko przez allegro.

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
hej, moje wakacje dobiegają końca, i jutro wyjeżdzamy.
troszkę się obawiam podróży, ale poza tym było cudownie! nie wiem jak mogłam mieć jakiekolwiek obawy aby wyejchać z dzieckiem - moja mam zrzędziła mi w tej kwestii wcześniej. Borys spisał się cudownie, szybko odnalazł tutaj swój rytm dnia, i wystarczyło go przestrzegać, aby był dzieckiem niemalże idealnym! Czasem teściowa, albo moi rodzice tego nie rozumieli i kończyło się histerią (co mnie samą doprawadzało też do szewskiej pasji, bo wystarczyło Boryska uśpić szybko wtedy kiedy zaczynał być marudny a nie rozbawiać bo "nie chce spać").
Dodatkowo rodzice tak dużo mi pomagali - zwłaszcza mój tato, Borysa mi z rąk wyrywał!! wysytarczyło że go gdzieś przy obiedzie wziełam na ręce a tato się podrywał i mówił niemal rozkazującym tonem "daj mi go" Jestem im ogromne wdzięczna bo ostatnie 4 dni naprawdę w pełni się zrelaksowałam .. czasem łatwo aż było zapomnieć, że mam dziecko. Codziennie udawało mi się pływać z płetwami wzdłuż wybrzeża i pó,źniej opalać się na skałkach, słysząc jedynie cykady i szum fal rozbijających się o skały. Pominę incydent z jakimś dewiantem, który wystraszył mnie na tyle, że trzymałam się z dala od brzegu, kiedy nie widziałam na lądzie ludzi ;P
zatęskniłam bardzo za TZ choc przyznam ze w dzien nie mialam nawet czasu, żeby jakoś szczególnie o nim rozmyślać ;P
za to o Was zdarzało mi się często myśleć, zastanawiałam się co piszecie, albo co ja Wam muszę napisać, pochwalić się postępami lub ich brakiem u Boryska no i mam na pewno ogromne braki i muszę uzupełnić swoją wiedzę w kwestii wychowywania Boryska, więc po powrocie zaczynam znowu czytać wątek!
Buziaki dla Was wszytskich i naszych dzieciaczków.
Ale super że wypoczęłaś

pogrubione - ale się rozmarzyłam
Stary 2013-08-31, 20:17   #3528
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Hej dziewczynki! Za mną bardzo intensywny dzień. Ale tak mnie strasznie głowa boli, nabawiłam się chyba jakiejś migreny. Czytałam, że po znieczuleniu do cc tak może być. Prawda to? NIGDY mnie nie bolała głowa, nie wiedziałam co to znaczy. Do teraz. Czuję jakby mi ktoś wiercił i walił jednocześnie młotkiem od środka.

Chciałam się pochwalić, że Blaneczka dzisiaj zjadła ugotowaną przeze mnie zupkę Pierwszy raz dla Niej gotowałam Tyle, że bez mięska. Same warzywka i oliwa z oliwek. Zjadła wielkość dużego słoiczka

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Fewcia moja mała tak miala jak ją moja mama nakarmiła jajecznicą.. Boże ale się z nią wtedy pokłóciłam. Już mie wkur.. to gadanie, że Nadzia to duża baba i może jeść duzo więcej rzeczy niż te co ja jej daję..
jajecznicę? Smażoną???
Jak ja nie mam słów na pogrubione...

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dzięki..ale te obie to bezglutenowe?
A jak zrobisz sałatkę daj znać czy dobra

Jaglana jest bezglutenowa, a orkiszowa glutenowa, dodaję do wieczornego mleka tą glutenową.
My mamy bezmleczne, bo jesteśmy na nutramigenie.

Cytat:
hejka.
za nami kolejna koszmarna ...

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
A co do życia jakoś nie czuje sie ostatnio super. Tzn tak jakby bez fajerwerków nic interesującego sie nie dzieje, a z drugiej strony średnio mi sie coś chce.... Mam nadzieję ze to minie.
Kochana, mam nadzieję, że ci się polepszy
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 20:19   #3529
blogerka
Wtajemniczenie

fewciu: ale az tak dlugi czas po cc ten ból głowy? Myślisz?
pytam z ciekawości bo sama kilka razy miałam takie ukłucia jakby wiercenie a przed ciązą tez nie znałam czegoś takiego jak ból glowy. hmm...
Stary 2013-08-31, 20:19   #3530
charlizz
Zadomowienie

Silver, jest takie forum gdzie jest WSZYSTKO o tym ich chińskim allengro, jak założyć konto, jak kupić itd. fajne, ja zauważyłam ze Ci z all to właśnie tu się często gęsto zaopatrują

Stary 2013-08-31, 20:20   #3531
blogerka
Wtajemniczenie

fewcia a tej glutenwej kaszy to ile dodajesz do nutra? Pełną porcję jak na opakowaniu czy stosujesz się do zasady 1szy miesiąc jedna miarka, drugi druga itd?
Stary 2013-08-31, 20:30   #3532
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Miłego weekendu

Cytat:
Jej, ale mi Was szkoda Ucałuj malutką

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
I jak sobie radzisz z takim egzemplarzem?

Laurko, Ty chyba jestes moja bratnia dusza, jesli chodzi o odzywianie

Powiesz mi jak przygotowujesz te jaglana?

Bylismy dzis z Kuba u mojej kolezanki Poszalal chlopina, pousmiechal sie, padl w drodze powrotnej i spi do teraz Ja glodna jak wilk, ale boje sie piekarnik wlaczyc, bo mi sie na pewno obudzi
Już Ci mówię jak robię. Otóż porządnie ją płuczę na sitku, potem zalewam wodą i najlepiej jak postoi z 8 godzin. Ja tak robię zazwyczaj na noc. A rano wymieniam wodę i w świerzej gotuję, proporcja kaszy do wody 1:2 jak chcę bardziej rozpaćkaną to 1:2,5. Gotuje się taka namoczona błyskawicznie i nie ma goryczki. Normalnie bez namaczania to proporcja taka sama, tylko z 30 minut gotuję, na maleńkim ogniu, jak wchłonie wodę, owijam kocem i pod kołdrę żeby doszła. Młodemu taką gorącą miksuję. Muszę mu na jutro zrobić, kupiłamdaktyle, może dodam dla słodyczy

Byliśmy na basenie, młody zachwycony, chlapał łapkami, kopał nóżkami. Teraz padł i śpi. Oby lepiej po takim wysiłku mu się spało.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 20:33   #3533
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42553937]
ty pewnie na samo słowo SZELKI dostajesz k...cy
[/QUOTE]
o tak!!!!

Cytat:
Uwielbiam ten sklep, najchetniej bym tam wszystkie zakupy robila, ale w tym zapyzialym Gdansku niestety go brak :/
grzeszysz!

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
Witam się z rana, przeczytałam ale nie mam siły na nic, z Małym zaliczylismy pierdyliard pobudek w nocy i to takich dziwnych, że po prostu nie wiedziałam, jak mu pomóc, budził się z płaczem ale takim okropnym, więc ja go do cyca (to zawsze skutkowało) a tu suprajs bo nie chce, wygina się, macha głową i płacze, ani cycka, ani nosić ani bujać. W końcu go położyłam na naszym łóżku, przytuliłam go i głaskałam i szuszałam i w końcu usnął. I tak kilka razy w nocy. Od 3 do 4 nie spał, bo chciał się bawić a od 6 już na nogach.
Oczywiście jak tż potrzebuję to go nie ma, pojechał do mechanika, bo ten zajefajny samochód sprawdzony u mechanika miał coś tam pęknięte i trzeba było uszczelnić także pan mąż u mechanika a ja z Bobkiem urzęduję od rana.
przytulam mocno, mam nadzieję, że w ciągu dnia odpoczęłaś

Cytat:
Wygarnelam mu wczoraj co mi lezy na watrobie, a on? Cisza, a za chwile: nie bede tego komentowal :/
I jak tu gadac szczerze z takim czlowiekiem?

Takze od wczoraj ciche dni
I dobrze!!
znowu będzie kwiatami przepraszał

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Wiecie co Bąbosz zrobił śpimy u t. w pokoju. No i Młody od ściany, a od głowy i nóg jest zagłówek. No i za zagłowkiem przy głowie jest stolik. Na nim laptop stoi bo jak młody zasnąć nie chciał to suszara.
Ja się rano budzę, bo słyszę walenie w klawiaturę. Patrze - dziecka nie ma!
Odwracam się a on na tym stoliku siedzi!!!! Myślałam że na zawał dupne!
jaki mobilny!

Cytat:
Dziołszki, jak ja Wam zazdroszczę że Wasi Tż mają wolne weekendy. Ja dziś znów sama cały dzień

Ale....jutro ma wolne. A jutro nasza pierwsza rocznica ślubu Darie zostawiamy u t. i idziemy na randewu
Kochana dużo miłości!!!!!!
I udanego świętowania jutro

Cytat:

Poradźcie co mam kupić przyjaciółce na ur??? wiem, że niby powinnam wiedzieć ale mam dziure w głowie... no i musze coś kupić na roczek na jutro.... HELPPPPPP!!!!!
a bransoletka lilou dla przyjaciółki???

Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=IXaZw...ature=youtu.be macie Haniulka

Kurde nooo kopnijcie mnie w
na zdrówko!
Stary 2013-08-31, 20:37   #3534
nancykenator
Zakorzenienie

silver no mi ten zegarek i bransoletka też się bardzo podobają, jak znajdziesz gdzieś na all to daj znać, bo ja też tylko allegro i nie wiem, jakbym się gdzie indziej odnalazła

fewcia ugotowanie zupki dla Blaneczki na pewno bardzo smakowała

nawijko jak z tż?

cała zdrówka dla Julaska obyś szybko znalazła przyczynę alergii i ją wyeliminowała

Wy uwielbiacie cukinię a ja mogłabym w ilościach hurtowych jeść paprykę, jak ja kocham paprykę
nakupowałam dziś kaszek dla Kubusia i od poniedziałku będziemy próbować

czy wiecie, co u Debrah?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 20:39   #3535
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki! Za mną bardzo intensywny dzień. Ale tak mnie strasznie głowa boli, nabawiłam się chyba jakiejś migreny. Czytałam, że po znieczuleniu do cc tak może być. Prawda to? NIGDY mnie nie bolała głowa, nie wiedziałam co to znaczy. Do teraz. Czuję jakby mi ktoś wiercił i walił jednocześnie młotkiem od środka.
fewciu, ja słyszałam coś takiego że nie wolno 12 godzin po znieczuleniu głowy podnosić jak się leży bo będą problemy z migrenami no i zapytałam o to ego facecika co mnie znieczulał przed cc i powiedział że to bzdura i tak było rzeczywiście ale kupę lat temu jak czymś innym znieczulali.

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-08-31 o 20:44
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 20:39   #3536
bijkora
Rozeznanie

Silver Nadzia nawet ćwiartki ząbka nie ma

Little A jak to się robi?? Bo brzmi smacznie

Włosomaniaczka

Stary 2013-08-31, 20:40   #3537
nancykenator
Zakorzenienie

dziękuję też za wszystkie odpowiedzi na moje pytania, jak zawsze jesteście bardzo pomocne i niezawodne

mieliśmy też dzisiaj gości, małżeństwo z dwójką dzieci i wiecie, co podłamałam się. Ja to chyba nie nadaję się na matkę, źle się Kubusiem zajmuję ...
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 20:46   #3538
badziabadzia
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny

Tz mi nie daje was poczytac a wy pedzicie jak szalone!

U nas bez zmian, w dzien jęczydło, noce tragiczne... zycie

Dziewczyny, jak wygladaja Wasze blizny po nacieciu krocza? Widać je bardzo?
Stary 2013-08-31, 20:48   #3539
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
odpoczywaj i ciesz się obecnością męża!

Cytat:
jestem ... dziewczyny co ja dzis przezylam, masakra ...
jak teraz? lepiej? odpoczęła Malutka?

Cytat:

Kochane dziecko chciało się przytulić do mamy, a Ty się spisku doszukujesz

Cytat:
uwielbiam! A najbardziej placuszki!

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Wpadłam tylko napisać, że takie wykopki to ja mogę zawsze mieć
Jak wracaliśmy na wozie, to nieźle na mężu poskakałam

Bubusia taka grzeczna jest, złości się tylko albo jak senna, albo głodna, albo się nudzi. A tak sama się bawi, sama zasypia...

Lecem, może jutro się odezwę.

Cytat:
A co do cukinii ... muszę przyznać że nigdy nie jadłam. Nawet nie wiem jak smakuje MUSZĘ spróbować skoro tak zachwalasz

Jakie dania z cukinią polecasz?
ja nie lady, ale powiem Ci jakie ja robię
1. placuszki z cukinii
2. leczo
3. nadziewaną cukinię
4. grillowana cukinię do sałatek

Cytat:
fewciu: ale az tak dlugi czas po cc ten ból głowy? Myślisz?
pytam z ciekawości bo sama kilka razy miałam takie ukłucia jakby wiercenie a przed ciązą tez nie znałam czegoś takiego jak ból glowy. hmm...
wiesz co ja czytałam, że taki może być hmmm.. skutek uboczny znieczulenia.

Cytat:
fewcia a tej glutenwej kaszy to ile dodajesz do nutra? Pełną porcję jak na opakowaniu czy stosujesz się do zasady 1szy miesiąc jedna miarka, drugi druga itd?
nie nie. dodaję jedną miarkę na razie, bo ostrożnie wprowadzam gluten, przez skaze małej. Od następnej soboty będę dawać już dwie miarki.
Stary 2013-08-31, 20:54   #3540
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
fewciu, ja słyszałam coś takiego że nie wolno 12 godzin po znieczuleniu głowy podnosić jak się leży bo będą problemy z migrenami no i zapytałam o to ego facecika co mnie znieczulał przed cc i powiedział że to bzdura i tak było rzeczywiście ale kupę lat temu jak czymś innym znieczulali.
o widzisz, może to nie ma związku. Ja niby podnosiłam głowę, ale sama nie wiem. Mi nie kazali tylko wstawać przez 8h.v

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziękuję też za wszystkie odpowiedzi na moje pytania, jak zawsze jesteście bardzo pomocne i niezawodne

mieliśmy też dzisiaj gości, małżeństwo z dwójką dzieci i wiecie, co podłamałam się. Ja to chyba nie nadaję się na matkę, źle się Kubusiem zajmuję ...
co Ty znowu wymyśliłaś? Czemu tak uważasz???
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości