Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusiowy:-) - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-30, 10:20   #901
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya
Dot.: Odp: Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkow

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
ewcik spełnienia marzeń i wszystkiego najlepszego kochana a najbardziej życzę Ci bobaska

natalyya jak tam?? ruszyło się coś??

magdziaS jak tam orzeszek powtarzałaś jeszcze betę??
no hej wczoraj wzięłam pierwszą dawke progesteronu i tempka poszłą w góre w końcu no ale te len lek może powodować wzrost temperatury także na dwoje babka wróżyła;P Jak tam i Ciebie się sprawy mają?
Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
Witam z kawką i torcikiem
wczoraj miałam fajną

dziękuje bardzo za życzonka

jeśli chodzi o mnie to przepraszam serdecznie

Każdy powód do zakupów jest dobry, no nie?

Madzia i co dostałaś L4 ?

A oto moje sukienki:
Dokładnie Ewcik Ciesze sie że imprezka urodzinowa udana) No i sper te sukienki sobie kupiłas Jak je dostaniesz to poprosimy fotki :P
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
No zostalo cos ponad 60 dni do porodu :p
Jak mi sie internet naprawi do wrzuce

Kazdy powod do zakupow jest dobry :P

Moja tesciowa tez ostatnio mnie wkurza

Brilliant, sporo jest kupowania, sporo wybierania i trudnych decyzji do podjecia ktore wybrac

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
60dni? Omg jak ten czas zapinkala!! nic dziwnego że już masz wyprawke bo to zleci pędzikiem Ja ost robiłam porządek w szafie i wyrzuciłam dużo ubrań no to teraz muszę uzupełnić braki
Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
ewcik: bardzo mi się podobają sukienki

jak Wam pisałam chcieliśmy jechać teraz w góry, a tu patrzymy pogodę na przyszły tydzień i ma być np. 1-3 stopni na Kasprowym Wierchu plus śnieg z deszczem o matko ...a my chcieliśmy pochodzić po górach a tu chyba się nawet nie wybierzemy
śnieg No nie to faktycznie kiepska pogoda chociaż może być nawet fajnie ubierzecie się ciepło i będzie dobrze

Tak w ogóle to Dzień dobry ale u nas pogoda... wieje leje... cud miód ... do pracy dziś idę na 11 jak co piątek tak mi sie nie chce...
Magda jak tam???
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 11:03   #902
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio

Cytat:
jak Wam pisałam chcieliśmy jechać teraz w góry, a tu patrzymy pogodę na przyszły tydzień i ma być np. 1-3 stopni na Kasprowym Wierchu plus śnieg z deszczem o matko ...a my chcieliśmy pochodzić po górach a tu chyba się nawet nie wybierzemy
ja już u siebie czuję zapach jesieni i słońce też już takie jesienne jest, więc że śnieg z deszczem w górach mnie nie dziwi :P
Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość
60dni? Omg jak ten czas zapinkala!! nic dziwnego że już masz wyprawke bo to zleci pędzikiem Ja ost robiłam porządek w szafie i wyrzuciłam dużo ubrań no to teraz muszę uzupełnić braki
dokłądnie 67 dni zostało mogłam jeszcze poczekać trochę ale im szybciej tym lepiej, poza tym wszytskim powtarzam ze Nela wyjdzie w październiku, bo takim sprzataniu jakie mnie czeka :P
Cytat:
Napisane przez Dominika2302 Pokaż wiadomość
Witam wizytę w klinice mamy na 19 września oby coś pomogli.....
Wieczorem idę do gina po skierowania na te wszystkie wyniki zawsze coś zaoszczędzę.
trzymam kciuki zeby jakiś efekt ta wizyta w kinice przyniosła
Cytat:
lineczka: wstaw jakąś obecną fotkę brzuszka już w sumie niedługo będziesz miała szkraba na świecie
jeszcze trochę, ale zleci nie wiadomo kiedy, bo do tej pory czas mi szybko poleciał :P zdjęcie wrzucam
Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość

A oto moje sukienki:
ta biała mi się podoba :ehehm:

ja musze poszukać sukienki bo mam przez 3 tygodnie pod rząd wesela :P zaczynamy maraton 21 września

do mamuś gdybyście chciały w aptkeach Dbam o zdrowie są pampersy Pampers Premium Care wszytskie rozmiary po 39,99
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20130830_105651.jpg (66,0 KB, 25 załadowań)
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 11:07   #903
magdziaS
Podróżniczka

Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio

Cześć dziewczyny Mam zwolnienie do 10ego września Chciałam do końca czyli do 13ego, ale to by było wiecej niż 2 tyg więc nie dostałam, mogę iść ewentualnie na przedłużenie. Dostałam też skierowanie na większość badań przepisanych przez ginka, więc jestem zadowolona. Po resztę muszę iść do ginka na NFZ. Na razie nie wiem co zrobię. Chciałam iść na początku do gina 10 września, ale będę wtedy w 6t 4dc i nie wiem czy będzie juz widać serduszko czy to nie za wcześnie A nie chciałabym isć do pracy przed USG tak sobie postanowiłam
Mamuśki w którym tc zobaczyłyście po raz pierwszy serduszko ?

Cytat:
Napisane przez Dominika2302 Pokaż wiadomość
Witam wizytę w klinice mamy na 19 września oby coś pomogli.....
Wieczorem idę do gina po skierowania na te wszystkie wyniki zawsze coś zaoszczędzę.
No to trzymam żeby wyniki były ok. Fajnie, że udało Ci się umówić na 19ego juz niedługo. Mam nadzieję, że wizyta spełni Twoje oczekiwania.

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Ja dziś już po wizycie i jak z nim tak pogadałam to stwierdził, że wcale nie muszę jeździć na te konsultacje do PO, bo to i tak nic nowego nie wniesie, nic nowego nie zobaczymy. Ale nie przyznał się, że nie pracuje tu w szpitalu. Więc nie ciągnęłam go za język, ale na następnej wizycie mamy już rozmawiać o porodzie, więc wtedy chyba już będzie musiał być szczery... Jak na razie nie wiem jaką podejmiemy decyzję do tych konsultacji. Mam czas do środy
Jak wchodziłam do przychodni to wychodziła jedna pacjentka i strasznie płakała a jakaś kobieta ją pocieszała. Nie miała brzuszka, ale pomyślałam sobie, że w maju wyglądałam podobnie dlaczego tyle nieszczęść??
Życie jest na prawdę takie niesprawiedliwe. To zupełnie tak jakby Bóg dawał tym którzy na to nie zasługują a odbierał dobrym ludziom. Ech...
Szkoda, że musicie trwać w takiej niepewności. No i kurcze ginek móglby się wreszcie przyznać

Cytat:
hej
ja Was podczytuję,ale nic nie piszę bo ile razy bym napisała to moje posty są pomijane i dlatego się nie odzywam

Madzia
, jeszcze raz gratuluję wzrostu bety, bedzie dobrze zobaczysz!
Dziękuję I prosze mi tutaj nie znikać czasem jest taki natłok postów, że same nie wiemy co komu odpisać. Ale nie ma się co z tego powodu obrażać tylko pisać i już - najwyżej czasem nas upomnieć

Cytat:
Napisane przez Linka07 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny strasznie ciężko was nadrobić mimo, że tylko dwa dni nie zaglądałam. Nie odnoszę się do tego co napisałyście, bo za dużo tych informacji i nie ogarniam za bardzo

Poza tym wracamy do starań i trochę się z tego powodu denerwuje
Zaciskam mocno za staranka. Taka przerwa na pewno dobrze Wam zrobiła No i teraz plemniki muszą ruszyć w bój

Cytat:
u nas w porządku, wczoraj zaczęłyśmy z małą 31/33 tydzień, jestem 10kg na plusie, Nela szaleje cały czas, wypycha mi ciągle a to nóżki, a to rączki a to dupkę nie wiem czy Wam pisałam ale jest już przekręcona główką w dół, ciągle ma czkawki
w sobotę zamawiamy wózek, jednak nie bierzemy x-landera, wyprawkę już mam całą skompletowaną, brakuje mi tylko staników do karmienia ale to zostawię na sam koniec bo nie wiem jaki rozmiar kupować
wczoraj zaczęliśmy spory remont robić, więc mam burdel na kółkach w domu, wszędzie kupę kurzy a to nie koniec jeszcze
10 kg to chyba przytyłaś w normie ?Wszystko się ładnie zrzuci przy karmieniu
A co za remoncik robicie ?

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość

magdziaS jak tam orzeszek powtarzałaś jeszcze betę??
Kindziu, betę razem z badaniami idę zrobić w poniedziałek. Powinna przez tydzień sporo urosnąć, mam nadzieję Plamienia zmniejszyły intensywność, ale nadal coś tam leci Muszę się skonsultować jeszcze z ginkiem, on niby twierdzi, że macica się oczyszcza
A jak u Ciebie siczułejszon ? Zaczęłaś juz brać dupka ? Test w niedzielę ?

Natalka - jak samopoczucie ? Jak tempka się zachowuje ? Już doczytałam Czyli wzrosła tak jak mówiłam Kiedy testujesz w takim razie ?

Agi - proszę do nas zaglądać częściej jak tylko będziesz mogła. Nie bedzie bacików dla ciężarnej

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Lineczka - ale fajny brzusio

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2013-08-30 o 11:13
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 11:20   #904
Linka07
Rozeznanie

Witam

Madzia ale Ci zazdroszczę tych początków ciąży no i oczywiście tego wolnego Jakoś twoją ciążę chyba najbardziej przeżywam tutaj na forum i tak myślę, że te odczucia o których piszesz i u mnie by występowały

Lineczka niezły masz brzusio

Dominika nie mogę się doczekać twojej wizyty w klinice, bardzo jestem ciekawa co Ci tam powiedzą.

Ależ się dzisiaj nażarłam słodkości muszę Tż na rower wyciągnąć żeby to spalić
Linka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 11:20   #905
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Mam zwolnienie do 10ego września Chciałam do końca czyli do 13ego, ale to by było wiecej niż 2 tyg więc nie dostałam, mogę iść ewentualnie na przedłużenie. Dostałam też skierowanie na większość badań przepisanych przez ginka, więc jestem zadowolona. Po resztę muszę iść do ginka na NFZ. Na razie nie wiem co zrobię. Chciałam iść na początku do gina 10 września, ale będę wtedy w 6t 4dc i nie wiem czy będzie juz widać serduszko czy to nie za wcześnie A nie chciałabym isć do pracy przed USG tak sobie postanowiłam

No to trzymam żeby wyniki były ok. Fajnie, że udało Ci się umówić na 19ego juz niedługo. Mam nadzieję, że wizyta spełni Twoje oczekiwania.

Życie jest na prawdę takie niesprawiedliwe. To zupełnie tak jakby Bóg dawał tym którzy na to nie zasługują a odbierał dobrym ludziom. Ech...
Szkoda, że musicie trwać w takiej niepewności. No i kurcze ginek móglby się wreszcie przyznać

Dziękuję I prosze mi tutaj nie znikać czasem jest taki natłok postów, że same nie wiemy co komu odpisać. Ale nie ma się co z tego powodu obrażać tylko pisać i już - najwyżej czasem nas upomnieć

Zaciskam mocno za staranka. Taka przerwa na pewno dobrze Wam zrobiła No i teraz plemniki muszą ruszyć w bój

10 kg to chyba przytyłaś w normie ?Wszystko się ładnie zrzuci przy karmieniu
A co za remoncik robicie ?

Kindziu, betę razem z badaniami idę zrobić w poniedziałek. Powinna przez tydzień sporo urosnąć, mam nadzieję Plamienia zmniejszyły intensywność, ale nadal coś tam leci Muszę się skonsultować jeszcze z ginkiem, on niby twierdzi, że macica się oczyszcza
A jak u Ciebie siczułejszon ? Zaczęłaś juz brać dupka ? Test w niedzielę ?

Natalka - jak samopoczucie ? Jak tempka się zachowuje ? Już doczytałam Czyli wzrosła tak jak mówiłam Kiedy testujesz w takim razie ?

Agi - proszę do nas zaglądać częściej jak tylko będziesz mogła. Nie bedzie bacików dla ciężarnej

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Lineczka - ale fajny brzusio
heh tak wzrosła po tym progesteronie także okej, samopoczucie takie sobie od 3 dni tż ze mną nie gada nie poznaje go obraża się o byle co... termin @ mam na 10go wiec wcześnej nie testuje ew dzień /dwa... co by wiedzieć czy kontynuować progesteron czy nie...
Dobrze że dostałaś L4 teraz się oszczędzaj) Ja nie pomogę bo nie wiem kiedy serducho pika:P

Lineczka nie zły remont wam się szykuje! tylko się nie przeforsuj... No i jaki duży brzusioo
Stary 2013-08-30, 11:31   #906
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia, ja dosyć późno bo dopiero w 9 tygodniu
a z remontu robimy: wymieniamy okna, jedno całkiem powiększamy i robimy tarasowe, wymieniamy drzwi wejściowe (znaczy już są wymienione), robimy łazienkę- stawianie ściany działowej, układanie płytek, obniżamy sufit, korytarz- układanie płytek, malowanie ścian, obniżanie sufitu, plus ogrzewanie podłogowe w korytarzu i łazience, w nowej sypialni układamy panele, malujemy ścianę działową obniżamy sufit i w pokoju małej tapetujemy jedną ścianę tapetą w sówki i obniżamy sufit :P
no i oczywiście wstawiamy nowe meble

jak pomyślę ile na to kasy poszło to aż mnie trzęsie

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka07 Pokaż wiadomość
Lineczka niezły masz brzusio
dziękuję
Cytat:
Lineczka nie zły remont wam się szykuje! tylko się nie przeforsuj... No i jaki duży brzusioo
kupa remontu :P nie wiem czy nie będę musiała prosić o pomoc w sprzątaniu bo ja sama nie dam rady, bo dla mnie najprostsze sprzątanie jest już problemem..
ostatnio porwałam się na robienie kopytek, nie dość że nie miałam siły mielić ziemniaków i wyrabiać ciasta to jeszcze się nastałam przy kuchni a potem plecy bolą, brzuch boli, nogi popuchnięte i ledwo żywa
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-08-30 o 12:26
Stary 2013-08-30, 13:30   #907
Lila_27
Zakorzenienie

Madziu ja zobaczyłam 2 dni temu dokładnie 8 tyg i 3 dniu w 6 tyg nie było widać

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Muszę się Wam pochwalić, że wsiadłam po rocznej przerwie do samochodu Strasznie się boję jeździć, ale Tż mnie zmusił dzisiaj i ma rację, bo za każdym razem muszę się prosić, żeby mnie zawiózł gdzieś
Zrobiłam też dzisiaj te zlecone badania, wyniki w poniedziałek, trzymajcie kciuki

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:

kupa remontu :P nie wiem czy nie będę musiała prosić o pomoc w sprzątaniu bo ja sama nie dam rady, bo dla mnie najprostsze sprzątanie jest już problemem..
ostatnio porwałam się na robienie kopytek, nie dość że nie miałam siły mielić ziemniaków i wyrabiać ciasta to jeszcze się nastałam przy kuchni a potem plecy bolą, brzuch boli, nogi popuchnięte i ledwo żywa
Nie przemęczaj się tak, teraz masz wymówkę, żeby móc odpoczywać jak najwięcej, bo jak szkrabik się urodzi to nie odpoczniesz
28.08.2013 12 mm serduszko

07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN
Lila_27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 13:41   #908
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_27 Pokaż wiadomość
Madziu ja zobaczyłam 2 dni temu dokładnie 8 tyg i 3 dniu w 6 tyg nie było widać

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Muszę się Wam pochwalić, że wsiadłam po rocznej przerwie do samochodu Strasznie się boję jeździć, ale Tż mnie zmusił dzisiaj i ma rację, bo za każdym razem muszę się prosić, żeby mnie zawiózł gdzieś
Zrobiłam też dzisiaj te zlecone badania, wyniki w poniedziałek, trzymajcie kciuki

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Nie przemęczaj się tak, teraz masz wymówkę, żeby móc odpoczywać jak najwięcej, bo jak szkrabik się urodzi to nie odpoczniesz
wiesz tylko ja nie lubię prosić kogokolwiek o pomoc bo wolę zrobić sama

i bardzo dobrze że wsiadłaś, bo jak przyjdzie maleństwo to nawet do lekarza będzies zmogła jechać sama a nie prosić kogoś

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-30, 13:59   #909
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

lineczka: super brzuszek. nie dziwię Ci się , że nie masz siły stać, w ciąży wszystko puchnie

Natalya: tylko, że tżnie chce w taką pogodę chodzić po górach ,bo on woli jak jest sucho kiedyś jak padał deszcz to się wywaliłam w górach bo takie śliskie kamienie ...prosiłabym Cie o zaktualizowanie Dziewczyneczka89 Magda lat 24 6cs II 25.09

lila:
najlepiej na głęboką wodę i wtedy się nauczysz jeździć
Stary 2013-08-30, 15:41   #910
ula_betula
Zadomowienie

ewcik spóźnione 100 lat!

natalyyya baciki dla tżta! Nie wiem co Ci faceci sobie czasem myślą - przecież rodzic/przyszły rodzic to nie tylko matka też jestem cięta ostatnio w tym temacie heh.

Lila a teściowa proponowała Ci pomoc przy porodzie? jeju, też bym się dziwnie czuła

brilliant strasznie przykre są takie sytuacje

lineczka za nieobecność
oj nie pitol kobito tylko dawaj znać co u Ciebie! Ja też czasem piszę na jakiś temat i zadaję pytanie a zero odzewu - tak uroda forum chyba

wózek wygląda bardzo fajnie, jaki kolor?

a brzusio piękny

magdzia serducho zobaczyłam w 8tc.

Lila Cwicz jazdę, ćwicz, pewność siebie za kółkiem przyda się jak np. z malenstwem będziesz jechać do lekarza

Dziewczyny, my po dwóch wizytach u lekarza... padam!
Wczoraj ortopeda - bioderka się poprawiły jest idealnie, pilechowanie pomogło
Dzisiaj - szczepienia. Masakra, płakałam razem z córką. Ale cieszę się bo mamy super pediatrę, bardzo dokładnie wszystko tłumaczy i doradzi
To wszystko tak w skrócie, dni pełne emocji... teraz maleńka bardzo przeżywa tę wizytę, płakała rozpaczliwie, teraz chlipie mi na rączkach przez sen, serce mi się kraja

yev
Info dla Ciebie: warto kupić szczepionkę acelularną przeciwko krztuścowi, ma mniej skutków ubocznych i dużo mniejsze ryzyko powikłań. Warto też zamienić szczepionkę euvax (tę na wzw) na europejską. euvax ma wadliwe serie (np. ostatnio wadliwą serią szczepili dzieci), ta europejska pewniejsza a kosztuje tylko 40 zł.
ula_betula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 15:56   #911
magdziaS
Podróżniczka

No to mogę się nastawić, że nie zobaczę serduszka 10 września. Najwyżej wezmę kolejne L4 i pójdę do gina 24ego już na NFZ wtedy to już coś być widać powinno

Natalka - na nim też ciąży duży stres. Musi mieć teraz gorsze dni i w ten sposób odreagowuje. Jestem pewna, że niebawem zmieni nastawienie a juz na pewno szybko się pogodzicie Musisz zatestować 10ego i muszą wyjść dwie kreski, jak pójdę na to USG 10ego to muszę zobaczyć serduszko i będziemy się cieszyć razem! Mocne

Ula Na szczęście te ciężkie chwile już za Wami. Dobry pediatra to skarb

Lineczka - to juz poważniejszy remont. Zmierzacie ku końcowi ?

Lila - to w który jesteś tc ? Dwa tyg po pierwszy teście byłaś na USG i nie było nic widać ? To u mnie wypadnie mniej więcej dwa i pół tyg. od daty pierwszych II kresek. Więc może i faktycznie nic nie bedzie widać

Stary 2013-08-30, 15:59   #912
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula_betula Pokaż wiadomość
lineczka za nieobecność
oj nie pitol kobito tylko dawaj znać co u Ciebie! Ja też czasem piszę na jakiś temat i zadaję pytanie a zero odzewu - tak uroda forum chyba

wózek wygląda bardzo fajnie, jaki kolor?

a brzusio piękny

Dziewczyny, my po dwóch wizytach u lekarza... padam!
Wczoraj ortopeda - bioderka się poprawiły jest idealnie, pilechowanie pomogło
Dzisiaj - szczepienia. Masakra, płakałam razem z córką. Ale cieszę się bo mamy super pediatrę, bardzo dokładnie wszystko tłumaczy i doradzi
To wszystko tak w skrócie, dni pełne emocji... teraz maleńka bardzo przeżywa tę wizytę, płakała rozpaczliwie, teraz chlipie mi na rączkach przez sen, serce mi się kraja
Ula, właśnie z kolorem mamy problem :P bo mi się podoba szaro czarny i fioletowy (z tym że TŻ mówi że on taki oczoje.bny jest) a małżowi podoba się kremowo- czekoladowy i pistacjowy i nie możemy dojść do porozumienia :P podejrzewam ze zdecydujemy jutro jak pojedziemy go zamawiać

co do płakania i szczepień, też będę ryczała ja to w ogóle dziwna jestem bo nawet jak jakieś dziecko płacze to i mi się chce płakać nie ważne czy to dziecko z rodziny, jakieś znajome czy obce

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Lineczka - to juz poważniejszy remont. Zmierzacie ku końcowi ?
coś Ty postawiona jest ściana do łazienki dopiero i drzwi wejściowe wymienione byłoby więcej zrobione ale musieliśmy jechać wymienić płytki do korytarza bo dostaliśmy nie taki kolor jak chcieliśmy, a ona dopiero mają przyjechać ok 10 września liczę że we wrześniu skonczymy

Nela 5/11/13
Stary 2013-08-30, 16:19   #913
ula_betula
Zadomowienie

madzia całkiem możliwe, że zobaczysz ale jeśli nie to nie załamuj się, po prostu będziesz musiała troszkę dłużej poczekać
jak samopoczucie?
Stary 2013-08-30, 18:24   #914
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez ula_betula Pokaż wiadomość
madzia całkiem możliwe, że zobaczysz ale jeśli nie to nie załamuj się, po prostu będziesz musiała troszkę dłużej poczekać
jak samopoczucie?
Dzięki, czuje się całkiem dobrze. Jestem tylko zmęczona popołudniami i muszę się zdrzemnąć Mam okropne wzdęcia i zgagi, lekkie kłucia po boku podbrzusza i sikam nałogowo do czego nie mogę przywyknąć Poza tym ok
Trochę panikuję, wiem, ale staram się myśleć pozytywnie chociaż będę niespokojna do czasu zobaczenia serduszka, więc lepiej dla mnie, dla fasolki i TŻta no i dla Was (bo będę Was tu męczyć ) żeby było widać wcześniej niż później.

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2013-08-30 o 18:27
Stary 2013-08-30, 19:18   #915
Ninquelote
Wtajemniczenie

Cytat:
W 8. Ale wcześniej nie miałam robionego USG.
Cytat:
A Tż mnie wqrzył... mam wrażenie że ta chęć dziecka to tylko mnie dotyczy wkurza mnie że się w ogóle nie angażuje ,inni chodzą na badania jak trzeba badają się żeby tylko móc zaciążyć a on zawsze jakieś problemy robi...przykro mi jest i tyle... Co do tempki to mam nadzieje że coś zdziałam tym progesteronem jak nie to jeszcze mam drugą opcję z clo;P chociaż wolałabym jej nie wykorzystywać ale to sobie mogę chcieć... Jak nie mam owulacji to bez clo moge sobie .... No nic czekamy
A ta Twoj lekarz rodzinny to jakiś spoko?
Mi mąż w styczniu powiedział, że on to chyba dziecka nie chce. Po prawie roku starań. Tydzień później test wyszedł pozytywny.

Byłam dzisiaj na wizycie u lekarza. Przytyłam 4 kg w trzy tygodnie
Żadnych objaw porodu więc czekamy. To może nawet i lepiej bo w kompletowaniu wyprawki jesteśmy daleko. Dla siebie nie mam w sumie nic jeszcze.
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 19:37   #916
Linka07
Rozeznanie

Natalia co do Tż to powiem Ci, że mój też się raczej nie angażuje. Wprawdzie robi badania bez gadania, ale generalnie uważa, że bez dzieci jego życie nie będzie wcale gorsze. No i kiedy widzi dzieci to zazwyczaj mówi o nich "głupie bachory" Czasem mam wrażenie, że te starania są tylko z mojej inicjatywy. Wczoraj trochę o tym wszystkim rozmawialiśmy i generalnie potwierdziło się, że on się przyzwyczaja do bezdzietnego życia, ewentualnie dopuszcza możliwość inseminacji, ale to chyba tylko jeśli ja będę się upierać...

Ale tak czy inaczej do końca roku nie będę szła na jakieś specjalne badania , chyba że trafię na jakiegoś fajnego gina bo we wrześniu muszę iść zrobić cytologię. I wybieram się na nfz bo bez sensu znowu płacić.

Ula świetnie że bioderka małej są ok.
Stary 2013-08-30, 22:13   #917
Dominika2302
Zadomowienie

Witam się wieczorkiem. Tak w 100 % szczerze to nie pamiętam w ogóle co pisałyście pomimo tego, że starałam się uważnie czytać
Lineczka super brzusio....
Madzia nie stresuj się bo to na dobre nie wyjdzie ani tobie ani dzidziulce,
Linka szkoda że tż się jakoś specjalnie nie angażuje, mój małż co @ powtarza że trudno, że mamy Jaśka i nam wystarczy i tp ale wiem że bardzo chce 2 dziecko i o dziwo bez żadnego "ale" w każdej chwili zrobi wszystkie badania jakie mu każę.... no i już całkiem nie długo będzie musiał bo na 19 będą potrzebne.
W poniedziałek wczesnym rankiem prawdopodobnie wyjeżdżamy więc przez 2 tygodnie będę sporadycznie do was zaglądać, biorę kompa ale nie wiem jak tam będzie z netem.
Tak sobie czytam co napisałam i jakoś mi to nie brzmi całkiem poprawnie ale mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi i przepraszam że nie wszystkim odpisałam ale od rana mnie nie było i jakoś nie ogarniam co naskrobałyście.

Tak mi się przypomniało, dzisiaj w jakimś horoskopie przeczytałam że po 19 przestanę na coś czekać czy otrzymam to na co czekam już sama dokładnie nie pamiętam, w każdym bądź razie na 19 mam wizytę w klinice i oby to był pozytywny znak a nie że przestanę czekać bo nie ma szans na to że się doczekam.... Cholera wiecie o co mi chodzi????? Nie wierze w horoskopy itp ale jakoś w głowie mi to utkwiło....

Edytowane przez Dominika2302
Czas edycji: 2013-08-30 o 22:28
Dominika2302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 23:30   #918
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Przepraszam was dziewczyny ze nie odpisuje każdej z osobna sle padam na ryj za przeproszeniem ... Dopiero teraz usiadlam po pracy ... widzę ze nie tylko ja mam takie chocki klocki z Tz'tem ... Moj leci po bandzie brakuje mi do niego słów , jakiś obrazalski sie zrobił ... Czepia sie wszystkiego mam ochotę powiedzieć mu co o tym myśle ale wiem ze tym rozpętam trzecia wojnę światowa ... I na co mi to ... Stres stres stres ... Uciekam spać buziaki dla wszystkich
Stary 2013-08-31, 06:28   #919
Dominika2302
Zadomowienie

Witam się baaaardzo wczesnym rankiem. Obudziłam się o 5 i coś nie mogę spać....
Stary 2013-08-31, 06:30   #920
ewccik
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkow

Cytat:
ewcik: bardzo mi się podobają sukienki
Cytat:
ta biała mi się podoba
Cytat:
Dokładnie Ewcik Ciesze sie że imprezka urodzinowa udana) No i sper te sukienki sobie kupiłas Jak je dostaniesz to poprosimy fotki :P
dzięki dzięki ta biała to trochę z myślą o fasolince
Cytat:
Tak w ogóle to Dzień dobry ale u nas pogoda... wieje leje... cud miód ... do pracy dziś idę na 11 jak co piątek tak mi sie nie chce...
a u nas tak cieplutko wczoraj było

Lila 27 najgorzej to jest się przemóc po dłuższym czasie, ja kiedyś od zrobienia prawka przez kilka lat może 3 nie chciałam jeździć a teraz nie ma dnia żeby samochód nie był mi potrzebny
ula_betula ja też płakałam na szczepieniach razem z córcią, a robiłaś skojarzone czy w 3 miejsca kłuli?
Madzia ale Ci fajnie, odpoczywaj kochana i się oszczędzaj.
A i dziewczynki dzięki jeszcze raz za życzonka

---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ----------
oooo Dominika a myślałam że ja jestem pierwsza
z tym że ja z musu bo mam wizyte o 7.30 u dentysty, wyobrażacie to sobie?, w sobotę o 7.30 i do tego dentysta. masakra jakaś

Edytowane przez ewccik
Czas edycji: 2013-08-31 o 06:31
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-31, 07:39   #921
ula_betula
Zadomowienie

ewcik niezła pora na wizytę robiłam 3 wkłucia. Ja też miałam wczesną pobudkę, ale na szczęście nocka spokojna
Stary 2013-08-31, 09:36   #922
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

hej dziewczynki... mimo snu dalej jestem padnięta... budziłam sie 500razy w nocy bo mnie dłonie swędziały...

ewccik hehe spryciulo Ty już sobie sukienki kupujesz ciążowe:P heh No i dlaczego ta wizyta tak wcześnie??

Dominika udanego urlopu
Stary 2013-08-31, 09:57   #923
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

natalya: to jakąś alergię masz?

ula: fajnie, że z bioderkami lepiej : )

dominika: właśnie udanego urlopu ja nie wierzę w żadne horoskopy

ja w nocy nie spałam przez silny ból @ :/ już myślałam, że tabletka mi po ponad godzinie nie pomogła
Stary 2013-08-31, 10:26   #924
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:

ja w nocy nie spałam przez silny ból @ :/ już myślałam, że tabletka mi po ponad godzinie nie pomogła
Mam egzeme i nie powinnam pracować w zawodzie... Współczuje bólu . Ja zasypiam na stojąco ...
Stary 2013-08-31, 12:05   #925
Linka07
Rozeznanie

Dominika bawcie się dobrze. Może to jakiś znak z tym horoskopem, taka zbieżność z datami to może coś znaczyć

A my jutro startujemy do Norwegii, mam nadzieję że pogoda dopisze. Tzn. żeby chociaż nie padało bo ciepło to i tak pewnie nie będzie.
Stary 2013-08-31, 13:04   #926
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

linka: o to fajnie, na ile lecicie?

natalya: to niefajnie...też kiedyś miałam na rękach tą egzemę, ale jak byłam młodsza.
Stary 2013-08-31, 13:29   #927
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:

Cytat:

natalya: to niefajnie...też kiedyś miałam na rękach tą egzemę, ale jak byłam młodsza.
Niestety u mnie jest coraz gorzej ..lekarze mówią ze powinnam zmienić prace ale to nie jest takie proste ...

linka Norwegia no no macie tak kogoś znajomego ? Myśle ze ok 16/20 st to tam będzie

Edytowane przez Natalyyya
Czas edycji: 2013-08-31 o 13:31

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-31, 13:43   #928
Linka07
Rozeznanie

Cytat:

Lecimy dokładnie na tydzień

Cytat:
Niestety u mnie jest coraz gorzej ..lekarze mówią ze powinnam zmienić prace ale to nie jest takie proste ...

linka Norwegia no no macie tak kogoś znajomego ? Myśle ze ok 16/20 st to tam będzie
Mój Tata pracuje w Norwegii i do niego lecimy, w innych okolicznościach raczej byśmy nie wybierali tego miejsca na wakacje ze względów finansowych. Ale skoro nie musimy płacić za mieszkanie i jedzenie w sumie też nie, to warto pojechać, zwłaszcza że mój Tż jeszcze tam nie był.

Natalka objawy egzemy masz cały czas takie same czy raz silniej a raz słabiej to odczuwasz?

Idę piec ciasto dyniowe
Stary 2013-08-31, 19:19   #929
Dominika2302
Zadomowienie

Tradycyjnie weekend i cisza jak makiem zasiał....
Stary 2013-08-31, 19:22   #930
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

linka: to fajnie, życzę udanego pobytu

natalya: to musisz jakieś maści mieć do smarowania na ukojenie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości