|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkow
Cytat:
?Cytat:
Ciesze sie że imprezka urodzinowa udana ) No i sper te sukienki sobie kupiłas Jak je dostaniesz to poprosimy fotki :PCytat:
Ja ost robiłam porządek w szafie i wyrzuciłam dużo ubrań no to teraz muszę uzupełnić braki![]() ![]() ![]() Cytat:
Tak w ogóle to Dzień dobry ale u nas pogoda... wieje leje... cud miód ... do pracy dziś idę na 11 jak co piątek tak mi sie nie chce... Magda jak tam??? |
||||
|
|
|
|
#902 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ta biała mi się podoba :ehehm: ja musze poszukać sukienki bo mam przez 3 tygodnie pod rząd wesela :P zaczynamy maraton 21 września ![]() do mamuś gdybyście chciały w aptkeach Dbam o zdrowie są pampersy Pampers Premium Care wszytskie rozmiary po 39,99
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||
|
|
|
|
#903 | |||||
|
Podróżniczka
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
Cześć dziewczyny
Mam zwolnienie do 10ego września Chciałam do końca czyli do 13ego, ale to by było wiecej niż 2 tyg więc nie dostałam, mogę iść ewentualnie na przedłużenie. Dostałam też skierowanie na większość badań przepisanych przez ginka, więc jestem zadowolona. Po resztę muszę iść do ginka na NFZ. Na razie nie wiem co zrobię. Chciałam iść na początku do gina 10 września, ale będę wtedy w 6t 4dc i nie wiem czy będzie juz widać serduszko czy to nie za wcześnie A nie chciałabym isć do pracy przed USG tak sobie postanowiłam Mamuśki w którym tc zobaczyłyście po raz pierwszy serduszko ? Cytat:
żeby wyniki były ok. Fajnie, że udało Ci się umówić na 19ego juz niedługo. Mam nadzieję, że wizyta spełni Twoje oczekiwania. Cytat:
To zupełnie tak jakby Bóg dawał tym którzy na to nie zasługują a odbierał dobrym ludziom. Ech...Szkoda, że musicie trwać w takiej niepewności. No i kurcze ginek móglby się wreszcie przyznać Cytat:
![]() Cytat:
za staranka. Taka przerwa na pewno dobrze Wam zrobiła Cytat:
A co za remoncik robicie ? Kindziu, betę razem z badaniami idę zrobić w poniedziałek. Powinna przez tydzień sporo urosnąć, mam nadzieję Plamienia zmniejszyły intensywność, ale nadal coś tam leci Muszę się skonsultować jeszcze z ginkiem, on niby twierdzi, że macica się oczyszcza ![]() A jak u Ciebie siczułejszon ? Zaczęłaś juz brać dupka ? Test w niedzielę ? Natalka - jak samopoczucie ? Jak tempka się zachowuje ? Już doczytałam Czyli wzrosła tak jak mówiłam Kiedy testujesz w takim razie ? Agi - proszę do nas zaglądać częściej jak tylko będziesz mogła. Nie bedzie bacików dla ciężarnej ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Lineczka - ale fajny brzusio
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2013-08-30 o 11:13 |
|||||
|
|
|
|
#904 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Madzia ale Ci zazdroszczę tych początków ciąży no i oczywiście tego wolnego ![]() Lineczka niezły masz brzusio Dominika nie mogę się doczekać twojej wizyty w klinice, bardzo jestem ciekawa co Ci tam powiedzą. Ależ się dzisiaj nażarłam słodkości muszę Tż na rower wyciągnąć żeby to spalić
|
|
|
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że dostałaś L4 teraz się oszczędzaj ) Ja nie pomogę bo nie wiem kiedy serducho pika:P Lineczka nie zły remont wam się szykuje! tylko się nie przeforsuj... No i jaki duży brzusioo |
|
|
|
|
|
#906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z remontu robimy: wymieniamy okna, jedno całkiem powiększamy i robimy tarasowe, wymieniamy drzwi wejściowe (znaczy już są wymienione), robimy łazienkę- stawianie ściany działowej, układanie płytek, obniżamy sufit, korytarz- układanie płytek, malowanie ścian, obniżanie sufitu, plus ogrzewanie podłogowe w korytarzu i łazience, w nowej sypialni układamy panele, malujemy ścianę działową obniżamy sufit i w pokoju małej tapetujemy jedną ścianę tapetą w sówki i obniżamy sufit :P no i oczywiście wstawiamy nowe meble jak pomyślę ile na to kasy poszło to aż mnie trzęsie ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- dziękuję ![]() Cytat:
ostatnio porwałam się na robienie kopytek, nie dość że nie miałam siły mielić ziemniaków i wyrabiać ciasta to jeszcze się nastałam przy kuchni a potem plecy bolą, brzuch boli, nogi popuchnięte i ledwo żywa
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-30 o 12:26 |
||
|
|
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Madziu ja zobaczyłam 2 dni temu dokładnie 8 tyg i 3 dniu
w 6 tyg nie było widać![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Muszę się Wam pochwalić, że wsiadłam po rocznej przerwie do samochodu ![]() Zrobiłam też dzisiaj te zlecone badania, wyniki w poniedziałek, trzymajcie kciuki ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
|
|
|
#908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i bardzo dobrze że wsiadłaś, bo jak przyjdzie maleństwo to nawet do lekarza będzies zmogła jechać sama a nie prosić kogoś
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
|
#909 |
|
Wtajemniczenie
|
lineczka: super brzuszek. nie dziwię Ci się , że nie masz siły stać, w ciąży wszystko puchnie
Natalya: tylko, że tżnie chce w taką pogodę chodzić po górach ,bo on woli jak jest sucho kiedyś jak padał deszcz to się wywaliłam w górach bo takie śliskie kamienie ...prosiłabym Cie o zaktualizowanie Dziewczyneczka89 Magda lat 24 6cs II 25.09 lila: najlepiej na głęboką wodę i wtedy się nauczysz jeździć
|
|
#910 |
|
Zadomowienie
|
ewcik spóźnione 100 lat!
natalyyya baciki dla tżta! Nie wiem co Ci faceci sobie czasem myślą - przecież rodzic/przyszły rodzic to nie tylko matka też jestem cięta ostatnio w tym temacie heh.Lila a teściowa proponowała Ci pomoc przy porodzie? jeju, też bym się dziwnie czuła ![]() brilliant strasznie przykre są takie sytuacje ![]() lineczka ![]() oj nie pitol kobito tylko dawaj znać co u Ciebie! Ja też czasem piszę na jakiś temat i zadaję pytanie a zero odzewu - tak uroda forum chyba ![]() ![]() wózek wygląda bardzo fajnie, jaki kolor? a brzusio piękny magdzia serducho zobaczyłam w 8tc. Lila Cwicz jazdę, ćwicz, pewność siebie za kółkiem przyda się jak np. z malenstwem będziesz jechać do lekarza Dziewczyny, my po dwóch wizytach u lekarza... padam! Wczoraj ortopeda - bioderka się poprawiły ![]() Dzisiaj - szczepienia. Masakra, płakałam razem z córką. Ale cieszę się bo mamy super pediatrę, bardzo dokładnie wszystko tłumaczy i doradzi ![]() To wszystko tak w skrócie, dni pełne emocji... teraz maleńka bardzo przeżywa tę wizytę, płakała rozpaczliwie, teraz chlipie mi na rączkach przez sen, serce mi się kraja ![]() yev Info dla Ciebie: warto kupić szczepionkę acelularną przeciwko krztuścowi, ma mniej skutków ubocznych i dużo mniejsze ryzyko powikłań. Warto też zamienić szczepionkę euvax (tę na wzw) na europejską. euvax ma wadliwe serie (np. ostatnio wadliwą serią szczepili dzieci), ta europejska pewniejsza a kosztuje tylko 40 zł. |
|
|
|
|
#911 |
|
Podróżniczka
|
No to mogę się nastawić, że nie zobaczę serduszka 10 września.
Najwyżej wezmę kolejne L4 i pójdę do gina 24ego już na NFZ wtedy to już coś być widać powinno ![]() Natalka - na nim też ciąży duży stres. Musi mieć teraz gorsze dni i w ten sposób odreagowuje. Jestem pewna, że niebawem zmieni nastawienie a juz na pewno szybko się pogodzicie Mocne Ula Na szczęście te ciężkie chwile już za Wami. Lineczka - to juz poważniejszy remont. Zmierzacie ku końcowi ? Lila - to w który jesteś tc ? Dwa tyg po pierwszy teście byłaś na USG i nie było nic widać ? To u mnie wypadnie mniej więcej dwa i pół tyg. od daty pierwszych II kresek. Więc może i faktycznie nic nie bedzie widać
|
|
|
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do płakania i szczepień, też będę ryczała ja to w ogóle dziwna jestem bo nawet jak jakieś dziecko płacze to i mi się chce płakać nie ważne czy to dziecko z rodziny, jakieś znajome czy obce ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- coś Ty byłoby więcej zrobione ale musieliśmy jechać wymienić płytki do korytarza bo dostaliśmy nie taki kolor jak chcieliśmy, a ona dopiero mają przyjechać ok 10 września liczę że we wrześniu skonczymy
|
|
|
|
|
#913 |
|
Zadomowienie
|
madzia całkiem możliwe, że zobaczysz
ale jeśli nie to nie załamuj się, po prostu będziesz musiała troszkę dłużej poczekać ![]() jak samopoczucie? |
|
|
|
|
#914 | |
|
Podróżniczka
|
Cytat:
Mam okropne wzdęcia i zgagi, lekkie kłucia po boku podbrzusza i sikam nałogowo do czego nie mogę przywyknąć Poza tym ok ![]() Trochę panikuję, wiem, ale staram się myśleć pozytywnie chociaż będę niespokojna do czasu zobaczenia serduszka, więc lepiej dla mnie, dla fasolki i TŻta no i dla Was (bo będę Was tu męczyć ) żeby było widać wcześniej niż później.
Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2013-08-30 o 18:27 |
|
|
|
|
|
#915 | |
|
Wtajemniczenie
|
W 8. Ale wcześniej nie miałam robionego USG.
Cytat:
Byłam dzisiaj na wizycie u lekarza. Przytyłam 4 kg w trzy tygodnie ![]() Żadnych objaw porodu więc czekamy. To może nawet i lepiej bo w kompletowaniu wyprawki jesteśmy daleko. Dla siebie nie mam w sumie nic jeszcze.
|
|
|
#916 |
|
Rozeznanie
|
Natalia co do Tż to powiem Ci, że mój też się raczej nie angażuje. Wprawdzie robi badania bez gadania, ale generalnie uważa, że bez dzieci jego życie nie będzie wcale gorsze. No i kiedy widzi dzieci to zazwyczaj mówi o nich "głupie bachory"
Czasem mam wrażenie, że te starania są tylko z mojej inicjatywy. Wczoraj trochę o tym wszystkim rozmawialiśmy i generalnie potwierdziło się, że on się przyzwyczaja do bezdzietnego życia, ewentualnie dopuszcza możliwość inseminacji, ale to chyba tylko jeśli ja będę się upierać...Ale tak czy inaczej do końca roku nie będę szła na jakieś specjalne badania , chyba że trafię na jakiegoś fajnego gina bo we wrześniu muszę iść zrobić cytologię. I wybieram się na nfz bo bez sensu znowu płacić. Ula świetnie że bioderka małej są ok. |
|
|
|
|
#917 |
|
Zadomowienie
|
Witam się wieczorkiem. Tak w 100 % szczerze to nie pamiętam w ogóle co pisałyście pomimo tego, że starałam się uważnie czytać
Lineczka super brzusio.... Madzia nie stresuj się bo to na dobre nie wyjdzie ani tobie ani dzidziulce, Linka szkoda że tż się jakoś specjalnie nie angażuje, mój małż co @ powtarza że trudno, że mamy Jaśka i nam wystarczy i tp ale wiem że bardzo chce 2 dziecko i o dziwo bez żadnego "ale" w każdej chwili zrobi wszystkie badania jakie mu każę.... no i już całkiem nie długo będzie musiał bo na 19 będą potrzebne. W poniedziałek wczesnym rankiem prawdopodobnie wyjeżdżamy więc przez 2 tygodnie będę sporadycznie do was zaglądać, biorę kompa ale nie wiem jak tam będzie z netem. Tak sobie czytam co napisałam i jakoś mi to nie brzmi całkiem poprawnie ale mam nadzieję że wiecie o co mi chodzi i przepraszam że nie wszystkim odpisałam ale od rana mnie nie było i jakoś nie ogarniam co naskrobałyście. Tak mi się przypomniało, dzisiaj w jakimś horoskopie przeczytałam że po 19 przestanę na coś czekać czy otrzymam to na co czekam już sama dokładnie nie pamiętam, w każdym bądź razie na 19 mam wizytę w klinice i oby to był pozytywny znak a nie że przestanę czekać bo nie ma szans na to że się doczekam.... Cholera wiecie o co mi chodzi????? Nie wierze w horoskopy itp ale jakoś w głowie mi to utkwiło.... Edytowane przez Dominika2302 Czas edycji: 2013-08-30 o 22:28 |
|
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam was dziewczyny ze nie odpisuje każdej z osobna sle padam na ryj za przeproszeniem ... Dopiero teraz usiadlam po pracy ...
widzę ze nie tylko ja mam takie chocki klocki z Tz'tem ... Moj leci po bandzie brakuje mi do niego słów , jakiś obrazalski sie zrobił ... Czepia sie wszystkiego mam ochotę powiedzieć mu co o tym myśle ale wiem ze tym rozpętam trzecia wojnę światowa ... I na co mi to ... Stres stres stres ... Uciekam spać buziaki dla wszystkich
|
|
|
|
|
#919 |
|
Zadomowienie
|
Witam się baaaardzo wczesnym rankiem. Obudziłam się o 5 i coś nie mogę spać....
|
|
|
|
|
#920 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkow
Cytat:
![]() Cytat:
Lila 27 najgorzej to jest się przemóc po dłuższym czasie, ja kiedyś od zrobienia prawka przez kilka lat może 3 nie chciałam jeździć a teraz nie ma dnia żeby samochód nie był mi potrzebny ula_betula ja też płakałam na szczepieniach razem z córcią, a robiłaś skojarzone czy w 3 miejsca kłuli? Madzia ale Ci fajnie, odpoczywaj kochana i się oszczędzaj. A i dziewczynki dzięki jeszcze raz za życzonka ---------- Dopisano o 06:30 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ---------- oooo Dominika a myślałam że ja jestem pierwsza z tym że ja z musu bo mam wizyte o 7.30 u dentysty, wyobrażacie to sobie?, w sobotę o 7.30 i do tego dentysta. masakra jakaś
13 luty 2015 - 4kg i 58 cm 13 maj 2015 - 6,9 kg i 64 cm Edytowane przez ewccik Czas edycji: 2013-08-31 o 06:31 |
||
|
|
|
|
#921 |
|
Zadomowienie
|
ewcik niezła pora na wizytę
robiłam 3 wkłucia. Ja też miałam wczesną pobudkę, ale na szczęście nocka spokojna
|
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki... mimo snu dalej jestem padnięta... budziłam sie 500razy w nocy bo mnie dłonie swędziały...
ewccik hehe spryciulo Ty już sobie sukienki kupujesz ciążowe:P heh No i dlaczego ta wizyta tak wcześnie?? Dominika udanego urlopu
|
|
|
|
|
#923 |
|
Wtajemniczenie
|
natalya: to jakąś alergię masz?
ula: fajnie, że z bioderkami lepiej : ) dominika: właśnie udanego urlopu ja nie wierzę w żadne horoskopy ![]() ja w nocy nie spałam przez silny ból @ :/ już myślałam, że tabletka mi po ponad godzinie nie pomogła
|
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Mam egzeme i nie powinnam pracować w zawodzie... Współczuje bólu . Ja zasypiam na stojąco ...
|
|
|
|
|
#925 |
|
Rozeznanie
|
Dominika bawcie się dobrze. Może to jakiś znak z tym horoskopem, taka zbieżność z datami to może coś znaczyć
A my jutro startujemy do Norwegii, mam nadzieję że pogoda dopisze. Tzn. żeby chociaż nie padało bo ciepło to i tak pewnie nie będzie. |
|
|
|
|
#926 |
|
Wtajemniczenie
|
linka: o to fajnie, na ile lecicie?
natalya: to niefajnie...też kiedyś miałam na rękach tą egzemę, ale jak byłam młodsza.
|
|
#927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
linka Norwegia no no macie tak kogoś znajomego ? Myśle ze ok 16/20 st to tam będzie Edytowane przez Natalyyya Czas edycji: 2013-08-31 o 13:31 |
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#928 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Natalka objawy egzemy masz cały czas takie same czy raz silniej a raz słabiej to odczuwasz? Idę piec ciasto dyniowe
|
||
|
|
|
|
#929 |
|
Zadomowienie
|
Tradycyjnie weekend i cisza jak makiem zasiał....
|
|
|
|
|
#930 |
|
Wtajemniczenie
|
linka: to fajnie, życzę udanego pobytu
![]() natalya: to musisz jakieś maści mieć do smarowania na ukojenie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

a najbardziej życzę Ci bobaska
?

oby coś pomogli.....
żeby wyniki były ok. Fajnie, że udało Ci się umówić na 19ego juz niedługo. Mam nadzieję, że wizyta spełni Twoje oczekiwania.
dlaczego tyle nieszczęść??
To zupełnie tak jakby Bóg dawał tym którzy na to nie zasługują a odbierał dobrym ludziom. Ech...

muszę Tż na rower wyciągnąć żeby to spalić

Na szczęście te ciężkie chwile już za Wami. 

liczę że we wrześniu skonczymy