|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Wiecie co. Jak chce znienic lekarza to juz tak mam do tamtej po prostu nie isc? I po szpitalu isc do nowego ot tak?
I jeszcze jedno. Kiedy trzeba miec USG polowkowe? Bo mi jutro zaczyna sie 12 tc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3302 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może też już zrobię Wam fotkę? Cytat:
![]()
![]() |
#3303 |
Zadomowienie
|
Hej. prawdopodobnie we wtorek i ja do Was dołącze
![]() ![]() 07.07.2013r miałam ostatni @ . @ mam bardzo ńieregularne. 29.08.2013 test ciążowy od strzału sikami wykazał II kreseczki, Beta HCG wykazała 10870.000 mlU/ml, co mi wykazało 6, 7 tydzień. We wtorek mam pierwsze badania i się denerwuję czy wszystko będzie ok. Jak narazie to najbardziej męczą mnie całodniowe mdłości. Dręczyły mnie już takie słabe od tygodnia, ale tłumaczyłam to albo kawą albo jedzeniem - bo jeszcze nie wiedziałam, że moja macica ma współlokatora ![]() Od wczoraj mdłości się wzmocniły. Rano moja twarz przywitała się z panem kibelkiem, ale nic nie "leciało", same takie skurcze żołądka trwające wiecznośc. Muszę zapychać się na siłę jedzeniem, bo nie mam w ogóle apetytu. A od wczoraj nie mogę patrzeć na szynkę, ani o niej myśleć, i co dziwne, bardzo dziwne w moim przypadku, nie ciągnie mnie do słodyczy ![]() A teraz się na chwilę pożegnam, bo zjadłam jogurt i znowu mnie naciąga... ![]()
![]() |
#3304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie miałam ich w ogóle, ale nie lubię jak jest mi niedobrze, więc wiem co czujesz ![]()
![]() |
#3305 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Mona jak Twoja wizyta bo nic się nie chwalisz?? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Wtajemniczenie
|
Jest drugi brzuszek! super Paulina
![]() Ela, dawaj swój! Witaj Light Limara współczuję ci mdłości, ale też się z nimi męczę od dwóch tygodni i jakieś pocieszenie, że ktoś jest towarzyszem niedoli ![]() a najlepsze jest to, ze dzisiaj wychodzę z domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3307 | |
Zakorzenienie
|
dziewczyny dzieki
![]() Wszystkiego najwspanialszego ![]() ![]() ![]() ![]() ciekawe jaka jest tego przyczyna? Cytat:
![]()
![]() |
#3308 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja bardziej lubiłam właśnie takie spodnie niż te z dużym pasem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3309 | ||||
Zadomowienie
|
STO LAT! Dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa oraz spełnienia marzeń
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Miło że pytasz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3310 | |
Zakorzenienie
|
Coś będę musiała wymyślać. Nie umiem odpoczywać z nogami na podłodze. Dziwaczka jestem
![]() Wszystkiego najlepszego Smakowity tort ![]() Od kilku dni mam taki apetyt, że ciągle coś jem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Też muszę zrobić zdjecie swojego brzucha. Będzie na pamiątkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3311 | ||||
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tez mam we wtorek wizyte ![]() Cytat:
![]() Juz coraz wiecej mamusiek wchodzacych bezpiecznie w II trymestr ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3312 | ||
Zakorzenienie
|
Paulina fajny ciążowy brzuszek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3313 | ||
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Bardzo dawno się nie odzywałam, choć czytam regularnie ![]() Jestem po kolejnej wizycie, obecnie 7 tydz. nie mam jeszcze daty porodu ani karty ciąży więc z wpisem na listę jeszcze poczekam. Gratuluję wszystkich pięknych brzuszków. Zazdroszczę Wam, jak jesteście takie szczuplutkie to pięknie one wyglądają. Ja niestety taka szczupła nie jestem i brzuszek bez ciąży mam ![]() ![]() 100 lat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A z mniej przyjemnych newsów - czy są na wątku mamy z za wysokim tsh? Mój endo stwierdził, że póki w ciąży nie byłam to niby spoko, a teraz poszłam i za głowę się złapał jak z takim tsh w ciąży ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też się "cieszę", że nie tylko ja odczuwam mdłości ![]() Mam nadzieję, że mnie będzie krótko trzymało, bo od zawsze mam lęk przed wymiotowamiem. I jak mnie naciąga to panikuję, że się uduszę. Jeszcze dziś rzuciłam wenlafaksynę. Jak ktoś nie wie jest to lek przeciwdepresyjny i czuję co jakiś czas kopnięcia prądu w głowie ![]() Mam pytanie, bo czytam o badaniach, robiłyście już test na obecność przeciwciał różyczki i toksoplazmozy? Podobno prywatnie można tylko zrobić.
![]() ![]() |
![]() |
#3315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3316 |
Moderator
|
Zjadlam tego Big Maca - od razu lepiej
![]() Big Mac za 5zl - tylko w ten weekend ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 |
Zadomowienie
|
Cobra- 100 Lat
![]() ![]() ![]() ![]() Ja sie dziś pakuje- nie do wiary ile rzeczy w mieszkaniu nazbieralo sie w ciągu 1,5 roku. Przeprowadzka u nas niestety mocno na raty będzie, bo już od 3 miesiący mój tż we Fr, a ja 200 km od niego. Nawet pan z bloku pytał sie, czy wyprowadzam sie, bo sie rozstaliśmy... ![]() W poniedziałek wizyta, wiec trzymajcie kciuki za siusiaka ![]() sama- szczególy musi mi pokazać Gin. Czy was też łapie rwa kulszowa? bo mój posladek i noga bola nieustannie, nawet jak spie z poduszka ciążową. Buziaki i uciekam do kartonów ![]()
#3318 |
Raczkowanie
|
nivka ja mam podwyższony poziom TSH, dowiedziałam sie dopiero jak zrobiłam sobie badania na które dostałam skierowanie od mojej gin.
Wyczytałam ze to bardzo groźne w czasie ciazy i dlatego umówiłam sie do specjalisty endokrynologa w Poznaniu (priv). Bardzo sie boje bo usłaszałam od mojej pani gin ze nie leczona nadczynosc tarczycy moze spowodować opóźnienie w rozwoju u dziecka. Od razu czarne mysli w głowe dodatkowo zaczał od wczoraj mnie brzuch boleć. Mam nadzieje ze to spowodowane jest zmeczeniem i nerwami. nadzwyczajna, modle sie o was wszyskie każdego wieczoru, będzie dobrze zobaczycie mamuski. Ja napewno zostaje na tym wątku. Nigdzie sie nie wybieram. Często nie piszę ale czytam was każdego dnia. Dajecie mi sporo cennych rad i wskazówek dotycacych ciazy za co dziewczyny naprawde bardzo Wam dziękuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#3319 |
Raczkowanie
|
trihomas, 12mu05, mona1, baja_86 - ja też już mam jednego aniołka, którego straciłam rok temu, doskonale Was rozumiem
![]() Musimy mieć nadzieję, że tym razem wszystko dobrze się ułoży ![]() elunka88 - dzięki za słowa uznania ![]()
![]() |
#3320 |
Zakorzenienie
|
hej
wyszłam ze szpitala. z dzidzia wszystko super, ordynator mnie badał, stwierdzil ze na ponad 90 proc bedzie wszystko dobrze, bo problem nie tkwi w ciazy. nie mam krwiaka ani nic z kosmowka jak mysleli ale pęcherzyk z krwia nie wiadomo skad i musze duzo lezec i czekac na wchloniecie co moze trwac nawet miesiac lub ponad:/no wiec faktycznie wiecej leze, chociaz na nieszczescie moj synek zachorowal wiec swietnie ...ale dzis juz mu lepiej oby tak dalej. połówkowe nadzwyczajna ja mialam w 23 tygodniu wogole dola załapalam bo moja wspołólolakorka z sali szpitalnej wczoraj poronila.w szpitalu.była badana wczesniej, lezała plackiem a i tak nic sie nie dalo. ale ona przyszla do szpuitala bo choc byla w 9 tyg to dzidzia byla 2 tyg do tylu bez echa serca.ale sie poryczałam |
![]() ![]() |
![]() |
#3321 |
Raczkowanie
|
Ela_87 ja miałam dokładnie tak samo nie lubiłam imienia, bo miały je tylko stare baby (jedna sąsiadka i jedna znajoma mojej mamy której osobiście niecierpiałam) a ja sama miałam je po babci. Natomiast teraz bardzo mi się podoba i nie zamieniłabym na żadne inne
![]() Bądź co bądź to imię królewskie i byle kto nam nie podskoczy ;]
#3322 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Narobiłas ochoty i tż musiał jechać :P ale tego własnie dzisiaj mi się chciało wogóle mam tak że coś mi się chce ale sama nie wiem co
![]() |
#3323 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziewczyny baaaaaaaaaaaaardzo wam dziękuję za życzenia ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3324 |
Zadomowienie
|
koziemleko mi wcale nie było do śmiechu bo to zupełnie nowa koszula
![]() ![]() Wróżka dzięki. Myślałam, że może jest to w ogóle nie wskazane żeby "nie uciskać brzucha". Nie wyobrażam sobie żeby usnąć w innej pozycji. Nawet mąż od razu powiedział- jeju jak ty będziesz usypiała? Coś będę musiała wykombinować. Lewek, teQiba a mój wręcz odwrotnie. Poszedł ze mną na pierwszą wizytę, ale myślałam że siedzi w aucie (a był w poczekalni) więc nawet go nie wolałam żeby zobaczył dzidzie. I chyba mocno się zawiódł. Od razu zapowiedział że na następną idzie ze mną.Zobaczymy na ile mu zapału wystarczy. Z tym że na poród raczej go nie wezmę. Pozabijałby tam chyba lekarzy ![]() elunka bawcie się dobrze! cobra wszystkiego najlepszego!!!! Dużo zdrówka i spojonej ciąży ![]() Ja dzisiaj rano robiłam zdjęcia do kroniki ciążowej =) ważyłam się i okazało się że schudłam 1kg. Ale wcale mnie to nie dziwi. Też bym poszła na basen, ale na razie mam zakaz tulenia z mężem przez tą moją nadżerkę i ogólnie mam mocno uważać w miejscach "użyteczności publicznej". Więc na razie chyba muszę sobie odpuścić. bebe a ja mam 15.04. Mogę zostać? Kwiecień to kwiecień. Nie rozumiem jej motywacji ![]() Paulina ale masz brzusio!!! Ja kiedyś piłam żywca, ale tera przerzuciłam się na cisowiankę. No chyba że cytrynowy gazowany żywiec. Biorę się za sprzątanie.
#3325 |
Rozeznanie
|
Cobra STO LAT w zdrowiu, szczęściu i radości! Pociechy z wszystkich bliskich dookoła
![]() ![]() ![]() ![]() heh mąż zabrał zdjęcie usg ze sobą do pracy - wolałabym, żeby się jeszcze tak nie chwalił (jakiemuś przyjacielowi to rozumiem, ale wiem, że jak już, to się dowiedzą u niego wszyscy :P ) padł argument "ty powiedziałaś" - i wcale go nie obchodziło, że musiałam :P fajnie jest mieć taką tajemnicę, tylko z nim, i chciałabym, żeby ewentualnie wiedzieli tylko nasi rodzice... no ale trzeba się pogodzić z tym, że się i on pochwalić chce komu bądź :P:P:P:P jutro urodziny teściowej ![]() ![]()
#3326 | |||
Moderator
|
Cytat:
Oszczedzaj sie i bedzie dobrze ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3327 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No ja dziewczyny po basenie i sytym obiedzie padam normalnie ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3328 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3329 |
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Mialam zjazd hormonow... :-( Kolezanka mi powiedziala cos niemilego o moim TZ, do tego doszedł fakt ze dzis ani wczoraj nie mogl przyjechać do szpitala i różne moje własne jazdy i awantura z placzem gotowa.
Czasem mam wątpliwości czy nam sie uda. Ciągle mamy pod górkę. Ciągle nie mieszkamy razem bo on tyle pracuje ze nie ma kiedy robic remontu w tym mieszkaniu co mamy wynajmować. Moja mama mowi ze jemu tak wygodnie skoro tego nie skończył wiec juzcw ogole mnie sprowokowała. A ja nie moge sie denerwowac. Chce mi sie beczec. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3330 | ||||
BAN stały
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.