Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-30, 21:08   #3271
Lewek
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cześć Kobity! Ależ mam do nadrobienia...

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Co do więzi to ja szczerze mówiąc trochę zawiodłam się na TŻ. Myślałam, że bardziej będzie się angażował, a jemu wystarczy jak powiem że na badaniu wszystko ok wyszło... Jak ostatnio wieczorem miałam zachciankę, to powiedział "jutro Ci kupię" Nie miałam ciśnienia, ale trochę przykro mi się zrobiło, bo to fajne jak facet trochę też przeżywa ciążę...
Jeśli Cię to pocieszy... to mój też podobnie. Do ginka raczej nie chce ze mną chodzić. W poprzedniej ciąży spodziewałam się, że będzie za każdym razem, a ten poszedł raz żeby zobaczyć bąbla, wtedy gin mu powiedział, że to chłop co go niezmiernie ucieszyło i więcej nie miał potrzeby ze mną chodzić... Też bym chciała aby angażował się całym sobą, ale cóż ..taki typ..

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

wizytę mam 16 września, po południu
To tak jak ja godz 16.30
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:20   #3272
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość

Będzie dobrze
[QUOTE=mmhym;42540638

Trzymam kciuki za wizytę Nastrój tylko tymi wynikami spowodowany czy coś się dzieje innego?

[/QUOTE]

Cytat:

.
Cytat:
Napadłam dziś na grejpfruta, mandarynki i banana, a zaraz potem na chałwę i czekoladę a teraz chodzi mi po głowie sałata z rukolą... czy to już pora na ciążowe zachciewajki?
Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Dzisiaj o 16.45 mam usg genetyczne, wiec prosze o kciuki
Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość

Mam jeszcze głupie pytanie. Od zawsze większość nocy śpię na brzuchu. Kiedyś chyba trzeba przestać. Ale kiedy???
Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Też mi się ostatnio zrobiło słabo. Na szczęście jednorazowo Mamy teraz predyspozycje ku temu.

dzieki dziewczyny za kciuki przydały sie

mmhym- nie no samopoczucie do tyłka tu mała potrzebuje uwagi , ona rozadana i 1000 pytan na minute zadaje ciagle cos nowego wymysla tu obiad a mnie ciagle mdli i biegne zawartosc tego co zjem oddac wc .... 1 ciaza to był light

bebe - chcesz miec oko podbite:hahah a: wez nie rób smaka dobrym zarciem kiedy mój organizm nie przyjmuje niczego oprócz soku bananowego troche herbaty i platków migdałów

mariola trzymam mocno kciuki
(t)asia któras juz napisała az stwierdzisz ze ci niewygodnie

-------------------------------------------------------------------------------

ja po wizycie wszystko super malenstwo sobie fikało i machało rączkami lezało sobie na pleckach i w najlepszym mniemaniu rekami i nogami miziało mnie po zołądku

nastepna wizyta 27 wrzesnia

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:21   #3273
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Jeśli Cię to pocieszy... to mój też podobnie. Do ginka raczej nie chce ze mną chodzić. W poprzedniej ciąży spodziewałam się, że będzie za każdym razem, a ten poszedł raz żeby zobaczyć bąbla, wtedy gin mu powiedział, że to chłop co go niezmiernie ucieszyło i więcej nie miał potrzeby ze mną chodzić... Też bym chciała aby angażował się całym sobą, ale cóż ..taki typ..
Bardzo mnie pocieszylas
Kilka dni temu az w histerie wpadlam z tego zalu I poprawil sie na caly 1 dzien Ale juz staram sie byc wyrozumiala...
Stary 2013-08-30, 21:25   #3274
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny poproszę Was jeszcze o podanie swoich imion, jeśli to nie tajemnica oczywiście
A mogę nie podawać?

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
a ja myslałam ze juz tu nie ma kobiet po 35 a jednak sa uffff

brawa za wizyte

ja kiedys usłyszałam ze to nic strasznego karmic jak jest sie ciezarna , tylko jest jeden minus musisz organizmowi dostarczac 2 razy wiecej witamin szybciej mozesz miec anemie bo karmisz dwoje dzieciaków [COLOR="Silver"]
A są są
A z tym dostarczaniem to nie ma problemu, ja dostarczam podwójną dawkę wszystkiego, nie tylko witamin
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:32   #3275
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
To tak jak ja godz 16.30
i ja 16 września o 17
Cytat:
ja po wizycie wszystko super malenstwo sobie fikało i machało rączkami lezało sobie na pleckach i w najlepszym mniemaniu rekami i nogami miziało mnie po zołądku

super

zadzwoniłam dziś do pracowni usg w szpitalu, żeby umówić się na I genetyczne. jakaś przesympatyczna babka mi się trafiła po drugiej stronie. wyznaczyła mi termin na 20 września na 13.30. kazała ze sobą przynieść dużo pozytywnej energii i ewentualnie małża

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-30, 21:42   #3276
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez elzuniusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny w sumie to jednak najważniejsze na rozstępy jest picie odpowiedniej ilości wody i dużo zdrowego białka w diecie. Naprawdę wiem co mówię, bo miałam o tym na studiach. Bez nawodnienia i odpowiedniej ilości białka nasze włókna kolagenowe w skórze które są zbudowane z białka nie będą wystarczająco elastyczne i wtedy właśnie pojawiają się rozstępy. Jest też czynnik genetyczny. Ale każdy wie że "jesteśmy tym co jemy" więc to jest jednak najważniejsze.

A co do kosmetyków to uważajcie żeby zwłaszcza te co smarujecie na biust nie zwierały parabenów. Parabeny są to rakotwórcze konserwanty dodawane do kremów i balsamów po to by wydłużyć ich przydatnośc do użytku. Zanim kupicie nowy kosmetyk to sprawdźcie czy w składzie nie znajduje się któryś z tych składników: Methylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Ethylparaben i wszystkie inne, których nazwy kończą się na -paraben. Taka powtórka z kosmetologii Czasem naprawdę lepsza jest zwykła oliwka czy krem Bambino, a te wszystkie cudowne kosmetyki często są przereklamowane, bo naprawdę tylko niewielka ilość składników aktywnych przenika pod skórę. Podstawa to nawilżanie i tego trzeba się trzymać.

No i nawilżać od środka tylko ciężko bo nie każdy ma nawyk picia dużej ilości wody w ciągu dnia. Ja sama często mam z tym problem
Na 1 stronę ją dać, mądrze mówi

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny widzę, że jest na temat piersi. Więc nie stresujcie się, że zaczęły Wam rosnąć i stanęły. Jeszcze urosną. Mi w pierwszej ciąży też urosły nieco, ale to co było po porodzie to normalnie jakaś masakra. W moim przypadku musiałam liście z kapusty nakładać, serio. Miałam tak ogromne i twarde że rady nie mogliśmy im dać z TZ. No ale udało się je okiełznąć. Mleka wystarczyłoby dla trojaczków
Ale co potem? Zwis?
Cytat:
Napisane przez elzuniusia Pokaż wiadomość
Tak mam na imię Ela i cieszę się że jestem już 3 dziewczyną na tym forum o tym imieniu (i w dodatku wszystkie jesteśmy w podobnym wieku)

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Proszę to Ja i mój brzuch (sorry za brudne lustro ale pies uwielbia się w nim przegladać i je obśliniać i nie mam siły codziennie je szorować )
Mamy 1 brzuszek potwierdzam - jesteś szczuplutka i bardzo fajnie to wygląda

Cytat:
Bardzo mnie pocieszylas
Kilka dni temu az w histerie wpadlam z tego zalu I poprawil sie na caly 1 dzien Ale juz staram sie byc wyrozumiala...
To ja też Cię pocieszę - mój podobnie. Pyta, całuje brzuch, ale żeby miał umrzeć z zachwytu nie widać po nim

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Dobry wieczór skończyłam niedawno prasować górę prania na wyjazd weekendowy jedziemy do kuzynki na wesele, wracamy w niedzielę w nocy oczywiście wiadomo, kto kierowca
spodnie garniturowe w kant przyprawiły mnie prawie o płacz, już nie poprawiam

Dobranoc

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 06:32   #3277
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia

Hej dziewczyny
Proszę o dopisanie mnie na listę, w końcu się odważyłam po wczorajszej wizycie
Ilona, 23 lata, pierwsza ciąża, OM 5.07 TP 12.04.
Jestem w 9 tygodniu, a serducho bije jak dzwon. Dostałam fotkę i zakochałam się w moim małym kosmicie. TŻ zabronił mi tak mówić o naszym dziecku, ponieważ on widzi uderzające podobieństwo do siebie
Od razu mi tak lżej po tej wizycie uff wzięłam zwolnienie i teraz mogę cieszyć się ciążą.
Następna wizyta 25.09 i wtedy będziemy robić usg genetyczne
Stary 2013-08-31, 07:11   #3278
kate1623
Zadomowienie

Dzień Dobry Mamuśki

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Ślicznie wyglądasz, bardzo wdzięcznie, szczuplutka jesteś. Ja mam normalnie brzuch w takim rozmiarze...
Dziękuje bardzo wszystkim za komplementy, ale już stop bo jeszcze za bardzo obrosnę w piórka

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
Ja też nie czuje jeszcze zadnego miziania...........ale spokojnie,doczekamy się
No wiem, ale normalnie schizuje strasznie. Wczoraj wieczorem miałam wieczorem wrażenie że coś mi tam fikołki robi w środku, ale nie jestem pewna...

Cytat:
Też mi się ostatnio zrobiło słabo. Na szczęście jednorazowo Mamy teraz predyspozycje ku temu.

Mój brzuch już chyba zauważają obcy ludzie. Wchodziłam dziś do klatki w ołówkowej spódnicy (jeszcze się mieszczę )
i mijałam babki co stały pod blokiem i plotkowały
Za sobą usłyszałam "ty! ona jest chyba w ciąży!"
A ja myślałam, że tylko ja widzę ten brzuch, bo o nim wiem
Chyba, że to przez tą spódnicę
A to dopiero 13t 6 d

Piękny Bardzo mi się podobają takie ciążowe brzuszki na takich szczupłych kobietach jak ty
No ja już tak mam z 3 raz, że mi słabo się zrobiło
Na mnie też już ludzie z okolic którzy nie wiedzą dziwnie patrzą
Dziękuje, mam nadzieje że uda mi się wrócić po ciąży to stanu przed ciążą

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
12 tydzien
ale błąd
Hehe tak myślałam, że coś Ci się pomerdało

Dzisiaj z tż wybieramy się na basen, niby pływam jakbym się topiła ale zawsze coś . Podobno wskazane też dla kobiet w ciąży.

Zgodnie z wskazówkami koleżanki do głupiego cellulitu odstawiam soki i wracam do picia wody.

Wiem, że ciężko się pije wodę, ale spróbujcie wybrać sobie tą która Wam podpasuje . Mi na przykład żywieć w ogóle nie podchodzi 2łyki i dziękuje. Uwielbiam za to cisowiankę niegazowaną

To takie moje złote myśli z samego rana

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 07:28   #3279
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Jestem w 9 tygodniu, a serducho bije jak dzwon. Dostałam fotkę i zakochałam się w moim małym kosmicie. TŻ zabronił mi tak mówić o naszym dziecku, ponieważ on widzi uderzające podobieństwo do siebie
Od razu mi tak lżej po tej wizycie uff wzięłam zwolnienie i teraz mogę cieszyć się ciążą.
Gratulacje pokaż małego kosmitę!

czarnamadonna i nadzwyczajna a co u was? jak się trzymacie w tych szpitalach? jakieś informacje, kiedy pozwolą wam wyjść do domu?
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 09:06   #3280
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny dziekuje za kciuki.
USG genetyczne wyszlo bardzo dobrze. Jeszcze bede czekac na wyniki krwi, ale jestem spokojniejsza.

Moj Maz byl ze mna i mial lzy w oczach , a moj synek zlizywal mi ukradkiem zel z brzucha
Kamień z serca a synek boski
Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
i ja 16 września o 17

super

zadzwoniłam dziś do pracowni usg w szpitalu, żeby umówić się na I genetyczne. jakaś przesympatyczna babka mi się trafiła po drugiej stronie. wyznaczyła mi termin na 20 września na 13.30. kazała ze sobą przynieść dużo pozytywnej energii i ewentualnie małża
ale fajna babka, szkoda że nie wszystkie są takie

Cytat:
TŻ zabronił mi tak mówić o naszym dziecku, ponieważ on widzi uderzające podobieństwo do siebie
Stary 2013-08-31, 09:21   #3281
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Gratulacje pokaż małego kosmitę!

czarnamadonna i nadzwyczajna a co u was? jak się trzymacie w tych szpitalach? jakieś informacje, kiedy pozwolą wam wyjść do domu?
Jestem jestem. USG mam w poniedziałek i jak sie okarze ze krwiak sie wchłonął to idę do domu. Nie mam krwawienia tylko troche ze mnie wylatuje stara krew, takie brudy jakies.
Teraz jest mi duzo spokojniej ale ze mna na sali same poronienia-11 tc, 12 tc. Wiec ja jestem chora. Dzis mam rowno 11 tc. Ale mysle pozytywnie i mam nadzieje ze bedzie dobrze.
TZ dzis nie da rady przyjechac i jest chory z tego powodu ale mama do mnie jedzie z wałòwką

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-31, 09:25   #3282
lolitka888
Rozeznanie

Hejka Dziewczynki

Informuje, ze przepisuje sie do watku maj-czerwiec bo tam bardziej pasuje z tp 21 kwietnia
Trzymajcie sie cieplutko i rośnijcie zdrowoo
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 09:34   #3283
teQiba
Moderator

Cytat:
Dostałam fotkę i zakochałam się w moim małym kosmicie. TŻ zabronił mi tak mówić o naszym dziecku, ponieważ on widzi uderzające podobieństwo do siebie

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Jestem jestem. USG mam w poniedziałek i jak sie okarze ze krwiak sie wchłonął to idę do domu. Nie mam krwawienia tylko troche ze mnie wylatuje stara krew, takie brudy jakies.
Teraz jest mi duzo spokojniej ale ze mna na sali same poronienia-11 tc, 12 tc. Wiec ja jestem chora. Dzis mam rowno 11 tc. Ale mysle pozytywnie i mam nadzieje ze bedzie dobrze.
TZ dzis nie da rady przyjechac i jest chory z tego powodu ale mama do mnie jedzie z wałòwką

Znowu ten 11 i 12 tydzien sie pojawia Ale fajnie ze juz jestes spokojna

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Hejka Dziewczynki

Informuje, ze przepisuje sie do watku maj-czerwiec bo tam bardziej pasuje z tp 21 kwietnia
Juz kilka dziewczyn od nas tam ucieklo, z tego do zauwazylam
Stary 2013-08-31, 09:36   #3284
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Hejka Dziewczynki

Dziś mam urodziny Dzielę się z wami moim malinowym tortem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1233338_649620065063124_711605806_n.jpg (78,9 KB, 6 załadowań)
Stary 2013-08-31, 09:40   #3285
teQiba
Moderator

Cytat:
Oooo - to 100 lat!!! Szczescia, zdrowka (dla Ciebie i fasolki) i spelnienia marzen

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-31, 09:42   #3286
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Juz kilka dziewczyn od nas tam ucieklo, z tego do zauwazylam
No też widziałam jakieś straszne jesteśmy jak tak dalej będzię to ten wątek będzie elita z najmniejszą ilością mam

Cytat:

Sto Lat Sto lat i super udanej całej ciąży łącznie z porodem

Udanej imprezki

Maja

Czytam
Stary 2013-08-31, 09:45   #3287
teQiba
Moderator

Cytat:
No też widziałam jakieś straszne jesteśmy jak tak dalej będzię to ten wątek będzie elita z najmniejszą ilością mam
Po weryfikacji listy moze tak sie skonczyc
Stary 2013-08-31, 09:49   #3288
kate1623
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
\
Będzie dobrze mocno trzymamy kciuki. i całym sercem jesteśmy z Tobą razem z naszymi maluszkami Pamietaj, że musisz myśleć pozytywnie bo maluszek odczuwa takie rzeczy

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Po weryfikacji listy moze tak sie skonczyc
Spójrzmy na to tak że sie bardzo zżyjemy ze sobą i będziemy takimi the best friends/mothers

Maja

Czytam
Stary 2013-08-31, 10:00   #3289
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Trudno,ale przynajmniej lepiej się poznamy, bo teraz cięzko zapamiętać co u której się dzieje

Cytat:

wszystkiego najlepszego, dużo zdrowka
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-31, 10:11   #3290
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:
Będzie dobrze mocno trzymamy kciuki. i całym sercem jesteśmy z Tobą razem z naszymi maluszkami Pamietaj, że musisz myśleć pozytywnie bo maluszek odczuwa takie rzeczy

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Spójrzmy na to tak że sie bardzo zżyjemy ze sobą i będziemy takimi the best friends/mothers
tiaa a niech uciekają jak nas nie lubią i tak jesteśmy najlepsze

Nadzwyczjana trzymaj się tam cały czas o Tobie myślę i napewno będzie dobrze

Ja się wzięłam za porządki w kuchni i ojej masakra ile ta moja teściowa nazbierała bibelotów to o masakra no i oczywiście jak się za to wzięłam to ona "też miałam taki zamiar ale jestem taka zmęczona" no i myśle sobie ☠☠☠☠a czym idzie do pracy siedzi za biurkiem na dupie 8 godzin ( nie mówie że to nie męcząca praca) wraca do domu je i idzie spać a w sobotę taka zmęczona no masakra
ytat: Napisane przez cobra115

Sto lat dużo zdrówka dla Ciebie i fasoleczki

Miego dnia mamuski nie dajemy sie i trzymajmy sie razem i bedzie git buziaki
Stary 2013-08-31, 10:12   #3291
teQiba
Moderator

Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Macie racje
Ja tam lubie nasz watek

Dzisiaj promocja na Big Maca - korci mnie strasznie, chyba jak raz zjem fast fooda to nic sie nie stanie?

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-08-31 o 10:14
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 10:19   #3292
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

OOOOO WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!
Pijemy i balujemy

Cytat:
Chyba mnie nie wyrzucicie z tej elity? Ja będę się Wam uprzykrzać cały czas, nie odejdę tak łatwo

Cytat:

Zrobimy sobie zlot matek niepolubianych przez większość

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 10:20   #3293
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Proszę to Ja i mój brzuch (sorry za brudne lustro ale pies uwielbia się w nim przegladać i je obśliniać i nie mam siły codziennie je szorować )
Ja mam większy brzuch od Twojego a jestem w 11 tyg a przed ciążą to płaściutki był więc nie wiem o co chodzi
Cytat:

to super że u Ciebie lepiej. Mam dzidzie 1 dzień starszą
od koleżanki też słyszałam że jej znajoma poroniła w 12 tyg... boje się...

Cytat:

wszystkiego najlepszego
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-31, 10:22   #3294
kate1623
Zadomowienie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Macie racje
Ja tam lubie nasz watek

Dzisiaj promocja na Big Maca - korci mnie strasznie, chyba jak raz zjem fast fooda to nic sie nie stanie?
Ja mam akcję na longery z kolei .Od znajomych usłyszałam jedz wszystko póki możesz bo później może nie być tak kolorowo . Mego tż siostra cioteczna ma synka który ma skaze białkową i jakąś alergię, a że karmi piersią to od porodu (jakieś 5miesiecy) żywi się chlebem, gotowanym kurczakiem bądź indykiem i jeszcze kilka rzeczy może... masakra .Zdążyła wrócić do wagi z przed ciąży po nie całych 3 miesiącach...

Korzystajc więc

Maja

Czytam
Stary 2013-08-31, 10:26   #3295
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny dziekuje za kciuki.
USG genetyczne wyszlo bardzo dobrze. Jeszcze bede czekac na wyniki krwi, ale jestem spokojniejsza.

Moj Maz byl ze mna i mial lzy w oczach , a moj synek zlizywal mi ukradkiem zel z brzucha
Gratulacje
A Twój synek...

Cytat:
Mój brzuch już chyba zauważają obcy ludzie. Wchodziłam dziś do klatki w ołówkowej spódnicy (jeszcze się mieszczę )
i mijałam babki co stały pod blokiem i plotkowały
Za sobą usłyszałam "ty! ona jest chyba w ciąży!"
A ja myślałam, że tylko ja widzę ten brzuch, bo o nim wiem
Chyba, że to przez tą spódnicę
A to dopiero 13t 6 d

Ja za to odpoczywam tylko jak siedzę i mam nogi na tym samym krześle, jak ja to wykonam z brzuchem
Ma prawo już być go widać, w końcu w II trymestrze jesteś
A na krześle po turecku

Cytat:

Brawka za udaną wizytę i mam nadzieję, że mdłości odpuszczą Ci szybko

Cytat:
Hej dziewczyny
Super! Ja też bardzo uspokajam się po każdej wizycie, jakby bańka pękała

Cytat:
Dzisiaj z tż wybieramy się na basen, niby pływam jakbym się topiła ale zawsze coś . Podobno wskazane też dla kobiet w ciąży.

Wiem, że ciężko się pije wodę, ale spróbujcie wybrać sobie tą która Wam podpasuje . Mi na przykład żywieć w ogóle nie podchodzi 2łyki i dziękuje. Uwielbiam za to cisowiankę niegazowaną

To takie moje złote myśli z samego rana
A bo tez jak ktoś ma pić Żywiec, to lepiej wyjdzie jak wodę z kranu będzie pił, bo nic w niej nie ma. Ja staram się wybierać wody mineralne średniozmineralizowane i Cisowiankę bardzo lubię

A na basen też mam ambitny plan zacząć chodzić... 2 razy w tygodniu nawet, ale znając siebie pewni na 2 razy w miesiącu się skończy

Cytat:

Sto lat, sto lat! Niech żyjeeee naaaam! Samych radosnych dni w tym roku

A z tymi terminami to w ogóle nie wiem dlaczego dzielimy wątki na wizażu po 2 miesiące. Wtedy właśnie dużo mam z drugiego miesiąca postanawia się przenieść, a przeciez mogłoby by być 12 wątków i już
Poza tym przecież chyba nie jesteśmy złe? Znaczy czy my wykluczamy kogoś z rozmowy?

Wczoraj powiedziałam o ciązy koleżance, z którą trzymamy się od liceum. Normalnie cieszyła się chyba bardziej niż ja, jak test zrobiłam

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 10:26   #3296
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Chyba mnie nie wyrzucicie z tej elity? Ja będę się Wam uprzykrzać cały czas, nie odejdę tak łatwo

Zrobimy sobie zlot matek niepolubianych przez większość
Dlaczego miałybyśmy to zrobić jesteś niestety jedną z nas , już widzę zlot nielubianych matek z wizażu z wózkami

Maja

Czytam
Stary 2013-08-31, 10:30   #3297
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Macie racje
Ja tam lubie nasz watek

Ja jutro na niego lecę z małżonkiem Też się jakoś nie ograniczam ze smakami, po wizycie 3 razy byłam na faście, bo koło mojej przychodni jest Frasses :P

Cytat:
Dlaczego miałybyśmy to zrobić jesteś niestety jedną z nas , już widzę zlot nielubianych matek z wizażu z wózkami
I mamy tytuł na następną część

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2013-08-31 o 10:31
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 10:45   #3298
bebe97
Wtajemniczenie

Błagam, tylko nie zmieniajcie tytułu wątku na żadne rymowanki!!!
a nielubiane matki mogą być

ja też mam termin na 21 kwietnia jak lolitka - wykopujecie mnie czy mam sie przenieść sama?

Cobra - wszystkiego najlepszego moja Panno

teQiba ja dostaję ślinotoku na myśl o tortilii ... ale już budują McDonalds na naszym osiedlu i szybko im to idzie, więc skończą sie ponure czasy kiedy żeby zjeść coś pysznego i niezdrowego musiałam jeździć do Lublina albo Zamościa

koleżanka bardzo mi bliska ciążą właśnie napisała, że jest w szpitalu na podtrzymaniu... zaczynam myśleć, że w dzisiejszych czasach zajść w ciążę i ją donosić to jest naprawde wyczyn i niech mi ktoś zarzuci, dlaczego jestem na zwolnieniu od 7 tygodnia
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-31, 10:51   #3299
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
I mamy tytuł na następną część
Kurcze, ale ze mnie zdolna bestia

Cytat:

ja też mam termin na 21 kwietnia jak lolitka - wykopujecie mnie czy mam sie przenieść sama?

koleżanka bardzo mi bliska ciążą właśnie napisała, że jest w szpitalu na podtrzymaniu... zaczynam myśleć, że w dzisiejszych czasach zajść w ciążę i ją donosić to jest naprawde wyczyn i niech mi ktoś zarzuci, dlaczego jestem na zwolnieniu od 7 tygodnia
Też jakoś średnio do tych rymowanek podchodzę

Co do przenosin jesteś dorosła to Twoja świadoma decyzja co wybierasz

Też to zauważyłam w kółko dziewczyny tracą ciążę bądź mają zagrożoną co się dzieje

Maja

Czytam
Stary 2013-08-31, 11:28   #3300
paulina_radom
Raczkowanie

Cytat:

Cobra - wszystkiego najlepszego moja Panno

teQiba ja dostaję ślinotoku na myśl o tortilii ... ale już budują McDonalds na naszym osiedlu i szybko im to idzie, więc skończą sie ponure czasy kiedy żeby zjeść coś pysznego i niezdrowego musiałam jeździć do Lublina albo Zamościa

Nie wiem musisz się sama zastanowić czy chcesz się z nami zadawać
Ja też się pochwalę moim brzucholem a co 11 t 6d wielki ale co tam można już głaskać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF7993.jpg (12,1 KB, 61 załadowań)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości