|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Władca Wizażu
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
Treść usunięta
|
|
|
|
#4502 |
|
wańka wstańka
|
W Wilekiej Brytanii ciążę prowadzi połozna, ale opieka w zalezności or róznych czynników jest ok.
Największy problem jest: z dostępem do specjalisty- by rodzinny wypisał skierowanie ze specjalistycznymi badaniami- j.w Czas oczekiwania do specjalisty jest rózny- zalezy od regionów, ale tego co kojarzę jest krótszy niż w Polsce. Inna sprwa, ze jest inne podejście do pewnych kwestii niz w Polsce- i to dotyczy np. częstości niektórych badan. Dla przykładu moje dziecko w Polsce miałoby co roku rezonans magnetyczny; w Wielkiej Brytanii uznano, ze wystarczy 1 na trzy lata. Podobnie z wizytami w poradni specjalistycznej: tutaj są rzadziej ( ale jak coś się dzieje mozna się z lekarzem skontaktować i wizytę przyspieszyć), w Polsce byłyby o wiele częściej.
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4504 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4505 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
A tak serio to miałam nie pisać, ale napiszę- na kontrakcie wyciągają ok 70zł netto i to nie są osoby z kilkunastoletnim doświadczeniem i 2 st specjalizacji. Nie wszyscy mają nawet ten 1 stopień.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wkłądał papier ale go dostarczył na oddział, bo wypis na czymś napisać trzeba a dyrekcja takich rzeczy nie dostrzega. Wypisanie recepty to nie rzucenie okiem ale dokładna analiza chpl-u i ciągle zmieniającej się listy do tego dochodzą niejasności prawne, których nawet prawnicy nie rozwiązali- bo PRAWNICY nie rozumieją aktów prawnych stworzonych przez nfz, Przed ewusiem NIE było w Polsce wiarygodnego dowodu na bycie ubezpieczonym bo druk RUMUA do nich nie należał. A za błędnie podany status w ewusiu nie odpowiada pani z rejestracji ale lekarz! Za błędy w ewusiu łaskawie nfz postanowił nie karać lekarzy. |
|
|
|
#4507 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4509 |
|
Zadomowienie
|
Ale one nie zmieniają tu tego, że w większości problemów pielęgniarka wystarczy i to przez telefon.
Chociaż na wierze, że mało ważnymi rzeczami nie powinnam głowy lekarzom zaprzątać się przejechałam. Miałam oparzenie, które się tak źle goiło, że się na antybiotykach skończyło Co do badań to w poprzedniej przychodni nie ważne co mi było zlecali badanie moczu. Bo był tani, na krew nigdy się nie załapałam, a mam historię problemów z nią Edytowane przez Bela03 Czas edycji: 2013-08-31 o 21:51 |
|
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4511 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Za godz Kochana
Stawka na kontrakcie, dyżurów mają średnio po 6 chyba.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#4512 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
Nie rozumiesz do dzisiaj prawnicy nie umieją wypowiedzieć się czy lekarz może wypisać antybiotyki, leki przeciwnowotworowe i psychiatryczne ze zniżką w pewnych schorzeniach, ustawa jest niejasna na tyle że boją się wypowiedzieć! NFZ sam nie wie i nie wypowiedział się ale juz wie że za złe wypisanie refundacji będzie karał lekarzy. |
|
|
|
#4514 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiem też o kilku osobach które będą nostryfikować dyplom w USA. Byłam na targach pracy i generalnie jeśli masz specjalizację to niemal wszędzie przyjmują Cię z otwartymi ramionami a w Niemczech wystarczy znac niemiecki na poziomie B1 i już można robić niemal każdą specjalizację. A co do tego że Polacy kochają chodzic do lekarzy ? Jak jeszcze byłam w kole medycyny ratunkowej i siedziałam na Sorze to jednego wieczoru było przynajmniej 20 osób z pierdołami typu gorączka 37,5 , rozciety palec, kaszel, biegunka, itp. Przypominam że na Sor powinni trafiać ludzie w stanie zagrożenia życia. A i tak po instrukcjach żeby udać się do lekarza rodzinnego ew do ambulatorium chirurgicznego (czynne całą dobę) musiałam wysłuchać obelg, obietnic skargi do dyrektora, do TVN , uwagi , albo Sprawy do reportera. W Wielkiej Brytanii zanim zobaczy się lekarza rozmawiają z tobą konsultanci i pielęgniarki a i tak w 95% przypadków dostaje się paracetamol W USA moja przyjaciólkę dopadło zapalenie płuc za trzydniowy pobyt w szpitalu i konsultację lekarską policzyli jej 50 000$. W Polsce za darmo dostałaby od rodzinnego receptę na Augmentin - no ale to u nas jest źle. Cytat:
"Próżnoś repliki się spodziewał Nie dam ci przytyczka ani klapsa. Nie powiem nawet pies cię ***ał, bo to mezalians byłby dla psa." Edytowane przez zlosliwe_straszydelko Czas edycji: 2013-08-31 o 22:02 |
||
|
|
|
#4515 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
|
|
|
|
#4516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki oddział? ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Tak, wśród znajomych mi lekarzy płacili od 5 do 10 tyś, przy czym nfz życzył sobie po 30 tyś ale po tłumaczeniu sie z prawnikiem z KAZDEJ recepty zostało z tego "tylko 5 tyś za DOBRE leczeni chorych którzy dzięki temu leczeniu wyzdrowieli ale wg nfzu nie powinni dostać recepty ze zniżką. |
|
|
|
|
#4517 | |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
Najlepszy jest ból kręgosłupa od pół roku co się zgłasza na sor o 2 w nocy ![]() Ależ offtopujemy
|
|
|
|
#4518 |
|
Raczkowanie
|
Obstawiam że Psychiatria
![]() Albo noga która bardzo boli o 4 nad ranem - a na pytanie co się stało " Aaaaa pół roku temu spadłem z roweru " ![]() A co do offtopów to był już na tyle tematów że ten chyba nikogo nie zdziwi. :P
"Próżnoś repliki się spodziewał Nie dam ci przytyczka ani klapsa. Nie powiem nawet pies cię ***ał, bo to mezalians byłby dla psa." Edytowane przez zlosliwe_straszydelko Czas edycji: 2013-08-31 o 22:05 |
|
|
|
#4519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam rzutem beretu sąsiadów stomatologa i okulistę
|
|
#4520 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Konsultant to lekarz danej specjalizacji. ![]() Ale zgadza się, ze na A&E pierwszy kontakt personelem medycznym to kontakt z pielęgniarką.
|
|
|
#4521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówię tylko na podstawie 5 przypadków, bo tylu lekarzy znam osobiście, w sumie 4 bo jeden z nich pracuje w Niemczech.Przepraszam, ze się wcinam i zmieniam wasz poważny temat ale muszę dać upust frustracji: dziwi i wkurza mnie ten szajs w radiu, co puszczają, staram się radia nie słuchać już ale czasem się nie da i dostaję spazmów jak słyszę tego rodzaju chłam. http://www.youtube.com/watch?v=eTJPQ4TW4Jw http://www.youtube.com/watch?v=THILDs9Kf0Q Jak słyszę Enej to dosłownie mi niedobrze, nigdy tego nie lubiłam ale to jak to katują i na dodatek wszystkie piosenki wydają się identyczne A ta Grzeszczak co wyje zawsze w ten sam sposób: cie-szmy się z ma-łych rze-czy bo, o-o-o-o-o już mi bokiem wychodzi
|
|
|
|
|
#4522 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
U nas jest jedna stawka za godz, nie wiem jak z dodatkowymi zmianami jak przyjmujemy pacjentów na nfz i tych prywatnych. Radiologia.
|
|
|
#4523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4524 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pomijam absurdy typu lek X jest na ryczałt czyli za symboliczną kwotę jeśli mamy zaostrzenie choroby natomiast jeśli ktoś bierze go cały czas żeby do zaostrzenia nie dopuścić to wtedy jest na 100% odpłatności
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4526 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4527 |
|
Konto usunięte
|
ja już wolę słuchać Baciarów niż radia
|
|
|
|
#4528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4529 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
No, ja też o takich stawkach słyszałam. A nawet ciut większych. W pogotowiu.
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
NFZ się NIE wypowiada mimo prawnego obowiązku- jedynie wypowiedział się w sprawie czynników wzrostu ( onkologia) ogólnie krajowo- bo każdy z nfzów gadał swoje. Dlaczego się nie wypowiedzą- bo sami nie czają własnych bubli prawnych i robia takie rzeczy że strach się bać. A odpowiedzialność lekarza powinna zaczynać i kończyć sie na leczeniu a nie ustalaniu stawek za leki. To tak jaby projektanat miał odpowiadac za końcową cenę mieszkania w zależności od pory roku, dzietności mieszkańców i sumy ich wagi. A tak nie jest jest odpowiedzialny tylko i aż za projekt, to tak jak lekarz powinien byc odpowiedzialny tylko i aż za leczenie. Edytowane przez dacn Czas edycji: 2013-08-31 o 22:13 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.

Śmieszne, że jej maż budowlaniec zarabia 4 razy tyle co ona. Oczywiście nie we wszystkich przypadkach bo nie uważam, że np. mój lekarz rodzinny powinien zarabiać miliony
A tak serio to miałam nie pisać, ale napiszę- na kontrakcie wyciągają ok 70zł netto i to nie są osoby z kilkunastoletnim doświadczeniem i 2 st specjalizacji. Nie wszyscy mają nawet ten 1 stopień.

wiem też o kilku osobach które będą nostryfikować dyplom w USA. Byłam na targach pracy i generalnie jeśli masz specjalizację to niemal wszędzie przyjmują Cię z otwartymi ramionami a w Niemczech wystarczy znac niemiecki na poziomie B1 i już można robić niemal każdą specjalizację.
, rozciety palec, kaszel, biegunka, itp. Przypominam że na Sor powinni trafiać ludzie w stanie zagrożenia życia. A i tak po instrukcjach żeby udać się do lekarza rodzinnego ew do ambulatorium chirurgicznego (czynne całą dobę) musiałam wysłuchać obelg, obietnic skargi do dyrektora, do TVN