|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4473 | |
Zadomowienie
|
Re: Dot.: Re: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
Cytat:
Ja raz prawie na dziecko wpadłam i krzyknelam na nie a matka jeszcze coś pyskowala Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Re: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 11
a po co jest ta osłonka?
http://skleprower.pl/allegro/MONTEGO/DAILY/DAILY1.JPG bo z wyglądu to mi się wybitnie nie podoba ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- ja tam koło psów i dzieci staram się nie jeździć bo się boję, że nagle wskoczą pod koło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4475 |
lokalna gwiazda
|
Mnie by po prostu było szkoda szpilek na rower. Jeśli w pracy trzeba chodzić w szpilkach, to chyba można je tam trzymać?
Ja umiem prowadzić rower tylko po lewej stronie. Jestem lewonożna i lewooczna. |
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie się osłonki nie da zainstalować (góral) ale ja prawie w ogóle nie noszę długich |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem możemy pojechać komunistycznie że wszyscy mamy równe żołądki. Lub idiotycznie że od pani w kiosku tez zależy nasze życie. Ale bez jaj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 |
Raczkowanie
|
Dacn ty milcz lepiej bo zaraz usłyszysz że taka sobie prace wybrałaś to wiedziałaś ile będziesz zarabiać.
![]()
#4482 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]()
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Raczkowanie
|
Też znam wielu lekarzy i zarabiają właśnie tyle. No chyba że robią drugi etat a znam takich co ciągną i trzy na raz
![]()
#4484 |
Zakorzenienie
|
Lekarz w trakcie specjalizacji dosteje 2.500 ten po znacznie mniej na PEŁNYM etacie.
Owszem zarabiamy więcej pracując na dyżurach po 24 lub 36 godzin ciągiem JEST to kosztem naszego zdrowia lub skrócenia średniej życia lekarza. Rzeczy te są nielegalne w krajach cywilizowanych tam lekarz zarabia godnie i adekwatnie do swej wiedzy i umiejętność a pracuje połowę lub ćwierć tego co lekarz w Polsce. ( w stanach pracuje tyle co w Polsce ale zarabia fortunę) |
![]() ![]() |
![]() |
#4485 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- No oczywiście że ginekolog zarabia więcej, mówimy tu o specjaliście czyli po 6 latach studiów, roku stażu i 6 latach specjalizacji, czyli człowieku dobrze po 30. Jednak poza ginekologia jest jeszcze dziesiąt innych specjalizacji, gdzie nie zarabia się aż tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() ![]() Na zachodzie mój zawód też jest dobrze opłacany, ale jakoś ja i moi koledzy nie jęczymy non stop w mediach i w życiu codziennym jak to nas nikt nie docenia i nie szanuje ![]() W moim zawodzie też się biega na 24 godz zmiany i też sporo osób pracuje w 2 lub 3 miejscach. I mimo to stawka na godz jest kilkakrotnie mniejsza niż ta lekarska.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() Edytowane przez winter76 Czas edycji: 2013-08-31 o 20:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 |
Zadomowienie
|
Nie koniecznie. Jest trochę osób które idą za pasją i chęcią pomocy. Jedną z takich jest moja ciotka, jak założyła gabinet prywatny to zbankrutowała szybko bo nie miała serca z ludzi zdzierać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Raczkowanie
|
No i włąśnie taki jest pogląd większości osób nie związanych z medycyną
![]()
#4490 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | ||
wańka wstańka
|
Cytat:
Na lekarskich stawkach się specjlanie nie znam. Zawsze mnie szokowało wynagrodzenie dla pielęgniarek w polsce i zakres ich obowiązków ![]() Nic dziwnego, ze wiele z nich wyjechało. Bo za lzejszą (nie co się oszkiwac) w wielu wypadkach pracę mają konkretne stawki ... i okazywany im szacunek. ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
Z tego co kojarzę mozna robić specjalizację poza Polską? Tak chyba nawet korzystniej, niz wyjezdzać po specjalizacji (jak juz ktoś emigrację planuje).
![]() |
#4492 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie widziałam nigdy jęczenia lekarzy w mediach bo media przedstawiają swoją wizję a nie rzeczywistość więc nie wiem o czym piszesz. BTW bardzo bym chciała trzepac taaaaką kasę, ale cóż jestem matką i 15 dyżurów w miesiącu fizycznie i psychicznie nie przeżyję. A czemu jojczę JA? Bo popracowałam "na próbę" w niemieckim szpitalu i płaczę za nim z tęsknoty po nocach. W pracy lekarz zajmuje się tylko leczeniem a nie: sprawdzaniem dowodów ubezpieczenia, tak wiem jest ewuś ale nadal jest syf za który wini się lekarzy - sprawdzaniem listy leków refundowanych i pkt 4 w chplu -idiotyzmami ups błędnymi rozrządzeniami nfz-u -dopilnowaniem żeby na oddziale był papier do drukarki i tusz -odpowiadaniem przed pacjentami za błędy systemu, niesmaczny posiłek czy kolejkę na badanie -agresją pacjentów- achhh jacy cudowni i grzeczni są niemieccy pacjenci -wiecznym zgłaszaniem a to przepalonej żarówki a to zepsutego krzesła. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Nie musisz mi tego pisać, bo tak jak i Ty pracuję w szpitalu, od dawna
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zadomowienie
|
Kiedyś we Francji moja mama miala zapalenie tchawicy czy czegoś, lekarz przepisał syropek na bazie ziół i witaminy. Przeszło. W Polsce dostaje się antybiotyki, po nich są inne choroby i więcej się zapisuje.
W Szwecji się dzwoniło do lekarza, pielęgniarka przez telefon radziła co robić a jeśli coś poważnego to zapisywała do specjalisty. Bez durnowatych skierowań. (Ja nie leczyłam się tam, tyle mi mówili) U nas nie można mieć nawet przedłużnia recepty bez kolejnego badania i zamiast 5 min jest 15 i tak wszyscy emeryci w kolejce. |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
Co do tych lekarzy zgadzam się z dziewczynami. Uważam, że wynagrodzenie w większości przypadków jest nieadekwatne do wysiłku wkładanego w pracę i włożonego czasu oraz również wysiłku w naukę. Jak odwiedzam moją ciotkę, która już dobrze po 30tce dalej zarabia raczej marnie a pamiętam jak wyglądały jej studia i staż to
![]() ![]() Jeszcze bardziej jest niedoceniana praca pielęgniarek i tu już nie tylko pod względem finansów ale też hmmm prestiżu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
Wynika
u nas wzrok bada okulista zamiast optometrysta, fizjologiczną ciążę prowadzi ginekolog zamiast położna podobnie poród ![]() niedoczynność tarczycy leczy endokrynolog a nie rodzinny cukrzycę diabetolog ![]() a nadciśnienie kardiolog z katarem leci się do rodzinnego a po każdym urazie- nawet zdarciu naskórka na sor gdzie musza przyjąć a do nplu przychodzi się za wszystkim. Nigdzie tak nie ma. No może poza stanami ale tam się za to wszystko odpowiedni płaci. |
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://praca.wp.pl/title,Lekarz-prac...139d&_ticrsn=3
![]() |
#4500 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
No w to już nie wnikam lepiej, bo są i minusy tego trzymania się razem
![]() Co do jakości opieki zdrowotnej za granicą- miałam wielu pacjentów, którzy mieli "szczęście" trafić do szpitala np w Anglii, po tym zdarzeniu pokochali polskie realia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.