|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Dziewczynki my już spakowani..na 16 byliśmy obok u rodzinki na 15 rocznicy ślubu..ponad 40 osób..pod namiotem (tym co u nas na chrzcinach-bo to pusta działka, oni tam nie mieszkają)...grill..kucha rz..i oczywiście toasty..no i muzyka dudni-a mały jak usnął o 18 tak spał 2 godziny,Wróciliśmy po 20, wykąpalismy małego i już idziemy spać, a tam łomoczą basy-top się towarzystwo s.ch.leje
![]() Pobudka przed 6 i w drogę..postaram się zaglądać ale nie wiem jak mi to wyjdzie..bo w końcu bedziemy sami w trójkę-kilka dni i chcemy się sobą nacieszyć.buziaki dla Was-dobrych nocek, spokoju i zdrówka dla Was wszystkich. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-08-31 o 22:46 |
|
|
|
#3572 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Neti Śpij smacznie i milego wypoczynku zyczę
|
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Wlasnie, wszedzie tylko o tym mowia, a jakos o cukinii nie pomyslalam
![]() Cytat:
![]() Nie mysl tak!!! Akurat na forum jest sporo dzieciaczkow, ktore trzeba nosic, zabawiac, mowic do nich, nie opuszczac na krok, bo zaraz jest lament. Po prostu takie egzemplarze nam sie trafily ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42564820] jak sobie radzę? jak coś ważnego to maila piszę a co jakiś czas pier...ca dostaję i robię jesień średniowiecza ![]() aaaa ja wiem czemu tak i jak to obejść bowiem ostatnio oglądałam jakiś program kulinarny. I po prostu trzeba dodać kwasu - zneutralizować enzym, czyli wszelkie sałaty (surówkowe) należy jeść z sosami na bazie octu czy kwaśnej śmietany [/QUOTE] Jesien sredniowiecza - o toto!! uwielbiam ![]() Co do pogrubionego - dlaczego mnie to nie dziwi? ![]() Kimnelam sie z Kuba na godzinke w opakowaniu. Jak zwykle zasnelam nad notatkami - takie to wszystko ciekawe ![]() Moje dziecie znow na brzuzku spi, a to oznacza, ze ja sobie nie pospie za wiele
|
|
|
|
|
#3574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Spokojnie
Wszystko kulturalnie, w ubraniu, po prostu siedziałam mu na kolanach, a że są takie drogi, to nieźle nami rzucało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() --------------- Co do cukinii, to my tak w sierpniu zawsze zaczynamy sezon na leczo, który kończy się z wrześniem. Ostatnio też pisałam, że Pola szamała razem ze mną (głównie właśnie cukinię) i bardzo smakowało ![]() W ogóle to dzisiaj był bardzo udany dzień, jeśli chodzi o jedzenie Polciowe, bo od 10 do 16 nie jadła wcale z butli, tylko wszystko to, co jej dawali Z małżem się właśnie pogwałciliśmy, pijemy winko... W sumie to on już chyba zasnął
|
||
|
|
|
#3575 |
|
Raczkowanie
|
Ale tu pustki !!! Jak człowiek ma chwile i chce pogadać to wywialo wszystkie dziewoje !!! pewno poszły się bungować
A ja mam stresa bo pierwszy raz na noc podałam kasze ale taką pyte. popił cycusiem i czekam...... już minęło 3,5 h co dalej ? klaść sie spać czy lada chwila pobudka ehhhh dylematy hehehe---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- o cześć Hje ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- a nie mówilam że się bungowali a mnie zazdrość zżera bo moj nie zdążył powąchać jak pachnie poduszka a już spal taki styrany bidok
|
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka, poczekaj, aż się tżcik zregeneruje
![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:51 ---------- Ja sem idem w kimono, bo się oczy same zamykają... Ciekawe jak tam Sylwietta... ![]() Papa |
|
|
|
#3577 |
|
Raczkowanie
|
Hje czyli nad ranem heheheheeh milej nocki ja też wale w kimono.
Uwaga eksperyment zakończony z neutralnym skutkiem. mały spał 4 h czyli tyle samo co bez kaszy. Wiem że to i tak dlugo ale trzeba probować do skutku może kiedyś przespię ciurkiem te 7 h ??? papapapapa |
|
|
|
#3578 |
|
Zadomowienie
|
DZIEWCZYNY BARDZO WAS PRZEPRASZAM NIE MAM DOSTEPU DO KOMPA
tak jak pisala moj tzn.mamy i ktorj jestem Natusia zwymiotowala i jest nie do odratowania wiec korzystalam z tableta siostry ale zepsuła Jej sie ladowarka i jestem bez netu jedynie w telefonie wchodze na chwile na fb a na wizazu nie umiem ciagle mi ucieka itd. tym bardziej ze ten fon tez szwankuje teraz na weekend przyjehcal ma wiec wpadlm tylko napisac pamietam o WAS cally czas ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- na fb wstawilam link o Oliwce ktora nie doczekala operacji odkad sie dowiedziala ciagle rycze czy tej operacjo nie dalo sie przyspieszyc?? kasa byla juz w czerwcu lekarze zwlekali, czemu? wiedzieli ze sie nie da i nie chceili zabierac nadziei rodzicom, czy wyniki byly zle za mala waga, jaki ten swiat jest niesprawieldiwy taka mala istotka, a to mogls byc mama z naszego forum bo termin miala na styczen, rowiesniczka naszych brzadcow
|
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Czesc!
Bateria mi pada a ladowarki nie mam, ale nadrobilam. Zrobilyscie mi smaka na cukinie, ale u mnie w tym roku kroluje baklazan. Pycha! Jemy dzien w dzien! I nie chwalilam sie, zrobilam ekstrasne krewetki w majonezie - jeszcze nigdy tz mnie tak nie chwalil. Od czytania po ciemku wizazu na telefonie oczy mi sie popsuly (strzezcie sie!) i wczoraj okulary kupilam. A weekend spedzamy w wiekszym gronie - u t. jestesmy, ale tz sie rowniez naciesze. nancy a z nami rozmawiasz? No to widzisz ile tu mam i ze dzieci idealnych brak. A Ty jestes swietna mama i nigdy w to nawet nie watp!! Twojemu Kubusiowi tez nic nie brakuje!! black udanych chrzcin! blogerko szczesliwej drogi powrotnej! Wiecej mnie bedzie w poniedzialek! Dobrej nocy! |
|
|
|
#3580 |
|
Zadomowienie
|
potrzebna jest duza kwota na operacje, raz juz im sie nie udalo zebrac, dziewczyny prosze WAS wplaccie chociaz symboliczne 5zl
prosze wplaccie chociaz pare groszy z zaranicy w obcej walucie rowniez mozna http://www.siepomaga.pl/f/fundacja-siepomaga/c/941 Nasz synek umiera na raka www.siepomaga.p |
|
|
|
#3581 |
|
Zadomowienie
|
hejka mamusie ,
nocka w miare oki .. mloda kilka razy sie przebudzila ake dawala sie uspic za chwile ... obudzila sie o 5 probowalam uspic, ale gryzla ... kurde strasznie gryzc zaczela ... kupke zrobila, ale musialam jej pomoc tzn dociskalam jej nozki do brzuszka a ona robila .. nie wyszla cala, ale dosyc duzy twardy kawalek ... dalam jej ibum ... mloda usypia ... ja musze ciasto zrobitc ... tz ma dzis 33'urodziny ... moj staruszek
|
|
#3582 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
,dodać czosnek,potem śmietanę kremówkę (ja robię z jogurtem nat) teraz przypraw solą i pieprzem,dodaj starty ser żółty i na makaron. Mój mąż nienawidził szpinaku,a teraz sam się dopomina ![]() Tyle już poszło od początku sierpnia? ![]() Cytat:
te nasze mądre głowy ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42564820]A ja w klubie chba założę temat zabawkowy cukinia świetna jest tak: 2 spore cukinie kroisz (obrane) w duże kostki, pół cebuli drobno, jakieś 20dag sera zółtego ścierasz, dodajesz ulubione przyprawy i na patelnię. Podduszasz, cukinia szybko się poddusza. A potem to dajesz na makaron pychota.[/QUOTE] już właśnie kiedyś mówiłam o takim wątku Nie znałam tego przepisu-dziękuje ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:00 ---------- Poprzedni post napisano o 06:37 ---------- Debrah Odezwij się,co u Was? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3583 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiele dziewczyn go chyba używa, ja nie używałam o codziennie i jeśli już to tylko raz na noc, ale mimo wszystko go odstawiam. szaja, Ty słyszałaś coś może o tej lidokainie? i czy ten paracetamol przy bolesbym ząbkowaniu to można dać codziennie na noc, bo nie zapytałam i nie wiem... ? aaa i załóż ten wątek zabawkowy, chyba, że już to zrobiłaś, bo ja tez juz nie mam pomysłu czym Julasa zabawiać teraz ma faze wspinania się po moich nogach i próbuje wstawac, lata za nogami jak opętana ![]() silver, szybkiego powrotu do zdrowia dla Mamy My już nie spimy od 6, dwie pobudki jedna na picie druga na mleko ![]() neti, udanego wypoczynku i bungowania ![]() debrah, odezwij się. jak się czujecie? cześć fewcia, widzę Cię
Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2013-09-01 o 07:10 |
|
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Aaaaa milion pobudek zaliczylismy dzis, a od 6 kopniaki w brzuch, wbijanie pazurkow, wykrecanie nosa, takze koniec spania
|
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
u nas 2 pobudki na cycusia, także nawet się wyspałam.Zuza polubiła wstawanie i tylko to robi w łóżeczku. Zdjęcia w klubie. My dziś się wybieramy na wystawę psów, chyba ze będzie padać to nie. Potem do teściów, później na działkę maliny zerwać. Buziaki Miłej niedzieli A zdrówka dla Julaska. Obyście szybko znalazły co jest przyczyną alergii. Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Cała!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
My już w drodze ..Antonio wiercil się dziś w nocy..ale na dobre wstał o 6 akurat jak już spakowaliśmy wszytsko do auta...przebralam go i już w, aucie jadl butelkę.właśnie usnął ...a my już w drodze..jak będę mogła ..będę się odzywać-aha i dzieki...co prawda na mazurach nie mamy piwnicy...ale licze na bungowanie
tymbardziej że, na środę wypada mi @....:banghead: i dlatego też chcemy do srody pojechać z małym na basen w Ełku-kupiłam mu fajne COŚ do pływania.Jak będę mogła odezwę się napewno.. Buziaki kochane! P.s. Przy następnym karmieniu przetestujemy podgrzewacz do butelek ten samochodowy z lidla-któraś kupowała? Jeśli tak ujawnić się..wymienimy się spostrzeżeniami ![]() ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- Dziewczyny..jeszcze moje pytanie...szwagierka usilnie namawia mnie na sinlac...że ona swoim dawała i czemu ja nie daje ?? .nawet mi jakąś probke przyniosła-ale ja gdzieś czytalam że to NIET, czy któraś coś mi powie o tym? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-01 o 08:06 |
|
|
|
#3588 |
|
Zadomowienie
|
Szaja, zakładaj zabawkowy
Ząb mówisz? Mamy już dwa, może w końcu wyjdzie trzeci Hje, Lenova.... te przytulasy to był jednak podstęp! Milion pobudek w nocy! Spala ze mną w łozku, podnosiła się i zaczynała jojczyć, smoka dawałam i po sprawie. Dziwne to, nie pamiętam kiedy ostatnio w nocy pobudke miałam ![]() Nie wiem jak u Was ale u nas pada jest szaro i ponuro. Jesień Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pięknie zaczął się dzionek z rana już było bunga-bunga ![]() Tż szykuje mi właśnie śniadanko do łóżka ![]() Popołudniu idziemy do kina, potem coś zjeść. Jedyne czego się obawiam to to że Daria tyle godzin będzie z t. ![]() Pewnie będę ciągle myślami z Darią.
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Hej diewczyny standardowo sie nie wyspalam, ale muszę wam pokazać co nas obudziło, tzn obudził nas taki warkot... Otwieram oczy a ona se stoi ww najlepsze w lozeczku I warczy czy wasze dzieci warczą?
buziaki miłego dnia! Kurcze nie mogę filmu... to może potem....
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Wszystkiego najlepszego z okazji 1 rocznicy!
|
#3592 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no no no ![]() bungują od rańca bunga z rana jak śmietana a śniadanie do łózka toż to prawdziwa TUGEZA (co to u wiśni miała być i ucichła )Cytat:
a jak sie jej śmiesznie pajac na stópkach pościągał ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- też się przyłączam i udanego powtórkowego bungowania w nocy, albo w kinie ![]() ![]() silver, dołączych do tych bungowych hardcorów wtedy ![]()
|
|
|
#3593 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny a Wy macie jeszcze ochraniacze na szczebelkach??? Cytat:
![]() Cytat:
Chyba rośnie Ci perkusistka ![]() za nowe umiejętnościCytat:
![]() Cytat:
insolito jak się dziś czujesz?? Cytat:
![]() moja Daria płacze, nie bawi się pięknie sama w łóżeczku, TRZEBA nosić , rzadko sama usypia, powoli do wszystkiego dochodzi (dalej nie ma ząbków, nie pełza,nie raczkuje, nie lubi leżeć na brzuszku).NIE PRZEJMUJ SIĘ! [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42564820]A ja w klubie chba założę temat zabawkowy cukinia świetna jest tak: 2 spore cukinie kroisz (obrane) w duże kostki, pół cebuli drobno, jakieś 20dag sera zółtego ścierasz, dodajesz ulubione przyprawy i na patelnię. Podduszasz, cukinia szybko się poddusza. A potem to dajesz na makaron pychota.Co do zegarków: http://allegro.pl/zegarek-damski-bra...444290385.html http://allegro.pl/zegarek-skorzany-p...444747185.html http://allegro.pl/zegarek-damski-kah...482526233.html http://allegro.pl/zegarek-damski-kah...483069093.html http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...rs_rule_id=102[/QUOTE] Temat zabawkowy w klubie - cukinia - Muszę zrobić (smaka mi narobiłaś) a co o zegarków tez je oglądałam jakajaka, ale Krzysio słodki
|
|
#3594 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam taki dookoła łóżeczka i narazie nie zamierzam ściągać, bo mała strasznie się we śnie przemieszcza i uderza głową, albo próbuje nóżki wcisnąć miedzy szczebelki, a tak to ma jako taką blokadę
![]() dziewczyny ja mam pytanie, czasami jak biorę Julkę na ręce tak pod paszki to normalnie slyszę jak jakieś kości? strzelają=przeskakują (nie wiem jak to precyzyjnie określić). Czytałam, że to panewki stawowe nie są jeszcze dobrze wyćwiczone i że to minie, a zapomniałam o tym pediatrze powiedzieć. Macie tak też czasami? Bo zaczynam się martwić, że coś nie tak
|
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
Silver ja mam dalej ochraniacz i nie zamierzam ściągać. Gratki z okazji rocznicy ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#3596 | ||||
|
Zakorzenienie
|
neti, udanego wypoczynku
![]() Cytat:
winko my dziś będziemy mieć na wieczór wino i pewnie też się pogwałcimy jeszczeCytat:
![]() ja nigdy nie jadłam krewetek Najlepszego dla Tż ![]() Cytat:
Dziękuję Cytat:
dziękuję za życzenia a o kinie myślałam ale dziś niedziela i pewnie będzie dużo ludzi w kinie...hmmm no cóż ... innym razem ![]() ![]()
|
|
#3597 |
|
Konto usunięte
|
Bokeh, stoi cudnie, ale nie, Dorka nie warczy
Cała, lidokaina jak wszystko inne może uczulić, po prostu. Neti, sinlac jest wysokokaloryczny, ma ogrom cukru. On jest ok dla dzieci niedoważonych na przykład, dla niejadków, dla dzieci z bardzo dużą alergią (a są i takie, któe nawet nutramigenu nie toelrują), ale... no rarytas to nie jest. Jedziemy na poranek filmowy zaraz
|
|
|
|
#3598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oo, dobrze wiedzieć, dzięki za odp. ![]() silver, jak bedzie w kinie duzo ludzi, to bedzie bunga zbiorowa tak jak tu http://wlasnytalent.pl/talenty/Twoje...wy_na_dworcu_/ ![]() ciekawe czy pociągi im uciekły :P
|
|
|
#3599 |
|
Lurker ;)
|
Witam z rana! Dzieciaki spia, a ja juz nie
Pewnie ostatania okazja, zeby sie bezkarnie wylegiwac a mi sie juz nie chce ![]() Nancy wzielam chipsy z biedry o smaku zielonej cebulki, ale smak mozesz sobie wziac jaki lubisz( paczka 140 gram starczyla mi na styk na okolo 350 gram piersi). Pieklam w piekarniku na blaszcze wylozonej papierem do pieczenia. I Nancy- opiekujesz sie Kubusiem bardzo dobrze, bo jestes jego mama i nikt lepiej od Ciebie go nie zna! Nie porownuj sie do innych mam- kazda jest inna i dzieci sa inne. Lenova aa spoko, Black ma takie z tego co pamietam i sobie chwali ![]() Fewcia haha niee, to jakos od lipca- polowa czerwca, odkad zaczelam mocniej nad soba pracowac. Wczesniej sie obijalam wstyd mi Teraz waga stoi w miejscu, bo sobie zajadam troche stresy ale pewnie jak wroce do pracy to zacznie spadac znowu.Neti prosto z mostu powiedz, ze nie chcesz utuczyc dziecka. Wystarczy poczytac kiedy stosuje sie Sinlac i sklad Antonio raczej wazy dobrze i nie jest uczulony na laktoze. Silver ja nigdy nie mialam ochraniaczy na lozeczko. Pamietam, ze pisalyscie o budzeniu sie dzieci z krzykiem. U nas tak wczoraj bylo. Nie wiem ocb nagle sie obudzila z wielkim placzem. Nic nie pomagalo procz noszenia -.-. Z pol godziny ja uspokajalam, zeby usnela znowu.
|
#3600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny już wszystko napisały ![]() Cytat:
Michaś ma drzemkę, jak się obudzi jedziemy do CH. Ciekawe ile usiedzi w wózku ![]() Pogoda brzydka, pada, zimno. Silver Wszystkiego najlepszego! My rocznicę drugą mamy pojutrze
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

Wszystko kulturalnie, w ubraniu, po prostu siedziałam mu na kolanach, a że są takie drogi, to nieźle nami rzucało ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

bunga z rana jak śmietana 
Teraz waga stoi w miejscu, bo sobie zajadam troche stresy