|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Cytat:
Mi nie kazali tylko wstawać przez 8h.vco Ty znowu wymyśliłaś? Czemu tak uważasz??? |
|
|
|
|
#3542 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję że tak ![]() A co do papryki, ja też UWIELBIAM! Ale tę cukinię muszę spróbować ![]() Cytat:
kobito! Co Ty wypisujesz? Na głowę nam upadłaś czy jak? Jesteś super mamusią ! Najlepszą jaką Kubuś mógł sobie wymarzyć!! ![]() Cytat:
![]() A co do blizny, moją widać ale już się przyzwyczaiłam do niej (i Tż też )
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Co to za placuszki z cukinii?
![]() Pycha jest w leczo, w zapiekance ziemniaczanej, z grilla i chyba tylko tyle narazie jadlam ![]() Jak Kubusiowi ugotowalam to krzywil sie lobuz maly, ale za drugim razem juz poszlo
|
|
|
|
#3544 |
|
Zadomowienie
|
hejka laseczki ...
koszmar usypiania za mna .. mam nadzieje .. jestem podrapana i pogryzla mi sutki tak straszliwie. nie wiem co w nia wstapilo. po tym jak pospala w nosidle prawie 1,5 godz super sie zachowywala, inne dziecko, bawila sie, gaworzyla, lidka ja trzymala a ja w ogrodzie kosilam. przed kapiela juz byl ryk .. w kapieli super ... potem po wyjeciu sie zaczal koszmar, nie chciala kaszki hipa, ktora wczoraj jadla tak ze nie nadazalam podawac ... ibum bananowy zjadla za to chetnie z tej strzykawy ... i po tym sie zaczal ryk .. kurde jak nie przehdzie dzo pon to ide z nia fo lekarza niech ja obejrzy ... cala po tym co napisalas az boje sie tego zelu uzywac ![]() i najgorzej mala ma okres ze musi mnie miec w zasiegu bo inaczej jest ryk nie z tej ziemi ... masakra ... ostatnie 2 dni mnie tak wymeczyly ze czuje sie wypruta na maxa ... dziekuje za troske, jestescie kochane :-*
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystko brzmi bardzo smakowicie, ale PYTANIE jak to zrobić?np te placuszki albo leczo ooo! albo nadziewana cukinia (czym nadziewasz?)
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-08-31 o 21:03 |
|
|
|
|
#3546 |
|
Lurker ;)
|
Rowniez polecam cukinie! Pyszna i malo kaloryczna, teraz bardzo tania i moze troche lezec jak kabaczek. Malej tez smakuje, miksowalam z ziemniaczkami.
Kurczak w chipsach banalny! Zrobilam marynate z jogurtu i przyprawy gyros + czosnek, wlozylam do tego cycki kurczaka. Chipsy dosyc mocno pokruszone. Piersi wyjelam z marynaty, w chipsy i do piekarnika. Zrobilam dzis tez domowe maslo orzechowe Dzis nie mialam smaka na nie, bo pol dnia wyjadlam moj bigos wannabe, ale jutro na sniadanko zrobie sobie taka kanapke :PAska biedne obie to brzmi jak zeby, musi ja mocno bolec ![]() Bokeh nie wiem czy juz kupilas cos na ten roczek, ale moze album ladny, zeby sobie mogli w niego wlozyc te zdjecia z roczku?
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2013-08-31 o 21:14 |
|
|
|
#3547 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo cukinii - przed chwila to wyczytalam:
Nie należy łączyć: 1) Ogórek zielony, jak również inne warzywa z rodziny dyniowatych, takie jak: cukinia, kabaczek + warzywa bogate w witaminę C: pomidor, papryka, natka pietruszki, brukselka, kapusta). Dlaczego? Warzywa dyniowate zawierają enzym, askorbinaza, który niszczy zawartą w produktach takich jak pomidory, czy papryka, witaminę C;
|
|
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak jak placki ziemniaczane robię, trzeba zetrzeć na tarce na najmniejszych oczkach, odcedzić z wody, dodać jajko, sól, pieprz, odrobine bułki tartej albo mąki, ja dodaję czasem żółty ser (mam maniaka sera w domu ) i natkę i koperek. Wymieszać i smażyć, choć częściej piekę - mniej kaloryczne.LECZO: już pisałam kiedyś tylko cukinię dodajesz pod koniec gotowania, bo szybko robi się miękka. I duuużo ostrych przypraw Albo jakaś ostra kiełbaska, np. węgierska.NADZIEWANA: nadziewam a różne sposoby: 1. fetą, szpinakiem 2. mięsem mielonym z pomidorami i ziołami 3. na słodko - ananasem z rodzynkami i np. kawałkami gotowanego kurczaka. |
|
|
|
|
#3549 |
|
Wtajemniczenie
|
Witojcie !
![]() Ależ miałam intensywny dzień , lęk separacyjny pełną parą. Na szczęście jest nosidło ! Nie wiem jak mogłam bez niego życ wcześniej.Moje dziecko, które boi się odkurzacza i blendera dzisiaj odkurzało i blendowało razem ze mną, a podczas odkurzania zasnęła I ciągle ćwiczy nowe umiejętności ![]() http://www.youtube.com/watch?v=NUzyR...ature=youtu.be https://www.youtube.com/watch?v=T8F5HE2obKY Macie Blankę ta muzyka w tle to nie moja żeby nie byłoLecę nadrabiac
|
|
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3551 |
|
Lurker ;)
|
Lenova poka jakie nosidlo wzielas?
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
dobrej nocy dziewczynki, przespanej
![]() |
|
|
|
#3553 |
|
Zadomowienie
|
Silver ja nie Fewcia, ale cukienie faszerowana tez bardzo lubie i czesto robie ... Mozesz faszerowac czym chcesz, miesem, warzywami ... Ja robilam dotychczas wersje z miechem samym badz z ryzem, ale odkad nie jem miecha to robie tez z warzywami ...
1. Cukinie porzadnie myje, nie obieram ze skorki 2. Przecinam wzdluz i wydrazam lyzka srodek 3. wydrazona cukinie posypuje sola, zeby puscila sok i zmiekla ... Miazsz daje do miseczki, rowniez posypuje sola 4. W zaleznosci czym, chcesz faszerowac, ale powiedzmy wersja mieso mielone ... Mieso doprawiasz i podsmazasz na patelni z czym chcesz, ja dodawalam do tego cebulke, czosnek, papryki troche, pieczarki, ogolnie robisz taki farsz ... Zostawiasz do wystygniecia 5. Miąższ odciskasz z soku, ktory pusci i podsmazasz go, mozna w sumie razem z miechem mielonym, ale ja ajkos go oddzielnie smaze 6. Mieszasz z nim miecho i warzywka, dodajesz jajko i faszerujesz wydrazone cukinie Mozna tez dodac ugotowany na pol miekko ryz, w sumie tak jak do golabkow, czy papryki faszerowanej ... 7. cukinie wkladasz do blaszki i pieczesz, ja na koniec posypuje tartym zoltym serem ... czas pieczenia to juz na oko ale przewaznie kolo 25-30 min, az zmiekna Podaje zalezy, jesli sa z ryzem to juz same, jak bez ryzu to z zeimniakami i obowiazkowo sosem pomidorowym Wersje bez miesa sie robi analogicznie, wtedy sie miesza warzywka z jakas kasza badz ryzem
|
|
#3554 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. VIII
Little bo już miałam pytać-to W podpisie to cm czy kilogramy?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3555 |
|
Lurker ;)
|
Fewcia tyle kilosow mam jeszcze do zrzucenia ;p
|
#3556 |
|
Zadomowienie
|
Hej, nie nadrobiłam, nie cytuję
dopadł mnie wizażowy wirus co to go Silver przywlokła W dzień czułam się ok, a teraz tak mnie w żołądku ściska, niedobrze mi i słabo jakoś Do jutra
|
#3557 |
|
Zadomowienie
|
Fewciu feta i szpinakiem musi byc kozak ...
A wiecie, ze ja jeszcze nigdy nie jadlam dobrego szpinaku ... tzn mam obrzydzenie z przedszkola, a moja mama nigdy nie robila ... Musze w koncu sie przelamac i sprobowac zrobic, skoro tyle osob go lubi i robi, to musi byc dobry
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3559 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 2. Moja nie lubi, chyba, że zalega Jej coś w nosku wtedy czeka i jak już jest wyczyszczony to z taka ulgą oddycha. Jak obcinam paznokcie to patrzy zaciekawiona, tylko muszę się spieszyć bo szybko się nudzi. 3. Nie mam pojęcia. 4. Codziennie w wannie palcem, albo ręczniczkiem, jak jest potrzeba to patyczkiem, ale tylko na zewnątrz. 5. Ja też chciałam na swoim, ale za dużo paprania. Do glutenu się przymierzamy, a tak to mam kupioną Bobovitę Ekspert mleczną ryżowo-kukurydziana. Małej bardzo smakuje i ona też jest bez cukru. Cytat:
A Mama jak? Mam nadzieję, że już mniej boli i niedługo Ją wypuszczą Cytat:
Ale mi zleciały teraz te trzy dni. W czwartek moje dziecko po raz drugi w życiu zostało z Dziadkami. Nie było mnie dwie godziny, a wyposażyłam Ją jakbym wyjeżdżała na dwa dni I prawie się popłakałam jak wychodziłam, taki ze mnie świrus ![]() Wczoraj przyjechała koleżanka, a dzisiaj byliśmy na ślubie u znajomych, ale na szczęście tylko w kościele. Ale Ewcia i tak zrobiła furorę, nie jestem w stanie zliczyć ile osób Ją dzisiaj komplementowało, ależ byłam dumna ![]() Ale noc czuję będzie ciężka. Za dużo wrażeń i póki co Ewcia nie może głębiej zasnąć, co chwilkę się wybudza. |
||||
|
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam mleczno - ryżową bananową z Bobovity i mam zamiar kupić kasze mannę Nestle. A te holle to zamówię sobie dopiero ![]() widzę, żeś nieugięta ![]() fewciu muszę spisać przepisy albo lepiej może wrzuć je do k? ![]() little a jakie chipsy? i w czym to pieczesz? Czy smażysz? Aha na co zwracać uwagę kupując oliwę z oliwek? |
|
|
|
|
#3561 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zdjęcia Julasa dawaj ! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Brawa dla Blaneczki za zupkę ! ![]() Cytat:
My tez ostatnio byliśmy i bedziemy chodzic raz w tyg Cytat:
http://allegro.pl/805-nosidelko-dzie...506970208.html Takie. Szału może nie ma ale za taką cenę to super. Aśka strasznieee Ci współczuje kochana, ja ostatnio też jęczydło przerabiam, także wiem co to znaczy Ajjj te Blanki ! |
|||||||||
|
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
a mam takie myśli, bo jak się rozmawia z innymi mamami to odnoszę wrażenie, że ich dzieci nigdy nie płaczą, pięknie się same bawią w łóżeczku, nie trzeba ich wcale nosić, same usypiają, pięknie się rozwijają i w ogóle och ech. Może ja po prostu nie umiem się Kubusiem zajmować, może ja to co robię, to robię źle...
|
|
|
|
#3563 | ||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja w klubie chba założę temat zabawkowy Cytat:
a co jakiś czas pier...ca dostaję i robię jesień średniowiecza ![]() Cytat:
jak u nas tak było to w ciągu kilku dni ząbek się przebił Cytat:
2 spore cukinie kroisz (obrane) w duże kostki, pół cebuli drobno, jakieś 20dag sera zółtego ścierasz, dodajesz ulubione przyprawy i na patelnię. Podduszasz, cukinia szybko się poddusza. A potem to dajesz na makaron pychota.Cytat:
Cytat:
spokojnej podróży ![]() Cytat:
nadajesz się, nadajeszCytat:
aaaa ja wiem czemu tak i jak to obejść bowiem ostatnio oglądałam jakiś program kulinarny. I po prostu trzeba dodać kwasu - zneutralizować enzym, czyli wszelkie sałaty (surówkowe) należy jeść z sosami na bazie octu czy kwaśnej śmietany Co do zegarków: http://allegro.pl/zegarek-damski-bra...444290385.html http://allegro.pl/zegarek-skorzany-p...444747185.html http://allegro.pl/zegarek-damski-kah...482526233.html http://allegro.pl/zegarek-damski-kah...483069093.html http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...rs_rule_id=102 |
||||||||
|
|
|
#3564 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No tak, oczywiście, że tak. Ich dzieci są idealne, one jeszcze bardziej! Ale wiem co masz na myśli, spędziłam weekend przed wyjazdem na wakacje z taką matką Polką i wróciłam podłamana. Mimo, że ja jestem dla Borysa mamą na cały etat a tamta ma niańkę, bo już pracuje, to jednak czułam się jakaś gorsza, sama nie wiem dlaczego ...
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tiaaa jasssne.....moja płacze jak coś jej nie odpowiada, sama w łóżeczku pobawi się raptem może minutkę, teraz woli wstawać; trzeba nosić od czasu do czasu; usypia jak jej dam smoka i położe koło niej itp. itd. I wiele wiele innych, więc nie pitol głupot bo jesteś ŚWIETNĄ MAMĄ !!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
#3566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas na forum jest dużo dzieciaczków co źle śpią, źle jedzą, nie bawią się same itp. A wszystkie nie możemy być złymi mamami Moja np. zasnęła o 20:30, do 22 zaliczyła trzy pobudki po czym uznała, że nie będzie więcej spać i teraz jest jojko-zabawa. |
|
|
|
|
#3567 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Hej ! Dziś pomagalam mężowi w pracy. Tak się wkręcilam że kciuka w prawej ręce nie czuję i ciężko pisać
![]() Mały był na "służbie" u mamy calutki dzień i jakoś powoli zaczynam się przyzwyczajać do myśli że kiedyś te moje dziecko do przedszkola pojdzie albo zanocuje u mamy - o losie ![]() Dziś eksperyment - na noc podalam malemu troszkę kaszki i doprawil cyckiem. teraz już śpi. zobaczymy jak długo?? W związku z tym że ostatnio wysłużyłam się komentarzami Meneg to teraz już sama poodpisuję Cytat:
![]() wygląda w nim bossskooo na dowód załanczam zdjęcie. Co do pracy to super opcja. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a na poważnie ja w takich sytuacjach najpierw mam uderzenia gorąca w organizmie a potem działam szybciorem. To żeś miała dawkę adrenaliny! nie trzeba skakać z bandżi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3568 |
|
Konto usunięte
|
Krzysio też super
A Hania - Bokeh, nie wyprzeż się córy, robi identyczne miny jak ty
|
|
|
|
#3569 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kupujesz mrożony szpinak i podgrzewasz w rondelku. gdy wszystko sie rozpuści wyciskasz czosnek do smaku, przyprawiasz solą i pieprzem a następnie zabielasz slodką śmietanką (wersja fit z mlekiem bleee ) smacznego ![]() Ja nie Marsi i Deli ale że też lubie pichcić to sie wypowiem a co Oliwa musi być z napisem "extra vergine" nierafinowana tloczona na zimno a reszta to tak jak z winami zależy od winnic tudzież gajów oliwnych Cytat:
|
||
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff, jedzenie na chrzciny zrobione (jeszcze jutro mięso i rosół), mogę odpoczywać.
TŻ z bratem są jeszcze na tym festynie, ale mam nadzieję, że niedługo wrócą, bo chciałabym się wykąpać... Padam na ryj, tak generalnie. ![]() Widzę, że na tapecie cukinia... Ja też bardzo lubię. Może jutro zje z przyjemnością.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

Mi nie kazali tylko wstawać przez 8h.v

...
Tyle, że bez mięska. Same warzywka i oliwa z oliwek. Zjadła wielkość dużego słoiczka 

kobito! Co Ty wypisujesz? Na głowę nam upadłaś czy jak? 
a wy pedzicie jak szalone!

albo leczo
ooo! albo nadziewana cukinia (czym nadziewasz?)

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)