Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-01, 00:32   #3031
vioris
Zakorzenienie

Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5

Cytat:
Napisane przez kw14tuszek Pokaż wiadomość
no właśnie tylko jest jeszcze druga sprawa, że nawet jak ktoś odpuści to może nie zajść bo np okazuje się, że ma jakiś problem, coś nie działa tak jak powinno (nie ma owulacji, pęcherzyk nie rośnie/wolno rośnie/nie pęka, za cienkie endometrium, za krótka faza lutealna) to choćby skały s*ały to bez pomocy lekarza się nie obejdzie. Ok, można odpuścić kiedy się jest pewnym, że jest wszystko ok, ale jak się długo nie udaje bez jakiegoś parcia na to dziecko i w końcu okazuje się, że trzeba przy pomocy lekarza rozwiązać problem? można tak w nieskończoność się "nie starać" i nigdy się nie zajdzie jeśli jest jakaś fizyczna przeszkoda... dla mnie chore jest, że badań typu: monitoring nie robi się od razu, wtedy człowiek wie czy jest wszystko ok i może spokojnie czekać aż się uda czy musi rozpocząć jakieś leczenie a to czasem długo trwa... u mnie już 9 miesięcy już rok się kończy 9 cykl będzie obserwacyjny i jak dobrze pójdzie to może w 10 cykl będzie już na jakichś wspomagaczach? eh szczerze to wcześniej nawet nie pomyślałam, że będziemy się tyle czasu starać o dziecko...
Ale Wy naprawdę nie staracie się długo Zdrowa para może o dziecko starać się rok i jest to normalne. Więc jeszcze spokojnie 4-5 miesięcy macie. To jest bardzo dużo czasu
Ja się nie badałam przed staraniami, ani mój mąż. Staraliśmy się i już. W dodatku mniej więcej, bo nie wiedziałam tak naprawdę kiedy mam dokładnie owulację, ale w dni płodne było. Brałam pod uwagę wtedy tylko śluz i bóle owulacyjne.
Moim zdaniem trochę za bardzo panikujesz. Wrzuć na luz i spokojnie czekajcie. Dopiero jak przez rok nic nie wychodzi to można iść się zbadać. Rok to nie jest znowu wieczność, więc nic straconego. Potem z pomocą lekarza można dalej próbować
Stary 2013-09-01, 01:38   #3032
kw14tuszek
Raczkowanie

Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, część 5

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Ale Wy naprawdę nie staracie się długo Zdrowa para może o dziecko starać się rok i jest to normalne. Więc jeszcze spokojnie 4-5 miesięcy macie. To jest bardzo dużo czasu
Ja się nie badałam przed staraniami, ani mój mąż. Staraliśmy się i już. W dodatku mniej więcej, bo nie wiedziałam tak naprawdę kiedy mam dokładnie owulację, ale w dni płodne było. Brałam pod uwagę wtedy tylko śluz i bóle owulacyjne.
Moim zdaniem trochę za bardzo panikujesz. Wrzuć na luz i spokojnie czekajcie. Dopiero jak przez rok nic nie wychodzi to można iść się zbadać. Rok to nie jest znowu wieczność, więc nic straconego. Potem z pomocą lekarza można dalej próbować

a "nie zdrowa" para moze sie lata starac i to nic nie da hmm czy panikuje? chyba nie juz mialam w poprzednim cyklu monitoring no i niestety okazuje sie ze nie wszystko jest tak jak byc powinno, wiec dobrze ze poszlam. jasne ze rok to nie jest wiecznosc, dla mlodych i zdrowych ludzi i dwa lata to nie dlugo. ale jak sie ma problemy ze zdrowiem, to chce sie miec dziecko zeby byc w stanie je odchowac. choruje na stwardnienie rozsiane. na razie jest w miare ok ale i tak juz nie tak jak bylo zanim zaczelam chorowac, chce dziecko poki wiem ze mam sile sie nim zajac...

Edytowane przez kw14tuszek
Czas edycji: 2013-09-01 o 01:42
kw14tuszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 02:15   #3033
vioris
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, cz

Cytat:
a "nie zdrowa" para moze sie lata starac i to nic nie da hmm czy panikuje? chyba nie juz mialam w poprzednim cyklu monitoring no i niestety okazuje sie ze nie wszystko jest tak jak byc powinno, wiec dobrze ze poszlam. jasne ze rok to nie jest wiecznosc, dla mlodych i zdrowych ludzi i dwa lata to nie dlugo. ale jak sie ma problemy ze zdrowiem, to chce sie miec dziecko zeby byc w stanie je odchowac. choruje na stwardnienie rozsiane. na razie jest w miare ok ale i tak juz nie tak jak bylo zanim zaczelam chorowac, chce dziecko poki wiem ze mam sile sie nim zajac...
Każdy przypadek jest inny
Jeśli ktoś choruje na cokolwiek to powinien przed staraniami zasięgnąć porady ginekologa
Lekarz oceni szanse i pozwoli lub nie się starać. Tak czy siak powodzenia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-01, 07:29   #3034
fantastka
Zakorzenienie

Dzień dobry

U mnie dzisiaj rekordowa temperatura 37,06! Nie wiem tylko czy się cieszyć, bo nadal jestem przeziębiona. Jak wczoraj mierzyłam przed snem to było 36,9 co oznaczało ostry spadek, a tu taka niespodzianka. Zmierzyłam też o 5:00, odczytałam tempkę, zapisałam i zasnęłam (bez wstawania) i jak o 7:00 się obudziłam to było 37,09, także wcale niewiele wyższa... No nic, przyda mi się trochę dystansu, teraz staram się sobie wmówić, że mam gorączkę i test oszukiwał, bo jak wczoraj wieczorem po długim leżeniu przed samym snem pokazało się 36,9 to nie było mi wesoło...

Cytat:
ja serio widzę ten cień, jak poruszam laptopkiem. Raz u siebie widziałam i tż też widział, a później przyszła mega ciężka @
Kochana, proszę, nie strasz mnie. Co do twoich zmartwień to przytulam i obiecuję, że będzie dobrze Jesteś teraz pod opieką lekarza, na pewno ten wychwyci co jest ewentualnie nie tak i wam pomoże

Cytat:

A ja dziś byłam w ROSSMANNIE no i co kupiłam? Pink TEST oczywiście
O, mi by się przydał jeszcze jeden porządny... bo mam tylko ten z Tesco... może mąż mi kupi Lubię go namawiać do takich rzeczy, bo wiem, że on się wstydzi powiedzieć w aptece, że chce test Taki wielki macho, a się wstydzi

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
chciałabym w tym cyklu trafić w owulkę, tylko do końca nie rozumiem, jak to zrobić, aby najkorzystniej się wstrzelić, czytam, że plemniki nieraz żyją tylko pół godziny, gdy np. mało śluzu, a komórka jajowa też nie jest wiecznie ... normalnie chyba nie da się tego ustalić co do godziny? czy się mylę?? Chodzi mi o to, żeby współżyć w czasie, w którym plemniki nie musiałyby czekać na jajo.
Ja jestem za tym, żeby w dni płodne starać się codziennie. Moim zdaniem dużo daje wstrzelenie się w owulkę No i jak ktoś nie ma odpowiedniego śluzu to też warto o to zadbać, bo to połowa sukcesu. Pić dużo wody, ew. wiesiołek... jest chyba jeszcze parę innych sposobów na śluz

Cytat:
Napisane przez Isabelle_ Pokaż wiadomość
Dokładnie, za tydzień o tej porze będziemy juz balowac..
Zostalo dopiąć ostatnie rzeczy, mam nadzieję, ze wszystko się uda.

Gratuluje!!! Widze szczesliwy ten watek.
Oj jak ja bym chciala zajsc w ciaze. Powiem Wam, ze mie jestem zadowolona z pracy i chodze, bomusze.
A co nie tak w pracy? Szkoda, cieszyłaś się w końcu, że się z domu wyrwiesz...

Gdzie jest Kindzia? Jak test kochana?

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

Edytowane przez fantastka
Czas edycji: 2013-09-01 o 07:31
fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 08:02   #3035
201606201204
Konto usunięte

Fantastka w pracy nie zapowiada sie, zeby po tym pól roku dali umowe o prace,a nawet nie wiadomo czy to nie jest tak, ze teraz potrzebuja zeby im ktos porzadek zrobil i do widzenia.
Poza tym taka typowa korpo, jakos dziwni sie czuje i poza praca to bym tylko spała, żeby szybko mijało.
201606201204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 08:07   #3036
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Fantastka w pracy nie zapowiada sie, zeby po tym pól roku dali umowe o prace,a nawet nie wiadomo czy to nie jest tak, ze teraz potrzebuja zeby im ktos porzadek zrobil i do widzenia.
Poza tym taka typowa korpo, jakos dziwni sie czuje i poza praca to bym tylko spała, żeby szybko mijało.
Ehh, to nieciekawie... jak tak to wygląda to może warto by było teraz w ciążę zajść? Czy na kiedy planujecie?

Jak ślubne sprawy w ogóle? Pewnie zarobiona jesteś, nie dość, że ślub to jeszcze nowa praca Wszystko dopięte na ostatni guzik?

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-09-01, 08:11   #3037
201606201204
Konto usunięte

Ano praca i przygotowania i tak na zmiane. Najgorsze, ze na zlacaniu nic mi sie nie należy, wpiatek bede normalnie do 16 w pracy, w poniedzialek tylko wolne wezme, bo musze to później odrabiać, to bym chyba z miesiac po 9 godzin siedziala. Nie jestem zadowolona i wogóle straciłam cały zapał. Tż chce zebysmy poczekali ze staraniami do tego grudnia.
Stary 2013-09-01, 08:14   #3038
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Ano praca i przygotowania i tak na zmiane. Najgorsze, ze na zlacaniu nic mi sie nie należy, wpiatek bede normalnie do 16 w pracy, w poniedzialek tylko wolne wezme, bo musze to później odrabiać, to bym chyba z miesiac po 9 godzin siedziala. Nie jestem zadowolona i wogóle straciłam cały zapał. Tż chce zebysmy poczekali ze staraniami do tego grudnia.
Ah no tak... zlecenie To zmienia postać rzeczy... Przykre, że musisz to później odrobić... Ja miałam przed ślubem tydzień wolnego i po ślubie też... chyba bym z połową rzeczy nie zdążyła, jakbym miała pracować, nie mówiąc już o tym, że chyba w pracy bym nic nie zrobiła...

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-09-01, 08:23   #3039
201606201204
Konto usunięte

Też chciałabym mieć troche wolnego, chocby spokojnie 2-3 dni, a tak to zwykły weekend i do roboty. Nawet mnie to juz jakoś nie cieszy, byle było po.

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Az mi się płakać zachcialo
Stary 2013-09-01, 08:33   #3040
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Też chciałabym mieć troche wolnego, chocby spokojnie 2-3 dni, a tak to zwykły weekend i do roboty. Nawet mnie to juz jakoś nie cieszy, byle było po.

Az mi się płakać zachcialo
Spokojnie, to na pewno nie będzie zwykły weekend Uwierz mi, nic tego nie zepsuje

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-09-01, 08:33   #3041
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Witam się dziewczynki w ten szaro-bury poranek Wczoraj cały dzień na działeczce, teściowa postawiła na stole koreczki z serami pleśniowymi i zjadłam dwa dla niepoznaki A poza tym mój małżuś zrobił piękne drewniane półki do naszego schowka - taki zdolny jest 3 dni w sumie nad nimi siedział, ale są już gotowe, pozostaje pomalować schowek i je zamontować.

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość
Ja to w tym cyklu prawdziwą wojnę toczyłam

Wiesiołek
W dni płodne seks do upadłego
Co najmniej 5 min. "po" - spokojne leżenie
Karmienie męża kwasem foliowym (przez pierwszą połowę cyklu )
Wycieczka dla relaksu do Krakowa

Zobaczymy co będzie...

Blog Max

Trochę zaniedbany ostatnimi czasy, ale jak najbardziej aktualny

Cytat:
No to do powinnaś powiedzieć lekarzowi Na pewno coś się z tym da zrobić

Daję zdjęcie mojego testu, na którym nie widać mojej urojonej drugiej kreski, jakbyście mi nie wierzyły, że była AŻ TAK blada
Ja tam widzę kreskę! Co prawda muszę odpowiednio odchylić monitor lapka, ale widzę A Twojego małzona to bym normalnie zlała za głupie teksty!

Cytat:
No trochę się martwię, bo u Max przy czułości 25 chyba było widać więcej niż u mnie przy 10... no ale trudno, staram się nie napalać, mój mąż mnie na ziemię skutecznie sprowadził

Pokaż pokaż, pojaramy się naszymi jedno-kreskowymi-i-jedno-ledwo-dwukreskowymi-testami
Mówiłam Ci, że w tę czułość 10 to nie ma co wierzyć - nie bez powodu nie sprzedają takich testów w aptekach Spokojnie. Jutro powtórz, tylko koniecznie na jakimś lepszym teście i będzie gitesik!

Cytat:
Proszę - oto mój jedno-ledwo-dwukreskowy-test

Ja sama na tym zdjęciu moim nic nie widzę za bardzo. Albo mi się wydaje, że to piksele na ekranie Na żywo troszkę lepiej, ale to też jakby nic. Ja to znowu widziałam bardziej na początku samym a teraz jak już całkiem wyschnięty to gorzej. Właściwie wcale
Ja widzę! Robię tak jak u fan - odchylam monitor i jest!

Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
max a Ty to w ogóle torpeda, to chyba był drugi cykl jeśli mnie pamięć nie myli.
Dobrze pamiętasz, w drugim cyklu zaskoczyliśmy

Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
a czemu na wykresie u maxwelki nie widać serduszek usunęła je, czy ja nie mogę ich widzieć czy o co chodzi?? ale wy to pewnie pełno mieliście, bo zapowiadałaś to.
super,że się udało, 3mam kciuki,żeby wszystko było dobrze
Ukryłam je, bo udostępniłam wykres dla wszystkich, a poza tym nasze serduszkowanie już nie będzie strategiczne

Cytat:
A nie wiem, czemu usunęła, ale oni ich wcale nie mieli dużo Trafili chyba 2 dni przed i w dzień owulacji

Pewnie Max nie chciała się dzielić z nami serduchami przez całe 9 miesięcy Też bym odznaczyła
O, to, to.

Cytat:

Gratuluje!!! Widze szczesliwy ten watek.
Oj jak ja bym chciala zajsc w ciaze. Powiem Wam, ze mie jestem zadowolona z pracy i chodze, bomusze.
To powodzenia i gratulacje! No i koniecznie już po wszystkim wracaj do nas z piękną relacją i zdjęciówkami!
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 08:36   #3042
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

U mnie dzisiaj rekordowa temperatura 37,06! Nie wiem tylko czy się cieszyć, bo nadal jestem przeziębiona. Jak wczoraj mierzyłam przed snem to było 36,9 co oznaczało ostry spadek, a tu taka niespodzianka. Zmierzyłam też o 5:00, odczytałam tempkę, zapisałam i zasnęłam (bez wstawania) i jak o 7:00 się obudziłam to było 37,09, także wcale niewiele wyższa... No nic, przyda mi się trochę dystansu, teraz staram się sobie wmówić, że mam gorączkę i test oszukiwał, bo jak wczoraj wieczorem po długim leżeniu przed samym snem pokazało się 36,9 to nie było mi wesoło...
Ej, Kochana co z nie nakręcaniem się ?

Spokojnie

Ja mam niskie tempki z rana, ale to dlatego, że mierze w ustach, na dole mam wyższa

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 08:44   #3043
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Ja tam widzę kreskę! Co prawda muszę odpowiednio odchylić monitor lapka, ale widzę A Twojego małzona to bym normalnie zlała za głupie teksty!

Mówiłam Ci, że w tę czułość 10 to nie ma co wierzyć - nie bez powodu nie sprzedają takich testów w aptekach Spokojnie. Jutro powtórz, tylko koniecznie na jakimś lepszym teście i będzie gitesik!
No mąż mnie zdecydowanie wkurza, wygląda to na jakąś reakcję obronną - nie chce nic wiedzieć, dopóki nie będzie to potwierdzone

Akurat nie mam, mam tylko drugi taki, więc zrobię ten co mam, a jak wyjdzie coś mocniejszego to powtórzę później jeszcze na aptecznym

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Ej, Kochana co z nie nakręcaniem się ?
Właśnie się nie nakręcam... już mam całkiem brzydki kaszel, ale normalnie nie miewam gorączki przy takich przeziębieniach... Eh, co ma być to będzie, tylko nie chcę brać żadnych lekarstw, wolę chuchać na zimne.

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-09-01, 08:46   #3044
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

A poza tym gdzie jest KINDZIA???
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 08:50   #3045
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie się nie nakręcam... już mam całkiem brzydki kaszel, ale normalnie nie miewam gorączki przy takich przeziębieniach... Eh, co ma być to będzie, tylko nie chcę brać żadnych lekarstw, wolę chuchać na zimne.
Zdrówka!

Stary 2013-09-01, 08:53   #3046
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
A poza tym gdzie jest KINDZIA???
Też się pytałam... Widziałam, że temperaturę wstawiła rano, ale tu nic nie napisała

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Zdrówka!
Dzięki

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-09-01, 09:04   #3047
Lea_ny
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 2013, cz

Cytat:
To taki strasznie ogólny slogan, jak z tym "odpuszczaniem" Ja trafilam do lekarza, który uważa, że rok to długo i że jeśli para stara się tyle czasu, to że jest jakaś przeszkoda: mogą nie trafiać po prostu w dni plodne, a może to być też kwestia obniżonej płodności - w jednym i w drugim przypadku czekanie przez rok, mija się z celem W pierwszym przypadku wystarczy uświadomienie, gdzie leży błąd, natomiast drugi może wiązać się nawet i z latami leczenia... więc po co dokładać sobie jeszcze rok

Ja po pół roku trafiłam na monitoring (a byłoby i miesiąc wcześniej, gdyby nagle nie pojawił sie 70-dniowy cykl ) i dzięki temu wiem w czym rzecz i mogę starać się coś z tym robić farmakologicznie - bo samo odpuszczenie i czekanie nic by nie dało, skoro przez 8 miesięcy owulacje mialam 2 razy A jest masa par, które myślą, ze są zdrowe (bo im sie wmawia, ze ten rok bez ciąży, to normalna sprawa), a potem jest płacz, bo okazuje sie, ze trzeba sie leczyć, co potrwa kolejny rok

Dlatego ja jestem za tym żeby obserwować kiedy są dni plodne i jesli okazuje się, ze sie w nie trafia, to zeby oboje partnerzy poszli się przebadać. No chyba, ze komus całkowicie wszystko jedno czy zajdzie czy nie

Stary 2013-09-01, 09:13   #3048
kindziulindzia
Zakorzenienie

Halo halo jestem

Nie robiłam testu bo mąż mnie opierniczył, że za wcześnie i nie będziemy szukać cień cienia tylko mają być II kreski. Z jednej strony ma rację więc się wstrzymałam i test zrobię we wtorek
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 09:15   #3049
Juliette25
Zakorzenienie

Hej

Jak tam, która miała dziś testować? Tylko kindzia?

Zjadłam syte śniadanko i idę się ogarnąć troszkę i wrócę do was. Na tą chwilę internet nie szaleje, ale nie wiem, czy to tylko chwilowe, mam nadzieję, że mnie nie odłączy i będę mogła być w końcu dziś z Wami.

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
Halo halo jestem

Nie robiłam testu bo mąż mnie opierniczył, że za wcześnie i nie będziemy szukać cień cienia tylko mają być II kreski. Z jednej strony ma rację więc się wstrzymałam i test zrobię we wtorek
Dobra decyzja lepiej jak już będzie pewniejsze...

Nie możemy się doczekać
Stary 2013-09-01, 09:17   #3050
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Halo halo jestem

Bardzo mądrze No to przepisuję cię na wtorek

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-09-01, 09:20   #3051
kindziulindzia
Zakorzenienie

I mówię Wam, że będzie takie rzeczy się czuję nie mam co liczyć na bobasa w tym cyklu a przez te CLO powiększyły mi się tylko jajniki a po za tym skutkami ubocznymi brania tych leków są powiększone piersi, zawroty głowy i cała reszta objawów podobnych do ciąży
19.05.2012
Stary 2013-09-01, 09:32   #3052
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
I mówię Wam, że będzie takie rzeczy się czuję nie mam co liczyć na bobasa w tym cyklu a przez te CLO powiększyły mi się tylko jajniki a po za tym skutkami ubocznymi brania tych leków są powiększone piersi, zawroty głowy i cała reszta objawów podobnych do ciąży
To moze jednak będzie zielono - bo ja po CLO nie mam takich objawów Zresztą skąd masz pewność, że to skutki uboczne leków, skoro sama mowisz, że pasują też do ciąży?
Sprobuj się nie nakrecac ani na ciążę, ani na jej brak (w artykule, który wrzucila chyba Brydzia, pani psycholog twierdziła, ze wmawianie sobie, że sie nie uda, jest jeszcze gorsze, niż nakrecanie się na ciążę ).

Stary 2013-09-01, 09:37   #3053
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam więcej przeczuć na nie co do siebie, więc się jakoś na test nawet nie nakręcam.

Stary 2013-09-01, 09:37   #3054
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Nie da się niestety. Można próbować. Mierzyć tempkę, robić testy owulacyjne, badać szyję i śluz i wtedy typować kiedy będzie owu. Ale prawda jest taka, że może być rano a może wieczorem. Niby komórka jest zdolna do zapłodnienia przez 12 -24 godz. ale ciężko trafić. Bo jeśli przez 12 godzin, to można ominąć ten czas bo też zanim plemniki dotrą do niej to trochę godzin mija. Dlatego ja jestem zdania, że lepiej kochać się codziennie aby te plemniczki sobie tam czekały na nią Ale niektórzy uważają, że lepiej się kochac co 2 dzień Co kto woli
no ciężko jest się wstrzelić moim zdaniem w okolic owu trzeba codziennie - mi dziś wyznaczyło owu i co? i akurat nie ma tam serduszka tylko jeden dzień przed i po jestem pewna, że nic z tego nie będzie
Cytat:
super! zobaczysz jak będzie fajnie i noc poślubna hahaha
Cytat:
widziałam - piękny ten Twój wykresik
Cytat:
Halo halo jestem

no i bardzo dobrze! do wtorku zleci raz, dwa i wtedy się przekonasz
23.06.2011
01.06.2013

Edytowane przez manieczka1
Czas edycji: 2013-09-01 o 09:53
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 09:38   #3055
kindziulindzia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staraczki 20

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
To moze jednak będzie zielono - bo ja po CLO nie mam takich objawów Zresztą skąd masz pewność, że to skutki uboczne leków, skoro sama mowisz, że pasują też do ciąży?
Sprobuj się nie nakrecac ani na ciążę, ani na jej brak (w artykule, który wrzucila chyba Brydzia, pani psycholog twierdziła, ze wmawianie sobie, że sie nie uda, jest jeszcze gorsze, niż nakrecanie się na ciążę ).

Poczekam do wtorku wtedy wydaję mi się, że już coś powinno wyjść. Wóz albo przewóz
19.05.2012
Stary 2013-09-01, 09:42   #3056
manieczka1
Zakorzenienie

i moim zdaniem faza lutealna nie musi mieć tej samej długości - zazwyczaj ma, ale naczytałam się wczoraj trochę o tym i często są od tej zasady odstępstwa. mi teraz wyznaczyło owu na 14 dc, a ostatnio faza l. trwała 11 dni - co by dało teraz cykl 25-dniowy - takiego nie miałam nigdy w życiu i jestem pewna, że faza będzie dłuższa niż 11 dni
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-09-01, 09:46   #3057
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
no ciężko jest się wstrzelić moim zdaniem w okolic owu trzeba codziennie - mi dziś wyznaczyło owu i co? i akurat nie ma tam serduszka tylko jeden dzień przed i po jestem pewna, że nic z tego nie będzie
Hmm troszkę dziwnie ci wyznaczyło, może jeszcze się przesunie jeden dzień? No i masz śluz więc serducho dzień przed to naprawdę nie tragedia Powodzenia!

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-09-01, 09:47   #3058
manieczka1
Zakorzenienie

fantastko! możesz mnie dopisać do testowania na 14.09 ale i tak jestem pewna, że nic z tego nie będzie i @ przyjdzie... no, ale dopisz proszę
23.06.2011
01.06.2013
Stary 2013-09-01, 09:47   #3059
vioris
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Już dwupaki wśród nas mamy - na następne wciąż czekamy! Staracz

Hej dziewczynki
Ja znowu nie mogę spać
Poszłam spać o 2.00 a już od 8.30 nie spię. W weekend!

Cytat:
Dzień dobry

O, mi by się przydał jeszcze jeden porządny... bo mam tylko ten z Tesco... może mąż mi kupi Lubię go namawiać do takich rzeczy, bo wiem, że on się wstydzi powiedzieć w aptece, że chce test Taki wielki macho, a się wstydzi
Ja jak wczoraj wparowalam do marketu to pierwsze co w oczy mi rossmann wpadł
A mój tż przyszedł za mną, spojrzał co kupuję i tylko się uśmiechnął
On mi już testy kiedyś kupował. Kupuje też bez stresu tampony więc ja na szczęście z tym nie mam problemu
A nawet kiedyś w aptece kupował maść na bardzo wstydliwy problem,Posterisan Jestem z niego dumna

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
To taki strasznie ogólny slogan, jak z tym "odpuszczaniem" Ja trafilam do lekarza, który uważa, że rok to długo i że jeśli para stara się tyle czasu, to że jest jakaś przeszkoda: mogą nie trafiać po prostu w dni plodne, a może to być też kwestia obniżonej płodności - w jednym i w drugim przypadku czekanie przez rok, mija się z celem W pierwszym przypadku wystarczy uświadomienie, gdzie leży błąd, natomiast drugi może wiązać się nawet i z latami leczenia... więc po co dokładać sobie jeszcze rok

Ja po pół roku trafiłam na monitoring (a byłoby i miesiąc wcześniej, gdyby nagle nie pojawił sie 70-dniowy cykl ) i dzięki temu wiem w czym rzecz i mogę starać się coś z tym robić farmakologicznie - bo samo odpuszczenie i czekanie nic by nie dało, skoro przez 8 miesięcy owulacje mialam 2 razy A jest masa par, które myślą, ze są zdrowe (bo im sie wmawia, ze ten rok bez ciąży, to normalna sprawa), a potem jest płacz, bo okazuje sie, ze trzeba sie leczyć, co potrwa kolejny rok

Dlatego ja jestem za tym żeby obserwować kiedy są dni plodne i jesli okazuje się, ze sie w nie trafia, to zeby oboje partnerzy poszli się przebadać. No chyba, ze komus całkowicie wszystko jedno czy zajdzie czy nie

Kiedyś były dopuszczalne dwa lata :tak: potem obniżyli do roku bo wiek osób starających się podniósł. Ja mimo to uważam, że skądś się ten czas wziął. W każdym cyklu jest tylko 25% szans przy zdrowej parze i codziennym serduchowaniu. A nikt nie serduchuje raczej codziennie więc też się ta szansa obniża. Także jak dla mnie czekanie jest ok. Wydaje mi się, że nawet jeśli leczenie ma potrwać kolejny rok czy dwa to nie jest wieczność. Chyba że ktoś stara się koło 35 tż to już bym szła od razu na początku starań.
Ja zaszlam w 11 cyklu. Przez 10 nie wychodziło. Moi znajomi pracowali na zmiany. Ona w piekarni na nocki, on całe dnie. Spali razem tylko dwie noce w weekendy. Jak tu wtedy trafić w plodne?
Zaszła po 2 latach. Dlatego jeśli ktoś uważa, że może być chory to niech się zbada. Jeśli nie to lepiej spokojnie poczekać
Stary 2013-09-01, 09:49   #3060
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
fantastko! możesz mnie dopisać do testowania na 14.09 ale i tak jestem pewna, że nic z tego nie będzie i @ przyjdzie... no, ale dopisz proszę
Już się robi

Cytat:

Ja jak wczoraj wparowalam do marketu to pierwsze co w oczy mi rossmann wpadł
A mój tż przyszedł za mną, spojrzał co kupuję i tylko się uśmiechnął
On mi już testy kiedyś kupował. Kupuje też bez stresu tampony więc ja na szczęście z tym nie mam problemu
A nawet kiedyś w aptece kupował maść na bardzo wstydliwy problem,Posterisan Jestem z niego dumna
Mój to chyba prędzej by mi podpaski kupił, niż test

25.05.2013

Michał
Szymon

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości