|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę : | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII |
|
0 | 0% |
| Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! |
|
13 | 21,31% |
| smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . |
|
1 | 1,64% |
| Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! |
|
1 | 1,64% |
| Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! |
|
15 | 24,59% |
| Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! |
|
0 | 0% |
| Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy |
|
0 | 0% |
| lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! |
|
1 | 1,64% |
| Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! |
|
0 | 0% |
| Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! |
|
28 | 45,90% |
| W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! |
|
2 | 3,28% |
| Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Jakie nie spacerowac? To jakaś przedwojenna szkola. Jeśli warunki sa sprzyjajace i nie na tegiego mrozu to można i cały dzień spędzić na dworze. Dziecko MUSI oddychac swiezym powietrzem. Wtedy najlepiej odpoczywa i rozwija sie jego mózg. A jak jeszcze uda mu sie pospac to jest cud miód.
Z każdym dzieckiem sie spaceruje, no chyba ze jest mocno chore (choć z dzieckiem z katarkiem, ze stanem lekko podgoraczkowym też się wychodzi). Rybko werandowac możesz juz kilka dni po powrocie ze szpitala. Jak nie ma możliwości spaceru to można nawet na drzemke wózek na balkon wystawic. Im więcej powietrza tym lepiej. Ja zamierzam być na dworze max w 3 tygodniu życia. No chyba ze będzie miał jakies komplikacje. Pepper, Babku mnie to trochę niepokoi bo w poprzedniej ciąży były ruchy, kopy. Wiem ze teraz jestem grubsza ale polkilowy potrafil mi mocniej zasadzic niż ten ponad kilowy. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- A z innej beczki kupiłam wczoraj vizir sensitive w atrakcyjnej cenie w auchan. jeszcze tylko płyn do plukania i mogę zaczynać maraton. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Ale zauwazylam ze wsrod niektórych osób panuje przekonanie, ze z dzieckiem sie do chrzcin nie wychodzi...
Dziewczyny i absolutnie nic nie wieszajcie w wózku na budzie. Jakis miśków czy cos... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Kurde ale pogoda dzisisj. Nie chce sie wychodzic.. Pada i brzydko jest Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3723 |
|
Rozeznanie
|
Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Zmalal,ktorejs brzuch?!
Wlasnie sie zmierzylam w pepku i chcialam sie pochwalic osiagnieciem 90cm,a tu 2cm.mniej! Zawsze mierze sie dokladnie w poziomie,na golasa,dokladnie przez pepek...zeschizowalam sie tym.maz sie smieje,ze sie musialam dobrze wypierdziec,chodzi i ma zwale ze mnie,ale ja...no niby fajnie tak,ze nie tyje jakos mega,no ale spadek obwodu?Dziwne czy nie? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3724 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Przyszłam tylko życzyć miłej niedzieli
Jedziemy na cały dzień do Torunia z teściami do brata Tż... (może uda mi się wejść na dział dziecięcy H&M )
|
|
|
|
#3725 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
albo pozniej...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Pepper ja ostatnio zmierzylam sie w dzien i miałam ponad 100cm, dzisisj rano rrówne 100cm
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
A na śniadanie mam bułeczkę z dzemem jeżynowym
|
|
#3728 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
Nie wpadłam na pomysł werandowania. Fajnie, bo kupiliśmy mieszkanie z wielkim tarasem, więc najpierw będziemy spacerować po tarasie Będziemy tarasować
|
|
|
|
|
#3729 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013.
Cytat:
Wiadomo nie ma ci przesadzać z iloscia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam duży balkon wiec my balkonować będziemy
a potem spacerki taki naokoło osiedla bo to tak ze 3 minut zleci a potem kawałek dalej i dalej.. ;D a tak poza tym mam głupie pytanie i być moze padły już wczesniej. Czy u osób które mają tą kreskę od cycek do samego dołu, to czy na tej lini zrobiły się wam takie czarne włosy, układające sie w tą linię? bo u mnie tak i to wygląda strasznie i nie wiem czy to jakoś potem 'zejdzie' czy co, bo kurde aż wstyd! a jak sie ogoli to pewnie potem 10x takie odrosną... i czy na udach też Wam tak włosy zaczęły rosnąć? bo u mnie to w trybie natychmiastowym... tydzien temu jeszcze były normalnie ale teraz? za niedłgo warkocze bede mogła robić..
|
#3732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja kreskę mam, ale bez włosów. Jedyne dodatkowe włosy mam na brzuchu (na szczęście jasne, mimo moich kruczo-czarnych włosów na głowie), ale to od hormonów, które musiałam brać, żeby pozbyć się krwiaka i utrzymać ciążę. A na udach mam cellulit
|
|
|
|
|
#3733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że wieczorem po posiłkach może być większy, niż rano.Mam zamiar dzisiaj farbować włosy. Zwykle robi mi to sąsiadka fryzjerka i ona od początku mówiła, żebym nie bawiła się w farby bez amoniaku. Co prawda i tak odczekałam do drugiego trymestru i dopiero wtedy ufarbowałam zwykłą farbą, ale dzisiaj przyjeżdża do mnie koleżanka na ploty i ponieważ też jest fryzjerką, przy okazji ma mi ufarbować włosy, ale do czego zmierzam. Ona była bardzo zdziwiona, że chce zwykłą farbę nakładać w ciąży. Zgłupiałam. Farbujecie normalnie włosy czy jakimiś specjalnymi preparatami?? |
|
|
|
|
#3734 |
|
Rozeznanie
|
Ja kreskę mam słabą włosów nie przybyło ale od początku mnie wypie przylo:-Dmam tyle piegów że masakra. A noc miałam ciężka zgaga ni strasznie dokucza wzielam ranigast bo aż na wymioty mnie brało:-(
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3735 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Dzień dobry
Cytat:
świętujemy Cytat:
![]() Skoro Cię to martwi to może skocz na IP? U mnie susza póki co ![]() Wstaję się szałerować i na śniadanko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3738 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem, że z dzieciem tak mówią żeby po 3-4tyg wychodzić z domu. My mamy taras, wiec zaczniemy od tarasowania A na dłuższe spacery to pewnie tak po miesiącu, bo wydaje mi się, że ten miesiąc to zleci jak z bicza strzelił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Heja ale pospalam dzisiaj
![]() Ryba, ja mam kreche od cyckow do samego pepka i dalej a wloski mam jasne i sterczace ![]() Wozek pokaze jak go do domu przywieziemy ale to bedzie dopiero na poczatku pazdziernika bo gdzie ja w ten bajzel fure mojej niuni wstawie ![]() W ogole sie przerazilam ze wiekszosc mojej komody teraz zajmuja rzeczy dla malej, 3 poupychane polki plus do tego 3 szuflady zawalone plus na szafie w szafie i na jeszcze jednej szafie cykne Wam fotki jutro co dostalam i dokupilam ![]() A na dodatek jestem przerazona balaganem jaki panuje u mnie w domu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ależ mnie TŻ rano wkurzył, jedliśmy śniadanie i zjadłam dwie kromki i poszłam sobie zrobić jeszcze jedną. Wracam z kanapką z masłem, salami, serem żółtym i pomidorem a on na to, że dlaczego ja tyle jem i tyle mam na tej kanapce.... kurcze ale mi się przykro zrobiło, uważam na jedzenie no ale przecież nie będę się głodzić, a tu mam wysłuchiwać takich tekstów, niby obrócił to w żart ale wkurzona jestem strasznie, tekst taki jak bym zjadła dwa bochenki chleba i kilo salami ![]()
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się niedzielnie
![]() Dzidzia jestem Obyło się bez wizyty na IP bo jak się troszkę poruszałam to ból brzucha ustał, po powrocie do domu zasnęłam bo po tej ciężkiej nocy byłam strasznie niewyspana. Wstałam koło 19 i zabrałam się za porządki, oczywiście jak tylko dźwignęłam dość ciężkie torby z ubraniami brzuch znowu zaczął mnie boleć, TŻ mnie opieprzył i kazał leżeć. Później przyjechali znajomi i nawet nie było czasu żeby się tutaj do Was odezwać. A od rana zajęłam się przygotowywaniem obiadu dla "wojska", bo ma przyjechać moja szwagierka z rodziną, ciotka TŻta i moi rodzice ![]() Pochwalę się Wam moim wczorajszym zakupem. W sumie wydałam na to 3zł. Nic specjalnego - zwykłe ciuszki złapane w biegu a tak cieszą ![]() Przepraszam za jakość ale zdjęcie robione telefonem przy słabym świetle
|
|
|
|
#3742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 100dniówkę ![]() Cytat:
![]() Aaaa miałam się Was pytać, bo dzisiaj już napewno zamówię koszule do karmienia i zastanawiam się czy lepsze będą z tymi guziczkami na środku czy po bokach ? Bo zgłupiałam
|
||
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013.
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na nogach to wgl mi wlosy rosną tak szybko, że szok a pod pachami x2Cytat:
ja jem zawsze kanapki x4 - dwie bulki na pół i na to ser, pomidor i ogór koszony i mój tż spróbowalby mi powiedzieć cokolwiek No dwie kromki toż to nic dla mnie teraz ![]() Wgl w nocy ale sie wystraszyłam, myślałam, że sobie w łeb walnę z głupoty... mam prześcieradło takie zielone w liście jesienne, dosyć duże te liście. No i ogólnie w ciaży to ja "mokro" tam nie miałam, a dzisiaj jakos tak mi pare razy poleciało, no ale biorę tą lutkę dopochwowo to wiecie... No i wstaję na siku i tak patrzę na to prześcieradło a tam taaaaaka plama, że myślałam, że zawału dostanę. Wstaję, lecę do światła, włączam a tam ten liść na środku myślałam, że się przetrące...No całe prześcieradło w liściach co 5 cm, a ja tylko ten jeden wielki widze... Chyba jakis amok miałam...
|
||
|
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Issia nie, nie piore w dziecięcych proszkach. Nigdy nie pralam i nie zamierzam jeśli nie zajdzie taka potrzeba. wybieram tylko proszek delikatniejszy.
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Na wizycie w czwartek o tym wspomnialam, to lekarz zmierzył tylko tetno młodego i juz. :/ Jeśli dalej kilka dni będzie tak dziwnie to skocze do szpitala, choć tego nie preferuje.. My też mamy duży balkon. I to taki typu loggia wiec schowany od silnych warunków atmosferycznych. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tżtowi w takim razie zrób diete, powiedz ze tyle jeść nie powinien! i nie przejmuj się jedz tyle ile potrzebujesz
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kupiłam koncentrat do prania Dzidziuś, to powiedzcie mi czy tylko w nim prac?
Anoula ![]() klas ki: za 100!!
|
|
|
|
#3750 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

)

albo pozniej...

świętujemy 

KCIUKI DLA ANI
klas ki: za 100!!