Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: ósma część naszego wątku będzie miała nazwę :
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. VIII 0 0%
Prasuj szybciej małe body, wnet odchodzić zaczną wody! 13 21,31%
smoczek butla cycek mleka i urodzi sie pociecha . 1 1,64%
Stresy nam się zaczynają, bo niektóre odliczają! 1 1,64%
Często kopię i mam czkawkę, mama kończy mi wyprawkę! 15 24,59%
Muszę torbę już kupować i niedługo ją pakować! 0 0%
Już położna na mnie krzyczy, że porodzik sobie życzy 0 0%
lekarz tętno osłuchuje, maluch w brzuchach nam buszuje! 1 1,64%
Morfologię, mocz, żelazo- każda z nas dziś robi żwawo! 0 0%
Chód już kaczy, wdzięk pingwina, brzuch do przodu nam wypina! 28 45,90%
W trzeci trymestr już wbiegamy, stresy niezłe zaczynamy! 2 3,28%
Kupa stresu no i czasu- się zaroi od bobasów 0 0%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-01, 10:20   #3721
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Jakie nie spacerowac? To jakaś przedwojenna szkola. Jeśli warunki sa sprzyjajace i nie na tegiego mrozu to można i cały dzień spędzić na dworze. Dziecko MUSI oddychac swiezym powietrzem. Wtedy najlepiej odpoczywa i rozwija sie jego mózg. A jak jeszcze uda mu sie pospac to jest cud miód.
Z każdym dzieckiem sie spaceruje, no chyba ze jest mocno chore (choć z dzieckiem z katarkiem, ze stanem lekko podgoraczkowym też się wychodzi).

Rybko werandowac możesz juz kilka dni po powrocie ze szpitala. Jak nie ma możliwości spaceru to można nawet na drzemke wózek na balkon wystawic. Im więcej powietrza tym lepiej.

Ja zamierzam być na dworze max w 3 tygodniu życia. No chyba ze będzie miał jakies komplikacje.

Pepper, Babku mnie to trochę niepokoi bo w poprzedniej ciąży były ruchy, kopy. Wiem ze teraz jestem grubsza ale polkilowy potrafil mi mocniej zasadzic niż ten ponad kilowy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

A z innej beczki kupiłam wczoraj vizir sensitive w atrakcyjnej cenie w auchan. jeszcze tylko płyn do plukania i mogę zaczynać maraton.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 10:25   #3722
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Ale zauwazylam ze wsrod niektórych osób panuje przekonanie, ze z dzieckiem sie do chrzcin nie wychodzi...

Dziewczyny i absolutnie nic nie wieszajcie w wózku na budzie. Jakis miśków czy cos... mnue jedna taka opieprzyla, ze jak to tak mozna dziecku cos powiesic. Zaraz mi orzed oczy powiesi i bedzie mi tym machac :sciana:

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Kurde ale pogoda dzisisj. Nie chce sie wychodzic.. Pada i brzydko jest

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 10:27   #3723
peppermint patty
Rozeznanie

Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Zmalal,ktorejs brzuch?!
Wlasnie sie zmierzylam w pepku i chcialam sie pochwalic osiagnieciem 90cm,a tu 2cm.mniej! Zawsze mierze sie dokladnie w poziomie,na golasa,dokladnie przez pepek...zeschizowalam sie tym.maz sie smieje,ze sie musialam dobrze wypierdziec,chodzi i ma zwale ze mnie,ale ja...no niby fajnie tak,ze nie tyje jakos mega,no ale spadek obwodu?Dziwne czy nie?

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 10:27   #3724
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka
Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Przyszłam tylko życzyć miłej niedzieli
Jedziemy na cały dzień do Torunia z teściami do brata Tż...
(może uda mi się wejść na dział dziecięcy H&M )

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 10:28   #3725
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Ale zauwazylam ze wsrod niektórych osób panuje przekonanie, ze z dzieckiem sie do chrzcin nie wychodzi...

Dziewczyny i absolutnie nic nie wieszajcie w wózku na budzie. Jakis miśków czy cos... mnue jedna taka opieprzyla, ze jak to tak mozna dziecku cos powiesic. Zaraz mi orzed oczy powiesi i bedzie mi tym machac :sciana:

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Gorzej jak ktos dziecko chrzci np.po roku albo pozniej...

Stary 2013-09-01, 10:29   #3726
niunia32
Zakorzenienie

Pepper ja ostatnio zmierzylam sie w dzien i miałam ponad 100cm, dzisisj rano rrówne 100cm

Malinka

Haniusia
Stary 2013-09-01, 10:36   #3727
ryba91
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:

matko.. moja mama ma tam swoje jakies przekonania i zabobony w które wierzy ale jednak inni przesadzają.

A na śniadanie mam bułeczkę z dzemem jeżynowym
Stary 2013-09-01, 10:36   #3728
babku
Zadomowienie

Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Cytat:
Może i miała racje, ale i tak nie rozumiem takich ludzi, co zaczepiają na ulicy i wygłaszają swoje mądrości. Tym bardziej, że jak kogoś biją lub okradają wtedy nie ma chętnych do pomocy.

Nie wpadłam na pomysł werandowania. Fajnie, bo kupiliśmy mieszkanie z wielkim tarasem, więc najpierw będziemy spacerować po tarasie Będziemy tarasować
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 10:37   #3729
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.VII

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
U mnie też ostatnio właśnie takie stłumione, bardziej jakby pływał niż kopał. Choć nie powiem zakopać też mi potrafi. Czy tak powinno być, to niestety nie wiem.

Moje dziecko w końcu ma czkawkę Teraz wiem jakie to uczucie
Moja miała wczoraj pierwszy raz
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
mój myslał, że dla małego dzieiaczka to taka zima to za zimno, nawet sie mnie pytał jak przewieziemy do domu małego, bo z oddziału do samochodu trzeba 10kroków zrobić, to czy nie wziąć kombinezonu... ( jak bedzie tak zimno zimno to moze i bedzie potrzebny ) no i stwierdził ze dopiero na wiosne wychodzić ,dlatego nawet chrzcin nie chciał robić wcześniej niż kwiecień.. no ale chrzciny sa w styczniu wiec i mąż już przekonany ze godzinny spacer to bardzo dobrze dla takiego małego dzieciaczka nawet w zime..
ja tez tak myślałam kidyś, no ale przeciez pół roku z dzieciem nie będę w domu siedzieć, bo nawet po bulki bym nie skoczyła:P
Cytat:

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 10:40   #3730
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013.

Cytat:
Może i miała racje, ale i tak nie rozumiem takich ludzi, co zaczepiają na ulicy i wygłaszają swoje mądrości. Tym bardziej, że jak kogoś biją lub okradają wtedy nie ma chętnych do pomocy.

Nie wpadłam na pomysł werandowania. Fajnie, bo kupiliśmy mieszkanie z wielkim tarasem, więc najpierw będziemy spacerować po tarasie Będziemy tarasować
Moze i tak, ale bez przesady. Dzieciaczki potem próbują łapać takie zabawki i bawić sie.
Wiadomo nie ma ci przesadzać z iloscia

Malinka

Haniusia
Stary 2013-09-01, 10:45   #3731
ryba91
Zakorzenienie

ja mam duży balkon wiec my balkonować będziemy
a potem spacerki taki naokoło osiedla bo to tak ze 3 minut zleci a potem kawałek dalej i dalej.. ;D

a tak poza tym mam głupie pytanie i być moze padły już wczesniej.
Czy u osób które mają tą kreskę od cycek do samego dołu, to czy na tej lini zrobiły się wam takie czarne włosy, układające sie w tą linię? bo u mnie tak i to wygląda strasznie i nie wiem czy to jakoś potem 'zejdzie' czy co, bo kurde aż wstyd! a jak sie ogoli to pewnie potem 10x takie odrosną...

i czy na udach też Wam tak włosy zaczęły rosnąć? bo u mnie to w trybie natychmiastowym... tydzien temu jeszcze były normalnie ale teraz? za niedłgo warkocze bede mogła robić..
Stary 2013-09-01, 10:49   #3732
Angie_gg
Raczkowanie

Cytat:
a potem spacerki taki naokoło osiedla bo to tak ze 3 minut zleci a potem kawałek dalej i dalej.. ;D

Czy u osób które mają tą kreskę od cycek do samego dołu, to czy na tej lini zrobiły się wam takie czarne włosy, układające sie w tą linię? bo u mnie tak i to wygląda strasznie i nie wiem czy to jakoś potem 'zejdzie' czy co, bo kurde aż wstyd! a jak sie ogoli to pewnie potem 10x takie odrosną...

i czy na udach też Wam tak włosy zaczęły rosnąć? bo u mnie to w trybie natychmiastowym... tydzien temu jeszcze były normalnie ale teraz? za niedłgo warkocze bede mogła robić..

Ja kreskę mam, ale bez włosów. Jedyne dodatkowe włosy mam na brzuchu (na szczęście jasne, mimo moich kruczo-czarnych włosów na głowie), ale to od hormonów, które musiałam brać, żeby pozbyć się krwiaka i utrzymać ciążę. A na udach mam cellulit
Angie_gg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 10:51   #3733
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
Zmalal,ktorejs brzuch?!
Wlasnie sie zmierzylam w pepku i chcialam sie pochwalic osiagnieciem 90cm,a tu 2cm.mniej! Zawsze mierze sie dokladnie w poziomie,na golasa,dokladnie przez pepek...zeschizowalam sie tym.maz sie smieje,ze sie musialam dobrze wypierdziec,chodzi i ma zwale ze mnie,ale ja...no niby fajnie tak,ze nie tyje jakos mega,no ale spadek obwodu?Dziwne czy nie?
Skłaniam się ku wersji męża, że porządnie się wypierdziałaś Myślę, że wieczorem po posiłkach może być większy, niż rano.

Mam zamiar dzisiaj farbować włosy. Zwykle robi mi to sąsiadka fryzjerka i ona od początku mówiła, żebym nie bawiła się w farby bez amoniaku. Co prawda i tak odczekałam do drugiego trymestru i dopiero wtedy ufarbowałam zwykłą farbą, ale dzisiaj przyjeżdża do mnie koleżanka na ploty i ponieważ też jest fryzjerką, przy okazji ma mi ufarbować włosy, ale do czego zmierzam. Ona była bardzo zdziwiona, że chce zwykłą farbę nakładać w ciąży. Zgłupiałam. Farbujecie normalnie włosy czy jakimiś specjalnymi preparatami??
Stary 2013-09-01, 10:53   #3734
Antibia86
Rozeznanie

Ja kreskę mam słabą włosów nie przybyło ale od początku mnie wypie przylo:-Dmam tyle piegów że masakra. A noc miałam ciężka zgaga ni strasznie dokucza wzielam ranigast bo aż na wymioty mnie brało:-(

Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 10:56   #3735
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013. cz.V

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Dzień dobry niedzielnie dziewczyny

Ja się w końcu doczekałam swojej STUDNIÓWKI

TŻ przyjechał w nocy do Krk
świętujemy

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Kurcze u mnie to już od jakichś 3 tygodni tak słabo jest

Synuś delikatny
Skoro Cię to martwi to może skocz na IP?

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Z moich to już się leje a nie kropi

U mnie susza póki co

Wstaję się szałerować i na śniadanko

Stary 2013-09-01, 10:58   #3736
babku
Zadomowienie

Cytat:

Na brzuchu jak najbardziej tak i wkurza mnie to niesamowicie. Te pod pępkiem, to nawet depiluje. Ale fakt odrastają mocniejsze. Na udach nie zauważyłam różnicy.
Stary 2013-09-01, 11:03   #3737
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Skłaniam się ku wersji męża, że porządnie się wypierdziałaś Myślę, że wieczorem po posiłkach może być większy, niż rano.

Mam zamiar dzisiaj farbować włosy. Zwykle robi mi to sąsiadka fryzjerka i ona od początku mówiła, żebym nie bawiła się w farby bez amoniaku. Co prawda i tak odczekałam do drugiego trymestru i dopiero wtedy ufarbowałam zwykłą farbą, ale dzisiaj przyjeżdża do mnie koleżanka na ploty i ponieważ też jest fryzjerką, przy okazji ma mi ufarbować włosy, ale do czego zmierzam. Ona była bardzo zdziwiona, że chce zwykłą farbę nakładać w ciąży. Zgłupiałam. Farbujecie normalnie włosy czy jakimiś specjalnymi preparatami??
ja nie farbuję żadnymi bo stwierdziłam, że ciąża to dla mnie bedzie dobry moment na odpoczynek dla włosów- ja miałam przed ciażą farbowane na rudo i chwile przed na czerwono, wiec regeneracja im jest potrzebna

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
Ja kreskę mam słabą włosów nie przybyło ale od początku mnie wypie przylo:-Dmam tyle piegów że masakra. A noc miałam ciężka zgaga ni strasznie dokucza wzielam ranigast bo aż na wymioty mnie brało:-(

o matko, współczuje zgagi... mi już nic nie pomaga.. ale ciiiiii bo ostatnio nie miałam
Stary 2013-09-01, 11:08   #3738
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
no w sumie racja.. ale wiecie co? ja Wam chyba pisalam jak miałam w pracy w zime nie? ;> zero ogrzewania, drzwi wejściowe do CH i moje wejściowe robiły przeciąg, ja ubrana czasem w kurtkę zeby nie zamarznąć.. wiecznie chora- nawet w ciąży byłma przecież chora przez to ..
a teraz? bede sobie siedziała w domciu całymi dniami, poza porami na spacer, a własnie- ile taki spacer w zimie ma trwac? jak załóżmy że zima od listopada będzie, to mój będzie miał miesiac.. i od jakiego wieku można na spacer wychodzić:P Bo takse myslę że na początku z 30 minut? ale moze sie myle... - i będzie mi cieplutko
no różnica ogromna!!
Hmmm... w sumie to nie wiem wiem, że z dzieciem tak mówią żeby po 3-4tyg wychodzić z domu. My mamy taras, wiec zaczniemy od tarasowania A na dłuższe spacery to pewnie tak po miesiącu, bo wydaje mi się, że ten miesiąc to zleci jak z bicza strzelił

Cytat:
Czy Wy też tak macie, ze ruchy sa stlumione? Tzn. Nie czujecie ich prawie tak o, tylko dopiero wtedy gdy przylozycie reke do brzucha?
Troche mnie to niepokoi.
Zastanawiam sie czy Maly ma tyle miejsca czy po prostu jest slaby :/

Niestety ja tak nie mam, ale może Mały ma mało już miejsca i dlatego tak słabo czujesz ruchy

Cytat:
Kurcze u mnie to już od jakichś 3 tygodni tak słabo jest

A nie możesz podjechać do lekarza, zadzwonić żeby sprawdzić te ruchy żebyś spokojniejsza była??

Cytat:
Mój mąż też powiedział że z małym dzieckiem to na spacer niet, bo zmarznie.
Dopiero jak moja mama mu wytłumaczyła że trzeba bo to bo tamto to zmienił zdanie
ale jaki zdziwiony był.

a psiak cudny

ejjj włąsie mi poleciała kropla z cycka.
Mnie też cieknie

Cytat:
A z innej beczki kupiłam wczoraj vizir sensitive w atrakcyjnej cenie w auchan. jeszcze tylko płyn do plukania i mogę zaczynać maraton.

Nie pierzesz w dzieciowych płynach? A to już po raz ostatni pierzesz czy to dopiero pierwsze pranie?
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 11:12   #3739
lineczka1989
Zakorzenienie

Heja ale pospalam dzisiaj

Ryba, ja mam kreche od cyckow do samego pepka i dalej a wloski mam jasne i sterczace

Wozek pokaze jak go do domu przywieziemy ale to bedzie dopiero na poczatku pazdziernika bo gdzie ja w ten bajzel fure mojej niuni wstawie

W ogole sie przerazilam ze wiekszosc mojej komody teraz zajmuja rzeczy dla malej, 3 poupychane polki plus do tego 3 szuflady zawalone plus na szafie w szafie i na jeszcze jednej szafie cykne Wam fotki jutro co dostalam i dokupilam

A na dodatek jestem przerazona balaganem jaki panuje u mnie w domu
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 11:13   #3740
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Kicia niezła. Żeby nie było jej smutno, wklejam mojego psiaka, jeszcze za czasów kiedy spał z nami w łóżku. Pozycje podobne

Odnośnie spacerów, to też mnie zastanawia, jak by to miało wyglądać, przede wszystkim czasowo. Teściowa twierdzi, że gondola w ogóle nie była mi potrzebna, bo z takim małym dzieckiem się nie wychodzi
Ja wczoraj oglądałam wózki u ludzi, a widzieliśmy ich dużo, bo byliśmy w dwóch centrach handlowych i w Ikei, i nie widziałam NIKOGO z gondolą, wszyscy mieli doczepione foteliki

Ależ mnie TŻ rano wkurzył, jedliśmy śniadanie i zjadłam dwie kromki i poszłam sobie zrobić jeszcze jedną. Wracam z kanapką z masłem, salami, serem żółtym i pomidorem a on na to, że dlaczego ja tyle jem i tyle mam na tej kanapce.... kurcze ale mi się przykro zrobiło, uważam na jedzenie no ale przecież nie będę się głodzić, a tu mam wysłuchiwać takich tekstów, niby obrócił to w żart ale wkurzona jestem strasznie, tekst taki jak bym zjadła dwa bochenki chleba i kilo salami

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 11:18   #3741
domii29
Zakorzenienie

Witam się niedzielnie
Dzidzia jestem Obyło się bez wizyty na IP bo jak się troszkę poruszałam to ból brzucha ustał, po powrocie do domu zasnęłam bo po tej ciężkiej nocy byłam strasznie niewyspana. Wstałam koło 19 i zabrałam się za porządki, oczywiście jak tylko dźwignęłam dość ciężkie torby z ubraniami brzuch znowu zaczął mnie boleć, TŻ mnie opieprzył i kazał leżeć. Później przyjechali znajomi i nawet nie było czasu żeby się tutaj do Was odezwać. A od rana zajęłam się przygotowywaniem obiadu dla "wojska", bo ma przyjechać moja szwagierka z rodziną, ciotka TŻta i moi rodzice

Pochwalę się Wam moim wczorajszym zakupem. W sumie wydałam na to 3zł. Nic specjalnego - zwykłe ciuszki złapane w biegu a tak cieszą
Przepraszam za jakość ale zdjęcie robione telefonem przy słabym świetle
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-08-31 20.15.39.jpg (118,9 KB, 38 załadowań)
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 11:20   #3742
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

za 100dniówkę

Cytat:
Anoula gratki za 100-dniówkę : po arty:

Aa i u mnie znowu 100, ale cm na wysokości pępka

Też dobiłam do 100cm na wysokości pępka

Aaaa miałam się Was pytać, bo dzisiaj już napewno zamówię koszule do karmienia i zastanawiam się czy lepsze będą z tymi guziczkami na środku czy po bokach ? Bo zgłupiałam
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 11:20   #3743
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Mały Berbeć stuka- puka, Mama już wyprawki szuka!Mamusie XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
Ja wczoraj oglądałam wózki u ludzi, a widzieliśmy ich dużo, bo byliśmy w dwóch centrach handlowych i w Ikei, i nie widziałam NIKOGO z gondolą, wszyscy mieli doczepione foteliki
Ale my na jakies zakupy czy jak bedziemy do kogos jechac to bedziemy brali fotelik i stelaz a gondole w razie co wrzucimy do samochodu bo mamy na tyle miejsca albo nawet nie bedziemy brac gondoli

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 11:24   #3744
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,
Anka a ja się chyba trochę wybiję.
Po pierwsze poczekałabym do końca połogu z decyzja o tym co dalej. Bo raz że nie odczuwamy i nie funkcjonujemy teraz normalnie a dwa, że człowiek, ktory rzuca uzależnienie nie jest sobą. U nie mysli trzeźwo o teraźniejszości tylko o walce ze sobą. Nawet jeśli mówi takie okropne rzeczy, to należy to traktować z dystansem.
Odchodzac teraz od niego, zamiast wsparcia ktore jest mu bardzo potrzebne, dasz mu kopa do powrotu do śmieci. A chyba coś Was łączy/łączyło poza dzieckiem?
Jego los jest Ci zupełnie obojętny?
No źle się złożyło ze przypadlo to akurat na okres ciąży, celebrowania czegoś wyjątkowego. To fakt.
Ale w moim przekonaniu narodziny mogą wiele zmienić.
Tobie jest z nim ciężko, bo sie zmienia. Jemu jest ciężko ze samym soba i z tym, ze wszystko się teraz zmienia. Zwyczajnie nie daje sobie rady. Takie moje zdanie.

Domi od wypadu na zakupy sie odzywala?

Ja się średnio czuje od rana. Wczoraj byliśmy na urodzinach kuzyna Ł. Było dosc dretwo, brzuch stal deba od popoludnia a wieczorem jeszcze w dole zaczął boleć. I jak tylko wstaje z łóżka to znowu boli :/.

Czy Wy też tak macie, ze ruchy sa stlumione? Tzn. Nie czujecie ich prawie tak o, tylko dopiero wtedy gdy przylozycie reke do brzucha?
Troche mnie to niepokoi.
Zastanawiam sie czy Maly ma tyle miejsca czy po prostu jest slaby :/

Ja tez tak mam , czasem spojrze na brzuch I widze jak sie rusza, faluje a ja praktycznie tego nie czuje.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 11:25   #3745
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam kreskę, słabą. Włosy rosną, ale blond co jest dziwne, bo ja mam ciemne włosy:d
A na nogach to wgl mi wlosy rosną tak szybko, że szok a pod pachamix2

Cytat:

Ależ mnie TŻ rano wkurzył, jedliśmy śniadanie i zjadłam dwie kromki i poszłam sobie zrobić jeszcze jedną. Wracam z kanapką z masłem, salami, serem żółtym i pomidorem a on na to, że dlaczego ja tyle jem i tyle mam na tej kanapce.... kurcze ale mi się przykro zrobiło, uważam na jedzenie no ale przecież nie będę się głodzić, a tu mam wysłuchiwać takich tekstów, niby obrócił to w żart ale wkurzona jestem strasznie, tekst taki jak bym zjadła dwa bochenki chleba i kilo salami
Mogłaś mu powiedzieć, że co go to interesuje ja jem zawsze kanapki x4 - dwie bulki na pół i na to ser, pomidor i ogór koszony i mój tż spróbowalby mi powiedzieć cokolwiek No dwie kromki toż to nic dla mnie teraz

Wgl w nocy ale sie wystraszyłam, myślałam, że sobie w łeb walnę z głupoty... mam prześcieradło takie zielone w liście jesienne, dosyć duże te liście. No i ogólnie w ciaży to ja "mokro" tam nie miałam, a dzisiaj jakos tak mi pare razy poleciało, no ale biorę tą lutkę dopochwowo to wiecie... No i wstaję na siku i tak patrzę na to prześcieradło a tam taaaaaka plama, że myślałam, że zawału dostanę. Wstaję, lecę do światła, włączam a tam ten liść na środku myślałam, że się przetrące...No całe prześcieradło w liściach co 5 cm, a ja tylko ten jeden wielki widze... Chyba jakis amok miałam...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-09-01, 11:25   #3746
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 11:28   #3747
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Issia nie, nie piore w dziecięcych proszkach. Nigdy nie pralam i nie zamierzam jeśli nie zajdzie taka potrzeba. wybieram tylko proszek delikatniejszy.

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Na wizycie w czwartek o tym wspomnialam, to lekarz zmierzył tylko tetno młodego i juz. :/
Jeśli dalej kilka dni będzie tak dziwnie to skocze do szpitala, choć tego nie preferuje..

My też mamy duży balkon. I to taki typu loggia wiec schowany od silnych warunków atmosferycznych.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 11:30   #3748
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

no ale na spacer w gondoli chyba nie? a nie fotelik.. chodzi mi o takie spacery koło domu ..

a tżtowi w takim razie zrób diete, powiedz ze tyle jeść nie powinien!
i nie przejmuj się jedz tyle ile potrzebujesz
Stary 2013-09-01, 11:37   #3749
Mya1989
Zakorzenienie

A ja kupiłam koncentrat do prania Dzidziuś, to powiedzcie mi czy tylko w nim prac?

Anoulaklas ki: za 100!!

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-09-01, 11:39   #3750
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Witam się niedzielnie
Dzidzia jestem Obyło się bez wizyty na IP bo jak się troszkę poruszałam to ból brzucha ustał, po powrocie do domu zasnęłam bo po tej ciężkiej nocy byłam strasznie niewyspana. Wstałam koło 19 i zabrałam się za porządki, oczywiście jak tylko dźwignęłam dość ciężkie torby z ubraniami brzuch znowu zaczął mnie boleć, TŻ mnie opieprzył i kazał leżeć. Później przyjechali znajomi i nawet nie było czasu żeby się tutaj do Was odezwać. A od rana zajęłam się przygotowywaniem obiadu dla "wojska", bo ma przyjechać moja szwagierka z rodziną, ciotka TŻta i moi rodzice

Pochwalę się Wam moim wczorajszym zakupem. W sumie wydałam na to 3zł. Nic specjalnego - zwykłe ciuszki złapane w biegu a tak cieszą
Przepraszam za jakość ale zdjęcie robione telefonem przy słabym świetle
Zielony pajac z pieskiem fajny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości