ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-01, 10:43   #1231
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
No fakt, więcej gadam niż robię ...

Oj racja, racja, Ty to potrafisz zmobilizować
no teraz mam nadzieje ruszysz do przodu pełną piersią...raport tam tu zdawać!!!!!! zrob wywiad w swoim miescie , poszperaj na necie i do dzieła!!!! ja bym zaczeła od wyszukania na jakims forum laski co miała iui na nfz, zapytała o lekarza/lekarzy w tym szpitalu i odnalazła ich przyjmujacych na nfz..a dalej spiewkę już znasz

Cytat:
Napisane przez mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau Pokaż wiadomość

Wiecie co ja mam na stoliku... Wszystko na co mialam ochote przez chwile, przeszlo mi i staram sie miec pod ręką w razie czego słoik masła orzechowego, muffinka, bezy, słoik pikli, sloik pieczarek marynowanych, przysmak serowy i... cebulka prażona! (nie wiem jak i dlaczego i skąd i po co... poprostu musiałam...). I patrze na to i nie mam ochoty, ale wiem że jak coś odniose to akurat bede tego chciała. Wczoraj wieczorem tak było :P to jest dziwne...
Ty uważaj bo masz zapędy na te co utyją w ciązy 30kiloi wcale łatwo im nie bedzie tego zgubic normalna dieta jak do tej pory + 300kcal dziennie nie wiecej!!!!

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Dziś nasza Kejcik idzie do szpitala. Kciuki trzymać.
od rana trzymam za nią kciukasy!!!!

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Witam
Dzis poczulam rano cos dziwnego. Obudzilam sie i jeszcze lezac dotknelam brzucha. Po lewej stronie od pepka, troche ponizej usadowila mi sie taka kulka, cos na ksztalt i wielkosc owocu mango. Lezalam tak dluzsza chwile i po jakims czasie poczulam delikatne pukanie, jakby pekakace babelki. Pewnie to moje jelita a ja sobie cos wkrecam, ale wyjatkowo dziwne to bylo.
to było dziecko!
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 10:50   #1232
cebulova
Zadomowienie

Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Tak myslisz Linka? Moze sie wypowiedza mamy i bardziej ode mne zaawansowane ciezarowki?

No i kciukasy za Kejt!

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 11:20   #1233
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
no teraz mam nadzieje ruszysz do przodu pełną piersią...raport tam tu zdawać!!!!!! zrob wywiad w swoim miescie , poszperaj na necie i do dzieła!!!! ja bym zaczeła od wyszukania na jakims forum laski co miała iui na nfz, zapytała o lekarza/lekarzy w tym szpitalu i odnalazła ich przyjmujacych na nfz..a dalej spiewkę już znasz
Oj tak, trzeba zrobić rozeznanie zebym tylko o tym nie zapomniała zajmując się moim nowym pomysłem ...
Ja na prawdę się czasem zastanawiam, czy jestem odpowiednią osobą na matkę, skoro ciągle nie mam weny żeby załatwić tak ważne sprawy, powierzyłybyście dziecko takiej osobie jak ja ??
Martwię się, że nie dałabym rady dać mu warunków odpowiednich, u nas w mieszkaniu jest jeden wielki chaos, jako, że oboje jesteśmy po pierwsze twórczymi a po drugie bałaganiarzami, jak ja dam radę sprzątać mieszkanie przy dziecku skoro teraz prawie tego nie robię (nam nie przeszkadza chaos), jak ja dam radę być na 100% nastawiona na dziecko, skoro teraz umiem tylko zajmować się sobą i swoim widzimisię .. masakra no. Może ja nie powinnam .. może los wie co robi ... ehhhhh
Stary 2013-09-01, 11:42   #1234
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Cytat:
Oj tak, trzeba zrobić rozeznanie zebym tylko o tym nie zapomniała zajmując się moim nowym pomysłem ...
Ja na prawdę się czasem zastanawiam, czy jestem odpowiednią osobą na matkę, skoro ciągle nie mam weny żeby załatwić tak ważne sprawy, powierzyłybyście dziecko takiej osobie jak ja ??
Martwię się, że nie dałabym rady dać mu warunków odpowiednich, u nas w mieszkaniu jest jeden wielki chaos, jako, że oboje jesteśmy po pierwsze twórczymi a po drugie bałaganiarzami, jak ja dam radę sprzątać mieszkanie przy dziecku skoro teraz prawie tego nie robię (nam nie przeszkadza chaos), jak ja dam radę być na 100% nastawiona na dziecko, skoro teraz umiem tylko zajmować się sobą i swoim widzimisię .. masakra no. Może ja nie powinnam .. może los wie co robi ... ehhhhh
Maru, powiem Ci jedno - pier**olisz jak potłuczona myślę, że każda z nas chce się realizować nie tylko jako matka, a i każda ma chwile zwątpienia, czy aby na pewno podoła obowiązkom w nowej roli. Jedno jest pewne - chcesz potomka, a to, że się martwisz, to zrozumiałe. BĘDZIESZ MAMĄ I KONIEC KROPKA.
Stary 2013-09-01, 11:51   #1235
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Dzis poczulam rano cos dziwnego. Obudzilam sie i jeszcze lezac dotknelam brzucha. Po lewej stronie od pepka, troche ponizej usadowila mi sie taka kulka, cos na ksztalt i wielkosc owocu mango. Lezalam tak dluzsza chwile i po jakims czasie poczulam delikatne pukanie, jakby pekajace babelki. Pewnie to moje jelita a ja sobie cos wkrecam, ale wyjatkowo dziwne to bylo.
To pierwsze ruchy dzieckaGratuluje:cm ok:
Cytat:
Maru moim zdaniem jak dziecko przyszłoby na świat to zmienia się punkt widzenia.Wg mnie może nigdy nie być odpowiedniego momentu na dziecko.Albo jak już będzie to może niestety być za pózno...

My gdybyśmy tak patrzyli na sytuacje to moglibyśmy nigdy nie mieć dziecka ze względu na sytuacje z naszymi pracami.Ale mimo wszystko zdecydowaliśmy się bo tylu ludzi daje rade to i my damy.Mimo że ja teraz nie mam pracy a tż ma umowe co miesiąc.

Dziś po południu wizyta teściów,nie wiem jak to przeżyje

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2013-09-01 o 11:53
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 12:25   #1236
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Maru moim zdaniem jak dziecko przyszłoby na świat to zmienia się punkt widzenia.Wg mnie może nigdy nie być odpowiedniego momentu na dziecko.Albo jak już będzie to może niestety być za pózno...

My gdybyśmy tak patrzyli na sytuacje to moglibyśmy nigdy nie mieć dziecka ze względu na sytuacje z naszymi pracami.Ale mimo wszystko zdecydowaliśmy się bo tylu ludzi daje rade to i my damy.Mimo że ja teraz nie mam pracy a tż ma umowe co miesiąc.
Ale widzisz, u Was była to kwestia warunków niezależnych od Was, mnie akurat kwestie finansowe nie martwią, raczej mój charakter i sposób życia. Nie wiem na ile umiałabym to zmienić .. tego się boję.
Stary 2013-09-01, 12:45   #1237
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Dzień dobry!
My już po weselu zaraz jedziemy do mojego chrzestnego na kawę, a potem poprawiny i do domu

Nadrobię raczej jutro, jak dzisiaj wrócimy późno

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 12:48   #1238
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau
Raczkowanie

GG do mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau

Cytat:
Witam

Mi trochę urosły. Pamiętam jak na samym początku, jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży, przeżywałam katusze jeżdżąc na rowerze. Kurna, jak to bolało na nierównościach!!!!
Urosły też po porodzie, nie dużo ale jest różnica.
Nadal karmię więc nie wiem jak będzie gdy przestanę.

Nudzę się....córka starsza na biwaku na Westerplatte z okazji wybuchu II wojny światowej, mąż znowu pomaga, potem mamy w końcu jechać do Ikei. A tymczasem nudzę się....Lidka siedzi koło mnie oparta i obłożona poduchami. Walczy ze śliniakiem.
Idę sobie cappuccino zrobić.

A Wy co??? Laski śpita?

Dziś nasza Kejcik idzie do szpitala. Kciuki trzymać.
kciuki są! )
no właśnie jak czytałam to po porodzie rosną najbardziej ale po okresie karmienia wracają do swojego rozmiaru... Szkoda nie? Tzn jak ktoś ma mega piersi po porodzie to akurat dobrze, ale jak z B wejdą w takie ładne porządne C, to jakoś szkoda będzie się z nimi rozstać pewnie... :P
[QUOTE=Linka1984;42568792]
Ty uważaj bo masz zapędy na te co utyją w ciązy 30kiloi wcale łatwo im nie bedzie tego zgubic normalna dieta jak do tej pory + 300kcal dziennie nie wiecej!!!!
[/COLOR]

wiesz, tak źle nie będzie bo dziennie jem porządny posiłek jeden jak zwykle no i wtedy sobie cos tam skubie od czasu do czasu w pracy co jakiś czas sobie jakiś owoc śmigne a w domu mam to wszystko ale jak skubne troszeczke to przechodzi mi ochota poza tym najbardziej ciągnie mnie do tych marynowanych a jak zjem dwie pieczarki czy dwa ogórki to raczej duzo nie przytyje od tego ale będę się pilnować mimo wszystko

cebulova - często właśnie dziewczyny opisują tak pierwsze ruchy! też na początku nie są pewnie ale później one się poprostu nasilają i wiedzą że to było to, więc... Twoja dzidzia szuka kontaktu z mamusią! gratuluje Ci

Gdy się urodziłam, diabeł powiedział ''o kurde!"
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 15:10   #1239
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
a to w takiej sytuacji to zwolnienie było najlepszym rozwiązaniem
dolegliwości pleców już mam, do tego bolą mnie bardzo biodra, głównie nocą. Zamówiłam sobie tą poduszkę specjalną do spania, właśnie dziś przyszła zobaczymy jak sie sprawdzi
aha a spięcia brzucha też już mam. stąd i w pracy mi trudniej. Gin powiedział że troche za wczesnie mam juz te spięcia, ale szyjka ok i rozwarcia brak, wiec może dociągle jeszcze te 2 tyg w pracy do tego l4
no może w koncu tak wyjść ze będziemy rodzić razem moze bedzie nam raźniej a ile na ostatnim usg ważył Twój Maluszek? bo pamietam ze nam wychodziły wizyty na podobnych etapach ciąży?

a ja część ciuszków już mam upranych (teraz na dniach mama je poprała, a ile radości miała przy tym )- te najmniejsze, a znalazłam jeszcze jedna pake wielką -chyba nie bedzie miał okazji założyć wszystkiego - tyle tego jest zamówiłam n a allegro ze 2 due zestawy, potem jeszcze sąsiadka poprzynosiła po swoich dwóch synkach a jeszcze pozniej siostra TZ po dziewczynce co prawda, ale wybrała same te takie
Też mam tą poduszkę do spania- rogala.. świetna jest! Z Tż się śmiejemy,że to mój "kochanek"
Mój mały na osatniej wizycie w 27 tyg ważył 1020g ale to już chyba pisałam, następną wizytę mam za 1,5 tyg to będzie 33 tydzień więc wtedy mi zrobi USG i zapewne poda wagę.

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Hejo

ten kto wymyślił chustowanie dzieci powinien dostać nobla

Mój maruder właśnie usypia wtulony we mnie

Co co ciąż....ja też nie mam jeszcze @ chociaż czuje się tak jakbym za sekundę miała ją dostać.

Mdli mnie, mam rozwolnienie, bola mnie jajniki, głowa...nie wiem co jest

Zjem i muszę iść z psem...

No i jak zwykle zostawiam cosik...mamy 7 tygodni
śliczny Marcelek

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość

mezu znow na rybach, podjaral sie ostatnimi szczupakami (swoja droga jakie pyyyszne byly!) i dalej walczy
ja bym poogladala jakiegos filma.... ale nie moge sie cos wziac za to... zaraz zerkne co w telewizorni puszczaja... niech sie juz zaczna te odmozdzajace seriale.... bo powtorki mi sie nudza :P Choc pewnie jak zaraz bedzie maluszek to nie bede miala ani czasu ani sily na ogladanie
Dziewczyny ponawiam pytanie na temat podgrzewaczy do butelek bo mam dylemat co kupic
Mój też zapalony wędkarz.. ale tylko jak jezdzimy na działkę
Co do podgrzewacza,ja kupiłam podobnie jak dziewczyny Aventa,używany w świetnym stanie i cenie.

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
aaa mam pierwszy wynik

5762!!!
Piękna
Teraz niech tak samo pięknie rośnie! Cieszymy się razem z Tobą Santi

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, przepraszam, że nie cytuję, ale nadrobię później mam pytanie ile u Was kosztuje badanie nasienia? prywatnie?
My płaciliśmy 180 zł.

Cytat:
A prosze bardzo.
Kocyk,
króliczek którego dostalam od cioci (ręcznie szyty)
i mój brzuchol z przed chwili (przepraszam za jakosc zdjecia, ale robilam w kiepskich warunkach) :p
oo jakie śliczne łowy

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Hej!!!
Ja tam się nie znam, czy w mikrofali zdrowo czy nie, więc wypowiadać się nie będę
Magbes mocne kciukasy trzymam za Ciebie i dzieciaczka, dobrze, ze jesteś czujna
Isiu dziękuje raz jeszcze za bardzo miłą niespodziankę dzisiaj , jesteś cudowna, bardzo wiele to dla mnie znaczy.... Bardzo miłe zaskoczenie, tak przyjemniej na serduszku Dziękuje!
Cebulowa mega zgrabniutki i uroczy brzuszek, cudnie
Ja dziś troszkę musiałam popracować w kuchni... zrobić jadło dla małżonka na tydzień, co by nie padł z głodu, jak mnie nie będzie i ewentualnie gdybym nie była w stanie w przyszłym tygodniu.

Chyba bede kończyć, jakoś nastrój kiepski, ale pozytywnie staram sie myśleć
Miłego wieczorku!!!!
Kochanie 3mam z całych sił kciuki, będzie dobrze!!!

Cytat:
Napisane przez mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmrau Pokaż wiadomość
A wiecie co, cycki mam jak na okres, fajne takie a jak było/jest z Waszymi? kiedy zaczęły Wam rosnąć i czy duzo? i pytanie do mam, wróciły do swojego rozmiaru? (bo o kształt nie pytam - trudy macierzyństwa musiały ślad zostawić...)
pozdrawiam, dobrej nocki zycze
Mi urosły chyba o 2 rozmiary... mam nadzieje,że po ciązy wrócą do swojego rozmiaru bo szczerze... to wkurzają mnie w dodatku jeszcze teraz raz na jakiś czas siara mi z Nich cieknie...

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
My już po weselu zaraz jedziemy do mojego chrzestnego na kawę, a potem poprawiny i do domu

Nadrobię raczej jutro, jak dzisiaj wrócimy późno
Udanej zabawy
Izka za kolejny tydzień.
Cebulka, ta "górka" brzmi mi bardzo znajomo... więc jak dla mnie mogły być to ruchy dzidziusia.. ja na początku też nie byłam pierwszych ruchów czy to na pewno to.. ale po krótkiej obserwacji będziesz pewna na 100%

Witam się weekendowo-wrześniowo... u Nas dziś słoneczko jest ale mega wiatr więc pachnie mi już jesienią jakoś tak...

Weekend w domku siedzimy,wczoraj wpadła w odwiedziny moja chrzestna z słodkościami, pełno ciastek,klerów itd więc sobie trochę tyłek podmaślilam

Nadrobiłam i uciekam jeść obiad bo już stygnie

Miłego

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 15:47   #1240
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz

Cytat:
Witam
Dzis poczulam rano cos dziwnego. Obudzilam sie i jeszcze lezac dotknelam brzucha. Po lewej stronie od pepka, troche ponizej usadowila mi sie taka kulka, cos na ksztalt i wielkosc owocu mango. Lezalam tak dluzsza chwile i po jakims czasie poczulam delikatne pukanie, jakby pekajace babelki. Pewnie to moje jelita a ja sobie cos wkrecam, ale wyjatkowo dziwne to bylo.
To dzidzia z dnia na dzień będzie częściej i wyraźniej odczuwalne;-) a pod koniec ciąży jak Ci zasadzi kopala po żebrach to łzy w oczach murowane,bynajmniej nie ze wzruszenia:-P

Witam:-*

KEJT mega kciuki!!!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-01, 17:53   #1241
cebulova
Zadomowienie

Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII

Cytat:
Maru jesli pragniesz dziecka to wystarczajacy powod aby je posiadac. Kobieta jest w stanie zrobic wiele dla potomstwa, wiec nie gadaj bzdur, bo poradzisz sobie z tym swietnie.

Dziewczeta, jesli mowicie, ze to ruchy dziecka to musze sie wczuwac w to i obserwowac czy sie bedzie powtarzalo. A wiecie co chyba spowodowalo to zjawisko? Wczorajszy wieczorny sex :p. Dawno nie ten tego z mezem, bo jakos mi sie odechcialo, a po tej calej akcji chyba dziec postanowil o sobie dac znac. :p

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-09-01, 18:06   #1242
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS
Dot.: Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe c

Cytat:
Maru jesli pragniesz dziecka to wystarczajacy powod aby je posiadac. Kobieta jest w stanie zrobic wiele dla potomstwa, wiec nie gadaj bzdur, bo poradzisz sobie z tym swietnie.
oby.
A jak tam u Kejt? Pisała coś? Dała znak życia?
Stary 2013-09-01, 19:57   #1243
Kejthx
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe c

Hej, melduje się, tak przelaciałam tylko, dziekuje za kciuki, jesteście najukochańsze dziołchy pod słońcem!!!!
Info w klubie.
Stary 2013-09-01, 20:43   #1244
czarna_mala
Zakorzenienie

Cytat:
A prosze bardzo.
Kocyk,
króliczek którego dostalam od cioci (ręcznie szyty)
i mój brzuchol z przed chwili (przepraszam za jakosc zdjecia, ale robilam w kiepskich warunkach) :p
Jaki piękny zgdabny brzunio

MarudexuS, ja też często miewam takie wahania, ale myślę, że jak już jesteś w ciąży, czy też urodzisz dziecko, to przychodzi instynkt

Cytat:
Dziewczeta, jesli mowicie, ze to ruchy dziecka to musze sie wczuwac w to i obserwowac czy sie bedzie powtarzalo. A wiecie co chyba spowodowalo to zjawisko? Wczorajszy wieczorny sex :p. Dawno nie ten tego z mezem, bo jakos mi sie odechcialo, a po tej calej akcji chyba dziec postanowil o sobie dac znac. :p
Hehe maleństwo chciało Wam przypomnieć, że ono tam jest

Cytat:
Hej, melduje się, tak przelaciałam tylko, dziekuje za kciuki, jesteście najukochańsze dziołchy pod słońcem!!!!
Info w klubie.
żeby poszło wszystko dobrze
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 07:57   #1245
cebulova
Zadomowienie

Pierwsza!

Witanko
Wiecie co? To chyba jednak była dzidzia. Wieczorem znów poczułam, ale oprócz tego pukania było takie kokoszenie. Jakby się dzidziol kręcił tam i obracał. To na razie jest mega delikatne i subtelne, więc muszę się bardzo skupić i wyciszyć aby to poczuć. W nocy obudziłam się o 4 i nie mogłam zasnąć, więc z nudów znów zaczęłam nasłuchiwać. I było to samo. To jest niesamowite. I nagle poczułam nieograniczony przypływ bezkresnej miłości do tego małego lokatora.

Już jutro wizyta

Miłego dnia!

A ja rosnę i rosnę

Edytowane przez cebulova
Czas edycji: 2013-09-02 o 08:03
Stary 2013-09-02, 08:53   #1246
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Pierwsza!

Witanko
Wiecie co? To chyba jednak była dzidzia. Wieczorem znów poczułam, ale oprócz tego pukania było takie kokoszenie. Jakby się dzidziol kręcił tam i obracał. To na razie jest mega delikatne i subtelne, więc muszę się bardzo skupić i wyciszyć aby to poczuć. W nocy obudziłam się o 4 i nie mogłam zasnąć, więc z nudów znów zaczęłam nasłuchiwać. I było to samo. To jest niesamowite. I nagle poczułam nieograniczony przypływ bezkresnej miłości do tego małego lokatora.

Już jutro wizyta

Miłego dnia!
Ruchy to cudowne uczucie

Jakoś przeżyłam wizyte teściów.Nie było zle.Przynieśli dwie wielki bombonierki i kwiaty na przeprosiny za tą impreze z maja.Mówili że żałują że tak się zachowali.

Trzymajcie kciuki bo na 10:30 ide na wizyte

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 08:59   #1247
Kejthx
Zadomowienie

Cebulowa kciukasy za jutro
Izula kciukasy za dziś

Miłego dnia !!!!
Stary 2013-09-02, 09:08   #1248
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Witam

Ruchy to cudowne uczucie

Jakoś przeżyłam wizyte teściów.Nie było zle.Przynieśli dwie wielki bombonierki i kwiaty na przeprosiny za tą impreze z maja.Mówili że żałują że tak się zachowali.

No to się teściowie postarali. Oby więcej nie było takich akcji. Widać zależy im, żeby mieć dobry kontakt z wnuczkiem.
Za wizytę wielkie

Cytat:
Cebulowa kciukasy za jutro
Izula kciukasy za dziś

Miłego dnia !!!!
Dzię-ku-je-my

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-09-02, 09:15   #1249
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Pierwsza!

Witanko

Już jutro wizyta

Miłego dnia!
No to się doczekałaś... super, gratuluję
Z każdym tygodniem będą te ruchy bardziej intensywne

Cytat:
Witam

Ruchy to cudowne uczucie

3mam kciuki!

Dzień Dobry

Ja dzisiaj średnio wyspana..., mój Tż ma od tego miesiąca dyżury nocne i musi być pod tel więc po 5 rano obudziły mnie 2 telefony,później wstałam na siusiu, zasnęłam... po 7 dzwonek do drzwi,kumpel przyjechal po mojego brata do pracy ,a ten sobie śpi w najlepsze...Położyłam się to Kamilo sobie urzadził mega imprezkę w brzuszku.. taką,że nie dało się zasnąć.. no więc musiałam wstać..

Popołudniu mam zaplanowane spotkanie z kumpelą,a wieczorem seans serialowy

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 09:55   #1250
Linka1984
Zakorzenienie

Się witam ppniedziałkowo z cmiącą macicą i jajniolami

Cebula miód ma moje uszy lejesz od rana

Kejthx trzymam kciukasy , niestety mam dziś kontrolę i za wiele na net nie patrze ale kciuki cały czas trzymam!!!
Stary 2013-09-02, 10:10   #1251
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Pierwsza!

Witanko

Już jutro wizyta

Miłego dnia!
Gratuluję kochana. Teraz ruchy będą coraz częściej i mocniejsze.

Cytat:

Kciuki trzymam, a teście super się zachowali. Żeby tak moi potrafili.

Byliśmy wczoraj wyjechani do Ikei i zwiedzilismy też Agata meble. I zakochałam się w jednej kanapie, już magluje męża co by naszą sofe sprzedać i tamto kupić. Tyle, że kosztuje 3600. I zajmie pół pokoju.
I małej kupiłam pościel do łóżeczka a nam nową DUŻĄ kołdrę. I talerze... i co tam jeszcze??? A...małej piłkę taką do zgniatania w rączkach. Bawiła się całą drogę i się śmiała, bo piłka ma taką buźkę uśmiechniętą. I metkę. No ma jakąś faze na metki, maskotka nie jest ciekawa jak nie ma metki, a im dłuższa tym lepiej.

No to się pochwaliłam.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 10:14   #1252
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:

Byliśmy wczoraj wyjechani do Ikei i zwiedzilismy też Agata meble. I zakochałam się w jednej kanapie, już magluje męża co by naszą sofe sprzedać i tamto kupić. Tyle, że kosztuje 3600. I zajmie pół pokoju.
I małej kupiłam pościel do łóżeczka a nam nową DUŻĄ kołdrę. I talerze... i co tam jeszcze??? A...małej piłkę taką do zgniatania w rączkach. Bawiła się całą drogę i się śmiała, bo piłka ma taką buźkę uśmiechniętą. I metkę. No ma jakąś faze na metki, maskotka nie jest ciekawa jak nie ma metki, a im dłuższa tym lepiej.
Boże! jak ja Ci zazdroszcze Ikeii!!!!!!!!!!!
Stary 2013-09-02, 10:19   #1253
cebulova
Zadomowienie

Cytat:

No to się pochwaliłam.
Isia a znasz te maskotki typu "pan metka"? Koniecznie spraw taką Lidce, będzie zachwycona. To jest taka przytulanka co ma naszyte od groma różnych metek. Dzieci je podobno uwielbiają.

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Boże! jak ja Ci zazdroszcze Ikeii!!!!!!!!!!!
Ja też

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-09-02, 10:23   #1254
nuna2
Zakorzenienie

witam się

Cebulova myślę, że to było to

iza kciuki za wizytę Mam nadzieję, że w końcu się dogadacie z teściami

kejthx za Ciebie też i Linka u Ciebie za kontrolę

IsiaG jak to niewiele do szczęścia potrzeba dziecku:P

Mrau mi dużo urosły i tak pocharatały cycuchy, że masakra A z tym jedzeniem to ja miałam tak, że byłam tak cholernie głodna, że MUSIAŁAM jeść w nocy. Na wadze było +15 kg... Jestem troszkę ponad 2 msc po porodzie i zostało +1,5.

mam problem z cycuchami po zapaleniu Wystarczy, że mała dłużej nie zje i bolą

Luna jak tam Kamilek??
Kocurku a Marcelek??

Nie wiem, czy mojej małej nie idą zęby... ALe tak wczas?? Pcha piąstki do buzi i gryzie, jak się założy niedrapki to sie wydziera...
Stary 2013-09-02, 10:37   #1255
07_Pati_07
Raczkowanie

Cytat:
Pierwsza!

Witanko

Już jutro wizyta

Miłego dnia!
za ruchy maleństwa i za jutrzejszą wizytę

Cytat:
Witam

Ruchy to cudowne uczucie

za dzisiejszą wizytę i dla teściów, moja teściowa prędzej by umarła niż przyznała się do błędu :P

Dziękuję za odpowiedź dziewczyny dotyczącą badania żołnierzyków, lekarz na wizycie powiedział że na następną mam przyjść z wynikami męża, tylko że nam powiedział że u nas to koszt ponad 200zł ... jeśli ma rację to straszna rozbieżność w cenie no ale nic, trzeba zrobić, tylko mąż oczywiście ma problem, jak się dowiedział że sam musi to zrobić "ale że jak SAM?!"

25.09.2010

II kreseczki - 16.09.2014
29.05.2015 Pola 3290g i 56cm

Edytowane przez 07_Pati_07
Czas edycji: 2013-09-02 o 10:40
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 10:39   #1256
IsiaG
Zadomowienie

Pan metka mówisz? Nie znam, poszukam na all, dzięks.

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
witam się

mam problem z cycuchami po zapaleniu Wystarczy, że mała dłużej nie zje i bolą

Nie wiem, czy mojej małej nie idą zęby... ALe tak wczas?? Pcha piąstki do buzi i gryzie, jak się założy niedrapki to sie wydziera...
Ano bolą, znam to. Jak nie możesz wytrzymać to troszkę ściągnij.
A 2 miesiące to ten czas, że dzieci pchają do buzi piąstki i zaczynają się ślinić. Całkowicie normalny odruch i nie wiąż tego z zębami, bo ja też tak myślałam a zębów ni widu ni słychu i ponoć jeszcze długo tak będzie.
Z niedrapek już bym zrezygnowała, kiedyś musisz jej zdjąć, nie?

I kanapa w której się zakochałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie304_001.jpg (46,9 KB, 39 załadowań)

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2013-09-02, 10:41   #1257
IsiaG
Zadomowienie

I kilka zdjęć małej. Nie jest łysa, ma tylko takie jasne włoski.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie285_001.jpg (66,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie282_001.jpg (72,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie301_001.jpg (74,1 KB, 27 załadowań)

Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2013-09-02, 10:54   #1258
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Szybciutko te ząbki jeśli rzeczywiście idą. A może u niej zapowiada się wydlużony proces ząbkowania
Buziaki dla Ciebie i Julci

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź dziewczyny dotyczącą badania żołnierzyków, lekarz na wizycie powiedział że na następną mam przyjść z wynikami męża, tylko że nam powiedział że u nas to koszt ponad 200zł ... jeśli ma rację to straszna rozbieżność w cenie no ale nic, trzeba zrobić, tylko mąż oczywiście ma problem, jak się dowiedział że sam musi to zrobić "ale że jak SAM?!"
To może pójdź z mężem i go wspomóż nieco To dla faceta ciężka sprawa takie badanie, może lepiej, żebyś przy nim była.

Cytat:
Kanapa wygląda pięknie, duża i wygodna pewnie. Ale z mojej strony odradzę Ci takie wolno leżące poduchy. Z mojego doświadczenia wiem, że one lubią się odkształcać i potem ciężko je doprowadzić do ładu i składu.

Cytat:
Ale mina na drugiej fotce Wygrała

A ja rosnę i rosnę
Stary 2013-09-02, 11:30   #1259
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Pan metka mówisz? Nie znam, poszukam na all, dzięks.

Ano bolą, znam to. Jak nie możesz wytrzymać to troszkę ściągnij.
A 2 miesiące to ten czas, że dzieci pchają do buzi piąstki i zaczynają się ślinić. Całkowicie normalny odruch i nie wiąż tego z zębami, bo ja też tak myślałam a zębów ni widu ni słychu i ponoć jeszcze długo tak będzie.
Z niedrapek już bym zrezygnowała, kiedyś musisz jej zdjąć, nie?

Tylko wiesz co, boję się, że zacznie ciągnąć paluchy, bo smoczka nie cycka... i będzie ssać kciuka a ja tego bardzo nie chce, bo wiem z autopsji, jak ciężko się oduczyć...

kanapa żeczywiście łądna
Cytat:
Ależ jesteś słodka
Stary 2013-09-02, 11:38   #1260
bazile
Zadomowienie

Cytat:

No to się pochwaliłam.
dziwne jest to z tymi metkami,ale moj tez tak ma i ogolnie slyszlam to od wielu osob.I nawet w piatek czytalam tu na forum o tej maskotce metkowej.
Lidka slodziutka,az same rece sie wyciagaja do monitora i usmiecha sie moja paja.
Moj 9 miesieczny Bratanek ma tak jak Lidka,sporo wloskow ale sa tak blondi,ze wydaje sie na zdjeciach jakby ich nie mial

Kejthx
wracaj szybciutko do zdrowia,bo my tu juz czekamy na efekty

Luna jak Chrzciny? i jak Twoja Siostra dala rade posiedziec w "spelunie"?

och dopadl mnie pierwszy prawdziwy objaw ciazowy
NIECIERPLIWOSC nic nie czuje,ale mimo to czekam juz na piatek

Edytowane przez bazile
Czas edycji: 2013-09-02 o 11:40
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości