|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
![]() Cytat:
normalna dieta jak do tej pory + 300kcal dziennie nie wiecej!!!!od rana trzymam za nią kciukasy!!!! ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1232 |
|
Zadomowienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Tak myslisz Linka? Moze sie wypowiedza mamy i bardziej ode mne zaawansowane ciezarowki?
![]() No i kciukasy za Kejt!
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
zebym tylko o tym nie zapomniała zajmując się moim nowym pomysłem ...Ja na prawdę się czasem zastanawiam, czy jestem odpowiednią osobą na matkę, skoro ciągle nie mam weny żeby załatwić tak ważne sprawy, powierzyłybyście dziecko takiej osobie jak ja ?? Martwię się, że nie dałabym rady dać mu warunków odpowiednich, u nas w mieszkaniu jest jeden wielki chaos, jako, że oboje jesteśmy po pierwsze twórczymi a po drugie bałaganiarzami, jak ja dam radę sprzątać mieszkanie przy dziecku skoro teraz prawie tego nie robię (nam nie przeszkadza chaos), jak ja dam radę być na 100% nastawiona na dziecko, skoro teraz umiem tylko zajmować się sobą i swoim widzimisię .. masakra no. Może ja nie powinnam .. może los wie co robi ... ehhhhh
|
|
#1234 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My gdybyśmy tak patrzyli na sytuacje to moglibyśmy nigdy nie mieć dziecka ze względu na sytuacje z naszymi pracami.Ale mimo wszystko zdecydowaliśmy się bo tylu ludzi daje rade to i my damy.Mimo że ja teraz nie mam pracy a tż ma umowe co miesiąc. Dziś po południu wizyta teściów,nie wiem jak to przeżyje
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-09-01 o 11:53 |
||
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
My już po weselu zaraz jedziemy do mojego chrzestnego na kawę, a potem poprawiny i do domu ![]() Nadrobię raczej jutro, jak dzisiaj wrócimy późno
|
#1238 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)no właśnie jak czytałam to po porodzie rosną najbardziej ale po okresie karmienia wracają do swojego rozmiaru... Szkoda nie? Tzn jak ktoś ma mega piersi po porodzie to akurat dobrze, ale jak z B wejdą w takie ładne porządne C, to jakoś szkoda będzie się z nimi rozstać pewnie... :P [QUOTE=Linka1984;42568792] Ty uważaj bo masz zapędy na te co utyją w ciązy 30kiloi wcale łatwo im nie bedzie tego zgubic normalna dieta jak do tej pory + 300kcal dziennie nie wiecej!!!![/COLOR] wiesz, tak źle nie będzie bo dziennie jem porządny posiłek jeden jak zwykle no i wtedy sobie cos tam skubie od czasu do czasu w pracy co jakiś czas sobie jakiś owoc śmigne a w domu mam to wszystko ale jak skubne troszeczke to przechodzi mi ochota poza tym najbardziej ciągnie mnie do tych marynowanych a jak zjem dwie pieczarki czy dwa ogórki to raczej duzo nie przytyje od tego ale będę się pilnować mimo wszystko ![]() cebulova - często właśnie dziewczyny opisują tak pierwsze ruchy! też na początku nie są pewnie ale później one się poprostu nasilają i wiedzą że to było to, więc... Twoja dzidzia szuka kontaktu z mamusią! gratuluje Ci
|
|
#1239 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój mały na osatniej wizycie w 27 tyg ważył 1020g ale to już chyba pisałam, następną wizytę mam za 1,5 tyg to będzie 33 tydzień więc wtedy mi zrobi USG i zapewne poda wagę. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do podgrzewacza,ja kupiłam podobnie jak dziewczyny Aventa,używany w świetnym stanie i cenie. ![]() Piękna ![]() Teraz niech tak samo pięknie rośnie! Cieszymy się razem z Tobą Santi Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w dodatku jeszcze teraz raz na jakiś czas siara mi z Nich cieknie...Cytat:
Izka za kolejny tydzień.Cebulka, ta "górka" brzmi mi bardzo znajomo... więc jak dla mnie mogły być to ruchy dzidziusia.. ja na początku też nie byłam pierwszych ruchów czy to na pewno to.. ale po krótkiej obserwacji będziesz pewna na 100% ![]() Witam się weekendowo-wrześniowo... u Nas dziś słoneczko jest ale mega wiatr więc pachnie mi już jesienią jakoś tak... Weekend w domku siedzimy,wczoraj wpadła w odwiedziny moja chrzestna z słodkościami, pełno ciastek,klerów itd więc sobie trochę tyłek podmaślilam ![]() Nadrobiłam i uciekam jeść obiad bo już stygnie ![]() Miłego
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||||||||
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz
Cytat:
z dnia na dzień będzie częściej i wyraźniej odczuwalne;-) a pod koniec ciąży jak Ci zasadzi kopala po żebrach to łzy w oczach murowane,bynajmniej nie ze wzruszenia:-PWitam:-* KEJT mega kciuki!!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1241 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
![]() Dziewczeta, jesli mowicie, ze to ruchy dziecka to musze sie wczuwac w to i obserwowac czy sie bedzie powtarzalo. A wiecie co chyba spowodowalo to zjawisko? Wczorajszy wieczorny sex :p. Dawno nie ten tego z mezem, bo jakos mi sie odechcialo, a po tej calej akcji chyba dziec postanowil o sobie dac znac. :p
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe c
Cytat:
oby.A jak tam u Kejt? Pisała coś? Dała znak życia?
|
|
#1243 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe c
Hej, melduje się, tak przelaciałam tylko, dziekuje za kciuki, jesteście najukochańsze dziołchy pod słońcem!!!!
Info w klubie.
|
#1244 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
MarudexuS, ja też często miewam takie wahania, ale myślę, że jak już jesteś w ciąży, czy też urodzisz dziecko, to przychodzi instynkt ![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby poszło wszystko dobrze
|
|||
|
|
|
#1245 |
|
Zadomowienie
|
Pierwsza!
![]() Witanko ![]() Wiecie co? To chyba jednak była dzidzia. Wieczorem znów poczułam, ale oprócz tego pukania było takie kokoszenie. Jakby się dzidziol kręcił tam i obracał. To na razie jest mega delikatne i subtelne, więc muszę się bardzo skupić i wyciszyć aby to poczuć. W nocy obudziłam się o 4 i nie mogłam zasnąć, więc z nudów znów zaczęłam nasłuchiwać. I było to samo. Już jutro wizyta Miłego dnia!
Edytowane przez cebulova Czas edycji: 2013-09-02 o 08:03 |
|
|
|
#1246 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Jakoś przeżyłam wizyte teściów.Nie było zle.Przynieśli dwie wielki bombonierki i kwiaty na przeprosiny za tą impreze z maja.Mówili że żałują że tak się zachowali. Trzymajcie kciuki bo na 10:30 ide na wizyte
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1247 |
|
Zadomowienie
|
Cebulowa kciukasy za jutro
![]() Izula kciukasy za dziś ![]() Miłego dnia !!!!
|
#1248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za wizytę wielkie ![]() Dzię-ku-je-my
|
|
#1249 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z każdym tygodniem będą te ruchy bardziej intensywne ![]() Cytat:
Dzień Dobry ![]() Ja dzisiaj średnio wyspana..., mój Tż ma od tego miesiąca dyżury nocne i musi być pod tel więc po 5 rano obudziły mnie 2 telefony,później wstałam na siusiu, zasnęłam... po 7 dzwonek do drzwi,kumpel przyjechal po mojego brata do pracy ,a ten sobie śpi w najlepsze...Położyłam się to Kamilo sobie urzadził mega imprezkę w brzuszku.. taką,że nie dało się zasnąć.. no więc musiałam wstać.. Popołudniu mam zaplanowane spotkanie z kumpelą,a wieczorem seans serialowy
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||
|
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Się witam ppniedziałkowo z cmiącą macicą i jajniolami
![]() Cebula miód ma moje uszy lejesz od rana ![]() Kejthx trzymam kciukasy , niestety mam dziś kontrolę i za wiele na net nie patrze ale kciuki cały czas trzymam!!! |
|
|
|
#1251 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Byliśmy wczoraj wyjechani do Ikei i zwiedzilismy też Agata meble. I zakochałam się w jednej kanapie I małej kupiłam pościel do łóżeczka a nam nową DUŻĄ kołdrę. I talerze... i co tam jeszcze??? A...małej piłkę taką do zgniatania w rączkach. Bawiła się całą drogę i się śmiała, bo piłka ma taką buźkę uśmiechniętą. I metkę. No ma jakąś faze na metki, maskotka nie jest ciekawa jak nie ma metki, a im dłuższa tym lepiej. ![]() No to się pochwaliłam.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||
|
|
|
#1252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
witam się
![]() Cebulova myślę, że to było to iza kciuki za wizytę Mam nadzieję, że w końcu się dogadacie z teściamikejthx za Ciebie też i Linka u Ciebie za kontrolę ![]() IsiaG jak to niewiele do szczęścia potrzeba dziecku:P Mrau mi dużo urosły i tak pocharatały cycuchy, że masakra mam problem z cycuchami po zapaleniu Luna jak tam Kamilek?? Kocurku a Marcelek?? Nie wiem, czy mojej małej nie idą zęby... ALe tak wczas?? Pcha piąstki do buzi i gryzie, jak się założy niedrapki to sie wydziera...
|
#1255 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za ruchy maleństwa i za jutrzejszą wizytęCytat:
za dzisiejszą wizytę i dla teściów, moja teściowa prędzej by umarła niż przyznała się do błędu Dziękuję za odpowiedź dziewczyny dotyczącą badania żołnierzyków, lekarz na wizycie powiedział że na następną mam przyjść z wynikami męża, tylko że nam powiedział że u nas to koszt ponad 200zł ... jeśli ma rację to straszna rozbieżność w cenie no ale nic, trzeba zrobić, tylko mąż oczywiście ma problem, jak się dowiedział że sam musi to zrobić "ale że jak SAM?!"
Edytowane przez 07_Pati_07 Czas edycji: 2013-09-02 o 10:40 |
||
|
|
|
#1256 | |
|
Zadomowienie
|
Pan metka mówisz? Nie znam, poszukam na all, dzięks.
Cytat:
A 2 miesiące to ten czas, że dzieci pchają do buzi piąstki i zaczynają się ślinić. Całkowicie normalny odruch i nie wiąż tego z zębami, bo ja też tak myślałam a zębów ni widu ni słychu i ponoć jeszcze długo tak będzie. Z niedrapek już bym zrezygnowała, kiedyś musisz jej zdjąć, nie? I kanapa w której się zakochałam
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#1257 |
|
Zadomowienie
|
I kilka zdjęć małej. Nie jest łysa, ma tylko takie jasne włoski.
|
|
|
#1258 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Buziaki dla Ciebie i Julci ![]() Cytat:
To dla faceta ciężka sprawa takie badanie, może lepiej, żebyś przy nim była. Kanapa wygląda pięknie, duża i wygodna pewnie. Ale z mojej strony odradzę Ci takie wolno leżące poduchy. Z mojego doświadczenia wiem, że one lubią się odkształcać i potem ciężko je doprowadzić do ładu i składu. Ale mina na drugiej fotce Wygrała
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kanapa żeczywiście łądna Ależ jesteś słodka
|
|
#1260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lidka slodziutka,az same rece sie wyciagaja do monitora i usmiecha sie moja paja. Moj 9 miesieczny Bratanek ma tak jak Lidka,sporo wloskow ale sa tak blondi,ze wydaje sie na zdjeciach jakby ich nie mial ![]() Kejthx ![]() wracaj szybciutko do zdrowia,bo my tu juz czekamy na efekty Luna jak Chrzciny? i jak Twoja Siostra dala rade posiedziec w "spelunie"? och dopadl mnie pierwszy prawdziwy objaw ciazowy ![]() NIECIERPLIWOSC nic nie czuje,ale mimo to czekam juz na piatek
Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-09-02 o 11:40 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.

normalna dieta jak do tej pory + 300kcal dziennie nie wiecej!!!!

no ale nic, trzeba zrobić, tylko mąż oczywiście ma problem, jak się dowiedział że sam musi to zrobić