|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
|
|
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Cytat:
![]() W moim regionie używki to też jakaś pomyłka |
|
|
|
|
#3993 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
Ja właśnie chciałam może jakąś używkę, bo nie zależy mi za bardzo, aby to była nówka sztuka, ale naprawdę nic szczególnego nie znalazłam... Ale będę dzielnie szukać ![]() Albo kupię nową Tylko kiedy znajdę czas...
Edytowane przez Blondi2989 Czas edycji: 2013-09-01 o 00:06 |
|
|
|
|
#3994 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny wrocilam nareszcie doczytalam wszystko no I tak bylam dzisiaj w malym sklepiku z sukienkami niestety nie moglam zrobic zdjec ale dodam fotki ktore przymiezalam:
Justin Alexander 8561 http://www.dangdangdress.com/justin-...7-p-20299.html cena okolo 3600zl Pronovias PELICANO http://www.we-dwoje.pl/suknia;slubna...html?foto_id=1 cena okolo 4800zl wydaje mi sie za za duzo jest wycieta a ja nie mam ciala dla modelki I niesadze ze wygladam w niej ladnie Pronovias Silaba http://www.ekomissionka.kiev.ua/ru-i...pronovias.html lepszego zdjecia nie znalazlam cena okolo 5200zl (cena tragiczna ale sukienka piekna) Pronovias Petunia http://www.kapprabridal.com/pronovia...es-p-6350.html ta juz chyba ktoras z was dodawala jest naprade piekna no I cena tez nie jest zla okolo 3580zl FRANGANCIA http://www.madonna.pl/en/pronovias.php?s=49.fragancia cena niezla ale nie moj typ okolo 2800zl no to narazie na tyle za tydzien jade jeszcze do innego narazie nie mam typow
|
#3995 |
|
Rozeznanie
|
Martucha Mnie najbardziej podoba sie Silaba, widzialam jak PMka odbierala Silabe jak kupowalam swoja suknie. Pelicano ogolnie mi sie nie podoba.. ale to dlatego, ze nie lubie takich dekoltow, osobiscie. Franagancia bardzo ciekawa, fajne sa takie warstwy. Ale skoro nie Twoj typ to trzeba szuac dalej
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
Wasze suknie obejrzę jutro na komputerze, na telefonie ciężko się je wyświetla...
Miałam dzisiaj ślubny koszmar.. oglądaliśmy z tz ślubną biżu. On kupił najpiękniejszy zestaw i ... dał go swojej byłej... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3997 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bardzo mi przykro Aneczko-moje kondolencje Cytat:
Misia tak lecisz z tymi postami że miałąm dziś do nadrobienia ze 3 strony więcej niż zwykle. Tyle się o tym spamie mówiło a tu dziesiątki wiadomości nie dotyczące ślubów dla osób które się interesują tylko tematyką ślubną to trochę utrudniające myślę. Poza tym jeśli nie wychodzi wam z tymi klubami to udzielajcie się na innych forach z innymi tematami (odchudzanie itp.), albo chociaż izgadniajcie te zasady na forum klubowym. Nie chcę się czepiać nie zrozumcie mnie źle. |
||||
|
|
|
#3998 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie....
chce do ślubu załozyć satynowe szpilki w bladym różu... szukam takich idealnych już bardzo długo i znalazlam dziś takie http://www.mangooutlet.com/PL/p0/out...=1378002667927 co o nich sądzicie? troche sie boje, że te zdobienia będa haczyć mi sukienkę....
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
A ja teraz mam chwilę czasu to opisze piątkowy rajd po salonach
W sumie to nie było planowane, mama zapytała rano, czy nie pojedziemy się porozglądać To pojechałyśmy ![]() Pierwszy salon to była Warchalewska. Tutaj ekspedientka była tak miła, że aż chciałoby się coś kupić No ale jedną przymierzałam. http://www.sinceritybridal.com/wedding_dress/3671 Była ciut za mała, no ale Pani mnie ładnie zapięła żeby widzieć co i jak. Do tego halka. Myślałam że się ugotuję w takiej długiej Była ok, ale w sumie nic nie poczułam.Kolejny salon na który warto nam było zwrócić uwagę to Nicole. Tam niestety Pani do miłych nie należała. Taka jakaś... No mniejsza o to Jedna sukienka, krótka, od razu rzuciła mi się w oczy, no ale była mała, bo rozmiar 42. Pani mówiła, że za mała (no przecież wiem ale sukienka wiązana, więc wzięłyśmy do przymiarki) i że mnie poszerzy taki model. Drugą kieckę ona mi dała, nawet nie pamiętam za bardzo jak wyglądała, bo średnio nam się z mamą podobała ![]() Przymierzyłyśmy krótką. Pani ściągnęła mnie tak gorsetem że aż mi oczy wyszły na wierzch Talia mi się rewelacyjna zrobiła w niej. Sukienka kończyła się w połowie łydki, także zakryła najszersze miejsce. Gorset mocno wyprofilowany w serduszko. Moje piersi w nim wyglądały bajecznie Zdjęcia tamtej nie znalazłam, ale znalazłam bardzo przybliżone (krój idealnie taki sam, śnieżna biel, serduszko, długość): 2_krotka_suknia_slubna_ecru_slub_cywilny_k.jpg Z tym że gorset był zdobiony ciut delikatniej, tak jak tutaj: hahdkkfbeonshgdfksp.jpg Druga sukienka... Jak mi ją Pani założyła to od razu powiedziała, że mam zdjąć i nawet nie wychodzić na podest W innych salonach, nic. Wszędzie rozmiary 38. Wychodziłam z kwitkiem i to nie dlatego że się nie umówiłam, poprostu nie było czego przymierzać w moim rozmiarze W jednym salonie przyjmował facet No ale cóż. Napewno mam jeszcze trochę salonów w Poznaniu do obejścia. Wiem już napewno że szukam sukni w bieli. I z dekoltem w serduszko I że w sukience z moich marzeń, za kolanko wyglądam fajnie
|
|
|
|
#4000 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() znalazlam niedaleko odemnie salon ktory szyje sukienki na miare ale nie czeba ich kupic tylko mozna wypozyczyc rozmawialam z pania i stwierdzila ze ceby zaczynaja sie od 800zl to by rozwiazalo moj problemwypozyczyla bym nowa sukuenke taka jaka chce i to za tanis cene
Edytowane przez martucha0205 Czas edycji: 2013-09-01 o 10:24 |
|
|
|
|
#4001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda tylko że z tymi rozmiarami jest tak.. na prawdę te sukienki są aż takie małe? znaczy ja wiem że mówiłaś że nie jesteś najmniejszych rozmiarów ale ja też mam trochę za dużo.. a chciałabym poprzymierzać spokojnie sukienki.. oczywiście postaram się zrzucić jeszcze do ślubu ale suknie chcę mierzyć trochę wcześniej a nie przed samym ślubem...Cytat:
widziałam twoją sukienkę ale musiałabyś przemyśleć czy masz jakąś halkę pod nią czy materiał trzyma się przy nogach czy raczej się rozłoży na boki.. do tego dobrze by było buty dotknąć na żywo przejechać palcami po kamyczkach zobaczyć czy czujesz że są tak opływowo wykończone czy ostro. Jeśli opływowo i delikatnie to nie powinny się haczyć...
|
||
|
|
|
#4002 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie nie mam okazji dotknąć ich na żywo, tylko internet...
co robić? warte swojej ceny? szukać dalej?
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
a czy te kamyczki niektóre są oprawione w metal? bo na zdjęciu tak to wygląda... bo jeśli tak to bym się obawiała...
|
|
|
|
#4004 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4005 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Swoja droga sliczne te buty!Kroliczku Fajnie, ze juz troche pomierzylas. A tej sukienki ktora byla taka fajna nie da sie zamowic w wlasciwym rozmiarze? Ciekawe czy ten gosc ubieral tez w suknie Nie zaleznie od jego orientacji nie czulabym sie z tym komfortowo. Ile masz jeszcze salonow w planach?
|
|
#4006 |
|
Zadomowienie
|
Heeej
![]() wczoraj byłam w Celebrity Bridial i Madonnie w Gdyni. Pierwszym celem było celebrity i śmiało mogę polecić każdej dziewczynie z 3miasta wybranie się do tego salonu. Panie są bardzo miłe, potrafią doradzić, dały mi do przymiarki każdy rodzaj sukni, pomogły wybrać odpowiedni kolor (przymierzałam białą i jednak na korzyść dla mnie kolor ivory). Ogólnie w salonie jest dużo śmiechu, panie są bardzo wesołe, nie są sztywne i atmosfera na duuuuży plus. Byłam tam ponad godzinę. Jeżeli chodzi o madonnę cóż... w ogóle mi się nie podobało. Niby pierwsze wrażenie ok, pani zaproponowała coś do picia bla bla. Zapytała co mi się podoba, wybrałyśmy 3 suknie. Te 3 przyniosła mi do przymiarki, rewelacji nie było, spodobała nam się jedna, ale bez szału. Więc pytam, czy może coś jeszcze by mi zaproponowała, jakiś inny fason czy kolor, a ona do mnie, że wg niej w tej mi najładniej i wręczyła wizytówkę, że w razie pytań mogę dzwonić. I tym sposobem spędziłam tam niecałe 20 min... Sukni wisiało bardzo dużo więc myślałam, że troszkę tam pobędę ale cóż. Nie mam do czego wracać. A teraz moje typy w żadnym salonie nie można było robić zdjęć Bratowej udało się cyknąć jedną fotkę w Justinie, ale niestety w moim nr 1 fotki nie mam ![]() A więc na tą chwilę numerem jeden jest u mnie Sincerity 3637: http://www.sinceritybridal.com/wedding_dress/3637 na drugim miejscu Justin Alexander 8630: http://www.justinalexanderbridal.com...g_dresses/8630 Suknia sincerity ma praktycznie taki sam fason. Różnica w dekolcie i w przypadku sincerity występują świecidełka ![]() Jako pierwszą przymierzyłam Justina, byłyśmy zachwycone i długo, długo nic się nie podobało, aż w końcu Sincerity zrobiła większe wrażenie. Mam zamiar skoczyć jeszcze do 2-3 salonów i wtedy podejmę decyzję. Poniżej foto w Justinie, żałuję, że nie mam w Sincerity
|
|
|
|
#4007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i coś dziwnego. Bo Pani jakoś tak kręciła. Powiedziała, że żeby zamówić większą dla mnie, musiałabym się zdecydować, zanim nie sprzeda tej sukienki. Bo wtedy musiałaby tą wysłać do producenta, żeby uszył na podstawie tej... Czegoś nie rozumiem. Jeśli miałby ją szyć producent, to przecież oni wiedzą jakie mają modele, po jaką cholerę im sukienka na wzór? Na metce napisane było długopisem "Verise" tylko tyle zdąrzyłam przeczytać... Ale w ich kolekcjach nie mogę znaleźć takiej jak mierzyłam ![]() Nie wiem, mam nadzieje że ten facet trzyma się z dala od przymierzalni :/ Ale nawet rozmawiając z nami nie spojrzał nam w twarz, jakby się wstydził... Dziwny A salonów... Sądzę że tak około 8-10 jeszcze obejdę. |
|
|
|
|
#4008 |
|
Zadomowienie
|
poszłabym na Twoim miejscu na sklepy znalazła buty z podobnym mocowaniem aplikacji, nie musza byc na szpilce, wazne zeby miały podobną ozdobe i bym je po prostu wymacała z każdej strony.
|
|
|
|
#4009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że to nie tylko na zdjęciu![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także polecam przymierzać Sincerity. Na plus jest jeszcze cena: za Justina 4200, a Sincerity 3490 zł (gdybym chciała salonową 20% taniej więc jakieś 2800 zł)
|
|
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18
kasia1201 prosze nie mow mi o nabijaniu postow. bo tylko wczoraj sie odzywalam tyle.
pozatym juz znikam : Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Ilonus w takim razie wybiorę się do celebrity bridal
akurat jest blisko madonny, bo tam chcę jeszcze raz podejść. A zdjęcia twoich sukni obejrzę na kompie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4013 |
|
Rozeznanie
|
Kroliczku zdecydowanie nie fajna Pani. Madra decyzje podjelas, bo nawet z opisu czuc, ze kreci!!
iLoNuS_ktl Super relacja! Podobasz mi sie w tej wrzuconej tu suknii
|
#4014 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakim sposobem będziesz ją miała skoro to kolekcja z 2015? Ja wrzucałam swoją relację z salonów i mój aktualny typ wczoraj po południu, ale jakoś przeszedł bez echa...![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4015 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo dziękuję i chyba przemawia za mną fakt, że sincerity ma gorset wiązany, można pięknie wymodelować talię, która w magiczny sposób się u mnie pokazała, a później można troszkę poluzować jak na sali będzie za bardzo uciskało
|
|
|
|
|
#4016 |
|
Zadomowienie
|
Suknie Sincerity są naprawdę bardzo wygodne
sama oprócz mojej właściwej mierzyłam jeszcze kilka z sincerity i wszystkie były bardzo ładne. Wyglądałam w nich lepiej, niż w niektórych modelach JA ilonus: mierzyłam ten sam model JA czułam się w niej strasznie "sztywno", ale na Tobie wygląda zdecydowanie lepiej
|
#4017 |
|
Przyczajenie
|
aneczka25057 bardzo Ci współczuję
![]() dziewczyny a co myślicie o niebieskich butach do sukni na ślub, widziałam kiedyś na zdjęciach jak PM miała właśnie takie połączenie i wyglądało to interesująco
|
|
#4018 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i masz tą samą datę co ja mam nadzieję, że przyniesie nam wszystkim szczęście i będziemy idealnymi małżeństwami ![]() aneczka25057 szczerze współczuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
kroooliczek89 super, że znalazłaś wymarzony krój sukni, na pewno znajdziesz taki salon, który Ci uszyje suknie bez jakiegoś kombinowania jak ta babka swiat_katarzyny ciężko stwierdzić z tymi butami, mogą zahaczać niestety
|
|
|
#4019 |
|
Konto usunięte
|
Marlenka ja prawdopodobnie będę mieć niebieskie buty
|
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja planuję mieć fioletowe!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.

Mnie do okrągłych stołów bardziej właśnie podoba się krótka dekoracja niż taki wyrastający na środku "kwietny lizak" 

No ale jedną przymierzałam.
Zdjęcia tamtej nie znalazłam, ale znalazłam bardzo przybliżone (krój idealnie taki sam, śnieżna biel, serduszko, długość):

sama oprócz mojej właściwej mierzyłam jeszcze kilka z sincerity i wszystkie były bardzo ładne. Wyglądałam w nich lepiej, niż w niektórych modelach JA
i masz tą samą datę co ja