|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Lourose mój też kocha się bawić butami
![]() Dearlie trzymam kciuki, żeby Antoś już nie wymiotowął
|
#1982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1983 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam.
U nas zimno i jesiennie.Zmarzłam na spacerze w cienkim płaszczu. Kuba znowu wstaje o 5.I o tej porze mąż wyniósł się z łóżka,bo stwierdził,że spał na brzegu,nie mogąc się poruszyć,bo Kuba spał w poprzek i tym sposobem on spał ponad 3godz.dłużej.Wkurzył mnie z ranaCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie i jak Antoś?
Baobabek zdrówka dla dzieciaczków,swoją drogą to nie rozumiem jak można tak postępować. Ula chrzciny faktycznie dziwne ![]() Mąż na weekend był w domu więc spędziliśmy go razem . Nic ciekawego się u Nas nie dzieje
|
|
|
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dearlie, jak tam z Antosiem? A ja chyba znów Wam posmęcę, bo nie daję rady z tym moim dotychczas takim grzecznym dzieckiem... To, że w dzień marudny to jeszcze ścierpię. Ale z tym płaczem za każdym razem jak się przebudzi to już przesada... Nie wiem o co chodzi? Tym bardziej, że budzi się często. Obstawiam albo te nieobecne zęby, albo cyc, którego mu ograniczam jak mogę, ale wciąż daję czasami i z którego już bardzo malutko leci i może on już czuje się zdezorientowany czy co... Nie wiem, czuję się jak na początku kiedy miałam baby bluesa Przepraszam, że Wam tak ostatnio smęcę, może to hormony ciążowe albo inna cholera, ale jestem wykończona.
|
|
|
|
|
#1986 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1987 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o tym pierwszym właśnie mówiła pani w aptece i coś wspominała o tym baby ale nie miała go. Następnym razem kupię ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Baobabek i zdrówka dla Twoich dzieci Dearlie mam nadzieję, że Antoś już lepiej się czuje |
|
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Dzień dobry
![]() Nisia Współczuję, bo Ty przecież do pracy jeszcze chodzisz. Mnie dodatkowo jeszcze mdłości dopadły... No trzeba przetrzymać, ja to bym tylko chciała wiedzieć czy to przez zęby na pewno czy nie. Już byłabym spokojniejsza chociaż. wysłane z fona
Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2013-09-02 o 07:44 |
|
|
|
#1989 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Hej
![]() A co tu tak cicho? ![]() Ja wypiję kawkę i mykam do fryzjera bo moja grzywka przestała być już grzywką ![]() Dearlie jaktam Antoś? Lewek ![]() No i 100 lat dla Alicji! Zdrówka, szczęścia i samych słonecznych dni Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-09-02 o 09:55 |
|
|
|
#1990 |
|
Wtajemniczenie
|
hej kochane!
obiecałam poprawę, a dalej zaniedbywałam ![]() ale tż właśnie zakończył urlop i już dzisiaj jest w pracy, więc będę miała więcej czasu ![]() nie wiem czy będę w stanie was nadrobić, gdzieś mi się tylko rzuciła w oczy informacja o ciąży Lewka - gratulacje u nas wraz z końcem wakacji miała się wprowadzić szwagierka młodego już zapisała tu do przedszkola, ale na razie nie pójdzie i ona na razie też się tu nie przeprowadzi, bo ma półpasiec - złapała od siostrzeńca chorego na ospę.... ale wiecie co - nie wiem ile to wytrzymam... tzn. jak ona tu zamieszka... wiem, że jest też w tym trochę mojej winy, bo mam takie nastawienie, ale nie wzięło mi się przecież ono znikąd...dobra, koniec smęcenia po krótce u nas wszystko dobrze, zaraz przebije się nam górna lewa dwójka a z prawej strony trójka w natarciu ![]() tęskniłam za wami! ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- aaaa, no i dziękuję wszystkim za komplementy co do zdjęcia które wstawiłam |
|
|
|
#1991 |
|
Zadomowienie
|
Ehh.. i nam sie Zofia "spaprała" dotychczas noe bylo problemow ze snem. Od 3dni w nocy robi rewolucje- budzi sie ok 3-4razy i za kazdym razem z przerazliwym placzem ale dzis odkrylam ze nie potrzebnie zaboeram ja wtedy do nas fo lozka. Dzis w nocy skapitulowalam po trzeciej pobudce i odlozylam ja w koncu do lozeczka -2minuty dziecko spalo.. czyli najlepiej mala czuje sie w wlasnym lozeczku.
Na szczescie w dzien jrst aniol
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękuję Wam za troskę.
Antek od ponad 24 godzin nie wymiotował. Niedługo podam mu małą porcję mleka, bo odkąd nim wymiotował, to go nie pił i mam wielką nadzieję, że nic mu po nim nie będzie.Cytat:
|
|
#1993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wszytskiego najlepszego dla Ali
Cytat:
![]() Cytat:
no i z drugiej strony na miejscu rodziców też nie byłabym taka chętna do kolejnych składek (np. na te nieszczęsne firanki, które do wyposażenia klasy powinny należeć). początek roku to masakryczne wydatki. w ogóle wczoraj pomyślałam sobie po zobaczeniu jakiejś reklamy pozyczki na wyprawkę do szkoły, że to tragedia, żeby rodzice pożyczki musieli brać, aby dziecko do kolejnej klasy wyprawić. idiotyzm systemu. drogie podręczniki, które na dodatek z roku na rok się zmieniają powiedzcie mi moje drogie, kiedy Wam w ciąży przestało być niedobrze? (jeśli miałyście mdłości i )
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Lewek tulę mocno. 0 Ja myślę, że to hormony mogą mieć duży wpływ na Twój nastrój i brak cierpliwości. 0 A z drugiej strony, może Misiek ma po prostu gorsze dni i zaraz będzie lepiej, więc nie zamartwiaj się tak tą sytuacją.
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Ali z okazji pierwszych urodzinek!
|
#1996 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam w miarę
![]() Dearlie super, że już jest ok!! Tamlin też się wczoraj załapałam, na parę trampek za 7 zł w Cocodrillo Fajne są jak za taka cenę, porządnie wykonane.Oglądałam też fajne dżinsy w 5 10 15 z podszewka bawełniana, na pewno kupię na jesień. http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...e-5l2501?c=378 W sobotę sprzedałam fotelik 0-13 za 200 zł Wystawiłam na tablicy i od razu się znaleźli chętni, może za tanio, bo zainteresowanie było spore ![]() 100 lat dla małej Alicji!! |
|
|
|
#1997 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja również przyłączam się do życzeń:
Wszystkiego dobrego dla Ali - dużo zdrówka i bajecznego dzieciństwa
![]() Moje dziecię śpi już 1.5 godziny, obudzi się to zje drugie śniadanko i lecimy do biedry, rosska i pepco |
|
|
|
#1998 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Zuzania boi się sama chodzić. ona w ogóle taka ostrożna. wstaje powolutku, siada ostrożnie, schodzi z kanapy też sie asekurując. za rączkę zasuwa aż miło w ogóle się nie chwiejąc i pewne kroki stawiając, więc postanowiliśmy ją troszkę zmotywować siedliśmy sobie z mężem na dwóch przeciwległych brzegach dywanu i od jednego do drugiego "puszczaliśmy" Zuzię. na początku jeszcze trzymała się naszych rąk, a później coraz chętniej się puszczała i dreptała sama. a jaka radocha przy tym była i chyba jej się spodobało, bo od piątku widzę, że coraz częściej puszcza się mojej ręki. albo odrywa od stołu i do fotela/kanapy kilka kroczków przejdzieCytat:
no i nie mów, że tylko na grzybach się skupiliście ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-09-02 o 12:53 |
|||
|
|
|
#1999 |
|
Zadomowienie
|
Pocytowałam, poodpisywałam i zanim wysłałam zamknęła mi się przeglądarka... Muszę oddać laptopa to informatyka, bo musi być strasznie zawirusowany, bo coraz częściej się to zdarza :/
Dzień Dobry tak w ogóle! Z tego co pamiętam: Lewek nie przejmuj się swoim smęceniem, pamiętam jak mi hormony buzowały w ciąży z resztą pewnie każda z Nas ma to jeszcze w pamięci, więc jesteś usprawiedliwiona... Gorzej jak ktoś nie w ciąży i smęci bez opamiętania jak ja! Z resztą jeśli tylko przynosi Ci to ulgę, to pisz co Ci palce na klawiaturę przyniosą - od tego jesteśmy Dearlie skoro wrócił już dawny urwisowaty Antek, ja bym na Twoim miejscu odetchnęła ![]() Sojka moja Basia póki co niezmiennie jest aniołem i w dzień i w nocy... Liczę że jeśli nawet podczas ząbkowania się to nie zmieniło, to tak już pozostanie ![]() Tamlin cudowne wieści! Świetnie że jesteś taka szczęśliwa! Pasujecie do siebie z Kropem STO lat, zdrówka i dużo pociechy dla rodziców z okazji pierwszych urodzinek Alusi!!! |
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Dałam mu o 11 90ml mleka i nic złego się nie wydarzyło, więc kamień spadł mi z serca.
Na wszelki wypadek jeszcze dzisiaj będę dawała mu lekkie posiłki i częściej, a w małych ilościach, bo jestem z nim dzisiaj sama, więc wolę dmuchać na zimne.
|
#2001 |
|
Wtajemniczenie
|
Aluniu sto lat Słoneczko
Rozpoczęcie roku szkolnego za nami.Byliśmy najpierw w kościele ale wyszlismy w połowie mszy bo Kamil już jęczał Na sali w szkole też zaczął jęczeć że jest głodny ,ale ogólnie dzieci mu się podobały i nie moze zrozumieć czemu pójdzie do przedszkola jutro a nie dzisiaj![]() Martwie się trochę o niego bo ma ciągle te afty(pleśniawki ) w buzi i mówi ze go boli smaruje Apthinem poprawa minimalna.Możecie polecić coś odkażającego do jamy ustnej?Dodatkowo nie wiem czy nie zaraził Oliwki.Tż zauważył że ma kilka dziwnych wyprysków na całym ciele.Takie małe wypryski wypełnione chyba jakimś płynem Jak będzie miała tego więcej to pociągnę ją jutro do lekarza.Maggie pisałaś o pożyczkach na podręczniki szkolne,Kamil idzie dopiero do 5 latków a wydatki są masakryczne. Podręczniki 165zł Artykuły szkolne ponad 100zł Komitet rodzicielski + ubezpieczenie Obiady ok.50zł miesięcznie plus ubrania,buty,kapcie,kurtk a itp. ![]() |
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie to jest przerażajace! co to są za koszty! żeby rodziców nie było stać na wyprawkę! to jest chore! państwo zdziera z nas na każdym kroku i jeszcze ten vat 23%. świetna polityka prorodzinna. jak rodzic wspiera finansowo państwo, sam z tego nic nie mając! nawet do głupiego lekarza z dzieckiem trzeba iść prywatnie, bo państwowo to kolejki gigantyczne. szczepionki płatne, bo państwu nie opłaci się pokrywać kosztów, ale swoje kieszenie napychać to owszem ![]() ![]()
|
|
|
#2003 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Alu wszystkiego najlepszego |
|
|
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój jak zawsze nieznosny więc już nawet nienarzekam. Ula, moja Olimpia jest w wieku Kamila i wlasnieza tydzień zaczyna szkole. Dla nas to z kolei duża oszczędność bo na przedszkole płaciliśmy prawie 700 funtów na miesiąc. ![]() Dearlie, dobrze ze z Antkiem już w porządku. 100 lat dla Ali! |
|
|
|
|
#2005 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się po zakupach w sumie średnio udanych, bo chciałam młodemu może coś kupić w pepco, a tam załączył mu się maruder i tyle było z zakupów
a teraz poszedł głodny spać - tzn. chyba nie był głodny, bo chciałam mu dać obiad to zjadł chyba z cztery łyżeczki i zaczął marudzić... Zmęczony był chyba mocno, bo w łóżeczku prawie od razu zasnął
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dopiero teraz dałam rady wejść. byliśmy dzisiaj z Zuzią u neurologa,na szczęście wszystko w porządku,mam się nie denerwować,w razie potrzeby do kontroli za 2 miesiące. Maggie nie pocieszę Cię,ja wymiotowałam do 17 tygodnia ![]() Dearlie bardzo się cieszę że Antoś już lepiej się czuje. Tamlin super że grzybobranie udane ![]() Bagherra witaj i trzymamy za słowo że będziesz pisać częściej Kochana Alicjo wszystkiego najlepszego,samych cudownych,słonecznych dni,dużo uśmiechu,rośnij duża
|
#2007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. W Pepco kupowałam ubranka parę razy, ale jednak jak już dziecko nosi coś dłużej to się za szybko niszczą.. O ile jakiś śpioch w rozmiarze 62, czy 68 kupowany dla niezbyt ruchliwego dziecka właściwie na parę tygodni był ok, to jednak body, które kupiłam na 80 się zniszczyło dużo wcześniej niż dziecko wyrosło...
|
|
|
|
|
#2008 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a propo grzybobrania Tamlin to zazdroszczę... mojego męża ciężko namówić na coś takiego - chyba jednak jesteśmy wygodniccy - miękkie wyrko, ewentualnie podłoga ![]() Cytat:
chciałam kupić w biedrze herbatkę z bobovity melisa z jabłkiem, bo Franki ją uwielbia, ale nie było wzięłam owocową, ciekawe czy mu zasmakuje. A ja właśnie zaparzyłam sobie świeżą miętę, bo rano nie piłam, a nawet jak mam rano, to i tak niewiele mi zostaje, bo jak ten mój mały serdel widzi to się cały trzęsie aż i potrafi mi pół kubka wypić!!
|
||
|
|
|
#2009 | |
|
Zakorzenienie
|
Dla Alicji wszystkiego dobrego, aby dzieciństwo mijało pod znakiem uśmiechu
Paula byla dziś w nowym przedszkolu, zachwycona jest Ja za to byłam u urzędzie pracy zarejestrować się jako bezrobotna. Musiałam aby starać się o dotację. I jako matka dziecka do lat 6-ciu nie muszę czekać miesiąca na złożenie wniosku o dotację. Mało tego dostanę 2000zł więcej i nie muszę się z nich rozliczać ![]() Także jutro muszę złożyć o certyfikat księgowej papiery, a jak dostanę to od razu o dotację na biuro ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.

Jestem żonką 

na wieczor tez podjął próbę ale niestety, cyca musiał byc
za to w nocy tylko jedna pobudka i dala sie oszukac wodą
Mój niestety nie zawsze. W ogóle mnie dziś wkurzył, chciałam się wyspać, zaniosłam małego jak się obudził do niego na kanapę, bo tam dziś akurat spał. Zajął się nim raptem przez pół godziny, po czym przyniósł mi śniadanie do łóżka
A ja chciałam się wyspać, a nie jeść! No ale przecież on mi przyniósł śniadanie.. kuźwa, w końcu się pokłóciliśmy.

. 

)

wzięłam owocową, ciekawe czy mu zasmakuje. A ja właśnie zaparzyłam sobie świeżą miętę, bo rano nie piłam, a nawet jak mam rano, to i tak niewiele mi zostaje, bo jak ten mój mały serdel widzi to się cały trzęsie aż i potrafi mi pół kubka wypić!!