|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Kniaginia
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Dragusia, ten śpiworek ma przedział 12-18 m-cy
|
|
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej,my walczymy nadalz katarem...czy to mozliwe, ze po dolnych jedynkach idą od razu górne...bo znów mamy wszystki w buzi i newr za nerwem,..
Byłam z Kacpim w kościele i wracając jakluneło.....dbrze, ze wziełam głeboki, jie spacerówkę to pyk folia i Kacper suchy, z to ja mokra do majtek;p qrde znow mi nie pocytowało ![]() Cytat:
a jak bylamu fryzjerki to pytam tak z ciekawosci kiedy z malym mozna przyjsc, bo mu sie loki zaczynają robic, a ona, ze przeciez, jest przesąd, ze do roku nie wolno!! ![]() Co do spania,to nasz spi z pajacu i mocyk ma obleczony poszewką, alezmienie mujuz na kołderke, bp chłodniej...jak miał 0-3 m. to sał w rożku lub spiworze, teraz pod kołdra, bo uwielbiam w nocy przewracac się lecy0brzuch-bok itp a w spiworze mu było trudno. rozkopywac, czasem się rozkopuje, ale nigdy jeszcze nie nasunął sobie na głowe kołdry, poza tym staram sie by miał ręce na wierzchu zawsze
|
|
|
|
|
|
#4623 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Janek kończy dziś pół roku ![]() Malpka, buzi dla Karolka Miłego niedzielnego popołudnia |
|
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
no to moze za duży
![]() ![]() klask i: coli polac Cytat:
|
|
|
#4625 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A my dziś już do Wawy. Do domciu ![]() Dziewczyny, jedzcie czekoladę -> załącznik
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2013-09-01 o 17:59 |
|||
|
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
dragusia jeden mam komplet cały poscielowy
chraniacze+po szewka na kołrę i poduszkę -to dostałam,a drugą poszewkę na kołderkę łóżeczkową kupiłam za 2zł w ciuchlandzie
|
|
|
|
|
#4627 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczny aniołek to coś jak u mnie... ale lepiej po powrocie? (napisz że tak )Cytat:
czekam na relację Cytat:
hehe no i mój też nie przemówi, bo lusterka uwielbia ![]() kiieeedyyyy!? ukochaj MaryJANA (Klementyna cudnie to wymyśliłaś )
|
|
|
|
#4628 |
|
Kniaginia
|
Jakby to powieeeedzieć.... Noc jej się myli z dniem. Dziś w dzień śpiączka, zobaczymy, co pokaże w nocy. Wczoraj pokazała - obudziła się o 23 (a małe piwsko wypiłam), potem co 2-3 godziny. Nadzieję, że to skok rozwojowy. Pewnie tak. A sprawdziłam go, jednak to przedział 9-12 m-cy, no ale nadal za duży
|
|
|
|
|
#4629 |
|
Wtajemniczenie
|
dla rozczochrańca ![]() Widziałam już na fb, niezłe ![]() Pokłóciłam się dziś ostro z Mamą. Ech... Poszłyśmy spać pogniewane, czego nie cierpię... Ogólnie mi cholernie przykro :/Dobranoc laski.
|
|
#4630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Janka
monnagiovanna co do spania to mój Filip najpierw spał w pajacu i śpiworku ale jak go w nocy brałam na karmienie to zimny był, więc dołożyłam kołderkę. Cytat:
![]() Cytat:
Albo jak leży na podłodze a ja coś robię obok to nieraz nie patrzy bezpośrednio na mnie tylko przez odbicie w lustrze bo mamy właśnie takie duże na drzwiach szafy przesuwnej. |
||
|
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
Duży chłop pojechał do pracy, mały chłopek jeszcze śpi to jest czas na małą kawkę. Wczoraj siedziałam przed kompem i wyskoczyła mi wielka reklama nestle i tak sobie pomyślałam, ciekawe, co tam u naszej nestelle i Roszka. Miejmy nadzieję, że wróci do nas za jakiś czas i nie zostawiła nas na zawsze. Aaaa no i mamy starszaków, jak tam pierwszy dzień w szkole? ![]() Miłego dnia Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-09-02 o 07:31 |
|
|
|
|
#4632 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
imprezka już była:P oj odchorowałam wczoraj Despa - zapomniałam, że miałyśmy razem świętować! ślicznie ma ktoś talenta! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja dziś wstawałam 6 razy
|
|
|
|
#4633 |
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Ja dziś wstałam tylko raz. Drugi o 6.30 ( i tak już nie spałam). |
|
|
|
|
#4634 | ||||
|
Zakorzenienie
|
tego się trzymajmy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dzisiaj zaczyna swoje maratony odwieść dzieciaki, odebrać, zawieść basen, piłka, angielski. ja dziś też wyjątkowo po 23 po 2 po 5 i ostatecznie po 7 juz po 5 Florek wylądował z nami. kurcze dzisiaj mu chyba już było zimno w tym śpiworze eh.. a i mialam pytać komuś jeszcze została ta kreska na brzuchu?
|
|
|
#4635 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a zabobon też śmieszny! nie słyszałam hehe Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Ja mam ale bardzo słabo widoczną. Nie potrzebujesz ochraniaczy w łożeczku to znaczy, że Florek nie fika, nie przekręca się w nocy?? Ja gdybym nie miała to Miska miałaby już milionpińcet guzów! kręci się jak zegarek i śpi do góry nogami zazwyczaj lub w poprzek. Tak samo jak ją wezmę do łóżka.
|
|
|
|
#4636 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
ja w ogóle nie miałam w ciąży krechy.
Ale za to brzuch mi został wolałabym kreskęCytat:
Dziewczyny, jak dbacie o higienę ząbków/ząbka? Myjecie szczoteczką? Nikoś jeszcze bezzębny, ale chyba już niedługo |
|
|
|
|
|
#4638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja właśnie muszę kupić szczoteczkę tą na palec chyba? bo nasze zęby już fajnie widoczne sa
|
|
|
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Wrocilismy z urlopu ![]() A z nowosci Marcelek slicznie sie roluje z boku na bok, w nocy to caly czas zmienia pozycje, spychajac mnie na krawedz lozka na brzuszek jeszcze sie nie przewraca, ale jest juz tuz tuz.. z dnia na dzien powinien dac rade ![]() ah i jeszcze w pozycji kubelkowej podnosi kark do gory, taki silacz mi rosnie i zapomnialabym, lezac na brzuchu zaczyna lapac zabawki i podnosi dupke do gory ![]() nie ma, zniknęła
|
|
#4640 | |||
|
Raczkowanie
|
Witamy się
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a mama moja mówiła, że dawniej to nie mozna było dzieciom lustra pokazywać, ale sama nie wiedziałą dlaczego i stwierdził, że to głupota.a jaj mam to szczęście, że pościel dla synusia uszyła mi mama zresztą kołderkę też zrobiła sama ![]() jest przekochana ta moja mamcia! |
|||
|
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
a jaki macie spiworek? Bo one sa oznaczane wartosciami w Togach (nie wiem jak bedzie w jezyku polskim) - i tak sa cztery wartosci, ktore oznaczaja grubosc spiworka - w zalaczniku dodaje tabelke, jak ubrac dziecko w spiworku o danej wartosci
|
|
#4642 |
|
Kniaginia
|
Wiecie, co?
Muszę się rozejrzeć za większym fotelikiem samochodowym. Ten, który mamy, jest do 9kg. Róża waży 8, jeszcze się mieści, ale gdy jest grubiej ubrana, to już jest jej ciasnawo. Teraz śpi w foteliku. Jak widzę, że jest śpiąca, to zanoszę ją do jej pokoiku, wsadzam w fotelik, puszczam kołysanki i mi dziecię słodko usypia ![]() Moderna, brawa za postępy Marcelka! |
|
|
|
|
#4643 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za rolowanie ale urlop chociaż w części się udał?![]() ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#4644 |
|
Kniaginia
|
Poratujcie! Szukam w necie, ale znaleźć nie mogę.
Tu pisałyście, jakie ciasta robicie, ale nie pamiętam. Chodzi mi o jakieś ciasto, które może wykonać taki laik ciastowy jak ja. Laik ciastowy, czyli osoba, która nigdy żadnego ciasta sama nie upiekła, NIE POSIADA w domu MIKSERA, MALAKSERA, RÓŻNEJ WIELKOŚCI FORM do ciast. Istnieje jakieś ciasto, które nie wymaga użycia powyższych, ubijania piany z białek? Do którego wystarczy prostokątna lub okrągła blacha do ciasta lub tarty (te mam w domu)?? |
|
|
|
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
mojej nie ma.... No Liwka, miałyśmy Rok szkolny rozpoczęty
|
|
#4646 |
|
Kniaginia
|
Chcę kupić fotelik, nie nosidło. Następne foteliki z tego, co wiem, są np. od 9 do 13 kg, albo od 9 do 36 nawet, i inne przedziały też. W każdym razie, muszę kupić większy.
|
|
|
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedys gdzies czytalam wlasnie, ze ciezko jest sie przesiasc z tych malych 0-9 kg na 9-18kg - w pierwszym dziecko nie pasuje juz, a w drugim jest za duzo luzu. Ale mam nadzieje, ze cos dobierzecie bezproblemowo hehe... niech bedzie, ze sie udal inne powietrze, inne jedzenie, troche piasku, wiatru - nawdychalam sie tez i jodu .. ale w domu z malym brzdacem jednak jest na razie najlepiej ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#4649 |
|
Wtajemniczenie
|
ja się zastanawiałam też już nad zmianą ale nie wiem czy już można jak dziecko jeszcze dobrze nie siedzi?? nie wiem sama! ja dostane od koleżanki fotelik nie wiem jakiej firmy bo nie pamiętam ale kupowała kiedyś w Hiszpani jak tam mieszkała.
|
|
|
#4650 |
|
Kniaginia
|
Despa, Moderna, dzięki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

klask i: coli polac
(Klementyna cudnie to wymyśliłaś 

Ogólnie mi cholernie przykro :/

czy to z innej okazji życzenia?nie mniej jednak ja tez się dołączam
, na rece go wzielam z predkoscia swiatla chyba, przy cycu sie uspokoil. Od tamtej pory barykady z kołdry nie do przebicia. Ale strachu się najdlam i wyrzuty sumienia do tej pory jak sobie przypomnę.
)
padłam
obstawiam że to i zęby ale żeby tak nie miał apetytu przez to