|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Cytat:
tak samo jest z produktami, ktorych dzieci nie akceptuja - nawet do klikunastu prob moze potrwac polubienie np. kalafiora bo dzieci jedza nie to co im smakuje, a smakuje im to, co czesto jedza (jeden z lekarzy tak twierdzi :P )
|
|
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez kruchego: 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 szklanka manny 1 kg jabłek cynamon(ilość wg uznania) półkostki margaryny lub masła suche wymięszać, jabłka obrać, zetrzeć na tartce i wymięszać z cynamonem. Wsypać na blaszkę (wyłożoną papierem lub wysmarowaną) 1 szklankę suchego, wyłożyć pół jabłek, szklanka suchego, reszta jabłek, reszta suchego i na wierzch ułożyć margarynę startą na tartce albo pokrojoną w cienkie plasterki. Piec w temperaturze 200 stopni około 40 minut, przepis na małą blachę. (ja dawałam stevię wtedy 1/3 1/4 szklanki)
|
|
|
#4653 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() myjemy nakładką silikonową na palec Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() kup babki gelwe albo inne tak tylko lyzka sie miesza a co to sie dzieje? Cytat:
|
|
|
#4654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
![]() a jaki masz spiworek? te zimowe to oznaczane tez sa thermo, alvi ma szeroki wybor, ale drogie cholerstwa
|
|
|
#4655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja muszę spytać tej koleżanki co to za fotelik dokładnie. Ja sama chciałam kupić maxi cosi tobi albo be safe izi comfort
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2013-09-02 o 09:58 |
|
|
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
i daje sobie umyc, czy sa problemy?
|
|
#4657 |
|
Zadomowienie
|
U nas tez masakra, mały wazy 8 kg i juz sie nie miesci w tym foteliku do 9 kg. Ale on nie siedzi sam i nie wiem jaki kupic, jakis regulowany chyba trzeba ... ??? Ja chce właśnie 9-18 kg. I to już
|
|
|
|
|
#4658 | ||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry!
Cytat:
nie licząc mojej pobudki o 3 na siku ![]() Cytat:
że ja tez wcześniej nie wiedziałam, że będziesz tak blisko.. mogłaś wpaść na kawę! jedyne ok. 200km do mnie od miejsca Twojego wakacjowania się dla Marcelka wielkie ![]() ja dziś się w nocy przebudziłam bo jakos tak nie wygodnie a mała z głową pod moją pachą ![]() Cytat:
![]() i potwierdzam mamy są przekochane Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=7Cj3ilGtXQ8 |
||||
|
|
|
|
#4659 |
|
Wtajemniczenie
|
regulowany w sensie chodzi Ci o taki co ma 3 czy 5 pozycji "do spania"?
|
|
|
#4660 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
A żyje mi się szczęśliwie i dobrze ![]() Choć za jakimś mikserem muszę się rozejrzeć, ale głównie pod kątem miksowania soków. Przypomniało mi się, raz piekłam ciasteczka (wyszły za duże i się pozlewały ze sobą, bo za małe odstępy zrobiłam) i raz muffinki. Ale muffinki to chyba każdemu wyjdą. Jeeeeny, nie ma wody. Pranie mi się zatrzymało, ja mam tłuszcz na głowie i nieumyta jestem. Cudnie... Wody miało nie być cały tydzień jak byliśmy na urlopie, do piątku 30-ego. |
|
|
|
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wychodzi i jest tak pyszne, ze jestem w stanie pożreć cale (co mi się rzadko zdarza)
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem na sekundke, już po chrzcinach, było super
Teraz pytanie bo chce małemu kupić coś z lamaze, mamy szczeniaczka więc co polecacie? Pamiętam że przewijał się słoń i lew
|
|
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
lwa
|
|
#4664 |
|
MBZ♥
|
Hej
![]() za postępy, kolejne miesiące dla naszych Szkrabków![]() Moderna mam nadzieję, że jednak trochę odpoczęliście za postępy![]() My czyścimy tą nakładką silikonową i Roszpunka chętnie współpracuje bo to też masaż, a Jej góra idzie ![]() Dragusiu śniło mi się, że byłyśmy na zakupach razem w Ikei ![]() Róża, pleśniak też jest łatwy-tylko trzeba pianę ubić brawa dla Różyczki![]() kmagg mam nadzieję, że te bedechy pójdą sobie szybko prec ![]() Pani, świetny portret ![]() Strippi, Kobieto miażdżysz aktywnością ![]() Liwka, u nas też dziwne pozycje w łóżeczku ![]() Klementyna, tak po dolnych jedynkach mogą iść górne ![]() Nestelle mam nadzieję, że szybko wrócisz ![]() Malpko, postępy Karolka zasługują na ![]() Oliwko , pamiętam jak Ptaszysko wspominała że wcześniaki trzeba wybudzać na karmienie bo czasem nie potrafią go zasygnalizować. Może u Twojej Znajomej brakło nadzoru lekarskiego-trudno to stwierdzić ale wstrymajmy się z ocenianiem. Agateczko i jak tam ?Więcej nie pamiętam ![]() My po chrzcinach wszystko się udało, Roszpunka ciekawska, bałam się syreny przy polewaniu ale piszczała tylko do księdza![]() Mieliśmy też rocznicę ślubu, 5 dobrze było spędzić chwilę sam na sam![]() Cieszę się, że wątek się trochę ożywił oby to się rozkręcało w dobrą stronę![]() Luna, lwa ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Pisałyścieo fotelikach my będziemy kupować kolejny do montażu tyłem od 9-18kgEdytowane przez BYou Czas edycji: 2013-09-02 o 10:44 |
|
|
|
|
#4665 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi mama też uszyła pościel plus jak jeszcze Nikoś był mały to poszewkę na becik ( miałam taki becik puchowy z prawdziwego zdarzenia ), jeden komplet dostaliśmy jako prezent ślubny, a jeden mam kupiony razem z łóżeczkiem. Plus ostatnio kupiłam fajną kolorową pościel w lumpieCytat:
![]() Cytat:
Lunka, BYou za chrzcinyRobiłam kilka razy tę sypaną szarlotkę, ale nie lubię takich ciast, więc zjadłam może kawałek Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-09-02 o 10:52 |
|||
|
|
|
|
#4666 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jest łatwa i pyszna
|
|
|
|
|
|
#4668 | ||
|
Raczkowanie
|
Ja już nie mam, a miałam dosyć ciemną.
Cytat:
![]() Cytat:
)Przepis: - 1 kubek jogurtu naturalnego (np. Danone 180 gr), potem ten kubek używasz jako miarkę; - 1 kubek cukru (można więcej, ale dla mnie styka, nie jest za słodkie wtedy); - 3 kubki mąki; - 1 kubek oleju roslinnego; - 3 jajka; - 2 łyżeczki cukru waniliowego; - 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Wszystko mieszasz razem i do piekarnika na 180 st., ok. 40 minut. Dodaję często rodzynek albo suszonych śliwek do środka; lub na górę plastry ananasa, brzoskwini, można też jabłko starte.
|
|
|
|
#4669 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daje uśmiecha się nawetCytat:
Cytat:
![]() za chrzciny i rocznice ![]() polejmy coca-coli ide zająć się tym praniem a i dzieki za odpowiedzi o kresce. ja mam też jeszcze taką leciutką, myślałam że przez karmienie sie utrzymuje ale moja teoria poległa
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2013-09-02 o 11:00 |
|||
|
|
|
|
#4670 |
|
Raczkowanie
|
o tak rafaello też jest pychaaaa
ale czy tam się czasem nie miksuje tej masy ??szkurna, robie przecier pomidorowy i włożyłam już słoki z przecierem żeby się zagotowały no i jedne pękł |
|
|
|
|
#4671 | |||
|
Wtajemniczenie
|
JEST CO NADRABIAĆ!!!
![]() Mam, ale dużo bledszą ![]() Cytat:
![]() Do ząbków chcę kupić taką szczoteczkę na palec. Na ząbki też jeszcze czekamy ![]() Cytat:
za osiągnięcia Marcelka!(p.s. a jaka to pozycja kubełkowa..?) Cytat:
My dziś mieliśmy 1 pobudkę, ok. 4.30. Potem przed 7 już Krzyś "wstał", z bólem brzuszka Kwilił, popiskiwał, podkurczał nóżki. Masowałam brzuszek, robiliśmy rowerek. Trochę podsypiał na mnie, albo obok, wtulony w moje ramię [Tak jakoś od wczoraj na czułości Mu się zebrało - chce zasnąć na mnie, oprzeć główkę na moim ramieniu i tak drzemie, inaczej płakusia Mi to odpowiada, bo mogę się poprzytulać do własnego dziecka Ale mam nadzieję, że nic Mu nie jest.] W każdym razie po małym ulaniu i iluś tam bączkach brzuszek przestał boleć i teraz Krzyś sobie drzemie (tym razem nie na mnie, musiałam odłożyć, by zjeść śniadanie...). Po południu jadę do chirurga z tym paznokciem wrośniętym, i dobrze, bo coraz bardziej boli... Mam pietra przed wizytą
|
|
|
#4672 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#4673 | |||
|
Kniaginia
|
Cytat:
Łatwy, ale chyba Róża za mała, żeby go upiec Cytat:
![]() Gratulacje! Cytat:
Kciuki! |
|||
|
|
|
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kokietka ![]()
|
|
|
|
#4675 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do kawalu to Cytat:
Cytat:
![]() nadarbiam przy rosolku
|
||||
|
|
|
|
#4676 |
|
MBZ♥
|
Maria
myślimy nad tym: http://www.juniornet.pl/r99_besafe-i...mochodowy.html tylko my chcemy z bazą ![]() taki http://www.juniornet.pl/r459_fair-g-...mochodowy.html ma koleżanka, Jej Mąż wnikliwie zbadał temat i go polecają ![]() Pani, żebyś wiedziała, że wcześnie zaczyna |
|
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
Hej
od soboty jestesmy nad morzem. Jest zimno a dzis od rana pada. Jakub calkiem dobrze zniosl podroz, raz mial taka godzine ze sie wsciekal a tak albo spal albo dalo sie go zabawic. Teraz juz wiem ze jak postoje to tylko mcdonalds bo maja tam przewijaki. Zadne stacje czy inne cuda bo masakra. Raz przewijalam na kolanach, ciezko bylo.Wzielismy spacerowke bo mniej miejsca zajmuje niz gondola i musze to napisac - jest genialna. Duza buda chroni dziecko w pozycji lezacej przed sloncem (choc niestety malo tego slonca) i wiatrem (tutaj to najwazniejsze), przed deszczem praktycznie tez. W spacerowie dziecko ma cieplo jak w piecu. Obudowane boki, duza buda. Jeszcze nie uzywalismy pokrowca na nozki bo kocyk dawal rade ale moze dzis bo 13 stopni tylko. Raz nosilam tu dziecia w nosidelku. Fajnie bylo. Nawet usnal w drodze powrotnej do pokoju. Ale jednak na bardzo duzy wiatr tylko wozek. Czytalam ze o fotelikach pisalyscie. Ja bralam tak jakuba na spacer jak nie zanosilo sie na spanie. Lepsze to niz wsciekle dziecko w pozycji lezacej. Pediatra pozwolila. Staram sie nie za czesto ale robie tak i widze ze sporo ludzi w tym o znajomycj tak robi/robilo. Mysle tez ze osoby majace do tego wskazania typu asetria stanowia niewielki procent wozacych tak. Najczesciej jest to jednak wygoda albo wybor mniejszego zla czyli spokojniekszego dziecka na spacerze. O ile z malutkim dieckiem walczylam o pozycje lezaca o tyle teraz pozwalam nam na spacery z fotelikem na stelazu, choc nie codziennie. Tylko tu fotelik odpada ze wzgledu na wiatr. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- A co sie stalo z nestelle? Nie pisze nic od jakiegos czasu? W ogole malo osob teraz pisze... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4678 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Właśnie o tym jogurtowym wyżej pisałam ![]()
|
|
|
#4679 |
|
Kniaginia
|
Tasia, no nie gadaj! Z jakiego przepisu te muffinki robiłaś?
Ja miałam jakiś taki od koleżanki, który polegał na niedokładnym wymieszaniu w misce kilku składników i wlania potem tej masy na blachę do muffinek. Piec. Zjeść. Koniec. Ja piszę teraz, póki mogę, bo jak wrócę do pracy, to nie będę mieć czasu nawet na obcięcie sobie paznokci, a co mówić na Internet
|
|
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
czyli?
Pani- a Wy już w domu, czy dalej u rodzinki?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.

bo dzieci jedza nie to co im smakuje, a smakuje im to, co czesto jedza
(jeden z lekarzy tak twierdzi :P )

wolałabym kreskę

?
Kwilił, popiskiwał, podkurczał nóżki. Masowałam brzuszek, robiliśmy rowerek. Trochę podsypiał na mnie, albo obok, wtulony w moje ramię
starałam się im wytłumaczyć że każde dziecko w swoim tempie się rozwija ale do nich nie przemawiają takie argumenty
padłam