Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-02, 07:34   #4111
exist_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
a co ja mam zrobić jak w połowie października idę na wesele i mam buty z odkrytymi palcami? nie pojde przecież bez rajstop
po prostu je założe i jak będzie na sali w miare ok z temperaturą to je zdejme
Ja idę na wesele w ostatnią sobotę października i nie mam pomysłu co założyć. Moja koleżanka brała ślub rok temu w ostatni weekend października i sypał snieg. Najwyżej założę jakieś ciepłe buty do kościoła a przebiorę je w drodze na sale. Chociaż i tak kompletnie nie mam pomysłu na całość stroju. Jakoś wydaje mi się że odpadają zwiewne tkaniny i jasne kolory. Trzeba się wybrać na zakupy. Macie jakieś pomysły?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-02, 07:51   #4112
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! P

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Ja idę na wesele w ostatnią sobotę października i nie mam pomysłu co założyć. Moja koleżanka brała ślub rok temu w ostatni weekend października i sypał snieg. Najwyżej założę jakieś ciepłe buty do kościoła a przebiorę je w drodze na sale. Chociaż i tak kompletnie nie mam pomysłu na całość stroju. Jakoś wydaje mi się że odpadają zwiewne tkaniny i jasne kolory. Trzeba się wybrać na zakupy. Macie jakieś pomysły?

Ja byłam raz na weselu w ostatni weekend października, było chłodno i sporo kobiet przebierało się w toalecie.
Raz też byłam w Boże Narodzenie i wtedy to już co druga miała kozaki i spodnie pod sukienką, w WC później była kolejka bo wszystkie ściągały te spodnie i nakładały szpilki.
Najgorzej jest tak naprawdę w Kościele bo tam jest chłodno ale znam kilka osób które mszę spędzają w samochodzie i wychodzą na sam koniec jak PM wychodzi z kościoła, bo zimno...
Co do tkanin... zależy co masz na myśli. Szyfon wg mnie pasuje, o ile nie założysz czarnych rajstop i zabudowanych butów.

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Gorzej z butami, bo szukam czerwonych, a jak mu pokazałam w Clarksie buty Dotki, to się mocno zdziwił i był dość negatywnie zaskoczony faktem, że kolorowe buty do sukni ślubnej... i stwierdził, że wg niego powinny być białe...
Cytat:
Napisane przez martucha0205 Pokaż wiadomość
anesthesia to dokladnie uslyszalam to samo od mojego tz buty wedlug niego powinny byc biale albo chociaz bez a mojej mamy reakcja byla .... czy tu upadlas na glowe????.... :-D
Mój z kolei od początku uważał że pomarańczowe buty i sukienka 7/8 to strzał w dziesiątkę i kiedy zaczęłam mieć wątpliwości czy jednak nie kupić białych butów, to powiedział: no chyba oszalałaś
Mama na początku była zdziwiona tym faktem, mówiła że może i w Gdańsku to jest modne a le u nas w mieście może się nie przyjąć. A później to przetrawiła i teraz wszystkim się chwali że będę miała pomarańczowe buty

Edytowane przez justynkie
Czas edycji: 2013-09-02 o 07:53
justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 08:36   #4113
Ad rem
Zadomowienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Hahaha fajna reakcja Ja jeszcze nikomu nie mówiłam, że planuję kolorowe
hehe upadłam na głowę widocznie, bo będę mieć czerwone

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 08:45   #4114
say-hello
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

11miesięcy do ślubu
Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
Witam :P Pytam o tą cukiernie (wiedeńską) bo u Tżta w pracy juz drugi raz młodzi mieli od nich tort i Tż po prostu tak sie nad nim zachwycał ze szok. Powiedzial ze w sobote ledwo co sprobowali na kuchni, bo goscie cały opędzlowali i im zostalo tylko tacke oblizac podobno jest drogo ale on twierdzi ze warto
Ja nic nie wiem na ten temat. Może po prostu kupcie tam tort na jakąś okazję i posmakujcie?

say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 08:55   #4115
Ad rem
Zadomowienie

Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

say-hello gratki!

Podrzucam kilka inspiracji kolorystycznych, które ostatnio mi wskoczyły na fb
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fiolet 2.jpg (92,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fiolet.jpg (67,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czerwień 2.jpg (93,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg poma.jpg (84,3 KB, 15 załadowań)

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-09-02, 09:07   #4116
say-hello
Zakorzenienie

Ad rem, dziękuję.

My idziemy na wesele za dwa tygodnie, ubieram sukienkę, rajstopy, pełne szpilki, marynarkę i w razie potrzeby trencz mam nadzieję, że jeszcze nie będzie zbyt zimno
Stary 2013-09-02, 09:08   #4117
rabbitka
Rozeznanie

Aneczka moje kondolencje okropna choroba, zabiera nam tak wielu bliskch

Anannke możesz ubrać rajstopy bez palców np. http://bielizna-centrum.pl/rajstopy/...-eveline-s5035

Dziewczyny pisałyście o sukniach z jjshouse (chyba) ja bym na Waszym miejscu nie zamawiała z tej strony, to wszystko szyte jest w Chinach, firma jest tylko zrobiona taj, że wygląda jak z US i oczywiście na wzór oryginałów, moim zdaniem jakość materiałów za tą cenę będzie bardzo kiepska i szkoda marnować pieniądze, no ale Wasz wybór
pozdrawiam

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 09:11   #4118
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Dziewczyny pisałyście o sukniach z jjshouse (chyba) ja bym na Waszym miejscu nie zamawiała z tej strony, to wszystko szyte jest w Chinach, firma jest tylko zrobiona taj, że wygląda jak z US i oczywiście na wzór oryginałów, moim zdaniem jakość materiałów za tą cenę będzie bardzo kiepska i szkoda marnować pieniądze, no ale Wasz wybór
pozdrawiam
Ja bym nigdy nie zamawiała sukni ślubnej przez internet, szytej na miarę na podstawie dosłanych wymiarów. Za duże ryzyko.
Co do chińskiej tandety, szukaliśmy dla TŻ pomarańczowych krawatów, na ebay były fajne wzory i niedrogie, ale wszystko z Chin...
W końcu zdecydowaliśmy się zamówić krawat za 22 Euro z niemieckiego sklepu.

Stary 2013-09-02, 09:20   #4119
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martucha0205 Pokaż wiadomość
anesthesia to dokladnie uslyszalam to samo od mojego tz buty wedlug niego powinny byc biale albo chociaz bez a mojej mamy reakcja byla .... czy tu upadlas na glowe????.... :-D
moja mama zareagowała tak samo ;/ gdzie ja nawet nie chce kolorowych tylko jakieś jasne beżowe albo rózowe jaśniuteńkie (albo inne jasne, zobaczymy jak sala po remoncie bedzie sie prezentowała żeby wybrać kolor przewodni

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Obejrzałam tą "Ślubną gorączkę" :P Recenzja? Można obejrzeć dla śmiechu

Zgadzam się, do odkrytych butów jednak nie pasuje to...
Dlatego ja od razu wiedziałam, że muszę mieć zakryte buty, bo też chcę mieć pończochy.
to obejrzę z ciekawości jeden odcinek w wolnym czasie

Ja też na razie stawiam na zakryte buty, ale może mi się jeszcze odwidzi

Też już przeglądaliśmy obrączki, podobają nam się z wielobarwnego (żółte z białym) złota. moi rodzice chcą dać nam trochę złota, dziadkowie TŻ też, ale wtedy były by całe z żółtego złota. Ale znowu koszty mniejsze. Trzeba więc to wszystko przemyśleć.

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 09:50   #4120
Waniliova
Zakorzenienie

Hej

Co za pogoda, dobija niesamowicie gdzie tam do lata!!

Co do koloru butów to moja mama na początku też była w szoku, że nie chce białych ale pochodziłyśmy trochę po salonach ślubnych, babki gadały, że dzisiaj to kolorowe buty itp. i mama się przekonała

Co do obrączek to nam też się podobają mieszane w grudniu planujemy zacząć szukać

Teraz zajmuje się suknią w piątek już prawie kupiłam, ale w necie są same złe opinie o tym salonie... poza tym ta suknia jest ładna, ale nie zakochałam się w niej więc lepiej jeszcze poszukam
Stary 2013-09-02, 09:52   #4121
anannke
Zakorzenienie

dziękuję za odp w sprawie butków

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
Też już przeglądaliśmy obrączki, podobają nam się z wielobarwnego (żółte z białym) złota. moi rodzice chcą dać nam trochę złota, dziadkowie TŻ też, ale wtedy były by całe z żółtego złota. Ale znowu koszty mniejsze. Trzeba więc to wszystko przemyśleć.
U jubilera po prostu płaci się złotem zamiast pieniędzmi a obrączki są wykonywane z innego złota a nie tego co przynosisz więc kolor złota który dajesz nic nie oznacza. Do tego nie ma naturalnie białego złota tylko zółte złoto jest pokrywane rodem więc nawet patrząc z tej strony to do uzyskania białego złota jest potrzebne żółte. Wiem że są jeszcze inne metody robienia białego złota ale już droższe i nie wiem czy u jubilerów popularne. Nie wiem tylko jak z różowym

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-09-02 o 10:08
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 10:04   #4122
say-hello
Zakorzenienie

Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Waniliova, a jaki model sukni prawie kupiłaś? Masz jakieś fotki?

Stary 2013-09-02, 10:09   #4123
missmalezji
Wtajemniczenie

Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

hej dziewczyny. melduje tylko ze zyje,dostep mam tylko do mobilnwgo internetu wiec nie moge was nadrobic. sciskam i caluje, dzis dzwonie do salonu umowic sie na przymiarki buziaki ze spokojnej wsi

missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 10:11   #4124
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
U jubilera po prostu płaci się złotem zamiast pieniędzmi a obrączki są wykonywane z innego złota a nie tego co przynosisz więc kolor złota który dajesz nic nie oznacza. Do tego nie ma naturalnie białego złota tylko zółte złoto jest pokrywane rodem więc nawet patrząc z tej strony to do uzyskania białego złota jest potrzebne żółte. Wiem że są jeszcze inne metody robienia białego złota ale już droższe i nie wiem czy u jubilerów popularne. Nie wiem tylko jak z różowym
Po raz kolejny czytam że białe złoto to żółte złoto pokryte rodem. NIEPRAWDA. Mam pierścionek z mieszanego złota, czytając forum poszłam kiedyś do jubilera i spytałam czy to prawda że za jakiś czas ta biała warstwa się zetrze i pierścionek będzie cały żółty. Jubiler popatrzył jak na głupka i wytłumaczył że białe złoto to białe złoto i nigdy nie będzie żółte.
Tu wyjaśnienie:
http://www.wec.com.pl/x.php/1,145/Co...le-zloto-.html

Stary 2013-09-02, 10:12   #4125
Waniliova
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość

Zaraz Wam pokaże, muszę tylko poszukać. Nie zapisuje nigdzie ani nic żeby TŻ nie widział a teraz jestem w pracy, więc lajcik

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
hej dziewczyny. melduje tylko ze zyje,dostep mam tylko do mobilnwgo internetu wiec nie moge was nadrobic. sciskam i caluje, dzis dzwonie do salonu umowic sie na przymiarki buziaki ze spokojnej wsi

O, super, przymiarki ja jak na razie 3 suknie przymierzyłam

Czyli jakaś przeprowadzka u Ciebie była? nic nie wiem bo dawno mnie tu nie było
Stary 2013-09-02, 10:14   #4126
Ad rem
Zadomowienie

A ja mam nadzieję, że złotnik zrobi nam obrączki dokąłdnie z tego złota, które dostanie. Dla mnie to istotna rzecz i będe nalegać, zeby tak sie stało, nawet jeśli bedzie sie to wiazalo z dodatkowymi kosztami.

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-09-02, 10:15   #4127
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Po raz kolejny czytam że białe złoto to żółte złoto pokryte rodem. NIEPRAWDA. Mam pierścionek z mieszanego złota, czytając forum poszłam kiedyś do jubilera i spytałam czy to prawda że za jakiś czas ta biała warstwa się zetrze i pierścionek będzie cały żółty. Jubiler popatrzył jak na głupka i wytłumaczył że białe złoto to białe złoto i nigdy nie będzie żółte.
Tu wyjaśnienie:

też gdzieś czytałam, że białe jest czymś pokryte... dobrze wiedzieć że nie

9 miesiecy i 5 dni DDŚ jakos ciężko wyciagnąć Tż żeby poogladać obrączki..
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 10:17   #4128
Waniliova
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014

Cytat:

http://msmoda.pl/images/stories/Kole...DA_2013_71.jpg <- ta, tylko nie mogę powiedzieć, że dosłownie taka, bo nie pamiętam już dokładnie ale na pewno gorset w serduszko, z trenem
Stary 2013-09-02, 10:28   #4129
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

dzięki za wszystkie opinie, szkoda, że nie widać detali i grzywki z przodu dokładnie (to były takie fale a`la lata 30.)

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 10:32   #4130
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Tu wyjaśnienie:
To nie jest do konca prawda. Ono nigdy nie bedzie zolte jak zolte zloto, ale jezeli jest pokryte rodem a nie palladowe to rod sie zetrze i bedzie mial inny kolor, moze nie zolty ale troche cieplejszy.

Ale ze pallad jest ciezki w obrobce stosuje sie go jedynie w obraczkach.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 10:42   #4131
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
To nie jest do konca prawda. Ono nigdy nie bedzie zolte jak zolte zloto, ale jezeli jest pokryte rodem a nie palladowe to rod sie zetrze i bedzie mial inny kolor, moze nie zolty ale troche cieplejszy.

Ale ze pallad jest ciezki w obrobce stosuje sie go jedynie w obraczkach.
Tak, chodziło mi to że białe złoto to stop żółtego złota z innymi metalami a nie żółte złoto pokryte rodem.
Przynajmniej tak powinno się to robić.

Stary 2013-09-02, 10:42   #4132
Opiumalfa
Zakorzenienie

Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! PM2014 cz.18

Tu widać różnice

Ten mały pierscionek mam od ponad 4 lat, rod sie dawno starl. Większy zareczynowy jest nadal w zimnym kolorze ( od wew strony dłoni juz nie).

ImageUploadedByTapatalk1378111354.536118.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2013-09-02 o 10:43
Stary 2013-09-02, 10:42   #4133
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Tu wyjaśnienie:
To ciekawe, bo mój zaręczynowy jest pokryty rodem i jakiś miesiąc temu dałam go do czyszczenia i pokrycia nową warstwą rodu, bo zaczynał robić się lekko złoty od dołu. W aparcie mi mówili, że białe złoto to właśnie żółte pokryte rodem

Stary 2013-09-02, 10:46   #4134
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Teściowo! Oddaj syna, nie bądź głupia, bo przywiążę Cię do słupa ! P

Cytat:
To ciekawe, bo mój zaręczynowy jest pokryty rodem i jakiś miesiąc temu dałam go do czyszczenia i pokrycia nową warstwą rodu, bo zaczynał robić się lekko złoty od dołu. W aparcie mi mówili, że białe złoto to właśnie żółte pokryte rodem

Widac trafilas na kogos bez wiedzy.

Biale zloto to stop zoltego zlota ze srebrem i innymi metalami pokryte rodem. W przypadku obraczek z palladem, wtedy sa drozsze niz zwykle obraczaki z bialego zlota.

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2013-09-02 o 10:49
Stary 2013-09-02, 10:51   #4135
madziara889
Zakorzenienie

Mnie tż ostatnio poprosił, żebym miała białe buty i powiedział (w końcu) jak mu się widzi kolorowe wesele. Sala ubrana- tak, kolorowe kwiaty- tak, kolorowe buty i dodatki- nie, za dużo kolorów- nie.

A tak w ogóle, to byłam w jednym sklepie, bo mieli na wystawie białe szpilki takie jak mi się podobają, a babka do mnie, ze wymyślam, że chcę białe buty kupować, bo teraz się zakłada tylko kolorowe.

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2013-09-02 o 10:54
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 10:53   #4136
Waniliova
Zakorzenienie

Ja też mam pierścionek zaręczynowy z białego złota i jestem b. zadowolona ja ogólnie nie lubie żółtego złota, no ale obrączki kojarzą mi się z żółtym, więc albo kupimy z żółtego albo mieszane
Stary 2013-09-02, 10:54   #4137
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, chodziło mi to że białe złoto to stop żółtego złota z innymi metalami a nie żółte złoto pokryte rodem.
Przynajmniej tak powinno się to robić.
Mnie chodziło o to że nie ma czegoś takiego jak białe złoto w naturze i "robi" się go z zółtego - czy to poprzez stop czy stop + pokrycie rodem jak dałaś ten link (bardzo ciekawy - dzięki) No ale tak czy siak nie ważne jest najczęściej to jakie złoto się da

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:05   #4138
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Tu widać różnice

Ten mały pierscionek mam od ponad 4 lat, rod sie dawno starl. Większy zareczynowy jest nadal w zimnym kolorze ( od wew strony dłoni juz nie).

Załącznik 5388347

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Mój zaręczynowy ma już jakieś 80 lat (pierścionek babci TŻ), a złoto wygląda jak w Twoim nowym. Tylko w miejscu gdzie był zmniejszany jest leciutko żółciejsze złoto. Także nie tylko w obrączkach się stosuje stopy
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:07   #4139
Anesthesia
Wtajemniczenie

Na moich studiach pisałam kiedyś pracę semestralną na temat symboliki stroju Panny Młodej i w różnych źródłach bibliograficznych znalazłam, że buty powinny mieć zakryte palce i piętę, bo przez jedno ucieka szczęście, a przez drugie pieniądze Przesądna nie jestem, ale jednak będę szukać pełnych butów Chociażby dlatego, że na pewno będę zakładać rajstopy.

Cytat:
Ad rem, dziękuję.

My idziemy na wesele za dwa tygodnie, ubieram sukienkę, rajstopy, pełne szpilki, marynarkę i w razie potrzeby trencz mam nadzieję, że jeszcze nie będzie zbyt zimno
Say, nie mów tak, ja mam wesele 13 września, czyli za rok i 2 tygodnie i liczę na słoneczny, ciepły dzień! Rok temu wrzesień był cudowny i bardzo ciepły, w tym roku może być brzydko, ale za rok chcę cudnej pogody

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
U jubilera po prostu płaci się złotem zamiast pieniędzmi a obrączki są wykonywane z innego złota a nie tego co przynosisz więc kolor złota który dajesz nic nie oznacza.
Jeśli tak, to bardzo fajna opcja, bo chcemy płacić złotem, a obrączki mieć robione z łączonego chyba. Choć zastanawiam się nad żółtymi całymi, bo jednak taka klasyka mi się podoba i przede wszystkim TŻtowi, ale pierścionek zaręczynowy mam biały i nie wiem, czy się nie będą za bardzo "kłócić", mimo, że nie mam w planach nosić ich razem...

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Ja też mam pierścionek zaręczynowy z białego złota i jestem b. zadowolona ja ogólnie nie lubie żółtego złota, no ale obrączki kojarzą mi się z żółtym, więc albo kupimy z żółtego albo mieszane
U nas tak samo, tylko tak jak pisałam - boję się, czy żółta obrączka nie będzie się źle komponować z białym pierścionkiem...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:08   #4140
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Widac trafilas na kogos bez wiedzy.

Biale zloto to stop zoltego zlota ze srebrem i innymi metalami pokryte rodem.
W przypadku obraczek z palladem, wtedy sa drozsze niz zwykle obraczaki z bialego zlota.
tak, właśnie to miałam na myśli. to był skrót myślowy, bo nawet żółte złoto nigdy nie jest w 100% żółte, też jest stopem z innymi metalami. i dlatego właśnie są próby - oznaczenia ile złota jest w złocie.
ten stop który opisałaś zawsze będzie trochę złotawy, dlatego pokrywa się go tym rodem.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości