Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, cz. XIX - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na tytuł XX części wątku wybieram:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku 0 0%
Wrzesień się rozpakowuje, a październik wyczekuje 8 15,69%
Czop i skurczyk nas nękają, dzieci na świat przybywają 0 0%
Jęczące ciężarówki wyczekują ciąż końcówki 1 1,96%
Jedne męczą bułę stale, inne liczą dni wytrwale 7 13,73%
Każda już by rodzić chciała, taka cała obolała 0 0%
Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy 29 56,86%
Ciężko dychać, leżeć, chodzić, już tak bardzo chcę urodzić 6 11,76%
Każda już się rozsypuje, niech ten maluch się wykluje 0 0%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-02, 11:21   #1291
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Kaśka, Ty postanowiłaś fotelika nie prać, c'nie?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:21   #1292
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Kostki mi spuchły i to jakos dziwnie bo jedna bardziej druga mniej.Co można z tym zrobić?
może nogi do góry?
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
sama wstawala. za to artura wysadzalam na nocnik zanim poszlismy spac (zwykle ok. północy)i nei wiem czy przypadkiem przez to do dzis (5 lat!) jak chce siku to sie budzi i ryczy zamiast isc do wc i zrobic. jest kompletnie zaspany, nie orientuje sie gdzie jest, co chce, nie odpowiada nawet na pytania a czasem i histerie zrobi. wiec wole chyba sikanie co 2-3 dni kini niz takie wariacje jak z arturem. nei wiem na ile to wynik wysadzania a na ile charakteru
zastanawiałam się wlasnie nad tym nocnym wysadzaniem u mojej Anki, w ciągu dnia biega bez pieluchy ale w nocy jeszcze zasikuje wiec poki co chyba zaczekam jeszcze
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Przychodze zapytac czy ktoras rodzi a tu chyba Laryska juz urodzila GRATULACJE

u mnie nie wiem czy cos sie nie zaczyna dziac bo od wczorajszego wieczoru mam bole jak na @. Do tego mi niedobrze i przed chwila mnie przeczyscilo....ale skurczy zadnych nie czuje...chociaz brzuch od wczoraj caly napiety...nie wiem czy to normalne?
coś jest na rzeczy
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:21   #1293
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
a u mnie szaro, buro i ponuro. Do tego duży wiatr. Kurde... nie mam ciuchów na jesień, a przecież do połowy października mogę chodzić z brzuszkiem. W spodnie i legginsy wchodzę, ale w żadne sweterki się nie dopnę, o kurtce już nie wspomnę. Chyba jakiś mały i niedrogi shopping by się przydał.
mnie wczoraj spotkał ten sam problem. Szłam do kościoła wieczorem i nie miałam co na siebie zarzucić. Ale słyszałam że od środy do połowy września ma być cieplej (powyżej 20 stopni) więc mam nadzieję że sweterek wystarczy

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:22   #1294
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
To piątek będzie pełen wrażeń, bo i misia ma USG

A poza tym mój tż ma urodziny
Misia ma

Przeglądałam ostatni wydruk z USG i cały opis po hiszpańsku, i tam jest napisane, że moje dziecie ma genitalia męskie więć chyba nie spodziewam się niespodzianki i będzie Kornel w piątek.

Śniło mi się dzisiaj, że dzwonił do mnie lekarz ginekolog, bo miałam mieć wizytę 5.10 i nie przyjechałam po urodziłam.

Matal czytałam, że TŻ jutro wychodzi. Super, w końcu.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:23   #1295
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
czy tez tak macie ze jak przespicie moment sikania i macie pelny pecherz to nie mozecie sie ruszyc? ja dzis w nocy dwadziescia minut wstawalam i dochodzilam do lazienki, dopiero po siusiu mi przeszlo
koszmar

a w efekcie rano pojechalam na badania i zapomnialam sikow z domu wziac
na miejscu pobralam jeszcze raz, moze to nie ma znaczenia? i tak to bylo na czczo,nie?
niby mowia ze najlepszy ten po nocy, ale ja i tak sikam co 40minut

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mam dokładnie tak samo jak Ty...wstaje pochylona bo się wyprostować nie mogę i wszystko mnie boli...
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:23   #1296
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

może i ja się w końcu zbiorę i zmobilizuję?
polecam Cieszę się, że mam już to porobione. W planach mam wyrobić się ze wszystkim do połowy września i chyba mi się uda. Jeszcze kilka rzeczy dla malucha muszę zamówić, trochę kosmetyków i staniki do karmienia. Pewnie i tak co chwilę będzie mi się przypominać, że jeszcze czegoś brakuje albo czegoś nie zrobiłam. W sumie to wolę być przygotowana te 3-4 tygodnie przed terminem, tym bardziej że od tego tygodnia każdy weekend mamy zajęty i dużo będzie się działo - teraz będzie panieński i kawalerski przyjaciół, 14.09 ich wesele (obie imprezy 100km od nas, więc pewnie i torbę przygotuję), następny weekend urodziny siostrzeńca, później chrzciny siostrzenicy TŻ, w pierwszy weekend października ślub znajomych i mała impreza. Chcę obskoczyć wszystkie imprezy, no a później mogę rodzić
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:23   #1297
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
a u mnie szaro, buro i ponuro. Do tego duży wiatr. Kurde... nie mam ciuchów na jesień, a przecież do połowy października mogę chodzić z brzuszkiem. W spodnie i legginsy wchodzę, ale w żadne sweterki się nie dopnę, o kurtce już nie wspomnę. Chyba jakiś mały i niedrogi shopping by się przydał.
No ja też nie mam na mniej niż te 10 stopni.

Jasiek wyłaż, bo wykończysz matkę
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:23   #1298
butterfly20
Zakorzenienie

Wróciłam.

Zrobiłam sobie toxo IGM,hiv i hcv (? to na żółtaczkę) i poszło 92 zł

Jeszcze pojechałam po żarcie dla kota, bo ta głupia oprócz suchego nic nie jadła od soboty...
Skończyło nam się żarcie, a przyjdzie dopiero jutro pewnie... zawsze jej daję takie karmy gdzie ma normalne kawałki kurczaka lub ryby w jakiejś galarecie, nigdy jej nie daję żarcia przetworzonego. No ale tego normalnie w sklepie nie kupię, więc kupiłam jej w sobotę Shebę łososiową i cięlęcinę. łososia zjadła, a wczorajszą cielęciną pogardziła. Mąż pojechał do sklepu to nie było tej łososiowej, wziął jakiegoś kurczaka i indyka to znów nie zjadła... więc musiałam dzisiaj specjalnie po tego łososia jechać.
Czy wasze koty też są tak rozpuszczone?:m ur:

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:25   #1299
shure
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
no właśnie ja je kupiłam ale rozkładać bedzie tż jak urodze wiec nie doradze, ale mi sie podobalo mam nadzieje ze bedzie dobrze sluzyc
no to chyba sie skusze podoba mi sie wizualnie wlasnie

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:25   #1300
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Misia ma

Przeglądałam ostatni wydruk z USG i cały opis po hiszpańsku, i tam jest napisane, że moje dziecie ma genitalia męskie więć chyba nie spodziewam się niespodzianki i będzie Kornel w piątek.

Śniło mi się dzisiaj, że dzwonił do mnie lekarz ginekolog, bo miałam mieć wizytę 5.10 i nie przyjechałam po urodziłam.

Matal czytałam, że TŻ jutro wychodzi. Super, w końcu.
A na każdym naszym usg w miejscu sex wpisane jest female Mój gin chyba tego nie zmienia

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:25   #1301
83monia
Zakorzenienie

chwalilam sie ze nie mam paciorkowca?

a co do tego ze chlopaki pozniej wychodza: artur 10 dni przed terminem, kinia 10 dni po

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:27   #1302
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie toxo IGM,hiv i hcv (? to na żółtaczkę) i poszło 92 zł
Hiv, hcv domyślam się, że to drugi raz w ciąży? Gin zlecił, czy sama chciałaś? Mi już drugi raz nie kazał, ale hcv sobie sama zleciłam drugi raz

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:28   #1303
kaska87
Zakorzenienie

Motyl nasza sheby tez jeść nie chce

Stary 2013-09-02, 11:30   #1304
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figulina987 Pokaż wiadomość

a ja wogóle słyszałam, że chłopcy: później się rodzą, później zaczynają chodzić, później można im odstawić pieluchy itp.... mam nadzieję, że to nie prawda

Angel - zdrówka
artur pozniej odpieluchowany, za to szybciej chodzil, tak samo szybko mowia tyle ze artur skupial sie na rzeczownikah a kinia na czasownikach wiec jej juz ladnie zdania wychodza.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Ja też nie prałam fotelika i nie zamierzam. Bo niby po co?
artur mial alergie kontaktowa na nieprany pokrowiec od wozka... tylko policzki i to po bokach zmienione - szorstkie i czerwone oraz dłonie (czyli to co sie stykalo z wozkiem). jak wypralam to minelo.

Stary 2013-09-02, 11:31   #1305
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
polecam Cieszę się, że mam już to porobione. W planach mam wyrobić się ze wszystkim do połowy września i chyba mi się uda. Jeszcze kilka rzeczy dla malucha muszę zamówić, trochę kosmetyków i staniki do karmienia. Pewnie i tak co chwilę będzie mi się przypominać, że jeszcze czegoś brakuje albo czegoś nie zrobiłam. W sumie to wolę być przygotowana te 3-4 tygodnie przed terminem, tym bardziej że od tego tygodnia każdy weekend mamy zajęty i dużo będzie się działo - teraz będzie panieński i kawalerski przyjaciół, 14.09 ich wesele (obie imprezy 100km od nas, więc pewnie i torbę przygotuję), następny weekend urodziny siostrzeńca, później chrzciny siostrzenicy TŻ, w pierwszy weekend października ślub znajomych i mała impreza. Chcę obskoczyć wszystkie imprezy, no a później mogę rodzić
to rzeczywiście imprezowy okres ci się szykuje
w sumie ja też planuję być gotowa na miesiąc przed terminem, więc pora brać sie za robotę

tymczasem mykam do rodziców bo zapraszali na drożdżówkę

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:33   #1306
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna
Dot.: Odp: Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku,ale czas na świat maluszku, mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
mam dokładnie tak samo jak Ty...wstaje pochylona bo się wyprostować nie mogę i wszystko mnie boli...
Dziewczyny ale jaka po porodzie jest ulga wreszcie można się normalnie załatwić, nie czuć parcia na pęcherz, nie trzeba w nocy co godzinę biegać do łazienki

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:33   #1307
matallewar
Zakorzenienie

Zbieram się do Lidla na zakupy
Jeszcze drukuję, co on może jeść i będę kombinować jakieś zdrowe pyszności

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:34   #1308
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Ale to nie chodzi o alergie, ale np. o to, że pracownicy produkcji potrafią nie myć rąk po wyjściu z WC i jest to fakt.
Jak również to, że w procesie produkcji używa się różnych chemikaliów.

Oczywiście decyzja Twoja, ja tylko tłumaczę, czemu ja prałam wszystko.
Wózek też całość materiałów prałam, stelaż przeleciałam ze ścierką.

Sterylnie nie zamierzam chować, raczkować po podłodze będzie i mieć kontakt z bakteriami, ale właśnie - z bakteriami, nie chemią.

Poza tym ja wszystko nowe czyszczę
Nie wiadomo, czego można się nabawić od nowych rzeczy. Zwłaszcza made in China itp.
Co do prania i mycia nowych rzeczy to się zgadzam, ale sterylizowanie wszystkiego co na drzewo nie ucieka to już wg mnie przesada.

Ja z wózka tylko te materacyki i okrycia piorę, a resztę wyszoruję i wyschnie

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-09-02 o 11:35
Stary 2013-09-02, 11:34   #1309
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość

Czy któraś kotowa mama wie jak wyprać kotka? Po tym remoncie nasza kicia jest w fatalnym stanie.
wrzucasz do pralki na delikatny program bez wirowania

ale to zabawkowy

Stary 2013-09-02, 11:34   #1310
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
A na każdym naszym usg w miejscu sex wpisane jest female Mój gin chyba tego nie zmienia
tylko, że ja mam opis usg wydrukowany,a wypełniony ręcznie, w karcie ciąży mam też ręcznie wpisane masculino.
Zobaczymy w piątek.

Oglądam tvn24, ale obrońca Waśniewskiej się "spuszcza" w tej przemowie.

Stary 2013-09-02, 11:35   #1311
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sylwia cypr Pokaż wiadomość

A tak z innej beczki - czy to normalne ze moja Wiki ma kilka razy dziennie czkawke????????? powinnam sie martwic???????????

.
cieszyc sie - cwiczy przepone

Stary 2013-09-02, 11:36   #1312
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale jaka po porodzie jest ulga wreszcie można się normalnie załatwić, nie czuć parcia na pęcherz, nie trzeba w nocy co godzinę biegać do łazienki
Ja też tak chce...
Stary 2013-09-02, 11:36   #1313
niebede
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
mnie wczoraj spotkał ten sam problem. Szłam do kościoła wieczorem i nie miałam co na siebie zarzucić. Ale słyszałam że od środy do połowy września ma być cieplej (powyżej 20 stopni) więc mam nadzieję że sweterek wystarczy
14 września musi być cieplutko.
Ktoś mi to załatwi? Potem może już padać
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Jeszcze pojechałam po żarcie dla kota, bo ta głupia oprócz suchego nic nie jadła od soboty...
Skończyło nam się żarcie, a przyjdzie dopiero jutro pewnie... zawsze jej daję takie karmy gdzie ma normalne kawałki kurczaka lub ryby w jakiejś galarecie, nigdy jej nie daję żarcia przetworzonego. No ale tego normalnie w sklepie nie kupię, więc kupiłam jej w sobotę Shebę łososiową i cięlęcinę. łososia zjadła, a wczorajszą cielęciną pogardziła. Mąż pojechał do sklepu to nie było tej łososiowej, wziął jakiegoś kurczaka i indyka to znów nie zjadła... więc musiałam dzisiaj specjalnie po tego łososia jechać.
Czy wasze koty też są tak rozpuszczone?:m ur:
Mój wcześniejszy kotałke żarł tylko Gourmeta (to z białym kotem) w puszce tylko z królika, czasem ewentualnie z kurczaka lub tuńczyka. Suchego nie chrupał. Natomiast obecna kicia jest chrupkożercą, ale raz na jakiś czas dostaje puszkowanego Gourmeta pasztet z kurczaka. Whiskasem gardzi i innymi gardzi. A nowych nie podstawiam. I tak jest kuleczką.

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:36   #1314
rubinka25
Rozeznanie

Cytat:
Tż jutro wychodzi na 100%
Będzie dziś
A jutro
WOW!!! No to się w końcu doczekałaś! To jutro będzie gorrrąco!!!

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
mam to samo zdanie z hodowaniem małego alergika
z resztą na SR też radzili nie przeginać

mówię do P., że go ponosi że już 11:00 a on dalej śpi a on "yhy" i dalej kima nie poznaję go bo on zawsze wcześnie wstaje, ale musi być zmęczony skoro tak zaszalał
Ja myślę, że on wyczuł w moczu, że dziś coś się wydarzy i odsypia na zaś, bo dzisiejsza nocka będzie nieprzespana!!!

01.02.2016
Leoś
rubinka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:36   #1315
kaska87
Zakorzenienie

Matal ale żonka z Ciebie dobra

Stary 2013-09-02, 11:36   #1316
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
za to trzeba wstawać co dziecia.

Mogę wiedzieć gdziie w końcu rodziłaś na Śląsku ?

Stary 2013-09-02, 11:37   #1317
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Dziewczyny co urodziły. Zgłaszałyście do ośroda zdrowia, że wyszłyście ze szpitala? Czy przy wypisie automatycznie 'idzie' taka informacja do ośrodka?
Jutro idę z Małym na pobranie krwi (kontrola poziomu bilirubiny i GGTP), a w pojutrze wizyta w poradni specjalistycznej.
Oczekuje też położnej środowiskowej.
niby powinno isc do przychodni info ale jesli polozna w ciagu 2 tyg nie przyjdzie lepiejn sie upewnic. u mnie z arturem info nie doszło. najlepiej zadzwonic.

Stary 2013-09-02, 11:37   #1318
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Ja myślę, że on wyczuł w moczu, że dziś coś się wydarzy i odsypia na zaś, bo dzisiejsza nocka będzie nieprzespana!!!
oby!

Stary 2013-09-02, 11:40   #1319
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Tż jutro wychodzi na 100%
Będzie dziś
A jutro

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 11:40   #1320
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
[SIZE=5]Info od Laryski
[COLOR=Red]"Jest już Ola, 3050 kg pojechałam przed 3 w nocy do szpitala a urodziła się o 7,10"
Gratulacje!! Czyli to bylo to. Dobrze ze poczekalas w domu czekamy na opis

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości